HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.09.09. 20:37 Zöldkör

A Pálmalevelekről

Szeretném egy kicsit rendbe tenni ezt a Pálmalevél témát, mivel eléggé kevés az átfogó, releváns információja az embereknek róluk. A Pálmalevelek, a kerestetésük és az összes információ mára már szorosan összefonódott a magyar pálmalevél központtal. Ez egyrészről nagyon jó, mert Magyarországon széles körben ismertté vált a levelek létezése, másrészről, mint minden monopólium esetében, vannak értelemszerűen negatív hatások is. Ha bárki átböngészi a fórumokat az interneten a témával kapcsolatosan, a hozzászólók egyik fele rajongó hangú, a másik fele lehúzó témájú kommenteket ír, hol tapasztalatból, hol előítéletből. Ebben a cikkben nem a magyar központtal kívánok foglalkozni, hanem a lényeggel: a Pálmalevelekkel úgy, ahogy vannak.

A Pálmalevelek léteznek. Láttuk, szagoltuk, fogtuk őket a kezünkben, amikor személyesen kint jártunk Indiában egy felolvasóközpontban. Körülbelül 2000 évvel ezelőtt írta őket 7 szent ember, akiket Maharishi néven ismerünk. A 'Maha' jelentése 'Nagy', 'rishi' jelentése 'bölcs'. Ismertek még összefoglaló néven 'Saptarishi'-ként is, melynek szó szerinti jelentése: "Hét Bölcs". Bárki, aki rákeres az interneten, képeket és történeteket is találhat róluk. 

A Leveleket az én értelmezésem és tapasztalataim szerint együttérzésből írták az emberek számára. Olyan fokán álltak a tisztaságnak és tisztánlátásnak ezek a bölcsek, hogy képesek voltak belelátni a Tér is Idő dolgaiba, hogy milyen főbb események, személyek azok, melyekkel sorsszerűen találkozunk életünk során. Ha belegondolunk, mindannyiunknak jutott már eszébe egy barát, és mikor hazaértünk, láttuk, hogy emailünk érkezett tőle, vagy öntött el egy rossz érzés, és kaptunk nem sokkal később egy telefont, hogy valamelyik rokonunkkal valami baj történt. A Maharishik mindezekre tudatosan, részletesen, és átfogóan voltak képesek.

Nem minden embernek van Pálmalevele. Ennek több oka is van. Az egyik, hogy mivel a levél útmutatást nyújt, nem mindenki élete annyira összetett a Földön, nem annyira szövevényes, hogy szüksége legyen rá. Afrikában bottal gyökerek után kutató bennszülöttnek valószínűleg nem írtak levelet. Tapasztalat szerint olyannak sem, aki eléggé hamar életét veszti.
Ezek mellett ha egy ember élete megváltozik, az hatással van a körülötte lévő 5-10 rokon, barát életére is, így egy emberen keresztül többön is lehet dolgozni. Általában olyan embernek írtak, aki élete egy pontján anyagi/szakmai/magánéleti/spirituális értelemben, vagy ezek mindegyikében válaszúthoz ér, és minőségi ugrásra van szüksége, ehhez pedig segítségre, tanácsokra, eszközökre.
Aki hall a Levelekről és érez vonzást a téma iránt, annak van levele. Aki hall róla, de nem érez vonzást, annak is gyakran van, és csak miután felolvasták neki, gondolkodik el rajta, hogy valójában ő mekkora szkeptikus volt; mégis megtörtént a Felolvasás. 

A hét Maharishi külön-külön hagyományt képvisel. Természetesen az embernek leírt élettörténet főbb vonalaiban ugyanaz lesz a leveleken, az interpretálás azonban eltérő. Valamelyik Maharishi minden témát általánosan érint, van amelyik spirituális vonalakra fókuszál inkább, akad, amelyik a jelen időszakra főleg. Amikor valakit arról értesítenek, hogy "Van egy második levele is", az a legtöbb esetben annyit jelent, hogy egy másik Maharishi által neki írt levelet kínálnak felolvasásra, melynek fő témái értelemszerűen ugyanazok lesznek, az aspektusa viszont eltérhet.

A levél megtalálásához technikailag egy dologra van szükség. Kevesen tudják, hogy bár az ujjlenyomatunk egyedi, mégis főbb típusokba sorolható. Sőt, az ujjlenyomat felépítése generál egy személyiségtípust, jellemzőket és életpályát is. Éppen ezért a Pálmalevelek az ujjlenyomat típusa alapján vannak csoportosítva ún. Pálmalevél-kötegekbe. Nők esetében a bal hüvelykujj, férfiaknál a jobb hüvelykujj lenyomata szükséges. Ennyi bőven elegendő a Levél, pontosabban először még a Kötegek megtalálásához, melyek közül az egyikben nagy eséllyel benne is lesz a személyes Pálmalevél.

Ez egy nagyon gyors folyamat. A Felolvasó beül a kocsijába/felül a motorjára, elmegy a Könyvtárba Dél-Indiában, és kiadják neki a Kötegeket a fent leírt adatok birtokában. Tehát, amint az ujjlenyomatot, még akár aznap hozzájuthat a Kötegekhez. Ha épp nem jár arra, mert más dolga van, akkor pár napra nyúlik a dolog.
Sőt, azok, akik személyesen járnak a Könyvtárnál Indiában, szintén leadhatják személyesen az ujjlenyomatukat, és ha minden jól megy, hamarosan kihozzák a Kötegeket. A nyugati turisták már évtizedek óta így olvastatják a Levelüket.

Amint megvannak a Kötegek, jelentkezik a Felolvasó, hogy kikeresse a bizonyos személyre szóló levelet a sok közül. Minden Pálmalevél elején van egy Azonosítási Fejezet. Ez információkat tartalmaz a levél gazdájáról, az idő egy bizonyos pontján. Például: a neve József, anyja neve Mária, apja neve Károly, van egy volt felesége, akit Juditnak hívnak, de már elváltak, van egy jelenlegi, aki Anett, van az első házasságból egy fia, a másodikból két lánya, a foglalkozása orvos, éppen van valamilyen egészségügyi problémája a tüdejében, stb. stb. 
Minden egyes levél elején ott egy információhalmaz. A Felolvasó elmondja az első ilyen adatot, pl.: "mindkét szülőd életben van". Ha ez igaz, igen választ kell adni, ha nem, nemet. Amíg "igaz" a válasz, halad egy adott levélen, ahogy nemet kap, azt félreteszi, és megy a következő levélre. Így halad a levelek között, amíg olyanhoz ér, amelyiken mindegyik adatra megerősítést kap; onnan lehet tudni, hogy az az illető személyes Pálmalevele.

Lássuk az ellenérveket:
"Központi hivataltól kapja az információkat a közvetítőn keresztül" - akár lehetne így is, amit az cáfol csak, hogy mindig van olyan adat, ami nincs benne nyilvántartásban. Titkos szeretők neve(!), még senkivel nem közölt várandósság hétre pontosan, betegség, amivel nem fordultak orvoshoz, stb.
"Facebook-ról vannak gyűjtve az adatok" - a fent leírtak nincsenek fent közösségi médián, és számos olyan ember van, például idősek, akik nincsenek is regisztrálva ilyen helyekre.
"Kibarkochbázza a neveket, tényeket" - ez is jó ötlet, amire az cáfol rá többek között, hogy volt olyan eset, amikor a legelső köteg, legelső levele volt az, és nem volt előtte viszonyítási pont. Olyan eset is volt, hogy az olasz hölgy apját Ferruccio-nak hívták - ha erre valaki azt mondja, hogy egy indiai kitotózza, az inkább gondolkozzon el egy kicsit mélyebben.

Valahogy azt látjuk bizony, hogy tényleg le vannak írva ezek az adatok, valahol Indiában, kétezer évvel ezelőtt megírt leveleken. 

Mivel ennyire konkrét dolgok is vannak benne, adja magát, hogy a levél nem tud ránk találni bármikor. Ha van egy párunk, aki Zsuzsa, és a (még meg nem talált levelünkben) egy Ilona van, akkor addig nem jut el hozzánk a levél, amíg Zsuzsával búcsút nem intünk, és meg nem ismerkedünk Ilonával. Ha még nincs hitelünk, de a levélben az van, hogy van kölcsöntartozásunk jelenleg, akkor szépen megvárja az élet, hogy megvegyük a lakást hitelre, és akkor hozza elénk a leveleket. Láthatjuk, hogyha ennyi adatnak kell stimmelni, eléggé szűk az idősáv, amikor minden igaz ránk; biztosak lehetünk benne, hogy akkor meg is találjuk a levelünket.

A Levél Fő fejezete ugyanis nem a születésünktől íródott, hanem egy konkrét időszaktól. Onnan, amikor a Maharishi látta, hogy mikor érünk a már említett lépcsők, változások elé. Ez lehet 25, 40, sőt 65-70 éves korunkban is akár. 
A Jelenlegi időszak eléggé részletesen le van írva: mi történik, milyen hatások okozzák, mettől-meddig tartanak ezek a hatások. Sokat segít annak megértésében, hogy honnan jövünk, hol vagyunk, és merre kellene tartanunk. A jövő pár éves ciklusokban van leírva, annak függvényében, hogy meddig tart egy adott hatás, tendencia. Itt nem arra kell gondolni, hogy a 38-ik születésnapod után 42 nappal előléptetnek a munkahelyeden, inkább tanácsok, főbb vonalak vannak leírva. Maga az időszak jellege, mikre és hogy kell számítani, finoman megfogalmazva, úgy, hogy benne legyen egy nyitottság a tapasztalásra és hibázásra is akár. 

Ezen a ponton mindig felmerül pár dolog. "Ha hallom, hogy 38 éves korom körül gyomorproblémáim lehetnek, akkor tudat alatt megteremtem őket, és a levél önbeteljesítő jóslattá válik". Itt a modern, nyugati 'spiritualitásban' örököltünk egy kapitalista jelenséget, amit 'szabad akarat'-nak hívnak. Nem mennék bele túl mélyen, de hadd mondjak annyit, hogy bizonyos dolgok elkerülhetetlenül jönnek. Ami a 'szabad akarat' benne, hogy előtte hogy készülök fel rá. Elkezdek változtatni az étkezésemen a jelen példa szerint 37 éves korom körül, vagy nem...? 
Gondoljunk csak bele; ha például az én levelemben benne van az apám neve, milyen szabad akarata volt anyámnak a férj-választásnál. Sőt, mivel a leveleket nem folyamatosan írják, hanem előre több generáció számára, az én leendő gyereke(i)m levele is meg van már írva, és Indiában pihennek a Könyvtárban. És bizony tartalmazza apaként Richárdot, és anyanévként azt, aki akkor éppen a párom lesz. Csalni, puskázni persze nem lehet belőle, hiszen a gyerekek levelét születés előtt nem lehet megkeresni ujjlenyomat hiányában, és amúgy is csak 18 év felett keresik és olvassák fel...
Szóval higgyük el, ha kétezer éve Indiában le tudták írni a múltunk, jelenünk minden részletét, azt is tudták mi lesz, ugyanis, szintén tapasztalatok alapján, a jövő nem képlékeny; inkább egy önmagába záródó gömb.

Amint eljutunk az élet főbb tendenciáinak ismertetéséhez, az idegesség itt joggal felmerül a halál időpontjával kapcsolatban. Az alapján, amit eddig esetek százai alapján láttunk, megnyugodhatunk; akinek eddig olvasták a levelét, gyakorlatilag minden esetben 65-70 évnél tovább él. 
A Fő fejezet után le van írva egy olyan előző élet, amelyik a leginkább negatívan befolyásolja a mostanit karmájával. Ezt megismerve, számos dolgot megérthetünk, ezáltal átláthatunk, elfogadhatunk és változtathatunk a mostani életünkben.
És a lényeg: a legvégén olyan személyes gyakorlatok vannak írva, melyekkel ha élünk, nagy mértékben enyhíthetjük a születéskori és aktuális negatív hatásokat, és a kardinális előző élet karmáját is. Tapasztalatból mondhatjuk, hogy aki tényleg elvégzi a gyakorlatokat, mindet, az nagy enyhülést figyelhet meg az életében.

Ha ez az egész Pálmalevél dolog ennyire gyors, gördülékeny, hatékony, vajon miért van olyan sok dühös/kiábrándult/szkeptikus ember a Pálmalevelekkel kapcsolatban?!

Két fő tényezője van ennek a kérdésnek. Az egyik, hogy nem mindegy a kinti Felolvasó személye. A Pálmaleveleket ó-tamil nyelven írták, ami mára már egy kihalt nyelv, és csak kevesen tudják olvasni. A levelek ezen a nyelven íródtak, szimbólumok formájában. Itt van az egész kulcsa, ugyanis ha nincs megfelelő tapasztalata, belső tisztasága és született tehetsége a Felolvasónak, akkor nem tudja megfelelő mélységben kibontani a tartalmát, vagy ami rosszabb, félreinterpretál bizonyos dolgokat. Ritka a jó Felolvasó, én eggyel(!) találkoztam és dolgoztam eddig a 6-7 közül, akiért tiszta szívvel felelősséget tudok vállalni a látottak alapján, mélységben, alaposságban és a felolvasottak megvalósulásának arányában.

A másik dolog a gyakorlatok a levélen. A Pálmalevél leír tendenciákat, eseményeket, és a 'szabad akarat' abból áll, hogy mit és mennyit teszek abba az útba, amíg eljutok odáig. Sok ember ezekre a gyakorlatokra csak rálegyint, elfelejti, szkeptikus; valahogy kevesen vannak, akik megcsinálják őket. Pedig itt a lényeg. A levél felolvasása közben is legalább 5-10-szer elhangzik, hogy "Amennyiben elvégzed a karmatisztító gyakorlatokat,..." Itt nem ránktukmálni akarnak valamit, hanem lehetőséget kapunk, ezt kellene mélyen átérezni és megérteni. 
Volt egy hölgy, aki éppen gyereket várt, amikor felolvasták a levelét, és hallotta, hogy a fia orvos lesz, stb., de azt is, hogy erős negatív karmája van az anyasággal. Pár hónap múlva betelefonált, hogy elvetélt, és fel volt háborodva. Kis tanakodás után megkérdeztük tőle, hogy elvégezte-e a karmatisztító gyakorlatokat, és nagy flegmasággal közölte, hogy "azok hülyeségek". Egy barátommal nemrég beszéltem, és mondta, hogy a levele leírta, hogy édesanyjának lesznek kisebb egészségügyi bajai mostanában, de arra nem számított, hogy kiveszik a hasnyálmirigyét. Megkérdeztem, hogy elvégezte-e a gyakorlatokat, és 'természetesen' nemmel felelt. Nem nehéz megérteni, hogy amennyiben ő tisztul, az kihatással van a szülőre is... És számos ilyen eset van még, amikor sokkal könnyebb lenne az élet, ha az emberek rászánnák az időt és energiát, és megcsinálnák a karmatisztítást.

Nem titok, hogy a legtöbb esetben van olyan opció is, hogy kint végezzenek értünk egy több hónapos karmatisztító szertartássorozatot felszentelt, hozzáértő papok, szerzetesek. Ennek díja átlagosan napi 140 forint, szóval láthatjuk, hogy nem ebből fognak házat építeni, vagy elefántokat venni a hátsó kertbe.
Nem mindegy, hogy megérkezik-e ez a pénz Indiába. Attól, hogy odaadjuk Magyarországon valakinek ezt az összeget, még nem garantált, hogy bizonyos okok miatt ki is ér. Szóval én javaslom mindenkinek, aki úgy tapasztalta, hogy negatívabban működött a levelének a tartalma a jövőt tekintve, hogy kérdezzen rá a közvetítőjénél, hogy ....khmmmm... nem-e valamilyen 'adminisztrációs hiba' miatt 'elakadt' az összeg...akár az elmúlt 2-3 évet tekintve... Mivel a Felolvasónak semelyik közvetítő esetében nincs közvetlen kapcsolata a levél gazdájával, nem tud rákérdezni, hogy akarja-e/akarta-e a kinti szertartásokat, amaz meg nem tudja elmondani, hogy dehát már odaadta ám azt a pénzt, nem érkezett ki?!
Én minden esetben, ha valaki szeretne élni a kinti karmatisztítás lehetőségével, megadom az indiai kontaktot, akivel el lehet intézni az utalást; úgy érzem, így korrekt, ha az ember tudja és látja a bankjában, hogy odaért Indiába ez az összeg. Elég nagy karma, ha a közvetítőn akad el valaki karmatisztítása, legyen az akarva vagy akaratlanul.

Mindent összevetve, és ezt így 1000 feletti levélolvasással a hátam mögött mondom, a Pálmalevelek hitelesek, segítőek, amennyiben jó a Felolvasó és tisztességes a Közvetítő. Ha ezek közül valamelyik nem száz százalékos, ott már becsúsznak olyan dolgok, melyek félreértéseket, elégedetlenséget szülnek, és olyan véleményeket, amikkel az interneten lehet találkozni.
Az azonnali reakciók és visszajelzések alapján a saját praxisunkban mindenki meg volt elégedve, egyetlen eset volt csak, amikor egy ember kifogásolta a felolvasása végén, hogy "nem volt benne az a levelében, hogy 2 hét múlva alá fog-e írni egy konkrét projekttel kapcsolatos megállapodási szerződést az 'xy' tv-csatornával, vagy sem?". Az első döbbenet után azt tudtam válaszolni, hogy valószínűleg félreértette a Pálmalevelek motivációját és lényegét, de értem, rendben van a kérdése, csak próbáljon meg az egyéb elhangzottakon is meditálni egyet, és ha szeretné, ránézek a képletére a kérdéssel kapcsolatban...

Tehát még egyszer, három tényező kell egy jó Pálmalevél-olvasáshoz: korrekt Közvetítő, jó Felolvasó és hogy az ember komolyan vegye a karmatisztító gyakorlatokat, amiket kap. Ha olyan helyen jársz, ahol úgy érzed, valamelyik nem stimmel, inkább hagyd ott, és várj. A lehetőség úgyis elér majd, ha ott az ideje. 

A végére még egy pár kép :)

saptarishis.jpg

SageAgastya_23550.jpgvasishta-blog.jpg

Palmleaves_Library.jpg

Pálmalevél.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudtok értesülni a napi események kifejtett magyarázatáról, értesülni hírekről, programokról, és még sok minden másról!https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Bátran csatlakozzatok! :) Így, hogy a Szaturnusz visszatért a Skorpióba, a behúzódást alkalmazzuk, emiatt a nyár során a csoport kommentmentes övezetként működik. 

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv:

Rendelhető utánvéttel, a babity.richard@gmail.com címre írva. Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint! http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv: 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Rendelhető utánvéttel, a babity.richard@gmail.com címre írva. http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Rendelhető utánvéttel, a babity.richard@gmail.com címre írva.

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- A Zöldkör honlap a www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva.

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.com/
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

komment

süti beállítások módosítása