HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.01.01. 17:39 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Január hónapja nagyon ódivatú energiákkal telített lesz. Mint egy könyvtárban vagy szaunavilágban, a csendesség, kulturáltság, odafigyelés és alázatosság lesznek a kulcsszavak. Zajlik rajtunk egy lassú és segítő gyógyító-rendező folyamat, amit szerencsére csak néha akarhatunk majd csak a megszokott harsány és ordenáré módokon manipulálni; talán ez lesz hosszú idő óta az első hónap, ahol magunkat is meglepve képesek leszünk mindennek a szó jó értelmében alávetni. Talán azért, mert már elfáradtunk, talán azért, mert belül érezzük, hogy ami most történik, az nekünk kedvező. Mindennek meglesz a maga helye és az ideje, az idő és térérzékelésünk kicsit elmosódhat, és a kapkodó-cikkcakkos modern működések helyett egy fluidabb energetika lesz a meghatározó. Időutazás a múltba, éles határok nélküliség, egy passzívan figyelő kíváncsiság, ahol a véleményalkotás vagy akció nem előzi meg a tapasztalást. Ez a hónap már tényleg a Gyerekek Kora és Állatok Kora utáni időszak, a Növények Korának első igazi hónapja. :)

Január 2, csütörtök és Január 12, vasárnap között a Gyógyulás és Rendeződés energiái keverednek lágy, konstruktív és lassú módon. Olyan ez a fényszög, mint a 19.század vidéki üdülő és/vagy fürdőhelyei, amikor egy fogaton odakocsikáztak az emberek, és szinte ugyanazt csinálták, mint egyébként a mindennapjaikban, de egy rehabilitációs rész is valamennyire extraként jelen volt. A fényszög résztvevői meglehetősen lassúak és méltóságteljesek, a köztük lévő kapcsolat itt viszont könnyed, kellemes és földelő. Az év első másfél hetében lassú, lágy, megfontolt módokon töltődjünk, gyógyuljunk, amiben lehet és kell, és közben hajtsunk végre lassú, de biztos szanálásokat, rendezéseket is, tegyük tisztába az alapjainkat. (Nap Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Január 2, csütörtök és Január 18, szombat között az Én-ünket és annak kiterjesztését, működtetését jelentő bolygók haladnak együtt a Zodiákus legszaturnikusabb részein. Ez a Gyógyulás mellett-helyett egy szikárabb rendezését, letisztázását jelenti énünk Magjának és annak, ami ebből meg tud nyilvánulni gondolatilag, kommunikációban, cselekvésekben. Itt még naptárilag is az év Alapozása történik, olyan dolgok tisztulhatnak és rendeződhetnek bennünk, amik a január közepétől felfelé hozzá tudnak tenni az Irány, a Jövő, a Cél és a Perspektíva témáihoz. (Merkúr Bakban-Vízöntőben együtt Nappal)

Január 4, szombaton a Mars a Skorpióból a Nyilas jegyébe lép. Az elmúlt másfél-két hónapban a Skorpió Mars miatt arra érzékenyeknek jelen lehetett fizikailag fejfájás, láz, torokfájás, emésztési vagy altesti anomáliák, illetve úgy általános közérzetben egy enyhe feszültség, ficánkolás. Itt ez az energetika elkezd átalakulni, a Skorpió a Nyilasba oldódik, így a Mars is egy fokkal kevésbé tüzesen és savasan tud itt lenni. Ha valami fenti fizikai elkapott bennünket az elmúlt másfél-két hónapban, akkor a Nyilas máj-érintettsége miatt fontos a májunk utólagos regenerálása, a maradék savak-méreganyagok, feszültségek utógondozása. Egy fokkal az életerőnk, ambícióink is növekedhetnek, tanácstalanság, toporgás helyett könnyebben találhatunk felületet nekik innentől. Ez analóg az eggyel fentebbi hatással is.

Január 5, vasárnap és Január 11, szombat között egy másik gyógyító és kellemes hatás lesz. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó kap egy nagyon lágy és finom fényszöget a Nagy Gyógyítótól, így miközben ezekben a funkcióinkban van egy nagy Rendrakás és szikárítás, közben hájjal-mézzel is kenegetik azért. (Merkúr Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Január 8, szerda és Január 19, vasárnap között a fő bolygó együttállásban halad a Karma két bolygójával a Karma fő jegyében. Az elmúlt két-három évben a Skorpió Jupiter időszaka alatt kikarmáztuk már magunkat dinamikusan; itt statikusan eszünkbe juthatnak vagy álmodhatunk régi helyekkel, személyekkel, kerülhetnek elő régi tárgyak, akár a közelmúltból, de évtizedekkel korábbról is. Egy rövid időutazásra számíthatunk a Múltból. Itt az Alapok Alapjának az Alapjához térünk vissza, hogy aztán a Nap belépjen az Irány, Jövő, Cél, Perspektíva jelezte Vízöntő jegyébe. (Nap Bakban együtt Szaturnusszal-Plutoval)

Január 9, csütörtök és Január 15, szerda között ezzel teljesen párhuzamosan, kicsit rövidebb ideig a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk működéséért felelős bolygó is átmegye két fő Karmajelölőn a Karma és a Múlt területén. Tágan az eggyel fentebb jelölt másfél hétben, de különösen itt ebben az egy hétnyi időben lehetünk elvarázsolódottak, elgondolkodók, elmerengők, így a mozgásunkban, közlekedésünkben és kommunikációnkban legyünk lassabbak, körültekintőbbek, mert egy részünk máshol lesz. Ily módon rándulásokat, csontsérüléseket, koccanásokat, tárgyak repedését-roppanását meg tudjuk előzni, ha erre emlékszünk majd itt. A Gyermek bolygója jár a Múlt és Beragadás, Beszorulás területén, így a gyermekkorunkból, beszorult gyermeki részeinkből még erőteljesebben jöhetnek fel emlékek, vagy akár megértések is. (Merkúr Bakban együtt Szaturnusszal-Plutoval)

Január 11, szombat egy remek dolog történik! Előreindul a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója Uránusz a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság Bika területén. Innentől már folyamatosan távolodik a Kos jegyétől, ahol a megelőző években volt, és egyre mélyebbre halad a Bikába. Ez is tud segíteni, hogy az Alapjaink rendeződjenek, és elkezdjük látni, hogy merre van az arra, merre lehet haladni, fejlődni, építkezni. Ugyanakkor a kollektívát tekintve innentől a Föld és a fizikai környezet (Bika) jövője, irányai, perspektívái (Uránusz) is egyre inkább témák és kérdések lesznek.

Január 12, vasárnap és Január 20, hétfő között ezzel a kedvező fordulattal egy nagyon kellemes fényszögben lesz a Párkapcsolatokért, földeltségért, társadalmiságért felelős Vénusz bolygó; úgy, hogy mindeközben Nagynővéri jegyébe, a Halakba lép. Itt visszatérhet az elmúlt két-három Skorpió Jupiteres év után visszatérhet az életkedvünk, az érzet, hogy van értelme lenni, építkezni, mással kapcsolódni. Ennek a hatásnak minden tényezője kellemes, és most már nagyon időszerű volt nekünk egyéni-egoisztikus szinteken. (Vénusz Vízöntőben-Halakban szextilben Bika Uránusszal)

Január 13, hétfőn a Karma egyik bolygója, a Szaturnusz ’leelőzi’ virtuálisan a Karma másik bolygóját, a Plutot, a Karma jegyében, a Bakban. A Pluto már 2008 óta itt tartózkodik, a Szaturnusz 2017 decembere óta, és ez az előzés a Bak Jupiterrel karöltve jelzi, hogy a Szaturnikusság egyre erősödik. Ez mindenben ellentéte az elmúlt 30, de akár 70 évnek is. Komolyság, Ellenőrzés, Felnövés, Összeszedettség, „A kevesebb több!”, ezek a szaturnikus címszavak, és innentől egy fokkal még erősebb ezek kozmikus betartatása és kívánatossága.

Január 14, kedden a fő bolygó, a rendszerünk Ura, a Nap pedig virtuálisan ’leelőzi’ ezt a Szaturnuszt és Plutot úgy, hogy mindjárt a Vízöntőbe át is lép. Azaz mindez azt jelenti, hogy Én-ünkkel minden adva van, hogy támogatva legyünk ebben, vagyis nem mint rovarokat nagyítóval pörkölnek, hanem ténylegesen az Ideája, az Útja megvan ennek, hogy hogyan kellene. Azt is jelenti, hogy nem mint sziklaomlás görgetnek legalul lévő kőként ebben, hanem méltósággal, önként is megtehetjük ezeket a szaturnikus váltásokat, működési módjaink átalakítását.

Január 14, kedden a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, harmóniáért felelős Vénusz belép nagynővéri jegyébe, a Halakba. Itt elég jól érzi magát, és ketten együtt puha, feltöltő, földelő és gyógyító energiákat sugároznak. Ez életünk és énünk szikárodása és alapjainak átvizsgálása mellett-után itt most ennek kicsinosítása, tartalommal megtöltése is elindul finomabb szinteken.

Január 15, szerda és Január 21, kedd között van egy apró jelzés is, hogy azért nem kell kapkodni, ne akarjuk az elmúlt évtizedek „még, Még, MÉG”, „gyorsabban-erősebben-magasabbra” gyermeki nárcizmusát erre ráerőltetni. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó kerül csiki-csukis fényszögbe a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával a Stabilitás, Földeltség, Átláthatóság jegyében. Szóval nem kell előrerohanni, szépen lassan szaturnikusan, őrlő malmokként zajlik az Alapjaink tisztázása, és látjuk, hogy itt már puha feltöltése is. (Merkúr Bakban-Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Ugyanilyen apró kitétel és jelzés az is, hogy Január 17, péntek és Február 5, szerda között a másik gyors-világi-könnyed bolygó, a Párkapcsolatokért, társadalmiságért, harmóniáért felelős Vénusz kerül csiki-csukis fényszögbe az én-t, erőt, ambíciókat jelenti Marssal. Ez a Stabilizálódást, Alapok Rendeződése, Gyógyulás az egonktól és izmozásunktól függetlenül megy most végbe, így minél inkább siettetnénk, minél inkább belenyúlkálnánk, annál kevésbé történik meg, vagy annál többször kell a folyamatban újrázni, a kezdetétől, elejétől újraindulni.
Ugyanakkor a nőket és a férfiakat jelentő Vénusz és Mars vannak itt csiki-csukis fényszögben két nagyon méltóságteljes jegyben, így itt is fontos, hogy ne keverjük össze az én-ünk, individuumunk rendeződését azzal, hogy itt most kvantumugrással egy hollywoodi film happy endje jön egyből. Lehet itt ismerkedés már januártól, de az énünk rendeződése, jó értelemben vett szikárodása, letisztulása a elsődleges fontosságú. (Vénusz Halakban kvadrátban Marssal Nyilasban)

Január 17, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr nagytestvéri jegyébe lép, a Bakból a Vízöntőbe. Itt nagyon jól érzi magát a Merkúr, így egy frissebb, tisztább érzet megjelenhet bennünk ettől, kisimulhatnak emiatt dolgok bennünk és a működésünkben is.

Január 18, szombat és Január 28, kedd között egy másik kellemes és lassan, méltóságteljesen támogató, feltöltő hatás lesz aktív. A Párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért felelős Merkúr lesz saját puha és lágy fényszögében az idei évet leginkább meghatározó tényezővel, a Bak Jupiterrel. Mivel a Vénusz közben a Halakban is van, ennek is van egy, a szó jó értelmében vett avítt, archaikus, klasszikus, ódivatú íze, amikor vidéken összegyűlik a nagyon nagy család sok generációja egyszerre, vagy amikor elmegyünk töltődni, dolgokat átbeszélni és jól érezni magunkat a vidéki nagymamához. Olyan kis jóságos ez a fényszög. (Vénusz Halakban szextilben Bak Jupiterrel)

Január 18, szombat és Január 28, kedd között ezzel az eggyel fentivel napra pontos párhuzamban viszont azt látjuk, hogy noha az Én-ünk már keresné és kívánná a Földelt, Stabil, Építkező, nyílegyenesen száguldó dolgokat, még nem kapja meg.

Ez a két napra párhuzamos fényszög együtt olyan, hogy foglalkoztat bennünket valami naaaagy egzisztenciális kérdés a múltunkkal és/vagy a jövőnkkel kapcsolatban, lekéredzkedünk a nagyihoz látogatóba, hogy elmondhassuk neki, legyen egy kis környezetváltozás és hátha mond valami okosat. Felvázoljuk neki a tényállást ő néz, bólogat, majd azt mondja, hogy fogalma sincs, mi lenn a jó megoldás. Mi elkenődünk, de aztán kimegy a konyhába, hoz egy teli tányért vagy tálcát, és kedvesen azt mondja, „Vegyél egy sütit”. És az egésznek annyi bája van, hogy a nagy magvas dolog nem oldódott meg, de ott és akkor minden rendben van és kereknek tűnik. Na, ilyen ez a fényszög. :)

Január 20, hétfő és Január 30, csütörtök között valami aktivitásféle, vagy individuális is elkezd azért mocorogni. Nem hipersztráda jellegű, nem „Én vagyok az élet császára” felkiáltással, de mint egy zsibbadás után, kezd az ujjainkba, majd a végtagjainkba visszatérni az erő, és erőink-akaratunk elkezdenek ébredezni. (Merkúr Vízöntőben szextilben Marssal Nyilasban)

Január 20, hétfő és Február 5, szerda között ezzel párhuzamosan azonban érezzük is még, hogy nem ÉletCsászárának kell lenni, hanem a fonalat megtalálni. Itt még lesz valamennyi igényünk Gyógyulásra, Pihenésre. Ha nagyon fáradtnak, álmosnak, vagy melankolikusnak tapasztaljuk magunkat ebben a két hétben, akkor fontos megbeszélni magunkkal, hogy nem kell még rohanni, izmozni, kontrollálni. (Mars Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

Január 21, kedden a Nap eléri a Zodiákus legleglegszaturnikusabb pontját, a Bak és a Vízöntő jegyek határát. Ha december 21 a Téli Napforduló, és az év legsötétebb napja, akkor energetikailag ez az év leghidegebb napja. Itt van a Nap saját területeitől és komfortzónájától a legtávolabb, ami dialektikusan nagyon jó, mert ahogy december 21-22-23 után hosszabbodnak a nappali órák, úgy itt is a hidegség, távoliság egyre melegszik, és erejére kezd kapni a Nap.

Január 23, csütörtök és Március 31 (!), kedd között egy nagyon-nagyon kellemes és segítő fényszög lesz. Ez is része, sőt, a legméltóságteljesebb és kiemelkedőbb tagja a lassan rendező és gyógyító hatássorozatnak és időszaknak. A Nagy Jótevő és a Nagy Gyógyító lesznek lágy és kellemes fényszögben. Az egyetlen része, amire figyelni kell, hogy a Nagy Jótevő Jupiter a Bakban van, a Nagy Gyógyító Neptunusz pedig a Halakban, és ezek nagyon csendes, avítt, lassú jegyek, így akkor tudja jótékony és jóindulatú hatását kifejteni, ha mint egy könyvtárban, vagy fürdőben, vagy a nagyszülőknél, csendesek, előzékenyek és tisztelettudóak, hálásak vagyunk. (Jupiter Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

Január 24, pénteken a Nagy Jótevő Jupiter kilép az energiák behúzását, beszakadását jelentő Leszálló Holdcsomóponttal való együttállásából. A Jupiter az energiák korlátlan kifelé-felfelé áradása, a Leszálló Holdcsomópont ennek teljes ellentéte, így együttállásuk feloldódása is azt jelenti, hogy lassan, de biztosan tovább nőhet bennünk a Bizalom és a Hit. Ez sem az eddig megszokott harsány és teljesen túlvezérelt, tekintve hogy a Jupiter a Bakban van, és eggyel fentebb láthattuk, hogy éppen a nagyon lassú és csendes Halak Neptunusztól kapja nagyon lágy fényszögét.

Január 29, szerda és Február 8, szombat között a Párkapcsolatokért, földeltségért, harmóniáért felelős Vénusz, miközben töltődik nagynővéri jegyében, a Halakban, egy lágy fényszöget kap a Karma két bolygójától a Karma fő jegyéből. Hmmmm. Semmi morózus nincs benne, de ezt azért kihagynánk, tekintve, hogy ebben a másfél hétben is lehetnek Múltból feljövő emlékezések, Múltbeli találkozások, újrázások. Ha valaki új emberrel találkozunk, itt is nagyon erős lehet az érzés, hogy nem kezdődik valami, hanem egy fonalat folytatunk, egy érzés, hogy maguktól történnek a dolgok, és egy furcsa régiúj, deja vu jellege van az egésznek. Személytelenebb aspektusban a fényszög lehetővé teszi, hogy olyan egészségügyi kezelésnek vessük alá magunkat, amit régóta halogatunk, ami nagyon mélyen vagy strukturálisan hat rajtunk, és a környezetünkben, lakóhelyünkön ugyanez elmondható: átalakítások, rendezések, szanálások, mindezek előkészítése szintén tematikus tud lenni ebben a másfél hétben. (Vénusz Halakban szextilben Bak Plutoval-Szaturnusszal)

the_morgan_library_101.png

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása