HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.03.29. 10:01 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

Április hónapja nagyon grandiózus hónap lesz; ám ennek jelentőségét nem fogjuk felfogni még itt. A Kollektívben, a Nagyban három-négy korszakos hatás is fog történni, amikből egy-két évente néhány van csak, így a háttérben kattanással fog néhány sín átrendeződni, amin mennek majd tovább a dolgok, és mi néhány hét vagy hónap múlva vesszük majd észre ezek megnyilvánulásait úgy igazán. Az Egyéniben, a lokálisban, a kicsiben kétirányú megmozdulás lesz: a 0 és 2 év közötti gyermek energetikájából, ahol jelenleg a kollektív van, az emberek egyik része visszacsúszik a magzati kor és még azelőtti Halak-Vízöntő állapotba, egy Távoli, dermedt, még az eddiginél is jobban fejben élő, a Valóságtól teljesen elrugaszkodott állapotba, a másik fele pedig a 0 és 2 év közötti energetikából szépen lassan fel tud lépdelni. :) Az ő életük szépen lassan és fokozatosan épülni fog.
A több korszakos hatás nagy része, minimum három a Karmához köthető, így egyéni szinteken nagyon javasolt a karmapucolás. Erre az írásban nagyon konkrét és hasznos segítségeket lehet találni, ahogy olyan alapelveket is, melyek segítségével a legtöbbet hozhatjuk ki ebből az időszakból. :)

A Március 30, csütörtök és Április 13, csütörtök közötti két hétben a márciusi előrejelzés során olvasott Új és Új Kezdet téma tud tovább módosulni, fejlődni, átalakulni. Még mindig egy kicsit azt lehet mondani, hogy a báb-állapotból bújunk ki, de míg március ennek küzdelmeiről, ficánkolásairól és néha beszorulásairól szólt, április első hetében félig már kint vagyunk a bábból.
Még mindig vannak elengednivalók, még mindig vissza-visszahúzhatnak dolgok a mély(ünk)ből és a Múltból, de a Jelen és a Jövő, az előrefelé már egyre jobban meg tud mutatkozni. Bontogassuk, húzogassuk ki magunkat a bábból, mintha egy zsákból bújnánk ki, a beakadt lábainkra figyelve kigabalyodunk, és a nagy részünk már kint van és tudunk előre is figyelni. (Mars Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Április 1, szombat annyiban rendkívül derék nap lesz, hogy a Merkúr bolygó a Kos jegyéből a Bikába lép! Március 11-étől volt a Kos vonzáskörzetében, és a márciusi előrejelzésben, valamint főleg a bővebb Facebook-os heti előrejelzésben azt olvashattátok, hogy „ismét indul a ’buli’”, és „ne csodálkozzunk, ha túl gyors lesz, és ha csak kapkodjuk a fejünk, annyi minden és olyanok történnek”, tekintve, hogy a mindennapi élet rutinjáért, a gondolkodásért, kommunikációért, cselekvésekért felelős bolygó a Kos jegyében nagyon fel tud zaklatódni. Nos, ismét felrobbant a világ tavaly július vége óta először úgy igazán, terror-cselekményekkel és minden napra jutott valami ’szimpla’ ámokfutó, és/vagy országok közötti csörte.
A jó hír, hogy a Merkúr itt a Bika jegyébe lépve valamennyire konszolidálódik! :) A Kollektív viszont szabályok és mechanikus Rend szerint működik, így 10-én meg is indul hátrafelé a Merkúr vissza a Kos jegyébe úgy, hogy nem érte el a Bika 5-ik fokát sem, azaz nem fog kiérni a Kos vonzáskörzetéből.
Elmondható ugyanakkor, hogy mégiscsak a Bikában van, így nagyon fontos, hogy Április 1 és Április 20 között, amíg a Merkúr matematikailag a Bikában van, fújjunk. Használjuk ezt ki, földeljünk, pihenjünk, csináljunk olyan dolgokat, melyek lassúak és táplálóak, mert ebben a három hétben lenne itt ennek az ideje, és itt van rá lehetőségünk. :)

Április 3, hétfő és Április 12, szerda között létrejön egy ún. Derékszögű Háromszög, melynek egyik, gyorsabban mozgó tagja a Nap bolygó. Az ilyen Derékszögű Háromszög, tekintve, hogy két kvadrátból és egy szembenállásból épül fel, mindig nagyon sok Karmikus dolgot tud felhozni, a belsőnkből és a Külvilágban is. Arról fog szólni ez a konstelláció és ez az egy-másfél hét, hogy Életünk komfortját, jólétét, emberségét kell átértékelnünk: magunkban és a Külvilágban is.
Ezért is ennyire fontos, hogy jól használjuk ki a Bikában járó Merkúr energiáit, és sétáljunk nagyokat a természetben, együnk finomakat és egészségeseket, mintha vidéken, vagy egy erdőben egy tisztáson faházban élnénk. Ha bármi feljön bennünk, vagy felkavar a Külvilágból, akkor vezessük le, földeljük le valami fizikaival, nyugodttal. (Kos Nap-BakPluto-MérlegJupiter Derékszögű Háromszög)

Április 3, hétfő és Április 12, szerda között ezzel napra párhuzamosan a Derékszögű Háromszög szembenállás fényszöge szintén arra hívja fel a figyelmünket, hogy az Állati és az Emberi, a Hirtelen és a Belátó, a Vad és a Kulturált szembe-kerül egymással: bennünk és a Külvilágban. Törekedjünk emiatt az egyszerűbb, nem összetett dolgokra, és ne akarjunk nagyon furfangos-kacifántos dolgokba belemenni, megérteni, megoldani. (Kos Nap szemben Mérleg Jupiterrel)

Április 3, hétfő és Április 15, szombat között nagyon extenzív hőenergiák lesznek ott (továbbra is). Ha valaki látta a Harcosok Klubja című filmet, aminek a slusszpoénja, hogy a főhős barátjáról végülis kiderül, hogy önmaga projekciója; na ez ilyen. Lehetnek bennünk akár intenzív küzdelmek és tekergések is, így étkezésünkben törekedjünk a nem-csípős, hűsítő dolgokra, legyünk sokat friss levegőn, érje a rendszerünket gyakran víz, és hűtsünk-szellőztessünk-hűtsünk-szellőztessünk. Arra is figyeljünk oda, hogy ez a belső küzdés, tekergés, átalakulás, szülési fájdalom belelovallhat bennünket abba, hogy másokkal összeakadjunk, és így akarjuk levezetni. Ez azonban csak fokozhatja a hőt, így izzunk-lüktessünk elegánsan és csendesen; magunkban. :) (Kos Nap kvadrátban Bak Plutoval)

Április 3, hétfő ugyanakkor annyiban is jelentőségteljes nap, hogy a Vénusz bolygó február 4-e után visszalép a Halak jegyébe a Kos jegyéből. ’Szerencsétlen’ Vénusz két, azaz két hónapig izzott a tőle teljesen idegen Kos jegyében, tekintve, hogy a Vénusz saját jegye, a Mérleg a Kossal szemben van, jelenlegi pozíciójától  a legtávolabb.
A Halak magas szinten a Béke és az Egység területe, így emberi kapcsolataink, párkapcsolatunk és különösen a hölgyek, de úgy általában mindenki jobban fújhat itt egyet. A fent olvasott Bika Merkúrral együtt fontos itt ennek hatékony kihasználása.
Alacsony szinten a Halak a Melankolia, Depresszió, Elmúlás, Szétfolyás területe is, így ha alacsony szinten éljük meg az ide visszalépő Vénuszt, el is szontyolodhatunk. A Halak és a Kos határa a Születés területe: igen ám, de itt most nem előre lép a Vénusz, hanem hátra, így magas szinten olyan ez, mintha bebújnánk a takaró alá a védett melegbe, alacsony szinten pedig elsüllyednénk, elmúlnánk, felbomlanánk. Ha az alacsony szintet érezzük magunkon, fújjunk egy nagyot, és keressük a fizikai sík békéjét, oltalmát, feltöltődését, ne hagyjuk, hogy az érzelemvilágunk nagyon betekerjen bennünket.

Április 3 más miatt is rendkívül jelentőségteljes. Kioldódik a Kollektívet február 6-a, két hónapja tépázó, sarlózó Derékszögű Háromszög a Pluto, a Jupiter és az Uránusz között! Ötből három külső-lassú bolygó volt aktív benne, így ezek Karmikus, beszorító konstellációja nagyban hozzájárult az elmúlt hónapok, hetek izzásához és tekergéséhez. Itteni kioldódása nekünk és a Kollektívnak nagyon jó! :)

Tekintve, hogy a megnyilvánult világban mindig van valami, Április 6, csütörtökön a Szaturnusz bolygó hátraindul a Nyilas jegyében, és teszi ezt Augusztus 25-ig, öt hónapon keresztül. Megvan az a luxusunk, hogy ilyen már tavaly is volt, így nyugodt szívvel be lehet másolni az akkor, 2016-ban írtakat:

„A Szaturnusz bolygó hátrafelé indul a Nyilas jegyében. Amikor 2014.december 24-én belépett, satuként szorítani kezdte a nagy, sárga felfújt lufit, a mai Nyugati világot és társadalmat, ami kívül csillog, ’spirituális’, ’liberális’, de semmi teljesítmény, alap, érték nincs mögötte a valóságban: úgy az egyes emberekben általában, mint a kollektív országokban, cégekben, rendszerekben. Szorította, az ellentartott. Szorítja, ellentart. Ezt a lufit kezdi március elején a Mars cigicsikkel és tűvel szurkálni, miközben a Szaturnusz egyre szorítja.

Ahogy hátrafelé indul a Szaturnusz, a szorítása mellett elkezd oldalirányú dörzsölő mozdulatokat is végezni a lufin, miközben a Mars tovább szurkálja. Március 26 és Augusztus 13 között lesz retrográd a Szaturnusz a Nyilas jegyében. Teljesen kivérezteti a Nyilas jegyét, ami vagy idén össze is omlik, mint Nyugati világ, Európai Unió, vagy legkésőbb 2017. december 19-ig, amíg a Szaturnusz a Nyilas jegyében van. Mindez szintén arra késztet, hogy ne utazgassunk, ne higgyük el a ’szabadság-testvériség-egyenlőség’, ’mindent lehet’ elveit, mivel semmi alapjuk nincs a Valóságban, és a valódi Életben. Ne vegyünk fel hitelt, ha tehetjük, minél kisebbet, ha kell, vegyük ki a pénzeinket részvényekből, euroból, devizából. Ne vetítsünk a külvilág felé, ne mutogassuk magunkat, legyünk szerények, egyszerűek és praktikusak: kb mint a 70-es években.”

Remek keresztellenőrzés így egy év távlatából, és hiteles előrejelzés a számunkra ezt olvasva; még ha természetesen az ego-nk szempontjából nem a legkellemesebb. Tavaly Március 26 és Augusztus 13 között hátrált a Szaturnusz a Nyilas jegyében, és ebben az időszakban, március 22 és Július 30 között minden héten volt valami, ha visszaemlékszünk. Itt szorított, ott szorított, itt robbant, ott robbant. Az egy évvel ezelőtt prognosztizált mondat, mely szerint „idén összeomlik a Nyugati világ, Európai Unió” igazoltan meg is történt, tekintve, hogy mindenhol készültség van jelenleg is, és Anglia de facto megszavazta a kilépését az Unióból, mely ezáltal fennállása óta lévő formájában megszűnt, megszűnik létezni hamarosan.

Idén Április 6 és Augusztus 25 között teszi meg hátráló mozgását ismét a Szaturnusz a Nyilas jegyében. Nagyon egyszerűen tudjuk a legtöbbet kihozni ebből, néhány alapelvvel. Ha teheted, ne utazz külföldre. Ha muszáj, és kell, dolgod van, menj persze, de ez az „ide megyek-oda megyek”, ami az elmúlt húsz évben volt, az Állatok Korában már nem megy. Ha teheted, ne menj nagy tömegbe, sok ember közé. Ez természetesen nem azt jelenti, hogy ne menj ki az utcára, az majd csak 2018-tól lesz, hanem ne menj olyan helyekre, amiről előre lehet tudni, hogy kívülről belehajthat valaki, vagy a tömeg tagjai megvadulhatnak, és belülről omolhat be. És a harmadik, ha lehet, hagyd abba a „cukiságot”. A megnyilvánult világban ha valamit kihúznak Valódiság és Tudatosság nélkül az egyik végletbe, megjelenik a másik. Minél „cukibb” vagy, minél „menőbb”, minél „szeretettelibb”, minél „pozitívabb”, annál inkább bejön a másik oldalról a kontroll, a szabályozás, a lemondás, a düh, a gyűlölet, a kirekesztés, a beomlás, tekintve, hogy a természeti törvények és erők egyensúlyra törekszenek. Minden szelfi, ’pozitív’ megosztás és vetítés, a másik oldalról a rombolást hozza be. Ha mindez Valódi jól-lét, fejlettség lenne és nem ez a vetítés, akkor nem így nézne ki most a világ. Legyünk csendesebbek, behúzódóbbak, reálisabbak, egészséges mértékben.

Április első két hetére láthattuk fentebb, hogy olyan, mintha egy zsákból bújnánk ki, és az alsótestünk még benne van. Április 8, szombat és Április 19, szerda között egyre jobban kibújhatunk a zsákból, és ha jól csináljuk és ügyesek vagyunk, április 20-ára kint is lehetünk teljesen. :) Eddigre meg is szülhetjük magunkat. A hatás jellegéből adódóan fel-felmerülhetnek ötleteink magunkkal, életünk dolgaival kapcsolatosan, bele-belevághatunk, vagy próbálkozhatunk dolgokkal, de adjunk majd ezeknek még időt és kifutást, és ahogy távolodunk április 19-étől előrefelé, az idő és a valóság igazolja majd, hogy relevánsak voltak-e. Itt (is) még egy kicsit lassítsunk, mert a Valódi dolgok ezután tudnak csak megjelenni, igazi relevanciával bírni. (Nap Kosban együtt Uránusszal)

Április 10, hétfő és Május 3, szerda között a Merkúr megteszi idei második hátráló mozgását, most a Kos jegyébe, jegyében. A Merkúr a kommunikációnkért, gondolkodásunkért, a mindennapi életünk rutinjáért, a közlekedésért és a gyerekekért felelős bolygó. Hátráló mozgása idején ezek a területek akadozhatnak, így kiemelt türelmet igényelnek tőlünk. Mivel a Bikából a Kosba tér vissza a Merkúr, ha van gyerekünk, vagy a környezetben van, könnyen leamortizálhat valamilyen fizikai tárgyat vagy a saját fizikai testét, így legyünk a gyerekekkel nagyon elővigyázatosak: mint potenciális agresszorok, vagy (önmaguk) áldozatai. Itt most arra kell gondolni, hogy leboríthatják a lapostévét, leeshetnek a mászókáról, így lassítsuk őket is, magunk mellett.
Április 21 és Május 16 között tér vissza a Merkúr a Kos jegyébe, ami az Állatok Kora Kos-Mars izzásának nem tesz túl jót, hanem fokozza, előidézi, fenntartja. Ily módon eddigre lényünk már egzisztenciálisan ’megszületik’, de még be kell járatódnia, járatódnunk.

Április 10, hétfő és Április 28, péntek között létrejön emellett egy nyugtatóbb fényszög is. :) Ha valakinek épp nincs párkapcsolata, és szeretne, akkor ebben a kb három hétben érdemes lehet ismerkedni, találkozni, randevúzni. Két kulturált területen kerül kulturált fényszögkapcsolatba a férfiakat és nőket jelentő Mars és Vénusz. Ahonnan energiáikat sugározzák, azok nyugodtabb, nem-vad területek, így előfordulhat, hogy valamilyen barátságból vagy hagyományos ismeretségből szövődik komolyabbra valami, vagy olyan valakivel találkozunk, akivel valamilyen nyugodt, de élő béke vagy egység-élményt érzünk, és ezért közeledünk hozzá. Ez itt most nem az egymást az első este falhoz vágós indítás, hanem valami lágyabb; illetve érdemes így indítani, ha bejön itt valaki a képbe. (Mars Bikában-Ikrekben szextilben Vénusszal Halakban)

Április 12, szerda és Április 22, szombat között egy hatás kihúz minket a fentebb említett zsákból, teljesen. Olyan ez a kép, mint amikor egy járókában álló bébi kitárja a karjait, és valaki a hóna alá nyúl, kiemeli a rácsos ágyból, ő pedig elindul botladozva, de vidáman-mosolygósan felfedezni a világot. Ezek vagyunk, vagy tudunk lenni mi. A Gyerekek Korának tényleges lejárta után az Állatok Korában vagy lefelé vezet az út a „magányos harcos, magányos farkas, egyedül küzdő” állapot kiteljesedésébe, vagy immáron felfelé lehetőségünk van az elmúlt harminc év után először Felnőni, Felnőttnek lenni. Ez a hatás minden oldalról ezt kommunikálja, ezt működteti. Felfelé. (Nap Kosban-Bikában trigonban Nyilas Szaturnusszal)

Április 15, szombat és Április 25, kedd között ezzel párhuzamosan egy másik hatás is irányba tud állítani bennünket. :) A fő bolygó, a Nap az indikátora, és a két Holdcsomópont van stimulálva, melyek az irányba állás, a „merre van az arra”, „merre van a haladás” jelölői. Szépen meg tudjuk találni az utunkat ebben a másfél hétben itt, letisztázódhatnak, kikristályosodhatnak dolgok, lehetnek rájövéseink, megértéseink. (Nap Kosban-Bikában trigonban Felsz.HCs.tal Szűzben, szextilben Lesz.HCs.-tal Halakban)

Ezzel szinte napra párhuzamosan, Április 15, szombat és Április 28, péntek között viszont egy másik hatás ugyanígy a Holdcsomópontokat stimulálva azt mondja nekünk, hogy: lassan. A cselekvéseinkért, ambícióinkért felelős Mars kerül a Holdcsomópontokkal megakadt, csiki-csukis fényszögbe. A Nap az én-ünket, lényünket, annak magját és valóságát jelenti; az tud irányba állni. De ezt még nem kell cselekvésre váltani, nem kell túlagyalni egyelőre. Lassan, lassan fejlődünk, épülünk; egyéni szinteken. (Mars Bikában-Ikrekben kvadrátban Felsz.HCs.tal Szűzben, kvadrátban Lesz.HCs.-tal Halakban)

Április 16, vasárnap és Május 18, csütörtök között egy hónapon keresztül Gyermeki részeink nőnek fel, válnak összeszedettebbé. Valószínűleg ezért volt az eggyel fentebbi hatásnál a türelemre intés, mivel ezeknek a részeinknek, a gondolatainknak, cselekvéseinknek, kommunikációnknak is meg kell még érkezni. Erről gondoskodik ez a fényszög. Minden arról szól benne, hogy nyugodjunk meg, legyünk összeszedettebbek és egészséges mértékben fókuszáltabbak, egyszerűbbek. (Merkúr Bikában-Kosban-Bikában trigonban retrográd Szaturnusszal Nyilasban)

Április 17, hétfő és Április 23, vasárnap között a Nap és a Merkúr ’helyet’ cserélnek a Kos és a Bika jegyekben. Ez szintén azt jelenti, hogy az eddigi Gyermeki állapotunk, mely szétszórt, képzelgő, nemtelen és csapongó (Merkúr), vissza kell mennie átalakításra a hangárba, és fókuszált, felnőtt, összeszedett, korának-nemének megfelelő részünknek (Nap) elő kell lépni a fizikai Valóság és létezés színpadára. Ugyanerről fog szólni a hónap végén a Holdcsomópontok jegyváltása, az Oroszlánba és a Vízöntőbe. (Nap Kosban-Bikában együtt retrográd Merkúrral)

Április 20, csütörtök egy olyan nap, amit nagyon várunk. :) A Nap a Bika jegyébe lép. Ez is nagyban segíthet az Állatok Korának Kos-Mars izzó jellegeinek konszolidálásában, ahol is a lényünkért, én-ünkért felelős, és a Naprendszerben fő bolygó belép a stabilabb és a szó jó értelmében vett unalmasabb Bika jegyébe. Mindez lecsendesítheti a március első hetétől jellemző ismételt felizzását a világnak, legalábbis átmenetileg. Mi mindenesetre élvezzük a Tavaszt, élvezzük, hogy megszülettünk, stabilizálódhatunk. Nagyon fontos ezeknek a békeidőknek a kihasználása, legyen Kollektív vagy egyéni értelemben, mert ilyenkor tudunk töltődni, fejlődni, regenerálódni.

Április 21-én, pénteken a Merkúr visszalép a Bikából a Kos jegyébe. Március 11-én annak vonzáskörzetébe lépése fokozta az energiákat, így visszalépése szintén ezt teszi. Láthatjuk, mennyire paradox és skizoid helyzet ez. Először a Mars izzott a Kosban, aztán lejjebb hűlt a Bikában. Aztán a Vénusz izzott a Kosban, aztán lejjebb hűlt a Halakban. Aztán a Merkúr izzott a Kosban, aztán lejjebb hűlt a Bikában. Aztán a Nap izzott a Kosban, aztán lejjebb hűl a Bikában. Aztán a Merkúr lehűlve kicsit a Bikában, itt megy vissza a Kosba. Aztán április 29-én a Vénusz is megy vissza a Kosba.
Ez az izzás-lehűtés-izzás-lehűtés nagyon ismerős lehet: az acélt készítik így, hogy minél rugalmasabb legyen a penge és ellenállóbb. Edzenek bennünket. Ugyanakkor a szaunázás is ilyen, ahol az izzással jönnek ki a méreganyagok, aztán lehűlünk, majd megint izzás, és jönnek ki a méreganyagok. A 2016 augusztus 1 és decembere közötti időszakban belül volt ez az edzés és izzítás, itt már kívül, és ezáltal belül is.

Április 21, péntek és Május 17, szerda között ugyanígy a Merkúr a Kos-Bika határán együttáll az Uránusszal. Az Uránusz az Új, a Jövő, Cél, Perspektíva, Kitalálás bolygója. Az, hogy hátráló mozgásával a Merkúr idekerül ennyi időre, arról szól, hogy mind Gyermeki részeinket, mind gondolatainkat, kommunikációnkat, az életünk cselekvési rutinját nagyon át kellene gondolni, átszervezni, és mint a vasútállomáson, teljesen más sínre tenni. Itt utórúgása van még a Gyerekek Korának, ahogy a szinuszhullámon bejött már az Állatok Kora, és május közepére úgy tűnik, teljesen ki is megy majd a Gyerekek Kora, minden energetikájával a Kollektívben.

Április 21, péntek az év egyik legfontosabb napja egyúttal: hátrafelé indul a Pluto bolygó a Bak jegyében, és teszi ezt Szeptember 28-ig öt hónapon keresztül. Szintén abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy tavaly már volt ilyen, és ide tudjuk másolni az ott leírtakat:

„a Pluto bolygó hátrafelé indul a Bak jegyében, és szeptember 26-ig hátrál. Három dolgot nagyon nem vártunk ezekben a hetekben: az egyik a Mars Nyilasba lépése (március 7), a másik a Szaturnusz hátraindulása a Nyilasban (március 26) és a harmadik ez.
A Bak jegy a világ szilárd, működő, betonbiztos, illetve annak tűnő rendjét jelképezi. 2008-ban lépett be a Pluto, ami ezt a sziklaszilárd, betonbiztos alapot, felszínt elkezdte légkalapácsként szétverni. A Bak alá tartozik a pénzügyi világ és a tradíciók is, így amikor a Pluto belépett oda, az addig szinte nem látott mértékű és kiterjedésű pénzügyi-gazdasági összeomlás következett be. Az emberek nagy többsége 2008 óta keresi a helyét és valóban szilárdat nem igazán tud felépíteni az életében, kivéve egyetlen helyet: a lelkében. Ám ott sem teljesen. A 2011-ben a Kosba lépő Uránusz még jobban felkavarta ezt, így 2008 és 2011 óta csak keressük igazából a helyünk. Megnyugtatásul, ez idén májustól, méginkább szeptember-októbertől nagyban rendeződik majd.

Addig is, a szilárd alapokat és rendet zúzó Pluto április 19-én hátrafelé indul. Ilyenkor a légkalapácsot nemcsak nyomják, hanem körbe-körbe mozgatják is. Fokozza a helyzetet, hogy hátrafelé halad a Jupiter és a Szaturnusz is a Pluto mellett, így az öt külső bolygóból többségben lesznek április 19 és május 8 között a hátrafelé haladók. Ilyenkor mindig alázatot, tiszteletet kell gyakorolnunk, és minél jobban felfújjuk magunkat, arcoskodunk, nem becsüljük meg, amink van, annál nagyobb tud lenni a retorzió. Így ebben a két és fél hétben fejezzük ki minél többször a hálánkat azért, amink van, valamilyen módon jelezzük az univerzumnak önnön kicsiségünket, imával, buddhista leborulással, adományozással, és akkor minden jól tud lenni.
A Kollektívában ez sem tesz túl jót a világunk rendjének és működésének, így kíváncsian várjuk, hogy milyen átrendeződés, földindulás, furcsaság tud történni ebben az időszakban, akár szeptember végéig.  Jupiter ott lép majd be a Mérlegbe, amikor a Pluto ismét előrefelé indul, amolyan stafétát átadva egymásnak, addig legyünk bizakodóak és szerények.”

Mindenkinek az emlékeire van bízva, hogy szétverte-e a hátráló Bak Pluto az eddigi ismert világunk stabilnak és biztosnak gondolt alapjait 2016 áprilisa és szeptembere között.

A ’negatív’ mellett van ’pozitív’ is az akkori előrejelzésben, az egyénire-lokálisra vonatkoztatva: „Megnyugtatásul, ez idén májustól, méginkább szeptember-októbertől nagyban rendeződik majd.”

Mi a feleségemmel május végére lettünk kész a lakásfelújítással és június 1-jén költöztünk be, és „szeptembertől-októbertől’, azaz szeptember közepén házasodtunk össze. Számos más embernek is megkérték akkortájt a kezét, kötött házasságot, fogant meg, így mindenkinek volt lehetősége pozitívabbnak tekintett hatások kamatoztatására is, noha a nagy többség, a tömeg élete tovább ment lefelé az örvényben a „magányos harcos, magányos farkas, egyedül küzdő” Kos-Mars jellegeibe.

Elmondhatjuk tehát, hogy Április 21 és Június 9 között a fent idézett 2016 áprilisi előrejelzéshez hasonlóan a Jupiter, a Szaturnusz és a Pluto hátrálni fognak. Ez a másfél hónap, ahol a Kollektív dolgaira ne nagyon tekintgessünk. Nyugodjunk meg, nem leszünk ezzel egyedül. Amikor kiírtam a bolygóállásokat, az első kifejezés, ami eszembe jutott erről a hármas hátrálásról a Jupiter, Szaturnusz, Pluto esetében: „Az Istenek lehunyták a szemüket”. Ha már ők is, mi se nézelődjünk túlzottan kifelé és messzire, hanem előre: a közvetlen környezetünkre, a lábunk elé és a következő lépésre. :)

Április 21 és Augusztus 25 között ezáltal az is elmondható, hogy a Karma két bolygója, a Szaturnusz és a Pluto is hátrálni fog. Ebben a négy, azaz 4 hónapos időszakban kiemelten fontos, hogy frekventáltan és szorgalmasan dolgozzunk a karmánk pucolásán, előző életes utazással, vagy bármilyen releváns és hatékony módszerrel.

Az 1957 és az 1970 között születetteknek a Szűz Pluto és Skorpió Neptunusz instrukciójával:

"Ereszkedj le azon előző életedbe, aminek a megutazása a leginkább segíti a békével, kiegyensúlyozottsággal, az élet egészséges, harmonikus menetével, egyensúlyával és az arany középúttal kapcsolatos blokkjaid feloldását, kitisztítását".

Az 1970 és ’84 közöttiek a Mérleg Pluto instrukciójával:

Nőknek: „Ereszkedj le azon előző életedbe, aminek a megutazása a leginkább segíti a női szerepekkel, párkapcsolattal, házassággal, gyerekvállalással kapcsolatos blokkjaid feloldását, kitisztítását”.

Férfiaknak: „Ereszkedj le azon előző életedbe, aminek a megutazása a leginkább segíti a női nemmel (így-a szerk.), párkapcsolattal, házassággal, gyerekvállalással kapcsolatos blokkjaid feloldását, kitisztítását”.

('70 és '84 között volt a Pluto a Mérleg vonzáskörzetében, már a Szűz 25-ik foka után, még a Skorpió 5-ik foka előtt)

Az 1985 és 2000 között születetteknek a Bak Neptunusz instrukciójával:

„Ereszkedj le azon előző életedbe, aminek a megutazása a leginkább segíti az intimitással, odaadással, megnyílással, elköteleződéssel, gyökéreresztéssel és békével kapcsolatos blokkjaid feloldását, kitisztítását”.

(Mindkét nemnek ugyanaz itt. Tudom, a Neptunusz már 1998-ban belépett először a Vízöntőbe, de hátráló mozgásai miatt 2000-ben érte el rendesen a Vízöntő 5-ik fokát, és került ki a Bak vonzáskörzetéből).

Ily módon mindenki már nagyon relevánsan és pont arra pont úgy tud dolgozni a karmáján, ahol kell a leginkább, így karmaoldásra fel! :)

Április 22, szombaton a Mars bolygó belép az Ikrek jegyébe a Bikából. A Bikában amúgy nincs annyira jól, de most nagyon jó volt neki ott, mivel ebben az izzós-megvadulós időszakban ’karámba’ lett terelve, így nagy bajt nem tudtunk csinálni. Ha meg-megvadultunk is, mindig valahogy elvágták, és nem is tudott annyira eszkalálódni a konfliktus bennünk, vagy a környezetben, ahogy korábban. Az Ikrekbe lépve kiszabadul kicsit, így olyan ez, mint amikor a 17-18 éves gyereknek vesznek egy kocsit a szülei.
Ha ügyes és óvatos, akkor az életét és a dolgait nagyban tudja segíteni, és sokkal hatékonyabb tud lenni, több élményt tud megélni. Ha vadul, akkor viszont a fára is fel tud vele csavarodni, vagy másnak kárt okozni. Legyünk tehát itt alapvetően hálásak, és honoráljuk azzal a Fentieknek ezt a kiengedést, hogy nem megyünk 50-60 kilométer per óra fölé az életünkben. Jobban tudjuk innentől csinálni a dolgainkat, de a középsebesség és tempó teljesen jó még itt nekünk. :)

Április 24, hétfő egy történelmi nap! Az Uránusz bolygó 2011 márciusában-októberében lépett a Kos jegyébe, és onnantól olyanok vagyunk, mint aki egy befagyott tavon akar átkelni: hármat előre, egyet balra, kettőt vissza, négyet jobbra. Effektíve alig haladunk, de lényegesen többet megyünk és több energiánk is használódik el. Így van ez az egyéni életekben és méginkább a Kollektívben. Nem találjuk az utat, a lendületet, azt és ahogy a legnagyobb sebességgel Valóban haladni tudnánk.
Itt az Uránusz a Kos jegy 25-ik fokára ér, és belekóstol a Bika vonzáskörzetébe. Olyan ez, mint amikor a hegymászó mászik-küzd-mászik-küzd, és még nem ért el a fennsíkra, a platóra, de már érzi a szélből vagy hangokból, hogy ott van mindjárt.
Több ember egyéni éves előrejelzését elkészítve már idén, a képletük egyéni sajátosságaitól teljesen függetlenül az a tendencia rajzolódik ki, hogy 2017-ben még a Régiben vagyunk, de az Új elő-előtűnik sejtés szinten, 2018-ban már az Új meg-megjelenik, de vissza-visszanézünk a Régire ennek biztonságából és új alapjairól. És 2019 elején indulunk el igazán a fennsíkon, vízszintesebb felületen.

Ennek előszele van itt most április 24-étől. :)

Április 27, csütörtök és Május 5, péntek között a Mars az Ikrek jegyében fényszögkapcsolat nélkül halad. Az előbbi autós példával olyan ez, mint amikor az ifjú megkapta az autót, és a kezdeti furikázás, haverok lenyűgözése, próbálgatások után eltűnik a kezdeti izgalom és lendület. Néha azon kapja magát, hogy elfelejti, hogy van autója, vagy gyalog megy vagy busszal, vagy más autójával.
Ebben az egy hétben jó önvizsgálatot tartani motivációinkban, ambícióinkban, céljainkban és terveinkben, ugyanakkor folyó ügyünk is megállhat, megpihenhet kicsit, hogy összeérjen, vagy ne menjen feleslegesen bele túl sok energia éppen.

Április 28, péntek és Május 9, kedd között ezzel párhuzamosan lényünket és életünk dolgait behívják egy depóba is, nagygenerálra. Kiváló pihenő, töltődő, töltekező időszak ez a másfél hét itt. Ha van rá módunk, és tegyünk érte, hogy legyen, kiránduljunk, menjünk valamilyen folyó vagy tó mellé, botanikus kertbe, természetbe. Nem itt kell, vagy itt nem kell megváltanunk a világot, hanem legyünk olyanok, mint egy 2-3 éves gyerek, és szépen lassan folyamatos aktivitással cselekedjünk, de közben álljunk is meg szemlélődni, délutáni aludni, pihengetni. (Nap Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 29, szombat szintén olyan nap, ami nagyon sorsfordító és jelentőségteljes. A Holdcsomópontok jegyet váltanak. 2015 októberében volt ilyen utoljára, így elmondhatjuk, hogy másfél év után ez ismét nagyon jelentőségteljes dolog.

Az elmúlt másfél évben a Leszálló Holdcsomópont a Halak jegyében volt, a Felszálló pedig a Szűz jegyében. A Leszálló Holdcsomópont az mutatja meg, hogy merre ne, mi a zsákutca: nevéből adódóan. A Felszálló Holdcsomópont nevéből adódóan azt mutatja meg, merre van az arra, merre van a haladás, az emelkedés, a fejlődés.
A Halak Leszálló Holdcsomópont azt mondta és mutatta meg, hogy a zsákutca az ’egység’, ’béke’, ’mindent lehet’, ’nincs különbség’, ’szeretet’ nem-valódi élése és kommunikálása. Megjelent ez a Nyugati világ problémakezelésében, ahol eddigre teljesen nyilvánvalóvá vált, hogy tarthatatlan ez a korlátok-határok nélküli szétfolyó, magzati anyaméh-szerű attitűd politikai-gazdasági kérdésekben.
Az egyéni emberek közül nagyon sokan csalódtak a modern ’spiritualitás’ angyalozó „majd jó lesz!”, „majd neked is jön az Igazi” anyamell-szerű ringató ’vigasztalásából’, mivel a Valóság szintjén nem lett jobb, nem jött az Igazi, a Duálpár, az Ikerláng, és a világ egyre jobban lángol. Akik továbbra is nyomják a ’spiritualitást’, ezt a Halak-állapotot, egyre visszásabbnak tűnnek, és ’spirituális’ ágazatok, boltok kénytelenek bezárni, bomlanak fel, melyek a ’mindent lehet’, ’mindenki egyenlő’ elveit hirdették, arra épültek.
A Szűz Felszálló Holdcsomópont azt mutatta meg az elmúlt másfél évben, hogy az Irány, a Haladás és a Fejlődés az arany középútban van. Egy felnőtt, összeszedett, sem ’pozitív’, sem ’negatív’ állapotban, hanem egy reális, a tényekkel és a valósággal normálisan kapcsolódó attitűdben, és ennek szorgalmasan, serényen és szerényen tisztán tartásában.

A Leszálló Holdcsomópont most a Vízöntő jegyébe vált. A Vízöntő a nem-evilági, a tudat, a fizikai-érzelmitől a legtávolabbi. Ily módon az eddig Halak-magzati állapotban ’pozitívan’ vetítő vagy ’negatívan’ szenvedő emberek egyre fémesebbé, feszesebbé, a Valóságtól még elrugaszkodottabbá válnak majd. Az Állatok Korával karöltve ez aktívabbá, passzív-agresszívabbá teheti őket. Mindez már érezhető is, ahol a ’szeretetteli’, ’pozitív’ emberek olyanokat tudnak lenyomni kommentekben, hogy az még egy ultrajobbos portál zsidóhíre alatt is pironkodást váltana ki. Figyelmük a realitásra egyre jobban elfordul majd, és ők már hamarabb ráfordulnak a Növények és a Kövek Korára, ahogy minden mozgás, vagy Valódi Élet, Történés helyett megrekednek magukban.

A Felszálló Holdcsomópont az Oroszlán jegyébe vált. Az Oroszlán az Én, az Erő, a Lét, a Jelenlét, az Itt-Lét területe. A Szűz eddig egy kulturált és szerény, alig észrevehető közepe volt a Valóságnak. Az Oroszlán mindez dúsabb, gömbszerűbb hajlítása a Valóságnak, a Létezésnek. A Felszálló Holdcsomópont arra hívja fel a figyelmünket az Oroszlánban, hogy a Gyerekek Kora után itt az ideje felelősséget vállalni, és azt mondani: „Én vagyok”. Nem agresszívan, nem végletesen, hanem egy nyugodt középponti Erővel. Na, hát ez az, ami nincs meg nekünk a Gyerekek Kora után és miatt, így továbbra is arra kell törekednünk, a Mérleg és a Szűz Felszálló Holdcsomópont után, hogy korunknak-nemünknek megfelelő állapotokat érjünk el, érjünk meg. Csak most felvállaltabban, még nagyobb igénnyel, és ott is maradva ebben konstansan, konstansabban. Itt az idő, hogy előlépjünk, és Legyünk. Mindez persze a Gyerekek Korával és a korábbi Halak és már Vízöntő Leszálló Holdcsomópont elveivel teljesen ellentétes mozgás; és nem egyenlő az Állatok Korának Kos-Mars támadó, hirtelen, bele-belekapkodó, és értelmetlen, felesleges kínlódásával.

Az alapelv: Nyugodt, elegáns Erővel, hatékonysággal: és ebből eredő Renddel, Békével.

Április 29, szombaton a Vénusz visszalép a Kos jegyébe a Halakból. 27 napja volt egy kicsit fújni a Halak jegyében a Kos izzásai után. Itt feltöltődve újra a Kos erőteljesebb, tájidegenebb területére lép. A Halak és a Kos határa a Születés helye, így ezen a napon a Vénusz is megszületik bizonyos értelemben. Ez segíthet induló párkapcsolatokat, emberi kapcsolataink újratervezését-újraszervezését, akár megakadt ügyeink beindulását. Arra figyeljünk, hogy ne erőlködjünk, mert amikor első turnusban a Kosban járt a Vénusz február és március során, nagyon nagy volt az erőlködés, az izzás, nyomtuk-nyomtuk, még akkor is, amikor nem ment az adott dolog, helyzet. Most egy kicsit okosabban, bölcsebben és tapasztaltabban, használjuk ki Vénusz Születését, és hozzunk ki belőle valami nyugodtabbat, elegánsabbat. :)

Mindez azért is fontos, mert Április egészét átíveli egy olyan fényszög, ami ebben befolyásol erre vagy arra. Ha tiszteletlenkedünk, követelőzünk, hisztériázunk, akkor nem kapjuk meg, amit szeretnénk, sőt, még büntibe is küldenek bennünket. Ha alázatosan, lágyan, nem-remélve, így megkapva és ezáltal még jobban örülve állunk a dolgokhoz, akkor nagyon szépen tud menni minden! Ez is a Gyerekek Korának végéhez köthető, tekintve, hogy már volt ugyanez a fényszögünk január végén-február elején, miközben a Merkúr a Bak-ban járt.

A (hisztériás) gyerekből kellene kijönnünk, mindenből, amibe a Gyerekek Kora és a Nyugati kapitalizmus, jóléti társadalom helyezett bennünket. Ha van valami, valamink, akkor bágyadtak-tompák vagyunk és nem tudjuk értelmezni. Ha nincs, dührohamot kapunk, és siránkozunk, kapkodunk, megijedünk, földhöz verjük magunkat. Így működünk mostanában. Legyünk takaros, vidékies, jól nevelt hölgyek, akik a legapróbb bóknak és a legkisebb ajándéknak, figyelmességnek is örülnek: ezáltal mindig éri őket valami pozitív meglepetés, öröm. Igaz ez egyaránt jelenleg a férfiakra (!) és a nőkre is, mint követendő alapelv. :) (Kos-Halak-Kos Vénusz kvadrátban retrográd Nyilas Szaturnusszal)

look-whos-talking-now-di-02.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása