HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.05.29. 18:10 Zöldkör

Június hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Június hónapja folytatja a május közepén elindult enyhülési folyamatot. :) A hónap elején még lesz bennünk egy kicsi kettősség és megosztottság, és ahogy haladunk előre, egyre inkább könnyed, lágy, emberi energiák telítik meg a teret. A cél az lenne, hogy egy Arany Középútra érjünk ekkorra, vagyis a totális izoláció kontra totális kiáradás közelmúlt és régmúlt jellegei után Emberi, minőségi térben megtalálni a helyünket és önmagunkat. A hónap vége felé haladva annyira fokozódik majd ez az enyhülő tendencia, hogy külön emlékeztetni kell majd magunkat, hogy azért a 2020-as év egésze során az izoláció címszava ott lesz még, és ambícióinknak már nem az öncélú kiáradás és magamutogatás, énképviselet a célja, ahogy az elmúlt 30 évben, hanem egy lokális, társas mini-közösség, mely Emberi létünk biokémiájának az alapja: nyolc-tíz fővel való értékes emberi kapcsolat. Ugyanaz, mint amire készülődtünk az elmúlt időszakokban, csak most már a leállítás után, a valóságban.

Május 31-Június 1, vasárnap-hétfőtől egy nagyon kétoldalú hatás lesz aktív. Egyik része fokozza az aktivitásunkat, világi értelemben vett lehetőségünket és mozgékonyságunkat, a másik része pedig egyfajta melankoliát, enyhe tehetetlenségérzetet, akár magányt is adhat. Ha lefordítjuk a jelenlegi időszakra és szituációkra, teljesen látjuk azt, hogy ismét lehet ügyintézni, és gyakorlatilag bármit csinálni, de a szó teljes értelmében szocializálódni, és az első ösztöneinkből vagy vágyainkból bármit csinálni nem lehet. (Nap Ikrekben együtt hátráló Vénusszal)

Május 31-Június 1, vasárnap-hétfő és Július 27, hétfő között gyakorlatilag két hónapig, a benne résztvevő bolygóhoz mérten extrém hosszan lesz jelen egy elég meghatározó, és szerencsére pozitív fényszög. A gondolkodásunkat, kommunikációnkat, mindennapi rutinunkat, ügyintézésünket jelölő bolygó lesz nagyon kellemes és lágy fényszögben egy Földelt, Stabil, Tiszta, Átlátható másik jelölővel. A jelen szituációira lefordítva ez is megtalálható, vagyis lehet jönni-menni, intézkedni, különösen a természet, evés-ivás, sétálás, fizikai sík dolgaiban, de a társadalmibb, közelibb és nagyobb plénumú dolgok még pihennek. Tekintve, hogy a vidám-pörgős bolygó ezen két hónap egy részében hátrál, és ezen időszakban gyakorlatilag ez lesz az egyetlen fényszöge, szintén mutatja, hogy egy kis magány, egyedüllét érzése ott lesz majd azért, így az eggyel fentebbi fényszöggel elég analóg hatás ez, de pozitív felhangú, és tudjuk majd értékelni azért az elmúlt két hónap bezártsága utáni részleges funkció-helyreállást. (Merkúr Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Június 5, pénteken egy elég nagy dolog történik, mely másfél évente történik csak: a Holdcsomópontok jegyet váltanak. A Leszálló Holdcsomópont, mely a beakadás, zsákutca, elszivárgás jelölője a Nyilas jegyébe lép, mely energiatér a Külföld, Vetített Spiritualitás és a „még, Még, MÉG” címszavaival bír. Korábban is olvashattuk, valamint tapasztalatilag láthattuk is, hogy ezek az elmúlt 30 évben uralkodó címszavak elkezdtek már 2016-ban elfáradni, 2020-ra pedig teljesen lestoppolták őket. Innentől másfél évig energetikailag méginkább felszámolásuk történik.
A Felszálló Holdcsomópont az Ikrek jegyébe lép ugyanekkor. Mindez nem azonos az elmúlt 30 év ’Gyerekek Korával’, ahol is felnőtt emberek egy 3 és 7 év közötti gyermek kinézetével, funkcióival, gondolkodásával és működésével voltak, hanem inkább analóg azzal, amit mostanában tapasztalunk. Azaz nem kell a dolgokat túlbonyolítani, az élet nem Miami, Bali vagy fesztiválos egy hetes ciklusokban zajlik, miközben nagy felületen mutogatjuk magunkat, miközben valódi és felnőtt, tartással bíró életünk nincs, (ezek mind az Ikrek-Nyilas-tengelye energiatér alacsonyabb szintjei), hanem csináljuk a kis dolgainkat, belföldön mozgunk, kicsit úgy, mint a Gyerekek Korának kezdete, 1989 előtt, évezredekig. Tekintve, hogy az Ikrek energiához a Gyermek archetípusa kapcsolódik, az is könnyen előfordulhat, hogy a következő másfél évben megnő a gyerekvállalási kedv, sőt, a sikeressége is. (Leszálló Holdcsomópont Nyilasba lép, Felszálló Holdcsomópont Ikrekbe lép)

Június 6, szombat és Június 16, kedd között miközben már újra mozoghatunk, ügyintézhetünk, jöhetünk-mehetünk lokálisabb térben, egy rövid melankolia, befelé figyelés, vagy fizikai és/vagy lelki fáradtság is ott lehet rajtunk. Ha gyakrabban elgondolkodunk, több alvásra van szükségünk, ügyintézés közben elfelejtjük, hogy mit is akartunk, akkor az ennek a hatásnak tudható be. Ez is valószínűleg kapcsolódik a fentiekhez; azaz helyreállt az ügyintézési rutin, de azért még eléggé csökkentett üzemmódban, azaz a fizikai síkon, és még nem az érzelmi-gondolati-kollektíva szintjén. (Nap Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal)

Június 6, szombat és Június 21, vasárnap egy másik hatás is fokozhatja a belső világunk aktivitását, és a fentebb ismertetett okok miatt szintén okozhat valamilyen mértékű frusztrációt, akár nyomott dühöt is. Jelenleg nem az van, hogy ami ösztönösen-azonnal megjelenik bennünk, azt ki is tudnánk fejezni, mozogni, vannak még korlátok, így a ki nem élt ilyen vörös energia bennragadhat. Ebben a két hétben figyeljünk oda nyákos gyulladásokra akár fizikai, akár lelki szinteken, és ügyeljünk a sok oxigénre, tiszta vízre, szervezetünk szárítására, szikárítására. (Mars Halakban együtt Neptunusszal)

Június 7, vasárnap és Június 28, vasárnap között a társadalmiságért, nagy felületen elérhetőségért és a párkapcsolatokért felelős bolygó fényszögkapcsolat nélkül lesz, miközben az időszak nagy részében hátráló mozgását végzi. A helyzet pikantériája, hogy a nagyon élénk és pörgős Ikrek jegyében teszi mindezt. Ez is mutatja, hogy életben van a „Nó tácsi-tácsi”-elv, azaz lehet bárkivel bármikor beszélgetni, sétálgatni, ügyintézni (Ikrek), de nagy felületen és a fizikai síkon közel menni nem. Ez is adja a hónap korábbi részeiben látott hasadt és kettős érzést, hogy „Akkor most nekünk jó vagy nem jó..?”, és hát jobb, de még nem teljesen üzemi fordulatszámon vagyunk. (Vénusz Ikrekben fényszögkapcsolat nélkül hátrál)

Június 11, csütörtök és Július 6, hétfő között az erőinkért, céljainkért, ambícióinkért és akaratunkért felelős bolygó egy lágy és selymes fényszögben lesz az izoláló és éppen hátráló Bak Rosszfiúkkal. Tekintve, hogy említett bolygó a Belső Világot jelképező Halak jegyében van, ez is mutatja, hogy ezekben a hetekben az igazi akarat-kifejezés, azonnali eredmények nem a kinti világban vannak. A külvilágbeli, és a többi ember nagy tömegével és felületességével való korlátozások természetszerűleg a minőség és belső megismerések irányába visznek, és ebben az időszakban ez még produktívabbá tud válni. (Mars Halakban-Kosban szextilben Bak Jupiterrel-Plutoval-Szaturnusszal)

Június 15, hétfő és Június 25, csütörtök között a fő jelölő, a Naprendszerünk Ura együttállásban lesz az Irány, Cél, Megoldás jelölőjével, és szembenállásban a Beakadás, Zsákutca jelölőjével. Azaz minden támogatott, ami a lokális ügyintéző és egyszerű (Ikrek), és minden a legkevésbé támogatott, ami Nagy Tömeg, Külföld, Vetített Spiritualitás (Nyilas). (Nap Ikrekben-Rákban együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal)

Június 18, csütörtök és Július 11, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért, ügyintézésért felelős bolygó hátráló mozgását végzi az Otthon, Fészek, Család jegyében. Itteni hátrálása meglehetősen rendben van, nagy dolgok ilyenkor nem szoktak történni. Úgy általában elmondható a Merkúr hátrálásakor, hogy a közlekedésben, ügyintézésben lehetnek lassúságok, elterelések, többszöri nekifutások, a kommunikációban félreértések, elkeveredett levelek, emailek. A Merkúr a Gyermek bolygója is, így ebben a három hétben néha regresszálhatunk, és fel-feljöhetnek emlékek, testtartások, érzések, benyomások a gyerekkorunkból, akár azon is kaphatjuk magunkat, hogy újra raccsolunk, selypítünk, vagy a gyerekkor óta kinőtt testi tünetünk van. Emiatt bármi családdal, belső gyerekkel kapcsolatos terápia nagyon kívánatos és támogatott itt. Szülő-gyerek viszonyban is erősítheti a végletet, akár úgy, hogy hirtelen több időt-közelséget szeretnénk a szülőnkkel, vagy a gyerekünk velünk; vagy ellenkezőleg, erre az időszakra egy érdekes elhúzódás is megjelenhet másik oldalként. (Merkúr hátrál Rákban)

Június 21, vasárnap a fő jelölő a Rák jegyébe lép. Ez nagyon kellemes dolog és időszak mindig, ha csak ezt nézzük, és azt adja, hogy a frissen felszabadult ügyintézés, mozgástér után (Ikrek), ismét előtérbe kerülnek az Emberi, Közeli, Érzelmi, Kapcsolódó témák (Rák). Így, hogy közben a Merkúr is itt hátrál, nem is fogjuk annyira hiányolni a személytelen és nagy felületű pörgést, hanem egyfajta szentimentalizmussal a „kevesebb, több”, a minőségibb-közelibb lesz, ami erősödik majd bennünk. (Nap Rákba lép)

Június 22, hétfőn a világi értelemben két LegFérfiasabb bolygó csiki-csukis fényszöge kioldódik. Kettejük feszültséges hatása öt héten át tartott, átívelt május közepétől, és megszűnése oldani fogja azt a frusztrációt, amit amiatt érzünk-éreztünk, hogy Én-ünket (Nap) nem tudjuk akkor és úgy kifejezni (Mars), ahogy szerettük volna. (Nap kvadrátja Marssal kioldódik)

Június 23, kedd és November 28 között öt hónapig (!) hátrál az egyik külső bolygóóriás, a Neptunusz. Tekintve, hogy a bolygó már önmagában nagyon passzív és rejtett témákat jelöl, az ő hátrálása az, amit tapasztalatilag a legkevésbé szoktunk megérezni, és a legkisebb láthatósággal jár. Első gondolatra nem is tudnék semmilyen azonnal előugró eseményt mondani, amit a korábbi évek Neptunuszi hátrálásaihoz tudnánk rendelni látványosan vagy emlékezetesen. A ’matek’ alapján azt jelentené, főleg, hogy a saját jegyében van, hogy ilyenkor álmosabbak lehetünk, mélyebbeket-tágabbakat álmodhatunk, és hasonlók, de ezek bőven beleférnek, és annyira hosszú a hátrálási idő, hogy nagyon hamar akklimatizálódunk ehhez, és tapasztalat szerint már észre sem vesszük rövid idő után. (Neptunusz hátrál Halakban)

Június 25, csütörtök annyiban szuper nap, hogy a társadalmiságért, nagy felületen elérhetőségért és párkapcsolatokért felelős bolygó másfél hónap hátrálás után előreindul. Könnyen lehet, hogy itt jön az enyhítés következő szakasza, és az érintkezésre, társas összejövetelekre további lazítások lépnek életbe. A könnyed és játékos Ikrek jegyében van mindez, így innentől normális keretek között valóban fokozzuk aktivitásunkat, és mozogjuk ki a rozsdát még egy szinttel jobban. (Vénusz előreindul Ikrekben)

Június 25, csütörtök és Július 6, hétfő között egy másik nagyon barátságos hatás is lesz, amennyiben a fő jelölő az Otthon, Fészek, Család, Érzelmek területéről egy lágy és selymes fényszögben lesz a Földelt, Tiszta, Stabil, Átlátható jelölővel. Ez tipikusan a családi kertipartik energiája, a barátok a hétvégén elmennek a természetbe többen piknikezni, olyan, mint Szinyei Merse Pál Piknik című festménye. Ez is mutatja, az előző hatással teljes analógiában, hogy méginkább szellőztessük, mozgassuk és földelten nyugtassuk magunkat. (Nap Rákban szextilben Bika Uránusszal)

Június 27, szombat és Július 4, szombat között a fő jelölő az Otthon, Fészek, Család, Érzelmek területén együttállásban lesz a gondolkodásunk, kommunikációnk, ügyintézésünk éppen hátráló jelölőjével. Ez is mutatja, hogy maximális sebességre és szabadságra nem tudunk itt kapcsolni, de Emberi ügyeink a bezárt és izolált hónapok után újfajta fókuszt és értéket kapnak. (Nap Rákban együtt hátráló Merkúrral)

Június 28, vasárnap egy nagyon intenzív dolog történik: a saját jegyébe lép a céljainkat, ambícióinkat, erőinket és zárt én-ünket jelölő bolygó. Ez további intenzív és megindult energiákkal tölti fel a Rendszert. De: mivel közben szembenállásban van a jegyváltásakor a Mérleg Holddal, ennek sem azt kellene jelentenie, hogy nagy felületen (Mérleg) kezdjük el/folytatjuk emberi viszonyainkat (Hold). A szembenállás egy szaturnikus fényszög, lezárás, tiltás, abbahagyás, megállás jelleggel. Mindeközben csiki-csukis kvadrátban van a Rák Nappal és Merkúrral, azaz egy ilyen esetleges túlzó és türelmetlen, akaratos, akár erőszakos kiáradás pont azokat a zsenge eredményeket törné el, amik az elmúlt hónapok eredményei. Emiatt bánjunk okosan ezekkel az újonnan bejövő impulzívabb energiákkal, és ne lőjünk ki. Használjuk ezt az impulzív Kezdet jelölőt arra, hogy ne a Régi Én-ünk törjön ki megint, hanem az Új Én-ünk szülessen újjá főnixként, kilépve az Ikrek-Nyilas tengely eddigi jellegeiből.

Sok oldal a Mars Kosba lépésével háborút vizionál, merthogy Kos/Mars=Háború, mondja az asztrológiai ’matek’. Sőt, az őszi hónapokban hátrálni is fog a Mars a Kosban, ami még „háborúbb” akkor, mondja, az asztrológiai ’matek’. De a Mars nem csak most lép a Kosba a történelemben először, hanem ez egy ciklikus esemény. 2019.január 1-jén tört ki háború? Nem tört. 2017.január 28-án tört ki? Nem tört. Mehetnénk így vissza jó sokat.

Egy hatást soha nem magában kell vizsgálni, és hogy a ’matek’ szerint mit jelent, hanem a többi hatással relációjában, és vizsgálva az adott kor kontextusát. A Mars Kosba lépésekor van két feszültséges fényszöge, ezeket fentebb láttuk: szembenállása a Mérleg Holddal és kvadrátja a Rák Nappal-Merkúrral. De ezek Emberi, Élő, Társas témákra utalnak, nem kollektív és morózus dolgokra. Sőt, a Mars Kosba lépésekor van egy selymes és lágy szextil fényszöge az izoláló Bak Rosszfiúkkal és van egy selymes és lágy szextil fényszöge a játékos és könnyed Ikrek Vénusszal.

Amikor az Állatok Kora jött, előre megírtuk, hogy 2016 és 2020 között Marsikus időszak lesz, „kirobbannak a Gyerek Kora miatt elnyomott és elidétlenkedett Vörös energiák”. Azt is, hogy a Skorpió Jupiterrel 2017-18-19-ben eközben további gyulladt és Vörös energiák jönnek majd fel. De most a Növények és a Kövek Kora metszetében vagyunk, Neptunuszi-Szaturnuszi metszetben, ami egy nagyon-nagyon passzív, zárt és kötött energiatér; ahogy tapasztaljuk is 2020, év eleje óta. Ebben a kontextusban egészen más a légkör, mint 2016-2020 Vörös robbanó-izzó területén.

Ezekből következően a leginkább életszerű ebben, hogy itt június végére sokan azt mondják majd Kos Marsosan, hogy „Tele van a tököm, hogy nem csinálhatom azt, akkor és úgy, ahogy ÉN akarom!”, és kilőnek. Elmennek külföldre, nagy felületeken gyülekeznek; minden, amit a Bak jelölők, és a frissen Nyilasba lépett Leszálló Holdcsomópont jelezne, hogy ne. Ez így vagy úgy szeptembertől november-decemberig megint behúzza az év elejéhez valamennyire hasonlóan a dolgokat, és a Kos Mars éppen ide eső hátrálása idejére megint lesznek szarv-letörések és ilyen vagy olyan korlátozások; hogy aztán decembertől az eddigi év jellegei elkezdjenek kilazulni.

Amennyiben mégis a civilizált világban háború törne ki nyár vagy ősz során, bármilyen szarkazmus nélkül egy mea culpa posztban reagálok rá, bemásolom ezeket a vonatkozó hasábokat, és őszintén leírom, hogy mekkora tévedés voltak.

Június 29, hétfő és Július 29, szerda között a hónap záró hatásaként, épp az imént kifejtett Kos Mars kerül egy nagyon selymes és lágy fényszögbe egy négyéves kislány játékosságát, ártatlanságát, mozgékonyságát mutató jelölővel. Ez a fényszög azt jelenti, hogy felszabadulásunknak, kimozdulásunknak nem dühből és frusztrációból kellene erednie, nem belátás nélküli ’zárt én’-ből. Azt jelenti, hogy selymes és lágy módokon engedhetjük ki én-ünket lokális, könnyed szinteken. Valamilyen könnyítés ettől is várható szabadságunkat tekintve társas interakcióinkban, amiket poszt-szocialista jellegekkel nyugodtan képviselhetünk is. (Vénusz Ikrekben szextilben Kos Marssal)

E hatás miatt is elmondhatjuk, hogy június végétől és július során legyünk bizony még aktívabbak, mozogjunk többet, mint ahogy megszoktuk március-április-májushoz képest. Amit továbbra is kerüljünk mindebben, az a Nyilas Zodiákus tér alacsonyabb szintjei: a Külföld, a Vetített Spiritualitás, a Magamutogatás és a még-Még-MÉG mohósága. Vidám barakk, 1982, ez a cél. :)

majalis.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása