HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2014.07.07. 20:45 Zöldkör

Asztrológiai előrejelzés 2014 második felére

A 2014-es év második fele alapvetően eltérő jellegű lesz a tavaszi, kora nyári hónapoktól. Úgy is mondhatnám, hogy felnövünk. Tetteinknek hangsúlya lesz, és minden döntés, amit hozunk, hosszabb hatással, jelentőséggel fog bírni, mint korábban. Ahogy sokszor írtam-mondtam már, ’kinyílik az olló’ is. Lesznek, akik nagyon jól érzik magukat majd, a szó objektív, valódi értelmében, és néhányan még inkább úgy érzik, nem tudják merre, de arra annál gyorsabban fognak haladni. Aki nyugodt, méltóságteljes, türelmes tud maradni, annak minden rendben tud lenni az életében. Az év második fele ugyanis nagy valószínűséggel a modern ’értékek’ próbája lesz, és nagyon sokan fognak emiatt belassulni, elmélyedni, klasszikus szerepkörökhöz visszatérni, látva, hogy ez az ’új’ kevésbé működőképes. Így jutunk majd egyre inkább egy békés, boldog, kapcsolódott, stabil állapothoz, egyénileg és emberiség szinten is. :)

Az év egyik legjelentősebb hatása, hogy a legkülső, Pluto bolygó hátrafelé halad Április 14 és Szeptember 23 között, a Bak csillagjegyben. A Bak alapjainkat,pontosabban az alapjainknak hitt elakadt energiákat jelképezi, a Pluto pedig egyfajta légkalapácshoz hasonlatos. Ebben az 5 hónapban gyakran és sokszor tapasztalhatjuk azt, hogy amit eddig sziklaszilárdnak, megingathatatlannak hittünk, az hirtelen képes meginogni, akár össze is dőlni. A fő célja az Univerzumnak ezzel az, hogy ott keressük a megingathatatlant, ahol valójában van – legbelül.

Június 5, csütörtök és Július 8, kedd között mind a Párkapcsolatokban, mind a hölgyek belső világában és külső megjelenési formáiban felcsaphat a zavarodottság, az agresszió és a céltalan rombolás.  Ez idő alatt a legjobb mindenkinek fedezékbe vonulni, és hagyni, hogy a vihar elvonuljon, aki megteheti. Amolyan egy hónapig tartó hiper-menzesz jellege van ennek, amit a végére már mindkét nem tagjai nagyon fognak unni. (Mars Mérlegben szemben Uránusszal Kosban)

Június 9, hétfő és November 16, vasárnap között a Neptunusz bolygó hátrafelé halad saját csillagjegyében, a Halakban. Ez kiváló időszak bármilyen fizikai vagy lelki terápiára, érdemes hát sokat pihengetni, relaxálni, belassulni. Spontán regresszióba is eshetünk időnként, feljöhetnek olyan régi, elfeledett, és még nem begyógyult részeink, amik erősen gyógyulást igényelnek. Ne lepődjünk meg hát magunkon, vagy másokon, ha hirtelen elmereng, vagy megváltozik a tartása, beszéde, szemállása, mintha egy másik személyiség lépett volna előtérbe. Technikailag így is van, azért, hogy felszínre kerüljön, és kirezeghessen.

Június 11, szerda és Július 28, hétfő között a karmát jelző két bolygó a karmát jelző két csillagjegyben lesz nagyon kellemes, harmonikus fényszögben. Ezáltal kinyílik egy ’kapu’ előző életekre, így sokaknak lehet ’deja vu’ érzete, lehetnek érdekes álmai, és érdemes itt tudatos belső munkával is visszamenni előző életekbe megfelelő módszerek segítségével, hogy rásegítsünk erre a folyamatra. Nagyon sok mindent lehet itt megérteni, és legfőképpen kitakarítani a múlt mintáiból, hogy szabadabb, teljesebb és legfőképpen boldogabb lehessen az életünk a jelen stádiumában. (Szaturnusz Bakban szextilben Plutoval Skorpióban)

Július 4, péntek és Július 23, szerda között az eddigi ellenségeskedés, különösen a két nem között, lecsendesedhet, az eddig egymás ellen irányuló energiák kreatív jelleget ölthetnek. A nőkben egy nagy öntudat-fellobbanás következhet be: azt még nem tudják majd, hogy mit akarnak pontosan, de azt nagyon! A lényeg, hogy ez még mindig jobb, mint az eddigi céltalan őrjöngés, és ebben az időszakban sok dolgot tehetnek, ami felesleges, de legalább kiengedi a gőzt. Remek időszak új Párkapcsolatok indítására, barátságok kötésére, amolyan ’nyári szünetre’. (Mars együtt Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben)

Július 17, csütörtökön a Jupiter bolygó belép az Oroszlán csillagjegybe, ami akkora jelentőségű hatás, hogy külön cikkben fogok referálni rá.

Július 21, hétfőn egy másik óriási jelentőségű hatás történik: a Szaturnusz bolygó előrefelé indul a Skorpióban, Március 6 után. Azóta gyakran érezhettük úgy, mintha direkt szívatna az élet, olyan helyzetekben találhattuk magunkat, melyek megoldhatatlanok, szembejöhettek kínos helyzetek, vagy olyanok, amiket a legkevésbé sem kívántunk. Ettől a naptól ez a falhoz-szorítottság nagyban fog enyhülni, és jelentős fellélegzéssel jár majd együtt.

Július 22, kedd és December 21, vasárnap között, rögtön az előző hatás másnapjával, az Uránusz hátrafelé indul a Kos-ban. Az Uránusz a Jövő, Célok, Perspektíva bolygója, a Kos az Individuum, az Erő, az Akarat, az Ego csillagjegye. Azt jelképezi ez a több hónapos hatás, hogy az év második felében egyedül nem tudunk boldogulni. Legyen az Párkapcsolat, terápia, életvitel, ha egyedül, egósan, haragból, dühből, kivagyiságból csináljuk, nem lesznek perspektíváink. Igaz ez az egyes ember szintjén, és globális, kollektív, emberiség szinten is. Az összefogás, az együttműködés, a közös terep megtalálása, az ego, az elakadt energiák, a múlt félre tétele lehet csakis az, aminek segítségével boldogulni tudunk.
Ezt erősíti egy másik hatás is Július 22, kedd és Szeptember 22, hétfő között. Eredményeképpen úgy érezzük majd magunkat, mint egy kocka, aki/ami találkozik különböző formájú résekkel, és át akarja tuszkolni magát rajtuk. Értelemszerűen ez nem működik, és akkor a kocka vagy sértődötten és (vélt) fájdalommal odébbáll, továbbra is bezárkózva, vagy lehasogatja magáról azokat a darabokat, melyek elválasztják egy háromszögtől, körtől, csillagtól, és veszi az akadályt. (Pluto Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban, mindkettő retrográd)

Talán a legfőbb hatás az év második felében szintén Július 22, kedd és Szeptember 23, kedd között zajlik. Ezen két hónap során a három legkülső, legkésőbb felfedezett három bolygó mind retrográd halad egyidejűleg!
Az Uránusz felfedezése nagyságrendileg az ipari és egyéb forradalmak korára esik, jelezve az addigi évezredes, Szellemen, Istenen és Erkölcsön alapuló világrend felborulását, és a matériába való fókusz áthelyeződését. Mindezek után a Neptunusz és a Pluto energiái ennek fals visszakorrigálásáról szóltak, az anyag szintjén. A három bolygó tehát a modern, ’nyugati’ életmód megtestesítője, így egyidejű hátrafelé történő mozgásuk valószínűleg ennek az életvitelnek egyfajta válságát jelenti. Ez a külvilágban is megnyilvánulhat valamilyen krízis formájában, de valószínűleg az egyes emberek életében jár majd nagy változásokkal. Egyre több ember ábrándul majd ki itt a fogyasztói társadalomból, a rohanásból, az irányítottságból, és keres majd más értékeket a korábbiak helyett.

Július 26, szombat és Szeptember 13, szombat között a Mars bolygó a Skorpió csillagjegyen halad át. Ez már elsősorban a férfiakra fejti ki a hatását. A mai életvitelből adódóan nagyon sok marsikus, férfias energia kerül elfojtásra, és itt ezen energiák elkezdenek kipréselődni. Mindkét nemnek, de különösen a férfiaknak fontos, hogy találjanak olyan tevékenységeket, ahol levezethetik ezen vörös energiáikat, érdemes sokat a friss, szabad levegőn lenni, ’szellőztetni’, méregteleníteni, ér és vértisztító kúrákat csinálni. Lehet hajlam bennünk, hogy múltbeli, már elfeledett sérüléseket húzzunk elő, és méregként ’köpködjük’ a másikra – ne tegyük, találjunk inkább egy csendes sarkot, vagy még inkább terapeutát, ahol ezt megtehetjük konfliktusok nélkül, építő jelleggel.

Július 29, kedd és Augusztus 16, szombat között érdemes sokat vízparton lenni, hidratálni magunkat minden formában, és használni a fentebb említett régi dolgok feljövetelét, mert azzal, hogy előbukkantak, sokkal könnyebben gyógyíthatóak is! (Mars Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Augusztus 7, csütörtök és Augusztus 16, szombat között kiváló időszak lesz múlt rendezésére, lezárandó ügyek befejezésére, illetve bármi felülvizsgálatára, átalakítására. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Szeptember 4, csütörtök és Október 20, hétfő között erős hatás gondoskodik arról, hogy nagylelkűek, jóságosak és úgy általában véve Jó Emberek legyünk. Ehhez persze kell, hogy ne a jövőbe tekintgessünk, ne mások hátán akarjunk felmászni; de ha képesek leszünk erre, akkor mindent megkaphatunk! (Jupiter Oroszlánban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Szeptember 14, vasárnap és Október 26, vasárnap között, szinte teljesen párhuzamosan a fenti hatással, a Mars bolygó a Nyilason halad keresztül. Itt jó, ha erőfeszítéseink valami Nagyra, Magasztosra irányulnak. Lehet ez önfejlesztő kurzusok, gyakorlatok, oltár felállítása az otthonunkban, illetve megnőhet a külföldre emigrálások, költözések száma is ebben az időszakban. Akinek van hajlama arroganciára, annak érdemes itt odafigyelnie, mert e két energia vegyülése mások számára ’érdekessé’ tehet minket.

Szeptember 23, kedden a Pluto bolygó előreindul a Bakban, ami olyan érzetet ad majd, mintha az ablakunkkal szembeni építkezést befejezték volna, és tudunk nyugodtan aludni, pihenni. Az az érzet, hogy alapjainknál rángatnak minket, és nem tudunk rendesen építkezni, nagyban fel tud oldódni majd itt.
Ugyanezen napon oldódik ki ezzel az is, hogy a három legkülső bolygó egyszerre halad hátrafelé, melynek hatásairól fentebb is esett szó.

Szeptember 26, péntek és November 20, csütörtök között a Nagy Jótevő bolygó arra hívja fel a figyelmünket, hogy az ego, a konfliktus helyett keressük a Harmóniát, a kellemest, a hajlékonyságot, a mindenkivel kapcsolódást. Itt gyakran úgy nyerünk majd, hogy ’vesztünk’, ez itt a szikla és a víz meséjének üzenetét hozza el számunkra. Legyünk rugalmasak, kompromisszumot keresők. Szükségünk is lesz erre a következő hatás miatt. (Jupiter Oroszlánban szextilben Felszálló Holdcsomóponttal Mérlegben, trigonban Leszálló Holdcsomóponttal Kosban)

Szeptember 26, péntek és December 1, hétfő között az „Istenek behunyják kicsit a szemüket”. Két olyan bolygó lesz konfliktusos fényszögben, melyek harmóniája esetén úgy érezzük, ’fentről’ mosolyognak ránk, van Rend, ezúttal azonban egyfajta hatalomtól, egotól való megrészegülés energiáját kapjuk. Egyéni szinteken, és globális, állami léptékben is ott lehet ez a motívum, hogy kicsit kicsúszik a gyeplő a kezeink közül, érdemes hát itt is alázatra, egyszerűségre, szerénységre, a kevesebb több elvére törekedni. (Jupiter Oroszlánban kvadrátban Szaturnusszal Skorpióban)

Szeptember 30, kedd és Október 23, csütörtök között remek időszak lesz Párkapcsolatok kezdetére, meglévőek fellendülésére. Turbékoljunk, romantikázzunk, keressük a normális élvezeteket itt ebben az időszakban.  (Nap, Vénusz, Felszálló Holdcsomópont egyszerre Mérlegben)

Október 2, csütörtök és 2015.március 23, hétfő között még egy nagy próbálkozása lesz a ’mátrix’-nak, a Régi-Új világrendnek, hogy elhitesse velünk, hogy individuumok vagyunk, különlegesek, egyéniségek, és közben szépen nyugodtan manipulálhatóak legyünk. Itt különösen fontos, hogy kilépjünk a virtuális térből, és keressük élő, valódi emberek társaságát, menjünk természetbe, étkezzünk gyertyafénynél, hagyjuk az elektronikát, és az ezáltal gerjesztődött elidegenedést. (Uránusz Kosban együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

Október 27, hétfő és December 4, csütörtök között a Mars bolygó a Bak csillagjegyen halad keresztül. Keressük itt az egyszerűt, a mérsékeltet, a tradícionálisat, erőfeszítéseink inkább az eddig elértek megőrzésére irányuljanak, mint új dolgok megszerzésére, vagy kapkodásra. Szintén jelzi az ego, a túlzott individuum visszahúzódásának szükségességét.

November 13, csütörtök lesz az év második felének pirosbetűs, ’radar alatt’ napja, amikor is rengeteg feszültséggel teli kvadrát fényszög lesz aktív. Egy barlangban lenne a legideálisabb, ha ez nem megoldható, akkor csak simán legyünk észrevétlenek. :)

December 5, péntek és 2015.január 12, hétfő között a Mars bolygó a Vízöntő csillagjegyen halad keresztül. Itt már kezdhetünk új dolgok tervezésébe, elkezdhetünk, még gondolati szinten kikukucskálni, de itt még maradjunk azért passzívak a tél közepén.

December 9, kedden a Jupiter bolygó hátrafelé indul az Oroszlánban. Ez szintén az ego letevéséről, kinyitásáról szól, arról, hogy 2015.április 8-ig az alázatosak, csendesek, egyszerűek tudnak boldogulni. Szintén okozhat egy kiábrándulást a mindent kontrolláló életmódból, és az egyéni szinteken is ezt fogja megmutatni, visszavezetve bennünket egy Felsőbb Rendhez, Erőhöz, amit nem mi irányítunk, hanem rajtunk keresztül áramlik, cselekszik.

December 24, szerdán a Szaturnusz bolygó belép a Nyilasba a Skorpióból. Remek karácsonyi ajándék ez! :) 2012 októbere óta tolta ki belőlünk rejtegetett és fájó részeinket, így innentől kicsit pihenhetünk a folyamatos szembesülések, terápiázandók alól.
A Nyilas csillagjegy a vetítés, képmutatás, felfuvalkodottság energiatere alacsonyabb szinteken, és jelképezi az elhízott, felhalmozó, a semmivel nagyratörő modern társadalmi berendezkedést is. A Szaturnusz bolygó elkezdi összepréselni mindezt, így mindazt, ami a második világháború utáni amerikai (mesterséges) álom, kivonja fokozatosan életünkből. Szintén sok ember fog itt visszatérni hagyományos, klasszikus értékekhez, költözik vidékre, hagyja ott mókuskerék-munkáját. Aki hajlandó erre, annak nagy béke és stabilitás tud ott lenni, aki továbbra is kergeti az ’álmot’, és a rózsaszín világi és ’spirituális’ buborékot, annak is kipukkan majd, de megkímélhetjük magunkat, ha a valódit keressük, azt, ami Van.

December 26, péntek és 2015.április 17 között egy másik hatás is ilyen egyenlősítő energiát fejt majd ki, mely elmossa majd a nagy anyagi, emberi különbözőségeket. Kíváncsi leszek, hogy ez milyen formában fog megnyilvánulni; készüljünk legalábbis arra, hogy itt is az áramlást, a hajlékonyságot, a kapcsolódási készségünket kell majd alkalmazni, és továbbra is gyakorolni. (Szaturnusz Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

Nagyon sokan 2012.december 21-ét tekintették a Nagy Fordulópontnak. Asztrológiailag kevés jelentéktelenebb napot tudok elképzelni, mint az volt, semmi nem utalt arra, hogy ott történt, történne valami. A legnagyobbat a média nyerte vele, és hogy valóban történt-e bármi váltás, azt mindenkinek a saját képzelőerejére bíznám. Számomra inkább most Július 17-e, és az év második fele tűnik annak a Vízválasztónak, amit mások ’12 decemberére tettek. Nagyon úgy tűnik, hogy ez a piramis-szerű életvitelforma, melyet mesterségesen lehet csak fenntartani, és néhyán kiválasztott kevésből és tömegek alacsonyszintű életviteléből áll minden szinten, elkezd olvadni majd. Minden ilyen cikk, főleg mivel rengeteg emberhez eljut, nagy felelősség, így mélyebb részletezésbe nem mennék bele, azért vagyunk itt a Földön, hogy tapasztaljunk, de annyit mindenképpen láthatunk már itt is, hogy a cél, az irány az ’egyszerű’, a ’kevesebb több’, a nem felhalmozás, az áramlás. :)

isaiah-scroll1.jpg

 Aktuális híreink:

- Továbbra is Magyarországon tartózkodom, így aki szeretne jönni Asztrológiai Elemzésre és/vagy Pálmalevél-kerestetésre, személyesen is van rá lehetőség!

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - itt interaktívan tudunk beszélgetni a cikkekről, tudtok kérdéseket feltenni, eszmét cserélni másokkal, barátságokat kötni hasonló érdeklődésű emberekkel és még sok minden mást! :) https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/. Több, mint 1500-an vagyunk már, nagyon jó kis csapat alakult ki, bátran csatlakozzatok! :)

- Elkészült az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv! :) Május 16-ától lehet hozzájutni a Főnixházban! Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

- Elkészült a Dhammapada - A Tan Útja' című hangoskönyv! :) Amolyan buddhista Bibliának tekinthető, nagyon szép és érdekes tanítások vannak benne. A linkre kattintva megtekinthető a borítója, megrendelhető, és bele is tudtok hallgatni. :) 

https://www.youtube.com/watch?v=QVOcc5EiOIAhttps://www.youtube.com/watch?v=8F8HqBDGRtc

Átvehető: Budapest, 13. ker., Hegedűs Gyula utca 8, 25-ös kapucsengő, szerda 9.00 - 19.00, péntek 9.00 - 19.00 között. Ár: 2 ezer forint. Vidékről utánvéttel is megrendelhető! - fonixhaz.com

http://zoldkor.com/konyvek-menu/konyvek-hangoskonyvek/a-tan-utja-dhammapada-hangoskonyv.html

- Megnyitottuk a Zöldkör honlapot!!!!! www.zoldkor.com címen érhető el, vagy ide kattintva! :)

- Továbbra is segítünk azoknak, akik szeretnék a Pálmalevelüket megkerestetni, akár a felolvasott után egy másodikat is, és/vagy Asztrológiai Elemzésüket elkészíttetni: a babity.richard@gmail.com címen tudtok jelentkezni.

Itt tudtok előzetesen bővebben tájékozódni:

http://zoldkor.blog.hu/2014/03/11/rolunk_286
http://zoldkor.blog.hu/2013/09/09/a_palmalevelekrol
http://zoldkor.blog.hu/2013/10/10/a_palmalevelekrol_ii
http://zoldkor.blog.hu/2014/02/02/a_palmalevelekrol_iii
http://zoldkor.blog.hu/2013/12/04/karacsonyra_351

- Online Interjúkban interaktívan tudtok érdekes témákkal kapcsolatban előadásokat meghallgatni: https://www.youtube.com/watch?v=GEt2vlCa2jU ; https://www.youtube.com/watch?v=-FMRWXwxPas

- A blogunkat angol nyelven itt tudjátok elérni, illetve angolul tudó ismerőseiteknek ajánlani: http://greentaracanada.ca/blog.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a Zöldkör Facebook csoportban, vagy akár a privát emailcímemen is tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása