HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2022.12.31. 13:51 Zöldkör

Január hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Az év első hónapja meglehetősen passzív energiákkal indul. Az első két-három hét alapvetően rendrakásra, befelé fordulásra alkalmas időszak lesz. Továbbra is elsősorban fejben lehetünk aktívak, de a befelé fordulás a lelkigyakorlatoknak is kedvezni fog majd. A hónap közepén elkezdik beröffenteni a motort is már, és a korábbi hetekhez-hónapokhoz képest meglepően aktív energiák áramlanak be a háttérből. Egyre inkább a Jövő és a továbbiak válnak hangsúlyossá, hogy körülbelül a hónap utolsó hetétől kezdve ténylegesen is tenni tudjunk azok megvalósulásáért.

Január 1, vasárnap és Január 10, kedd között egy nagyon erőteljesen földelő és rendrakó hatás nyitja az újévet. Egyszerre van benne előre tekintő és méginkább hátranéző jelleg is. Bármilyen szanálás, feleslegek levágása különösen támogatott itt; nagyon jól meg tudjuk látni ebben a másfél hétben, hogy mi az, amire a szó jó értelmében alapszinten szükségünk van. Fizikailag, érzelmileg vagy lélekben, ami csak dagad, halmozódik, azt nyugodtan engedjük itt el ebben az időszakban. (Nap Bakban trigonban Bika Uránusszal)

Január 3, kedden a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója jegyet vált; a számára nagyon hideg és kötött, aszketikus Bak energiákból átlép a szellősebb és szabadabb jellegeket képviselő Vízöntő jegyébe. Ez sem az igazi otthona azért, amennyiben is a Vízöntő elsősorban az ideák és gondolatok területe, míg a Vénusz sokkal földeltebb, kézzelfoghatóbb és érzelmibb dolgokért felel. Mindezek mellett vagy ellenére, feltűnhetnek tisztább meglátások, akár helyzetek párkapcsolati és emberi témákban ezen a környéken. (Vénusz belép Vízöntőbe)

Január 5, csütörtök és Január 9, hétfő között az a két bolygó lesz együttállásban, amik közül az egyik az Én-ünket jelenti, a másik pedig annak kifejezését gondolatokkal, kommunikációval és cselekvésekkel. Mindez úgy történik, hogy a zárt és kötött Bakban, miközben a mozgékonyabb a kettőből éppen hátrál is. Ez szintén erősen visszafelé tekintő, rendező, alaposan vizsgáló energiákat ad a nagy rendszerbe. A fizikai szinten lomtalanítsunk, böjtöljünk; ugyanakkor ebben a pár napban valamilyen belső gyermek terápia, szülő-gyerek nagybeszélgetés, családállítás is nagyon hasznos tud lenni. (Nap Bakban együtt retrográd Merkúrral)

Január 5, csütörtök és Január 13, péntek között további szikár és földelő hatás alakul ki. A fizikai síkon rendezkedés is része ugyanúgy, de különösen a gondolati szférákban fejti ki hatását. A Múltra visszatekintés, ebből eredően pedig teljesebb megértése a környezetünknek és a dolgainknak erősen jelen lehet ebben az egy hétben, amíg aktív. Eddig bonyolultnak tűnő témák megvilágosodhatnak, sokkal egyszerűbbnek tűnhetnek itt, valamint hatékonyabb működések is eszünkbe juthatnak sugallatként. (retrográd Merkúr Bakban trigonban retrográd Uránusszal Bikában)

Január 6, péntek és Január 13, péntek között a Férfi és Női oldalt jelentő bolygók lépnek nagyon pozitív és nagyon intenzív kapcsolódásba. Mindezt nem földelt és mozgékony területekről teszik, így ez nem összebújásokat vagy fészekrakásokat jelent, hanem elsősorban a kommunikációt, dinamikusabb cselekvéseket stimulálja. Chatelések, utazással járó találkozások azok, amiket elsősorban eredményez, amik vagy megszakadnak majd január második harmadában elég hamar, vagy ahogy a Vénusz a Halakba ér, akkor tudnak fizikaibbá és hosszabb távúvá válni. Mindenesetre itt figyeljünk arra, ha eszünkbe jut valaki, aki szimpatikus, illetve hogy kitől milyen üzenet vagy egyéb (meta)kommunikáció érkezik, ha ismerkednénk. Ha nem, akkor is. (Vénusz Vízöntőben trigonban Marssal Ikrekben)

Január 8, vasárnap és Január 18, szerda között nagyon passzív, lágy, regeneráló hatás lesz érvényben. Bármilyen tisztítókúra, böjtölés, lelki vagy fizikai gyakorlat különösen indokolt ebben a másfél hétben. Jógázzunk, meditáljunk, figyeljünk egy kicsit többet befelé itt. A Múltnak, Ősöknek a gyógyítása, a velük való bármilyen kapcsolatfelvétel nagyon támogatott itt január közepén. (Nap Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Január 11, szerda és Január 19, csütörtök között bejön a hónap első kihívásos hatása is. Amennyiben a kettővel ezelőtti fényszög elindított valamilyen ismerkedést, ez itt eltörheti. Emiatt érdemes mindkét félnek tudatában lenni ennek, és ha akarnak valamit egymástól, akkor itt óvatosabbnak lenni.
Általánosabb értelemben ez a fényszög megkavarhat bennünket, mint társadalmi létezők. Az elmúlt három évre rezegve erősen feltolhat a fejünkbe, és elbizonytalaníthat, hogy miképpen is lehetne földelten és nyugodtan kapcsolódni másokkal, és mindezt működően és hosszútávúan. Bármi ilyen megremegés esetén csak lélegezzünk bele, és ne akarjuk agyból vagy izomból megoldani. (Vénusz Vízöntőben kvadrátban retrográd Uránusszal Bikában)

Január 13, pénteken az erőinkért, ambícióinkért, akaratunkért felelős Mars hosszú hátrálása után előreindul. Ez a nagyon régóta tartó tehetetlenség után elkezd valamilyen mértékű dinamikát is belevinni a rendszerbe. Hetek, akár hónapok után most először azt érezhetjük, hogy tetterősek vagyunk, hogy van fogásunk a dolgokon. Egy kicsit el is kezdhetünk mocorogni is; azért csak kicsit, mert a többi hatás alapvetően passzívabb itt még. (Mars előreindul Ikrekben)

Január 13, péntek és Január 23, hétfő között a fő jelölő Nap együttállásban halad a Mélységet és Transzformációt jelentő bolygóval. A hónap első felében lassabb és lágyabb rendeződő minőségek a támogatottak: szanálások, regenerálódások. A hónap közepén ez a másfél hét lényegesen intenzívebb megéléseket hozhat, szintén elsősorban a belső régiókban. Hatására álmaink sokkal dinamikusabbak és zavarosabbak lehetnek, valamint napközben is ott lehet rajtunk egy furcsa, akár baljós előérzet. Ennek oka, hogy a tudatalattinkból tolja fel a mélyből a dolgokat ez az együttállás. Olyanokat, amik elfeledettek, akár szándékosan elnyomottak voltak eddig. A belelélegzés és valamilyen mértékű szembenézés nagyon fontos itt, mert akkor tudnak ezek a megélések továbbrezegni, és távozni. (Nap Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Január 14, szombat és Február 12, vasárnap között hosszú idő óta először, egy világi értelemben valóban aktív hatás indul el. Minden eleme rendkívül dinamikus, és az én-t erősítő. Ez a fényszög lesz az, ami elindítja az év új jellegét, és hatására azt érezhetjük és tapasztalhatjuk, hogy szándékaink szerint is alakulnak dolgok. A hatás elején még kisebb mértékben pörögjünk, tekintve, hogy máshol eléggé befelé figyelő és passzív energiák vannak; de a hónap kétharmadához érve egyre inkább fokozhatjuk aktivitásainkat. (Jupiter Kosban szextilben Marssal Ikrekben)

Január 16, hétfő és Január 22, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi cselekvésünkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép az energiák korlátlan kiáradását jelentő bolygóval. Ez teljesen analóg az előző hatás utolsó mondatával; azaz január kétharmadáig még passzívabbnak kell maradni, és utána lehet elkezdeni nyomni a gázpedált is. (Merkúr Bakban kvadrátban Jupiterrel Kosban)

Január 18, szerda és Január 27, péntek között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad a ’Nagy Lezáró és Rendező’ Szaturnusszal. Ennek hatására valószínűleg sok párkapcsolat fog végetérni, vagy nagy egzisztenciális kérdésekbe keveredni. A hónap elején esetlegesen indul ismerkedések is megállhatnak, vagy lelassulhatnak hatására. Úgy általánosságban is átértékeljük majd miatta itt magunkat is, mint társadalmi és földelt lények. Mire a hónap végén kifut ez a fényszög néhány kapcsolódással kevesebben, de tisztább-szárazabb érzéssel leszünk majd. (Vénusz Vízöntőben együtt Szaturnusszal)

Január 19, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó abbahagyja hátráló mozgását, és előreindul. Itt ettől nem szakítjuk szét az istrángot, tekintve, hogy mindez éppen a nagyon kötött és lassú Bak jegyében történik. Mindezek mellett jelzésértékű, hogy ez is a hónap kétharmadánál történik, és mutatja, hogy innentől már kezdhetjük aktivizálni magunkat. (Merkúr előreindul Bakban)

Január 19, csütörtök és Január 31, kedd között egy másik aktív hatás indul, melynek nagyon férfias elemei vannak. Ez is sok szempontból magán hordozza a Kezdet és az Indulás témáit. Szintén mutatja azt a tendenciát is, hogy itt január kétharmadánál már egyre inkább fogásunk lehet a dolgokon, és az én és az akarat szerint is alakulhatnak azok. (Nap Vízöntőben szextilben Jupiterrel Kosban)

Január 20, pénteken a fő jelölő Nap belép a Bak jegyéből a Vízöntőbe. Ez a Zodiákus legszaturnikusabb, azaz legkötöttebb és hidegebb pontja, így ez a jegyváltás egyben egyfajta kiszabadulás kezdetét is jelenti. Innentől minden évben kicsit előre is lehet nézni, kitalálni dolgokat, tervezni. Három napra rá a Nap kilép a Plutoval együttállásából is, ami szintén erősíti a Megújulás, Átalakulás, ezáltal valami újabb kezdetének a témáját. (Nap belép Vízöntőbe)

Január 23, hétfőn hosszú hónapok hátrálása után előreindul a Jövő, Cél, Perspektíva bolygója. Innentől nyugodtabban tekintsünk távlatok irányába; sokkal könnyebben látunk majd át mindent, és tudunk kitalálni stabilabb és épülőbb dolgokat. (Uránusz előreindul Bikában)

Január 23, hétfő és Február 3, péntek között a hónapban már másodszor nagyon intenzív és pozitív fényszögbe lép a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó, és a Jövő, Cél, Perspektíva jelölője. Annyiban más ez a turnus most, hogy a Merkúr és az Uránusz is már előrefelé halad. Ettől az ötleteink és meglátásaink már nem a Múlt rendezése és szanálás felé irányulnak, hanem újabb alapok és rendszerek kitalálására. (Merkúr Bakban trigonban Uránusszal Bikában (másodszor a hónapban))

Január 24, kedd és Február 5, vasárnap között újabb nagyon intenzív, pozitív és férfias hatás lesz jelen. Tovább erősíti azt, hogy a hónap kétharmadától előrefelé nézzünk, ötleteljünk és aktívan tegyünk a tervek megvalósulása felé. A hónap elejének-közepének passzivitása után innentől teljes ellentétbe is fordulhatnak a fő tendenciák, és hirtelen annyi mindennel kell majd foglalkozni, hogy csak győzzük. (Nap Vízöntőben trigonban Marssal Ikrekben)

Január 27, pénteken az egyensúly jegyében egy puhább és lassabb hatás is életbe lép. A Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép Nagynővéri jegyébe, és ott elkezd töltődni. Amennyire a hónap elején a Férfi-Női dolgok elsősorban gondolati és virtuális formában voltak jelen, innentől hirtelen elmélyülhetnek, és sokkal teljesebb szinteken tudnak megvalósulni. Általános értelemben pedig ez a jegyváltás mutatja, hogy mielőtt túlzottan felpörögnénk, és extrém férfiasan fejből és aktívan lennénk, szánjunk időt a regenerációra és valamilyen mértékű ellazulásra is. (Vénusz belép Halakba)

2023_januar_img.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása