HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.10.05. 16:14 Zöldkör

Jupiter a Skorpióba lép

Ebben az írásban az idei év talán legfontosabb hatását vizsgáljuk meg: egy olyan hatást, mely a következő egy évünket meg fogja határozni, és talán jópár évet is még azon túl. Tanácsok, hogy mit érdemes tenni, hogyan álljunk hozzá, hogyan hozzuk ki a legtöbbet belőle. A Jupiter a Skorpióba lép.

Mielőtt bárki tovább olvasná, a politikai korrektség jegyében felhívnám a figyelmet előre, hogy a „Pozitív Gondolkodók” és a „Tudatos Teremtők” ezt a cikket ne olvassák el, mert lehetnek benne olyan információk és képek is, amik érzékenyen érinthetik őket. Akit viszont érdekel a Valóság, a dolgok, ahogy Vannak, annak bátran ajánlom a tovább olvasást, mert megvizsgáljuk benne a folyamatokat, így megérkezésük már nem lep meg bennünket, és a legjobb módon tudunk alkalmazkodni hozzájuk, akár jóelőre is. :)

A Föld bolygón egy olyan erőtér metszetében vagyunk, ami sokkal-sokkal nagyobb nálunk. Energiák, erőhatások, melyek kiszámítható pályán és időtartamban mozognak, és lemodellezhetőek. Nagy meglepetés nem szokott érni bennünket, amikor maguk a kézzelfogható hatások megérkeznek; egyedül a ’kis én’-ünk, az ego-nk berzenjedik, hogy „Basszus, ezt sem én irányítom?!”. Feltűnik, elővillan kicsiségünk, kontrollvesztettségünk, hogy homoszem vagyunk a szélben: ez az ego-nak nem tetszik. Ha ezen túltesszük magunkat, akkor viszont feltárul a Nagy Gépezet, a maga törvényszerűségeivel és folyamataival.

Ezek a folyamatok ebben az időszakban morózusak és darálóak. A Korok Létráján exponenciálisan gyorsulva haladunk lefelé a Szellemből a Matériába, így egyre nagyobb körívet kell megtennie a Valóságnak egységnyi idő alatt: ez pedig gyorsulást eredményez. Addig, amíg korábban egy Kor emberöltőkig, vagy évezredekig tartott, elmondhatjuk, hogy a mi generációnk minimum a harmadik Kort tapasztalja: a Nők Kora 1945 és 1989 között, a Gyerekek Kora 1989 és 2016 között, és az Állatok Kora, melynek kezdete 2015-2016, és ha helyesen kalkulálunk, elvileg 2020-ig tart.

A számunkra legismertebb és maradványaiban érzékelhető Kor a Gyerekek Kora: az 1989 és 2015-16 közötti időszak. A Gyermekek Világa jött el abban a szakaszban, pontosabban a nem-Felnőtt embereké. Nemtelenség, pörgés, zsizsegés, mozgás, kommunikáció, kontroll-nélküliség. A Világ egy játszótérré vált, és minden, ami idős, ami komoly, ami keretek közötti, hirtelen eltűnt. Ez a maga mechanikájában teljesen rendben is van.

A Korok Létráján a 2015-2016-os év ennek fordulópontját jelentette. A Szellemből a Matériába haladó Világúton egy eggyel mélyebb állomásra érkeztünk: az Állatok Korába. Ahol „ember embernek farkasa”, ahol az emberek önösebbé, vadabbá, támadóbbá, és igen, tanácstalanul kódorgóbbá váltak-válnak.

Ennek végrehajtó apparátusa, a Gyerekek Korának felszámolója a Nyilasba lépő Szaturnusz volt. 2014.december 26-án lépett a Szaturnusz a Nyilas jegyébe, hogy 2015 nyarán kihátráljon onnan, majd 2015. szeptember 18-án visszalépjen oda.

nyilasszaturnusz.jpg

A Szaturnusz Nyilasba lépéséről már előre íródott egy cikk 2014.december 21-én, ahol azok voltak a kulcsszavak, hogy „az eddigi móka, véget ér majd tőle”, hogy „innentől nem tudunk már annyira könnyen jönni-menni”, „ne menjünk innentől külföldre és/vagy nagyobb tömegekbe”, és hogy „a Nyugati világ vetített lufija a következő 2-3 évben ki fog durranni”, „kívülről jön egy nyomás, szorítás, préselés”. Ha valakit érdekel, utólagosan is el tudja olvasni a cikket ide kattintva: http://zoldkor.blog.hu/2014/12/21/szaturnusz_a_nyilasba_lep

És azzal, hogy 2015.szeptember 18-án a Szaturnusz immáron teljesen be/visszalépett a Nyilasba, elindult az ügy. A „Nyugati világ felfújt lufijánál megjelent a nyomás”. Először a nem-Nyugati emberek formájában, akik azóta is, ahogy a Szaturnusz a Nyilasban van, folyamatosan feszítik a határokat, de már igazság szerint hozzászoktunk az elmúlt két évben.

migransok_a_hataron.jpg

2015.november 13, Párizs óta hozzászoktunk, hogy „kívülről jön a nyomás”, „nem mehetünk tömegbe” és hogy „nem érezhetjük magunkat annyira jól”. A Gyerekek Korának vége lett, ahogy a Szaturnusz a Nyilasba lépett és ott jár.

parisz.jpg

A Szaturnusz a Nyilasból a Bak felé tart, így az is prognosztizálva volt, hogy „hamarosan helyreállítódnak a határok”, „kialakulnak lezárások”, a „szabad mozgás nem fog annyira könnyen történni”. És 2015 őszétől Schengen átmenetileg (és gyakorlatilag azóta folyamatosan) felfüggesztésre került, rendszeres az, hogy rendőrök terelnek be embereket zárt helyekre, vagy nem lehet kimozdulni, és egyre gyakoribb, hogy a légiközlekedés tömegeket érintsen, lásd a Lufthansa, a British Airways, vagy a RyanAir témáit, ami tízezrek, százezrek közlekedésére hatással van.

http://hvg.hu/gazdasag/20161128_hat_napja_tart_a_lufthansa_sztrajkja

http://bitport.hu/rejtelyes-it-hiba-benitotta-le-a-vilag-egyik-legnagyobb-legitarsasagat

https://www.vg.hu/vallalatok/giga-jarattorles-ryanairnel-280-ezer-utas-erintett-lehet-615593/

93641399a20f4314a4f187ce47bd7db7_18.jpg

A világ nagyban megváltozott 2015 őszétől kezdve, és ez érezhető. Mindez azonban egy folyamat. A Férfiak Korának feszesebb időszaka után jött a Nők és a Gyerekek Kora, az 1945 és 2015-16 közötti időszak, mely sokkal lágyabb; sőt, elpuhultabb energiákat eredményezett. Ahol nincsenek keretek, korlátok és erő, ott nincs igazi, Minőségi fejlődés, ott satnyulás történik. 1945 és 2015-16 között az Emberiség elnemtelenedett, elkényelmesedett: mondjuk ki, elsatnyult. Ez a folyamat fordul vissza a Dialektikában, és rázódik fel a világ ebben!

Ennek a Nyilas Szaturnusz mellett a másik végrehajtója a Skorpióba lépő Jupiter.

jupiter_skorpioba_lep_1.jpg

Vizsgáljuk meg őket külön-külön. A Skorpió elakadt Marsikus energiát jelent. A Mars azt jelenti, hogy énünket, céljainkat, vágyainkat, ambícióinkat, nemi energiáinkat korlátlanul, akadálytalanul megélni és kiélni, ahogy az a kezdetnél felbukkant. Természetesen erre nincsen lehetőség, és minél ’civilizáltabb’, technológiailag bekebelezettebb egy társadalom, annál kevésbé van rá mód.

De ezek az energiák ott vannak.

A Skorpió azt jelenti, hogy feltűnnek ezek az ösztönös vörös energiák, de adunk nekik egy gellert, vagy kívülről kapnak, és az eredeti, nyers energia valahogyan teljesen máshogy bukkan fel, jön ki. Mint a vulkán: van egy pókerarcunk a külvilág felé, ami a vulkánnak a szőlőlugasos-lankás, külső része. És vannak a mélyben a kavargó-bugyogó-tekerő vöröses energiák. Innen két útja van ezeknek az energiáknak:

1. Gyűlnek-gyűlnek, és egyszercsak kitör a vulkán. Olyan ez, mint az ekg-görbe: gyűlik-gyűlik, kitör, gyűlik-gyűlik, kitör.

2. Nem tör ki a vulkán. Ebben az esetben ezek az ösztönös, vörös energiák lent maradnak beszorulva, és teljesen zombi-állapotban tartják az embert, amolyan félhülyeként, vagy pedig egyszercsak befelé-lefelé robbannak, valamilyen betegség formájában.

A lényeg, hogy ezeknek a vörös energiáknak valamilyen módot kellene találni, hogy egészségesen felszínre jöjjenek, és kiürüljenek, megélődjenek. De hogyan? Vajon olyan világban, olyan társadalomban élünk, ami támogatja, hogy a férfi férfi legyen, a nő nő? Ami támogatja, hogy azt mondd és cselekedd, ami ösztönösen megjelenik benned? Természetesen nem. Ez egy pontig rendben is lenne, mert ha szexuálisan vagy dühből rávetnénk magunkat az első emberre, aki szembejön, az azonnali káoszt eredményezne; de azt is elmondhatjuk, hogy ami manapság megy, az inkább már a kasztrálás és a megnyomorítás zombi-kategóriája.

De ez van, és nyomjuk-nyomjuk-nyomjuk le a valódi, személyes és természetes céljainkat, vágyainkat, ambícióinkat, én-ünket és energiáinkat: közben pedig kasztráltként működünk túl-domesztikáltan, egy pókerarccal.

A Jupiter bolygó kifelé-felfelé áradó energiákat jelent. Olyan erőhatást, mely az energiák korlátlan kiáradását jelenti. Kontroll nélkül. Csak kifelé, csak felfelé, csak kifelé, csak felfelé.

A vizsgálódásoknál mindig a csillagjegy a terület, a terep, a bolygó az indikátor, a hatás kivitelezője.

A Skorpió a mélyben elakadt és gyűjtött-gyűjtött, besült vörös energiákat jelent. A Jupiter pedig kifelé-felfelé áradó energiákat.

2017.október 11-én a Jupiter belép a Skorpióba és 2018.november 8-ig ott tartózkodik. Ezalatt az idő alatt feltolja a Kollektívában és az egyes emberekben a hosszú idő óta, akár életek óta a mélyben lefojtott és gellert kapott vörös energiákat. A frusztrációkat. Mindazt, ami nem tudott kifejlődni, amit el kellett nyomni, ami beszorult, és akár a mai napig ismeretlen. Ezt mind feltolja a Jupiter. Mint amikor kamion hajt a toi-toi wc-sorba, szépen sorban fogja az egyes emberekben, és ezáltal a Kollektívában fel-feltörni, felrobbantani ezeket a dolgokat.

Ezalatt az egy év alatt az emberek és a Kollektíva egy hányos-f*sós beöntésen megy majd keresztül. Mint egy léböjtkúrában, egy tisztítókúrában, kijön minden, ami a mélyben méreganyag volt; és megtisztulunk. 

Miért jó ez? Eléggé egyértelmű… Kinek esik jól látni a rengeteg frusztrált, kínlódó, önmaga és embersége paródiája embert? Neked jól esik egész nap pókerarccal lenni, benyelni a rengeteg torz hülyeséget, amit próbálnak beadagolni a világi és ’spirituális’ médiában, hogy „minden rendben van”, „nyugodj meg, Aranykor van”, és közben nem történik semmi…? Illetve történik: elhiszed, nem lázadsz, és fogyasztasz, fogyasztasz, fogyasztasz. Hogy addig, amíg 10-20 éve is akár mindenkinek volt párja, gyermeke, családja, közössége, Élete, ma már egyik sincsen, csak műanyag és rozsdamentes acél tárgyaid? Hogy olyat kell eljátszani, ami nem vagy egész nap, minden nap, és aki valójában vagy, az sehol?

A Jupiter fel fogja ezt tolni, pontosabban mindazt, ami a Valódi, Mélyben lévő dolgokra van rakódva. Kirobbannak majd a begyulladt energiák, hogy alóla a Valódibb, Igazabb, Frissebb energiák előtűnhessenek.

Volt már ilyen. A Jupiter 2006-ban már volt a Skorpió jegyében. Az a Skorpió Jupiter definíciója, hogy feltolja a tömegekben a beakadt vörös energiákat. 2006-ból mindannyian emlékezhetünk a tv-székház ostromára, a Deák téri tankra, a „sün, sün, sün” legendás viccére. 12 év alatt ér körbe a Jupiter a Zodiákusban, és 2006 pont 12 éve volt.

desktop.jpg

A Jupiter 2017 szeptemberében ért a Mérleg 25-ik fokára, ezáltal a Skorpió jegy vonzáskörzetébe. A Skorpió Jupiter folyamat már elindult néhány hete.

Ennek abszolút releváns kezdési momentuma itt, hogy két nagyon megosztó, nagyon frusztrált vezető augusztusban elkezdett egymásnak feszülni, hogy ez szeptemberre eszkalálódjon.

rof_trumpkim.jpg

Ha visszanézzük a 2006 magyarországi képet, nem lepődünk meg, hogy ahogy a Jupiter már mindjárt belép a Skorpióba, 2017.október 1-jén Katalóniában ugyanez az eseménysor történt.

http://index.hu/kulfold/2017/10/01/spanyolorszag_katalonia_katalan_nepszavazas_felvezetes/

2017-10-03t102908z1lynxnped920l9rtroptp4spain-politics-catalonia.jpg

02catalonia-photos22-superjumbo.jpg

Mindez egyébként a Nyilas Szaturnusz témáival is analóg, ami arról szólt, hogy „a határok ismét megjelennek”, a „felfújt lufi kidurran”, és a „népek egyre inkább elkezdik visszavenni önrendelkezési jogukat, és a Nagy-ból, a széttöredezett felé haladnak”. Ez tökéletesen a Katalán helyzet: Nyilas Szaturnusz + Skorpió Jupiter.

2017.október 1. vasárnap nagyon intenzív nap volt olyan szempontból, hogy Amerika történetének eddigi legnagyobb civil-támadása történt Las Vegasban. Egy fehér nyugdíjas ember, akiről senki sem gondolta volna, hirtelen elkezd tüzelni a tömegre:

http://index.hu/kulfold/2017/10/02/usa_egyesult_allamok_las_vegas_lovoldozes_mandalay_bay_kaszino/

Megtalálható benne a Nyilas Szaturnusz „ne menjünk tömegbe”, „kívülről jön a nyomás”, és ami az Állatok Korának jelmondata, az „ember embernek farkasa”, homo homini lupus est. Hogy egyszercsak pattan valami-valaki, és aránytalanul nagy lesz a feszültség: ami már a Skorpió Jupiter témája.

Trump és Kim Dzsongun, a Katalán népszavazás, a Las Vegasi lövöldözés, eddig ezek azok az események, amik a Nyilas Szaturnusz és a Skorpió Jupiter íveibe illenek, és időben a Skorpióhoz érő Jupiter pályájába.

A Szaturnusz 2017.december 20-án lép a Nyilasból a Bak jegyébe, így a Skorpió Jupiternek négy szakasza lesz hivatalosan:

  1. 2017.október 11. - 2017.december 20.
  2. 2017.december 20. – 2018.március 8.
  3. 2018.március 8. – 2018.július 10.
  4. 2018.július 10. – 2018.november 8.

Az első szakaszban még a felvezető fel-felfröccsenő szakasz, ahol ízelítőt, előkóstolót kapunk belőle. A második szakaszban erősödik a történet, ám/és mivel a Szaturnusz innentől a Bakba lép majd, előfordulhatnak behúzódások, beszorulások is, akár kijárási tilalom hivatalosabban is, vagy jogi, vagy a körülmények értelmében; ami valljuk be, már most is van sok helyen. A harmadik szakasz a Jupiter hátráló időszaka, amikor is egy kicsit befelé-lefelé fordul energetikája, és ilyenkor szunnyadóbbnak tűnik.

A negyedik szakasz pedig amikor teljes erővel történik, ahogy 2006-ban is a negyedik szakaszban volt az októberi történet.

Az előttünk álló egy év az Emberiség és a Kollektíva, az egyéni emberek beöntése. Elért a Dialektika egy olyan pontra, amikor már nem lehet tovább feszíteni az elfojtásokat, a természet-ellenességet, a totál hülyének nézést és kasztrálást. Napról-napra egyre több embernél fog elszakadni a cérna, és mint kentaur, fel-feltör mindenkiben, ami eddig a mélybe lett nyomva, és lehamvad-leolvad a maszk, a máz, ami a külvilág felé volt mutatva, és agyban élve, agyból vezérelve.

Mit lehet tenni?

Ez a fő kérdés. A Skorpió az ágyéki terület és a méreganyagok, a Jupiter a máj. Folytassunk extenzív méregtelenítést a májnál, a keringésünkben, és törekedjünk az ágyéki területünk tisztán-szárazon, egészségesen tartásában.

A folyamatosan felgyülemlő és beszoruló vörös energiákat vezessük le azzal, hogy sokat vagyunk friss levegőn, sétáljunk, fogyasszunk tiszta vizet, csalánteát, gyömbérteát.

Törekedjünk terápiával arra, hogy amivel eddig nem néztünk szembe, amit eddig le-lenyomtunk, és aminek a megoldása már a számunkra is égető és már-már ciki, azt végre hozzuk fel, és foglalkozzunk vele.

Ha olyan helyzetet látunk az utcán vagy valahol, ami konfliktusos, ne menjünk oda. Nem kellünk mi oda, maguktól is megtörténnek a dolgok, ahogy nem mész taposóaknák, kocsmai verekedés vagy harcikutyák közelébe.

Egy éven keresztül arra kell törekednünk, hogy kerüljük a végleteket, nyugodtan, állhatatosan és konstansan létezzünk, és hogy megnyissuk az utat a lelki, fizikai és energetikai méregtelenítésnek.

A Bakba lépő Szaturnusz fizikailag is beszorít majd bennünket, így az lesz a ’csel’, hogy megtalálni azokat az utakat-pályákat, ahol ki tudjuk mozogni a besült energiákat, de arra/erre már nem lesz annyi lehetőségünk, mint korábban; még annyira sem, mint a ’16-’17-es évben.

Figyeljük egy lépés távolságból az Emberiség és a Kollektíva ilyen jellegű méregtelenítését, ’kiizzadását’, és amennyire tudjuk, kerüljük, hogy ránkfröccsenjen; ott lesz nekünk a sajátunk is. :)

Gyönyörű időszak ez előttünk, vérrel-verejtékkel, de annak lehetőségével, hogy az Igazság, a Valóság, Természetesség végre ismét megjelenjen a világban. :)

outdoors2014gal06.JPG

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása