HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.05.01. 09:45 Zöldkör

Május hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Május első két hetében még mindig jelen lesz valamennyire a morózusabb, megfogottabb, tekertebb állapot. Aztán május közepén mintegy varázsütésre elkezd minden a helyére kattanni. :) Meg tud jelenni egy régi-új béke érzése, a motivációnk, a részeink összhangja vissza tud térni. Ebben először még kicsit bizalmatlanok leszünk, de tiszta szándékkal és szerénységgel a hónap közepétől kezdve ráérzünk a dolgok ízére, és egyre inkább belejövünk. Így növekszünk és töltődünk a hónap második felében, és akkor a nyár ismét Nyár tud lenni szerénységgel-alázattal, és sokkal mélyebb önismerettel átitatva.

Május 1, kedd és Május 11, péntek között egy meglehetősen kellemes, és az október-december óta tartó időszakban nagyon hasznos fényszög lesz aktív. Mindkét bolygó mely részt vesz benne és mindkét csillagjegy, ahonnan ezt teszik segítő jellegű. Hozzájárulnak földeltségünkhöz nagy erővel. Tízből négy bolygó, a Bak Szaturnusz, Pluto és Mars, valamint a Skorpió Jupiter rázogatják fel a Karmikus dolgokat október-december óta nagy erőkkel, és ebben az ívben ez a fényszög olyan, mint amikor tavasszal mezítláb a kertben egy puha gyepen sétálunk. Meg tud nyugtatni és fel is tud tölteni bennünket, amire nagy szükség van. (Nap Bikában szextilben Halak Neptunusszal)

Május 3, csütörtök és Május 10, csütörtök között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős Merkúr megteszi utolsó csiki-csukis fényszögét. A Merkúr elég hosszan, Március 6 óta beszorult a Kos jegyébe, a Kezdet állapotába, és szinte rögtön a Szaturnusz megfogó, csiki-csukis fényszögébe. Ezen a héten a Karma másik bolygójával kerül ilyenbe, a Plutoval, hogy aztán az utána következő héten még a Marssal is megtegye ezt, és Május 17-én úgymond megszabaduljon. :) (Merkúr Kosban kvadrátban Bak Plutoval)

Május 3, csütörtök és Június 3, vasárnap között még továbbra is lesz egy fényszög, ami megfog bennünket, és az egész hónapon átível. Arról szól, hogy az elmúlt 25-30 évben, a Gyerekek Korában beivódott mintát purgálja ki belőlünk. Az a minta arról szól, hogy bármi amit kitalálunk, eszünkbe jut, rögtön és kímélet nélkül legyen a miénk. Ez az egyedfejlődésnek nagyjából 2-3 éves kori szintje. Ez a fényszög kiveszi ennek energiáját, és mint rossz drogosokat, leszoktat erről. Nem kaphatjuk meg azonnal, amit akarunk, a hisztériától és a feszüléstől még rosszabb lesz a helyzet: a Kontroll-elengedésre, átadására tanít bennünket. Nem biztos, hogy kis-én-ünkkel pontosan tudjuk, hogy mi Jó nekünk a szó objektív értelmében, így ha nem is hirtelen felindulásból kapkodunk, mint az elmúlt 25-30 évben, még lehet, hogy valami nagyobb volumenű és Minőségibb is ki tud alakulni. (Mars Bakban-Vízöntőben kvadrátban Kos-Bika Uránusszal)

Május 4, péntek és Május 13, vasárnap között egy nagyon kétarcú hatás lesz érvényben. Az egyik oldala rendkívül egyszerű, földelt, békés, a másik nagyon összetett, kavaros, bonyolult. Tekintve, hogy a Naprendszer két legnagyobb égiteste vesz rész benne és a két legnagyobb erővel bíró, ez járatja csúcsra az októberben indult, decemberben berobbant ’fifty-fifty’, megosztó és karmikus időszakot. Kihúzza a végletbe. 2017 október és 2018 november között tolja fel a Jupiter a Skorpióban a lenyomott vörös energiákat, így ez a fényszög pont félúton van, és jelzi a Skorpió Jupiter crescendóját. (Nap Bikában szemben Skorpió Jupiterrel)

Május 4, péntek és Május 12, szombat között ezzel gyakorlatilag napra párhuzamosan kihathat mindez belső békénkre, egyensúlyunkra és emberi kapcsolatainkra is ezáltal természetesen. Ebben az egy hétnyi időszakban erősebben vágyhatunk a valakihez vagy valahova bújásra, hogy bekuckózzunk, kis-kifli-nagy-kiflizzünk valakivel, kialakítsuk a fészkünket otthon vagy valahol és csak töltődjünk. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Május 7, hétfő egy rendkívül örömteli nap abból a szempontból, hogy a tízből négy megkavaró bolygó egyike kicsit kijjebb lép ebből a szövetségből. A Mars Március 24-én lépett a Bak jegyében a Szaturnusz mellé, és Erejével tüzelte, táplálta a Karmikus energiák feltolódását, felizzását. Utána Április 16-án a Pluto mellé is lépett a Bak jegyében, és még egyet tekert az erőn. Itt most kilép a Plutoval együttállásából, és egy időre kivonja tüzelő-hevítő energiáit a Karma két bolygójától, amit a komfortunkon is kellene éreznünk erőteljesen. (Kioldódik Bak Mars együttállása Plutoval)

Május 7, hétfő és Május 16, szerda között egy nagyon érdekes hatás lesz aktív. Lényünk és rendszerünk még mélyebb, eddig még kevésbé felismert aspektusai és oldalai jöhetnek elő azért, hogy egyszerűbbek és földeltebbek legyünk. Ennek az egész Skorpió Jupiter időszaknak (2017 októbere és 2018 novembere között) az a célja, hogy a már besült, elfelejtett, nem élt energiákat feltolja bennünk, hogy használhatóvá és élővé váljanak. Ezen a héten újabb érdekes epizódjai jöhetnek ennek a több mint egy évig tartó mintának. Igazi fordulatok, meglepetések, „tudtam csak nem sejtettem” ráeszmélések is érkezhetnek. (Nap Bikában trigonban Bak Plutoval)

Május 7, hétfő és Május 16, szerda között a két hónapja a Kosba és a Bak bolygók kvadrátjába szorult Merkúr megteszi utolsó csiki-csukis kvadrátját. Ez május felére megtartja az eddigi mintát, hogy eléggé meg vagyunk fogva, kötözve, hogy a ’műtéteket’, az elnyomott részeink felhozását meg tudják tenni rajtunk. Először a Vénusz, majd a Nap, majd most a Merkúr ment át a Bak bolygók megtekerésén, így a három fő világi és könnyedebb bolygó közül az utolsó is megszabadul ez alól ezután. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Marssal Bakban-Vízöntőben)

Május 10, csütörtök és Május 16, szerda között ez az utolsó megtépázás alatt álló Merkúr egy ’re-boot’-oláson is átmegy. Az Új, a Távlatok, a Perspektívák bolygója mellett halad majd itt, aki/ami felfrissíti az elmúlt hónapok után, és a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó ismét életre kel, be tud kapcsolódni a nagyobb áramlásba, működésbe. (Merkúr Kosban-Bikában együtt Uránusszal)

Május 15, kedd és Május 31, csütörtök között ennek az Új Erőre kelésnek a következő epizódját látjuk. Pont május második felére esik. A két fő világi értelemben vett férfias bolygó, melyek az én-ünket és aktivitásunkat jelölik, végre egymást segítő és támogató fényszögbe lépnek. Emiatt azt tudjuk mondani, hogy Május 10 és 15 után egy kicsit jobban vissza tudjuk kapni az ’én’, az ’aktivitás’ és ’kontroll’ témáit, de érdemes ezekkel belátóan, és a „kevesebb több” elvét alkalmazva bánni. Ne részegüljünk meg frissen jött régi-új szabadságunktól, hanem felnőttesebben, belátóbban, mértéktartóan használjuk azt az erőt és lehetőségeket, amik ekörül jelennek meg. (Nap Bikában-Ikrekben trigonban Vízöntő Marssal)

Május 15, kedd és Május 21, hétfő között a fentebb kifejtett Merkúr is kedvező fényszögbe lép, így a három legaktívabb bolygó pozitív hatásokban részesül. Ha az elmúlt hetekben, akár hónapokban az ügyeink és potenciáljaink megrekedtek, itt az idő, innentől el lehet kezdeni karakánabbnak lenni, jobban utánamenni a dolgoknak, és intézni őket. Egy kicsit jobban visszaengednek bennünket a piactérre úgymond. (Merkúr Bikában trigonban Bak Szaturnusszal)

Május 15, kedd és Május 24, csütörtök között a Párkapcsolatokért, az emberi létezésünk harmóniájáért, földeltségünkért felelős Vénusz is részesül az Új, a Távlatok, a Perspektívák energiáiban. Hűvös szellőként frissítheti fel ez is a kb decembertől eléggé megrázott emberi kapcsolatainkat, életünk egyensúlyát. (Vénusz Ikrekben-Rákban szextilben Kos-Bika Uránusszal)

Elmondhatjuk tehát, hogy Május 15-től mind a négy világi bolygó, a Nap, a Merkúr, a Vénusz és a Mars is részesül végre pozitív, segítő, támogató fényszögben is, így az innentől Május 23-ig tartó hetet pakoljuk meg finom, kulturált, feltöltő programokkal.

Május 16, szerdán a Mars a Bakból a Vízöntő jegyébe lép. A Mars tüzes, kifelé áradó energia, a Bak hideg, befelé húzódó, így a Bak jegyében a Mars eléggé meg volt fogva. Az ’én’-ünkért, erőinkért, ambícióinkért és a kontrollunkért felelős bolygó a Bakban Március 18-a óta kókadozott. A Vízöntő is szaturnikus jegy, itt sincs azért annyira elemében, de a Jövő, Cél, Perspektíva, Ideák területén ez is hozzájárul a MegÚjulásunkhoz. A Vízöntő Mars időszaka alatt az lenne a fontos, hogy egész rendszerünk újraindítsuk, újraértékeljük. Megvizsgáljuk, hogy mivel érdemes azonosulni és mivel nem, miért érdemes erőt kifejteni és miért nem. Miben tudunk/akarunk kontrollt gyakorolni és miben nem, illetve miben akarunk és miben nem.

Május 16, szerda ugyanakkor egy még fontosabb hatásé. Egy igazi monstre-váltás történik meg itt! Az Uránusz a Kosból a Bika jegyébe lép! És ez nekünk nagyon jó! :)

A Pluto bolygó 2008-bnan lépett a Bak jegyébe. A Bak a Rendet, évezredes alapokat, hivatásban pedig a pénzügy, közgazdaság, bank, könyvelő, könyvvizsgáló témáit is jelenti. A Pluto Bakba lépése megrengette az egész pénzvilágot, és ezen túl évszázados stabilnak hitt témákat is. Azóta keressük a stabil alapokat és a Rendet, és nem találjuk.

Az Uránusz 2011-ben lépett a Kos jegyébe. Ez az év volt, amit W-ívként hívtak. Lement a „Válság” első turnusa, és jött a második. Az Uránusz a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója, a Tisztánlátásé, a Kos pedig a Kezdet jegye. 2011 óta olyanok vagyunk kollektíven, mintha egy befagyott tavon akarnánk átkelni: négyet előre, kettőt hátra, hármat balra, egyet előre, kettőt jobbra, egyet előre, hármat hátra. Keressük-keressük, hogy mi lehetni Hosszútávú, Működő, Perspektívákkal teli, és nem találjuk. Sok embernek 2011-ben történtek vagy indultak olyan dolgok, amik valamennyire még ma is meghatározzák a jelenünket.

Az Uránusz Bikába lépése rendkívül örömteli. Egyrészt itt Stabilabb területre ér. Minta egy kerék eddig a levegőben pörgött volna, vagy megakadt volna. A Bikában már belekapar a földbe, leér, és el tud kezdeni rendesen forogni, ami a haladást, akár az Épülést is meg tudja hozni. Egyúttal arra is felhívja a figyelmünket, hogy az eddigi totálisan fejben élés, agyalás, túlbonyolítás, kifelé-felfelé áradás helyett a Jövő, a Perspektíva, a Cél a Földeltebb, Egyszerűbb dolgokban van; legalábbis 2018 májusa és 2026 áprilisa között, amíg az Uránusz a Bikában van. „Húzd ki”, „Csatlakoztasd le”, azaz szó szerint át kellene állni a képernyő bámulása és az elektro-szmog helyett egy vidékiesebb, földeltebb és egyszerűbb életmenetre, ritmusra.

Az Uránusz teljesen 2019 márciusában lép be a Bika jegyébe. Most belekóstol, aztán egy nagyon kicsit visszamegy majd a Kosba, de hogy eléri, már nagyon sokat jelent nekünk, és az elmúlt 7-10 év forgásai után már előremutatóbb témák is bejönnek. :)

Május 20, vasárnap a Vénusz a Rák jegyébe lép. Amolyan Nagytestvéri területére ér, hiszen a párkapcsolatokért, emberi életünk harmóniájáért felelős bolygó eléggé jól érzi magát az Érzelmek, Otthon, Fészek, Gyökéreresztés, Megnyílás és Kapcsolódás energiáiban. Meglévő párkapcsolatok szintet léphetnek minőségben, illetve újak is megjelenhetnek finom egyetértésben és már-már meglepő együtt-rezgésben. Egyéb emberi és családi ügyeinknek is jót tesz ez az energetika, így Május 15 után innentől végképp lehet egy következő körben az esetlegesen december óta megcincálódott viszonyainkat rendezgetni, kisimítgatni. :)

Május 20, vasárnap és Május 25, péntek között ettől természetesen, mondhatni már menetrendszerűen, megijedhetünk. Könnyen lehet, hogy nem hisszük el az elmúlt fél év tapasztalatai alapján, hogy ez tartós lehet, hogy képesek vagyunk rá, akarjuk. Valami azonban más már itt. Az elmúlt fél évben gyárilag voltak ott felkavarodások, összeveszések; elkerülhetetlenül. Itt már inkább a saját irracionális félelmeink és fóbiáink tudják ezt generálni, így vegyünk nagy levegőket, és ne kapkodjunk.  (Merkúr Bikában szemben Skorpió Jupiterrel)

Május 22, kedd és Május 30, szerda között egy másik hatás is ugyanezt jelzi, hogy egyik oldalról hív bennünket a Béke, a Kapcsolódás, a Megnyílás, a másikon pedig bedurcázhatunk, megmakacsolhatjuk magunkat. Fura módon bezáródhatunk és lefagyhatunk. (Vénusz Rákban szemben Bak Szaturnusszal)

Hát, ez itt „természetes, de nem normális”, ahogy a mondás tartja. Valahogy próbájunk egy arany középutat találni mindebben. Oké, tényleg nagyon erős volt emberileg-érzelmileg az elmúlt fél év, de ha hívnak, nyitnak felénk, akkor valamennyire fogadjuk, és kapcsolódjunk. Bízzunk kicsit.

Május 23, szerda és Május 28, hétfő között ebben az is segít, hogy kezdjük elkapni a fonalat ebben az ’élve-kinyitó-és-purgáló’ ívben. Nagyjából eddigre már érezzük, hogy mi a ritmus a Skorpió Jupiter és Bak Szaturnusz karmikus átnézésének, és már tudunk eszerint gondolkodni, cselekedni, illetve a feljött energiákat is jobban át tudjuk alakítani mozgási energiává az életünkben. Úgy is mondhatnánk, hogy decemberben berobbant a(z érzelmi) cunami, január-februárban fuldokoltunk, márciusban-áprilisban pedig megmakacsoltuk magunkat. „Anyádat, velem nem bírsz el! Rajtam nem fogsz ki!”. Mostanra vagyunk jó szörfösök, hogy látjuk, mikor jön az ár, mikor nem jön, és az ütemet innentől már egyre jobban tudjuk. :) (Merkúr Bikában trigonban Bak Plutoval)

Május 25, péntek és Augusztus 13 (!), hétfő között lesz egy két és fél hónapos, az egész nyarat átszövő hatás.

Az ’ego’-nkért, ’kis én’-ünkért, kontrollért, erő-ért felelős Mars elkezd majd hátrálni, és beszorul a Zodiákus leghidegebb, legkötöttebb területére, a Bak és a Vízöntő jegyek szaturnikus határára. Mindeközben még együtt is áll a Leszálló Holdcsomóponttal, ami olyan, mintha kihúznának egy dugót, és elfolyik az energetika 95 százaléka. Mielőtt bárki a hara-kiri szettjéhez nyúlna, hogy „Na, már csak ez kellett megint”, mindez egyáltalán nem probléma. Fentebb és korábbi írásokban már volt szó erről, hogy a Gyerekek Kora idomította belénk, hogy „mindent azonnal, mindent nekem, bármit megtehetek, én, Én, ÉN!!!!”. Hogy ez a ’világi’ fogyasztói kapitalista oldal, vagy a ’spiri’ álcázott oldal, teljesen mindegy.

Már 2015-ben elkezdték kivenni ebből a szelet, ahogy a Szaturnusz a Nyilasba lépett, de 2017 októberében a Jupiter a Skorpióba lépett, decemberben a Szaturnusz a Bakba, és onnantól kezdve ennek már tényleg helloszia. A nyáron még egy hatás is erre tanít, vagy ha nem akarjuk, akár kényszerít bennünket. Hogy ismét együtt áramoljunk az Egésszel, valami Nagyobbal, és ne őt tekintsük a mi kapitalista vagy ’spiri’ játékszerünknek, ahogy a köröm-sejt sem tekinti, tekintheti a szervezetet önmaga játékszerének, és mindenek felett állónak. (Mars Bak-Vízöntő határán, hátrálva, együtt Leszálló HCs-tal Vízöntővel, szemben Felsz,HCs.-tal Oroszlánban)

Május 28, hétfő és Június 5, kedd egy nagyon izgalmas hatás lesz aktív. Újabb rétegeket, mélységeket és magasságokat, aspektusokat hoz be emberi kapcsolatainkba, akár párkapcsolatunkba; de most hosszú idő óta először segítő jelleggel. Nem a felkavarás már itt a cél, hanem újabb árnyalatok. Arra is oda kell figyelni, hogy noha segítő fényszög, de előjöhetnek akár gondolatban, akár ténylegesen korábbi szereplői az életünknek, és olyan új ember is megjelenhet, akivel úgy érezhetjük, van már hosszú közös múltunk. Ilyenkor alaphelyzetben a tanács az, hogy engedjük el. A régi szereplőknél abszolút most is; az újaknál, ott jószándékkal, odafigyeléssel még akár pozitív is lehet a dolog, és amolyan Chiron-i, egymás sebeit gyógyító dolog, dolgok is kialakulhatnak. (Vénusz Rákban trigonban Skorpió Jupiterrel)

Május 29, kedd és Június 6, szerda között ezzel napra párhuzamosan egy nagyon-nagyon gyógyító és segítő fényszög van. Ez már annyira földelő-segítő-gyógyító, hogy ennél még csipesszel sem lehetne összerakosgatni a részeit. Létezésünk, lényünk fizikai, érzelmi, energetikai szintjein is egyszerre nyugtat és feltölt. (Vénusz Rákban trigonban Halak Neptunusszal)

Május 29 és Június 5 között ezáltal három vizes jegyben, a Rákban-Skorpióban-Halakban egyúttal létrejön egy Nagy Háromszög, egy Nagy Trigon is három nagyon kulturált bolygó között. Így ha ügyesek vagyunk és egy kicsit oda is figyelünk, értelmet nyerhet, ezáltal rehabilitációt is az elmúlt fél év érzelmi, emberi, párkapcsolati felkavarodása. Olyan ez a május vége, mintha tényleg átfordulna valami a Skorpió Jupiter 2017 október és 2018 november közötti időszakának felénél, és a kezdeti meglepetés, még pontosabban megdöbbenés után eddigre utolérjük magunkat. A csavargatás megy tovább, de mi már tudjuk, hogy mi merre hogyan.

Május 30, szerdán a Merkúr a saját jegyébe, az Ikrekbe lép. A gondolkodásunkért, kreativitásunkért, az életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó az év első pár hónapjában nem tudott túl jól lenni, május közepére azonban ’megszabadult’, és újra is indította önmagát. Május második felében összeszedi magát, és itt végre ismét ereje, virgoncsága, fürgesége meg tud jelenni! Már május közepétől mehetünk ismét, de innentől pedig abszolút. Szervezzünk is kirándulásokat, ügyintézéseket, nagy beszélgetéseket, rázzuk le magunkról a rozsdát! :)

Május 30, szerda és Június 4, hétfő között ehhez pedig Új sugallatok, Ötletek, Perspektívák, új lendület is tud érkezni. (Merkúr Ikrekben trigonban Vízöntő Marssal) Innentől a három leggyorsabb-legvilágibb bolygó, a Nap, a Merkúr és a Vénusz is Tavaszi-Nyári, Földelt, Élő területeken vannak. Visszakapjuk kicsit a harmóniát, a Nyarat, az egyetlen amire figyelni kell, hogy az ’ego’, a mohóság, a kontroll és a türelmetlenség az, amit engedjünk el, és legyünk szerények, áramlók. Örüljünk a békének. :)

41_kep.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása