HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.04.28. 18:06 Zöldkör

Május hónap asztrológiai előrejelzése, 2014

Május hónapja során láthatjuk majd a lekerülését azon láncoknak rólunk, amik november óta csörögnek rajtunk folyamatosan. Minden egyes héten újabb és újabb ilyen korlátozó erő tűnik el, és egyre magasabb fokozatokba tudunk majd kapcsolni. Az elején döcöghet a történet még, de mint a biciklizéssel, itt is hamar bele fogunk jönni, és rátalálhatunk arra a harmóniára, ami már jópár hónapja vár rá, hogy visszatérjünk hozzá! :)

Április 30, szerda és Május 12, hétfő között érezzük majd a ’földelődést’, mint amikor a repülő leszállt, vagy fordítva, a vakond előjött, és harmonikusabban tapasztaljuk az életünket fizikaibb síkokon. (Nap Bikában szextilben Jupiterrel Rákban)

Május 1, csütörtökön még inkább szabadnak érezhetjük a cselekedeteinket a világi síkokon, amit kitaláltunk, amiért eddig dolgoztunk, elkezd majd formát ölteni, a világi szinteken is megvalósulni. (Merkúr kilép együttállásból Nappal Bikában)

Május 1, csütörtök és Május 5, hétfő között mindehhez a ’világiasodáshoz’ kapcsolódhat egyfajta visszahúzó bűntudat, óvatosság is, induljunk ezért lassan, körültekintően, lépésről-lépésre. (Merkúr Bikában szembenállásban Szaturnusszal Skorpióban)

Május 3, szombaton ismét olyan fényszög indul, amire nagyon várok, és aminek hiányát nagyon érezzük egy pár hete. Ez a hatás visszahozza fokozatosan a Rendet, a Spiritualitást, a magasabb Jót az életünkbe. (Jupiter Rákban trigonba lép Szaturnusszal Skorpióban)

Ugyanezen a napon a Vénusz bolygó belép a Kos csillagjegybe. Magasabb aspektusában ez új Párkapcsolat születését, meglévő újraformálódását, energiával feltöltődését jelenti, tágabb értelemben a Harmónia Születését. Alacsonyabb aspektusában ez tovább erősíti a nők elférfiasodását, amit a Mérlegben március és május között hátrafelé haladó Mars még inkább fokoz. Érdemes több nőnek már nem levágatni a haját rövidre, a konditermeket most már hagyni egy kicsit kiürülni, mert a hosszú távú hatása ennek eléggé nagy káosz lesz, már az is, de ez egy külön cikk témája lehetne. Itt még azt a tippet érdemes figyelembe venni, hogy minél jobban akar valamit egy nő, és minél hevesebben és türelmetlenebbül tesz érte, annál messzebbre kerül tőle. Ennek a tanácsnak, tippnek különösen az év második felében lesz nagy jelentősége.

Egy harmadik hatás itt a felfrissülésünket, a külvilág felé fordulásunkat eredményezi. Az a ’nyugtató’, ’fájdalomcsillapító’, amit a Nagy Kereszt utolsó időszakára kaptunk, már kimegy itt belőlünk. (Nap Bikában kilép szextilből Neptunusszal Halakban)

Május 4, vasárnap ismét olyan nap, amikor oda kell, hogy figyeljünk a komfortérzetünkre, általánosságban az emberi kapcsolatainkra, hogy jól tudjuk magunkat érezni, és ne nagyon bántsunk meg senkit. Fontos, hogy ez lesz a Nagy Kereszt feloldódása előtt az utolsó ilyen nap. (Nagy Kereszten a Hold is, Rákban, együtt Jupiterrel)

Május 6, kedd és Május 15, csütörtök között olyan érzetünk lesz, mint amikor hosszú bezártság után kinyitnak egy ajtót, és szabadok vagyunk, de még nem tudjuk elhinni. Figyeljük, hogy nem-e cselről van szó, nem-e valami probléma van, azzal, amit kapunk, és mikor visznek vissza oda, ahol eddig még kevésbé jó volt. A dolog iróniája, hogy ha nem figyelünk oda, ez az attitűd önbeteljesítő jóslattá képes válni, ’megmérgezve’ azt, ami valójában teljesen rendben van életünk világi szintjein. (Nap Bikában szemben Szaturnusszal Skorpióban)

Május 7, szerda és Május 15, csütörtök között, mindezzel párhuzamosan, olyan fényszög lesz aktív, ami teljesen megboríthatja a nemeket, mind globális, mind egyéni szinteken. A Mars és a Vénusz egymás csillagjegyeiben, egymással szemben olyan erőt képviselhet, mint amit a vihar előtti feszültségként érzékelünk, szinte tapintható lesz ez a fajta elektromosság. Próbáljuk mély tisztázásokkal és minél egyszerűbb dolgokkal tölteni ezt az egy hetet. Itt is még a lépésről-lépésre haladás elve van érvényben teljes mértékben.

Május 8, csütörtök és Június 4, szerda között a hónap leghosszabb, leginkább átívelő hatását találjuk, amolyan ’surranópályán’. Két apróbb bolygó a Merkúr és a Vénusz alkotja, egy finom, lágy fényszöggel. Ebben a majdnem egy hónapban szinte kötelező jelleggel érdemes ismerkedni, randevúzni, kimenni a szabadba, élvezetes dolgokat csinálni. Aki eddig frusztrált volt a Párkapcsolat hiánya miatt, itt tud a legnagyobb eséllyel találkozni valakivel. Arra érdemes figyelni, hogy lassan kell felépíteni az itt indult kapcsolatokat, ha hosszabb távon akarjuk őket, mert a fényszög hatása gyors fellángolás után gyors lelohadást eredményez alaphelyzetben. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Merkúrral Ikrekben-Rákban)

Május 9, péntek ismét olyan nap tavaly Szeptember 20 után, amikor is a Pluto előreindult, amire mindenki nagyon vár már! :) Ezen a napon kioldódik az Április 9-én indult ún. Nagy Kereszt. Ezt a hónapot az asztrológusok az év legnehezebb hónapjaként emlegették, és mindannyian tapasztaljuk, hogy konfliktusos, pörgős, nagy felfordulásokkal és átalakulásokkal teli négy hét zajlik éppen. Innentől egy kicsit könnyebb lesz majd, az újraépülés, a rendeződés lassan és fokozatosan végbe is tud menni.

Május 9, péntek és Május 14, szerda között egy másik hatás is aktív, mely azt eredményezi, hogy megriadhatunk a szabadságtól, ami így jön. Már rég kinyíltak a kapuk, már régen mehetnénk, de szemünk összezáródik a hirtelen jött fénytől, és tétován indulunk el. Ebben a pár napban zavarodottnak, tanácstalannak, aluszékonynak, lassúnak érezhetjük magunkat szóban, tettben és gondolatban is egyaránt. (Merkúr Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 11, vasárnap és Május 20, kedd között szintén olyan hatás aktív, ami segíthet régi, kevésbé funkcionális (pár)kapcsolatok megújulásában, nem működőek felbomlásában, és újak megszületésében. Érdemes ebben az időszakban beiratkozni táncolni, színházba menni, szocializálódni. (Vénusz Kosban együtt Uránusszal)

Május 13, kedd remek nap gyerekvállalásra, egészségügyi beavatkozás elvégeztetésére, lelki terápiára, régi, múltbeli dolgok begyógyítására. (Hold Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

Május 13, kedd és Május 23, péntek között túl gyorsan akarjuk majd behabzsolni azokat a dolgokat, melyeket úgy érzünk, kimaradtak az elmúlt fél év visszahúzódásai miatt. Mintha egy napja nem ettünk volna, és most mindent fel akarnánk falni. Induló párkapcsolatoknál figyeljünk arra, hogy ne támasszunk túl nagy elvárásokat és igényeket még a másikkal, és ne akarjunk folyamatokat siettetni – úgy általában az életünk minden területén. (Vénusz Kosban kvadrátban Jupiterrel Rákban)

Május 14, szerdán a korábbi Nagy Kereszt egy másik fényszögkapcsolata is kioldódik, tovább növelve komfortérzetünket és felszabadulásunkat. Szintén nagyon jót tesz az eddig tapasztalt (pár)kapcsolati küszködések enyhülésének és életünk komfortjának, illetve a jó közérzetünk helyreállításának. (Uránusz Kosban szembenállása kioldódik Marssal Mérlegben)

Május 15, csütörtökön nagy (pár)kapcsolati fordulat lehet mindenki életében. Amolyan ’delphoi jóslat’ ez: könnyen lehet régiek vége vagy újak kezdete ez a nap, egyaránt. (Vénusz fokra pontosan együtt Uránusszal Kosban)

Május 20, kedden a Mars bolygó előreindul ellentétes csillagjegyében, a Mérlegben. Március eleje óta ment hátrafelé benne, megfosztva bennünket a nyugalomtól, a kellemes közérzettől, a pozitív dolgok élvezetétől. Július végéig itt tartózkodik még, de már léééényegesen kisebb hatásfokkal, mint a tavasz első hónapjaiban.

Május 21, szerdán a Nap bolygó belép az Ikrek csillagjegybe. Ez mindig a kiáradás, az aktivitás energiáit hozza el. Érdemes innentől több időt tölteni a barátainkkal, jönni-menni, sokat beszélgetni. Különösen jót tud tenni, hogyha megmozgatjuk így magunkat az elmúlt hónapok ’berozsdásodása’ után.
Ugyanezen a napon a korábbi Nagy Kereszt egy másik fényszöge is kioldódik; még egy lánc, addig feszültséget gerjesztő erő hullik majd le rólunk! (Jupiter Rákban kilép szembenállásból Pluto-val Bakban)

Május 22, csütörtök és Május 29, csütörtök között a hirtelen, frissen indult (Pár)kapcsolatunk megremeghet, illetve a régóta húzódó elválások itt ismét valósággá válhatnak. Ha már nagyon régóta küszködünk, érdemes itt mély önvizsgálatot tartani, nem a külvilágban ’szerelgetni’ a dolgot, hanem megvizsgálni magunkat belül, hogy mi is történik velünk, és miért. Akik gyereket szeretnének, kerüljék ezt a hetet a próbálkozásokkal itt. (Vénusz Kosban együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Május 23, péntek és Június 2, hétfő között ismételten úgy érezhetjük, még inkább sejthetjük, hogy a szabadság, amivel rendelkezünk az elmúlt hónapok után, túl sok nekünk. Emiatt mondhatunk, vagy tehetünk olyat, ami megbánt másokat, vagy akár magunkat. Olyan érzet ez, mint amikor a rab annyira megszokja a börtönt, hogy ismét elkövet valamit, csak azért, hogy visszamenjen zárt, de megszokott közegébe, a zárkájába. Legyünk itt bátrak, konstruktívak, merjünk az ismeretlenbe haladni, ne ismételgessük nem működő mintáinkat. Az már biztosan nem működik, ha huszadszorra próbáljuk, akkor sem fog, csináljunk-gondoljunk valami újat, nagyot és merészet. (Nap Ikrekben kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Május 24, szombat remek nap valamilyen rituálé elvégzésére, imádkozásra, tanfolyamra menésre, lelki gyakorlatok végzésére. Bárhol is legyünk, szenteljük meg ezt a napot valamivel, lehetőleg minél hosszabban és mélyebben, mert nagyon-nagyon erős spirituális energiák lesznek aktívak. (Szaturnusz Skorpióban fokra pontos trigonban Jupiterrel Rákban)

Május 25, vasárnap és Június 6, péntek között végre elkapjuk majd a fonalat, és utolérjük saját magunkat. Itt már valóban világossá válik a mi magunk számára is, hogy szabadok vagyunk, erősek, és amit szeretnénk, képesek is vagyunk megtenni. Legyünk nagyon aktívak itt, intézzünk mindent a külvilágban, amit csak lehet, most mehetünk, és sikeresek is tudunk lenni benne. (Nap Bikában trigonban Marssal Mérlegben)

Május 28, szerda ismét tökéletes nap randevúzásra, gyerekvállalásra, tegyünk ezen a napon valami kellemeset, magunknak és másoknak élvezeteset. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Merkúrral Ikrekben-Rákban)

Május 29, csütörtökön a Vénusz bolygó belép a Bika csillagjegybe, ami nagyon pozitív dolog, mert ez az egyik hely, ahol otthon van. Segít majd konszolidálni életünket: induló kapcsolatokat stabilizálni tudja, lehetővé teszi, hogy március-április során befektetetett időnk-energiánk megtérüljön. Ez a pihenés, aratás, béke időszakát tudja elhozni.

Június 1, vasárnap a korábbi Nagy Kereszt egy másik fényszöge is kioldódik, még inkább növelve békénket és a harmóniát. Segít majd azoknak, akik költöznének, házat adnának vagy vennének, akik nem tudtak eddig egyről a kettőre lépni Párkapcsolatilag, Családilag, Gyerekvállalás tekintetében. Általánosságban véve a küszködés, az egyet-előre-egyet-hátra motívuma oldódik itt fel, és végre haladhatunk teljes gőzzel. (Jupiter Rákban kilép kvadrátból Uránusszal Kosban)

Kinylínak hát a kapuk, amik eddig bezártak, és amolyan szobafogságban tartottak minket érzelmileg és fizikai szinteken is. Nyúljunk mégis vissza állandó jelleggel az elmúlt hónapok tapasztalataihoz is, erőt és kontrollt merítve belőlük. Ahogy indul és gyorsul az életünk fizikai síkokon is, könnyen azon kaphatjuk magunkat, hogy esünk le a lóról, húzzuk hát kicsit a kantárt, és lassítsuk a folyamatokat tudatosan. Minden menni fog magától, a mi dolgunk a keretek, a meder biztosítása. A ló lábát sem kell emelgetni, vágtázik ő. Amennyiben tartjuk a gyeplőt rendesen, élvezhetjük majd a száguldást, hogy ismét zajlik az élet. Élvezzük is ki, megérdemeljük, és ránk is fér a hosszabb téli hónapok után. 

freedom.jpg

   Aktuális híreink:

Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Előrendelhető az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv. :) Jelenleg a nyomtatási stádiumban járunk, május első hetében várható a kész mű!

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Ezen a linken tudjátok előjegyezni! Magánkiadásban jelenik meg, az ára 3000 forint lesz. Hamarosan elkészül, és átvehető. ;)

- Egy másik nagyon érdekes és izgalmas kiadványunk egy hangoskönyv, mely Buddha tanításait tartalmazza. A címe 'Dhammapada - A Tan Útja', amolyan buddhista Bibliának tekinthető. Nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, és hamarosan bele is hallgathattok. :)

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást. https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1200-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása