HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.10.27. 20:13 Zöldkör

Novemberről (2013)

„Az élet az, ami velünk történik, miközben nekünk teljesen más terveink vannak.” – mondta John Lennon, és nagyjából ez a mondat lesz az, ami meghatározza majd a novemberi hónapot. Terveink és eredményeink, belső és külső világunk, mélységeink és felszínünk külön utakat fog járni. Az áprilistól szeptemberig tartó szívatás már megszűnt októberben, ám átvette a helyét egy lágy, türelmes számonkérés az élettől, mely miatt úgy fogjuk érezni, mintha folyamatosan tesztelnének bennünket.

Egész November során még mindig ott lesz az igény belső, gyermeki részeinkkel való szembenézésre, akár aktívan, akár passzívan. Milyen fájdalmak, félelmek értek gyerekkoromban, amik megakadályoznak a felnövésben, és életem stabil alapokra helyezésében?; ez lesz a fő kérdés. (Merkúr, a Szaturnusz és a Felszálló Holdcsomópont Skorpióban)

Mindeközben a tanácstalanság, céltalanság is hosszú idők óta a legmagasabbra nőhet. Merre haladjak az életemben? Milyen tervek működhetnek? A kérdések ott lesznek, a válaszokat viszont még nem fogjuk látni. (Uránusz Kosban fokra pontos kvadrátja Plutoval Bakban)

November 7-én, csütörtökön olyan jelentőségű dolog történik ismét, aminek külön cikket fogok szentelni: a Jupiter bolygó hátrafelé indul a Rákban, és hátráló mozgása egészen 2014. március 6-ig, öt hónapon keresztül jelen lesz.

Egészen november 19, keddig minden energiánkkal belső, gyermeki világunk és elakadásaink konszolidásával kellene foglalatoskodnunk aktívan, amihez nagyon hatékony segítségeket is kapunk odafentről. (Mars Szűzben szextilje Merkúr-Szaturnusz-Felszálló holdcsomópontnak Skorpióban)

2013. november 5-én, keddtől eljön az idő a Párkapcsolatok nagytakarítására. Le kell ásnunk a párkapcsolatunk mélyére, egészen koppanásig, és megnézni mi az, amit kapunk tőle, és mi az, amiről le kell mondanunk miatta. Ez a folyamat adhat egyfajta elhidegülést, racionalizálódást is, de fontos ez a távolság ahhoz, hogy tisztán lássunk minden tényezőt majd.
Mivel a Vénusz a fiatal nő szimbóluma is, különösen a nők számára kezdődik egy olyan időszak, amikor érettebbé, összeszedettebbé kell válniuk, akár szembemenve korunk trendjeivel.  (Vénusz belép Bak-ba)

November 7-én, csütörtökön a Jupiter, a legnagyobb bolygó elindul hátrafelé a Rák csillagjegyben. Ahogy említettem, ez akkora erejű hatás lesz, hogy külön cikkben fogom kifejteni. Elöljáróban annyit róla, a nőket fogja bepréselni egy felnőttebb és egyszerre lágyabb minőségbe, akár tetszik nekik, akár nem. Férfitársaim nagy része a fejét fogja kapkodni azon dolgok elől, ami itt a nőkből majd kibuggyan. Olyan lesz ez, mintha a havi ciklusuk lenne, csak most 5 hónapig tartanak majd egyhuzamban a hatások. :) Mi férfiak nézzük majd, és nem értjük, mi baja, mit tehetnénk és pontosabban mit is vár tőlünk a társunk.

November 7, csütörtök és november 17, vasárnap között érdemes házasodni, aki tervezi, illetve akár kívül, akár belül rendezni a sorainkat szüleinkkel, múltunkkal. Vegyük fel azokat a szálakat múltunkból, amiket félkésznek érzünk, és fejezzük is be őket. (Jupiter Rákban trigonja Nappal Skorpióban)

November 9, szombat és november 22, péntek között ismét Párkapcsolati elszámoltatások, elégedetlenségek ideje jön majd. Ismét fontos hangsúlyozni, hogy a vádak, vágyak, elvárások nagy része nem most van, hanem előző életes feldolgozatlanságok számonkérése – a mostban. Szóval próbáljuk meg kulturálni magunkat, és inkább a terapeutánknak kiadni, ami bennünk van, és ne a párunknak. Ha azt érezzük ebben a két hétben, hogy: „nincs jövője a kapcsolatunknak”, „csak kihasznál engem a másik”, „folyamatosan csak hallgatok és tűrök, de elég volt”, „csak a lemondást kapom, de ez így nem mehet tovább”, akkor jó, ha tudjuk, a bolygók éreztetik, mondatják velünk.
Mindemellett ha lehet, ebben a két hétben ne nagyon éjszakázzunk, ne mászkáljunk egyedül elhagyatott, veszélyes helyeken, és úgy általában kerüljük a felesleges konfliktust, vagy annak lehetőségét. (Vénusz együtt Plutoval Bakban, közben Uránusz kvadrátja Kosból)

November 10, vasárnap és november 27, szerda között egy másik bolygóhatás segít, egyúttal fel is hívja a figyelmünket, hogy ne a Párkapcsolatunkra, életünk habzsolására figyeljünk, hanem rendezgessük múltunkat. Fontos, hogy erőfeszítéseink, energiáink afelé haladjanak, hogy olyan dolgokat fejezzünk be és tisztázzunk le, amik félkészen maradtak valamikor a múltunkban. (Mars Szűzben szextilben Jupiterrel Rákban)

November 10-én, vasárnap a Merkúr bolygó előre indul a Skorpióban, ami azt hangsúlyozza szintén, a hátramenet után, hogy nőjünk fel, tanuljunk a múltunkból, annak hibáiból és pozitívumaiból, és ennek fényében alakítsuk gondolkodásunkat, kommunikációnkat és cselekedeteinket. Ha látjuk, hogy valami nem megy egy módon, ne erőltessük, keressünk más kifejezési módot a dolognak.

November 13, szerda szintén nagyon jelentőségteljes nap lesz. A Neptunusz bolygó nyár eleje óta hátrafelé haladt saját csillagjegyében, a Halakban, és ezen a napon előre indul. Szükségünk is lesz energiájára ebben a felkavaró, de egyúttal rendeződő, tisztázó időszakban. Gyógyító energiájával kisimítja, elringatja a zavarokat és fájdalmakat, ám ezért nekünk is tenni kell majd, különben egyfajta melankóliával, bágyadtsággal fogunk végigmenni a folyamaton.

November 16-a, szombattól kezdve visszatér az életünkbe egy igény valami nemesre, ősire, stabilra. Érdemes sok időt tölteni nagyszülőkkel, meglátogatni őket, ha régen tettük, és úgy általában sokat beszélgetni idősekkel, régi történeteket, mondákat, eposzokat olvasni. (Hátrafelé induló Jupiter trigonba lép Szaturnusszal)

November 19, kedd és november 29, péntek között egyfajta ormótlanságot érezhetünk magunkban és az életünkben, mintha olyan cipőben járnánk, ami nagyobb ránk egy pár mérettel. Kifelé áradásra és befelé fordulásra egyaránt ott lesz majd bennünk az igény, de a környezetünk zavarodottnak, érthetetlennek fog majd érzékelni, és magunkkal is hasonlóképpen leszünk.

November 22, péntek végre ismét valami pozitívumot hoz. A Vénusz együttállása kioldódik Plutóval, ami helyreállítja valamilyen szinten komfortérzetünket, szusszanhatunk egyet Párkapcsolatunkban, és a Nők is megnyugodhatnak kicsit ismét.
Ugyanezen napon a Nap bolygó belép a Nyilas csillagjegybe. Érdemes a következő négy hétben sokat imádkozni, akár egy házi oltárt is felállítani.

November 25, hétfő és december 5, csütörtök között újfajta lendületet és célokat érezhetünk magunknak. Figyeljünk oda, hogy ezek a célok reálisak legyenek, és hogy lépésről-lépésre haladjunk a megvalósításuk felé.
Ebben az időszakban nagyban megnőhet az emigrálók száma is; ideális másfél hét a költözésre, kivándorlásra. (Nap Nyilasból trigonban Uránusszal Kosban)

November 28-án, csütörtökön indul a Nők vizsgája igazán, amiről egy külön cikket fogok írni. Olyan nap lesz, mint amikor a gyeplőt kiengedik, és onnantól indul a vágta. A finomkodás, egyensúlyozás, mérlegelés eltűnik, és az energiák megindulnak majd teljes sebességgel. (Mars Szűzben szextilje kioldódik Jupiterrel Rákban)
Ugyanígy november 28, csütörtök és december 14, szombat között a Nők hátraléphetnek egyet ambícióikban, terveikben, és feltámadhat egy belső igény egy utolsó felvonásra, hogy megéljék lényük szórakozóbb, társasági életet élő, független oldalát. Nagyon jó időszak egyúttal Párkapcsolatok elkezdésére, randevúzásra is. (Vénusz Bakban trigonja Marssal Szűzben)

Összefoglalásképpen azt mondhatom, hogy talán az első olyan havi jellemzés, aminek a lényege egy külön cikkben fog megérkezni. Két fő bolygó nyomja rá a bélyegét majd novemberre, a Neptunusz bolygó előreindulása, és a Jupiter hátraindulása. Marad az őszies-télies mélység, ugyanakkor a régóta stagnáló párkapcsolatok most megindulnak majd. Mint amikor vágtázni kezd a ló alattunk. Ha stabilan ülünk, élvezzük majd, ha nem, akkor dobálni fog; és menetközben kiderül, meddig tudunk rajta ülni. Én személy szerint ezt is nagyon várom, mert noha már nálunk is beindultak konfliktusok miatta, mégis nagyon-nagyon kell már ez a fajta ellentmondást nem tűrő energia, ami mozgásba hozza az életünket. Szóval a téma kifejtése, egy következő cikkben, mélységében, érkezik hamarosan.

male-female-equality_0_0.jpg

komment

süti beállítások módosítása