HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.01.01. 18:32 Zöldkör

2014

Bármelyik év jellemzésénél a leginkább hasznos és hiteles módszer az ún. lassú bolygók pozíciójának megállapítása. Lassú bolygónak azokat nevezzük, melyek legalább egy évet tartózkodnak egy csillagjegyben. Mivel a csillagjegy az ’otthont’, a jelleget biztosítja, a bolygó pedig dinamikus hatással hoz el történéseket, vizsgálatukkal általános sorsot, karmát tudunk előrejelezni.

Az elmúlt hetekben számos ember egyéni előrejelzését már megvizsgálva a 2014-es évre, korábban összeállt, hogy a legtöbb esetben, egyéni sorsban a 2014-es év nagy átalakulások, átrendeződések, irányba állások éve lesz, alapvetően pozitív jelleggel. Szinte mindenkinél az elmúlt 3-4-5 év felbolydulásokkal, akár veszteségekkel, bizonytalanságokkal volt teljes. A 2014-es év lesz az, amikor az energiák lecsitulnak, elkezdenek formát ölteni és építkezni, hogy majd 2015-től elkezdjük maradéktalanul és teljesen élvezni az új eredményeket és szituációkat.

A lassú bolygók vizsgálatával,a kollektív sorsban ugyanez a kép áll össze. A Nagy Átalakulás tovább zajlik. Korábban, az elmúlt években, ez majd’ mindenki életében felforgató jelleggel bukkant fel. Azok számára viszont, akik a korábbi időszakot kontruktív hozzáállással élték meg, eljöhet az Aratás ideje!

Mindezek mellett, arról is kell beszélni, hogy valószínűleg a 2014-es év egyfajta boldog békeidőnek is tűnhet majd visszanézve, ugyanis véleményem szerint felgyorsul majd a különbségek kihangsúlyozódása ember és ember között, egyre jobban ’kinyílik az olló’, legyen az anyagi, érzelmi, spirituális értelemben. Tovább erősödhetnek a végletek, mely folyamat korábban elindult már; minél inkább előrehaladunk az időben, annál feketébbnek és fehérebbnek fognak tűnni, érződni dolgok, emberek és helyzetek. Fontos emiatt, hogy szándékainkat és céljainkat megfelelően válasszuk ki, jól odafigyeljünk életünk dolgaira, mert egyre inkább a választás, a szándék, az elindulás lesz a meghatározó, és a megtett út inkább automatikusan fog történni, és gyorsan.

Mars

A Mars bolygó alapvetően nem tekinthető lassú bolygónak, mégis, a körülmények érdekes alakulása miatt, 2013. december 7 és 2014. július 25 között nyolc hónapot fog tartózkodni energetikai ellentétében, a Mérleg csillagjegyben.

Ez a hatás már önmagában is végletes, ahogy fentebb írtam, és elsősorban a Párkapcsolatokra, nemi szerepeinkre, illetve emberi kultúránkra, kultúráltságunkra lesz majd hatással. A Mars bolygó mindig lendületes, erőteljes, de kontrollálatlan energiákat közvetít, ’vendéglátója’, a Mérleg csillagjegy éppen ennek ellentétét, haloványságot, kecsességet, formálhatóságot, harmóniát.

Ez tovább erősíti majd a nemi szerepek elmosódását, felborulását. A Férfias, maszkulin és tesztoszteronos energiákat letompítja, elmossa; tovább fog majd nőni a ’coming out’-ok száma, illetve a metroszexuális jellegű férfiaké. Ugyanakkor nők esetében még inkább határozottá, céltudatossá, hajlíthatatlanná, nem egy esetben agresszívvá, támadóvá teheti őket. Ez a folyamat december elejével el is kezdődött, számomra meglepő mértékben szaporodtak el a támadó, kötekedő, értetlenkedő kommentek és megnyilvánulások az interneten nők részéről, akár saját, akár mások írásaira.

A Mérleg csillagjegy a Párkapcsolat jegye is. A Mars bolygó lendületet, erőt visz erre a területre, ami szintén kétféleképpen nyilvánulhat meg. A nem működő kapcsolatokat, melyek nem képesek továbblépni a felek húzódozásai, blokkjai miatt, szétfeszítheti, akik viszont már készen állnak, felemeli őket a Házasság, Család, Együttélés szintjeire. Mint amikor egy autóra ráadják a gyújtást. Ha jól van összerakva a motor, beindul, és haladunk vele, ha hézagos, akkor valószínűleg szétesik, akár robban. A Mars és a Mérleg ezen hatása nagyon érdekes módon egy másik bolyó számára készíti elő a terepet:

Jupiter

2013. június 25. - 2014. július 15. – Rák;
2014. július 16. - 2015. augusztus 11. - Oroszlán

A ’Nagy Jótevő’. Bárhol is járjon, arra a területre Bőséget, Szerencsét, Sikert és könnyítéseket visz. Mintha egy autópályát tisztára söpörnének, és adnának alánk egy Ferrarit. 2013. június 25-én belépett az Ikrek-ből a Rák csillagjegybe, mely az Otthon, Házasság, Anyaság, Család területe. Értelemszerűen hatása ezeket a területeket segíti, és felhívja a figyelmünket arra, hogy vigyük vissza rájuk a hangsúlyt, a kifelé áradás, racionalitás, szingliség túlzott megéléseiről. 2014. július 16-áig tartózkodik a Jupiter a Rákban, ez az egy év, mely során ott van, lehetőség mindannyiunk számára, hogy megállapodjunk, békét leljünk, költözzünk, emigráljunk, megfelelően házasodjunk, gyereket vállaljunk. Fontos, hogy visszataláljunk ezekhez az ősi értékekhez, illetve döntést hozzunk, felvállaljuk magunkat témáiban, ugyanis a Jupiter több mint 10 év múlva tér majd vissza a Rákba, feltöltve pozitív energiáival.

Amint ez a Nagy Jótevő átlép majd az Oroszlánba, segít integráltnak, felnőttnek is lennünk. Sokak számára ez is a lakóhely, haza megtalálását jelenti, Házasodást, Gyerek születését, céljainkban, vágyainkban kiteljesedést és sikereket.

Ám mivel a Jupiter és az Oroszlán is tüzes, uralkodó jelleg, tovább nőhet a képmutatás a világban, a követelőzés anélkül, hogy tettünk volna érte. Valószínűleg nem véletlen, hogy Magyarországon pont akkor lesznek a választások, amikor a Jupiter belép az Oroszlánba, és az eredményt nagy eséllyel lehet előre sejteni. Mindenki tudja, hogy nem jó az irány, de a büszkeség, a hit és remény megakadályozza, hogy bárki is bármit tegyen a változás érdekében. Ez megjelenhet a külvilágban, de a belvilágunkban is. A Szerénység és Szorgalom olyan erények lesznek nyártól kezdve, melyekre minden nap emlékeztetni kell majd magunkat. Ha ez jelen van/lesz, akkor határ a csillagos ég!

 Szaturnusz

A Jupiter ellentéte - ahol tartózkodik, ott az energiák lelassulnak, megfagynak, ott kell nagytakarítást, vizsgálódást, rendezést tartani. A Szaturnusz 2012.október 5-én belépett a Skorpió csillagjegybe, és 2014.december 23-ig fog ott tartózkodni. (2015 nyarán szintén visszatér oda majd három hónapra, hatása azonban már nem lesz olyan nagyon erőteljes, mint korábban). A Skorpió rendezetlen részeinket jelenti, olyan energiákat, témákat, melyekkel nem tudunk/tudtunk, vagy nem akarunk/akartunk szembenézni és feldolgozni, integrálni. Az, hogy a Nagy Rendező több mint egy éve bement ebbe a csillagjegybe, felkavart számos olyan témát, amikkel akár jóóó sok előző élet óta nem tudtunk, vagy akartunk szembenézni és megbirkózni. Kinek párkapcsolat, kinek költözés, vagy bármi egyéb formájában jelent meg; mégis, az elmúlt több mint egy évet terápiás szempontból nagyon munkássá és küszködővé tette.

Amint fentebb látjuk, továbbra is ott lesz a Szaturnusz a Skorpióban 2014 során. Marad tehát ebben az egy évben a dolgoznivaló életünk jelentős hányadában. A hatást finomítja, hogy mivel már több mint egy éve benne vagyunk, már nem érezzük annyira erőteljesnek, mint amikor berobbant 2012 szeptemberének végén, októberének elején. Mindemellett minél beljebb vonul egy bolygó egy csillagjegybe, időben és távolságban, annál inkább segítővé, rendezővé, felemelővé tud lenni a hatása. Még mindig jöhetnek 2014 során az elmúlt évben megyszokott érzések, helyzetek az életünkbe, ám ez már nem olyan lesz, mintha az arcunkat nyomnák akaratunk ellenére mindenféle nem tetsző dologba. A folyamat képes lesz megfordulni, és már lefelé helyett felfelé ívvel fog rendelkezni. Ami feljön, az el is tud majd távozni. Mint amikor valami rosszat eszünk, az elején nem akarunk rosszul lenni, küzdünk, majd rájövünk, hogy kint jobb az, mint bent, és elindulunk a fürdőszoba felé. És utána megkönnyebbülünk. Rájövünk, hogy át kell, hogy menjünk rajta, pontosabban neki rajtunk, és utána sokkal könnyebb és jobb lesz minden.

A 2014-es év után, aki végigdolgozta és végigterápiázta magán ezt a két évet, amíg a Szaturnusz a Skorpióban tartózkodott, az hihetetlenül integráltan, felemelkedve, és erőteljesen, rendíthetetlenül fog nekivágni 2015-nek és az utána következő időknek, időszakoknak. :)

Uránusz

Az Uránusz a Kos csillagjegyben lesz végig 2014 során. A Kos valami kezdetét, erőt, elindulást jelent, az Uránusz célokat, jövőt, perspektívát, ötleteket. 2011 óta, amikor belépett az Uránusz a Kosba, azt tapasztaljuk, hogy életünkben valamilyen nagy váltás kellene, újrarendeződés, de ezzel együtt tanácstalanság és bizonytalanság van. Ahogy az Uránusz egyre mélyebbre megy a Kos-ban, úgy körvonalazódik egyre inkább majd, merre szeretnénk haladni, mik a terveink, mi működik az életünkben, kivel és hogyan. Még mindig lehet egyfajta előre-hátra lépegetés, amit főként a Szaturnusz okoz a Skorpióban, de ahogy átlép majd a Nyilasba, úgy lőnek ki bennünket egyfajta rakétaként. Ez azonban majd csak 2014 Karácsonyakor, és egyre erősödve utána fog megtörténni teljesen.

Élvezzük 2014 során a tervezgetés, alakulás kezdeti izgalmát, ahogy maguktól bontakoznak, fejlődnek a dolgok. A jó hír, hogy ha semmit nem csinálunk, akkor is egyre inkább előre fog lépni az életünk; a két tüzes minőség energiái gondoskodnak majd róla.

Neptunusz

A Neptunusz 2012 februárja óta a saját csillagjegyében, a Halak-ban található. Végig 2014 során is ott lesz, erősítve intuitív, gyógyítói képességeinket. Alacsony aspektusában magányt, melankóliát, reménytelenséget is jelent, így ez is egy olyan hatás, ami fokozza a ’kinyílik az olló’ elvét. Aki nem hajlandó felfedezni belső világát, és ezáltal gyógyítani azt, egyre inkább tanácstalannak, magányosnak érezheti magát. Aki felvállalja a felfedezés kockázatát, az hihetetlen mélységeket és képességeket fedezhet fel magában. Ahogy a Neptunusz halad előre a Halak-ban, úgy válik majd egyre spontánabbá és könnyebbé ilyen képességek, készségek felfedezése. Egyre többen ’ébrednek’ majd, és ezzel párhuzamosan egyre többen süppednek vissz saját (álom)világukba.

Ha tehetjük, végezzünk el számos gyógytói kurzust, technikát 2014 során, meditáljunk, jótékonykodjunk minél többet. Keressük önként a csendet és a magányt, a belső világunk kialakítása ne menekülésként, passzívan jelenjen meg, hanem tudatos folyamatként, melynek során feltöltődhetünk újonnan felfedezett mélységeinkből és erőinkből.

Pluto

A Pluto bolygó továbbra is a Bak csillagjegyben lesz 2014 során. Ahogy megközelítette a Bak-ot 2008-2009 során úgy omlott össze kártyavárként a pénzügyi rendszer, és az addig ismert működő struktúrák. Számos ember életére azóta is lemondással, szűkösséggel hatnak a több éve történt események.

A Bak csillagjegy életünk stabil(nak gondolt) alapjait jelenti, illetve azokat a rétegeket, falakat, álcákat, páncélokat, melyeket gyerekkorunkban húztunk fel és fejlesztettünk ki, hogy hamarabb felnőjünk, meg tudjuk magunkat védeni, és egyedül is képesek legyünk boldogulni. A Pluto teljes átalakulás, lebontás energiáit képviseli. Továbbra is azt hangsúlyozza majd 2014 során, hogy emberi létezésünkben ne akarjunk maradéktalan, teljes stabilitást, áramoljunk, ismerjük fel, hogy már felnőttek és önállóak vagyunk, így védműveink, falaink, melyek régebben még alapokat és páncélt adtak, már lebonthatóak. Mintha házat építenénk, és utána elfelejtettük volna leszedni az állványzatot, így nem is látjuk, milyen lett a kész mű.

A jövő év során továbbra is bontogathatjuk már elavult, megkövesedett, nem áramló részeinket. És amennyiben megtesszük, nagy meglepetésben lesz részünk: Rájövünk, hogy pont azzal, hogy elbontunk valami régit, nem működőt, azzal válik életünk harmonikusabbá, boldogabbá. Tegyük le álarcainkat, páncéljainkat, ugyanis a Pluto a Bak-ban 2014 során továbbra is a ’kevesebb több’ üzenetét, energiáit fogja küldeni. A fülünk mellett elengedve a mai korok marketingjét, ne halmozzunk fel, annyit és úgy birtokoljunk, amire szükségünk van, és meg kell tanulnunk úgy is felfedezni értékeket, hogy nem drága, nem trendi, vagy akár minőségi dolgokban lássuk meg azokat. Az egyszerűség, visszafogottság, szerénység és szelídség a kulcsszavak, melyek a Pluto-tól a Bak-ból érkeznek.

Összességében az látszik a 2014-es év bolygóhatásainak vizsgálatánál, hogy nagyban enyhülni fog a nyomás, mely a tavalyi, 2013-as év során végigkísért bennünket. Minden elkezd elindulni az életünkben, az Aratás időszaka azonban 2015-ben jön majd el. Engedjük a dolgokat a maguk útján haladni és kialakulni, ez lesz a kulcsszó a sikerünkhöz! Aki továbbra is görcsöl, irányítgatni próbál, az egyre inkább magányosnak, kiábrándultnak fogja érezni magát. Aki a belső világával lesz elfoglalva, felfedezve, gyógyítva, megélve azt, és a külvilág ügyeiben szerény, szorgalmas, csendes, kulturált és visszafogott módokon éli az életét, az nagyfokú hála, boldogság és hazatalálás érzetét tudja majd megélni, egyre fokozódó és erősödő mértékben.

2014 - Planets.jpg

Aktuális híreink:

- Elindítottuk a Facebook-on a 'Zöldkör' csoportot - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Bátran csatlakozzatok! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286

http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol

http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii

http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii

http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=FhdOWczzSEU ; https://www.youtube.com/watch?v=2TnOkOPAdDQ

- A jelenlegi időszakra és a következő 2-3 hónapra érdemes ezeket elolvasni: http://zoldkor.blog.hu/2013/11/07/jupiter_hatrafele_indul ; http://zoldkor.blog.hu/2013/11/15/a_hold_minosegeinek_harmoniajarol

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne aktívabban magán dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről, illetve ajánlunk egy programsorozatot is: http://terpszichologia.blog.hu/2013/11/05/3_csakra_nap ; http://zoldkor.blog.hu/2013/11/04/a_biztonsag_elerese_csakranapok

komment

süti beállítások módosítása