HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.08.01. 18:27 Zöldkör

Augusztus hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

Augusztus hónapja az eddigi év szintéziséről fog szólni. Sőt, a 2016 augusztus 1 óta eltelt egy év szintéziséről. Az azóta felkavarodott érzelmi és emberi sav elkezd leülepedni, és ismét a kezünkbe kezd kerülni a gyeplő. :) Okosan bánjunk vele! A művészet az Egyensúly megtalálása lesz: énhatáraink definiálása, kialakítása, de átjárhatósága is. Mint egy egészséges sejtmembrán, bőr: tartson is, de legyen is kapcsolat azért általa. Sokkal definiáltabbak, működőbbek lehetünk augusztustól felfelé, és már-már szokatlanul újra működőek lehetnek a dolgaink is! A lazasággal vegyes tartás legyen a jelszónk. :)

Augusztus 1, kedd rögtön egy nagyon kellemes és örömteli hatással indítja a hónapot. Gyakorlatilag az év teljes első felében, Június 5-ig a Kos jegyében vagy annak környékén cincált Vénusz bolygó a Nagytestvére, a Rák jegyébe lép. Augusztus 25-éig fog itt tartózkodni, így ezalatt a három hét alatt teljesértékűen végbe tud menni a Párkapcsolatok, Örömök, Harmónia bolygójának regenerálódása. Ugyanakkor amolyan kiegyenlítőként is szolgál az Oroszlánban járó Nap és Mars polarizálására, és hűti-lágyítja az amúgy izzó és feszes hatásokat az Oroszlán Marstól és Naptól.

Augusztus 3, csütörtök és Augusztus 14, hétfő között egy másik nagyon kellemes és kulturált hatás fog történni. Ez is tud segíteni az év első felének tekergései, és az elmúlt 3-6 hét masszív izzásai után. Amennyiben figyelmünket nem a harcra, egoisztikus dolgokra, hanem ügyeink áramló intézésére fordítjuk, mint folyó az akadályokat kikerülve tudunk szépen haladni. (Merkúr Szűzben szextilben Vénusszal Rákban)

Augusztus 3, csütörtökön ugyanakkor az Uránusz bolygó hátrafelé indul a Kos jegyében! Amióta 2011-ben belépett a Kosba, Kollektíven egészen biztosan, de sok ember egyéni-lokális életében is keresi, hogy mi lenne a működő, és főképpen hosszútávon is működtethető Irány. Hogy merre kellene menni. A Kosban járó Uránusz 2011 óta csiki-csukiztat bennünket, és ha van erőforrás, nincs terv, ha van terv, nincs erőforrás. Lógnak a dolgok a levegőben. Hátrálása 2017.augusztus 3 és 2018.január 2 között arra hívja fel a figyelmünket, hogy az év hátralevő részében még nem annyira kell előrefelé nézni, még nem annyira kell padlógázt nyomni. Az idei évben még kicsit rendezgetjük a dolgainkat, gyógyítgatjuk a múltunkat és a velünk 2011-2012 óta történt dolgokat. Majd 2018-tól szépen egyre jobban előre tudunk nézni, és akár hosszabb távon is építkezni.

Augusztus 4, péntek és Augusztus 17, csütörtök között lesz egy nagyon elegáns és erőteljes hatás. Olyan az íze, mint a Versailles-i palotának, vagy a Habsburgok fénykorában a Schönbrunni kastélynak. Ebben a két hétben itt érdemes valami jótékonyat tenni, a párunkkal elmenni elegáns vacsorára, valamilyen módon kifejezni örömünket erőforrásaink és normális életünk felett. Hasznos időszak lehet még munkahelyi egyeztetésre, bármilyen jellegű fúzióra, laza együttműködésre is.
Egyúttal ebben a két hétben amennyiben párkapcsolatban vagyunk, érdemes azon meditálni, hogy kik vagyunk a párkapcsolat tükrében, a párunk számára, ki nekünk a párunk; azaz a Párkapcsolat természetes anomáliáját kicsit körüljárni, mint olyan jelenség, ahol az a célunk, hogy fel is adjuk az énünket, és persze maradjon is egy kicsi magunknak, hogy működőek tudjunk lenni. (Nap Oroszlánban szextilben Mérleg Jupiterrel)

Augusztus 4, péntek és Augusztus 21, hétfő között ugyanakkor lehet rajtunk egy amolyan robot-pilóta üzemmód is, azaz, hogy oké, tesszük a dolgunk, de egy kicsit kiszállnánk a ringlispílből, vagy várnánk, hogy jöjjön valaki, aki kicsit hátbavereget, az ölébe ültet, elmondja, hogy mi értelme a dolgoknak, az Életnek. Amolyan mini életközépi válság jöhet elő rajtunk, így ügyeljünk arra, hogy a mindennapi rutinunk mellett szépen töltődjünk, pihenjünk is egyúttal. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 4-5-6, péntek-szombat-vasárnap olyan hétvége, amin jobb lesz majd nekünk túl lenni. Nagyon érdekes és izgalmas, hogy az előző, a Július 29-30-ai szombat-vasárnap is ilyen volt, ahol a Skorpióban járó Hold megkavarta a dolgokat. Itt most a Hold a Bak jegyében jár majd a Pluto mellett, emiatt a Múltból kavarodhatnak fel témák Emberi, Családi, Párkapcsolati, Női aspektusokban. Ha furcsaságok, hirtelen és/vagy akár fájdalmas dolgok jönnek elő, vegyünk szépen levegőt, hagyjuk történni őket, és ahogy a Hold végigvonul a Bak Pluto mellett, szépen kiventillálnak majd ezek. Vasárnap délutántól már megindul majd az enyhülés ebben a mini-mélypontban, és ismét átmegyünk egy ilyen hétvégi történeten, mint 29-30-a volt.

Augusztus 8, kedd és Augusztus 19, szombat között lesz egy nagyon autoriter hatás. Minden tényezője nagyon Férfias, nagyon Feszes, nagyon Rendíthetetlen. Az a jó acél, ami rugalmas is, így ebben a másfél hétben a mostani időszak slágerét kell jól működtetnünk: képviselni az Én-határainkat, mégsem támadóan vagy ész nélkül. Mint egy őrző-védő kutya, aki a kerítésen túlra nem támad, de aki beugrik a kertbe, azt kikergeti. Ha kiment, megint nyugodt és stabil állapotot vesz fel. Ezt kell itt gyakorolnunk az ügyeink intézésében, emberi kapcsolatainkban. Gyakorlatilag 2016.augusztus 1-jétől eléggé mocsarasak és kaotikusak lettek az energiák, ezáltal az emberek és a dolgok is, így most van annak az ideje a dialektika jegyében, hogy egy kicsit ismét formát öntsenek; ez persze járhat súrlódásokkal, amíg ez a ’helyezkedés’ zajlik. (Nap Oroszlánban trigonban Nyilas Szaturnusszal)

Augusztus 8, kedd és Augusztus 16, szerda között szinte napra párhuzamosan ott lesz a Női megfelelője is ennek az eggyel fentebbi hatásnak, pozitív értelemben. Úgy is mondhatnánk, hogy megtörténik ebben az egy-másfél hétben a Nemek Szegregációja; természetesen energetikai értelemben. Az eggyel fentebbi hatás nagyon autoriter és férfiasan vonalas, ez itt pedig nagyon áramló, simuló, kerek energiákkal bír. Mivel ebben a nagy gender-hullámban szinte az aljára ért a Nemek Szétverése, a dialektika visszavezérel, és elkezd fel-felsejleni az igény bennünk a bal és a jobb oldalra, a Férfire és a Nőire, a Jinre és a Jangra: a Természet Dualizmusára. (Vénusz Rákban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 10, csütörtök és Augusztus 31, csütörtök között van ennek a megelőző két hatásnak a szintézise. Elegánsan, könnyeden, lágyan, mégis Valódi módon képviselni Önmagunkat. Ennek a hatásnak (is) olyan az ’íze’, mint amikor korábbi századokban elmennek az emberek az udvari bálba, táncolnak, társalkodnak, valami miatt ketten összefeszülnek, meghajolnak egymás felé, bemutatkoznak, majd párbajoznak egyet keményen. Aztán elláttatja mindenki a sebét, és mennek vissza társalkodni. Lehet, hogy nagy divat most ez a gender-dolog, de ha a bolygóállásokat nézzük, a háttérben pont az ellenkezője zajlik, ami abszolút normális, a Dialektika jegyében: a mélyből előjön valami a felszínre, aztán a felszínről a mélybe megy. Így hullámzik minden. Először túl kötött szerepek, aztán gender és jellegtelen ’semmi’-ség, már-már káosz, és most szépen zajlik a szintézis, a szintetizálás. (Mars Oroszlánban szextilben Mérleg Jupiterrel)

Augusztus 11, péntek és Augusztus 19, szombat között kettényílik a Tér és az Idő úgymond. Ráérzünk már az ízére a fentebb leírt szintézis témának, de itt egy picit korai még. Már szeretnénk, hogy ismét rendbe jöjjenek ezek a Párkapcsolati, Emberi, Nemi témák, de a kérdés, hogy eleget tanultunk már ebből? Eleget tapasztaltunk? Volt már akkora a káosz, bizonytalanság és gyökértelenség a Férfi-Női és Emberi témákban, hogy meg lehet adni a Békét és az Összetartozást végre? Mivel ez a fényszög itt egy szembenállás, nem fog válasz érkezni itt. Inkább csak az, hogy egyik részünk türelmetlen már, és azt mondja: „Persze-persze, én már a Békét, Párkapcsolatot, Nyugalmat szeretném”, míg a másik részünk azt mondja: „Hmm, hát, igazából még nem adnám fel azért (hamis) önmagamat, a nyugimat, ami a másik nem-beengedéséből ered”. Egy szó, mint száz, még nem állunk itt teljesen készen, és itt augusztus közepén lebegünk még a Jelenlegi Korunk legnagyobb kérdése és témája előtt, azaz: úgy akarunk feloldódni, hogy nem is adjuk oda az én-ünket igazán, úgy akarunk kapcsolódni, hogy be vagyunk zárva. (Vénusz Rákban szemben retrográd Plutoval Bakban)

Augusztus 12, szombat és Augusztus 22, kedd között egy másik hatás is pontosan ezt a témát veszi górcső alá. Olyan ez a fényszög itt, mint amikor baráti házaspárok összejönnek vacsorázni, minden ’szép’ és ’jó’ persze, a felszínen, és be-beavatják valamennyire egymást a dolgaikba, merthát barátok, de annyira nem, hogy ciki legyen, vagy rangvesztéssel járjon. Ahogy a Krokodil Dundee című filmben mondták, „ebben a faluban nincsenek depressziós emberek, mert bizalmasan elmondják a problémáikat a csaposnak, ő szétkürtöli a faluban, ezáltal megszűnik titoknak, így problémának lenni”. :) Nos, itt pont az ellenkezője van, egy egyensúlyozás, hogy ne bántsuk meg a másikat, még ’vonzók’ maradjunk, pedig pont az őszinteség a legegészségesebb és legvonzóbb dolog, mert az jelenti az energiák áramlását, nem-besülését. Legyünk itt őszinték: magunkkal és a világgal is. (Vénusz Rákban kvadrátban Jupiterrel Mérlegben)

Augusztus 12, szombat és Augusztus 19, szombat között egy hétig egy Derékszögű Háromszög lesz, ami a ’radar alatt’ időszaka. A háromszög két csúcsa egészen pontosan ilyen Emberi, Nemi, Párkapcsolati, Családi és Társadalmi témák, a harmadik csúcsa pedig az elfojtott energiák, Titkok, besülések. Hogy reggel felkelve az embereknek bizony büdös tud lenni a szája, hogy a férfiaknak bizony van szösz a köldökükben, a nők lába tud szagos lenni a nejlonharisnyában, a gyerekek megeszik a virágföldet, vagy még cifrább dolgokat is. Az lenne a Művészet itt, hogy az Állati és az Angyali között megtalálni az Átmenetet, az Egyensúlyt, azt a Finom Mezsgyét, amitől nagyon Élő és Emberi lesz az élet és az emberi kapcsolatok. Ízlésesen, kulturáltan. (Derékszögű Háromszög RákVénusz-Mérleg Jupiter-Bak Pluto között)

Augusztus 12, szombat és Augusztus 21, hétfő között ez az Énhatárok és a Létezés felvállalása a csúcsra járatódik. Naprendszerünk Ura a saját jegyében az Utat, Irányt mutató jelölővel lép együttállásba, és a Zsákutcát, Akadályt, Becsúszást-Lecsúszást jelképező jelölővel szemben-állásba. Az agyalás, a csak a fejben levés és az androgün, nem és kor nélküli tingli-tangli szakasz itt fordul át ismét önmagunk definiálásába. (Nap Oroszlánban együtt Felsz.HCs.-tal, szemben Lesz.HCs.-tal Vízöntőben)

Láthattuk ebből az öt-hat hatásból, hogy a kb Augusztus 8 és Augusztus 22 közötti két hétben pont azok a dolgok kapnak hangsúlyt, ami az ellentéte az elmúlt 25-30 évnek és a jelenlegi mainstream média fő csapásirányának. Olyan ez, mint amikor, oké, a fiúk szoknyát vesznek, a lányok autót szerelnek, és a nap végére már mindenki szeretne a saját dolgával foglalkozni. Ez fog majd a tömegek számára eszkalálódni a káosz felé szeptember-októbertől, és ez hozza el a Megváltást és Békét a keveseknek, akik tudatosak erre a mechanikus sodrásra, a nem-telenedésre, és résen vannak.

Augusztus 13, vasárnap és Szeptember 5, kedd között a Merkúr bolygó idei harmadik hátráló mozgását végzi. A Merkúr a mindennapi életünk működő rutinja, a közlekedés, a kommunikáció és a gyerekek bolygója, így hátráló mozgásának három hete alatt ezek a témák általában döcögni szoktak. Ebben a három hétben itt ezekben a témákban nagyobb körültekintést és türelmet gyakoroljunk, legyen az eljutni egyik helyről a másikra, elküldeni egy emailt, befizetni valamit, vagy a gyerekünkkel kapcsolatos dolgok. Tekintve, hogy a Szűz a Merkúr egyik saját jegye, sokkal enyhébbnek várhatjuk, mint a január eleji Bak-ban hátrálást, ami odavert azért közlekedésben, információ-áramoltatásban és a gyerekeknél is, és enyhébbnek mint az alapvetően semleges Bikában áprilisban. Aztán kiderül majd persze, a lényeg, hogy egy kis extrát hagyjunk rá ezekre az ügyeinkre.

Augusztus 15, kedd és Augusztus 30, szerda közötti két hét remek időszak a dolgaink Rendezésére. Értve akár a fizikai síkon szanálásra, életünk átgondolására, új irányvonalak meghúzására. Annyiban érdemes odafigyelni, hogy mivel az életek összeforrnak, előfordulhat, hogy más úgy gondolja, hogy a személyünket ki-rendezi a saját életéből, így érdemes az „élni és élni hagyni” elvét működtetni a munkahelyünkön, párkapcsolatban, bárhol, ahol szövetségben és együttműködésben vagyunk mással. (Mars Oroszlánban trigonban Nyilas Szaturnusszal)

Augusztus 16, szerda és Augusztus 26, szombat között ennek az augusztus eleji-közepi határ-meghúzó, utolérő, integráló időszaknak ott lehetnek már az előremutató hatásai is. Be-bejöhetnek új Lehetőségek, Ötletek, gondolatok, hogy mit kellene, merre és hogyan, és akár a megvalósításához szükséges dolgok is. Indítsuk be itt nyugodtan azokat a dolgokat, amiket az őszi szezonra, az év hátralevő részére szeretnénk működtetni, és megvalósítani. (Nap Oroszlánban-Szűzben trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 21, hétfő és Augusztus 28, hétfő között ebben lehet egy kicsi megzavarodás. Az Új, a Más, a nem-eddigi meglephet bennünket, és emiatt el-elbizonytalanodhatunk, hogy hogyan is kell azt a dolgot csinálni, vagy akár kivel. Mint amikor nagyon kell koncentrálnunk egy feladatra, és inkább kizavarjuk azt, aki kibillenthet a fókuszunkból. Legyünk itt okosak emiatt. Ez az Új, ez a már nem-Régi szépen kitisztul szeptember elejére, így nem kell itt a fürdővízzel kiönteni a gyereket, ne söpörjük le az asztalt teljesen, eldobva mindent. Egy fokozatos átszoktatást, átszokást csináljunk; ne drasztikusat, hirtelent és teljeset. Ez legfőképpen a Párkapcsolatokat és Emberi kapcsolatainkat érinti, azokra igaz, tekintve, hogy a Vénusz a mozgó része a fényszögnek, és hogy az Állatok Korában járunk a Kollektívben. (Vénusz Rákban-Oroszlánban kvadrátban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 23, szerdán a Nap a Szűz jegyébe lép. Ez asztrológiailag a Nyár végét, kifutását is jelképezi. A Szűz a Mindennapi Életünk Rutinját jelképezi, így ettől a naptól már elkezdünk készülni az őszi szezonra: munkahely, iskola, ügyintézések. Innentől megindul egy finom és lassú behúzódási folyamat, mely a Karácsonyban csúcsosodik. Innentől már nézzünk kicsit előre, és azt, hogy mit kell megtennünk, felépítenünk, működtetnünk; akár másokkal alkalmazkodva is, együttműködve.

Augusztus 24, csütörtök és Augusztus 29, kedd között van még ebben egy mini-fék. A nyár utolsó hetében nyugodtan menjünk el egy amolyan last minute nyaralásra, kikapcsolódásra. Fújjunk még egyet. Itt kapunk még egy kis kimenőt, mielőtt a dolgaink intézésével kellene teljesen foglalkozni. Van egy olyan érzésem, hogy ez a pár nap mini-szünet, ’kimenő’ azért kell, mert innen már nagyon finisben vagyunk a Jupiter októberi Skorpióba lépése előtt. Ez a levegővétel, benntartás és kifújás a koncentráció, kiürítés, aminek nagy hasznát vesszük majd. Tegyük is meg, szusszanjunk, pihenjünk-töltődjünk, használjuk ki ezt a pár napot. (Nap Szűzben együtt retrográd Merkúrral)

Augusztus 26, szombaton a Vénusz bolygó az Oroszlán jegyébe lép. Az Oroszlán az energetikailag legdúsabb, legteljesebb jegy, így ami ide belép, itt tartózkodik, az nagyon erőteljesen reflektorba kerül. A Vénusz a Párkapcsolatok, a Társadalmiság bolygója. Alacsony szinten megélve ez a ’Nyugati ember’ témáját adja, azaz „nekem minden jár, most, azonnal!”. Egy mohó, már-már dühös és kíméletlen vágyat a legjobbra, a különlegesség érzetére. Magas szinten megélve amolyan 19-20-ik századfordulós, polgári energia ez. A lényeg, hogy ittenre, ekkorra már szeretnénk valamit visszakapni a 70-es évek szociáldemokrata, és a 2004 és 2008 közötti kapitál-demokrata jólétéből. Azt akarjuk, hogy végre ismét „JÓL ÉREZZÜK” magunkat. Ez teljesen rendben is van. Ha mindezt enyhén belátó, tudatos módon tesszük, akkor ez maradéktalanul rendben van, csak arra figyeljünk, hogy ne az „ostoba vendég” kategóriájában képviseljük magunkat.

Augusztus 26, szombat és Szeptember 9, szombat között megindítjuk a dolgainkat. Amolyan „aki bújt, aki nem” jellegű két hét ez. Amerre állunk itt augusztus végén, arra el fogunk indulni, arra elkezdünk építkezni. Fontos ezért, hogy az augusztus közepi időszakban a morális kérdéseket jól járjuk körbe, augusztus utolsó hetében jól kipihenjük és rendszerezzük magunkat. (Mars Oroszlánban-Szűzben trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 26, szombat pedig a hónap másik jelentőségteljes napja a Kos Uránusz hátraindulása mellett! Előre indul a Szaturnusz a Nyilas jegyében. Április eleje óta hátrált, és az elmúlt négy-öt hónapban dörzsölgette-dörzsölgette a dolgokat az életünkben, de különösen a Kollektívben; szinte láthatatlanul, a színfalak mögött, a talaj alatt.

Előreindulása ugyanakkor azt is jelenti, hogy elkezdi még erősebben szorítani a Nyilas jegyét, annak már a legvégén, és innentől már be fog lépni decemberben a Bak jegyébe. Van egy könyv, Oswald Spengler írta, és az a beszédes címe, hogy A Nyugat alkonya. A szeptember és december közötti időszakban a Szaturnusz már a Bak vonzáskörzetében jár, így ne lepődjünk meg, ha a Nyugat-hoz köthető eddig megszokott dolgok, mint szabad kommunikáció, szabad közlekedés, nagybetűs demokrácia, elkezdenek szűkülni, szorulni, átalakulni. A következő 3-6 évben be kell rendezkednünk egy szegregáltabb, jobban központosított életformára és normákra.

Augusztus 27, vasárnap és Szeptember 13, szerda között szépen szorgalmasan-szorgosan tudjuk tenni a dolgunkat. Ezekből a háttérben zajló Dialektikus Átalakulásokról és Szűkülésekről közvetlen érzékelésünk valószínűleg nem lesz, és ez nagyon jó is, mert így tudunk szépen Középúton maradni. :) Kicsiben-lokálisan építkezhetünk, szervezkedhetünk, a magunk kis portáján rendben tudjuk az ügyeinket vinni. (Merkúr Szűzben trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Augusztus 29, kedd és Szeptember 22, péntek között ugyanakkor ezzel párhuzamosan ott lehet rajtunk egy amolyan ’jobbágy-lázadás’. Az elmúlt 30 év és a ’demokrácia’ legnagyobb csele az volt, hogy elhitette az emberekkel, hogy egyformán fontosak a rendszer szempontjából. Ami igaz is, úgy mint: Fogyasztó. Fogyasztóként egyformán fontos mindenki, hiszen a tőkésnek tökmindegy, ki veszi meg a terméket, a politikusnak tökmindegy, ki szavaz rá, csak bejusson. Az embereket átterelték az online felületekre és a ’spiritualitásba’, mert amíg virtuálisan élik meg és ki magukat, addig folyamatosan keresni fognak valamit és gyökértelenek lesznek: a Valóságból kiszakítottak. Egy földdel, kúttal és családdal bíró gazdát nem tudsz hajlítani, manipulálni; egy gyökerek és kapcsolódás nélküli valakit, akinek se kutyája, se macskája és közben azt hiszi, ő a Világ Császára, egyedi, megismételhetetlen hópihe és virágszál; nos, ő a tökéletes Fogyasztó. Oda fújod, ahova akarod, csak ügyesen kell csinálni. Amíg keresi a Szivárvány Tövében a Kincset, angyalozik, iPhone-on tologatja a képeit jobbra-balra, addig nem számít neki semmi: manipulálható és fogyasztó, miközben azt hiszi, pont az ellenkezője.

Na valami ilyesmi sejlik fel majd energetikailag, de mivel mégiscsak a Növények és a Kövek Kora felé haladunk, Valódi, Nagy Átalakító Ereje nem lesz ennek itt társadalmilag. Egyénileg lenne fontos annyiban ravasznak lenni, hogy belátni, az Örömök a matériában egy szintig elegek; onnantól az Emberi Minőség kell már felfelé. És fordítva: spirizhetsz egész nap, de ha a matériában, a kézzelfogható Valóságban nincs semmi, az csak képzelgés sajnos. Középút, ez itt a címszó, és az efelé történő autoriterség és erőkifejtés, szándék. (Merkúr Oroszlánban-Szűzben együtt Marssal)

Augusztus 29, kedd és Szeptember 8, péntek között a Vénusz fényszögkapcsolat nélkül halad az Oroszlán jegyében. Ez meglévő Párkapcsolatokban adhat elbizonytalanodást, kérdőjeleket, és az adott személlyel vagy úgy általában a Párkapcsolat intézményével kérdéseket. Induló-kibontakozó párkapcsolatoknál adhat kicsi megtorpanást, mint egy légbuborék az üzemanyagban. Ha ilyen van, ne ijedjünk meg, szépen eltelik ez a másfél hét; közben úgyis a dolgaink beindításával és működtetésével kellene elfoglaltnak lennünk, így simán belefér, hogy pár napig nem találkozunk, vagy nem az imádott kedves tölti ki minden percünket. Haladjunk előre egyenesen az úton, de a szemünk sarkából lássuk azért, hogy ott megy valaki mellettünk, vagy hogy létezik olyan, hogy Párkapcsolat, vagy másik ember.

Augusztus 31, csütörtök és Szeptember 10, vasárnap között ismét/továbbra is ott lehet egy furcsa mákonyosság, elvarázsolódottság. Emlékszünk még?

„Augusztus 4, péntek és Augusztus 21, hétfő között ugyanakkor lehet rajtunk egy amolyan robot-pilóta üzemmód is, azaz, hogy oké, tesszük a dolgunk, de egy kicsit kiszállnánk a ringlispílből, vagy várnánk, hogy jöjjön valaki, aki kicsit hátbavereget, az ölébe ültet, elmondja, hogy mi értelme a dolgoknak, az Életnek. Amolyan mini életközépi válság jöhet elő rajtunk, így ügyeljünk arra, hogy a mindennapi rutinunk mellett szépen töltődjünk, pihenjünk is. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)”

Itt ugyanez van, már-már Truman Show-san, mintha kívülről látnánk a dolgokat. Mintha az Élet egy mechanikusan történő, tőlünk független film lenne. Mintha a történések maguktól lennének. Az ego számára ez katasztrofális, a Valódi Én-ünk számára maga az Igazság ez. A legnagyobb illúzió, hogy azt hisszük, mindenhez és mindenhova kellünk, hogy legyen, történhessen bármi is. Ahogy ez lehull rólunk, megjelenhet Valódi Én-ünk megtapasztalása, mert oda tud menni az energia. (Nap Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)

Itt a hónap végére és szeptember elejére párhuzamos én-ünk és életünk alakulhat ki. Megy tovább szépen a kerék, de közben érzékeljük azt, aki figyeli mindezt. Nagyon szürreális mindez. Az oka ennek az, hogy októberben a Jupiter a Karma egyik jegyébe, a Skorpióba lép, decemberben a Szaturnusz a Karma másik jegyébe, a Bakba. Ez a hihetetlenül Grandőr hatáskapcsolat fel-felnyitogatja a szemünket, de közben a Kollektív nyomatéka viszont megy tovább a Szellemből a Matériába sűrűsödve.

Nyílik-nyílik itt a szemünk, és vissza-vissza fogunk aludni. Itt augusztus-szeptember fordulóján nem tudjuk majd eldönteni, hogy álom vagy valóság az élet, hogy ez most történik először, vagy deja vu-nk van, hogy mi csináljuk, vagy történik csak minden? Ilyen utoljára 2016 decembere volt, de az érzelmi savval túlzottan telített időszak volt és inkább kellemetlen: itt az Élet, a Létezés a maga Grandiozitásában kezdi meg-megmutatni magát október és december között; csak a szemünknek kell győzni tartani vagy becsukni. :)

9-anglo-dutch-fleet-in-the-bay-of-algiers-1816-war-ships.jpg

Aktuális híreink:

Szeptember 27-én 12 alkalmas Asztrológiai és Önismereti tanfolyam indul, nagyon sok gyakorlati és használható információval! Online végezhető, és bármikor meghallgathatóak a róla készült hanganyagok, saját ütemben is! :)

Bővebben olvasni róla itt tudtok: http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Jelentkezni a tanfolyamra ide kattintva lehet: http://zoldkor.com/2017-oszi-kezdo-tanfolyam.html

Korábbi tanfolyamosok tapasztalatai ide kattintva olvasható: http://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes/8.html?view=category

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása