HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2015.02.10. 16:17 Zöldkör

Star Wars 1b

A cikksorozat első részében megvizsgáltuk, hogy a társadalmi és univerzális átalakulások mily módon vezettek el odáig, hogy Nyugati társadalmunk szinte teljes mértékben a Nyilas zodiákus jegy alacsony szintjein működik. Láthattuk, hogy milyen nemi, egészségügyi és szociális hatásokkal jár mindez, mennyire felborítja a Férfi és Női szerepek egészséges és harmonikus megélését, illetve szándékoltságával ellentétesen, hogyan vezet a valódi értelemben vett Tudatosság exponenciális süllyedéséhez, csökkenéséhez.

Ebben a cikkben tovább vizsgáljuk a témát, körbejárva egy másik aspektusból, más oldalról is megvilágítva, hogy mennyire ilyen rendszerben, módokon zajlik modern, Nyugati életünk, és hogy mindez pont azokat az Emberi értékeket veszi el tőlünk, ami stabilitásunkat, Emberségünket jelentené.

Azzal mindenki tisztában van, hogy egyének szintjén beszélhetünk alapkarakterisztikákról. Lehet az az Asztrológia hagyománya, pszichológiai kategóriák, az Enneagram, számos rendszer van, amivel a sokaság jellegzetességei mintákba sorolható.

Az ősibb hagyományokban a Világot is az emberhez hasonló létezőnek tekintették, és nagyon híres az a bölcsesség, hogy „Ahogy Fent, úgy Lent, ahogy Kint, úgy Bent, ahogy Kicsiben, úgy a Nagyban, ahogy Nagyban, úgy a Kicsiben”. A hinduknál ennek az univerzális létezőnek a neve „Purusha”, és gyönyörű himnuszokat énekelnek hozzá. (Itt és itt). Purusha egy mindent magába foglaló ’lény’, akinek az univerzum a teste, és az egyéni létezők a sejtjei, szövetei.

Játsszunk el azzal a gondolattal, hogy földi társadalmunk is egyfajta lény, és ahogy az emberi struktúrák megújulnak, átalakulnak, mintha újjászületne. A megnyilvánult síkon minden besorolható a Zodiákus 12 csillagjegye alá, és teljeskörűen lemodellezhető. Vegyük most úgy, a játék kedvéért, hogy jelenlegi Nyugati társadalmunk, életformánk is egy ilyen Lény, és adjunk neki egy születési képletet.

A képletnek nagyon jelentős részei a bolygók, de most úgy fogjuk vizsgálni, hogy bolygók nélkül, és megelőlegezünk neki egy Nyilas Aszcendenst a hozzá tartozó házszerkezettel. Magunkra, a Nyugati világban élő emberekre pedig tekintsünk úgy, mint ennek a nagy Létezőnek a sejtjeire.

A cikk alján található egy kép, egy képlet, Nyilas Aszcendensre beállítva, érdemes alkalmanként rápillantani a cikk olvasása közben.

Születési képletünkben az alsó függőleges fekete tengely, az IC-tengely jelenti a világrajövetelünk virtuális pontját ott, ahol metszi a képlet körívét. Itt vagyunk nulla évesek, itt születtünk. Innen jobbra elindulva felfelé a köríven, eljutunk egy vékony vonalig, mely a kör középpontja felé tart; itt vagyunk 18 évesek. Ez a körszakasz, amit virtuálisan megtettünk, jelenti életünk első 18 évét, a Gyerekkorunkat. Az ívelt körszakasz, a fekete tengely, és a jobbra lévő vékony vonal, amolyan ’pizzaszelet’ formájúan alkotja a IV-es házat. Ez a terület határozza meg, hogy milyen családba születünk, milyen otthont, atmoszférát biztosítanak a szüleink, milyen hatásokat élünk meg.

Egy Nyilas Aszcendensű képletben gyakorlatilag minden esetben Kos jeggyel kezdődik a IV-es ház, ott található az IC-tengely. Ez a tengely jelenti a foganásunkat, a szülésünk eseményét is. A Kos jegy hirtelen, váratlan eseményt jelent, kontrollálatlanságot, házasság előtti állapotokat, fémet, kontrollt, műtétet, kezdeti dolgokat.

Ha megnézzük a mai társadalmi normát, egyre több a ’becsúszott’ gyerek, a házasság előtt, párkapcsolatból fogant gyerek, a koraszülött, a császármetszéssel-műtéttel született, a megindított, vagy kontrollált szülés; ezek mind Kos jellegek.

A Kos jegy uralkodik valamennyi szakaszon a IV-es házban, annak függvényében, melyik fokon van pontosan a Nyilas Aszcendens. A Kos IV-es ház kezdet olyan születésre és gyerekkor-szakaszra utal, ahol nem harmonikus otthon várja a gyermeket.  Jelenthet ez a szülők közötti fizikai vagy verbális erőszakot, sok költözést, nem kialakult otthont fizikai értelemben, az Apa szerepének kimerülését nemző-apaként, vagy korai megszűnését a családban funkcióját tekintve. Mintha a család csupán arra szolgálna, hogy világra hozzák a gyermeket, de az ehhez szükséges háttér, keretek, és legfőképpen Nemi Minták, kiérleltség, nem áll rendelkezésre. Összefoglalva, olyan, mintha a Gyerek a magjait egy parázsszőnyegre akarná vetni, és ahogy landolnak a maguk, sistergő hang keretében elégnek. Ha megnézzük a mai ’család’-modelleket, meglehetősen hasonló jellegeket látunk.

Amikor megszületünk, valójában létrejön egy fizikai test, de a Tudatunk lebeg a Túlvilágon; noha hozzáköti egy finomenergetikai szál. Amikor egy csecsemő alszik, egy transzcendens aura és nyugalom veszi körbe, mindez azért van, mert Tudata nincs benne a testében. Ez a test azonban megéhezik, fázik, körülötte hangoskodnak. Mindez berántja a Tudatot, kiszakítva az Egység túlvilági állapotából, ilyenkor a gyerek felsír. Valaki megeteti, elringatja, ez helyreállítja az egység állapotát; a gyerek megnyugszik. Élete első néhány hónapjában ide-oda csiki-csukizik a Tudata, és elkezdi figyelni, hogy mi is ez. Az Aszcendens első szintje megmutatja, hogy melyik szülőt érezte kibillentebbnek, és miben. A második szint megmutatja, hogy mit érzékelt kibillentnek az Apa-Anya-Gyerek háromszögben, és élete miniuniverzumában.

A Férfi-létra legmagasabb foka a Nyilas csillagjegy, így aki ilyen Aszcendenssel születik, ott az apa a kulcs, és mindhárom megelőző fokon hiányosságokat mutat: Ikrek-Gyermek, Kos-Fiatal Férfi, Oroszlán-Apa-Férj. (Lásd nemi létra a korábbi cikkből.) A gyerek számára hiánycikk ő, mint Férfi, aki Erőt, Szellemet ad a családnak, illetve hogy kinyissa bőségszaruját, vagy mint a Mikulás a zsákját karácsonykor, és dőljön ki minden belőle, mi szem-szájnak ingere a létezés összes síkján. Ezt is, azt hiszem, elmondhatjuk mai világunkban.

Ez háromtényezős elmeprogramot szokott kialakítani:

1. Próféta-effektus: a Nyilas Aszcendensű talál magának valamit, amit amolyan Szent Grál-ként értékel, és a legjobbnak, legszuperebbnek tűnik aktuálisan. Jóindulatúan megosztja másokkal is felfedezését, akik beállnak mögé ebben a projektben, majd pár nap, maximum hét múlva másik Szent Grált talál magának. Erről ismét tájékoztatja a többieket, néhányan kérdés nélkül ismét beállnak mögé, mások kétségeiket fejezik ki, hogy még alig ismerik ezt az első projektet is. Így ugrál folyamatosan egyik megváltást ígérő dologról a másikra, sosem elmélyedve egyikben sem, vagy igazán megismerve.

2. ’A szomszéd kertje mindig zöldebb!’: Életszínvonalban, minőségben mindig az átlag fölött találjuk őt, mégis, gyerekkori benyomásai miatt van egy hajlama azt nézni, mi az, ami neki nincsen, vagy másnak több-jobb van belőle. Ezáltal képes magát egy állandó ’éhség’ állapotában tartani, és mindez melegágya lesz az első, ’Próféta-effektus’ programnak.

3. ’Külföldön minden jobb!’: Szinte minden Nyilas Aszcendensű élt vagy tanult már külföldön, ismer egy másik kultúrát vagy egy nyelvet, dolgozott vagy dolgozik multinál. Náluk a leggyakoribb a vándorlás országok vagy tájegységek között, ám a program mechanikus, így hiába váltanak lakhelyet, mindig máshol lesz a külföld! Ez igaz lehet szó szerint nemzetközileg, de munkahelyre, párkapcsolatra, ideológiára, bármire egyaránt. Ha már ott vannak, ismét azt nézik, mi van máshol, szintén ’éhség’ állapotát generálva.

A legtöbb esetben fizikailag egy számmal nagyobbak önmaguk versenysúlyához, méretéhez képest, joviálisak, és körüllengi őket egy hömpölygő, akár dagályos erőtér. Ez a plusz réteg megnyilvánulhat luxuscikkek viselésében, vagy spirituális irányzat, vallás túlzó mértékben felvállalt megmutatásában, legyen az ruha, nyaklánc, jelképek. Mellettük az ember elvarázsolva érzi magát kezdetben, minden lehetségesnek, bőségesnek, ’jó’-nak tűnik. A telivér Nyilas Aszcendensűek jelmondata: „Még ezt is!”.

A feladat számukra természetesen, hogy a felfújt, egymásra pakolt energiáit elkezdjék leereszteni, vagy mint egy mocsarat, lecsapolni. Szépen lassan, fokozatosan el kell engedni azokat a dolgokat fizikailag, érzelmileg, gondolatilag, amiket nem használ, és inkább a külvilág felé vetítés funkciójával bírnak. Közép vagy hosszútávú kapcsolataiban oda kell figyelni, hogy a másik, a többiek felé hiteltelenné, súlytalanná is tud válni a rendszeres projektálással önmagáról, nagyságáról; fontos, hogy amit megígér, tartsa meg, dolgait a ’lassan járj, tovább érsz elvei alapján’ intézze.

Ha megvizsgáljuk a mai kor embereit, meglehetősen sok egyezést találunk a programjaikban, és a Nyilas Aszcendens alap-programjaiban. Állandó vetítés, többnek, jobbnak, szebbnek, ügyesebbnek, okosabbnak mutatjuk magunkat, mint amilyenek valójában vagyunk, bármilyen teszthelyzet, vagy elszámolás alatt összeroppanunk, a kontroll bármilyen első jelére lázadunk. Ennek a korszaknak alapproblémája az elhízás, és a hihetetlen mértékű eladósodás, a hitelek, melyek ’segítségével’ birtokolhatunk olyan tárgyakat, amik teljesebbnek mutatnak, de nem dolgoztunk meg értük, vagy nem volt türelmünk kivárni, hogy megdolgozzunk értük.

Visszatérve a IV-es házhoz, a Nyilas Aszcendensű képletben a Kos jegy után a Bika jegy következik. Minél korábbi fokon van az Aszcendens, annál kevesebb a Kos, és több a Bika. Lényeg a lényeg, ahol a Kos jegy bevált a Bika jegybe, azon a ponton tudja az illető a gyökereit leengedni és elkezdeni táplálkozni, gyarapodni; végre. A Bika jegy a fizikai test stabilitását, megerősödését jelenti, és egy ember életében nagyjából másfél-két és három-négy éves kor közötti szakaszt jelenti alapvetően, amikor a fizikai testünk már életben van, és ezután jön a felfedezés, mozgás, érzelmek, a család koncepciója: az Ikrek és a Rák jegyekkel.

A Nyilas Aszcendensű képletben Kos és Bika jegyek vannak a Gyerekkor területén, így a nemi jellegek, az érzelmi kötődések nem alakulnak ki. A Kos szakaszban láttuk, hogy más témák vannak, a Bika jelleg pedig ’alom-szerű’ jelleg, ahol a cél a fizikai test fenntartása, a szofisztikáltabb minőségek nem kapnak szerepet.

A IV-es ház vége az a pont, ahol leválik az ember az Apa-Anya-Gyerek háromszögről, és megjelenik a felnőtt én. Azzal, hogy megjelenik a felnőtt én, megjelenik az igény a Párkapcsolatra. A következő, 5-ös ház tehát a Felnőtt Én és a Párkapcsolat területe, forgatókönyve.

Bika és Ikrek jegyeket találunk itt. Mindez azt jelenti, hogy a motivációk a kapcsolat elején elsősorban a fizikai stabilitás, együtt lét irányába történnek. A Kos-Bika IV-es ház fáziskésést, fáziscsúszást jelent, kitolódnak a gyerekkor szakaszai; bele a Párkapcsolat területére. Az 5-ös házban lévő Bika szakaszban még nem képes társát érzékelni rendesen, mert még önmagát építgeti. Mindez önmaga számára nem probléma, inkább a társnak gond ez. Akinek olyan társa van, ahol Nyilas Aszcendensű az illető, annak a legtöbbször és jogosan vannak kívánalmai, hogy kicsit több érzelem, harmonikusan megélt (Női vagy Férfi) minta hiányzik a kapcsolatból; mivel a Bika jellegek még ezek előtt vannak. „Jó-jó ez az együtt iszunk, alszunk, tv-zünk, szexelünk, vásárolunk, de valami Emberi hiányzik…”

Mindez egy nagyon érdekes ’cselt’ is szokott eredményezni. Mivel a társunk a tudatalattinkat ’olvassa’, és aszerint reagál minden esetben, gyakori, hogy a Nyilas Aszcendensű egyének érzik, tapasztalják, mondják ezt; a másikra vetítve, vagy erre rímelő társat mechanikusan behúzva! Mindez azért van, mert az ő igényük ez a gyerekkorból elmaradt fizikai épülési stádium, és a társ megadja nekik, amit kérnek; tudatalatt.

Ahol az Ikrek jegybe vált az 5-ös ház, addigra eléri a stabilitás érzetét, de ez még mindig egy 0 és 13 év közötti Gyermek archetípusa, ahol nemi jellegek még nincsenek. Gyermekkorunk 3 és 7 év közötti szakasza az Ikrek szakasz, ahol motoros reflexeink fejlődnek, jövünk-megyünk, felfedezünk, beszélünk, kontroll nélkül. A társának inkább tűnik amolyan, „haver, testvér, rokon, szomszéd, kollega, barát” jellegűnek a másik, mint nemiségében működő valakinek. „Tök jókat dumálunk, tesszük a dolgunk, de hiányzik a mélység, a valódi érzelem”. Összefoglalva, a Párkapcsolat területén olyan jegyek vannak, amik egy ember fejlődésében a kettő (Bika) és 7 (Ikrek) éves kor közötti szakaszt jelképezik. Egy olyan területen, ami a Felnőtt Én területe, és ahol kiérlelt Férfi és Női polaritásnak kellene találkoznia.

Ismerős mindez valahonnan? Kimerül a kapcsolat a fizikai sík dolgaiban, dumálunk, jövünk-megyünk, de hiányoznak az érzelmek, az alapok, a mélység? A mai kapcsolatok talán 90-95 százalékára elmondható mindez. A Bika és Ikrek jellegek pedig megjelennek még abban a protokollban is, hogy elmegyünk enni, beszélgetünk, du*unk, chatelünk, együtt is vagyunk, meg nem is. Csak mélység és érzelmek ne legyenek; igaz ez nőkre és férfiakra egyaránt. Szerintem ez ismerős mindenkinek a mai módiból. Azt mondjuk, nem érzem 'AZT', holott csupán alkalmatlanok vagyunk rá és felszínesek, energetikai értelemben. Nem vagyunk Felnőttek.

Az 5-ös, Párkapcsolati ház magasabb szintje a VII-es ház. Ez háromféleképpen aktiválódhat: összeköltözéssel, jogi házasságkötéssel, közös gyerek vállalásával. A VII-es ház két dolgot jelent elsősorban: élettársi, házastársi kapcsolat forgatókönyvét, és az ún. eladósorban levés motívumát. Az első értelemben a házasságtól-összeköltözéstől válásig/halálig, a másikban 16-18 éves kortól klimaxig.

Egy Nyilas Aszcendensű képletben a VIIes házban Ikrek és Rák jegyeket találunk. Az Ikrek jegyről láttuk, hogy egy 0 és 13 év közötti Gyermek archetípusa, tehát ilyen házszerkezetnél elmondható, hogy az illető kezdeti szakaszában még nem áll készen az intézményes kapcsolatra: nincsenek ott a kiérlelt nemi jellegek, a komolyság, stabilitás és mélység. Az ’eladósorban levés’ motívumát vizsgálva azt látjuk, hogy inkább akar tudatalatt havert, testvért, rokont, kollegát, barátot, szomszédot, „játszótársat”, mint Férfit, vagy Nőt, Társat. Ez a szakasz, motiváció addig tart mechanikusan, amennyi az Ikrek rész a VIIes házban.

Ahol bevált a Rákba, megjelenik egy elemi igény a Családra. Arra, ami gyerekkorban nem volt ott a maga Érzelmi jellegeivel, láthattuk ezt a Kos és Bika jellegekkel. Igen ám, de a Nemi Létrán az Ikrek és a Rák jegyek között kimarad így a Mérleg jegy, ami Párkapcsolatot, Erotikát, finom incselkedést, ismerkedést jelent. A Gyerekből, hirtelen elköteleződés; ezt jelenti az Ikrek-Rák beváltás. A Rák a szülőséget is jelenti, így a gyerek kapja a nagyobb hangsúlyt, a társ rovására. Aki már addig is ’haver-testvér-rokon-szomszéd-kollega’ volt inkább. A gyerek lesz a kohéziós erő. Hogyan lehetnének így nemi minták, stabilitás, Jövőkép?

Ez is ismerős, azt hiszem. Kitolódik a Gyerekkor, gyakran 25-30-35-40-45 éves korig, nemi jellegek nem észlelhetőek, mindenki szabad akar lenni, vitzes, humoros, könnyed, játékos, kreatív; magyarul egy 0 és 13 éves kor közötti gyermek jellegeit képviselni. De nagy különbség van aközött, hogy valaki akarja mindezt, vagy csupán erre képes. Érzékelhető a különbség? Mert ebből az attitűdből túl éles a Család szentsége, alapjai, nem lehet ilyen hirtelen felnőni, és befelé fordulni. Eredménye a biológiai családok létrejötte, majd a gyerekével egyedül maradó, egyedül küzdő anya, mert a Rák jegy az Anyát jelenti, Apa nincsen benne. A nagy „szabadság”, „játékosság”, „mindenki egyenlő” Ikrek-gyermek elvek ide vezetnek, mert nincsenek alapok, keretek, stabilitás, terhelhetőség; és akkor az építmény is alapjaiban megszűnik épülni.

A Nyilas Aszcendensű képletben a X-es ház, a Munka, Karrier háza Mérleg, majd Skorpió jegyeket tartalmaz. A Mérleg jegy olyan hivatások, amik ha egyik napról a másikra eltűnnének, nem lenne nagy baj, de nem lenne ugyanaz az emberi létezésünk komfortja: fodrász, műkörmös, kozmetikus, masszőr, tolmács, fordító, tanár, óvónő, virágkötő, lakberendező, színész, zenész, művész, marketinges, hr-es, pr-os, recepciós, protokollos. Ugyanakkor a Mérleg szakasz azt az időszakát is jelenti aktív dolgozói éveinknek, amikor aránylag kis erőfeszítéssel jól lehet keresni, munkaidőben lehet teázni, kávézni, beszélgetni, társasági életet élni. A munkában elsődleges a prezentáció, a külcsín, a megjelenés, kevéssé a tartalom, a hozzáértés, a szakmai szempontok. Ha megnézzük, hogy melyek a manapság divatos szakmák itt Nyugaton, és mennyire erőteljes a Szolgáltató-szektor az Ipar, főként pedig a Mezőgazdaság rovására, azt látjuk ’Purusha’, a nagy Világlény a Mérleg munka-szakaszát éli.

A Skorpió rész a X-es házban olyan munkákat jelöl, amik a mélyből húznak fel a magasba, a sötétből a fénybe, a nem-használtból a használhatóba dolgokat. Alulról felfelé: hulladékszállító, hulladék-újrahasznosító, büntetés-végrehajtásban dolgozó, ortopédus, logopédus, gyógytornász, mentálhigiénés szakember, pszichológus, pszichiáter.

Nagyon sok Nyilas Aszcendensű embert ismerek, és gyakorlatilag mindben közös, hogy karrierjüket zenével, kreatív dolgokkal, tanítással, hasonlókkal (Mérleg) kezdték, és bele-belefolynak egyre erőteljesebben lelki-gyógyítói dolgokba. Ha a kollektívát nézzük, pont ugyanezt látjuk: szinte mindenki olyan munkát szeretne, ahol megy a terefere, jól nézünk ki, jönnek-mennek az emberek, beszélgetünk, barátkozunk, és közben lélekgyógyítunk, varázsolunk, mágiázunk, Univerzum-irányítunk (Skorpió).

A hagyományos szakmák, munkák a háttérbe szorultak, és nemkívánatosak, nem divatosak manapság: mert nem Mérleg vagy Skorpió jellegűek. Nem ’társadalmiak’, vagy ’lelkisek’. Mindenki persze nem lehet életvezetési tanácsadó, lakberendező, vagy kártyajós, így ’érdekes’ gazdasági, szociológiai és társadalmi kihatásai vannak ezeknek a mechanikus trendeknek. Csökken a valós gazdasági tevékenység, és nyílik a társadalmi-gazdasági olló; itt pedig visszatértünk a Nyilas-jellegek alacsony aspektusban tapasztalt ’lufi’ mivoltához. Jelenleg a Szaturnusz bolygó a Nyilas jegyben található (a cikk 2015-ben íródott), ez okozza a kiábrándulást a ’spirizésből’ egyre inkább, és azon emberek identitásválságát, akik ezzel foglalkoznak, többek között az enyémet is. Amikor a mennyiség a minőség rovására kezd menni, amikor a tömeg átveszi a Tanítványi Lánc helyét, a Szaturnusz elkezd ellentartani.

Ezek az asztrológiai házak egy képletben az Élet fő területei. A fentebb leírtak alapján véleményem szerint láthattuk, hogy olyan a mai társadalmunk, mintha egy nagy, Nyilas-Aszcendensű lény lenne, aki alacsony szinten éli aspektusait, annak minden kihívásával és problémájával. Bele kívántam csempészni egy kis szakmai, asztrológiai érdekességet, asztrológiában jártasaknak egy új és izgalmas nézőpontot mutatni, hogy így is lehet vizsgálni, erre is lehet használni. A sorozat első írásában egyéni szinteken vizsgáltuk a Nyilas-kibillentségek problematikáját, ebben a cikkben kollektíven-társadalmilag, és valamennyire egyénileg néztük. A következő írásban további trükköket, nézőpontokat vizsgálunk meg, melyek segítségével fel tudjuk mérni, van-e bennünk kibillentség a Nemi Létra fokaival kapcsolatban; azért, hogy meg tudjuk tenni a korrekciót, hogy nemünknek-korunknak megfelelő állapotokat tudjunk élni. Mindez segíthet egészségügyi problémák feloldásában, párkapcsolati, szakmai, anyagi gondok megoldásában, egyéni szinteken, kollektíve pedig esélyt ad a Nagy Sárga Lufi kipukkanásának mérséklésében, vagy hatása alól kivonódásban.

nyilas-aszcendens.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása