HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.02.01. 18:07 Zöldkör

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

Február az Átmenet hónapja lesz. A kínai asztrológiában január 28-a a holdújév kezdete, február 3 a szoláris értelemben vett újévé, és ez a két dátum nagyon kardinális fordulópont itt is. Itt indulnak olyan hatások és szűnnek meg olyanok, melyek az elmúlt fél év tematikáját és jellegeit adták. Az a ’kiképzés’ amiben részünk volt belül és kívül, az az izzás, e két dátum között átfordul. :) Ez meghozza az Új-évet, itteni értelemben is. Aztán február során nagyon érdekes csel lesz ebben, és miközben azt hisszük, hogy az új már az Új, rájövünk, hogy még nem az; de már nem is a Régi. Újraépíteni, keresni fogjuk magunkat ebben a folyamatban, és a hónap végére ez a kettősség szépen kisimul, és dolgaink begyógyulnak. :) Onnan indul majd a valódi Új.

Február 1, szerda és Február 18, szombat között a Mars és a Vénusz bolygók együttállásban haladnak a Kos jegyében. Ők ketten egymást polárisan kiegészítő bolygók, jelentik a Férfit és a Nőt, különösen annak világi, élő, akár erotikus értelmében. Ez a két és fél hét jó tehet meglévő párkapcsolatoknak: visszahozhatja az összetartozás érzését, felkeltheti az egymás irányába való kíváncsiságot, érdeklődést, növelheti a szexuális vágyat. Érdemes is ilyen irányokba aktívan menni: randevúzni a párunkkal, összebújni, közösen csinálni dolgokat.
Akinek éppen nincs párkapcsolata, ebben a két és fél hétben megjelenhet rá aktívabban az igény, és érdemes is találkozni olyan emberrel, akiben látunk fantáziát. A lényeg, hogy nem kell azonnal fejest ugrani bele, és nem is kell siettetni. Itt még nem annak van az ideje, hogy a (nem-létező) közös gyerekek nevét beszélgessük meg a vacsoránál, hanem próbáljuk meg nyitottan, örömmel, kamaszosan jól érezni magunkat; és egymást.

Február 3-ával egy sor olyan hatás kioldódik, mely eddig az életünket nagymértékben keserítette, bel és külvilágunkat nagyon tekerte:

Február 3, pénteken kioldódik a Bak Pluto és a Merkúr együttállása. Ezzel hivatalosan is vége van az elmúlt fél év belülről izzasztó, múlt-rendberakó, beszorult jellegeinek, és ezekből is hivatott kiemelni a fentebb látott Mars-Vénusz együttállás a Kos jegyében. Innen péntektől, ha az elmúlt két hétben fizikailag megjelent rajtunk egészségügyi probléma belek, torok-tüdő területén, vagy valamilyen klasszikus gyerekbetegség, vagy lázasak lettünk, gyulladásunk lett, innentől nagyban enyhülhet. Ugyanakkor, ha gyermekünk az elmúlt másfél hétben lebetegedett vagy akár megvadult, vagy furcsaságok voltak benne, körülötte, az is ki tud simulni.

Február 4, szombaton kioldódik a Vénusz és a Szaturnusz csiki-csukis kvadrát fényszöge. Ha az elmúlt két hétben nem tudtuk eldönteni, hogy akarunk-e a párunkkal maradni, vagy sem, hogy hozzátesz-e az életünkhöz, vagy inkább elvesz, ha nemileg csökkent az aktivitás, illetve párként vagy egyedülállóként nem tudtuk eldönteni, hogy akarunk-e még valaha kapcsolatot, vagy van-e bármi értelme; nos, ezek is nagyban enyhülhetnek.

Február 4, szombaton a Mars eléri a Kos 5-ik fokát, ezáltal teljesen kikerül a Halak jegyének nyákos, miazmás jellegeiből. Tetterőnk, ambícióink, énünk új erőre kaphat, és valószínűleg az időjárásban is kevésbé nyákos, cuppogó, szárazabb minőségek lehetnek ott.

Február 5, vasárnap kioldódik a Kos Uránusz és Bak Merkúr kvadrátja. Ha kívül volt elakadt ügyünk, vagy nem volt kedvünk semmibe belekezdeni, vagy az első lépésnél továbbmenni, ezek mind hatékonyabbá válhatnak. Ugyanakkor saját magunkban is, ha kötöttnek, beszorultnak éreztük magunkat, mintha ezerrel pörögne egy motor bennünk, de tehetetlenül állunk is egyúttal, az is megnyugszik majd.

Február 6, hétfőn a Mérleg Jupiter és a Bak Merkúr kvadrátja is kioldódik. A Mérleg Jupiter feladata „felnőtt, működő, harmonikus életünk örömeinek megélése”, a Bak Merkúr pedig saját beszorult gyerekrészeink küszködése, megakadása. A kettejük közötti kvadrát pedig azt jelenti, hogy ahogy az egyik felé mentünk volna teljes energiával, a másik már húzott is maga felé, ahogy a másik felé mentünk volna, az egyik húzott vissza.

Láthattuk, Február 3, péntek és Február 6, hétfő között rengeteg olyan hatás szűnik meg, amik őrlődőek, csiki-csukisak, nyákosak, elakadtak voltak, így fontos, hogy szellőztessük ki magunkat innentől, mozgassuk meg magunkat, járassuk be magunkat ismét, az elmúlt fél év beszorult izzásai után.

Február 3, péntek és Február 16, csütörtök között fontos lenne kicsit kijönni a csigaházunkból. Naptárilag a tél mindig a behúzódás ideje, energetikailag pedig az elmúlt fél év, különösen 2-3 hónap nagyon beszorult volt, így itt már nyújtogassuk a nyakunkat, nézelődjünk. Soklépcsős építkezéseket itt még nem tudunk és nem is kell végrehajtani; az ötletelés, a kommunikáció itt bőségesen elegendő.

Itt is megjelenik ugyanakkor a Párkapcsolati vonatkozás is. Akinek van, az elmúlt félév után neki lehet kezdeni kitalálni és megbeszélni, hogy ki kicsoda a kapcsolatban, merre szeretne tartani, és maga a kapcsolat merre tart és tartson. Fontos, hogy ez nem a klasszikus falhoz állító, vallató, ego-háborús hülyeség; hanem ahogy számos dolog felkavarodott és kiégett bennünk az elmúlt hónapokban, teljesen időszerű most itt egy józan újratöltés, helyzetfelmérés.
Akinek nincs kapcsolata, kitalálhatja itt, hogy ki ő, ki és milyen egy kapcsolatban, mit szeretne tőle és miért; ha van szereplő is kilátásban, el lehet kezdeni tapogatózni az irányába, illetve együtt. (Merkúr Vízöntőben szextilben Vénusszal Kosban)

Február 4, szombaton a Vénusz a Kos jegyébe lép. Korábban ’Nagytestvérében’, a Halak jegyében járt, ahol feltöltődött, gyógyult, óvva volt. A Kosba lépésével kikerül ebből a rehabilitációból, és belekóstolhat az élet menetébe, akár pörgésébe. Innentől szintén hangsúlyt kap a korábban több helyen leírt újratervezése, újra kitalálása emberi kapcsolatainknak, életünk menetének, párkapcsolati témáknak. Elkezdhetünk ismét szocializálódni, de túlerőltetni nem kell még, a kezdeti lépések elegendőek még itt.

Február 4, szombat és Február 14, kedd között egy másik, én-ünket újratervező, újraindító hatás lesz aktív. Ez is arról szól, hogy rázzuk le magunkról az elmúlt hónapok, fél év tapasztalásait, megéléseit, íveit, és indítsunk egy újabb kört. Itt is ugyanúgy igaz, hogy az első lépések megtétele ennek irányába bőven elegendő még itt. (Uránusz Kosban szextilben Nappal Vízöntővel)

Február 6, hétfő és Február 17, péntek között egy kicsit rehabilitálhatnak bennünket az elmúlt hónapok izzásai, csiki-csukiztatásai után. Ne lepődjünk meg, ha valami örömteli, váratlan hír, esemény, dolog történik velünk, ugyanakkor érdemes nekünk magunknak is keresni az örömöt, a „van értelme!” érzést emberi kapcsolatainkban, a matéria síkján. Kényeztessük, jutalmazzuk magunkat ebben a két hétben. (Jupiter Mérlegben trigonban Nappal Vízöntővel)

Február 6, hétfő és Április 3(!) között két hónapra ismét feláll egy Derékszögű Háromszög, mely korábban már volt aktív. 2016 november-december hónapokban volt érezhető a hatása, és alatta volt az amerikai elnökválasztás minden haccacáréjával és megvadulásával, a berlini karácsonyi vásár történései és még egy pár dolog.
Érdemes miatta február és március hónapokban behúzni egy kicsit a nyakunkat, és ha valamilyen erőszakos és/vagy furcsa hírt látunk a Kollektívban, nem meglepődni rajta. Folyamatosan igaz ebben a korban, időszakban, hogy a Kollektív omlik össze, az Egyéni-lokális életünk pedig épülhet, de ebben a két hónapban még fontosabb odafigyelni arra, hogy minden energiánk inkább egyéni életünk táplálására fordítódjon, és a Kollektív ne annyira érdekeljen bennünket.

Február 6, hétfőn ugyanakkor a ’Nagy Jótevő’ Jupiter hátrafelé indul a Mérleg jegyében, és Június 10-én indul majd ismét előre. A tavalyi év során Január 7 és Május 9 között volt a hátráló mozgása, ki-ki megfigyelheti a saját életében, hogy hozott-e valamit, és ha igen, mit.
Alacsony szinten megélve nagy tömegek veszthetik el a Hitüket a Párkapcsolatok intézményében, és úgy általában az Emberségességben, Kulturáltságban ezen időszak során. Ezt okozhatják külvilágbeli események, vagy úgy általában a közhangulatban erősödhet meg a már megindult katatonia.
Magas szinten megélve is egy retrográd Jupiter nem annyi hűdejó, és leginkább azt lehetne mondani rá, hogy fontos lenne aprólékos figyelemmel megvizsgálni a működő, kulturált, örömöt és harmóniát adó dolgokat és személyeket az életünkben, és jól bánni velük. Amolyan szitálásnak, szanálásnak is tekinthető ez, ahol „a kevesebb, több” elvét alkalmazva rájövünk arra, hogy mi a fontos, mi a Jó az életünkben.

Február 7, kedden a Merkúr bolygó a Vízöntő jegyébe lép. Végre!!! ’Szerencsétlen’ Merkúr hátráló mozgása miatt több, mint két hónapra beszorult a vele teljesen ellentétes Bak jegyébe. A Vízöntő jegy a Merkúr magasabb oktávja, így a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, cselekvésünkért, mindennapi életünk rutinjáért felelős bolygó a Vízöntőben lubickolni tud! És ez a fontos itt: hogy könnyen ’Ikarosz-effektus’ lehet itt, azaz a hosszú beszorulás után széteshetünk, szétszóródhatunk. Ha lehet, ne vállaljunk bele itt még egyszerre több projektbe, ne akarjunk egyszerre több helyen lenni, és ne csináljunk olyat, mait fejben meg lehet/tudunk csinálni, de a valóságban nem. Fentebb is olvashattuk, hogy itt már lehet mozgolódni és építkezni, de ne akarjunk ugrásokkal haladni.

Február 8, szerda és Február 19, vasárnap között egy másik hatás is segít abban, hogy összeszedjük magunkat, és az eddigi tekergő, izzó, kapkodó énünk és dolgaink után magasabb, decensebb szinteken működjünk. Ebben a másfél hétben is fontos lenne meglátni és leltározni azokat a dolgokat magunkban és környezetünkben, amik-akik Nemesek, működőek, és hozzátesznek az életünkhöz. Ez a hatás is a Minőségre helyezi a hangsúlyt, és február elején-közepén a nagy haladás már nem azért van, mert be vagyunk szorulva, mint eddig; inkább az ilyen jellegű leltározás miatt. (Szaturnusz Nyilasban szextilben Nappal Vízöntőben)

Február 10, péntek és Február 22, szerda között amit eltervezünk, kitalálunk, egyre jobban a valóság színterén is materializálni tudjuk. Ugyanakkor fordítva is, ha elkezdünk valamit csinálni, ott lehet folyamatosan a belátás, az értelem is bennünk, mintha a szárazföldi egységeinket egy légi felderítés is folyamatosan támogatná. Ízlelgessük még ebben a két hétben az újonnan jött aktivitást és potenciát, és legyünk nagyon letisztultak, sallang-mentesek: magunkban és a dolgainkban is. (Merkúr Vízöntőben szextilben Marssal Kosban)

Február 15, szerda és Március 1, szerda között a sok tiszta, segítő hatás és történés után/mellett lesz egy csiki-csukis kvadrátunk is. Ebben az újonnan jött szabadságban néha túlhúzhatjuk a gázt, és kifarolhatunk, beleszállhatunk a szalagkorlátba. Ugyanakkor, az elmúlt hónapok izzásai és karma-körei után most megnyugodhatunk és megerősödhetünk, de emiatt a hatás miatt a bosszú is meg tudhat jelenni bennünk: „Hogy is volt az ott Karácsonykor?? Akkor nagyon rosszul voltam, és nem tudtam megvédeni magam, de most….Most menj a francba!”. Szóval ne hagyjuk, hogy a bosszúvágy, a neheztelés felülkerekedjen, és amik történtek az elmúlt hónapokban, kezeljük úgy, mint a lehúzott wc-t: ne nyúlkáljunk utána.
Ez lesz a kihívás február második felében e fényszög miatt: hogy ne húzzuk túl a gázt, mert még nem rohanhatunk itt, de a fölös energiáink ne is váljanak rombolókká. (Mars Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Február 17, péntek és Február 26, vasárnap között ugyanakkor aktivitásunkat fontos lenne aktív kikapcsolódás, aktív pihenés irányába is fordítani. Jót teszünk magunknak, ha az elmúlt fél év savját itt ezeken a stabilabb alapokon még egy kicsit kigyógyítgatjuk, kipihengetjük magunkból. HA furcsa bágyadtság, nyomottság van rajtunk ebben a másfél hétben, az nagyon jó, épp most regenerálja magát a szervezetünk. Ez a hatás ugyanakkor szintén hozzájárul ahhoz, hogy nagy ugrásokkal még ne haladjunk február során, de nagyobb baj se legyen. Elleszünk... :) (Nap Halakban együtt Leszálló Holdcsomóponttal, szemben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Február 18, szombat és Február 24, péntek között már egy kicsit be-beköszönhet a Jövő. Eszünkbe juthatnak olyan dolgok, vagy jöhetnek olyan információk, lehetőségek, melyek a következő hónapjaink főszereplői lehetnek, így ebben az egy hétben legyünk nagyon figyelmesek az ötleteinkre, hogy miken gondolkodunk, illetve hogy ki keres meg és milyen ötlettel. Ha a fizikai síkon is elindul mindez, legyünk türelmesek, mert vagy csak az első lépés lesz meg belőle, és megszűnik, vagy küzdelmes és hosszadalmas lehet a megvalósítás, ha itt akarjuk, vagy itt kellene elkezdeni az adott dolgot. (Merkúr Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 18, szombat és Február 24, péntek között ezzel napra párhuzamosan, szintén érdemes leltárt készíteni az életünk fontos és értékes dolgairól, vagy valamilyen jócselekedetet végezni, vagy olyat, amit régóta halogattunk, de az életünk vagy valaki élete sokkal működőképesebb és teljesebb tud lenni. Az is jó, ha olyat csinálunk, amit már sokadjára, de tudjuk, hogy örömet okoz nekünk vagy másnak; elmenni minden nap a kedvenc éttermünkbe, stb. A lényeg, hogy itt erősödjünk kicsit, és alkalmazzuk a nem-ártás művészetét. (retrográd Jupiter Mérlegben trigonban Merkúrral Vízöntőben)

Február 18, szombat és Március 16, csütörtök között a Vénusz a Kos jegyében fényszögkapcsolat nélkül halad extrém hosszan, egy hónapon (!) keresztül, úgy, hogy hátrál is Március 4 és 16 között.
Február első két hetében a Vénusz feltámadását, erővel feltöltődését láttuk, hogy a Marssal együttállásba került és a Kos jegyébe lépett.

Nagyon nehéz erről úgy írni, hogy ne legyen erős társadalmi felzúdulás, minimum megosztottság. Nagyjából olyan ennek a hatásnak az energetikája, mint amikor a ’nagylányok’ elmennek a gólyatáborba, mindenki tudja, hogy a lerészegedésről és a szexről szól, aztán amikor megtörténik, sírás van. Vagy mint szilveszterkor a hír, hogy egy illető megismerkedett egy szórakozóhelyen egy arab férfival, egyből hazamentek, szexeltek, aztán amikor elvileg szólt neki, hogy hagyja abba, nem hagyta, és így mindjárt „megerőszakolás” lett a vége.

Lényeg a lényeg, a Kosba a Marssal együtt lépő Vénusz felbátorít bennünket párkapcsolati, erotikus, szexuális és emberi kapcsolati vonatkozásainkban. A Vénusz önmagában nagyon szende és passzív bolygó. Így, hogy fényszögkapcsolat nélkül marad egy hónapra és közben hátrál is, felhívja a figyelmünket arra, hogy ha február elejétől március közepéig megismerkedünk valakivel, azt okosan tegyük. Nyilván ez nem azt jelenti, hogy minden randevú nemi erőszakba fullad, mert ennek vannak szintjei, és a legenyhébb szintje az, hogy nagy reményeket fűzünk valakihez, aztán kiderül, hogy csak a testünk kellett neki. Így ugyanazt a tanácsot lehet adni, mint aggódó apuka a kamaszlányának/fiának: „Okosan, lassan, ésszel, körültekintően, óvatosan.”

Ha sejtjük már az elején, hogy szívás lesz a dolog vége, legyen az ismerkedés, üzleti ügy, vagy bármi, akkor hagyjuk, de legalábbis lépésről-lépésre haladjunk. Ha olyan útvonalon járunk haza éjszaka, ahol rendszeresen vannak atrocitások, ebben az időszakban ne tegyük. És így tovább. Ez egy igazi „mézes-madzag” időszak, ahol túl magabiztosak lehetünk, vagy erős lehet a csábítás, aztán pedig jöhet a koppanás. A lényeg itt nem a félni, nem a megijedni, hanem okosnak, körültekintőnek lenni minden dologban, ami erotika, párkapcsolat, erő témáit érinti. :)

Február 19, vasárnap a Nap a Halak jegyébe lép. Ezzel hivatalosan is elhagyta a Bak és a Vízöntő szaturnikus jegyeit, és noha még hivatalosan tél van, de a két legkeményebb szakaszán túljutottunk. :) A Halak jegyében járva szoktuk téli lemerüléseinket pótolni, meggyógyítani, itt kezdjük el nagyon finoman vizionálni, hogy mi lesz majd, miután a tél végére értünk. Ez a hónap mindig arról szól, hogy passzívan várjuk, hogy eljöjjön a Tavasz. Átmeneti időszak ez tehát, és ezért (is) fontos, hogy szedjük rendbe magunk, találjuk ki az Újat, és várjunk.

Február 19, vasárnap és Március 6, hétfő között ebben türelmetlenek lehetünk. Fejfájósoknak nem jó hír, hogy ha hajlamunk van rá, minden adott, hogy fej-területen izzást, feszülést tapasztaljunk. Ha ilyen van, és egyébként is, fontos, hogy földeljünk, megnyugodjunk, ne akarjuk túlfeszíteni magunkat. Ebben a két hétben hűtenünk kell magunkat, és a türelmetlenségünket valahogy elengedni. (Mars Kosban együtt Uránusszal)

Február 20, hétfő és Február 26, vasárnap közötti héten segítségünk is lesz ebben. Egy olyan hatás, mely a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, aktivitásunkat konszolidálja. Meglévő energiáinkat emiatt jó lelki-spirituális gyakorlatok és munka irányába vinni, és szintén amolyan szanálást csinálni az életünkben. Pepecseljünk, rendezgessünk, csinosítgassunk itt, érdemes efelé vinni az energiákat, minthogy türelmetlenkedni, az Új-at várni. (Merkúr Vízöntőben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Február 24, péntek és Március 7, kedd között egy másik hatás még jobban rátesz a passzív, türelmes, öngyógyító jellegekre. Ebben a másfél hétben rehabilitálódjunk minden értelemben, testi, érzelmi, gondolati síkokon is. Ha aluszékonyak, bágyadtak, ’lusták’ vagyunk itt, az teljesen normális, és az Átmenet időszakának tekinthető: a régi izzó fél év már nincs, a valódi Új még nincs itt. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Február 25, szombat és Március 2, csütörtök között egy másik hatás is kivonhat a forgalomból. Lehetnek furcsa álmaink, látomásaink, amolyan vízióink is ebben az időszakban. Aktivitásunkat itt egyáltalán nem kell magasra járatni, bármilyen cselekmény lényege itt önmagunk kímélése, gyógyítása, és amolyan Tao-szerűen hagyjuk a világot gondoskodni saját magáról. Kontroll-elengedő, lebegő, szimplán „levő” időszak ez. (Merkúr Vízöntőben-Halakban együtt Leszálló Holdcsomóponttal, szemben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Február 26, vasárnap és Március 13, hétfő között egyre inkább ráérezhetünk erre az „aktivitás-passzivitás egyensúlya” dologra, amiről egész február szól. Ha egy kicsit ismét bepörögtünk február közepe, kétharmada környékén, akkor itt akklimatizálódunk, és rájövünk, hogy énünket, aktivitásunkat milyen irányokba kellene helyezni. Arra i rájövünk, hogy ezek az irányok (még) nem világi jellegűek, azaz amit február elején kitaláltunk, terveztünk, szerettünk volna, még várni kell rá. (Mars Kosban trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Február 28, kedd és Március 12, vasárnap között február hónap során kettényílt részeink találkozni tudnak. A hónap elején fellélegzünk, hogy lejött a fél éve tartó miazma. Ez még nem a valódi megindulás, de mi annak érzékeljük. A hónap második felében megállunk, mert rájövünk, hogy hűha, mi azért elég fáradtak vagyunk fél év izzásai és csiki-csukijai után. És itt, ezzel a fényszöggel, tétre-befutóra a hónap végén egyesül ez a két aspektus, és utolérjük magunkat. Innentől fog majd elindulni szépen lassan az az Új, amire azt hittük egy hónappal ezelőtt, február első hetében, hogy az lesz az Új. :) Valójában csak a Régi, az ott elmúlt hat hónap vége volt. (Merkúr Halakban együtt Nappal)

1260debed38733df4c6176a7d9b5c16f.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása