HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.09.29. 08:38 Zöldkör

Október hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

Az év asztrológiai első szakaszában, február és július 30 között a Külvilág teljesen beroppant, és felizzott. Július 31-gyel mintha elvágták volna ezt, és a kavargás-tekergés témái a belvilágokba húzódott, másfél-két hónapra. A teljes augusztus során és szeptember első két hetében mindez egyénünkben és lokális emberi kapcsolatainkban jelent meg; és gyakorlatilag nulla realitással. Minden probléma, ami magunkkal és ezáltal a másikkal is volt, semmi valóságalappal nem bírt, hanem irracionális fóbiák és frusztrációk forogtak bennünk.
Szeptember 17-én szombat délben mindez ismét elkezdett kivezérlődni a Külvilág felé. Ez kétirányba nyitotta-nyitja az ollót: az egyénekből felszabaduló, régóta elnyomott frusztráció vagy a káoszt és a pusztítást tudja növelni, vagy átalakítva ebből tudjuk építeni Boldogságunkat és Emberségünket. Ettől a naptól ismét elkezdett jönni a nyomás a Külvilágból, ám innentől valami más lesz: már nem csak ’szegény’, riadt ’áldozatokként’ vagyunk és leszünk részei az év első felében megszokott történéseknek Innentől a Belvilág és a Külvilág találkozik. Sokkal inkább benyomul majd minden Kívülről az életünkbe, és már nem csak a hírekből fogjuk tapasztalni a dolgokat. Ha Tudatosak és tiszták tudunk maradni, akkor mindezt arra tudjuk használni, hogy értékeljük, amink van. Hogy keressük a békét, a kapcsolódottságot, az Emberi dolgokat: mindaz, ami nem a Külvilág. Ez az út, és október hónapjától kezdve egyre erősebben és gyorsabban, gyakrabban fognak erre emlékeztetni bennünket; ismét. Ami új mindebben, hogy már nem csak Kívülről, mint az év első felében: Kívülről és Belülről is. Emelik a téteket Odafent, és képesnek kell lennünk megfelelni ennek innentől. Ez (is) abban segít, hogy a lényegi dolgokkal foglalkozzunk, időnket és energiáinkat a fontos és értelmes dolgoknak szenteljük: magyarul Felnőjünk.

Október 1, szombat és Október 8, szombat között a Merkúr bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad a Szűz jegyében, így ebben az egy hétben érdemes megállni egy kicsit, és végigtekinteni azon, hogy miket csináltunk eddig, és azon, hogy miket tervezünk, miket kellene csinálnunk. A Merkúr a kommunikáció, gondolkodás, ügyintézés, közlekedés bolygója, a Szűz a mindennapi életünk működő rutinjának a jegye, így ebben az egy hétben hagyjunk extra időt minden dolgunk szervezésére, odaérésekre, fontoljuk meg lassabban és alaposabban a tennivalóinkat. Nagyon új dolgokba itt ne kezdjünk, tartsunk amolyan intermezzot. Ha bármilyen gyerek a környezetünkben elveszettnek, tanácstalannak, furcsának, vagy makacsnak tűnik az átlagnál is jobban, az is teljesen normális ebben az egy hétben.

Október 2, vasárnap és Október 12, szerda között a Vénusz után a Nap is átég a Bak Pluto kvadrátján. Szeptember 6 és 16 között volt az előbbi fényszög, és igazi irracionális felfordulások, megvadulások, összeomlások voltak rengeteg embernél és kapcsolatban, ami az ún. pszichofalva.
Főként a hölgyek voltak érintettek ott, itt a Nap miatt az urak lesznek, és úgy azért általában mindenki. A férfiak nagyjából három nap szünetet kaptak-kapnak az önvizsgálatban szeptember legvégétől idáig, és az innen induló tíz napban szintén át kell értékelniük, hogy kik ők valójában. Ez hatással lehet a nőkre is direkt, vagy indirekt, mivel a hölgyek sokkal erősebben vannak behuzalozva a férfiak rezdüléseire, állapotaira.
Ez a fényszög is amolyan „Állatok vagyunk, vagy Emberek”, így ismét szükség lesz minden emberi kapcsolatunkban a józanságra, és hogy a nem-jelenben lévő frusztrációinkat ne egy másikon éljük ki. Az Állatok Korában idén március óta mindennaposak a külvilág robbantásai, lövöldözései, szurkálásai, ez a tíz nap is fenntartja ezt a mintát, így a hírekben valószínűleg vagy továbbra is, vagy még erősebben érkeznek majd az ilyen történések. (Nap Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 2, vasárnap és Október 10, hétfő között a fenti ölelésében-szorításában az lenne a cél, hogy egy kicsit bele is vessük magunkat mindebbe: hogy legyünk őszinték. Ez az egy hétig tartó fényszög arra hívja fel a figyelmünket, hogy nem feltétlenül kell megjátszanunk magunkat, hogy szeressenek, elfogadjanak, hogy tartozzunk valahova. Sőt, gyakran az ebből eredő feszültség az, ami közénk és a másik személy, személyek közé áll. Figyelgessük magunkat ebben az egy hétben, hogy hogyan, mivel és mikor próbáljuk magunkat fogyaszthatóbbá tenni, mint amilyenek vagyunk, illetve proaktívan engedjünk be néhány kiválasztottat lényünkbe, és a rózsaszín burok alatt osszunk meg vele/velük komolyabb, privátabb, egyénibb dolgokat is. Ha bármilyen konfliktusunk is van párral, vagy más emberi kapcsolatunkban, akkor az ennek az őszinteségnek, nyitottságnak és kapcsolódottságnak a hiányából fog eredni. (Vénusz Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Október 5, szerda és Október 20, csütörtök között ideje begyújtani a rakétáinkat is egyúttal. Az augusztusi és szeptemberi előrejelzésekben olvasni lehetett, hogy augusztus egésze és szeptember első fele, majd még szeptember második fele is uborkaszezon lesz energetikailag bizonyos értelemben.
Innentől mindez kioldódik, és fontos lenne, hogy ambícióinkat, erőinket és identitásunkat újult erővel fordítsuk a mindennapi felnőtt működő életünk rutinjának működtetésébe. Ugyanakkor fontos az is, hogy ne pörögjük túl, hanem a tudatunk hátterében végig legyen ott az is, hogy miért tesszük a dolgainkat, és amikor érezzük, hogy lemerülnénk, pihenjünk egyet. Mint egy űrhajós, aki kimerészkedik a világűrbe, de nem téveszti szem elől az űrállomást, nehogy túlzottan elsodródjon. Ez a két hét arról szól, hogy megtanuljuk erőinket és energiáinkat irányítani, építő dolgokra felhasználni, és nem hagyni magától cikázni, és esetlegesen rombolni emiatt. (Mars Bakban trigonban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben, szextilben Leszálló Holdcsomóponttal-Neptunusszal Halakban)

Október 7, pénteken a Merkúr a Mérleg jegyébe lép. Megszokhattuk az idei év során, hogy a Zodiákus nagy részén szétcincáló hatások vannak, és folyamatosan jön valamilyen felmentősereg-hatás a tavaszi-nyári-őszi részen, egy könnyű, világi bolygó formájában.
Ez is most olyan. Ez a belépés segít szóban-tettben-gondolatban kiegyensúlyozódni, kulturáltabbnak lenni, kisimulni. Arra is figyelni kell, hogy azért teljesen ne essünk ki magunkból, és ne legyünk túlzottan alkalmazkodóak, behízelgőek, elvtelenek. Arra kellene használni ezeket a hatásokat itt, hogy az augusztus eleje óta ott levő irracionális feszültség ütötte sebeket kicsit kiheverjük, és lehet udvarolni egymásnak, kicsit jól érezni magunkat: egyedül és együtt is.

Október 8, szombat és Október 14, péntek között mindez a legteljesebb mértékben támogatva van. A Nagy Jótevő Jupiterrel áll együtt a fentebb említett Merkúr, emiatt úgy kellene viselkednünk, mintha a Buckingham palotában lennénk egy fogadáson. Vegyünk vissza valamit a régi idők etikettjéből, és hogy ez ne felesleges manír és önelfojtás legyen, próbáljuk meg egy kicsit átérezni, és élvezni is. Ebben az egy hétben bátran jótékonykodjunk, végezzünk jócselekedeteket, mondjunk le a magunk javáról a másikéra, de figyeljünk, hogy ne építsünk ebből ’spirituális’, vagy „Jó vagyok!” identitást. Tegyük mindezt azért, mert már unjuk kicsit ezt az „Ember embernek farkasa” dolgot a kollektívben február óta, az egyéniben augusztus eleje óta. (Merkúr Mérlegben együtt Jupiterrel)

Október 9, vasárnap és Október 18, kedd között mindebben menetrendszerűen megszólal a kisördög: „Minek legyek jófej, ha a másik lehet, hogy nem lesz az?!”. Ez a klasszikus játékelméleti dilemma, azaz, ha senkinek sincs pisztolya, akkor szerzek egyet, és előnybe kerülök. Aztán elkezd ezért mindenki pisztolyt szerezni, így mindenkinek rossz. Aztán leteszem a pisztolyom, így ismét nekem jó. Aztán mindenki leteszi a pisztolyát, és mindenkinek jó. Aztán hogy előnyt szerezzen valaki, felvesz egy pisztolyt.
Valami ilyesmi dialektikus játékot játszunk itt az Állatok Korában, főleg augusztus eleje óta, és itt csúcsosodik ez ki. „Jófej legyek, vagy rossz fej?”. Ha Jófej vagyok, akkor az Állatok letaposnak és vesztek. Ha Rosszfej vagyok, az Állatok nem taposnak le, de Emberként vesztek. Ezt a dilemmát kell itt megoldani, de mivel egy kvadrátról lesz szó, nem tudjuk majd. A saját belátásunkra és kísérletezésünkre van bízva, hogy melyiket választjuk. Mindegy, hogy melyiket, a másik nem lesz a mienk. A mi döntésünk, tényleg. Valahogy mindkettő előnyeit szeretnénk, de egyszerre csak az egyik tudunk lenni. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Marssal Bakban)

Október 10, hétfő és Október 20, csütörtök között ugyanez az EmberÁllat, ÁllatEmber dilemma fog kihangsúlyozódni. Az egyik oldalán a Mérlegben járó Nap van, ami egy nagyon-nagyon finom és kulturált Ember képe. A másik oldalán egy hátráló Kos Uránusz van, ami egy önmagába beszorult Állat, aki próbál kitörni magából, átlépni az árnyékát, de nem tud. Az előző fényszöghöz hasonlóan ez is amolyan Dr.Jekyll és Mr.Hyde fényszög, ahol a külvilágban is nagyon elválik majd az Emberi és az Állati, ugyanakkor magunkban is erősen felfedezhetjük őket, hol egyszerre, hol felváltva. Ez az év annak lett beharangozva, amikor nagyon „nyílik az olló”, és augusztusban ez még csak mocorgott, szeptemberben már ki-kibuggyant, itt októberben már aktívan és tisztán láthatóan lesz felszínen. Hihetetlenül izgalmas ez, hiszen nagymértékű önismeretet tudunk itt szerezni magunkról, minden dimenzióban és aspektusban, ahogyan a világról is. Az Egész sava-borsa itt lesz majd október első két hetében. (Nap Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Október 10, hétfő és Október 21, péntek között ezzel napra párhuzamosan, a Vénusz bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad a Skorpió, majd a Nyilas jegyében. Ha az eggyel korábbi hasábról valakinek Skorpiós érzetei voltak a mélységgel és magassággal, a totális tapasztalással, az jó helyen járt. Ez a hatás itt olyan, mint egy otthonából elűzött fiatal lány, aki prostituált lesz, bekerül a Bűn markába, hogy aztán kikeveredjen belőle, és Megváltódjon. Érdemes ezekben a napokban elolvasni, vagy újraolvasni Szepes Máriától a Vörös Oroszlánt, mert egészen pontosan azt az ívet fogjuk bejárni itt, rövidebb idő alatt. A cél ebben a tíz napban, hogy lemenjünk lényünk mélységeibe, és Felemelkedjünk onnan. Hogy elbukjunk, majd Megváltódjunk, és tisztábban és bölcsebben tudjuk megkülönböztetni, érezni és tenni a Jót.
Mivel a Párkapcsolatok és Emberi kapcsolatok bolygója veszik el itt, majd váltódik meg, ne lepődjünk meg, ha október közepén elfajulnak a dolgok a körülöttünk lévő emberekkel, hogy aztán szinte villámcsapásra rendeződjenek is. Hagyjuk magunkat mindebben elveszni, arra figyeljünk, hogy ne jusson el ez a kontrollvesztés fizikai erőszakig, megcsalásig, vagy hogy olyat tegyünk-mondjunk, ahonnan már nincs visszaépülés; majd mintha mi sem történt volna, kulturálódjunk egy szempillantás alatt, elengedve-elfelejtve, ami ezidő alatt kibugyogott belőlünk, a másikból, a világból.

Október 11, kedd és Október 26, szerda között két hétig lesz egy olyan hatás, ami nagyon analóg a fentebb leírt néhánnyal. A Mars bolygó a Bak Pluto-hoz ér. Korábban, amikor a Nyilas Szaturnuszhoz ért fokra pontosan, előtte ezt olvashattátok Augusztus 24-25-re: „..Itt totális nyomást fejtenek ki a Nyugati lufira, így ne lepődjünk meg, ha a kollektívben itt nagyon beszakad valami…”. Ekkor történt az olaszországi nagy földrengés. A Nyilas Szaturnusz miatt a Külvilágból, a fizikai síkon lehetett számítani valami nagy beroppanásra.
A Bak Pluto miatt mindez a belvilágunkra tevődik. Egyénileg is lemegyünk itt Lényünk legalajáig, a legeslegeslegmélységekig, ahonnan vagy Állatokként robbanunk fel, vagy megerősödve, árnyékrészeinket integrálva, amolyan Angyalokként; kisebb szót használva, Emberekként. Ez az együttállás két hétig felkaparja a mélyből a dolgokat, amolyan spakliként szedi fel mindazt, ami ott van bennünk elnyomva, elfojtva; akár életek óta. Lényünk nagyon-nagyon sok aspektusa jöhet itt fel, és mire megszoknánk az egyiket, jön a másik. Ezért fontos itt extra tolerancia másokkal és magunkkal is; csak győzzük. Ne ebben a két hétben akarjuk önmagunkat és az életünket megalapozni, hanem izzadjuk ki, böffentsük fel mindazt, ami jön, és amikor letelt a két hét, nézzünk körbe, hogy hol is vagyunk. A legfontosabb, hogy ne ártsunk magunknak, a környezetünknek, és ne tegyünk olyat, ami helyrehozhatatlan lenne! (Mars Bakban együtt Plutoval)

Október 12, szerda és Október 17, hétfő között jön is egy fényszög menetrend szerint, ami segít kulturálni, konszolidálni a viszonyokat. Képzeljük el úgy ezt fentebb írt két hetet, mintha szaunában lennénk: melegünk van, fickándozunk, a belőlünk kifolyt izzadtságot belecsapjuk a másik szemébe, szinte kiabálva beszélgetünk másokkal, és folyamatosan zavarjuk őket, hogy milyen meleg van. Namost, jön ez a fényszög, ami segít, hogy az izzadtságunkat simán le tudjuk diszkréten húzni, ha nagyon beszélgetni akarunk, eszünkbe jusson, hogy kimenjünk a büfébe, és hogy emlékezzünk, hogy egy szaunában meleg van, és ha ficánkolunk, akkor még melegebb van.
Ezekben a napokban itt jó, ha elmegyünk jógázni, meditálunk, a nem-ártás művészetét gyakoroljuk, és ha emlékezünk, hogy mivel mások is ebben a Naprendszerben vannak, valószínűleg ők is ugyanazokon mennek át, mint mi; még ha nem is verik nagydobra. „Élni és élni hagyni”, ez lesz itt a kulcsmondat, és ebben segít ez a fényszög. (Merkúr Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Október 13, csütörtök és Október 19, szerda között azonban a Merkúr nemcsak egy nagy rendező fényszögből részesül, de egy nagy megkavaróból is. Szinte napra pontosan kap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, tetteinkért felelős bolygó egy nagyon rendező és egy nagyon megbolygató hatást is. A Tom és Jerry rajzfilmben volt sokszor, hogy az egyik fülébe egy angyalka a másikba egy kisördög sugdosott. Az előző fényszög volt a kisangyal, ez a kisördög. Mintha a túlélésért, szaporodásért, dominanciáért felelős hüllőagyunk törne-törne elő ciklikusan. Megnyilvánulhat mindez furcsa álmokban, megmagyarázhatatlan feszültségben, indok nélküli szorongásban, akár pánikban. Az történik majd itt, hogy nem zárnak jól a szelepek, és a tudatalattink fel-felbuggyant majd dolgokat. Olyan dolgokat, amiket vagy előző életekben vagy a jelenlegiben elnyomtunk, lenyomtunk; és valljuk be, általában nem a könnyed, örömteli és izgalmas dolgokat szoktuk lenyomni.

Láthatjuk, a hónap eddigi része arról szól, hogy az egyéni tudatalattik és ezáltal a Kollektív is fel-fellöki majd a dolgait, hogy a természetes kollektív sűrűsödés és matéria irányába haladást kicsit lazítsa. Azt löki fel, amit talál: az elnyomott dolgokat, egyénileg és kollektíven is. Itt októberre gyakorlatilag már elengedhetetlen lesz, hogy felkeressük a szkafanderes és védőszemüveges terapeutánkat, és neki toljuk fel az addig elnyomott és/vagy megoldatlan dolgainkat, mert túl gyors és sűrű lehet az egész egyéni megoldásra. (Merkúr Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 16, vasárnap indul egy majd’ fél évig tartó fényszög, egészen pontosan 2017. március 5-ig, ami a dialektika elve alapján ezt a folyamatot megfordítani igyekszik. Vagyis azt a mechanikus ívet, ami a Nők és a Gyerekek Kora után 2016 márciusában átvitt minket az Állatok Korába. Itt még emlékszünk valamire, ami Felnőtt, valamire, ami Emberi, de egyre halványabban. Napról-napra egyre erősebb a hajlam az „Ember embernek farkasa” történetre, az „én, Én, ÉN” képviselésére.
Ez a fényszög a Mars ún. fényátvitelével, segítségével, összekapcsoló erejével indul. A Mars pedig a harc, a konfrontáció és az ’én’ bolygója. Azt jelzi ez az egész itt, hogy ez a következő 5 hónap áll rendelkezésünkre egyénileg és Kollektíven, hogy ezen fent leírt Állati hajlamainknak szembe menjünk. Hogy legyőzzük ’kis én’-ünket. Hogy ne álljunk be a mechanikus dialektikus nyomatékba, a süllyedésbe a matéria és az Állatiság irányába.
Sokan mondják, hogy az emberiség nem lehet annyira hülye, hogy ez a migránskérdés, a háborúk, az erőszak, a nemek eltűnése-eltörlése átvegye a hatalmat. Van itt öt hónap mindezt bebizonyítani, de ennek a változásnak az egyének szintjén kell megtörténnie, kis szigetekként, a Kollektív süllyedő tengerében. Itt október elején-közepén tehát ismét rálépünk egy ívre, ahogy tavaly is, és márciusban-áprilisban fogunk felnézni, hogy hova is jutottunk: egyénileg és Kollektíven is. (Jupiter Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Október 17, hétfő és Október 23, vasárnap között a Nap után a Merkúr is rálép a hátráló Kos Uránusz szembenállására. Magyarul a fentiekkel először ösztönileg fogunk találkozni, úgy fogjuk érezni, utána feljön majd a tudatosba és az aktívba is. Valahogy sejteni fogjuk, hogy olyan erők dolgoznak bennünk a mélyben, amik eddig elnyomva és kontrollálva voltak, és ezek az erők most felszabadultak. Ez az igazi „ollónyitás”, mert vagy előre csapnak ki Állatként, vagy felemelnek minket Emberré.
Érzékelni fogjuk itt ezt október közepén, és a maradék józansággal próbáljuk majd saját magunktól, pontosabban az elnyomott energiáinktól megóvni magunkat és a környezetünket. Emiatt ha itt kishitűség, tanácstalanság, toporgás van, az nagyon jó! Ne engedjük a Gyerekek Korának szlogenjeinek, hogy meghülyítsenek, „Meg tudod csinálni!”, „Többre is képes vagy!”, „Ez a  nap is tartogat valami fontosat!”, ami nem más, mint amivel egy 4-5 évest biztatsz, mivel a szándékaink és ambícióink nem feltétlenül lesznek tiszták, és nem biztos, hogy irányítani tudjuk a dolgokat. Ha kétségeink vannak, akkor itt most inkább ne feszegessük a határainkat, hanem menjünk biztonsági játékra. (Merkúr Mérlegben szemben retrográd Uránusszal Kosban)

Október 19, szerdán mindebben ismét van egy mini-felmentősereg: a Vénusz a Nyilas jegyébe lép. Fentebb olvashattuk, hogy megelőzte mindezt néhány napos tanácstalansága fényszögkapcsolat nélkül a Skorpió jegyében. Ettől a naptól kicsit felkarolják, megóvják, megvédik. A Nemesség, Hit, Remény, Bőség jegyébe lép a Titok, Bűn, Szexualitás, Csiki-Csuki területe után, és végre megnyugodhat kicsit. Ha október eddigi része során valamit valakinek nem jól csináltunk emberi kapcsolataink közül, akkor itt/innentől lehet egy kicsit rehabilitálni. Ha hölgyekként október során, akár augusztus eleje óta, volt rajtunk pszihés, érzelmi vagy fizikai gyulladás, tanácstalanság, csiki-csukizás, akkor ettől a naptól az nagyban tud enyhülni.

Október 20, csütörtökön lesz fokra pontos a korábban említett Mars és Pluto együttállása a Bak jegyében. Amikor a Mars a Szaturnusszal állt együtt fokra, aznap volt az olasz földrengés, itt ezen a napon bármi megtörténhet; még az is, hogy semmi, a Pluto miatt. Mégis, ezt a napot kezeljük nagy levegővel, legyünk óvatosak, szellősek, és próbáljuk meg a legkönnyebben, legkulturáltabban átmenni rajta. (Mars és Pluto fokra pontos együttállása Bakban)

Október 20, csütörtök és November 4, péntek között a Nap és a Merkúr együtt lépnek át a Mérlegből a Skorpió jegyébe. Amíg október első három hete arról szól, hogy hogyan küzdjünk a lényünk és a világ mélységeibe, bugyraiba húzó mechanikus erők ellen, innentől az a két hét arról szól, hogy hogyan szálljunk alá ezekbe. Ha jól csináltuk október első három hetét, megerősödünk, megedződünk annyira, hogy ezt meg tudjuk tenni, és sokkal edzettebbek, bölcsebbek, felkészültebbek tudunk itt lenni már.
Innentől fontos, hogy felvegyük a kaméleon-pózt, mivel a Kollektív, beleértve számos egyéni embert is, masszívan lesüllyed az Állatok szintjére eddigre. Hitessük el, hogy mi is azok vagyunk, ne harcoljunk velük, magunkkal; vegyüljünk, olvadjunk be. Ne feszegessük és nyissuk tovább azt a bizonyos ollót. Vannak ilyen zombis filmek, amikor ha mi is üveges tekintettel és billegve haladunk, akkor békén hagynak. Amikor viszont Emberek között vagyunk, vidáman, csengő hangon és békében tegyük Emberi dolgainkat, oldalunkat. Feleljünk meg mindkét oldalnak, és adjuk meg Istennek, ami Istené, és a császárnak, ami a császáré; pontosabban az ördögnek, ami az ördögé, és az angyalnak, ami az angyalé. (Merkúr együtt Nappal Mérlegben-Skorpióban)

Október 22, szombat és Október 30, vasárnap között ebben az egy hétben még nem biztos, hogy ez annyira tud működni. Kell egy kis rutin, egy kis harci rutin, amikorra a mesterévé tudunk válni ennek, hogy mikor kell teljes erőt felmutatni, mikor kell együttműködni, és mikor kell gyengének és alávetettnek mutatni magunkat. A kulcs itt ebben az időszakban, hogy ne akarjunk oldalt választani magunknak, elhatárolódni, identitást megtartani.
Ha igazán figyelmesek vagyunk, azt láthatjuk, hogy egész évben, méginkább augusztus eleje óta, hiába próbálunk stabil pontokat, referenciacsoportot, identitást építeni, leginkább sodródunk, és követjük az eseményeket. Valahogy az élet mindig gyorsabb egy lépéssel. Fel kell fedeznünk itt, hogy bennünk van az Emberi, az Állati, a harcos és az együttműködő is. Ha nem így lenne, nem itt lennénk ezen a világon, ebben a korban. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal-Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, kvadrátban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Október 22, szombat és November 1, kedd között ismét jön egy felmentő-sereg hatás mindebben. A Nagy Jótevő és a Kis Jótevő bolygók kapcsolódnak egy nagyon kulturált fényszögben egymás jegyeiben. A reneszánsz energiája ez, egy elegáns brit délutáni teázásé, egy olyan szívességé, amit nem kötelező megtenni, de jóindulatból/jószándékból megtesszük vagy megkapjuk. Olyan fényszög ez, hogy ahol és amikor mégis tehetjük, akkor bizony nagyon tegyük és keressük az Emberit; ha már a külvilágban ez egyre kevesebb lesz és egyre inkább fogy. (Vénusz Nyilasban szextilben Jupiterrel Mérlegben)

Október 22, szombat és November 4, péntek között mindebben ismét van egy olyan fényszög, ami ebből kicsit el is vesz, vissza is húz. Megtorpanhatunk, hogy merre menjünk, úgy általában az életünkben, ugyanakkor a már említett Állati-Emberi ellentétben. Ebben a két hétben a fenti kulturált dolog mellett egy frusztráció is ott tud lenni rajtunk, egy feszültség, tanácstalanság, és hogy a kulturáltságot csináltnak, manírosnak, elfojtásból eredőnek érezhetjük. Ez a kettősség is október utolsó hetében azt adja-eredményezi, hogy minél több aspektusát felfedezzük magunknak és az Életnek is. (Mars Bakban kvadrátban retrográd Uránusszal Kosban)

Október 23, vasárnap a Nap bolygó a Skorpió jegyébe lép. Ez a Téli időszak előszele, ahol már kijövünk a nyárból, és tartunk a sötétebb, rövidebb nappalok irányába. Itt már elengedjük a nyár világosságát és melegét, és nagy levegőt veszünk, ahogy a Kis Halált jelképező Tél irányába tartunk; de még nem vagyunk ott. Mintha az örvény alja felé vennénk az irányt, de még nem értünk le az aljára, és várjuk a koppanást. Ugyanakkor azért is várjuk az örvény alját, mert tudjuk, hogy akkor megindulunk felfelé.
Ez a fajta feszült és türelmetlen várakozás az, ami a Skorpió havában meg szokta kavarni a dolgokat. Ilyenkor nagyon sok ember, és ezen túl kapcsolat, szituáció tud megborulni, felborulni, furcsa motivációkkal telítődni. Október 23-tól általában december 4-5-6-áig az szokott lenni, hogy csak pillázunk, hogy „Mi a fene történik?!”, és nem igazán tudjuk megmondani. Ettől a naptól még egy adag extra tolerancia, türelem és levegő kell, ugyanakkor az érme másik oldalán, még egy hatás indul itt októberben ezen a ponton, ami a Létezés minden oldalát fel tudja mutatni: azzal, hogy megpörgeti, akár megkeveri a dolgokat.

Október 25-én, kedden a Merkúr is a Skorpió jegyébe lép. Kinyílik egy kapu, hogy szóban-tettben-gondolatban elinduljunk vagy Lefelé, vagy Felfelé. Ez is igazi „ollónyitó” hatás. Megunva egy kicsit a fentebb említett identitásvesztést és nem találást, megijedve egy kicsit a tél elő-hidegétől és sötétjétől, ez is frusztrálhat bennünket, hogy többet és gyorsabban csináljunk, mint ahogy lehetne. Ez is olyan hatás, amitől lassítani kell, a figyelmünket növelni, és biztonsági játékra törekedni. Innen egy pár hétig, akár december első hetéig, mindig az a cél, hogy ne rontsuk el.
Jó itt odafigyelni fizikai síkon a beleink, az altesti szerveink és a vérünk tisztaságára is, így itt bátran kezdjünk bele egy általános méregtelenítésbe, tisztítókúrába.

Október 25, kedd és November 3, csütörtök között számos Párkapcsolat és emberi kapcsolat válaszút elé, vagy a végéhez ér majd. Egy szűrőhöz, rostához. Azok a kapcsolatok, amik a Gyerekek Korának szabályain alapultak-alapulnak, itt könnyen elvérezhetnek. Ha arra kell a másik, hogy ne legyünk egyedül, hogy a legtöbb bulit kihozzuk az életből, ha nem tudunk felelősséget vállalni magunkért és a másikért, akkor könnyen lezárulhat egy fejezet. Valljuk be, sok kapcsolat ezeken a 2 és 5 év közötti gyermek elvein alapul. Ez a fényszög is vagy az Állatok „egyedül küzdő, magányos harcos, magányos farkas” szintjére bontja a kapcsolatokat, vagy felviszi egy méltóságteljesebb, kapcsolódottabb, együttműködőbb, a másikat tisztábban látó és érzékelő, megbecsülő szintre.
Tűzpróbán mennek itt át a Kapcsolatok, barátságok, és ha Méltónak találtatnak, felemelkednek és virágozhatnak. (Vénusz Nyilasban együtt Szaturnusszal)

Október 27, csütörtök és November 6, vasárnap között újabb hatás mondja azt, hogy lassítsunk, stoppoljuk le a dolgokat, és tartsunk egy értékvizsgálatot. Energiáink egyik részével csináljuk az életünket, annyival, hogy még működjön, a másikkal pedig tartsunk egy nagyvizsgálatot, hogy mivel-kivel tudunk azonosulni, és mivel-kivel nem. Mi/ki ad nekünk egységélményt, és mi/ki nem. Legyünk azért ebben nem-kapkodóak, mert itt hogyha valamire azt mondjuk, hogy nem, az valószínűleg úgy is marad, ha azt mondjuk igen, akkor az/ő is úgy marad. Ez amolyan elköteleződő időszak, akár pro, akár kontra, vizsgálatunk személyével és/vagy tárgyával. (Nap Skorpióban trigonban Neptunusszal és Leszálló Holdcsomóponttal Halakban; szextilben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Október 27, csütörtök és November 3, csütörtök között jó, ha egy hétig ilyen dolgokkal foglalatoskodunk szóban-tettben-gondolatban. Ne lepődjünk meg, ha akár álomban, vagy napközbeni intuitív bevillanásokban jönnek gondolatok, emlékek, ötletek, sugallatok is, hogy ebben eligazodjunk. Alkalmas ez az egy hét, hogy találkozzunk múltunk rendezetlen szereplőivel, vagy helyszíneivel, hogy elengedjünk, lezárjunk dolgokat, vagy jobban megértsünk korábbi eseményeket, motivációkat. Igazi időutazás lehet ebben az egy hétben, ami akár a szürrealitás határát is súrolhatja. Vegyünk ki egy hét szabadságot itt a Valóságból és a realitásból. (Merkúr Skorpióban trigonban Neptunusszal és Leszálló Holdcsomóponttal Halakban; szextilben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Október 27, csütörtök és 2017. szeptember 1 (!) között, majd’ egy évig egy monstre fényszög lesz aktív. Ez lesz a Bak Pluto és a Mérleg Jupiter kvadrátja.

A két bolygó trigonjáról a tavalyi év végén ezt olvashattátok az éves előrejelzésben:

„Február 11 és Július 29 között egy monstre fényszög lesz, ami meghatározza az év teljes első felét. A Bakban lévő Pluto és a Szűzben lévő Jupiter között lesz egy nagyon erős trigon fényszög… A két bolygó közötti fényszög, különösen Február 11 és Május 8 között, de tágabban Július 29-ig, kőkeményen szétbombázza a működő rendjét mai világunknak…”

Hát, láthattuk, hogy az említett időszakban felforrt a Nyugati világ, és akik olvasnak egy ideje itt, és főleg a Facebook-on, azok rendszeres kivonatokat is kaphattak ebből.

Az a hírem mindebben, hogy a két bolygó korábbi fényszöge, a trigon, a lehető legpozitívabb fényszög. Kis szakmai furfangot igényel azonban, hogy hiába a ’jó’ fényszög, trigon valójában korlátlan energia- és hatás-átvitelt jelent. Tehát a két bolygó beaktiválódó fényszögétől nem ’jó’ dolgokat kellett várni, hanem hogy kontroll nélküli erővel, nagy felületen pattannak ki a dolgok; a Kollektívben.

A két bolygó mostani fényszöge egy kvadrát. 90 fokos, csiki-csukis. Be kell valljam, hogy ez a fényszög késztetettt arra, hogy szeptember 19-én a Facebook csoportokban írjak egy fenékbe rúgós-motiválós cikket a Mérleg Pluto-soknak. Az első, a Jupiter és Pluto trigonja volt a pallos, ami a Nyilas Szaturnusz kezében szétbombázta a Mai Nyugati világunkat, ez pedig az lesz, ami kifüstöli. Mindettől csak annyiban kell megijedni, amennyire a február és július 30 közötti hírektől. Merthogy ez a fényszög folytatja majd, amit elkezdett az év első felében, de sokkal töredezettebben. Sokkal jobban kinyitja majd az ollót.

Továbbra is az a fontos ebben, hogy kerüljük a tömegeket, a Külföldezést; és ami új, a Mérleg Jupiter miatt, hogy azt, hogy ’Jók’ legyünk. Ha éppen egy machetés fekete ember ugrik elénk, akkor ne kérdezzük meg egy brit úriember vagy lady eleganciájával, hogy „How do you do”. Ott bizony vagy ütni vagy szaladni kell, de ha a Nyugati idiótaságot, hülyeséget visszük, akkor bizony könnyen rosszul járhatunk. A trigon jellegeiből adódóan a tömegeket vadászta, mivel jupiteri fényszög; ez a kvadrát plutói fényszög, így az egyes embereket is vadászhatja már.

Ez a fényszög kicsit még kényelmetlenebbé teszi a Nyugati ’békét’, ami nem más, mint elfojtás, a problémák szőnyeg alá söprése, lustaság, tespedtség, ignorancia. Ez a fényszög felhozza majd a szőnyeg alá söpört dolgokat, így már nem csak Kívülről jönnek a fekete emberek, terroristák, migráns fiatal férfiak, négerek; már egyes társadalmakban is, belülről. Simán lehetnek ettől lázadások, puccsok, tömegtüntetések kormányok ellen; akár polgárháborúk is, vagy ahhoz hasonló dolgok.

Magyarországon is megszűnhet az a fajta tömeg-tolerancia, ami eddig övezte a kormányszintű dolgokat, és egyetlen egyszer ingott meg, amikor az internetadót akarták bevezetni: vagyis a Gyerekek fellázadtak, hogy ne vegyék el a játékukat. Simán lehet ebben az időszakban egy Őszödi-beszéd szintű forrongás, mint 2006-ban. (Amennyiben bármilyen kormányközeli szerv olvassa ezt, írásom kimondottan nem biztatás erre bármilyen szinten, pusztán bizonyos hatások prognosztizálása, bárminemű izgatás szándéka nélkül.)

Egyúttal magunkban is lehet ilyen, mert ez a fényszög koronázza meg, és emeli magasabb, egzisztenciálisabb szintekre a pár hónapja, és az előrejelzés eddigi részében elő-előbukkanó Állati versus Emberi részeket. (Jupiter Mérlegben kvadrátban Plutoval Bakban)

Október 31, hétfő és November 6, vasárnap között hónapzáró fényszögként újabb hatás késztet, hogy a Mélységbe nézzünk. Ahogy Nietzsche mondta: „Ha sokáig nézel a Mélységbe, ne csodálkozz, ha a Mélység visszanéz beléd”. Valami ilyesmi lesz itt, ahol teljesen felfordul majd, hogy mi az egyéni és mi a Kollektív, mi a Múlt, mi a Jövő, mi a Jelen, mi a saját és mi a hozott vagy kívülről átvett. Tim Burton és Johnny Depp munkáiból közösen szoktak ilyen filmek születni, amik egyszerre szórakoztatóak és unalmasak, érdekesek és sablonosak, kellemetlenek és jópofák. Ebben az egy hétben érünk le az örvény aljára bizonyos szinten, úgyhogy egy dologra kell itt igazán figyelni: készüljünk hosszú háborúra. Itt még inkább magunkkal-magunkban, ahogy fentebb olvashattuk, és ne gondoljuk, hogy ezek a napok és előttünk álló hónapok egy egyhétvégés önismereti kurzus lesz. Itt leérünk önmagunk aljára, ahova mindig gyorsabban lehet lekeveredni, mint onnan kimászni, így azzal tesszük magunknak a legjobbat, ha türelmesek vagyunk. Fogadjuk el azt, ami Van. Akár bennünk, akár kívül. Ez valószínűleg már nem a Gyerekek Korának lilásrózsaszín tündibündi, szupertoleráns és szuperegyenlő máza lesz. Lesz, ami lesz. Ha elfogadjuk, ami Van, akkor pedig minden rendben lesz. :)

thesesus_minotaurus.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása