HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Könyvek
http://zoldkor.com/

Önismereti Tanfolyamok
http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.06.01. 10:42 Zöldkör

Június hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Június hónapja elsősorban a gyors-világi bolygókról, és a Bika és az Ikrek jegyeinek területéről fog szólni. Tavaszi energiák várnak ránk, de a hónap egészét nézve most valahogy a megszokottnál csendesebb, akár unalmasabb és tompább időszak, hetek jönnek majd. Valahogy az „Itt a nyár!!!” érzésre most ne annyira számítsunk, hanem a „tavaszi fáradtság” most átnyúlhat június heteire is. (És majd júliusra is. Augusztus lesz majd érzésre az igazi, klasszikus nyár). Amilyen érzetek ezekben a hetekben rajtunk lehetnek, hagyományos esetben inkább augusztus második felére szokott jellemző lenni, amikor már feltöltődtünk a melegből, kibuliztuk magunkat, és van egy finom hömpölygés-érzet. Itt most fordítva lesz ez. Ennek oka a Skorpió Jupiter időszak utániság, és most keresve magunkat örülünk, hogy vége, a szervezetünk regenerálódik, és passzívabban éli meg ezeket a heteket; keresi, saját magát, és itt már nem csak a túlélésre játszunk, hanem az Értékek is előkerülnek sokkal aktívabban.

Június 4, kedd és Június 15, szombat között ebben stílszerűen az első aktiválódó fényszög egészen pontosan ezt jelzi. Létrejön egy olyan Derékszögű Háromszög, melynek egyik része menne, bulizna, szórakozna, szaladgálna és kacarászna, de a másik két pontjának egyike olyan, mintha mocsárban lenne, a másik pontja pedig valahogy nem érzi a kirobbanó energiát, a Hit, Remény, Jövő, Bőség témáit. Jól vagyunk itt, de az igazi (mesterséges) ’Coca-Cola nyár’, az ’Ááámerikái életérzés’ valahogy nincs ott. Mint egy fesztivál, amire rengeteget költöttek, és tíz ember lézeng. Valahogy így egy számmal nagyobbnak érezhetjük a teret, a dolgainkat itt. Direkt ártás ebben egyáltalán nincs, csak nem érthetjük, és egy enyhe csalódottság is lehet, hogy hol a bulika, ha amúgy meg minden rendben. Ahogy a rockszám mondja: „De te az orrodig se látsz, Neked jó a McDonald's, Neked elég ha Coca a kóla, Te ugyanúgy tehetsz róla, Hogy átb***tak a reklámmal, Ezzel az Amerika-lekvárral, Ezzel a műanyag élettel, Ahol annyi ember tévedt el. Mint a háborúban a foglyok, Csak a parabolamocskot fogjuk, Ahol minden nő tökéletes, És minden férfi izmos. Meg a legjobb mosópor, Ami a f***om tudja, hogy mos…”, és így tovább. Egy pici üresség, csalódottság-érzés lehet bennünk ebben a másfél hétben, és szinte nem érthetjük, hogy hogyan és miért. (Derékszögű Háromszög IkrekNap-NyilasJupiter-HalakNeptunusz)

Június 5, szerdán a Merkúr a Rák jegyébe lép. Korábban a saját jegyében volt, az Ikrekben, ami jót tett neki, és itt a gondolkodás, kommunikáció, a mindennapi ügyintézésünk bolygója az Otthon, Fészek, Család, Felnőtt Érzelmek, Kapcsolódás területére lép. Ez nagyon jó itt. Mindemellett kicsit fokozhatja az előbb látott hatást is, mert kontrasztosabbá teheti ezeket a napokat. Merthát a kifelé-sokfelé pörgés mindig ellentétes mozgású az intimebb-mélyebbel. A Skorpió Jupiter időszaka után a lényünk szeretné jól érezni magát, kipörögni, bulizni (Ikrek Nap), de pont ugyanúgy szeretné helyreállítani az Érzelmi dolgait, kapcsolódásait, odatartozásait (Rák Merkúr).

Június 5, szerda és Június 10, hétfő között különösen a gondolatainkat töltheti el a valahova vagy valakihez tartozás, földelődés, gyökéreresztés, együtt kapcsolódás témája; miközben az én-ünk bulizni és kipörögni szeretne, felszabadulni. Ezekben a napokban különösen jók azok az élmények, ahol erdő-mező-táj és egyúttal víz is megtalálható. A földelődésről, töltődésről, regenerálódásról szól még mindig szinte minden. Ha valaki költözni, renoválni, nagytakarítani, szanálni, felújítani szeretne kertet vagy ingatlant, azt is segítheti ez a fényszög. (Merkúr Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Június 6, csütörtök és Június 22, szombat között tovább fokozódhat a földelődésre, odatartozásra, valahova vagy valakihez tartozásra való igény. Egy kis részünk szeretné újraélni a második gyerekkorát, pörögni, de ez a fényszög is ahhoz tesz hozzá, hogy nagyobb részünk szeretné az érettebb, töltődőbb, intimebb kapcsolódásokat. Sőt, egy kicsit túl is akarhatjuk, erőltethetjük, izmozhatjuk ezt, ami nem annyira tesz jót a témának. Képzeljük el a békét, a kapcsolódást, földelődést, érzelmeket egy vízben lévő gumilabdának; minél gyorsabban szaladunk felé, annál messzebbre megy. Kicsi lassítsuk magunkat, fogjuk vissza, és akkor szépen meg tudjuk közelíteni. (Mars Rákban trigonban Neptunusszal Halakban). Alapvetően kedvező fényszög ez, mégis a vizessége és a Mars és a trigon tényezője miatt fontos, hogy ne ugráljunk felhevült testtel a vízbe, ne ússzunk túl mélyre, és úgy általában minden, ami úszás, vizibicikli, hajó, legyünk különösen körültekintőek ebben a két hétben.

Június 7, péntek és Június 27, csütörtök között a fentebb és mostanában sokat emlegetett Otthon, Fészek, Család, Kapcsolódás, Érzelmek témájában egy kicsit még görcsösebbek lehetünk. Még jobban el akarjuk kerülni a modern fogyasztói, nemeket-szétverő világunk csapdáit: az elidegenedést, a magányt, a dolgok, az emberek és önmagunk ürességét. Ugyanakkor fel-felsejlhetnek a Múltunkból is érzetek, felismerések, tapasztalások integrálásai, és hogy mit csináltunk volna másképp, vagy mit kellett volna másképp csinálni nekünk, vagy a másiknak Érzelmi, Családi, Intim vonatkozásokban. Ettől egy bizonyos düh, tehetetlenség is megjelenhet, vissza is tekernénk egyúttal az órát, de előre is tekernénk. Lehet egy kis frusztráció is ettől. Nem tudjuk, hogy visszameneküljünk ezek elől az érzetek elől, hogy helyrehozzuk a dolgokat, vagy előremeneküljünk, hogy újabb élményekkel írjuk felül, és úgy elfelejtsük. (Mars Rákban szemben Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Június 9, vasárnap a Vénusz az Ikrek jegyébe lép. Korábban egyik saját jegyében, a Bikában járt és stabilizálódott, és az ide lépése egy rendkívül könnyed, finom és kecses minőség. :) Mint amikor az óvodás lányok házizsúrja elkezdődik, vagy a kamaszlányok az iskolabálba mennek. Csupa könnyedség, csupa kellem ez a terület itt, és nagyon jót fog tenni, hogy a fentebb olvasott magvasabb, egzisztenciálisabb, felnőttebb kérdéseket kicsit kikönnyítse. :) Fokozhatjuk innentől a társasági életünket, és még több olyan dolgot csinálhatunk, amik feltöltenek, örömmel látnak el, megkönnyítenek.

Június 11, kedd és Július 14, vasárnap között még erősebben akarhatjuk az úgy össztársadalmilag és/vagy a Skorpió Jupiter miatt egyénileg frissen elvesztett Otthon, Fészek, Család, Intimitás, Kapcsolódás témáit. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügymenetünkért felelős bolygó, az én-ünket, ambícióinkat, erőkifejtésünket jelölő bolygó, és az Irányt, Megoldást mutató jelölő lesznek itt együttállásban. Ami ebben akadályozni tud, az a Zodiákus túloldala, azaz az össztársadalmi elidegenedés és hipermaterializmus, felhalmozás, egyénileg pedig a minket bezáró és lefagyasztó egyéni tapasztalások korábbról. A Korok Létrája című videoban szerepel egy olyan kép, hogy „most már olyanok vagyunk, mint a lazacok: megy lefelé a Kollektív folyója, és ha párosodni akarunk, erőfeszítéssel kell ellene úszni és felúszni emberibb, élőbb, felnőttebb szintekre”. Ahogy fentebb is láthattuk, június hónapjában fog ez nagyon beérződni, akár megütni minket a felismerés, hogy emberi lényekként mennyire nem tárgy- és élmény-vásárlókként tudunk boldogok lenni, és az Élőbb, Emberibb, Felnőttebb részünk fellázadva kérheti a jussát, de a kollektív trend és az ebben felhalmozódott Érzelmi, Kapcsolati, Emberi sikertelenségek húzhatnak is ellene. (Merkúr Rákban-Oroszlánban együtt Marssal (Merkúr hátráló mozgása miatt hosszan))

Június 13, csütörtök és Június 24, hétfő között hathatja át mindez a legerősebben a rendszerünket, és gondolkodásunk, motoros reflexeink a Kapcsolódott, Élő, Emberi, Érző dolgokat szeretnék már nagyon, amihez el kell távolodnunk a kollektív elidegenedett felhalmozó trendtől és az egyéni múlt-ban ragadásunktól, lezártságunktól. (Merkúr Rákban szemben Bak Szaturnusszal-Lesz.HCs.-tal-Plutoval)

Június 13, csütörtök és Június 20, csütörtök között egy másik hatás is becsatlakozik ebbe, még tovább fokozva az igényt a szó jó értelmében vett Mélységre, kapcsolódásra, érzésre; az én-határok elmosására. Nagyon-nagyon szentimentális, már-már túl jobb agyféltekés minőségek lesznek itt ebben az egy hétnyi időszakban. (Merkúr Rákban trigonban Neptunusszal Halakban)

Június 16, vasárnap fokra pontos a Halak Neptunusz és a Nyilas Jupiter kvadrátja, melyet korábban úgy aposztrofáltunk, hogy „a bullshit-spiri vége” fényszög. Innentől ez méginkább arra hívja fel a figyelmünket, hogy legyünk szikárabbak, reálisabbak, Felnőttebbek, és további bebillenéseket tapasztalhatnak azok a ’segítők’, ’motivációs trénerek’, akiknek a tevékenysége nem igazán valós vagy releváns alapokon nyugszik.

Június 20, csütörtök és Június 28, péntek között újabb Derékszögű Háromszög lesz tapasztalható. Most a Vénusz lesz az Ikrekben, ami ennek csúcsán végighalad. Először a Merkúr május utolsó hetében, aztán a Nap június első két hetében. A Nap, a Merkúr és a Vénusz a három leggyorsabb, legvilágibb bolygó, és ezen konstelláció, főleg az Ikrek jegyében jelzi a másik két tényezővel, hogy mostanra már tényleg túl gyors, pörgős, szétszórt a világunk. A túloldalon lévő hátráló Nyilas Jupiter a ’lufidurranást’ jelenti, a Halak Neptunusz pedig a szétszóródást, szétfolyást, a csak hömpölygést és sodródást. A Vénusz a Párkapcsolatok, Emberi kapcsolatok, Egyensúly és Harmónia bolygója, és ez is jelzi, hogy ezek a címszavak a ’gyerekek’ szintjén nem tudnak működni. A Kapcsolódás, Kötődés, Érzelmek, Család, Gyerekvállalás témái nem működnek úgy, ha állandóan pörgünk, szétszóródunk, a második gyerekkorunkat éljük. Ha fát akarunk ültetni, szeles időben nem lehet, mert kifújja a magokat. Láttuk fentebb, hogy kicsit arrébb a Zodiákusban a rendszerünk azért stand-up-ol, hogy ezek legyenek, azzal szemben van a kollektív ellensodrása, itt pedig saját magunkkal, objektivitásunkkal, realitásunkkal kérdőjeleződünk meg ezekben a Felnőttebb címszavakban. (Derékszögű Háromszög – IkrekVénusz- NyilasJupiter-HalakNeptunusz)

Június 22, szombaton a Nap a Rák jegyébe lép. Itt már egyre jobban közelít saját jegyéhez, az Oroszlánhoz, és ezáltal a crescendojához, így ez mindig örömteli pont is. Ugyanakkor itt van a Nyári Napforduló is, ahol a csúcsára ér egy folyamat, így aki szeretné, lehet itt valamilyen szertartást is csinálni, amiket ilyenkor a hagyomány szerint szokás.

Június 22, szombat és Július 3, szerda között tovább erősödik a Földeltebb, Kapcsolódottabb trend, és már lényünk is egyre inkább a mennyiség helyett a Minőséget szeretné. Itt már a Skorpió Jupiter időszakának felfordulásai után a szándékunk, a hajlandóságunk is megjelenik, hogy önként is valami Új-ba kezdjünk, amiben perspektívát, célt is látunk. (Nap Rákban szextilben Uránusszal Bikában)

Június 22, szombaton egy távoli bolygóóriás, a Neptunusz megkezdi hátráló mozgását a saját jegyében, a Halakban, November 27-ig. Ez alapesetben nagy extrával nem szokott járni; ebben a tendenciában talán azt erősítheti, hogy még tovább nőhet az igényünk a Békére, minket feltöltő, nyugtató dolgokra, gyökéreresztettségre. Mutatja ugyanakkor azt is ez is, hogy a nagy hollywood-i ’itsallright’ kilövés helyett a Skorpió Jupiter időszaka után (hála Istennek) egy kicsit megszeppentebbek, elgondolkodottabbak, megfontoltabbak, akár óvatosabbak is vagyunk, leszünk.

Június 27, csütörtökön a Merkúr az Oroszlán jegyébe lép. A Merkúr a fő motorja a mindennapi dolgoknak, közben néhány nap múlva a nagyon heves Mars is belép ide, így az Állatok Korában a korábbi két-három év tendenciája alapján ne lepődjünk meg, ha bever itt a már szokásos Nagy Hőség. 2016 óta, amikor az Állatok Kora indult, mindig akkor volt az igazi brutális hőség, amikor az Oroszlán jegyében volt a Mars és a Nap, ilyen idén is lesz Július 23-tól, de már itt ez is, hogy két gyors-világi bolygó van, belobbanthatja a dolgokat.
Az a szentimentalitás, ami Júniusban rajtunk lesz, itt egy pár napig lecsendesedhet, de nem sokáig, mert a Merkúr hamarosan megkezdi hátráló mozgását, és visszamegy majd a Rák jegyébe júliusra.

Ez az a hónap lesz, amikorra a Skorpió Jupiter 2017 nyara és 2019 március-áprilisa közötti tombolása már lement, a gyors-világi bolygók a Bikában már megstabilizálódtak, így ez az első hónap két év óta, hogy már fújhattunk, és ilyenkor mindig ösztönösen egy számvetést csinálhatunk. És ettől (remélhetőleg) el is borzadhatunk kicsit itt, hogy Felnőtt és Emberi lényként mennyire a harc, a káosz, a hipi-hupi, sosemvolt felnőttkor és a túlzott kiáradó-szétszóródó energiák vannak jelen a kollektívában, és ami a fontosabb, az egyéni életünkben is. Ettől felsejlhet bennünk egy igény Emberibb, Érzőbb, Mélyebb, Intimebb témákra, ami már április-májusban is ott lehetett, de itt Júniusban nagyon-nagyon ott lesz, mert itt már van az a távolság és nyugalom, hogy rá tudunk nézni az elmúlt két évre, a világra és a saját belső és külső világunkra, pozícióinkra.
Sokkal egyszerűbb, átláthatóbb és klasszikusabb energiák lesznek ebben a hónapban, szinte már a ’90-es évek közepére emlékeztetők, amikor ez a hatalmas manírozás és szétszóródás még nem volt ott. Avagy "nem kell hajó, nem kell repülőgép, nyugodt vagyok, van mit ennem, van hol aludnom még". Erre utal a fentebb idézett szövegű szám ’94-es volta; remélem vannak többen, akik ezeket az apró trükköket észre szokták venni. :) 

 

family.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html