HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Könyvek
http://zoldkor.com/

Önismereti Tanfolyamok
http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.04.07. 17:25 Zöldkör

Aranyháromszög

Talán nem véletlen, hogy éppen a Neptunusz-Mars szembenállás idején születik ez a cikk, hiszen szereplői egytől egyig részesei lesznek az írásnak. Neptunusz, Mars és Jupiter, mint a Neptunusz inverze, kifelé forduló aspektusa. 
Azt gondolom, mindenkinek érdemes kicsit foglalkoznia ezzel a témával, mivel március 23 és május 12 között, majdnem két hónapig tart ez a bolygókapcsolat, és gyakorlatilag mindenkinél, akivel kicsit alaposabban elbeszélgetek mostanában, előjön a Jupiter, Mars és Neptunusz összefüggése a saját életében, terápiás folyamatában is.

Van egy nagyon érdekes része testünknek, mely törzsünk jobb oldalán, középmagasságban helyezkedik el. Három szerv alkotja szimbiotikus kapcsolatban: a hasnyálmirigy, az epe és a máj. Korábban nem igazán tudtam ezek funkcióiról, ám a saját terápiás folyamatom elkezdte felhívni rájuk a figyelmet.
Mindezek kiegészítőjeként testünk bal oldalán a lép helyezkedik el, funkcióiban és elviségében szorosan kapcsolódva hozzájuk. Lássuk hát mindezt asztrológiai nyelvezettel!

A lép a Szaturnusz testi megjelenése, szerve, elsődleges feladata a szervezet oxigéndús vérrel történő ellátása, valamint bizonyos méreganyagok és a vas kiválasztása. A szimbólumok nyelvén, (a Szaturnusz természetéből adódóan és mivel bal oldalunkon van), lépünk az édesanyánkat és a vele való kapcsolatunk harmonikusságát jelképezi gyerekkorunkban.
A rendszert, stabilitást, rendet, kereteket és alapokat (Szaturnusz), melyekből táplálkozva megengedhetjük magunknak gyermekkorunkban, hogy gyermekien spontánok, kreatívok és szabadok legyünk (oxigén-Uránusz/Merkúr). A méreganyagok és a vas kiválasztása pedig a külvilágból felénk irányuló agresszió, ártalmak és egyéb problémák megszűrését, távol tartását jelenti.

Ha ezek az alapok egy harmonikus Szaturnuszú anyai jelenlét formájában megvannak, pubertáskorunkban és utána a fókusz egészséges módon áttevődhet szervezetünk jobb oldala felé. 

A hasnyálmirigy (Neptunusz) felelős szervezetünk inzulintermeléséért. Azt az anyával fogantatáskortól megélt ősegységet jelképezi, mely 7 éves korunkig ténylegesen, energetikailag jelen van. Félelmek, fájdalmak nélküli egy-ség a Neptunusz, ahova mindig van módunk visszatérni feltöltődni. Amennyiben ez energetikailag rendben van, önkifejezésünk a külvilág felé és akaratunk, céljaink megvalósítása (Mars) harmonikus, nem igényel extra energiaráfordítást, és nem pusztító, másokon átlépő. 
Mikor egy bizonyos időn keresztül képes fennmaradni ez az energiaáramlás a külvilág irányába (Mars), és van hova visszatérni feltöltődni (Neptunusz), akkor kialakul bennünk nemcsak édesanyánkkal, hanem a megnyilvánult világgal is az élet jóságának érzése, a hit, az erkölcs, a megbecsültség, egy valódi nagyság (Jupiter).

Amennyiben édesanyánkkal gyermekkorunkból diszharmonikus a szeretetáramlás, ez a folyamat saját életenergiánkból igényel extra ráfordítást. (A dolog pikantériája, hogy ez a neptunuszi ősegység nem édesanyánkkal kezdődik, hanem egy lépéssel előtte; éppen ezért nem lehetséges tökéletes szeretetkapcsolat az anyával egy kor/szint előtt.)
Amint tehát tudatára ébredünk a tökéletes szeretet (Neptunusz) hiányának, megjelenik bennünk egy késztetés ennek elérésére, de mivel tehetetlenek vagyunk ez ügyben, kialakul bennünk egy düh (Mars/epe). Ez azonban még távolabb sodor ennek megélésétől, harag-gá tompul, lelassul az energiaáramlás, méreg-esek leszünk (Jupiter/máj). Ezek után kezdünk el gőgösek lenni, felfuvalkodni, majd szerepet játszani, olyan módon, amiből úgy ítéljük meg, hogy segítségével az elvesztett ősszeretet és egység (Neptunusz) érzését a leginkább megélhetjük. 

Ilyen pótszer bármi lehet, a legelterjedtebb az alkohol vagy a kábítószer. Ha megnézünk egy ittas embert, mindhárom szint megjelenik: van aki egy sarokban bárgyún, csendben mosolyog (Neptunusz), van aki tör-zúz (Mars), van, aki nagyokat mond és fényezi magát (Jupiter). Végső soron ezek a pótcselekvések éppen elválasztanak az energiák teljes, szabad áramlásától, felhalmozódnak a méreganyagok, tönkremegy a máj (Jupiter). Mikor ezek a stratégiák is nyilvánvalóan csődöt mondanak, a hasnyálmirigy (Neptunusz) megy tönkre, kialakul a cukorbetegség - nem véletlen, hogy jelenleg 40 és 70 éves kor között a leggyakoribb a cukorbetegség, illetve a hasnyálmirigyrák (rák=Jupiter, Szaturnuszi ellensúlyozás nélkül).

Mit lehet tenni?

Érdemes ezekben a hetekben gyógyteákat inni - a hasnyálmirigy-re fehér-fagyöngy teát, az epe, máj, lép és vér (Mars) tisztítására napi két bögre csalánteát.

Jupiteri terület még a fenék és a combok, neptunuszi pedig a lábfejek. Szaturnusz a térdek, a témához kapcsolódóan az anyával való kapcsolat a bal térd.

Mivel napjainkban mind a Mars, mind a Szaturnusz még jó ideig hátrafelé mozog, remek alkalom felderíteni hol vesztettük el az ősegységet, életünk alapjait és kereteit, ami miatt düh, harag majd képmutatás halmozódott fel bennünk.