HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.03.03. 01:35 Zöldkör

Az Elengedésről

'Elengedés'. Micsoda szlogen lett ebből is. ’Szabad Akarat’, ’Tudatos Teremtés’, ’Elengedés’; bombáznak minket ezekkel a frázisokkal mindenhonnan a spirituális médiából, és mire oda jutnánk, hogy ezeket a minőségeket valójában éljük, már hirtelen nem is tudjuk, hogyan lássunk hozzá. Érthetetlen módon, a farkast kiáltó fiú esetéhez hasonlatosan annyira rá vagyunk a legtöbbször feszülve arra, hogy ’spirituálisan’ éljük az életünket, hogy gyakran a legelemibb fogalmakat is nehezünkre esik működtetni természetességgel – pedig valaha már ott volt ez a képességünk is!

Március 3-án, ma, a Szaturnusz hátrafelé indul a régmúlt energiáit jelképező Skorpió csillagjegyben, és Március 6-án a Jupiter előreindul. Micsoda sorcsere ez. Tökéletes szimfónia, tökéletes rend. A régi kirepül, és az új bejön az életünkbe általa. Ha van hely neki. Hogy lesz-e? Ez csakis Rajtad múlik!

Manapság mindenki elengedni akar. Elmét, gondolatot, haragot, egót, fájdalmakat. Mindenki szeretetteli és békés akar lenni. Miért érződik ez a legtöbb esetben kevésbé őszintének? Mert manapság ez a divatos. Minden kornak megvan a maga divatja, és amíg kétezer évvel ezelőtt a mai énünket kitasztították volna a honfoglaló magyarok, vagy a vikingek, boldogulásunkhoz még mindig szükségünk van a beilleszkedésre. Más köznormák szerint, de még mindig. Ma ennek szlogenjei, a Szeretet, az Elfogadás, a Tudatosság és Ego-nélküliség neonfényeiként villognak, és mi mindig igyekszünk szem előtt tartani ezeket. És amint bármi is bejön életünkbe, ami nem az, igyekszünk ’elengedni’.

A Párkapcsolatod nem spirituális? Elengeded. A munkád nem a gyógyítás? Elengeded. A gyereked nem viszonozza ’szereteted’? Elengeded. Jobb lesz majd. Az Égiek megadják, csak akarnod kell. Teremtened.

Hányan vannak, akinek valóban jön valaki? Vagy valami a régi helyett? Hányan vannak, akik ’elengedték’ a régit, és az új csak nem akar jönni? A többség ott van munka, párkapcsolat nélkül, pedig nekik azt mondták, hogy ha ’elengednek’, be tudják ’vonzani’ az újat, a szebbet, a jobbat. És várnak. És járnak a csoportba, meditálnak, és mégis: valami hiányzik.

Amerikában emberek milliói élik így az életüket, odavetítve, ami nincs ott, és nem is tud ott lenni, hiszen már úgy tűnik, mintha ott lenne, és bevallani sokkal nehezebb, hogy lehet, hogy tévedtünk. Indiában minden egyes alkalommal rengeteg olyan negyvenes-ötvenes nővel és férfival találkoztam, akik ültek a guru lába előtt, rózsaszín sállal a nyakukban, Namaste feliratú pólóban, és nem erőt, energiát és tudatosságot érzékeltél rajtuk, hanem várakozást és reményt. Ki tudja mióta várakoznak ők, és még meddig fognak, várva a szebbre, többre, jobbra.

Az Elengedésnek hatalmas ereje van. A valódinak. Igazából én azt gondolom, hogy az embereknek nem túl kevés van, hanem túl sok. Nem fáradtak, szomorúak és enerváltak, hanem túl sok energiájuk van! Csakhogy ez az energia nem áramlik. Régi kacatokban van tárolva a fizikai világban, és elnyomott érzésekben a belsőben. "Hátha jó lesz még valamire…!"

Nekem az az alapelvem, hogy a háztartásunkba nem valóak olyan dolgok, amikről nem tudjuk, hogy hol vannak, vagy hogy ott vannak. A fiókok mélyén, a polcok hátsó, elfeledett szekcióiban lévő dolgokat nem használod, teljesen felesleges tehát tárolni. Hasonlóképpen a lelkünkben lévő dolgokkal is. Mégis, kinek van kedve egy ilyen nagytakarításba kezdeni, akár kívül, akár belül?! Hiszen ha elkezded, akkor félig nem elég megtenni, csakis teljesen! :)

És előbb-utóbb rájövünk, hogy túl sok mindent tárolgatunk létezésünk minden dimenziójában. Amikor ezt igazán átérezzük, meg is tesszük a szükséges lépéseket. Kezdetben ’elengedünk’. Kidobunk régi dolgokat az életünkből, legyenek azok tárgyak, vagy emberek, és hamarosan azt vesszük észre, hogy visszajöttek. Vagy ugyanazok, vagy ugyanazok, csak más csomagolásban. És itt van a trükk!

Bármi, ami megjelenik a külvilágban, a tudatalattidban lévő energiák kivetülése. Mint a Mátrixban. Nincs kanál. Pontosabban Te vagy a kanál! :) Ha életedet valóban át akarod rendezni, akkor belül kell kezdened a rendeződést. És az emberek nagy része itt ismét vakvágányra téved. Elkezdenek meditálni, jógázni, vezetetett meditációkat hallgatni. Megszabadulni régi dolgoktól viszont csakis úgy lehet, olyan elvek alapján, ahogy kialakultak.

Életünk energiák és benyomások folyamatos áramlása. Valahányszor olyan állapotban vagyunk, ahol a Tudatosság és a Szeretet faktora nem száz százalékos bennünk, (és valljuk be, ez az esetek 99,9 százalékában így van), az energia, amit észlelünk, elakad. Minden elakadt energia lesüllyed a tudatalattinkba. Minél inkább olyan szituációban találjuk magunkat, ami Létünket, Egységünket fenyegeti, vagy cáfolja, annál nagyobb ez a csomag. És ez a csomag a tudatalattink mélyén teremtő erővel válik átitatottá! Aztán megjelenik ismét a külvilágban. Ezért teszik fel olyan sokan a költői kérdést: „Miért ugyanolyan pasikba botlom?”, „Hogy van az, hogy engem mindig megcsalnak?”, „Miért nekem sosincs pénzem?”, és a végtelenségig lehetne folytatni az ilyen tudatalatti mantrákat.

Ezek a csomagok nem jönnek ki meditációval, jógával, képzelődéssel. Úgy jönnek ki, ahogy bementek, követve szervezetünk, energiarendszerünk törvényszerűségeit. Ezek a mélyben lévő energiák mindig a megszabadulásra törekednek, hogy ismét mozgásba lendüljenek, de saját erejükből a gyomrunk magasságáig jutnak el. Ezért ilyen savas, feszült, gyomorgörcsös sok ember.

Ettől a ponttól saját tudatos erőfeszítéseink viszik feljebb a blokkokat, és a bennük lévő energiát. Találnunk kell egy jó kis közeget, ahol biztonságban érezzük magunkat, és egy embert, aki partner ebben a folyamatban, előképzettségével és érettségével, rátermettségével. Az ő segítségével ismét meg kell élnünk azt, amit korábban, azt, ami azóta ismétlődően történik velünk. Ez a ’Megélés’ szintje. Ha rendben vannak a dolgok, megélésünket tudnunk is kell megfelelően kikommunikálni. Ez a ’Kommunikáció’ szintje. Ha megfelelően megéltük, és kikommunikáltuk, lehetőségünk van arra, hogy átlássuk, és megértsük objektívan, hogy mi történt ott a múltban, és hogy jelenik meg a jelenünkben, életünkben. Ez a ’Megértés’ szintje. A legtöbb módszer, például a nyugati terápia, itt meg is áll. Teljesen átgereblyéztük a kis dombunkat, de még mindig ott van. Ezért van szükség a negyedik lépcsőfokra, az ’Elengedődés’-re is. Ezt a legfelső szintet egy külső spirituális energia jelképezi, ami kiszippantja belőlünk az elakadt energiákat, ismét visszaadva őket a világnak, és az addig hozzá tartozó területét az életünknek felszabadítva, mozgásba hozva.

Az igazi Elengedés mindig egy passzív folyamat. A kegyelem egyfajta állapota. Előtte viszont nagy erőkkel dolgozunk, és végül átengedjük a Fentieknek, hogy vigyék: mi már megköpültük, mint a vajat. Csak az ilyen Elengedés jár együtt valódi átalakulással!

Máskülönben csak drámázunk. Az emberek nagy része teátrálisan ’elengedi’ a párját. Bejelenti ezt a Facebook-on, a szüleinek, a barátainak, értesíti a Távirati Irodát. És vár. És nézi a sarkokat, hogy mikor fordul be az illető az utcába. Összerándul a gyomra, amikor az illető megjelenik egy tanfolyamon, a munkahelyen, egy étteremben. Nézi a Facebook-on, hogy az illető státusza még ’Egyedülálló’-e, vagy már van valakije, és ’Kapcsolatban’ van. Milyen elengedés az ilyen?! Nem csak egy szerepjátszás-e, ahol a formát összetörted, kilökted, illetve megpróbáltad, de a hajlam, a csíra még ott van rá..?

A Valódi Elengedésnél nincsenek már válaszreakciók; onnan tudod, hogy valóban megtörtént. Ha szembejön az exed, és ugyanolyanok a testi érzeteid, mint voltak előtte egy perccel. Ha visszamész gyerekkorod iskolájába, és a régi tanárnő láttán nem ugrik össze a gyomrod. Ha otthagyod a munkahelyed, és nem rohansz oda vissza műszak végén minden nap. Onnan tudod, hogy tényleg elengedted.

És most ilyen Elengedésekre van szükség. Most először mondhatom azt 2012 októbere óta, hogy nem azért, mert amúgy félnivalód lenne, és valami baj történik. Most az van, hogy Te jársz jól, ha Elengedsz! :) Most van az, hogy két kézzel szórják majd a jót Március 6-tól, de ha tele vannak a tenyereid mindenféle limlommal, nehezen kapsz el bármit is. Ha mindenféle ócska, haszontalan dolgokkal vannak tele a zsebeid, hogyan viszel haza bármit is az ajándékosztásból? Most magadnak teszel jót, ha Elengedsz olyan dolgokat, amik már nem kellenek, mert sokkal jobbat tudsz kapni a helyére. Ha valóban Elengeded, nem csak ’elengeded’... :)

Neo-spoon.jpg

Aktuális híreink:

- Asztrológiai és Önismereti Tanfolyamot indítok szeptemberben, mely online végezhető, és a tananyag bármikor visszahallgatható. 
Bővebb információk itt: zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Visszajelzések a tanfolyamot elvégzettektől: http://zoldkor.com/tanfolyam-visszajelzes/18.html?view=category

- Előjegyezhető az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv! Augustusban megírom, várható megjelenés: szeptember vége. :) http://zoldkor.com/konyvek-menu/elokeszuletben/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez-elojegyezheto.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1800-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása