HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.04.01. 11:46 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Április hónapja már úgy kezdődik, hogy a december óta tartó Zúzda enyhülésnek indul. :) Erre vagy arra, de rengeteg dolgot tisztábban látunk, és számos olyan tulajdonság, sőt, személy is már nem része az életünknek, aki vagy ami már a Múlté volt. Elkezdünk kapni csemegéket is ettől a hónaptól kezdve, stabil talajt is. Egyik részünket engedik játszani, tapasztalni, újra élni. Egy másik részünket pedig visszahívják a további pucolódás, tisztulás állapotába. Innentől számítva öt hónapig az lesz a művészet, hogy ennek az alapvetően kettős állapotnak az egyensúlyát megleljük. :)

Március 31, szombaton a Vénusz bolygó a Bika jegyébe lép. Nagyon hosszú idő telt el, amióta számára ismerős és kedvező helyen járt a Párkapcsolatok, Emberi Kapcsolatok és Életünk Harmóniájának bolygója. A Bika egyik saját jegye, így itt remekül érzi magát. Belépése ide elhozza a Tavasz témáit, és a fenti címszavak is stabilizálódni, leegyszerűsödni, tisztázódni tudnak.

Április 1, vasárnap és Április 8, vasárnap között azért nagyon száguldozni még nem tudunk. A megnyugvás, földelődés és kitisztulás fokozatos lesz. Nagyon aktívan tenni érte, fejben kitalálni nem tudjuk, így szépen türelmesen hagyjuk, hogy kontroll nélkül történjenek a dolgok velünk: még egy kicsit. (retrográd Merkúr Kosban kvadrátban Bak Marssal)

Április 1, szombat és Május 1, kedd között egy hónapig nagyon enyhén továbbra is ott lehet ez az intelem. Egyre inkább visszakapjuk aktivitásunkat, különösen 8-a vasárnaptól, de az Érettség, az Összeszedettség, a Lassú Megfontoltság továbbra is szükséges és igényelt. Ebben az egy hónapban könnyen találhatjuk magunkat olyan helyzetben, amikor az Érettségünk és az Alkalmasságunk, Felnőttségünk nem találkozik az élet vagy egy másik személy által megkívánt mércével, így igyekezzünk egy kicsit csipkedni magunkat, és „lassan, de biztosan” legyünk, cselekedjünk. (Merkúr Kosban kvadrátban Bak Szaturnusszal)

Április 3, kedden a Neptunusz bolygó-óriás a saját jegye, a Halak közepére, 15-ik fokára ér. 2012-ben lépett a Neptunusz a Halakba, onnan ugrásszerűen megnőtt az emberek érdeklődése a spirituális dolgok felé, igénye a békére és a gyógyulásra, de egyúttal onnantól kezdve nehezebben is találjuk a stabil, definiálható pontokat; magunkban és az életben. Itt, a saját jegye közepére érve a Neptunusz a legerősebben fejti ki gyógyító energiáit, így érdemes ezen a napon, és a környező hetekben sok pihentető, gyógyító tevékenységet végezni.

Április 3, kedden azt vehetjük észre, hogy valamennyire átalakult a képünk a Párkapcsolatok, Emberi Kapcsolatok, Életünk Harmóniája, Földeltsége témáiban. Innentől kicsit tisztábban kellene látnunk, hogy mi az, amitől működnek ezek a címszavak, és mi az, ami miatt nem: akár saját magunk, akár egy másik miatt. Ugyanakkor ez is arra utal, hogy itt 3-a kedden, és a következő hetekben jó, ha kicsit szusszanunk, megpróbáljuk utolérni magunkat, és jobban a fizikai testünkre, a földelt-nyugodt állapotainkra koncentrálni, ne pedig gondolkodjunk-agyaljunk, pörgessük magunkat fejben. (Vénusz kilép Kos Uránusz együttállásából)

Április 3, kedd és Április 11, szerda között egy másik fényszög is az Egyszerűségre, a Stabilitásra mutat, hogy szépen szétziláltuk, szétcincáltuk magunkat belül és a környezetünkben az elmúlt hónapokban, különösen december óta, és most itt lenne az idő egy nagy levegőt venni, és a szó pozitív értelmében nagytakarítani, szanálni. Levágni rengeteg sallangot és tekergést, a lágy és laza hatékonyságra törekedni. (Vénusz Bikában trigonban Szaturnusszal Bakban)

Április 4, szerda és Április 18, szerda között ehhez az erőnk is megérkezik: de csakis ehhez. :) Láthattuk fentebb, hogy a cseszekedés, pörgés, harc és kavargás vitorláiból ki van véve a szél, az Erő. De ha arra irányulnak az erőfeszítéseink és a szándékaink, hogy nyugodtabb, földeltebb, egyszerűbb irányba haladjon a bel- és külvilágunk, ahhoz minden támogatást megkapunk. (Vénusz Bikában trigonban Marssal Bakban)

Április 5, csütörtök és Április 25, szerda között egy másik ugyanilyen fényszög aktív, és nagyban segít a Gyógyulásunkban és a szanálásban. Minden támogatva van, ami Belső és Békés; amibe viszont beletekerednénk, és/vagy izmozás magunkkal és másokkal, azt viszont hagynunk kell. (Mars Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 5, csütörtök ugyanakkor annyiban is szuper nap, hogy egy meglehetősen zavart, beakadt állapot is feloldódhat bennünk három hét után. Ha az elmúlt három hétben, különösen március utolsó hetében tapasztaltunk magunkon fejfájást, hőemelkedést, végtagfájást, ízületi fájdalmat, vagy bármilyen túlzottan gyulladt hőérzetet, ez a kioldódó fényszög okozta. Az Én-ünk megszabadul, és kicsit olyan ez a nap, mintha Prométeusz láncait elvágnák, és a sziklához kötözött, cincált helyzetéből felszabadulna. (Nap Kosban kilép Bak Mars kvadrátjából)

Április 6, péntek és Április 16, hétfő között viszont átveszi a stafétát egy másik fényszög, ami szintén nagyon Mélyből próbál kiszivattyúzni dolgokat belőlünk. Az idei év egészen novemberig erről fog szólni így vagy úgy, hogy last minute még próbálja az Univerzum a kollektíven bennünk besült vörös energiákat egy kicsit életre kelteni, és bennünket ismét Élővé, Természetessé vissza-változtatni. Itt már nagyon ficánkolhatunk az egyszerűbb és a könnyedebb dolgok felé, de fél szemmel még tiszteljük meg ezt a fényszöget, és bizony figyeljünk oda, hogy mi jön fel bennünk, mit kellene még integrálni magunkban ebben a másfél hétben. (Nap Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 9, hétfő és Április 17, kedd között egy másik nagyon kellemesen Gyógyító fényszög lesz aktív. Az egyik része a világi, megnyilvánult részeken földel és gyógyít bennünket, a másik része pedig a láthatatlan, finomenergetikai szinteken. Láthatjuk, hogy napra pontosan párhuzamos az eggyel fentebbi fényszöggel, így ebben a másfél hétben legyünk olyanok, mint egy igazán profi sportoló: amikor ’edzés’ van, azaz jön fel a cucc, akkor nagyon tegyük oda magunkat, amikor pihenés van, akkor viszont nagyon kényeztessük magunkat, és nagyon regenerálódjunk. (Vénusz Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 13, péntek és Április 23, hétfő között a Valódi Én-ünk is egy átalakuláson, újjászületésen megy át. Lényünk legmagjával jöhetnek fel bennünk új meglátások, bepillantások és ötletek, és nagy segítséget tudunk kapni az önismeretünkkel kapcsolatban, illetve hogy mi az, ami számunkra hosszútávú, működő és perspektívákkal teli tudna lenni. (Nap Kosban-Bikában együtt Uránusszal)

Április 13, péntek és Április 21, szombat között egy kicsit elválik a búza az ocsútól, és méginkább kettényílva megjelenhet, hogy mi az, ami lehúzó, fájdalmas és betekerő, és mi az, ami épülő, stabil és nyugodt. Ebben az egy hétben is lehet egy ’Aratás időszaka’, amikor sok párkapcsolat és emberi kapcsolat érhet a végéhez, születhetnek felmondások, összeveszések. Nem a semmiből lesz ez, hanem eljuthatunk egy olyan végpontra, amikor már annyira szembetűnő, hogy mi jó és mi nem, mi működik és mi nem, hogy a rendszer átbillen, és kettényílik. (Vénusz Bikában szemben retrográd Jupiterrel Skorpióban)

Április 13, péntek és Április 21, szombat között ezzel gyakorlatilag napra pontosan ott egy másik fényszög is, ami arról biztosít, hogy mindez a meghasadás, ketté-válás valójában abban segít, hogy Főnixmadárként újjászülessünk, vagy mint kígyó a bőrünket levedljük. (Vénusz Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Április 16, hétfőn a Merkúr bolygó három hét hátrálás után előreindul a Kos jegyében. A Merkúr a kommunikációnkért, gondolkodásunkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó, így retrográd mozgása alatt gyakran vannak félreértések, késések, fennakadások ügyintézésben. Innentől, hogy előreindul, könnyebben és olajozottabban működhetnek a fenti témák, és a fő hír ebben mégis, hogy a Bika jegye felé, ezáltal ő is a Zodiákus Tavaszi, Élő része felé indul meg; ahova május 13-án fog megérkezni.

Április 16, hétfő és Május 7, hétfő között három hétig a hagyományos asztrológiában ’Kis Rossztevőként’ és ’Nagy Rossztevőként’ ismert Mars és Szaturnusz együttállása után, a két bolygó együtteseként tekinthető Pluto-val áll együtt a Mars a nem túl könnyed Bak jegyében. Ez is egyfajta ’Arató’ hatás, ami megrázza a fát, és ami már nem élő, elszáradt, támadható, azt meg is fogják találni. Mint sarokreszelő, úgy reszelik majd le Életünk Sarkáról a bőrkeményedéseket, mint uborkahámozó szedik le a keményebb és a vastagabb, nem-élő részeket rólunk és az életünk dolgairól. (Mars Bakban együtt Plutoval)

Észrevehetjük, hogy az elmúlt pár évben, és nagyon intenzíven december óta minden azért dolgozik, hogy a bennünk és az életünkben beszorult kacatokat, besült energiákat felhozza és kipucolja, hogy mi magunk élőbbek és természetesebbek legyünk, a szó valódi és hagyományos értelmében.

Április 18, szerdán ezzel analógiában hátrafelé indul a Szaturnusz, saját jegyében, a Bakban. A Bak és a Szaturnusz is az Alapok-at jelentik, a Mércét, az Érettséget, Felnőttséget. A Szaturnusz hátrálása, különösen a saját jegyében teljesen a földrengés analógiájának tekinthető. Amikor mozog a csillár, rázkódik a fa, és potyog le minden, ami nem elég Stabil. Amiben már nincs Igazi Élet-energia. Szeptember 6-áig, pont nyár végéig fog tartani a hátrálása, így a következő öt hónapban különösen hagyjuk fel az elmúlt 25-30 év által kondicionált magatartással: hogy egy 3 és 5 év közötti ’fogyasztó’ és ’felhalmozó’ vagyunk. Ez jót tesz a gazdaságnak, de Emberi létünknek nem. Mostanság már Felnőttnek és Szuverénnek kellene lenni, és csak a legszükségesebbeket birtokolni a matéria szintjén, illetve olyat, aminek igazán van Értéke, univerzális mércék alapján. Erről szól igazán most a Bak Szaturnusz időszaka, és hátráló mozgása alatt ezt tesztelik és tartatják be igazán.

Április 20, pénteken a Nap a Bika jegyébe lép. Halleluja! A Kosba lépése meghozta a matematikai Tavaszt, a Bikába lépése pedig a de facto, tényszerű Tavaszt hozza meg minden évben. Ettől a naptól a Vénusz mellett már egy másik bolygó is jár a Zodiákus Élő, Földeltebb részén!

Április 21, szombat és Szeptember 18 (!), kedd között, öt hónapig lesz egy grandiózus hatás. Két bolygó-óriás egy-egy vizes területről fejtik ki nagymértékben segítő energiáikat. Mindkét terület lényünk Érzelmi és Energetikai Alapjait képviseli; mint amikor a tenger mélyére alámerül valaki a mesében, hogy megtalálja az elfeledett kincsesládát, és kinyitva azt megtalálja a Kincset. De addig még kell úszni. (Jupiter Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

Láthattuk, Április 18 és Szeptember 6 között hátrál a Szaturnusz, Április 21 és Szeptember 18 között van ez a fényszög, így elmondhatjuk, hogy ebben az öt hónapban szintén nagyon Mélyről kellene meríteni, és keresni, kutatni valami Stabil, Élő, Gyógyult részt magunkban.

Április 23, hétfőn, hogy teljes legyen az együttműködés, a Pluto is hátrafelé indul a Bak jegyében, és teszi ezt szeptember 30-ig. Micsoda hatalmas együttműködés ez, mint egy szimfóniában. A Bak a dolgok Alapjait jelenti, ugyanakkor berögzült, már nem-élő dolgokat is. A Pluto pedig olyan, mint egy légkalapács. Ezeket a berögzült, stabil, elakadt energiákat szedi-vájja szét, hogy alóluk előjöjjön a Friss, az Élet.

Április 18 és Szeptember 30 között három nagyon erős hatás nagygeneráloz bennünket, ami az ego-nknak horrorisztikus, az Én-ünk, az élő részeink számára igazi Örömhír. :)

Április 24, kedd és Május 4, péntek között elkezd az én-ünk és a dolgaink, életünk azért formát ölteni, és valami vidékies egyszerűséggel szuper dolgok is tudnak jönni. Ennek az lenne a kulcsa, hogy érjük be kevesebbel, egyszerűvel. Valami olyasmi ez, mint amikor kiskorunkban, még a régi rendszerben, a hiperkapitalista műanyag előtt kaptunk egy vajas kenyeret egy kis sózott paradicsommal, és azt éreztük, hogy ilyen finomat még nem ettünk! Erre az állapotra és hozzáállásra kellene törekedni. (Nap Bikában trigonban Bak Szaturnusszal)

Április 25, szerdán a Vénusz az Ikrek jegyébe lép. Itt is nagyon jól érzi magát a Bika jegyéhez hasonlóan, ugyanakkor a Párkapcsolatok, Emberi Kapcsolatok, Életünk Harmóniája bolygónak nagyobb mozgásteret, cselekvési lehetőséget is biztosít. Ha van kedvünk és hajlandóságunk ismerkedni, jól érezni magunkat, innentől ez is könnyebben és nagyobb spektrumon tud megtörténni!

Április 25, szerdán egyúttal a Nap eléri a Bika jegyének 5-ik fokát. Ezzel már teljesen kikerül a Kos jegyének hatása alól, és immáron maradéktalanul maga mögött hagyja a Telet, a nehezebb, zúzósabb dolgokat.

Április 29, vasárnap a Vénusz eléri az Ikrek 5-ik fokát, így ez mégjobban hozzájárul ahhoz, hogy könnyedebb, barátkozósabb részek és helyzetek is jelen legyenek bennünk és az életünkben.

Április már egészen biztosan más érzetű hónap lesz, mint az elmúlt néhány. Ténylegesen megjelenik a Tavasz: nemcsak időjárásban, de energetikailag és helyzetekben is számos területen leszünk könnyedebbek így vagy úgy.

Egy másik részünk pedig ismét további átalakulásokon megy keresztül, és amikor azt hittük, nem jöhet elő újabb réteg, nem lehet már mást facsarni, megmutatják, hogy „Jé, még ez is itt van!”. Mi pedig azt hittük, nincsen, de azzal hogy felhozzák, egy csomag elakadt energia is lehetőséget kap, hogy ismét Élő legyen. Próbáljuk így felfogni ezt, és menjünk bele ebbe emelt fővel: hiszen az az univerzum célja az idei évvel, szeptember-novemberig tartva, hogy Élőbbek, Felnőttebbek: Emberebbek legyünk.

thinkstockphotos-99084483-640x213.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása