HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.09.29. 16:57 Zöldkör

Október hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

Október hónapja a 2023-as év energetikai latrinája lesz. Az idei év során minden hónap nagyon normális volt, egyensúlyi, és amikor május környékén polarizálódtak az energiák, az sem billent ki negatívba; inkább csak érdekesebb tapasztalásokba. Október más lesz. Nosztalgiajárat korábbi évekbe, ahol gyulladások, megborulások, hirtelen furcsaságok, amik nagy valószínűséggel be tudnak következni. Emlékezzünk végig majd a hónap során, hogy nem kell ezeket megoldanunk. Nem kell megértenünk. Mint egy gyulladást kell majd átengednünk a szervezetünkön, hogy aztán majd visszaállhassanak a dolgok az idei évben megszokott rendes kerékvágásba.

Október 1, vasárnap és Október 6, péntek között egy alapvetően segítő hatás segít átformálni azt, ahogy gondolkodunk és működünk általánosságban. Minden ízében segítő jellegű, de amiket felhoz, hogy áttranszformáljon, előfordulhat, hogy fájdalmas vagy valamennyire gyulladt téma. Régi minták érkezésére lehet számítani a múltból és a mélyből, melyek sok tényezője kapcsolódhat a gyerekkorunkhoz, a Belső Gyermekünkhöz. A Nap már átment ezen a fényszögön szeptember utolsó hetében, így ha onnan ráismerünk ezekre az itt leírtakra, akkor nem fog meglepetésként érni, ami október első hetében történik ezen folyamat részeként. (Merkúr Szűzben-Mérlegben trigonban Bak Plutoval)

Október 4, szerda és Október 15, vasárnap között a két lépést előre, egyet hátra, kettőt előre módon erősödő Párkapcsolati és Társas témák egy lépést hátra is lépnek e fényszög hatására. Kedvetlenek lehetünk tőle, összezavarodhatunk motivációinkban konkrét párkapcsolati személlyel, a párkapcsolat intézményével és úgy az emberi lét interakcióival kapcsolatban. Fizikailag a kiválasztó rendszerünk is összekeveredhet, és különös módon egyidejűleg lehet túlzottan gyors anyagcserénk és telítettség-érzetünk. Kicsit kuckózzunk is be és töltődjünk ezzel párhuzamosan, mert arra is jó ez a hatás; és az így nyert erőkre szükség lesz majd, ahogy a hónap halad előre. (Vénusz Szűzben szemben Halak Szaturnusszal)

Október 5, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó belép az Örömök és Kellem területére, ami mindenképpen nagyon jó dolog, és kettőt előre viszi a Párkapcsolatok és Társadalmiság témáit. Hatására a Zodiákus ezen pontján felcsendül egy szonett, pillangók repdesnek, és azt érezzük, hogy kellemes dolog a létezés. Mindez az eggyel ezelőtti hatással párhuzamosan történik, így a pár hete már ismerős és érdekes párhuzamosságot fenntartja; egy részünk belassul és behúzódna, a másik pedig gyorsul és kiáradna, kapcsolódna. (Merkúr belép Mérlegbe)

Október 9, hétfőn újabb kettőt előre lépés történik, és ez is a Párkapcsolatok és Társadalmiság polárisabb témái felé. Az ezekért felelős bolygó átlép egy zártabb és önösebb területről oda, ahol mindezek sokkal magától értetődőbben tudnak működni. A mindennapi működésünket járja át egyfajta kecsesség és nyitottság, másokkal kapcsolódás; és fordítva is, a másokkal kapcsolódást tegyük a mindennapi életünk rutinjává. (Vénusz belép Szűzbe)

Láthatjuk, hogy az első hatások a nyárutó, az indián nyár szüreti mulatságait képviselik. Ezt élvezzük, és szívjuk ki minden nektárját; úgy, hogy egy negyed szemünk előre is néz.

Mert ezen a ponton, a hónap első harmada után az energiák beszakadnak.

Október 11, szerdán előreindul a Pluto, ami a Karma és a Mélyben lévő dolgok jelképezője. Ez még nem is lenne különösebben érdekes, de ez azt is jelenti, hogy ismét közelíteni fog a Bak és a Vízöntő jegyek határához, ami a Zodiákus legszaturnikusabb pontja. Ennek eredményeképpen nagy adag karmikus energia fog felpumpálódni, ami a most következő számos hatással keveredve be fogja billenteni a Kollektívát. (Pluto előreindul Bakban)

Október 12, csütörtökön az erőinkért és ambícióinkért felelős Mars belép a Skorpió jegyébe. A hivatalos asztrológia szerint otthon van a Mars itt; de a Skorpió elakadt marsikus energiákat jelent, így ide belépése aberrálja jellegeit. Belső gyulladások és őrlődések a szó testi és lelki értelmében megjelennek hatására, és mind a saját, mind másik cselekedeteit irracionális (vagy valós) módon támadásnak érzékelhetjük. Az epe, gyomorsav fokozódik bennünk, a vérünk szintén szó szerint vagy jelképesen megtelik mérgekkel. Törekedjünk sok friss levegőre, fogyasszunk sok tiszta vizet, és masszírozzuk, mozgassuk át magunkat minél rendszeresebben, így is csökkentve a gyulladásokat. (Mars belép Skorpióba)

Október 13, péntek és Október 27, péntek között az Én-ünket és beszéddel, cselekedetekkel annak kifejezését jelentő két bolygó együttállásban halad; a nagyon kellemes Mérleg jegyében. Ez önmagában fantasztikus és nagyon kellemes lenne, de úgy teszik ezt, hogy egyből olyan együttállások és hatások érik őket a következő napok során, ami inkább a kézenfogva sétálás az erdőtűz felé jellegével bírnak. (Nap Mérlegben-Skorpióban együtt Merkúrral)

Október 13, péntek és Október 23, hétfő között a fő jelölő Nap együttállásban halad az energiák elszivárgását jelentő Leszálló Holdcsomóponttal, ami olyan, mint amikor kihúzzák a dugót, és mint a repülőn a wc-ben, kirántódik minden hirtelen. Mindez a Mérleg és a Skorpió jegyek határán történik, így a szeptember közepe és október közepe között konszolidálódó társas témákban várható nagyobb megbillenés. Ezek előszele már szeptember végén beköszönhetett; ha így volt, akkor ittenre érik össze bennünk, de újabb események is bekövetkezhetnek. A legfontosabb, hogy gyakoroljuk a mély lélegzést, és ne akarjuk megoldani a helyzeteket. Teljesen irracionális energiák táplálják őket, így annyit lehet tenni itt, hogy tartani magunkat, és kivárni, hogy elüljön a vihar. Október közepétől másfél hónap lesz ez november végéig összességében, így érdemes jól beosztani az erőket. (Nap Mérlegben együtt Lesz.HCs.-tal)

Október 16, hétfő és Október 21, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is rámegy az eggyel fentebbi hatásra, és a Leszálló Holdcsomópont kiszipolyozza az energiákat ezekről a területekről is. Félreértések, eszkalálódások várhatóak a hatására, így törekedjünk arra, hogy a cselekvéseink és megnyilvánulásaink minél kisebb amplitúdójúak legyen mások felé. (Merkúr Mérlegben együtt Lesz.HCs.-tal)

Október 16, hétfő és Október 26, csütörtök között a fő jelölő Nap csiki-csukis hatásban lesz a Karma és a Mélység dolgait jelentő bolygóval. Eredményeképpen nyiszatolva fel-felpumpálódik majd sok gyulladt energia. Testileg az altesti részeken és a bőrön okozhat gyulladást, általánosságban pedig az emberi kapcsolatok tekintetében. Meg nem értettség, összezavarodás, kifordulás lehet az, amit magunkon és/vagy másokon, mások hatására tapasztalunk. (Nap Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Bak Plutoval)

Október 17, kedd és Október 26, csütörtök között, mielőtt az Apokalipszis elborítana bennünket, jön egy józan, stabil, kellemes, simító hatás is. Minden tényezője támogató, és segít majd valamennyi rendeződést hozni a dolgokba. Ha más időszakban érkezne, eredményeképpen egy egész házat tudnánk felépíteni egy hét alatt. Ebben a periódusban éppen abban segít, hogy ne boruljon össze minden teljesen. (Vénusz Szűzben trigonban Bika Jupiterrel)

Október 17, kedd és Október 24, kedd között ezzel párhuzamosan a Nap után a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó is átmegy azon a hatáson, ami a Mélyből és a Múltból szivattyúz fel gyulladt és karmikus energiákat. Hatására méginkább összezavarodhatunk, és ha jöttek fentebb leírt testi tünetek, azok is felerősödhetnek. Itt is kimondottan fontos, hogy sem saját magunkat, sem másokat ne pörgessünk bele feleslegesen nagy amplitúdókba, és tartsuk szikáran belső és külső világunkat. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Bak Plutoval)

Mielőtt teljesen savban úszna a lényünk és külső-belső valóságunk, további segítő hatások érkeznek.

Október 19, csütörtök és Október 29, vasárnap között a fő jelölő Nap rehabilitáló és nagyon pozitív energiákat ad egy Gyógyító és Rendező területről. Hatására pont az a jó értelemben vett hidegvér tud ott lenni, ami kiegyensúlyozza az októberben elszabaduló gyulladt és nagy amplitúdójú témákat. Ha mi magunk éppen nem vagyunk örvényben, másoknak tudunk segíteni ebből a hatásból táplálkozva akár passzívan példát mutatva, akár valamilyen aktív támogatás formájában. (Nap Mérlegben-Skorpióban trigonban Halak Szaturnusszal)

Október 19, csütörtök és Október 25, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is részesül ugyanebből a nagyon kedvező hatásból is. Eredményeképpen nem csak a belső stabilitásunk, középpontunk lehetséges megőrizni, hanem úgy általában az életünk sem kell, hogy összeomoljon, vagy maradéktalanul károsodjon. Ugyanakkor ebben a fényszögben benne van az is, az idei évben talán először, hogy aktívan kezdünk tenni testi, és különösképpen érzelmi és lelki egészségünkért. Idén a miheztartás végett volt csak motiváció ezekre, itt viszont szinte kötelező, mert egy második hullámban érkezik a következő ‘csomag' október kétharmadánál és végén. (Merkúr Mérlegben-Skorpióban trigonban Halak Szaturnusszal)

Október 22, vasárnap az előbb látott Merkúr átlép a rendkívül kedvező Mérleg jegyéből a Skorpióba. Működéseink és környező aktív valóságunk besétál a lángoló erdőbe. Ez egy második hullámban megkavarhatja azt, amit tapasztalunk kívül és belül is. Az altesti egészségügyi dolgok még jobban belobbanhatnak, ha korábban előjöttek; vagy az immunrendszerünk ittenre eláradhat, és itt is feltűnhetnek a gyulladások. (Merkúr belép Skorpióba)

Október 24, kedden a fő jelölő Nap is beér a Skorpió jegyébe. Ez minden évben ekkor történik, így ismerősek lehetnek az ízek. Ami a különbség most, hogy számos egyéb hatás és tényező ráerősít a Skorpiós gyulladt energiákra. Ugyanakkor az idei év szürkésbarnás, pasztelles energiái után még harsányabb lehet az a fröcsögés. Mindemellett viszont az, hogy idén ennyire semleges nihil volt, segített is a szervezetünknek, hogy ne legyen elhasználva mire ide érünk, így több erőnk van túljutni az október-november során feljövő dolgokon, mint a korábbi években bármikor. (Nap belép Skorpióba)

Október 24, kedd és November 4, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó együttállásban halad majd az erőket és ambíciókat jelentő bolygóval. De mivel mindezt a Skorpióban teszik, itt inkább a harc és akár agresszió energiái hatják át. Akár belül, akár kívül megnőhetnek a konfliktusok, amik minden esetben sok nem a jelenben gyökerező motívumból táplálkoznak. Itt is szempont, hogy nagyon figyeljünk oda mások és a magunk megnyilvánulásaira, és ha belül vagy kívül látjuk és érezzük, hogy eszkalálódnak a dolgok, dobjuk el a forró krumplit, és ne hagyjuk, hogy valami torz rombolásba fussanak ki. (Merkúr Skorpióban együtt Marssal)

Október 26, csütörtök és November 1, szerda között az előbb a Mars által hergelést kapó bolygó szembenállásba kerül a Nagy Jótevővel is. Belső és külső működéseinktől, és a tapasztalati világ dolgaitól a legtávolabb kerül a Stabilitás és a Jóság témája. Ez persze illeszkedik az itt tapasztalható mini-apokalipszisbe, és hozzátesz az időszak frusztráltabb és savasabb tematikájához. Ebben az egy hétben ne nagyon kezdjünk új dolgokba, és itt is igaz az, hogy mindenben törekedjünk a hiányzó egyensúly valahogyan visszahozásába. (Merkúr Skorpióban szemben Bika Jupiterrel)

Október 26, csütörtök és November 5, vasárnap között szintén mielőtt minden elveszne, a Kis Jótevő és a Nagy Jótevő a legkedvezőbb hatásba lépnek. Stabil és működő egyensúlyi energiák érkeznek a rendszerbe. Ezeket az energiákat ne pazaroljuk el, ne használjuk új kitettségekbe, hanem hagyjuk, hogy megmelengessék a lelkünket. (Vénusz Szűzben trigonban Bika Uránusszal)

Október 29, vasárnap és November 7, kedd között a fő jelölő Nap is szembenállásba ér a Nagy Jótevővel. Ez azt is jelenti, hogy itt azt érezzük majd, hogy a tartalékaink végére értünk, és hogy a világban nem igazán van stabil pont. Ez egyfajta mélye a folyamatnak, ahonnan persze emelkedés következik be, de az érzékelhetően pár hét múlva jelenik meg majd csak. (Nap Skorpióban szemben Bika Jupiterrel)

Október 30, hétfő és November 8, szerda között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója szembenállásba ér az Egység bolygójával, ami a Nagy Gyógyító néven is ismert. A fentebb olvasott cunami hatására szervezetünk elkezdi önként elbódítani magát; mintha kábítószert termelne magának, hogy ne kelljen egy-az-egyben érzékelni. Emiatt a szokásosnál álmosabbak lehetünk, elfelejthetünk dolgokat. Odafigyelnivaló, hogy elterelő stratégiaként önámítás, szektákhoz, megváltást ígérő közösségekhez való vonzódás is megjelenhet értelemszerűen. Ezek egyike sem megoldás persze, attól a Nagyban ugyanaz marad minden, és a kitartás és az idő fogja megváltoztatni a felkavarodott energiákat. (Vénusz Szűzben szemben Halak Neptunusszal)

Ahogy láthattuk, igazi hulladék lesz, ami október során előjön majd. Ez a korábbi években eléggé megszokott volt, különösen 2017 őszétől a 2018-as éven átívelve; így aki emlékszik azokra az időkre, az tudja hova kötni, hogy mi vonul majd át októberben. Vannak azonban különbségek. Jelenleg az energiarendszerünk nem annyira kizsigerelt, mint ahogy korábban érkezett 2017-re, és nem a 2020-21-es év jellegei várnak rá mindezek után, hanem egy kellemes Bika-Ikrek-szerű világ a jövő év elejétől, tavaszától. Érdemes ezt szem előtt tartani, lehetőség szerint nem túl komolyan venni ezeket a hetek. Ami megy, az megy, de utána ismét egy épülés tud történni - ahogy a 2023-as évben megszokott volt.

2023_october.jpg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása