HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.03.01. 21:07 Zöldkör

Március hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Március hónapjában rég nem látott mennyiségű és sűrűségű hatás lesz. Egy picit még túl sokféle is egyidejűleg. A hónap első felében lassabb, de kedvezőbb hatások várhatóak. Sok pihenéssel, passzív és aktív regenerálódással érdemes töltenő az időnket, és azok felé fordítani ambícióinkat. A hónap közepén erőteljesen összekavarodnak a dolgok, amikor is egyidejűleg túl sok, és egymásnak ellentmondó hatások lesznek. Március közepére vértezzük fel egy kicsit magunkat az energetikai kakfóniára. A hónap kétharmadánál nagyon intenzív és energikus hatások élednek fel, amik gyarapodnak és fokozódnak a hónap végéhez közeledve. Ezek nem olyan rövidéletűek lesznek, mint az elmúlt hetekben; ezek már egy nagyobb trendváltás előszelei, ami április-május környékén fog megtörténni. Összesen hat, azaz 6 jegyváltás is lesz, ami szintén mutatja, hogy a korábbi hetekhez, három hónaphoz képest itt tényleges mozgolódások és átalakulások történnek. Minél előrébb haladunk a hónapban, és közelebb az április-májushoz, annál inkább.

Március 1, szerda és Március 11, péntek között egy lágyan építkező hatás lesz aktív. Remek másfél hét olyan tevékenységek elvégzésére, amik a fizikai testünk és/vagy környezetünk táplálásával és rendbetételével van összefüggésben. Bármilyen háztáji munka, kertészkedés, komposztálás hasznos itt. Vagy ha egy ideje gondolkodunk egy adott tájegység vagy környék felfedezésén, bebarangolásán, azt is jó itt megtenni. Kíméletes böjt vagy tisztítókúra, bármilyen többalkalmas masszázs, vagy egyéb testi karbantartás szintén kimondottan támogatott itt. (Nap Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Március 3, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és a mindennapi életünk működtetéséért felelős bolygó a kognitív és absztrakt Vízöntő jegyéből belép a Halakba. Ettől működésünk a túlzott bal-agyféltekésből szintén áramlóbb, jobb agyféltekésbe vált; valamint a dolgok tempója is be fog lassulni. (Merkúr belép Halakba)

Március 5, vasárnap és Március 18, szombat között egy másik barangolós, természetben megforduló, vagy úgy általában a fizikai síkon harmonikusan tevékenykedő hatás lesz az előző mellett. Túl nagy gondolkodás és grandiózus dolgok helyett egy kellemesen hömpölygő, a szó jó értelmében vett kisvárosi tempóval intézzük az életünket.

A hatás másik aspektusa támogathat mindennemű baráti és párkapcsolati aktivitást, ismerkedést is. Ez az egy-másfél hét itt a szüreti időszak koratavaszi megfelelője. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Marssal Ikrekben)

Március 6, hétfő és Március 26, vasárnap között három hétig egyfajta egzisztenciális kérdőjelek is bele-belecsúsznak az idillbe. Szép dolog a vidékies áramlás, de az ego-nk és az akaratunk fel-fellázadhat az izmozás és az előre robogás hiányától. Bizonyos részeink igazi ifjú csikóként rúgkapálhatnak; de ha ezeknek engedünk teret, azzal semmire sem megyünk, és a fenti három kellemes hatást is kompromittálni fogja. Ha nagyon felerősödne bennünk az izmozás és önmagunk és (jelenleg nem létező) akaratunk túlzott előtérbe helyezése, akkor lélegezzünk bele, és simuljunk vissza a lassabb, de természetesebb áramlásokba. (Nap Halakban-Kosban kvadrátban Marssal Ikrekben)

Március 8, szerdán egy hatalmas horderejű dolog történik: jegyet vált a Szaturnusz, és a Vízöntőből belép a Halakba. Minden jegyváltása két és fél-három évente nagyon nagy horderejű, de most még fontosabb annyiban, hogy a szaturnikus Bak és Vízöntő jegyeket hagyja maga mögött, azaz 5 éves periódus fordul most. A két jegy határán 2020 márciusában volt, ahol a legerősebbek voltak a szaturnikus energiák: a külvilágban az a covid kezdete.

Ez a jegyváltás most maga mögött hagy egy nagyobb trendet, és ismét áramlóbb energiák jöhetnek be. Egy másik érme-oldalon ugyanakkor felerősíti annak a felismerését, hogy mennyire eltűnt a világból a kapcsolódás, az odaadás, a lágyság, a közösségek; ez pedig számos emberben hiányt és akár depressziósabb jellegeket is felébreszt majd. Ahol hiány van, ott megjelenhet a szándék is, így ne csodálkozzunk, hogyha a kijelzők és önmagunk zárt farigcsálása helyett sokkal intenzívebben elmozdulunk majd a kapcsolódások és természetesebb működések irányába innentől. (Szaturnusz belép Halakba)

Március 10, péntek és Március 21, kedd között további lágyító, áramló, és akár bágyító energiák lesznek aktívak. A legnagyobb bolygónk halad majd együtt a Nagy Gyógyítóval, amitől a lágy önreflexió, bármilyen önmagunk testi-lelki egységességével foglalkozás méginkább indokolttá és hangsúlyossá válik. Álmoskásság, enyhe melankolia szintén valószínűbb ebben a másfél hétben. (Nap Halakban-Kosban együtt Neptunusszal)

Március 12, vasárnap és Március 22, szerda között egy újabb hatás viszi a fókuszt kintről önmagunkra és saját működéseinkre. Ez egyfajta visszatérés a bázisra érzésű hatás, ahol a csápjainkat behúzva tarthatunk egy leltárt, tölthetjük a készleteket, és foltozgathatunk bizonyos részeket. (Merkúr együtt Nappal Halakban-Kosban)

Március 13, hétfő és Március 22, szerda között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy kellemesen földelődő és kiegyensúlyozó hatásban lesz a Nagy Tanítóval és Rendezővel. Mindez kisimíthat úgy két-három hete esetlegesen jelenlévő feszültségeket, és türelemmel és belátással tölthet fel bennünket emberi létezésünkben és viszonyainkban. (Vénusz Kosban-Bikában szextilben Szaturnusszal Halakban)

Március 13, hétfő és Március 21, kedd között viszont, ezzel teljesen párhuzamosan, szintén a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy erősen felkavaró hatást is kapni fog. Ez a múltunkból, a tudatalattinkból, akár a karmikus rétegeinkből is felpumpálhat elakadt mintákat, így noha az előző hatás megnyugtatóan hat, de látjuk, hogy bele is kell lélegeznünk mindemellett. Álmokban, de akár való életbeli helyzetekben eléggé furcsaságokkal találhatjuk szembe magunkat. Ami feljön, azzal túl sok mindent nem kell kezdeni; sőt, ha nekiállunk velük birkózni, annál több erőt kap. Tudatosítsuk, lélegezzünk, és elmúlik. (Vénusz Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Bakban)

Március 13, hétfőn egy lassú óriás, a Neptunusz eléri a Kos jegyének előszobáját. Egyik oldalról ez remek, mert a jóideje jelenlévő ernyedtségbe és melankoliába, a dolgok összefolyásába pumpál aktívabb energiákat. Másik oldalról, a grandiózusabb képet nézve, megkezd egy olyan átalakulást is, ami sok disztópiában szerepel. A droiddá válás egyének szintjén, az androgűnia és a kapcsolódási képtelenség, az egyszemélyesség már lezajlott az elmúlt pár évben; ez az átmenet annak a valamennyire vad törzsi masszának az energiáját hozza be, ami a legtöbb ilyen filmben látható. (Elysium, Felhőatlasz, Eli könyve, Mad Max, Pusztító, stb). Ez nem az ivóvíz után küzdő dolog, hanem az elidegenedés elől egy túl-ösztönös állapotba átbillenés előszele. Ennek gyakorlati megvalósulását és megnyilvánulási formáit a következő 16-17 évben fogjuk látni, amíg a Neptunusz a Kos jegyében jár majd. (Neptunusz eléri Halak 25-ik fokát)

Március 14, kedd és Március 19, vasárnap között egy egyszerre bágyító és gyógyítgató hatás lesz érvényben. A gondolkodásunk, a kommunikációnk és a motoros reflexeink mellett a közlekedésben, munkában és más területeken is álmoskásság energiái keverednek a mindennapokba. Ha tehetjük, pihengessünk, sétálgassunk, és regenerálódjunk testi és lelki szinteken. (Merkúr együtt Neptunusszal Halakban)

Március 14, kedd és Március 20, hétfő között a gondolkodásunk, kommunikációnk és ügyintézéseink bolygója a fenti mellett egy zavarodottabb és kapkodósabb hatásból is részesül. Eredményeképpen kicsit megzavarodott legyekként csaponghatunk ide-oda, és bele-belekaphatunk dolgokba. Úgy is megnyilvánulhat, hogy a körülmények rángatnak majd, és túl nagy fókuszáltságra, elmélyült cselekvésekre ne számítsunk itt. Ez persze a hatékonyság rovására is mehet. A fenti hatással együtt nézve, a március közepi egy hétben ne vállaljunk nagy eredményeket ígérő vagy igénylő dolgokat. (Merkúr Halakban-Kosban kvadrátban Marssal Ikrekben)

Március 15, szerda és Március 26, vasárnap között az Én-ünket nagyon mélyről gyógyító és kiegyensúlyozó hatás lesz. Szintén nagyon alkalmas önismereti és terápiás munkára, belső önfigyelésre. Ami itt ezekben a napokban feljön és integrálódik, az magasabb szintre transzformálódik, és mi magunk is általa valóban szintet tudunk lépni. (Nap Halakban-Kosban szextilben Plutoval Bakban)

Március 16, csütörtök és Március 21, kedd között ugyanezen a transzformáló és segítő hatáson átmegy a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és szem-kéz koordinációnkért felelős bolygó is. Ez nem a külső tevékenységeinket fogja elsősorban segíteni, hanem azt, ahogyan magunkat látjuk, ahogy az én-ünket kifejezzük. (Merkúr Halakban-Kosban szextilben Plutoval Bakban)

Március 17, pénteken olyan jegyváltás történik, ami mindig nagyon jó, de a december közepe óta tartó mini-nihil után a ’falat kenyér’ kategóriájú. A Párkapcsolatok, Társadalmiság, Földeltség bolygója kilép a számára nagyon idegen Kosból, és átlép az egyik saját jegyébe, a Bikába. Ez olyan, mint amikor a rohanó hétköznapok után megérkezünk a vidéki hétvégi házunkba, és mezítláb sétálunk egyet a fűben, majd szusszanunk egyet. Ez a jegyváltás megindítja az Éves előrejelzés során látott-hallott trendváltást, ami április-május környékén lesz igazán kézzelfogható; és az év eleji piliszkázás után sokkal földeltebb és élőbb lehetőségeket nyújt. (Vénusz belép Bikába)

Március 18, szombat és Március 25, szombat között mindennek egy megerősítő, vagy igazoló hatása is lesz, ahol az előbb látott Vénusz, a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad az Irányt, Megoldást képviselő jelölővel. Miközben szemben van az Elakadás, Zsákutca jelölőjével az Őrlődés és Tépelődés területén. Ez is mutatja, hogy itt azért már készülődjünk a trend-váltásra, és fordítsuk a lapot mindabból, ami az elmúlt három hónap volt; abba, ami annak az ellentéte. (Vénusz Bikában együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Skorpióban)

Március 19, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó átlép a számára nagyon lassú Halak jegyéből a Kosba. Ez rendkívül aktív energiákat áraszt majd mind a külvilág, mind a saját működésünk összes területére. A három hónapja jelenlévő kólikázás után érdemes lassan célt, hatékony elfoglaltságokat találni magunknak. Itt már az erő elkezd megjelenni hozzá, és hamarosan a terep is meg fog. (Merkúr belép Kosba)

Március 21, kedden a fő jelölő Nap belép a Kos jegyébe. Ez minden évben az energetikai újév kezdete; korábban a valódié is, amit számos naptár még manapság is őriz. (Ha valakit ez a téma érdekel, ezért van, hogy mivel a március az első hónap, a Szeptember a hetedik hónap (Septem), az Október a nyolcadik (Octo), November a kilencedik (Novem) és December a tizedik (Decem)).

Ez a jegyváltás is sokkal aktívabb, az én-t jobban képviselő energiákat sugároz a nagy egészbe, és hozzájárul a dinamizálódás kezdetéhez. (Nap belép Kosba)

Március 24, pénteken a legkülső bolygó, a Karma képviselője a Szaturnusz mellett, a Pluto jegyet vált, és átlép a Bakból a Vízöntőbe. Az óóóóriási jelentőségű esemény. Akkora, hogy a Zöldkör Facebook csoportban és oldalon, valamint itt a blogon is a hónapban valamikor egy bővebb bejegyzés is fog majd róla íródni. Röviden összefoglalva, egészen új, korábbi mintákból nem igazán ismert társadalmi átalakulásokat és berendezkedéseket fog eredményezni; illetve a már elindult informatikai és androgűniával kapcsolatos témákban fejti ki a hatását; illetve azokat mozgat meg minden aspektusukban. (Pluto belép Bakból Vízöntőbe)

Március 25, szombat és Március 31, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó egy hihetetlenül intenzív löketet kap, és fénysebességre fordul. Igazán begyújtják majd itt a rakétákat, aminek a lendülete sokáig és látványosan is kitarthat majd. Ekkorra már tudjuk, korábban olvashattuk a hónap kétharmadától kezdve, hogy erős aktivizálódásunk indulnak, és mind közül eddig ez a leggrandiózusabb. Üljünk fel nyugodtan erre a hullámra, és sokszorozzuk a tevékenységeinket. (Merkúr Kosban együtt Jupiterrel)

Március 26, vasárnap a Mars is jegyet vált, és átlép a számára nem annyira kompatibilis Rák jegyébe. Pontosabban a Rák jegyének nem annyira kompatibilis a Mars. Ez belső világunkban egy kicsit türelmetlenné tehet, valamint azt adhatja, hogy emberi viszonyainkban inkább fejből és izomból akarhatunk érvényesülni. Váratlanul jött költözést is adhat, vagy hogy valami megzavarja a pihenésünket; vagy hogy amikor éppen ledőlnénk szusszanni, valami ok miatt fel kell kelni és felpörögni. Ezért is fontos, hogy a március első felében és közepén látott számos lassú és regeneráló hatás során töltődjünk, mert itt a hónap kétharmadánál és vége felé szükségünk lesz rá. (Mars belép Rákba)

Március 26, vasárnap és Április 4, kedd között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad majd a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Eddig stagnáló emberi és párkapcsolatok nyerhetnek új irányokat vagy lehetőségeket; letisztulhat bennünk, hogy mit akarunk párkapcsolati vagy társadalmi témákban; költözéssel vagy úgy tágabb értelemben vett életvitellel kapcsolatban kristályosodhatnak ki bennünk megértések, akár elhatározások. Arra is felhívja a figyelmet, hogy fogadjuk a tavaszt, és töltsünk minél több időt természetben, foglalkozzunk minél többet földelő tevékenységekkel. (Vénusz Bikában együtt Uránusszal)

2023_marcius_1.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása