HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.10.31. 16:25 Zöldkör

November hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

November hónapja minden évben olyan "Nem kéne beletekerni kicsit...?!". Itt már nem nyárutó van, még nem Karácsony, valahogy mindenkinek olyan "ilyen is, olyan is". Mivel az elménk mindig szereti elfoglalni magát, biztonságra és stabil dolgokra törekszik, November hónapja alapból ki van lőve emiatt minden évben. :) Ez az az időszak, amikor lezárjuk az addigi aktív évet, rákészülünk a télre, és az utána jövő építkezésre. Emiatt az Elengedés, pontosabban a felbolydulás ideje is, ami mindig az elengedést megelőző fellazulás jele. A Régi kezd lebomlani, az Új még nincs ott. Ez a Skorpió jegyének a tematikája is, mely szinte egész novemberen átível. Láthatjuk majd, hogy menetrendszerűen sok ilyen hatás is lesz, ami felkavar, megindít-megakaszt-megindít-megakaszt. Azt mondják, a gyerekkorban azért jó átesni gyerekkori betegségeken, hogy megerősödjön az immunrendszerünk. Ez a hónap is ilyen lesz. Minden évben ilyen: amiért most berzenkedhetünk tőle az az, hogy idén augusztus elseje óta már ez megy. A jó hír, hogy ez az utolsó etapja, és a belső izzás, csiki-csuki, frusztráció, értetlenség és érthetetlenség a hónap végétől már lemegy, és enyhülni fog. :)

Október 31hétfő és November 6vasárnap között, október hónapot záró, novembert nyitó fényszögként újabb hatás késztet, hogy a Mélységbe nézzünk. Ahogy Nietzsche mondta: „Ha sokáig nézel a Mélységbe, ne csodálkozz, ha a Mélység visszanéz beléd”. Valami ilyesmi lesz itt, ahol teljesen felfordul majd, hogy mi az egyéni és mi a Kollektív, mi a Múlt, mi a Jövő, mi a Jelen, mi a saját és mi a hozott vagy kívülről átvett. Tim Burton és Johnny Depp munkáiból közösen szoktak ilyen filmek születni, amik egyszerre szórakoztatóak és unalmasak, érdekesek és sablonosak, kellemetlenek és jópofák. Ebben az egy hétben érünk le az örvény aljára bizonyos szinten, úgyhogy egy dologra kell itt igazán figyelni: készüljünk hosszú háborúra. Itt még inkább magunkkal-magunkban, és ne gondoljuk, hogy ezek a napok és előttünk álló hónapok egy egyhétvégés önismereti kurzus lesz. Itt leérünk önmagunk aljára, ahova mindig gyorsabban lehet lekeveredni, mint onnan kimászni, így azzal tesszük magunknak a legjobbat, ha türelmesek vagyunk. Fogadjuk el azt, ami Van. Akár bennünk, akár kívül. Ez valószínűleg már nem a Gyerekek Korának lilásrózsaszín tündibündi, szupertoleráns és szuperegyenlő máza lesz, hanem az Állatok Korának zárt ’én’-je, beszorultsága, „ember embernek farkasa”; és saját magunké is. Lesz, ami lesz. Ha elfogadjuk, ami Van, akkor pedig minden rendben lesz. :) (Merkúr Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

November 1, kedden kioldódik egy olyan hatás, ami valamivel több, mint egy éve borzolta a dolgainkat! Nagyon jó itt ez. Az eleve lassú Szaturnusz bolygó az eleve lassú Neptunusz bolygóval az elmúlt egy évben kvadrátban, csiki-csukis fényszögben van, és mivel mindkettő valahol alapjainkat jelenti, alapjainkban borzolt bennünket. Ezt írtam róla még a 2015-ös év előrejelzésében:

„…két lassú bolygó hatása közül ’választhatunk’, hogy melyik engedje le a lufinkat. Az egyik lassan, finoman engedi le, a másik kidurrantja. Mindegy, mit ’választasz’, a lufidnak mennie kell. Ha az elsőt választod, akkor jól jársz. Ez egyenlő önmagad gyógyításával. Az pedig mindig azzal kezdődik, hogy feltárjuk problémáink gyökerét. Ahhoz pedig le kell engednünk a vetítést. Látjátok, mennyire gyönyörű szimfónia ez? :) Így is, úgy is valódiak leszünk, csak az elsőnél lassabban és munkásabban, a másiknál később, gyors lefolyással és fájdalmasabban.
Holisztikussá kellene válni az Élet minden területén: spirituális gyakorlásban, étkezésben, napi rutinban. A holisztikus és a mai ábrándozós ’spiritualitás’ két teljesen különböző dolog. Az egyik annak felismerése, ami a Valóság, a másik afelé való menekülés, ami nincs most, de lennie kellene.”

Ez a fényszög 2015 október közepétől volt másodszorra aktív 2015 eleje után, és emlékezhetünk 2015 őszén a migránsügyekre, novemberben Párizsra, hogyan vetett árnyékot az addigi ’jólétre’, majd hogy árnyékolta be az egész eddigi 2016-ot. Már nem tudtál ugyanannyira’lelkesedni’, már nem tudtad azt mondani, amit a Gyerekek Korában a Nyugati ’spirituális’ cikkek és ’tanítások’ észrevétlenül beléd infúzióztak, hogy „minden nap egy csoda!”; mert kinéztél, és nagyon nem volt az. Sőt, ha kinéztél, elolvastad a híreket, még el is szégyellhetted magad ettől, ha ezt mondtad. Nem volt hiteles. Korábban sem, de így már nagyobb kontraszt volt.

Innen, november 1-től, nem a „csoda” fog visszatérni; ellenkezőleg. Az emberek, ahogy beidomították, bekondicionálták őket két-három évtized alatt, úgy kondicionálta ki őket ez a fényszög ebből, egy év alatt.

November 1, kedden ugyanakkor fokra pontos lesz egy fényszög, ami nagyon elveszetté, megpördültté, melankolikussá tehet bennünket. Nagyon jelentős lesz ez a nap energetikai értelemben, látva az eggyel fentebbi és ezt a hatást. Olyan nap ez, mint amikor délelőtt valami orvosi ügyben járunk el; délutánra már nem tervezünk semmi komolyat. Tegyünk így ezzel a nappal, legyünk nyitottak és méginkább passzívak, semmi komolyat ne tervezzünk ekkor. Segít ebben, és külön pikantéria, hogy itt lesz Mindenszentek és Halottak napja is, így eleve rengeteg furcsa energia lesz az éterben, jobb szimplán átmenni ezen a napon. (Nap Skorpióban együtt Merkúrral fokra pontosan trigonban Leszálló Holdcsomóponttal-retrográd Neptunusszal Halakban)

November 1, kedd és November 8, kedd között indul ugyanakkor egy olyan fényszög is, ami segít kicsit eleválni, felemelni, megindítani az október utolsó hetében megtépázott emberi kapcsolatokat és lelkivilágokat. Pontosabban, nagyarányú energia-löketet kap ez a téma, ezért is fontos, hogy 1-én kedden passzívak, üresek legyünk, hogy legyen hova beáramolnia. Mint amikor egy lefulladt autót próbálnak újraindítani, úgy kapnak be-beindítást emberi kapcsolataink; lesz, amelyik itt beindul/újraindul, lesz, amelyik nem. (Vénusz Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

November 2, szerda és November 12, szombat között lenézünk a Mélységek Mélységének Mélységébe. Ez az igazi Főnixmadár időszak, ez az, ahol a lehető legmélyébe bele tudunk nézni a tudatalattinknak, energiarendszerünknek.  Ez a Skorpió hónapjának a kellős közepe, ezért ez mindig a világon így volt; ebben a tíz napban a fényszög miatt különösen. Mivel ritkán nézünk Objektíven befelé, a mélybe, igazából nem annyira ismerjük a valódi önmagunkat, hogy mik és kik vagyunk, és mik és kik nem, ez ilyenkor mindig frusztráló tud lenni. Olyan ez, mint egy Való Világ, vagy bármilyen valóságshow, ahol hosszú időre összezárnak sok embert, és a bezártságtól, a külvilág ingereinek hiányában kijön mindenkiben, ami a Mélyben van. És ez ritkán szép; de Valódi. Nagyban meg tudjuk ismerni hát itt, hogy kik nem vagyunk, és olyan szituációk is feljöhetnek itt, hogy csak nézünk: magunkban érzések és gondolatok formájában és a külvilágban is. Semmit se vegyünk itt komolyan, ez az, amikor kötélidegzet, gyomor, hidegvér. Utána fáradtabbak leszünk, de már kevés van a Nyilas haváig, és december elejéig. (Nap Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

November 4, péntek mindebben a legeslegalja lehet. Ha van hajlamunk melankoliára, depresszióra, punnyadásra, ezen a napon előkúszhat. Az ilyen napokon panaszkodnak egymásnak az emberek, hogy „Olyan rosszul vagyok!” „Miért?” „Nem tudom, csak úgy” „Aha…”, vagy „Nem tudom, merre tart az életem, és mihez kezdjek vele…”. Nagy szívességet teszünk másoknak, és úgy az emberiségnek, ha ezen a napon, és az őt közrefogó napokban ahogy jön ilyen bennünk, veszünk egy levegőt, kifújjuk, és hagyjuk továbbáramolni a ’gondolatainkat’ és ’érzéseinket’: bolygók elektromágneses hullámai csupán; nem mi vagyunk. Vagy ha valamennyi mégis a miénk, akkor a bolygók erősítik fel. Ne hidd el, ami itt van. (retrográd Neptunusz Halakban ’helyet cserél’ Leszálló Holdcsomóponttal)

November 6, vasárnap mindebben egy örömteli dolog történik: kioldódik a Nap és a Merkúr bolygók együttállása a Skorpió jegyében. Továbbra is ott lesznek még egy darabig, de legalább már nem gyűjtik ketten egyszerre gócként a Skorpiós energiákat. Olyan ez, mint amikor egy rákos daganat kettéválik, és így sokkal könnyebb kezelni két kisebb egységként. Az a totális zavarodottság, ami október 22, méginkább október 25 kedd óta tapasztalatilag ott van az emberekben és a világban, itt egy kicsit enyhülni fog. Egy kicsit, de ez is egy tű itt a szénakazalban. (Kioldódik Nap és Merkúr együttállása Skorpióban)

November 9, szerda és November 22, kedd között ebben ugyanakkor megindul egy újratervezés, új kezdet is értelemszerűen. Ahogy megyünk le magunkban, és a kollektív energiái is örvényként a tengerben, úgy sejlik fel egy felfelé indulás előképe is. Bármilyen nagy konfliktus, veszteség, intenzív teljesítmény után ott van az, hogy egy pillanatra elengedjük a kontrollt, és akkor tud az örvény felfelé indítani meg bennünket. 9-e és 12-e között vagyunk az örvény igazán alján, és onnan másfél hétig már megindul egy emelkedés: a mélyben, hátul, és ennek eredményei, láthatósága november végén és december elején tud realizálódni. Itt már, november 13 után elkezdhetünk tervezni is azért dolgokat, és kicsit előre is gondolkodni. Arra figyeljünk, hogy 22-éig még zúzda is van, így nehogy a nagy tervezésben megbotoljunk a jelenben, és ezért ne legyen belőle semmi. (Merkúr Nyilasban szextilben Marssal Vízöntőben)

November 10, csütörtök szintén egy felszabadulást előrevetítő nap: a Mars a Vízöntőbe lép. A Mars ’kis én’-ünket, céljainkat, erőnket, vágyainkat, ambícióinkat is jelenti, és eddigre már másfél hónapja megfogva, megfojtva volt a Bak jegyébe. Átégett mindeközben a Pluto együttállásán is, így akármilyen kemény is legyen, jót tesz neki a Vízöntő szellősebb, mozgékonyabb energetikája. Énünk teljes megfagyása, megakadása, erőnk beszorulása után olyan lesz ez itt, mint amikor levesszük a túracipőt sok kilométer után. Itt még csak elgémberedett énünk, ambícióink mozgatása történik innentől, nem valódi, potens növekedés és alkotás. Mivel a Vízöntő az Ideák, Célok, Jövő, Ambíciók jegye, a Mars pedig ennek megvalósításához kellő Erő és földelés, világi megvalósítás, ez is segít, hogy jó egy-másfél hónap után jöhessenek végre használható terveink, ötleteink is. Ám mivel a Vízöntőben van, a fizikai kialakulás, megvalósulás még nem annyira muzsikál; ahogy eggyel feljebb is láthattuk.

November 13, vasárnap újabb könnyítés: a Merkúr a Nyilas jegyébe lép. Október 25-e keddtől idáig teljesen megkavarta a dolgokat, legyen az gondolkodásunk, kommunikációnk, vagy az életünk mindennapi rutinja. A Skorpió jegyében elkeveredve túl fülledt, sűrű volt neki, és miazmatikus ragacsként tapadtak nem-odavaló furcsaságok mindenre. A Nyilasban fellélegezhet kicsit, és gondolkodásunkat, egyéb dolgainkat Nemesebb, Emelkedettebb irányok felé fordíthatja: legalább az igény, vágy szintjén.

November 13, vasárnap ugyanakkor a Vénusz bolygó a Bakba lép. Amikor október 18-án kedden kilépett a Vénusz a Skorpióból a Nyilas jegyébe, érezhetően lendültek a dolgok pozitív irányba, hogy aztán 22-25-én visszahanyatlódjanak. Közben persze a Vénusz a Nyilasban járt továbbra is, ahol nagyon jól érezte-érzi magát. Itt viszont a Bakba lép, ami jellegeivel teljesen ellentétes. Amikor a Vénusz a Szaturnusz mellé ért október 25-én, arra azt írtam, hogy ’emberi kapcsolatok, párkapcsolatok, barátságok válaszút elé érnek, és az igazán építő szándékúak tudnak megmaradni”. És még azokban is lett, és a cikk írásának idején, van egy eltávolodás kicsit; ez törvényszerű.

Itt a Vénusz december 8-ig a Bak jegyében halad, átégve a Pluto együttállásán is majd, ezért (is) írom fentebb, hogy igazán a dolgok december 8-ra fognak lecsendesedni. December 8-ig egy célunk van: ne rontsuk el. Bármilyen romboló jellegű interakció bármilyen emberi kapcsolatunkban nem ’Itt’ és nem ’Most’ van, hanem áthatják régi-régi, nem-releváns, nem-valódi dolgok is, akár előző életekből is. Teljesen nem vagyunk itt a realitás talaján, nincs tiszta értékítéletünk, így ne akarjunk itt rombolni; építeni sem persze. Próbáljunk kockázat-menedzselni eddig, a legkisebb véráldozatok és veszteségek árán lehozni a meccset. Lesznek persze csaták, lemorzsolódások, de ahogy a Keresztapa filmben mondták: „az ilyen háborúk mindig kellenek időről-időre. Lecsapolják a rossz vért.”

November 13, vasárnap és November 24, csütörtök között a Nap fényszögkapcsolat nélkül halad a Skorpió jegyében, hogy aztán két napig még így a Nyilas jegyében is. Amikor ilyen van neki, nem tudja energiát sugározni, és nem is kér-fogad. Ilyenkor szoktunk kicsit elanyátlanodottak, elveszettek, motiválatlanok lenni. Az, hogy a Skorpió jegyében teszi mindezt, mindenki sejtheti, hogy nem a legjobb hely rá…Ez az a másfél hét, amikor már jövünk felfelé az örvény mélyéből, de sodródunk, elegünk lesz magunkból, a világból, mindenből, nem értjük majd mi miért van és miért úgy, miért nem úgy, és különben is meg egyébként is. Hagyjanak minket békén. De ne hagyjanak. De hagyjanak. Itt már olyanok leszünk, mint a vízbefúlt, és egy kósza halászhajó fog megtalálni a part közelében lebegve.

November 16, szerda és November 22, kedd között egy hétig ebben/ezért Hit-próbánk lesz. Olyan ez, mint amikor Neo-nak mondja az Orákulum a Mátrixban, hogy nem ő a kiválasztott. Senki sem érti, de hát nem ő az. Itt ebben az egy hétben hinnünk és bíznunk kell abban, hogy kiválasztottak vagyunk. Méginkább, hogy el tudjuk érni a partot. Nem fogjuk tudni, egyébként. Ebben mégis az a célunk, hogy a legközelebb vergődjünk odáig, és a Jóisten, egy barát, egy angyal, a szomszéd, kinyúljon értünk, és becsörlőzzön: ázottan, sebesen, de még életben. Amennyi maradék energiánk van még itt, azzal erre törekedjünk, sőt; ha tehetjük, segítsünk másnak ebben. Mint egy epikus küzdelem végén a cél irányába, a riválisok, az ellenfelek már elkezdik tisztelni egymást, és ha az egyik elájul a cél előtt, a másik ekkorra már tiszteletből,felnyalábolja, és beérnek együtt a célba. Amolyan betyárbecsületből, bajtársiasságból. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Felsz.HCs.-tal, kvadrátban Leszálló Holdcsomóponttal-Neptunusszal)

November 16, szerda és November 24, csütörtök között ugyanerre a finom és visszafogott kulturáltságra hívja fel egy fényszög a figyelmünket. Tegyük a dolgunkat, nem itt kell a világot megváltani, csúcsra járatni a dolgainkat: valószínűleg egy-két lépés után elhasalnánk, vagy teljesen máshova lyukadnánk ki, mint ahova indultunk. Rutinból kellene lehozni ezt a hetet (is), és mire ez a fényszög kifut, a Nap már a Nyilasba ér, és lesz már fényszögkapcsolata is. Jó, egy Neptunusz kvadrát, de legalább foglalkozás van, még ha egy kvadrát is. :) (Vénusz Bakban szextilben Neptunusszal-Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, trigonban Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

November 19, szombat és November 26, szombat között lesz egy fényszög, ami a lazulóbb-könnyedebb idők előszelének tekinthető. Segít abban, hogy Nemesebbek, Együttműködőbbek és Kulturáltabbak legyünk, elsősorban külső, külvilágbeli kapcsolatainkban. (Merkúr Nyilasban szextilben Jupiterrel Mérlegben)
Közben, November 20, vasárnap és November 27, vasárnap között fokozva-megerősítve az időszak csiki-csuki, kétarcú jellegét, egy másik hatás pedig befelé is húz bennünket. Magyarul, ez a majdnem egyidejű egy hét szintén egyszerre ki és behúzó, ezáltal örvényeltető hatással van megtöltve, különösen a kommunikációnkra, külvilágbeli teendőinkre, gondolkodásunkra nézve. (Merkúr Nyilasban együtt Szaturnusszal)

November 19 és 2017. december 16, péntek között lesz egy több mint egy évig tartó monstre hatás. Az október havi előrejelzésben

http://zoldkor.blog.hu/2016/09/29/oktober_honap_asztrologiai_elorejelzese_823

olvashattátok, hogy 2016. október 27. és 2017. szeptember 1. között lesz egy hatás, ami a március és július 31 között tartó hatás ’testvére’. Az a hatás direkt rombolást végzett, különösen a Külvilágban és  Külvilág felől érkezve. Az októberi cikkben idézett, Kívülről és Belülről is hergeli immár a dolgokat. Kívülről is jön a nyomás, és Belülről is. Olyan az/ez, mint amikor egy fát csiszatolnak egy másikhoz, hogy tűz gyulladjon; ez a Jupiter és a Pluto kvadrátja.

Ez, a legújabb itt írt, olyan, mint az első kettő szerelemgyereke. Megvan benne az első fényszög dinamikája, a trigon miatt, és a második csiszatolása is. Mivel sajnos már két éve direkt-indirekt írnom kell a Külvilág ilyen vagy olyan jellegű összeomlásáról, itt nem fejteném ki agyon részletesen, csak röviden.

Az egyik résztvevője a Nyilas Szaturnusz. Ez az a hatás, ami 2014 karácsonya ót szorítja „a Nyugati világ lufiját”, és „2017.december 10-ig összeroppantja”. Aminek első turnusa 2014 decemberétől 2016 augusztusáig tartott. A másik résztvevője a fényszögnek a Kos Uránusz. A Kos a Háború, Agresszió, Lövések, Robbanások, Küzdelem területe, és a „magányos harcos, magányos farkas, zárt ’kis én’-eké”, az Állatoké. Az Uránusz a Rakéták, Repülők, az Internet, a ballisztikus dolgok, egyik pontból a másikba ívelő pont.
Ahogy szorul tovább az energetika, amiről itt olvashattok bővebben (http://zoldkor.blog.hu/2016/10/24/a_gyerekek_korabol_az_allatok_koraba_valtas_egy_uj_korszak), úgy viszi az emberek gondolkodását (Uránusz), egyre inkább az Állatiba, a Vadba, a zártba (Kos). Ahogy szorul az energia, úgy emeli az egyéni vadságot Kollektívvé, a Kollektív Vadságot egyénivé (Kos Uránusz).

A Nyilasban járó Szaturnusz második romboló turnusát, mellyel a Nyugati világot bontja le, annak minden felfújtságával, gőgjével, imbecilségével, a korábban idézett Jupiter-Pluto kvadrát alkotja-jelképezi 2016. október 27. és 2017. szeptember 1. között, és ez a Szaturnusz-Uránusz trigon 2016.november 19. és 2017.december 16 között.

Mivel a Szaturnusz 2017.december 10-én lép a Bak jegyébe, láthatjuk, hogy e két fényszög addigra elvégzi a munkáját. Hogy ez pontosan mivel és milyen mértékben fog járni, nem lehet megmondani; de egy év múlva már okosabbak leszünk, tapasztalatilag.

November 21, hétfőn a Neptunusz bolygó előreindul a Halak jegyében! Meglehetősen hosszú hónapok óta hátrált már, és melankoliával vegyes tanácstalanságot adott mindenkinek. Nagyjából azt, hogy nagyon reméljük, hogy végre jobb legyen, végre jól érezzük magunkat, és amikor kinéztünk, mindig volt valami. Továbbra is lesz, mert ilyen a világ, de a reménytelenséget, tanácstalanságot fel tudja váltani valami nyugodtabb, stabilabb belső béke is. Tavaly és idén is volt már ilyen, hogy ahogy a Külvilágba áramlik a cucc, a belvilág nyugodhat meg, ahogy a külvilág megnyugszik, a belvilág forr fel, mint idén augusztus elsejétől, majd december első hetéig. 

November 21, hétfő és November 30, szerda között ismét lesz egy tűzpróbája az Emberi kapcsolatainknak. Lehet ez párkapcsolat, barátság, kollegák, bárki. Feljönnek ismét dolgok bennünk, amik rávetülnek a Jelenre, és annak Realitására. Ismét egy ’jó’ Pluto-s történet és hét, ahogy augusztus elseje óta megszokhattuk. Ekkorra már nagyon profik leszünk abban, hogy „nagy levegő, kötélidegzet, gyomor”, és itt is szépen hasznát tudjuk venni ennek.
Mivel a Vénusz érintett, figyeljünk oda az altesti háromszögünkre, a veséinkre és a bőrünkre egészségügyileg. A hölgyekből kijöhet itt is nagyon könnyen a démon, múltbeli fájdalmak, illetve férfiakban is a hölgyekkel kapcsolatban, így törekedjünk itt békére, ha nem megy, inkább távolodjunk el kicsit, egy időre csupán. (Vénusz Bakban együtt Plutoval)

Ezzel napra pontosan szerencsétlen Vénusz nem csak a Plutoval áll együtt a Bakban, hanem lesz egy Plutoi fényszöge is Nagytestvérétől a saját jegyéből, November 21, hétfő és November 30, szerda között. Itt a férfiaknak lehet is megágyazni 20-án a kanapén, hideg élelmet venni magukhoz, egy-másfél hétre. Itt rúg még egy utolsó nagyot az Augusztus elseje óta indult „külső Béke, belső Harc” téma, amikor a harc nem a másikkal van, nem is magunkkal; túl sok dolog jött-jön fel bennünk, és ezt nem bírja el az elménk, az energiarendszerünk. Ez most olyan túl sok energia, ami lehúz, és ebből próbálunk kitörni, ami a kvadrátos-Plutoi csiki-csukit adja; bele kellene süllyedni, dunsztolni magunkat benne, ízlelgetni, és akkor nyugalom van, lenne. (Vénusz Bakban kvadrátban Mérleg Jupiterrel)

November 22, kedden a Nap a Nyilas jegyébe lép! A tapasztalat szerint ekkorra már mindenki csak vánszorog, gyakorlatilag az eddigi évek során mindig. A Nap Nyilasba lépését ekkor még nem szoktuk érezni, még nem hat igazán ránk, hanem a Skorpiós témák érnek erjedtségükben, rothadtságukban a csúcsukra itt, itt rúgnak még pár utolsó nagyot tekergésükben.
Mégis, a Nyilasba lépő Nap elkezdi felkarolni a dolgokat innentől. Szépen a háttérben, még nem érezhetően, de egyre növekvő mértékben elkezdenek az energiák fellazulni, a mélyben kavargás és tekergés után emelkedni, tágulni, a stressz és a nyomás enyhülni. Innentől jön a „fél lábon”-effektus, december 8-áig.

November 23, szerda és November 30, szerda között megérezzük ennek a szelét, és túl elhamarkodottak lehetünk ebben. Mint amikor egy ló ki akar törni a nyíló karámajtón, de az még csak résnyire nyílt ki, mint amikor egy vicces videón ki akar állni a garázsajtón, de az még zárva van. Át akarjuk ebben az egy hétben ugorni az árnyékunkat, de ne tegyük. Itt tényleg tartsunk még ki egy-két hétig. Ha lesz valami ambíciónk, akkor valószínűleg a lehetőségek hiányoznak majd hozzá; ha megjelenik lehetőség, akkor az ambíció vagy az eszközök hiányoznak majd hozzá. Volt a Ryan közlegény megmentése elején egy jelenet, amikor fejbelövik a katonát, leveszi a sisakját ujjongva, mindenki mosolyog, és a következő pillanatban fejbelövik, sisak nélkül. Még tartsunk itt ki, legyünk tudatosabbak és türelmesek, és december elseje és december 8-a között lazulhatunk már úgy igazán. (Merkúr Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

November 23, szerda és December 11, vasárnap között egy másik hatás az előzőt egészíti ki. Innen kezdve már elkezdhetünk tervezgetni, kitalálni, de csak akkor, ha a fizikai megvalósítása várat magára. Elkezdhetünk eszközöket, hozzávalókat beszerezni, gyűjtögetni, előkészíteni, akkor, ha nem rakjuk még össze, amit szeretnénk itt. A fényszög feléhez érve, december első hétvégéjéhez, már érezhetően elkezdenek majd átfordulni ezek az energiák, és egyre inkább a földelés irányába tudnak haladni. (Mars Vízöntőben trigonban Mérleg Jupiterrel)

November 25, péntek és December 5, hétfő között mindettől függetlenül jön egy olyan hatás, ahol (szintén) elvesztjük a fonalat. Negatív megélésben személyünket, a tényeket, a világot teljesen értelmetlennek, és létezésére indokoltnak tekinthetjük. Pozitív megélésében segít a kontroll és önmagunk elengedésében, de ezt a fogalmam sosem tudjuk értelmezni, hiszen „ha elengedem magam, hogy engedem el, ha én engedem el”, stb. A hónap leírásának közepén láthattuk, hogy 10-12-e körül érünk le az örvény mélyére energetikailag; megélésben, szubjektíven, ekkorra érünk le, itt ér bennünket utol. (Nap Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

November 25, péntek és December 4, vasárnap között, ezzel teljesen párhuzamosan lesz egy újabb „Emberi kapcsolataink vízválasztója” turné. Amikor magunkban megzavarodunk, akkor a világ is, amikor magunkban megrendül a bizalom, akkor másokban, a másikban is. Magasabb szinteken ez nem így van, az ember felismeri, hogy a dolgok nélküle is úgy vannak; egyénibb szinten még szorosabb a kötés ezekben. Ez a fényszög is, és az eggyel feletti is kitartós, „ne csináljunk hülyeséget”, „ne hozzunk döntéseket” másfél hétté teszi ezt az időszakot.
A jó hír, ahogy vége van ennek a fényszögnek, vége van az Augusztus elseje óta tartó kvadrátos-Plutos-Skorpiós, csiki-csuki időszaknak is, és innen már csak három-négy nap December 8, ahol jön egy megnyugvás a Nyilas Nap révén, ahogy a jegy közepére ér. (Vénusz Bakban kvadrátban retrográd Uránusszal Kosban)

November 26, szombat és November 30, szerda között lesz egy Derékszögű Háromszög, ami mindig a ’radar alatt’ időszaka. Mivel egyik része a Vénusz, a másik a Mérleg Jupiter, ez is Emberi és Párkapcsolatok terén zilál. Mint egy sarló, csap egy utolsót erre a területre. Ebben a pár napban igyekezzünk megőrizni a leginkább a kulturáltságunkat, és szorítsuk mindennemű interakciónkat egy másik emberrel a lehető legminimálisabbra. (Derékszögű Háromszög – Mérleg Jupiter-Bak Vénusz-retrográd Kos Uránusz)

November 26, szombat és December 12, hétfő között ez az egész folyamat ismét a Béke, a Nemesség, a Lelki felé viszi az ambícióinkat. Amikor nagy a káosz, nagy az elveszettség, a dialektika elve alapján mindig megjelenik az igény az ellenkezőjére is: ez a hatás az. Végezzünk itt sok terápiás és lelkigyakorlatot, vonuljunk valamennyire aszkézisbe itt: a szó összes értelmében. (Mars Vízöntőben szextilben Nyilas Szaturnusszal)

November 30, szerda és December 14, szerda között lényünk és ambícióink újraértelmezése, újratervezése lesz majd megfigyelhető. Eddigre már teljesen lecsupaszítanak bennünket, és ez a tiszta, üres váz az, ami itt lesz ebben a két hétben. Erre tudunk majd újraépítkezni, akkor, ha Emberek szeretnénk lenni; ismét. Ez marad ott, ha a Gyerekek szintjéből az Állatok szintjére süllyedtünk. Az első egy lehetőség, amit ismét meg lehet tölteni tartalommal. A második az, ami marad. Így nyílt ki az olló decemberre, és ezzel fogunk fordulni a 2017-es évre: egy kinyílt ollóval. (Mars Vízöntőben szextilben retrográd Kos Uránusszal)

Az elmúlt két évben, ezen belül idén augusztus elseje óta az a hálátlan feladat jut minden asztrológusnak, aki arról ír, ami Van, hogy az „angol meteorológus” legyen. Ma esik. Ma esik. Ma zápor. Ma esik. Ma zivatar. Ma felszakadozik a felhőzet három percre, aztán zivatar várható. Vannak a ’spirituálisok’, akiknél „a felhők felett mindig süt a nap!”. Így igaz, csak az a kérdés, hányan vannak valóban a felhők felett, megvilágosodva, blokkok nélkül, nem fizikai testben. Még aki meg van világosodva, (ilyet nem ismerek személyesen), arra is hatással van a többi ember, és benyomásaik.

Most hosszabb ideig volt és van esőfelhő, és ritkán jön elő a nap. Ennek oka, hogy egyre inkább süllyed a Kollektív, sűrűsödik az energia. A folyó a szakadék felé halad, és egyéni vízcseppekként, egyéni terápiánkkal és ebből eredő felemelkedésünkkel ki tudunk ugrani a folyóból. A havi előrejelzések a folyóról szólnak mindig, az egyéni elemzések és terápiák mindig az adott cseppről, az egyéni emberről. Sok csepp van a folyóban, kevés csepp ugrik ki a partra, vagy szabadul fel az egek felé páraként.

A jó hír, hogy az augusztus elseje és december eleje között tapasztalt hihetetlen belső frusztráció enyhülni fog. Nem megszűnik, hanem kimegy megint a Kollektívba. Amikor nőtt augusztus elsejétől, és eltűnt a Kollektívből, akkor sem tűnt el. Ide-oda vándorol, mint a víz a léggömbben. Az egész léggömbből kellene felszabadulni. Az pedig kitartó, alapos, belső terápia, munka, szembenézés. Novemberben megnézzük, hogy mi van ott a mélyben, ami nagy segítség, hogy tisztán lássuk méginkább, min kell dolgozni. Minden, ami itt feljön, tágabban augusztus elseje óta, az az!

parkak.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

 

komment

süti beállítások módosítása