HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.05.09. 11:24 Zöldkör

Májusról

Az elmúlt hónapokban egy mondat volt, amit mindenki kivétel nélkül elmondott nekem, akivel beszéltem személyesen, illetve telefonon: "Ricsi, mondjál már valami jót a bolygókból, elegem van".  Érdekes, hogy ez április végével eltűnt, innen látszik, hogy még ha nem is tudunk róla, akkor is milyen hatással vannak a gondolatainkra, érzéseinkre a bolygóállások. Enyhülés van ugyanis. Ha bármi bajunk van, akkor szívleljük meg, amit a francia uralkodócsaládra mondtak, miután visszahelyezték őket a hatalomba a forradalom után: "Semmit sem tanultak, és semmit nem felejtettek". Aki tanult az elmúlt hónapokból, és egyúttal el is felejtette őket, az ma jól érzi magát. Lássuk a májust!

Nagyon örülök, hogy nem előre írtam meg ezt a cikket, mert így módom van visszarévedni, és felmérni, mi hogyan alakult az elmúlt két hétben. És minden tökéletesen meg is egyezik az égen és a saját életemben is.

Május egy bizonyos értelemben azt a címkét is kaphatná, hogy 'Férfiklub'.

Április 28 és május 1 között ismét összeállt egy 'szuperháromszög' három trigonnal, melyet a Nap, a Mars és a Pluto alkotott. Ebben a pár napban extra energiákat kaptunk világi, lelki és szellemi férfiasságunk új szintre emelésére. Aki ezt nem magában élte meg, el tudom képzelni, hogy egy férfi vagy férfias nő 'végiggyalogolt' rajta, ezzel késztetve ezen energiák átértékelésére. 
A Mars és Pluto április 28-tól május 28-ig maradnak trigonban. Ez nekünk férfiaknak nagy lehetőség, hogy a céltalan agressziót és szexualitást megtanuljuk kreatív formában felemelve megélni. A hölgyek mai világban nagy számú csoportjának, akik agresszív individuumként törnek homályos céljaik felé, szintén remek időszak az önfigyelésre ilyen szempontból. Rengeteg lány van 15 és 35 között, akik ha egy pillanatra elbambulnak arra a kérdésre, hogy "Hány óra van?" zsigerből úgy válaszolnak, hogy "Faszom tudja"; nekik konfrontálódásokkal, de tanulságokkal is teli pár hét lehet ez.

Április 30 és május 28 között a Szaturnusz trigonban áll a Vénusz-szal, ami nagyban segít az október óta szétcincált érzelmek, párkapcsolatok rendezésében. A hisztéria, magány, kibillent harmónia helyre tud billenni ebben az időszakban. Arról, hogy véleményem szerint mi volt az október és május közepe közt lezajlott lidércnyomásnak az értelme, nem sokára egy hosszú cikkben fogok írni.

Április 20 és május 20 között a Nap és a Jupiter, ez a két tüzes, férfias, nagyságos bolygó a Bika jegyében tartózkodik, felhívva a figyelmünket arra, hogy hozzuk le a spiritualitásunkat  mindennapi életbe, a földi síkra! Ez most nem a nyálfolyató, idegrángásokkal kísért látomások ideje, hanem azé, hogyan fedezzük fel a lelket az étkezésünkben, a szexben, az ebéd utáni pihenésekben.

Május 13-án megtörténik, amire már nagyon vártam: kioldódik a Mars és a Neptunusz szembenállása. Ismét világossá válhatnak a céljaink, perspektíváink, visszatérhet az erőnk, aktivitásunk. Aki nem foglalkozott aktívan a Mars-ával március óta, vigyázzon, nehogy a hirtelen fékfelengedés mások legyalulásához, elkapkodott döntésekhez vezessen.
Május 13 mindemellett nagyon érdekes nap más szempontból is. Egy Dávid-csillag szerű képződmény lesz az égen, két egyenlő szárú háromszöggel. 
Az egyiket a Mars, a Merkúr és a Pluto alkotja, célja pedig a már korábban említett erőszakos kommunikáció, megfontolatlan cselekedetek magasabb szintre emelése. Úgy is mondhatnám, hogy itt válhat a kamaszfiú férfivá a férfiak esetében, és itt válhat a kamaszfiú tévképzetű nyugati hölgyvilág nővé. 
A másik tagjai a Szaturnusz, a Vénusz és az együtt álló Hold és Neptunusz. Ez a három fő női energiájú bolygó rendezését jelenti, hogy alapul szolgálhassanak a nőknek belül, a férfiaknak magukon kívül földi síkon egy nő személyében. 
Igazi Rózsakeresztes Menyegző lesz vasárnap. :)

Május 18-án a Nap kvadrátba lép a Neptunusz-szal, és 29-éig úgy is marad. Itt komoly identitásválságot élhetünk meg, elveszthetjük hitünket magunkban és más(ok)ban, úgy is érezhetjük, mintha üvegbúra ereszkedett volna körénk, és azon keresztül kapcsolódunk a világhoz. Javaslom itt is a 'földelést'. Ne szellemezzünk, látózzunk, révüljünk; menjünk ki a jó időbe, együnk, pihenjünk, foglalkozzunk a földi világgal.

Május 24-étől három bolygó és az egyik Holdcsomópont is az Ikrek jegyében lesz pár hétig. Ez is azt mondatja, hogy szabaduljunk ki, nyüzsögjünk, lélegezzünk fel a több hónapos befelé örlődés, kifelé harcok után, és éljük egy kicsit egy gondtalan tinédzser életét.

Május 26-27-28-án az együtt álló Nap-Merkúr-Leszálló Holdcsomópont kvadrátban lesz a Neptunusz-szal, ami hatását tekintve elsősorban a szülő-gyerek kapcsolatra rápillantásban jelenhet meg. Előfordulhat, hogy néhány szülő elgondolkodik majd azon, vajon megtett-e mindent a gyerekéért, máshogy kellett volna-e nevelni, volt-e társa ebben. Gyerekként elmerenghetünk azon, vajon megkaptunk-e mindent a szüleinktől, illetve milyen generációs, feldolgozatlan családi minták aktívak, melyek megakadályoznak abban, hogy a saját életünket éljük, és legyen jövőképünk. Az, hogy a Gyereknap is ekkorra esik, szintén ráerősíthet erre a pár napra.

Május 29-én ez a fentebb említett bolygó-hármas kvadrátba lép a Mars-sal, ami előhozhatja a téma fájdalmas oldalát. Elszalasztott lehetőségek, megvalósítatlan álmok, és az ezáltal beszorult és kiéletlen marsikus energiák elkezdhetnek felőrölni minket. A Nap kvadrátja a Mars-sal június 18-ig tart majd, ami belső küzdelmekre utal.
Érdemes ezt a tüzet belső munkára felhasználni, és mivel a Nap és a múltat jelképező Leszálló Holdcsomópont végig az Ikrek jegyében jár majd, a szüleinkkel és gyerekrészünkkel való terápiás munkában elmélyedni.

Június 1-én a Szaturnusz rendező trigonja kioldódik a Vénusz-szal, ami alapvetően nem okozna bonyodalmat, annál inkább a Mars és Vénusz kvadrátja május 30 és június 10 közt. Ezekben a napokban el tudom képzelni, hogy néhány férfiember a kanapén alszik, néhány telefon ki lesz nyomva beszélgetés közben. Fontos látni a folyamatát a bolygóállásoknak, és akkor rájövünk, hogy nem érdemes a gyerekkorból hozott frusztrációkat, a szüleink feldolgozatlan mintáit a hozzánk legközelebb álló személyre, a párunkra vetíteni; a Mars (férfi a párkapcsolatban) és Vénusz (nő a párkapcsolatban) kvadrátjából nem nagyon tudok mást kiolvasni ezekre a napokra.

Érdemes tehát május során kettéválasztani az erőinket, úgymond két végén égetni a gyertyát. Az egyik végén felpörgetni a világi életünket, kifelé áradni, másik végén befelé, a múltba, a gyerekkorunkba visszamenni, és az ott felszabadított energiákat kiárasztani a nagyvilágba, felszabadultan, könnyedén. 

 

komment

süti beállítások módosítása