HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.06.30. 15:08 Zöldkör

Július hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

A tavalyi évben már lehetett tudni, hogy a 2016-os, az idei a Felnövés éve lesz. A Nyilas jegyébe 2014 decemberében lépett Szaturnusz az elmúlt 20-25 évet, a Gyerekek Korát elkezdte fellazítani, és 2015-ben kívülről kezdte feszegetni. A ’16-os a belső bomlás időszaka, elkezdett a fundamentum repedezni. Amerikában az egyik elnökjelölt rosszabb, mint a másik, Európában először de facto állottak helyre a határok és tűnt el az egység, év közepén pedig de jure is, a brit kilépéssel. A Gyerekek szintje és Kora amolyan telér-réteg a Felnőttek és az Állatok között. Így, hogy ez a réteg elmállik, kettényílik az olló. Egy kisebb réteg Felnőtt tud lenni, erre rímel a 2015 őszén elindult felnövési folyamat, és számos ember felismerései, megállapodásai. Egy nagyobb réteg az Állatok sorába kénytelen lesüllyedni, erre utalnak a migránsok, a terroristák világszerte, Amerikában a zavarodott lövöldözők és fekete-problémák, és "ember embernek farkasa", az ok nélküli konfliktusok, megvadulások, furcsaságok, megállapodási, elköteleződési, elmélyülési nehézségek.
Idén márciusban hivatalosan is átkattantunk az Állatok Korába, és innentől minden, ami egybe tartotta a rendszerváltás utáni technikai, gazdasági, társadalmi és politikai ’vívmányokat’, felbomlik. A nagy többség számára megszűnnek a fékek, szabad a vásár, szabad a rablás, ’önmaga’ kiárasztására. A kisebbség pedig Felnőtt lehet ismét, Férfi és Nő. A márciusi átkattanás után júniusban értünk ennek előszobájához, és júliusban indul meg igazán a két külön alagútba terelődés. Az elmúlt hónapokban, majdnem egy évben mutatott attitűdünk dönt erről, hogy merre, és a jelenlegi. Hogy elhisszük-e, hogy minden összedől(het)? Látjuk, hogy igen, és nem hiszünk a szemünknek. Minél hamarabb hisszük el, annál rövidebb ideig állunk még ezelőtt a fénylő, zajos, pörgő ringlispíl előtt, és annál hamarabb térhetünk vissza a saját dolgainkhoz. A döntés jelenleg a saját kezünkben van. Végre! 20-25 éve először, ismét dönthetünk valamiben: Állatok leszünk lecsúszva, vagy Emberek, Férfiak, Nők, felnőve.

Július hónap első két hetének egyik legmeghatározóbb jellegeit a Rák jegyében egyszerre tartózkodó Vénusz, Nap és Merkúr alkotják, Június 30, csütörtök és Július 12, kedd között. Ez a három leggyorsabb, legvilágibb bolygó, amik külön is, de együtt főleg nagyon könnyedek, segítőek, pozitívak. Ezt a két hétig tartó közös útjukat a Rák jegyében teszik, ami a Család, Otthon, Házasság, Érzelmek, Bizalom témáinak területe, így ebben a két hétben egyéni és lokális életünkben a csúcsra tudnak járatódni ezek a dolgok. Jó itt költözni, lakásfelújítani, házasodni, érzelmi bizalmat elmélyíteni, komoly és nyugodt szándékokkal ismerkedni, illetve a gyerekvállalás témái is külön erős segítséget tudnak kapni. Aki szeretne aktívan, itt érdemes még aktívabban próbálkozni, aki nem szeretne, annak még aktívabban és körültekintőbben odafigyelni.

Július 1, péntek ennek fényében a történet másik oldalán, a Kollektívben ad nagy segítséget! Kioldódik ugyanis ezen a napon egy Derékszögű Háromszög, ami március közepétől, harmadik hetétől borzolta a Kollektívát. Emlékezhetünk, akkor voltak pontosan a brüsszeli robbantások, és azóta is egy fülledt, vihar előtti csend érzetét borították az egész világra, a mi szempontunkból is Európára. Mindez egyik oldalról nagyon, nagyon, nagyon jó, mivel ez az irracionális feszültség végre elengedődik. Enyhül a stressz. Egy ilyen Derékszögű Háromszög három karmikus, beakadt fényszögből áll, és ilyenkor mindig nagyon erős az egyéniben és a kollektívben is a Múlt, az elakadások, rendezetlenségek felszínre jövetele, de kirezegni már nem tud.

Innentől kirezeg. És ez az érme másik oldala, ami nem olyan jó. Innentől az a belső feszültség egyre erősebb külső feszültséggé tud manifesztálódni, mint amikor egy szellemet kiengednek a palackból. Mindez azt jelenti, hogy egyéni-lokális életünkről lejön a fülledt és beakadt, csiki-csukizó minőség, a kollektív-külső világba pedig mindez beáramlik. Felgyorsulhatnak azok a dolgok és folyamatok, amik márciustól július legelejéig történtek. Brüsszel, amerikai elnökválasztási parádé, Brexit, Isztambuli robbantások; csupa-csupa külső feszültség és összeroppanás, mindez innentől akár frekventáltabban is. Éppen ezért, innentől még jobban értékelhetjük a belső és lokális, családi békét, és azokat, akik ebben partnerek, ehhez hozzásegítenek. (Jupiter Szűzben kilép Halak Neptunusz szembenállásából, Nyilas Szaturnusz kvadrátjából – Derékszögű Háromszög kioldódik)

Július 2, szombat és Július 13, szerda között ebben a frissen jött felszabadulásban, változásban, gyeplő-elengedésben megzavarodhatunk. Olyanok leszünk itt, mint amikor a gyerekek egy használaton kívüli hangárban nyomogatták eddig a gombokat, és most hirtelen beindul az erőmű, vagy felszáll a repülő. Megijedhetünk, hogy az egyéni és a kollektíva is ilyen mértékben megindul, változik, felgyorsul, és akarhatjuk visszahozni az elmúlt hónapok fülledt, várakozó, megakadt, csiki-csukizásait. Ne tegyük. Inkább vegyünk pár mély levegőt, és figyeljük, ahogy magától az Élte a magasztosságával alakul; bent is, egyénileg is, és a külvilágban is. Hajlamunk lehet visszabújni kagylóhéjunkba, nem-működő életünkbe, világunkba, ahol noha egyedül vagyunk, de mi vagyunk az urai. Ennek érdekében teljesen irracionális konfliktusokat, érzelmi vagy gondolati projekciókat is működtethetünk, de ha ilyet látunk magunkon vagy másokon, vegyünk egy mély levegőt, és lehetőleg ne folyjunk bele. Legyünk passzív megfigyelők itt, és magától kibomlik minden. (Nap Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 2, szombat és Július 12, kedd között a ’surranópályán’ az elmúlt egy évben, de minimum december óta főszereplő Gyermeki részeink fel tudnak nőni. Pontosabban, révbe tudnak érni. Meg tudják kapni vagy belülről, és/vagy kívülről azt a figyelmet, érzelmi energiát, ami miatt eddig elakadtak és konzerválódtak. Amennyiben Március volt az átkattanás a Gyerekek Korából az Állatok Korába, itt júliusban ér véget a moratórium, jár le az átállási, türelmi idő. Innentől nagyot nyílik (ismét) az olló. Akinek sok van, még több adatik, akinek kevés, az is elvétetik; ahogy a mondás tartja, és innentől ősz felé már ezen az íven fogunk mozogni. Ha eddigre szépen felépítettük a békénket, nyugalmunkat, korrektségünket, leépítettük az Arcot, mohóságot, pörgést, gyermeki szenvelgést és önmagunk körbehordozását, innentől már ennek ajándékai tudnak épülni. (Merkúr Rákban együtt Nappal)

Július 2, szombat és Július 11, hétfő között a belső világunkban növekvő béke érzetei tudnak lenni egyre inkább. Amik eddig zavartak, innentől simán lehet, hogy jelentőségét vesztik attitűdünkben, amilyen hibáinkat vagy hiányosságainkat eddig negatívnak éreztük, hirtelen objektívak, és a szó jó értelmében megengedőek tudunk lenni velük kapcsolatban. Lehetnek szembesülések, aha-élmények, ahol is megérthetünk régebbi dolgokat, vagy olyanokat, ahol valamiért önsors-rontottunk. Innentől pedig ezen dolgok felismerésével már nyugodtabbak, békésebbek, egységesebbek tudunk lenni.
A külső világban lehetnek itt ismét párkapcsolati egymásra találások, meglévő kapcsolatokban pedig elmélyülések, lényünk eddig rejtegetett részeit megoszthatjuk a társunkkal, világgal, családtagjainkkal. Nagyon jó tisztázó, őszinte beszélgetésekre is, arra kell figyelni, hogy lassú és tudatos legyen, ne megoldani akarjuk, hanem átlátni és beleérezni a másik helyzetébe. (Vénusz Rákban trigonban Marssal Skorpióban)

Július 3, vasárnap és Július 12, kedd között ugyanakkor egy másik hatás (is) arra hívja fel a figyelmünket, hogy ne akarjunk ezekben a folyamatokban kapkodni, és a főként június során elindult épülésekben ne siessünk. Fújjunk itt egyet, gondozzuk az eddigieket, és ha az élet tálcán hoz valamit, fogadjuk el, de ne követelőzzünk, ne hajszoljuk, ne várjuk el, ne akarjuk kicselezni. Mint amikor gyereket vagy virágot nevelünk. Biztosítjuk a feltételeket, a maga ütemében történik a dolog, de ha erőltetjük vagy siettetjük, akkor erőszakot követünk el, és az ellenkezőjét érjük el. (Vénusz Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 4, hétfő és Július 16, szombat között ugyanakkor egy másik lágyan rendező, felemelő, úgymond erős karjaiban vezető hatás lesz aktív. Ha le akarnánk írni asztrológiailag, hogy milyen az ideális férfi leírása általában a hölgyektől, akkor azt kapjuk, hogy „erős, magabiztos, gyengéd, jóságos, vidám, családcentrikus, értelmes, szorgalmas, talpraesett, szerelmes”. Ebben az időszakban a hölgyeknek a társa akár így is meg tud jelenni, illetve ők maguk is ilyen módokra inspirálóak tudnak lenni a férfiak felé. A lényeg, hogy törekedjünk arra, hogy Férfiként és Nőként ’elavultak’ legyünk, és az 1940-50 előtti megkülönböztethető, archaikus, klasszikus mintákat és nemi jellegeket működtessük. Aki kapcsolatot szeretne, szintén támogatottságot tud kapni, hogy így tűnhessen fel a másik felé. (Nap Rákban szextilben Jupiterrel Szűzben)

A Július első két hetére felvázolt archaikus és nyugodt jellegekben a csúcspont július 4, hétfő és július 5, kedd lesz. Ebben a két napban teljesen a csúcsra járatódnak ezek a témák, így bármilyen költözés, lakásfelújítás, pihenés, gyerekvállalás, nyugalom témái erőteljesen támogatottak lesznek az egyéni életünkben. A Merkúr, a Nap és a Vénusz mellé a Hold is odaér a Rák jegyében erre a két napra, így a négy gyors, legvilágibb, legkiegyensúlyozottabb bolygó itt lesz, sőt, az összes tíz bolygó majdnem fele.

Július 5, kedd és Július 10, vasárnap között szintén lehet mindebben amolyan bepánikoló, begörcsölő jelleg is. Mint egy friss anya az újszülöttével, aki a gyakorló műbabán már mindent tudott a várandósság alatt, az első két hétben is, és itt most megzavarodik: „Biztos, hogy tudom én ezt?! Biztos, hogy menni fog ez nekem?! Készen állok rá?!”. Az elmúlt években, akár évtizedekben elszoktunk tőle, hogy van olyan, hogy jóindulat, Család, Érzelmek, Felnőttség, és itt most tálcán kapjuk ezek lehetőségét. Ezen hatás aktiválódása előtt nagyon érdemes megnézni a Csapás a múltból (Blast from the past) című vígjátékot, ami hihetetlenül bájos, aranyos, és teljesen erről a motívumról szól. Próbáljuk meg elhinni, hogy tudunk ilyenek lenni, a másik is tud, vannak ilyen emberek. Nem még, hanem már, újra. A Gyerekek Korából az Állatok Korába váltás negatív oldala, hogy nő az agresszió, a hirtelenség és támadás lefelé csúszóknak, de ugyanakkor nőhet a Felnőttség, és ebből az érzelmek, összekapcsolódás, normális ügymenet is, a felfelé csúszóknak. Elhihetjük, március óta, június óta, különösen innen, ez már tényleg megy! (Merkúr Rákban szemben Plutoval Bakban)

Július 6, szerda és Július 10, vasárnap között ha erre képesek vagyunk, nem csak személyünkben, hanem gondolatainkban, kommunikációnkban, attitűdünkben is meg tud jelenni valami tiszta, nemes, együttműködő. Mint amikor csimi-csumi mai huligánként elmegyünk vidékre, ahol ha kérdezünk, válaszolnak, annyit és arra, amit kérdeztünk, igazat mondanak, és annyit csinálnak, amennyit kell. Ennek a fényszögnek megértéséhez és átérzéséhez is javasolt a fenti film, a Csapás a múltból (Blast from the past). Ugyanakkor valahol ez is ollónyitó fényszög, és nagy generációs szakadékot tud adni akár ugyanabba a korosztályba tartozók között is; attitűdben, stílusban, ambíciókban, gondolkodásban. (Merkúr Rákban szextilben Jupiterrel Szűzben)

Július 8, péntek és Július 14, csütörtök között szintén lehetnek egyik oldalról mély felismeréseink magunkkal kapcsolatban, olyan érzés, mintha kívülről látnánk magunkat, vagy nem lettünk volna eddig önmagunk. Olyan ez, mint amikor felnőttként végiggondoljuk, hogyan beszéltünk kamaszkorunkban a felnőttekkel, a világot működtető ’hangyákkal’, mikről hogyan gondolkodtunk, és fogjuk a fejünket, ahogy látjuk, hogy lázadásunk mennyi fájdalmat és keserűséget okozott akár másoknak. Nagyon mély visszajelzéseket adhat a lelkünk, a belső világunk, kíméletlen őszinteséggel. Jó itt visszalátogatni régi helyekre, emberekhez, ha valamelyik családtagunkat megbántottuk, vagy stílusunkkal frusztráltuk, jó itt átbeszélni, akár elnézést kérni, vagy megbocsátani, akár magunknak. (Merkúr Rákban trigonban Marssal Skorpióban)

Mindebből viszont ne vonjunk le nagy következtetéseket. Vigyázzunk arra, hogy ne essünk át a ló túloldalára, ne veregessük meg a vállunkat, hogy „Dejó fej is vagyok!”, ne adjunk magunknak virágcsokrot és bonbont a ’teljesítményünkért’. Tanuljunk ebből inkább alázatot, bölcsességet. A bölcsesség egyenlő a begyógyult sérüléssel, és ha mi gyógyul(t)unk, más is tud, ha más akkor mi is, a lényeg, hogy a közös békét keressük, állítsuk helyre, és ebbe tegyük bele magunkat névtelenül, arctalanul. Simán lehet, hogy mindebben próbáljuk túltolni, bizonyos témákat túl gyorsan vagy hamar feszegetni, akár magunkban, akár a külvilágban, és ez frusztrációhoz vezethet, akár újabb sérülésekhez. Legyünk itt türelmesek, örüljünk annak, ha nincs baj, még jobban, ha még meg is oldódik valami. (Merkúr Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 10, vasárnap és Július 24, vasárnap között az elmúlt hónapok, akár évtizedek, eddigi életünk integrációja mehet végbe bennünk. Nagyon nagy vízválasztó tud lenni július közepén ez a két hét, ahol nagyon sok minden tud összeérni. Itt is fontos azonban, hogy még nem kell a tettek mezejére lépni, nem kell újraépíteni az identitásunkat ebből, hanem hagyni, hogy ahogy távozik belőlünk az eddigi méreg, frusztráció, megláthassuk, hogy azért alakult ki, mert kiléptünk valami nagyobb Rendből, az élet és a természet ellenében léptünk-lépünk. A fő probléma, hogy baromi nagy ’én-Én-ÉN’ attitűdben vagyunk az elmúlt évtizedekben, és mostanra érhet össze, hogy „együtt jobb”. Hogy „egyedül küzdeni, magamat építgetni, főleg őrizgetni nagyon fárasztó, és ha ezt abbahagyom, akár még be is tud lépni más, mások, társ, család, a világ, az élet”. Ilyen szép, grandiózus dolgok tudnak itt végbemenni, ha nem állunk ellen neki. (Nap Rákban-Oroszlánban trigonban Marssal Skorpióban)

Július 10, vasárnap és Július 25, hétfő között szintén két hétig egy olyan vándorlás kezdődik, amire februárban már volt példa. Az akkori előrejelzésben Jancsi és Juliska voltak a címképen, ahogy menekülnek kitaszítottan, egyedül. Jancsi és Juliska itt már felnőtt. Itt már otthont lelnek, rehabilitálódnak, rájönnek, hogy a banya jól megvan az erdő mélyén a házában, és ha nem mennek oda hergelni, nem ebből merítik az identitásukat, akkor teljesen rendben tud lenni minden.

Ebben a két hétben az elmúlt fél évben megtépázódott Merkúri témák révbe tudnak érni, ki tudnak simulni. Összeveszett és/vagy elhidegült, eltávolodott testvérek rendezni tudják a soraikat. Ugyan ez igaz barátnőkre, barátokra. Párkapcsolatok dinamikusabban, nagyobb harmóniában és békében tudnak működni, kiteljesedni. Szülők gyerekükben, gyerekeikben nagyobb örömet tudnak meglátni, jobban szót tudnak érteni, közösen csinálni dolgokat. Nagymértékben helyre tudnak állni emberi kapcsolataink, szociális hálónk; ám itt már nem a pörgős-céges hipihupi Facebook, LinkdIn, Twitter szochálibáli-nk, hanem az Élet, mint kapcsolatok témája. Mint egy faluközösség, vagy ősközösség, ahol mindenkinek van helye, mindenki befér. (Merkúr-Vénusz együtt Rákban-Oroszlánban)

Július 11, hétfő és Július 22, péntek között a Vénusz és a Merkúr után a Nap és belép abba a fényszögbe, ami miatt nem hisszük ezt el. Annyira sikerült szétverni az elmúlt húsz-huszonöt évben a vidéket, falut, közösségeket, családot, józanságot és belső világot, hogy nem tudjuk elhinni, amikor ez van. Sőt, azt hisszük csapda. Azt látjuk, arra emlékeztet, hogy mennyire nincs meg nekünk ez. Sőt, ahogy ilyen van, rögtön beszelfizzük, lefotózzuk, ’megosztjuk’, hogy mindenki lássa az élő és intim pillanatunkat. Hoppá, így hogy lefotóztad, már nem is élő, így hogy megosztottad, nem is intim. Kondicionáltságunkból adódóan vagy nem tud ilyen helyzet bejönni, vagy nem ismerjük fel, vagy azonnal kificánkolunk belőle. Ebben a két hétben itt július közepén lesz egy elágazás, hogy mit is választunk. Az archaikus, ’ósdi’, ’én’ és ’arc’ nélküli békét, vagy az arc-cal, én-nel teli „szarul de büszkén”nagy felületű énképet és működést. Az első visz felfelé a Felnőttek és a védettebbek világába, a második az Állatok közé a vadság és a harc irányába. A lényeg, hogy a Gyerekek mozgékony, semmilyen, nemtelen, gyors, pörgő archetípusában július után már nincs maradása senkinek. Itt választunk a kék vagy a piros bogyó közül. (Nap Rákban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Július 12, kedden a Vénusz bolygó belép az Oroszlán jegyébe. A Rákban járva, június 18-ától idáig, amolyan nagytestvérétől kapta az energiát, emelte a Harmónia, Szerelem, Párkapcsolat, Nemiség témáit. Hihetetlenül sokan költöztek-költöznek itt, lakásfelújítanak, találtak valakit párként, vállaltak gyermeket. A Vénusz az Oroszlán jegyébe lépve kétoldalú energiákat ad. Egyik részről adhat egy elbizakodottságot is, ami nem jó, hogy ha rendben vannak, vagy felívelőben vannak ezek a témák az életünkben, azt túlzottan természetesnek vehetjük. Emiatt fontos, hogy ha lehet, rendszeresen álljunk meg, értékeljük, ha van szép otthonunk, van párkapcsolatunk, béke az életünkben.
Másik részről, ha valami ezek közül hiányzik, bepöröghetünk. Lényünk, és ezekkel a Női, megállapodott témákkal kapcsolatban identitásunk teljes gellert vehet. A Gyerekek Korában ezek a témák, mint Házasság, Otthon, Párkapcsolat, Gyerekvállalás teljes megcsapkodáson ment keresztül, és mára már szinte csodaszámba megy, ha házas, van gyerekek, több, mint egy évig lakik valahol, és nyugodt, békés, együttműködő. Itt július közepétől, ha már régóta hiánycikkek ezek a dolgok, vagy látjuk, hogy másoknak vannak, felívelnek, tévesen elkezdhetünk bekeményedni, irigyelni őket, haragudni rájuk, vagy önáltatni magunkat, hogy „Á, ezek nem is olyan fontos részei az életnek!”, mindezt azért, hogy tompítsuk a kibillentséget, a hiányukból eredő zavart, fájdalmat, ürességet. Legyünk hát türelmesek, passzívak, együttműködőek, és törekedjünk rá belső munkával, külső szervezéssel, hogy ezek a témák jelen tudjanak lenni az életünkben.

Július 14, csütörtökön a Merkúr is belép az Oroszlánba. Ez is kinyitja az ollót. Pozitív értelemben, aki már nem hisz az elmúlt 20-25 évben, évnek, az felnő. Aki már sejtszinten belátta, hogy nem megy a nemtelen pöri, azt az Élet a továbbiakban nem ’csábítja’, hergeli vele. Negatív értelemben, aki még nem sokallt be tőle, beleragadhat teljesen ebbe az állapotba. A Gyermeki, nemtelen, zajos-látványos-nyüzsgő, de teljesen súlytalan nagyranőtt gyermekébe. Az Oroszlán magas szintjein az Én megtalálását, Önmagunk ismeretét, birtoklását és kiteljesedést jelenti, alacsony szintjein pedig a status quo, a Beszorult Gyerekkel való téves azonosulást, annak gömbszerű zártságába, egyszemélyes valóságába történő beszorulást.
Mivel az Oroszlán az élet, a létezés, az én jegye is, ez is segíthet a gyerekvállalásban, így július és augusztus hónapja kiemelten támogatott ebben a témában.

Július 16, szombat és Július 25, hétfő között egy újfajta bizonyosság tud ott lenni bennünk ebben a folyamatban. Innentől a Minőséget fogjuk keresni, kívánni. Az elmúlt 20-25 évben úgymond aranyat adtunk a sz*rért, vagyis vízízű kávéért, ami a boltnak 50 forint, mi fizettünk 1000-1500 forintot, azért a főételért, amit az étterem 200 forintért rak össze, fizettünk háromezret, azért a wellnes útért, ami régen tízezer forint volt, most fizetünk százezret. Közben fotózunk, szelfizünk, megosztunk, azt sem tudjuk mi van, így jóóóó sokat fizettünk valamiért, amiből egy pillanatot sem érzékeltünk, tapasztaltunk. Innentől egyre jobban fogjuk keresni az ár-érték arányt, illetve ha valamit adunk, azért minőséget is várunk. Lehet ez egy termék, szolgáltatás, vagy személy. Egy Gyermeket könnyű átverni, mindenét odaadja egy rajzszögért is, a valódi értékítéletek azonban később alakulnak ki. Itt, mintha álomból ébrednénk, hirtelen megjelenhet a józanság, így figyeljünk arra, hogy ne legyen földindulás a dolgainkban, életünkben, a személyi állományokban, hanem finoman szervezzünk át egy fenntarthatóbb, reálisabb, józanabb irányba. (Vénusz Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Július 17, vasárnap és Július 22, péntek között mindennek szóban-tettben-gondolatban egyre nagyobb táptalajt adhatunk, vagy jelenhet meg bennünk. Mint egy még nem kikristályosodott, még nem betört, még nem korrumpált gyermek (itt a szó jó értelmében), kiállhatunk, és azt mondhatjuk: „Nem.”. „De hát neked jó lesz/neked lesz ez jó!”. „Nem…”. „De hát ihatsz egy kávét műanyagpohárban az utcán ezerötszáz forintért!”. „Igen, de csinálhatok finomabbat, nyugodtabban otthon is százért.” „De vehetsz egy ruhát húszezerért, amit egyszer hordasz, vagy egyszer sem, de senkit sem érdekel majd!”. „Igen, vagy nyolcvanadik ruhaként akár nem is vehetem meg…” „De hát akkor NEKEM nem jó!”. „Az engem nem érdekel, elnézést.”
Ilyen és ehhez hasonló párbeszédek játszódhatnak le bennünk, vagy kívül, vagy ezek analógiáján. Magyarul, az a fajta hülyének nézés és kihasználás, ami az elmúlt 20-25 év vadkapitalizmusában, marketingjében és agymosásában volt, már egyre kevésbé lesz vonzó. Visszább tudunk térni önellátóbb, nyugodtabb, kiegyensúlyozottabb irányokba. Már nem leszünk Gyerekek, akiket megvezetnek, kihasználnak nyájas ígéretekkel; sem a fogyasztói piacon, sem az emberi dolgainkban, sem az elménk vonatkozásában magunkban. (Merkúr Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Július 22, pénteken a Nap bolygó az Oroszlán jegyébe lép. Energetikai szempontból ez az év csúcspontja, crescendo-ja, ahol minden a csúcsra ér. A Zöldkör tevékenységekben, a napi megosztásokban, az elemzésekben is itt indul egy hónap szabadságolás, amíg a Nap az Oroszlán jegyében jár. Az eddig olvasottak folyamatai itt érnek egy érési pontra. Minden beérik, beér, összeér. Kerek Egésszé, Egységgé tud válni. Ami miatt izzadtunk, szenvedtünk akár tavaly augusztus-szeptember óta, amire vártunk, meg tud érkezni, meg tud jelenni.
A Rákban és Oroszlánban járó világi bolygók miatt az egész eddigi előrejelzés a világi, belső, lokális témákról szólt, és valóban; mindezen dolgok hihetetlen mértékű támogatásban tudnak részesülni. Mindeközben a Kollektívben teljesen felforgató, ziláló, hergelő hatások vannak. Az Uránusz a Kosban továbbra is a Kezdet, tanácstalanság, próbálkozások, fel-felvillanó, majd elengedett, nem működő ötletek szintjén tartja a Kollektívet. A retrográd Neptunusz a Halakban a melankolia, tanácstalanság, az Egységet, Szeretetet, Kollektív békét hiába váró motívumok adója. A Bak jegyében retrográd Pluto kapargatja a fennálló Rend-et, veri szét a betokosodott mintákat, és akadályozzák, hogy bármi tartós tudjon épülni, egyben tudjon maradni. A Nyilasban retrográd Szaturnusz szorítja és egyúttal nyiszatolja a Nyugati és ’modern’ világ felfújt lufiját. A Skorpió és Nyilas határán lévő Mars pedig mindezt a lufit savazza, döfködi.

Mindezek miatt a Kollektívben tovább nőhet az ego-parádé, a fanatizmus, a nacionalizmus is a nyáron. Erősödhetnek a szeparatista törekvések országok szintjén, kardcsattogtatások a tárgyalóasztaloknál, a Gyerekek Korának nemtelen és erőtlen, idealista együttműködései után, (ami valójában azt jelenti, hogy senki nem csinál és képvisel semmit), mindez átfordulhat marakodássá. Felvillanhat valami nagy mentőötlet, terv, hogy hogyan kellene úrrá lenni a káoszon, széthulláson, konfliktusokon, de mindez arra lesz elég, hogy helyi szinten oldjanak meg dolgokat, vagy nőjenek a diktatorikusabb, anti-demokratikusabb dolgok. Emiatt továbbra is fontos, hogy ambícióinkat, figyelmünk fókuszán ne a kollektíván, ’Állam Bácsi’-n tartsuk, hanem önrendelkezzünk kicsiben.

Július 24, vasárnap és Július 30, szombat között ez az „önrendelkezés” meg is érkezik, át is fordul. Amerre nézünk, arra tudunk, pontosabban arra próbálunk önrendelkezni, rendet rakni. Ha az évünk első fele arról szólt, hogy Felnőjünk, megnyugodjunk, berendelkezzünk, akkor életünk marionett-játékosaivá tudunk válni, kesztyűbábossá, és nagyon működő dolgokat tudunk tapasztalni, csinálni. Véleményem szerint 2004-ben kattant a helyére teljesen a Gyerekek Kora, onnan indult az egész szétszóródás és felszínes pörgés és magamutogatás; itt július végétől olyan dolgokat tudunk működtetni, olyan ’ízeket’, amik a 90-es évek óta, az ezredforduló óta már nincsenek. Gyorsabb, műanyagabb dolgok vannak, pontosabban voltak eddig.

Ha az évünk első fele arról szólt, hogy a széthulló világot (és nem operáló életünket) próbáltuk meg továbbra is rózsaszín ’szeretet’-mázzal behinteni, vagy felépíteni, tovább bővíteni beakadt Gyerekrészeinket, innentől teljesen kiveszik a vitorlánkból a szelet. A Gyerekrész széltében végtelenségig fokozható, de minőségében egy lépést sem halad felfelé. Ez a fényszög itt július utolsó hetében emiatt növelni fogja a frusztrációt, és a negatív önrendelkezést számos emberben. Megjelennek a Keresztes Lovagok. Vagy olyan ’fényharcosok’, akik eddig ’szeretettel’ hódítottak és térítettek, közben semmi erejük nem volt, abból, amit mondtak, semmit nem tudtak megvalósítani a saját életükben, vagy az olyanok, akiket a Gyermeki többség eddig arra kényszerített, hogy elnyomják Állati énjüket. Itt fog a túlzott ’Fény’ és a túlzott ’Sötét’ találkozni, képviselőik megvadulnak, és mindkét típus ugyanabban az agresszív, térítő attitűdben fog feltűnni; frusztrációik miatt. Maradjunk emiatt a sokat emlegetett Arany Középúton, építsük a saját, kicsi világunkat; a többiről ez a két típus fog rendelkezni. (Merkúr Oroszlánban trigonban Uránusszal Kosban)

Július 25, hétfőn a Jupiter bolygó egy nagyon hosszú ideje tartó fényszöge oldódik ki. Ez a hatás gyakorlatilag tavaly szeptember óta nagy erőkkel tolta ki a tudatalattinkból a rendezetlenségeket, elnyomott dolgokat. Tavaly szeptember óta arról szólt az életünk a fenti hatás(ok) tükrében, hogy nagyon akartuk, hogy működjön, ehhez ki kellett borulnia csontvázaknak a szekrényből, és miattuk nem működött. Mindenesetre ott már legalább megindult valami mozgás. Akik olvassák az írásokat, láthatják, hogy folyamatosan tavaly szeptemberre van hivatkozás, mint egy nagyobb folyamat kezdetére; ez az a folyamat. Az, hogy ez a fényszög kioldódik, azt jelenti, hogy így július végére már ki tudott oldódni annyi dolog a tudatalattijából és a családi mintáiból azoknak, akik aktívan dolgoztak magukon, hogy életük innentől biztonságosabban és arany középúton, Felnőtten és hatékonyan tudjon működni.

Akik nem dolgoztak, azok most elengedik a tükröt. Mint amikor szenvedélybetegek vagyunk, és a nagyobb testvér, vagy segítő rugdos bennünket. Ez ellen küzdünk, közben tudjuk, hogy objektíven nézve igaza van, de lusták vagyunk. Innentől elengedik a kezünket. Akik irányban vannak, itt egy visszafogás és ellenőrzés is megszűnik, ők mehetnek. Akik lusták voltak, azok itt könnyen elveszhetnek, vagy hasra eshetnek. Kinyílik az olló, ettől is. (Jupiter Szűzben kilép Bak Pluto trigonjából)

Július 26, kedd és Augusztus 3, szerda között még ettől ne kezdjünk túl új dolgokba, ne akarjunk nagyot elrugaszkodni. Tartsuk a pozícióinkat. Mint amikor kilépünk a mesterünk, vagy az iskola kapuján, egy darabig még a megtanult protokollt érdemes egyedül gyakorolni, és utána kezdünk kísérletezni, utána, tapasztalatszerzés és gyakorlat után építünk új rendszert. Itt már egyedül megyünk, saját lábon, Felnőtten, de legyünk lassúak és körültekintőek, tiszteletteljesek.
Akiknek ez a kézelengedés éretlenül jött, nekik szintén megvadító, köpködő hatásokat ad. Eddig élveztük a Gyerekek Korát, hogy mindent készen kapunk, minden adott, kényelemből és lustaságból elhessegettük, hogy valójában ez a szabadságunk, különösképpen fejlődésünk, érésünk, tapasztalásunk legnagyobb korlátozója. És itt most szólnak, hogy el kell hagyni az óvodát, az anyaölt. Az érettebbek ezt lehetőségként és áldásként fogják fel, és hálásak, a nem-érettek pedig a fészekből való kitúrásként, kitaszításként. A lényeg a lényeg, a tény ugyanaz, az attitűdünk fog változni, hogyan fogjuk fel, hogyan állunk hozzá. Senkire sem kell haragudni, Életre, szülő(k)re, világra, magunkra sem; ha valakire mégis akarunk, akkor inkább magunkra. Aztán, ha azt is abbahagytuk, végre jöhet számunkra is a fejlődés, növekedés, gyarapodás, építkezés. Vagy a belső és külső harc. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben kvadrátban Marssal Skorpióban)

Július 27, szerda és Augusztus 7, vasárnap között újabb olyan fényszög lesz, ahol a mértéktartásra vagyunk figyelmeztetve. Tudnunk kell megállni, beérni eléggel. Azokban az időkben, amikre „bezzeg a régi szép időkben” és „bezzeg régebben így meg úgy volt” emlékszünk, gyakorlatilag teljesen minden ugyanaz volt motívumszinten, sztoriban. Amiben különbözött az elmúlt 20-25 évtől, hogy volt olyan a többség számára hogy elég és megállj. Itt egy ilyen stoptábla van, aminél ha megállunk, akkor meg tudunk erősödni, és ki tudunk teljesedni, már sokkal minőségibben. Ha nem állunk meg itt, akkor egyéni és főleg a Kollektív világunk további és egyre gyorsuló repedezését, omlását láthatjuk. Mivel az Oroszlán Nap az egyik tényező, ez is erősítheti a nacionalizmust, csörtéket, elkülönülés témáit. Július-augusztus fordulóján emiatt álljunk úgy hozzá, mint egy kieséses, eliminációs játékban, hogy mi ne essünk ki, és ha már a biztonsági zónában vagyunk, szurkolhatunk a többieknek. Az első, hogy mi jól legyünk, és ezt elérni is időbe és energiába, erőfeszítésbe kerül, mindig. (Nap Oroszlánban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Július 28, csütörtök és Augusztus 5, péntek között ezzel szinte napra párhuzamosan egy nagyon erőteljes fényszög lesz aktív. Magasabb szintjein segíthet új párkapcsolatok indulásában, ismerkedésben, meglévő kapcsolatok Tiszta Lappal indításában, felfrissülésében. Új lendületet, ambíciót tudunk itt venni, ami már az előszobája szeptembernek, és a Jupiter Mérlegbe lépésének. Alacsonyabb szintjein szintén a frusztrációt növelheti, ahogy már nem kapjuk meg azt, azokat, amiket a Gyerekek Korában, de ott tud még lenni bennünk egy követelőzés, egy „NEKEM JÁR!” attitűd. Kell, hogy jóllakjunk-jóllaktunk az elmúlt 20-25 évvel, és innentől már az új korok, új lehetőségek szerint érjük be. Kevesebbel, de biztosabbal és mélyebbel, Valódibbal. (Vénusz Oroszlánban trigonban Uránusszal Kosban)

Július 30, szombaton az Uránusz hátrafelé indul a Kos jegyében. 2011-ben lépett be oda, azóta elmondható, a Kollektíváról egészen biztosan, de rengeteg ember egyéni életéről is, hogy nagyon sok minden haladt, de Minőségében semmi sem fejlődött. Lépegetés, variálás volt-van, de igazi váltás, megindulás nincsen. A gazdaság, a politika, a világ, gyakorlatilag minden keresi azóta azt a varázsszert, ami visszaállítaná a dolgokat a nyílegyenes növekedési pályára, de nem találja. Mindez azt jelenti itt az egyes ember vonatkozásában, hogy szintén fújjunk itt egyet. Márciustól júniusig, július végéig terveztünk, szerveztünk, innentől egy darabig a célunk a megőrzés, elmélyítés, díszítgetés, csinosítgatás.
Ugyanakkor a Kollektíva szintjén tovább nőhet a tanácstalanság, az üres szavak, a ’mentő-ötletek’, amik a kitalálás szintjén megmaradnak. Ez is azt indokolja, hogy vonjuk vissza kintlevőségeinket, és helyileg gondoskodjunk magunkról.

Július 31, vasárnap a Merkúr bolygó a Szűz jegyébe lép. A Rákban és az Oroszlánban járva a Felnövés, Felnőttség témáiból töltődött, innentől a mindennapi élet működő, felnőtt rutinjaiból. Szóban, tettben, gondolatban ki tudunk simulni, és olyan dolgok juthatnak eszünkbe, olyan dolgokat csinálhatunk, amiknek értelme is van. A Szűz a Merkúr egyik saját jegye a kettőből, és itt fog hátráló mozgást is végezni majd, azért egészen Október 7-ig itt lesz. Augusztus és szeptember során, két hónapig ez nagyon jót tesz nekünk. Ahogy láthattuk, június-július során lemállik rólunk az elmúlt évtizedek zavarodottsága, és ebben a két hónapban lehet az első kettő, ami már ezen miazmák és illúziók nélküli működéssel tud járni.

lions-and-car-1-of-1.jpg

Aktuális híreink:

Szeptemberben online Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam indul! - Már most lehet jelentkezni a babity.richard@gmail.com emailcímen, és a honlapon a Kapcsolat menüpontnál. Bővebb információk ide kattintva érhetőek el: http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a fenti emailcímen tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása