HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.01.31. 11:40 Zöldkör

Február hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Február a Felszabadulás Hónapja lesz. A mögöttünk lévő december és január után elég könnyű kedvezőbb hónapot produkálni. :) Az év fordulóján, decemberben és januárban nagyon meg lett terhelve a Kollektíva és mindenki rendszere, ahogy a fő bolygótevékenységek a Karma két jegyében, a Skorpióban és a Bakban történtek. Február már a jóval barátságosabb Vízöntő és Halak területekről fog szólni, kiegészülve több másik kedvezőnek tekinthető hatással is, és ezek nagyon szépen Irányba raknak bennünket. :)

Február 1, csütörtök rögtön a hónap első napján meg is nyitja ezt a sort. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért és a mindennapi életünkért felelős Merkúr bolygó a Bak jegyéből a Vízöntőbe lép. A Bak címszavai lassúság, kötöttség, megállás, így a rendkívül könnyed és mozgékony Merkúr elvesztette pozitív aspektusait itt az elmúlt három hétben. ’Nagytestvérében’ a Vízöntőben, melynek témái a jövő, cél, perspektíva, haladás, lényegesen jobban ki tud majd bontakozni. Visszanyerhetjük ambícióinkat, megakadt ügyeink beindulhatnak, és új ügyek is bejöhetnek életünkbe.

Február 1, csütörtök és Február 8, csütörtök között lesz még egy apró utózöngéje az elmúlt másfél-két hónap történéseinek. December és január nagyon Mélyről kavart fel mindenkiből mindent, akár a személyes belvilágunkat, akár az életünket tekintjük. Energetikailag ennek február elsején a végéhez, fordulópontjához értünk. De még frissek a sebek, még nem kötött meg a malter sem úgymond, így egy kicsit lehet visszacsúszás is egyúttal. Visszaköszönhet december-január során elköszönt ember, vagy felbugyoghat már megoldottnak, elengedettnek, kiterápiázottnak hitt minta. Mivel egy irracionális kvadrát fényszögről van szó, a lényeg a hidegvér, és hogy konstansak legyünk. Ne hajoljunk, ne törjünk meg, hanem szépen tegyük tovább a dolgainkat. Ha még 8-a után is ott van a személy és/vagy dolog, foglalkozzunk vele akkor érdemben is. (Vénusz Vízöntőben kvadrátban Jupiterrel Skorpióban)

Február 3, szombat egy rendkívül érdekes nap lesz. 2011 márciusában lépett a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygója, az Uránusz a Kos jegyébe, mely a Kezdet és a Harc címszavaiért felel. A Pluto bolygó 2008-ban lépett a Bak jegyébe, megroppantotta a bizalmat az addig betonbiztosnak hitt Rendben és Alapokban, az Uránusz 2011-es Kosba lépése óta pedig keressük a helyünk, hogy mi lenne működő, mi lenne az Irány; és nem találjuk. Onnantól himihumizás és vetítés van, és amire azt hisszük, „Na ez lesz az!”, nem lett.

Itt 3-án szombaton az Uránusz eléri a Kos 25-ik fokát, ezáltal a Bika jegy vonzáskörzetét, melyhez a Stabilitás, Egyszerű dolgok tartoznak. Végre, mint hegymászók a sziklaperemhez érünk. Még nem látunk fel, még csak a fuvallatból érezzük, hogy ott a plató, de már ott vagyunk. Nagyon fontos, hogy december-január nagy ’ürítése’, beöntése után, amivel jött minden a Mélyből, ez már a tisztább-szárazabb érzés fázisához tartozó hatás. Azzal, hogy kijöttek a savas-elnyomott dolgok, és változások indultak el bennünk és az életünkben, csak így tudunk stabilabban is építkezni, és csak így látunk immáron tisztábban.

Február 3, szombaton a Szaturnusz bolygó eléri a Bak jegyének 5-ik fokát. 2014 decembere és 2017 decembere között felszántotta a 25-30 éve tartó hipihupit, és lezárta a Gyerekek Korát. A buli, a jövés-menés és egy torz infantilizmus véget ért. Eljött az ideje, hogy felnőttebbek, összeszedettebbek legyünk, és hogy a látszat és a mennyiség helyett a Minőség is visszakapja a rangját.

Február 3, szombat és Február 10, szombat között az Újabb energiák méginkább elkezdenek beszivárogni. December és január során megtépázott emberi kapcsolataink, egyensúlyunk és akár párkapcsolati zónánk elkezdhet ismét formát önteni, és lelkesebbek tudunk lenni minden értelemben. Itt még ne akarjuk átugrani a saját árnyékunkat, ez még csak a Kezdet, és idővel a már elindult folyamat szépen ki tud bontakozni, és konkretizálódni, földelődni. (Vénusz Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 5, hétfő és Február 16, péntek között lesz egy másik utószivárgása a december-januári savnak. Érezzük, hogy ez már az Új; csak hát az Új mindig egyúttal ismeretlen is, a régi legalább ismert, így emiatt a hatás miatt is lehet hajlam arra, hogy akár szubjektív érzések szintjén és/vagy tények-személyek szintjén is visszacsússzunk a már felbuggyant és elengedni szándékozott Régibe. Ez is irracionális, nem-valódi, így legyünk itt is fél szemmel éberek erre.

Ugyanakkor könnyen lehet, hogy a 2017 októbere óta a Jupiter Skorpióba lépésével mechanikusan indult dühroham a férfiakkal kapcsolatban még egy extra szintet vagy extra csavart kaphat. Ha nőként azt érezzük itt ebben a majdnem két hétben, hogy „Nincs normális férfi”, „Nekem már soha nem lesz párom”, vagy férfiként egy tomboló fúria talál meg minket okkal vagy ok nélkül, az itt teljesen természetes, de nem normális. Igyekezzünk magunkkal és a másikakkal is hidegvért tanusítani, és nem felülni ezeknek a mechanikus hergeléseknek. (Nap Vízöntőben kvadrátban Jupiterrel Skorpióban)

Február 5, hétfőn a már egy ideje tartó folyamat a csúcspontjára ér olyan értelemben, ami a nemek szétverésével, a „mindenki egyenlő” nem-valódi himnuszával, és a totálisan a fejben és egy virtuális valóságban létezésben nyilvánul meg. A Leszálló Holdcsomópont eléri a Vízöntő 15-ik fokát, ami azt mutatja, hogy a lehető legrosszabb irány az ez. A Felszálló Holdcsomópont eléri ugyanekkor az Oroszlán 15-ik fokát, ami azt jelenti, hogy az Irány, a Megoldás az lenne, ha mindenki a korának-nemének megfelelő, Valódi Én-jét élné autentikus módon.

Február 7, szerda és Február 12, hétfő között gondolkodásunk, aktivitásunk, közérzetünk szintén egy kicsit lenullázódhat, amit úgy tekinthetünk, mint rendszerünk amolyan re-boot-ját, újraindítását. Mint egy vírussal fertőzött számítógépen amikor újratelepítik az operációs rendszert, úgy leszünk itt, és ez teljesen rendben is van. Az ilyen és ehhez hasonló hatások miatt fontos, hogy február 1-től már okék vagyunk, de kell kis idő, amíg ismét üzemi hőmérsékletre kerülünk. (Merkúr Vízöntőben együtt Lesz.HCs.-tal. szemben Felsz.HCs.-tal Oroszlánban)

Február 8, csütörtök és Február 26, hétfő között ugyanerről van szó, egy kicsit passzívabb verzióban. Még lehetnek utó-felbugyogásai olyan dolgoknak, amik feljöttek ugyan december-januárban, de valahogy nem volt kapacitásunk rájuk nézni. Illetve mivel amolyan két szék között vagyunk most, tanácstalannak is érezhetjük magunkat a merre vonatkozásában. A hatás egyúttal fizikailag is megjelenhet, és bekaphatunk valamilyen nyákos-vírusos, izzadós-orrfújós dolgot is. Természetesen februárban ez egyáltalán nem rendhagyó, de jó ha tudjuk azért, hogy ha ilyen van, az még a december-január során feljött/történt dolgok utórezgése. (Mars Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Február 9, péntek és Február 18, vasárnap között az apró vissza-visszacsúszások mellett ott lesz egy következő az Új-ról szóló fényszög. :) És ez február igazi üzenete! Új Irányok, Perspektívák tudnak megjelenni, és az elmúlt két hónapban besavasodott, majd begémberedett Én-ünk kicsit nyújtózhat, és új erőkkel töltődhet fel. (Nap Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 10, szombat és Február 23, péntek között lesz egy nagygenerál hatás is. Az emberi létezésünkért felelős két legalapvetőbb bolygó bemegy úgymond a hangárba, és hájjal-vajjal kenegetve belassulnak kicsit, de egyúttal nagy gyógyításban is részesülnek. Ez a két hét remek időszak visszanézni december-januárra, és immáron a távolból rátekinteni, hogy mi/ki jött fel, mi maradt, mi ment. És fújni egyet. (Nap Vízöntőben-Halakban együttállásban Merkúrral)

Február 11, vasárnap tovább folytatja a Gyógyító hatások sorát, ahol is az Emberi Kapcsolatainkért, az Életünk Harmóniájáért és a Párkapcsolatokért felelős Vénusz bolygó belép a Halak jegyébe. Itt ’Nagytestvéri’ pozícióban van, ahol magasabb oktávjait tudja megélni, és szintén azt mondhatjuk, hogy december-január után egy Magasabb Aspektusból, érettebben, Bölcsebben tudunk ránézni a Vénuszhoz tartozó címszavakra innentől.

Mivel a Vénusz a Párkapcsolat, a Halak pedig a Foganás jegye is, ha valaki párkapcsolatban van, és szeretnének gyereket, érdemes lehet innentől három hétig extrán próbálkozni; ha pedig valaki párkapcsolatban van, és még nem szeretne, akkor extrábban odafigyelni. Ez különösen a (még) nem-házas párkapcsolatokra igaz.

Február 11, vasárnap és Február 20, kedd között a Vénusz egy másik rendberakó hatáson is keresztül megy. A „kevesebb több” elvét alkalmazva most, hogy letisztultak a dolgok, lágy és óvó attitűddel nekiállhatunk átnézni az életünket, hogy mi/ki fontos, tud működni, és van akár hosszútávú relevanciája. Egyúttal megbombázott struktúránkat is el lehet kezdeni lágyan újraépíteni. (Vénusz Halakban szextilben Szaturnusszal Bakban)

Február 11, vasárnap és Február 16, péntek között ezzel párhuzamosan szintén fel-felsejlődhetnek az október, vagy december óta a Mélyből felbugyogott érzések és vagy helyzetek, személyek. Mindez megkavarhatja kicsit a gondolatainkat, működésünket, napi aktivitásunkat és rutinunkat. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Jupiterrel Skorpióban)

Február 13, kedd és Február 18, vasárnap között ugyanakkor ezzel szinte teljesen egyidejűleg egy másik fényszög be-beindítja a működésünket és a dolgainkat, de itt is ez még elsősorban elvi, gondolati felismerések formájában tud megvalósulni. (Merkúr Vízöntőben szextilben Uránusszal Kosban)

Február 17, szombat és Február 25, vasárnap között a Társadalmiságért, Harmóniáért és Párkapcsolatokért felelős Vénusz ’Nagytestvérével’, a Neptunusszal halad együtt, ’Nagytestvéri’ jegyében, a Halakban. Mindez extrán gyógyítgatja, kenegeti, dédelgeti a Vénusz, melyre neki nagy szüksége is van. Amennyiben történt szakítás velünk december-január során, vagy hercehurca, az itt fog igazán elkezdeni gyógyulni és rendbejönni energetikai szinteken. Ugyanez igaz életünk Egyensúlyára is. (Vénusz Halakban együtt Neptunusszal)

Nem adják olyan egyszerűen mindezt. Február 18, vasárnap és Március 4, vasárnap között a Férfi-Női dolgokért felelős Mars és Vénusz csikicsukis kvadrát fényszögbe kerülnek. Az elménk mindig valami Új felé hajszol bennünket, aztán amikor megjelenik az Új, visszahajszol valami Régi-be… :) Itt ugyanez van, hogy fel-felbugyoghat bennünk sokminden december-január környékéről, és mér elengedett minta, helyzet, személy formájában szeretnénk egy nosztalgia-járatot majd; pontosabban az elménk. A már ismert és megszokott állapot felé mennénk, az Új helyett. Ez teljesen normális, de kevésbé javasolt; illetve egy esetben lehetséges ennek jó kimenetele is, hogy ha elég extrán pucolgattuk, terápiáztuk is magunkat december, január, február során. Akkor előfordulhat, hogy meghaladtuk az ügyet/személyt, és magasabb szinten tud tovább működni. (Vénusz Halakban kvadrátban Marssal Nyilasban)

Február 18, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és az életünk mindennapi rutinjáért felelős Merkúr is betér a ’hangárba’, azaz a Halak jegyébe. Őt is elkezdik a Vénusz után hájjal-vajjal kenegetni, és gyógyítgatni. Nagyon jó itt február 17-18 környékén ha elmegyünk wellnessezni, termálvízbe, masszázsra, vagy valamilyen módon extrán pihentetjük magunkat.

Február 19, hétfőn a Nap a Halak jegyébe lép. Nem mondhatni, hogy itt érzi magát a legfenségesebben, de különösebb baja sincsen itt. Itt indul ilyenkor minden évben az Unalom Hónapja. :) A tél és az Ünnepek már mögöttünk vannak. A Tavasz még nincs itt. Az időjárás általában esős, és/vagy olvadt latyakos. Ez a globális felmelegedés hatására jelenleg változékony és csúszik, de a mögöttes energetika ugyanaz marad, és ilyenkor egy hónapig kicsit két szakasz között lebegünk.

Február 19, hétfő és Február 24, szombat között a már a Halak jegyébe lépett Merkúr további rendező hatásokon megy keresztül. Ebben az egy hétben érdemes kicsit rendezni a gondolatainkat, a sorainkat, és annyit és úgy tenni, amennyi szükséges. Nagy amplitúdókat, nagy terveket itt még nem kell szövögetnünk, inkább csak funkcionáljunk, és végezzünk finom szanálást, rendrakást annak maradékával, ami december-január során feljött vagy kiment. (Merkúr Halakban szextilben Szaturnusszal Bakban)

Február 23, péntek és Március 3, szombat között elkezdjük majd meglátni az értelmét annak, ami velünk az elmúlt két-három hónapban történt, és hogy milyen íven vagyunk, milyen változások merre visznek bennünket. A megértés mellett ugyanakkor energetikailag is segíteni fog ez, hogy újjászülessünk, és stabilabb alapokkal bírjunk. (Vénusz Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Február 23, péntek és Február 28, szerda között a Merkúr is odaér a Vénusz után a Neptunusz mellé a Halak jegyében, így mint jó tyúkanyó fogja felkarolni, óvni és táplálni a naprendszer két leggyorsabb és legkönnyedebb bolygóját a Neptunusz. Február 28-a után már sokkal könnyedebbek és gyógyultabbak tudunk majd lenni. :)

Február 24, szombat mindebben egy „radar alatt” nap lesz. Kialakul egy Derékszögű Háromszög, vagy hivatalosabb nevén T-kvadrát. Ilyenkor erőteljes feszültségek tudnak lenni, főleg, hogy nagyon puha és passzív bolygók, mint Merkúr, Vénusz, Neptunusz és Hold kerülnek konfliktusba a keményebb és aktívabb Marssal. Igyekezzünk itt kis amplitúdókkal működni, és próbáljuk meg szépen lehozni a napot.

Február 25, vasárnap és Március 4, vasárnap között egy kicsit bele is punnyadhatunk a nagy regenerálódásba. December és január túlpörgéseinek véglete után február első pár hetében minden rendben van, ha a megpihenés másik végletébe kerülünk. Így február végéhez közelítve azonban egy kicsit készíthetjük is a naftát, hogy ismét elkezdjünk életet lehelni magunkba. Ez a fényszög azonban olyan lehet, mint amikor csörög a vekker, de még magunkra húzzuk a takarót, és befordulunk a fal felé. Ne tegyük. Annyira nem vagyunk rosszul, mint gondolnánk, rázzuk le a rozsdát, és egy arany középúton aktivizáljuk magunkat. (Merkúr Halakban kvadrátban Marssal Nyilasban)

Február 25, vasárnap és Március 5, hétfő között már gyógyultnak tekinthetőek a sebeink. A bölcsesség definíciója talán az lehetne, hogy: begyógyult seb. Bölcsebbek vagyunk itt ezáltal, összeszedettebbek és tisztábbak, így ez a fényszög is azt jelzi, hogy a behúzódás-megpihenés február közepe után ismét kicsit megmozdulhatunk, és elindulhatunk Újabb felfedezések irányába. (Vénusz Halakban trigonban Jupiterrel Skorpióban)

Február 26, hétfő és Március 24, szombat között egy hónapig a Merkúr és a Vénusz bolygó együtt haladnak a Halak jegyében, majd a Kosban. Mindenki számára ismertek azok a mesék, amikor a Királylányt kiszabadítják a Sárkány fogságából. Ezek nagyon analogikus, (pszicho)terápiás tanmesék, ahol a Királylány minden esetben az Önvalónkat, Lelkünk Tiszta, makulátlan részét jelenti, a Sárkány, vagy bármilyen szörny a Tudatalatti mélyére száműzött és begyulladt energiákat. A Királylány kiszabadítása a Sárkány vagy a Szörny markából a Valódi Én-ünk megtisztítását jelenti az elakadt és ezáltal már halott mintáktól, energiáktól.

A Halak jegye a várandósság területe, a Halak és a Kos jegyek határa pedig a Születés pontja.

Mindez azt jelenti, hogy December és Január során megtámadt és megküzdöttünk a Sárkánnyal, azaz felbugyogtak a Tudatalattink legMélyebb részei. Február hónapja során a Királylány, azaz Én-ünk Valódi és Tiszta részei még kicsit szedik össze magukat, és néha irracionálisan Sárkányt hallanak vagy látnak. Itt február végén már érzik, hogy túl vannak a dolgokon, és megindulnak. És a Királylány, Lényünk, Én-ünk Tisztább részei meg tudnak születni.

A hónap utolsó hatása ennek méltó társa, amikor is Február 27, kedd és Március 9, péntek között naprendszerünk Ura és Középpontja, a Nap is együttállásba lép a Halak Neptunusszal. Ő is bemegy a hangárba, megpihen, gyógyul és feltöltődik. A Főnök utoljára bemegy, míg az alkalmazottak (Vénusz és Merkúr) már buliznak. A Főnök, a Nap is elengedheti a kontrollt, megpihenhet, és ez mindig már nagyon békés, nyugodt dolgokat tud jelenteni. Én-ünk felizzott, megijedt, megpihent, majd Újjászületett.

Ennek az Új Én-nek a kalandjairól fog majd szólni március hónapja. :)

shrek.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása