HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.04.07. 17:25 Zöldkör

Aranyháromszög

Talán nem véletlen, hogy éppen a Neptunusz-Mars szembenállás idején születik ez a cikk, hiszen szereplői egytől egyig részesei lesznek az írásnak. Neptunusz, Mars és Jupiter, mint a Neptunusz inverze, kifelé forduló aspektusa. 
Azt gondolom, mindenkinek érdemes kicsit foglalkoznia ezzel a témával, mivel március 23 és május 12 között, majdnem két hónapig tart ez a bolygókapcsolat, és gyakorlatilag mindenkinél, akivel kicsit alaposabban elbeszélgetek mostanában, előjön a Jupiter, Mars és Neptunusz összefüggése a saját életében, terápiás folyamatában is.

Van egy nagyon érdekes része testünknek, mely törzsünk jobb oldalán, középmagasságban helyezkedik el. Három szerv alkotja szimbiotikus kapcsolatban: a hasnyálmirigy, az epe és a máj. Korábban nem igazán tudtam ezek funkcióiról, ám a saját terápiás folyamatom elkezdte felhívni rájuk a figyelmet.
Mindezek kiegészítőjeként testünk bal oldalán a lép helyezkedik el, funkcióiban és elviségében szorosan kapcsolódva hozzájuk. Lássuk hát mindezt asztrológiai nyelvezettel!

A lép a Szaturnusz testi megjelenése, szerve, elsődleges feladata a szervezet oxigéndús vérrel történő ellátása, valamint bizonyos méreganyagok és a vas kiválasztása. A szimbólumok nyelvén, (a Szaturnusz természetéből adódóan és mivel bal oldalunkon van), lépünk az édesanyánkat és a vele való kapcsolatunk harmonikusságát jelképezi gyerekkorunkban.
A rendszert, stabilitást, rendet, kereteket és alapokat (Szaturnusz), melyekből táplálkozva megengedhetjük magunknak gyermekkorunkban, hogy gyermekien spontánok, kreatívok és szabadok legyünk (oxigén-Uránusz/Merkúr). A méreganyagok és a vas kiválasztása pedig a külvilágból felénk irányuló agresszió, ártalmak és egyéb problémák megszűrését, távol tartását jelenti.

Ha ezek az alapok egy harmonikus Szaturnuszú anyai jelenlét formájában megvannak, pubertáskorunkban és utána a fókusz egészséges módon áttevődhet szervezetünk jobb oldala felé. 

A hasnyálmirigy (Neptunusz) felelős szervezetünk inzulintermeléséért. Azt az anyával fogantatáskortól megélt ősegységet jelképezi, mely 7 éves korunkig ténylegesen, energetikailag jelen van. Félelmek, fájdalmak nélküli egy-ség a Neptunusz, ahova mindig van módunk visszatérni feltöltődni. Amennyiben ez energetikailag rendben van, önkifejezésünk a külvilág felé és akaratunk, céljaink megvalósítása (Mars) harmonikus, nem igényel extra energiaráfordítást, és nem pusztító, másokon átlépő. 
Mikor egy bizonyos időn keresztül képes fennmaradni ez az energiaáramlás a külvilág irányába (Mars), és van hova visszatérni feltöltődni (Neptunusz), akkor kialakul bennünk nemcsak édesanyánkkal, hanem a megnyilvánult világgal is az élet jóságának érzése, a hit, az erkölcs, a megbecsültség, egy valódi nagyság (Jupiter).

Amennyiben édesanyánkkal gyermekkorunkból diszharmonikus a szeretetáramlás, ez a folyamat saját életenergiánkból igényel extra ráfordítást. (A dolog pikantériája, hogy ez a neptunuszi ősegység nem édesanyánkkal kezdődik, hanem egy lépéssel előtte; éppen ezért nem lehetséges tökéletes szeretetkapcsolat az anyával egy kor/szint előtt.)
Amint tehát tudatára ébredünk a tökéletes szeretet (Neptunusz) hiányának, megjelenik bennünk egy késztetés ennek elérésére, de mivel tehetetlenek vagyunk ez ügyben, kialakul bennünk egy düh (Mars/epe). Ez azonban még távolabb sodor ennek megélésétől, harag-gá tompul, lelassul az energiaáramlás, méreg-esek leszünk (Jupiter/máj). Ezek után kezdünk el gőgösek lenni, felfuvalkodni, majd szerepet játszani, olyan módon, amiből úgy ítéljük meg, hogy segítségével az elvesztett ősszeretet és egység (Neptunusz) érzését a leginkább megélhetjük. 

Ilyen pótszer bármi lehet, a legelterjedtebb az alkohol vagy a kábítószer. Ha megnézünk egy ittas embert, mindhárom szint megjelenik: van aki egy sarokban bárgyún, csendben mosolyog (Neptunusz), van aki tör-zúz (Mars), van, aki nagyokat mond és fényezi magát (Jupiter). Végső soron ezek a pótcselekvések éppen elválasztanak az energiák teljes, szabad áramlásától, felhalmozódnak a méreganyagok, tönkremegy a máj (Jupiter). Mikor ezek a stratégiák is nyilvánvalóan csődöt mondanak, a hasnyálmirigy (Neptunusz) megy tönkre, kialakul a cukorbetegség - nem véletlen, hogy jelenleg 40 és 70 éves kor között a leggyakoribb a cukorbetegség, illetve a hasnyálmirigyrák (rák=Jupiter, Szaturnuszi ellensúlyozás nélkül).

Mit lehet tenni?

Érdemes ezekben a hetekben gyógyteákat inni - a hasnyálmirigy-re fehér-fagyöngy teát, az epe, máj, lép és vér (Mars) tisztítására napi két bögre csalánteát.

Jupiteri terület még a fenék és a combok, neptunuszi pedig a lábfejek. Szaturnusz a térdek, a témához kapcsolódóan az anyával való kapcsolat a bal térd.

Mivel napjainkban mind a Mars, mind a Szaturnusz még jó ideig hátrafelé mozog, remek alkalom felderíteni hol vesztettük el az ősegységet, életünk alapjait és kereteit, ami miatt düh, harag majd képmutatás halmozódott fel bennünk.

komment

süti beállítások módosítása