HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.02.04. 11:31 Zöldkör

Február hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Február hónapja nagyon érdekes időszak lesz. Összességében elmondható, hogy alapvetően semlegesebb energiák az uralkodóak benne, és az átlaghoz képest kevesebb hatás lesz. Mindezek a hatások igazi húzd-meg-ereszd-meg jelleggel bírnak. A hónap első másfél-két hetében pihenni, töltődni és regenerálódni érdemes. A közepénél aktivizálódni semlegesebb ügyeinkben, mint általános tevékenységeink és a munkánk. A hónap kétharmada körül pedig a társasabb, emberi kapcsolatos, párkapcsolatos témák erősödnek fel. És amikor a három területből valamelyik hangsúlyt kap, nagyon hamar a másik átveszi a helyét; amelyik átvette, ott utána a harmadik veszi át. Így fog hullámzani majd ez egy teljesen elviselhető és kezelhető tartományban; szóval mindenből lesz egy kicsi úgy, hogy egyik terület sem fog túlvezérlődni a másik felett.

Február 2, csütörtök és Február 10, péntek között a mindennapi életünk rutinjáért és motoros reflexeinkért felelős bolygó egy lágy fényszögben halad a Nagy Gyógyító bolygóval. Ez az év eddigi részére rímelve a nagy rohanások helyett finom és lassabb aktivitásokat és haladásokat támogat. Mint egy folyó, úgy tudunk csordogálni, ami annyiban előnyös is lehet, hogy tevékenységeinkben intuitívabbak tudunk lenni, valamint befelé is több figyelem tud fordulni. (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Február 4, szombat és Február 12, vasárnap között ennek az előző fényszög világibb párja lesz megtalálható. Amíg az előző inkább gondolati és érzési szinteken hat, ez elsősorban a kinti világ és a többi emberrel való kapcsolatunk vonatkozásában. Az itt lévő energiák is lassabb, áramlósabb kapcsolódásoknak kedveznek: baráti sétálásoknak a parkban, és ehhez hasonlóknak. Itt is nagyon jelen van az öngyógyítás témája; érintse az a fizikai testünket, vagy a belső világunkat. (Vénusz Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Február 6, hétfő és Február 14, kedd között egy újabb hatás fordítja befelé a figyelmünket, és visz egy erőteljes belső utazásra. Ez már kevésbé wellness-es, mint a fenti kettő. Itt olyan részek is előjöhetnek bennünk vagy a külvilág tükrében, amiket már szívesebben magunk mögött hagytunk volna. Az események folyásába, a cselekvéseink lendületességébe furcsa kavicsok is kerülhetnek, és fontos, hogy ha ilyen van, akkor ne rángassuk a kilincset. Kicsit lassítsunk, és nyomjuk le, vagy álljunk meg, és várjunk, amíg magától kinyílik az ajtó. (Merkúr Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Február 11, szombat és Február 22, szerda között a fő jelölő Nap együttállásban halad a Nagy Lezáró és Nagy Tanító bolygóval. Ez szintetizálja az eddig leírtakat, amennyiben is úgy általában mindent erőteljesen megfog, valamint átnézésre, szanálásra késztet kívül és belül. (Nap Vízöntőben-Halakban együtt Szaturnusszal)

Február 11, szombat és Február 19, vasárnap között a Párkapcsolatok, társadalmiság, fizikai létezésünk bolygója együttállásban halad a Nagy Gyógyítóval. Szintén öngyógyítások, emberi kapcsolatainkban (ön)reflexió az, aminek ez a hatás hangsúlyt ad. Az itteni egy hétben tegyünk meg mindent a fizikai testünk gondozásáért; étkezzünk kíméletesen, aludjunk sokat, menjünk el masszőrhöz, igyunk teákat. Itt nem valami negatív ellen küzdünk ezzel, hanem plusz energiákat tudunk bevinni a szervezetünkbe, fel tudunk töltődni könnyebben, mint egyébként. (Vénusz Halakban együtt Neptunusszal)

Ahogy eddig láthattuk, a hónap első két hete alapvetően lassabb energiákból fog állni, de ezekben nagy malíciózusság nincsen. Inkább egyfajta színtelen, szagtalan, semleges csend vagy állóvíz, szélcsend érzete az uralkodó.

Február közepe környékén a háttérből elkezdenek valamivel aktívabb hatások is bekapcsolni.

Február 11, szombaton a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért és Belső Gyermeki részeinkért felelős bolygó átlép a zártabb és kötöttebb Bak jegyéből Nagytestvéri jegyébe, a Vízöntőbe. Itt hirtelen újabb ötleteink jelenhetnek meg, vagy szándék valami új tanulására. A december közepe óta tartó befékezett energiák helyett valamivel szabadabbnak is tudjuk érezni magunkat. Fontos azonban, hogy számos lehetőség, gondolat megmarad az ideák szintjén, így ha valami nem földelődik, amiatt ne bánkódjunk. (Merkúr belép Vízöntőbe)

Február 14, kedd és Február 22, szerda között ugyanúgy a Merkúr fényszögbe ér az energiák korlátlan kiáradását jelentő bolygóval, ami egy szintén nagyon aktív és erőteljes területen van. Mielőtt túlzottan berobbannának ettől a dolgok, a két bolygó közötti lágy és selymes fényszög jelzi, hogy ez finoman stimuláló hatás. A lefagyott témák belül és kívül kapnak egy frissítést, és mozgékonyabbak, aktívabbak tudunk lenni valamivel innentől. (Merkúr Vízöntőben szextilben Jupiterrel Kosban)

Február 15, szerda és Február 24, péntek között a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója szintén egy lágy és selymes fényszögbe lép, de amivel teszi, az a Nagy Transzformáló bolygó. Ebben az egy-másfél hétben lehetnek nagy találkozások, párral vagy bármilyen emberi kapcsolattal mélyebb és rejtettebb részekbe bepillantó nagybeszélgetések. Eddig stagnáló ismerkedés is szintet léphet, és a felek közeledni tudnak. Tekintve a hónap első egy-két hetének öngyógyítóbb tendenciáit, ebben a hatásban benne van az is, hogy itt is folytassunk valamilyen testi vagy lelki jellegű gyógyító kúrát. (Vénusz Halakban-Kosban szextilben Plutoval Bakban)

Február 18, szombat és Február 27, hétfő között a mindennapi működésünkért felelős bolygó a legintenzívebb hatásba lép egy világi értelemben nagyon-nagyon aktív jelölővel. Ebben a másfél hétben a tetterő felbugyoghat bennünk; vagy a külső körülmények nyomhatnak afelé, hogy sokkal gyorsabban és több mindent kelljen csinálnunk. (Merkúr Vízöntőben trigonban Marssal Ikrekben)

Február 18, szombat és Február 25, szombat között egy hatás jelzi, hogy a felfrissülő energiák inkább átmasszírozóak, és nem arról szólnak, hogy most kell valami nagy dolgot felépítenünk, nagyon látványos eredményekre számítanunk. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó egy tépelődő fényszögbe lép a Stabilitás és Hosszútávúság jelölőjével. Legyünk tehát egy fokkal aktívabbak, mint az elmúlt két hónapban, de a nagyon látványos és kézzelfogható dolgokkal még legyünk türelmesek. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Uránusszal Bikában)

Február 18, szombaton a Mindent jelölő bolygó be is lép a lágy, passzív Halak területre. Ez szintén csökkenti a hónap közepén indult aktivitások erejét. Minden évben megtörténik ez a jegyváltás a Vízöntőből a Halakba, és arról szól, hogy az újév első benyomásait innentől egy hónapon keresztül feldolgozzuk, amikor is elkezdődik a tényleges, energetikai Újév majd március 21-gyel. (Nap belép Halakba)

Mielőtt visszapunnyadnának a dolgok teljesen, érkezik két hatás, ami gondoskodik róla, hogy a frissebben jelenlévő láng élő maradjon.

Február 20, hétfőn a Párkapcsolatok és társadalmiság bolygója hosszú téli vándorlása után belép a Kos jegyébe. Ez az Új és a Kezdet témáival is analóg, így az eddig eléggé alacsony fordulatszámon működő társas és párkapcsolati témák új életre tudnak kelni. Innentől sokkal nagyibb hatékonysággal lehet ismerkedni, és érdemes is efelé fordulni nagyobb lelkesedéssel, mint eddig.

A Kos ugyanakkor az Én és a Konfliktusok területe is, így könnyen lehet, hogy itt induló kapcsolatok nem annyira lesznek hosszú életűek. Ezt ne tekintsük predesztináltnak, ismerkedjünk nyugodtan; de ha néhány hét múlva esetleg elhal a szál, az is rendben van. Meglévő kapcsolatok esetében is előjöhetnek innen pár hétig a nagy álmoskásság és tetszhalál időszaka után ok  nélküli vagy annak tűnő konfliktusok, be-beszólások a másiknak. Legyünk emiatt türelmesek a másikkal, magunkkal, és ha érezzük magunkon a kezdődő hisztériát, lélegezzünk bele, és ne csináljuk. (Vénusz belép Kosba)

Február 25, szombat és Március 7, kedd között a Vénusz együttállásban halad majd az energiák korlátlan kiáradását jelentő bolygóval is, így az eggyel fentebb leírtak ebben a másfél hétben hatványozottabban értendőek. Számunkra is meglepő módon pöröghetnek fel az események a társas és emberi területeken; ezért is érdemes feltölteni a raktárunkat február első felében, és kipihenten, belső világunkkal jóllakottan érkezni ezekbe a napokba itt február végén-március elején. (Vénusz Kosban együtt Jupiterrel)

Február 27, hétfő és Március 5, vasárnap között a gondolkodásunkért, mindennapi cselekedeteinkért felelős bolygó együttállásban halad majd a Nagy Lezáró bolygóval. A február második felében felgyorsuló aktivitásainkban egy befékezés várható itt. Ez szintén jelzi, hogy a nagy ambíciókkal továbbra is türelmesnek kell lenni; valamint azt is, hogy a fókuszt önmagunkról, munkáról vigyük át a társas és emberi témákra ezen a környéken. (Merkúr Vízöntőben-Halakban együtt Szaturnusszal)

2023_februar.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása