HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2023.11.01. 12:41 Zöldkör

November hónap asztrológiai előrejelzése, 2023

November hónapjában folytatódik, kiteljesedik, lecseng, majd egy slussz-‘poénnal’ keretbe foglalódik mindaz, ami szeptember közepén elindult, és a csendes és eseménytelen évet megkavarta. A Skorpiós energiák továbbra is dominánsak lesznek, és annyiban lesz más november októberhez képest, hogy az első részében kicsit nyomottabb lesz, a második részében pedig érezni fogjuk a felszabadulást. Az előrejelzés végén olvashatunk arról, hogy mi az a slot-twist, ami a kilencvenes évek elején divatos szex-xthriellerek cselekményévé teszi hasonlatossá a hónapot, és számos tanácsot is, hogy miképpen kezeljük a hónapot és az ominózus utolsó napjait. Ez is eseménydús és mozgalmas hónap lesz, de aki arra szereti fókuszálni, a kétharmadától ismét lehet rendezettebb irányokba is mozdulni.

November 1, szerda és December 5, kedd között egy meglehetősen maszkulin és impulzív hatás lesz érvényben. A két világi értelemben férfi-bolygó halad majd keresztül fojtottan tüzes és kirobbanóan tüzes területeken. Eredményeképpen plusz erőkkel fogunk gazdagodni, melyek természetükben eléggé végletesek lesznek. A legmélyebb és a legmagasabb között váltakozik majd a megélésük, ezért kezeljük őket odafigyeléssel. A magasabb aspektuskor a tetterőnk megnő, és olyan dolgokra érezzük magunkat képesnek, akár bátornak, amit korábban nem gondoltunk volna. Alacsonyabb aspektusakor megnő bennünk a gőg, akár egyfajta paranoid önvédelem.

Úgy általában véve az ‘igazság-igazságtalanság’ témáját is előhozza, és hol mások védelmére kelnénk nemesen, hol minden és mindenki mögött támadást érzékelünk majd. Eléggé hasonlatos lesz ez az öt hét ahhoz, amint amikor a szuperhős-filmekben a főszereplő éppen hozzájut a képességéhez, próbálgatja, amiből hol dicsőségesen, hol a másik végletben jön ki. (Nap Skorpióban-Nyilasban együtt Marssal)

November 1, szerda és November 8, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi ügyintézésünkért felelős bolygó összezavarodik, és perspektíváinkat veszítjük. Ez megnyilvánulhat úgy, hogy a külső környezet kezd el düledezni, de akár belülről is kedvünket veszthetjük, és nem látjuk majd, hogy léteznek-e stabil és hosszútávú dolgok. Ez itt sok egyéb hatás mellett időszerű, így mártózzunk meg ebben az érzésben, és hagyjuk, hogy továbbsuhanjon rajtunk. (Merkúr Skorpióban szemben retrográd Bika Uránusszal)

November 1, szerda és November 11, szombat között egy olyan hatás lesz, ami egyszerre rendező, kiegyensúlyozó, de régi dolgokat lebontó és átalakító is. Ebben a másfél hétben esedékes lehet régi dolgoktól, személyektől elköszönés, megszülethet bennünk a szándék vagy a tény, hogy munkahelyet váltsunk. Az életvitelünket is racionalizálhatjuk; ha bármiben túlnyújtózkodtunk, korrekció érkezhet saját szándékunk szerint, vagy külső befolyásképpen. (Vénusz Szűzben-Mérlegben trigonban Bak Plutoval)

November 3, péntek és November 10, péntek között egy erősen gyógyító hatás lesz, mely testileg, lelkileg, energetikailag rendez bennünket. Ez a korábbi 4-6 hét miatt eléggé jól jön. Ha ebben az egy hétben vagy környékén lebetegszünk, azt fogadjuk köszönettel, mert valószínűleg annyi történik csupán, hogy a szervezetünk újratölti magát. Ennek aktívan is elébe mehetünk, aludjunk többet, mint szoktunk, csináljunk olyan dolgokat, amik regenerálóak, testileg-lelkileg építőek. (Merkúr Skorpióban trigonban retrográd Halak Neptunusszal)

November 3, péntek és December 15, péntek között az előző hatás hosszabb és világibb változata lesz érvényben. A nagy Skorpiós dominancia mellett egy könnyed és kellemes hatás is jelen lesz másfél hónapon keresztül. Korábbi összeveszésekben kibéküléseket hozhat, legyenek azok barátságok, kollegiális viszonyok, vagy párkapcsolatok. Általános életvitelben a háttérből könnyedséget, akár játékosságot sugároz majd be. Erősen erotikus jellege is van ennek a hatásnak, így ismerkedéseket, összejövéseket is tud eredményezni. Közben azért tartsuk szem előtt, hogy a Skorpióban épp tombolnak a dolgok, ezért erősen skizoid megélések is lehetnek belül és kívül, ahogy a legelső hatás és ez egymás mellett futnak. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban-Bakban szextilben Vénusszal Szűzben-Mérlegben-Skorpióban)

November 4, szombaton a Szaturnusz bolygó előre indul a Halak jegyében épp azelőtt, hogy visszalépne a Vízöntőbe. Ez nagyon jó hír, mert idén március-áprilisban amikor itt járt, lényegesen kellemesebb dolgok voltak, mint 2020-21-22-ben. Tekintve, hogy a másik Karma-bolygó, a Pluto már előrefelé halad, a Szaturnusz itteni megindulása által megindulnak könnyebben a Mélyből azok a dolgok, amik szeptember vége-október során beszorulva ficánkoltak. Ez fel is gyorsíthat eseményeket, de az átalakulások folyékonyabbak lesznek, ami nem egy rossz dolog, ha már meg kell történniük. (Szaturnusz előre indul)

November 5, vasárnap és November 12, vasárnap között szintén egy erősen átalakító, de természetében jószándékú hatás lesz érvényben. A gondolkodásunkban, működésünkben és a külvilág eseményeiben egyaránt lehetnek felismeréseink, hogy milyen apró módosításokra van szükség, hogy egyik részről a jelenben könnyebb menjenek a dolgok, másik részről a múltunkból mi az, ami elavult és már csak akadályoz. Ezt is kísérheti testileg valamilyen láz, gyulladás, de utána tisztább-szárazabb érzés fog következni. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban szextilben Bak Plutoval)

November 5, vasárnap és November 18, szombat között elfogyhat a türelmünk, és megelégelhetjük azt, hogy jelenleg nem igazán stabilak és átláthatóak az energiák, ezáltal a belső és főleg külső dolgok. Ez a fajta frusztráció nem vezet sehova, és testileg torokgyulladásban, ízületi gyulladásban/húzódásban nyilvánulhat meg a legvalószínűbben. A legjobb, ha elkezdünk mélyeket lélegezni, és lenyugtatjuk az idegrendszerünket. Ezekben a hetekben az idő múlása segít, és nem fogjuk tudni gyorsítani az eseményeket, vagy valamilyen varázsszerrel manipulálni. (Mars Skorpióban szemben retrográd Bika Uránusszal)

November 7, kedd és November 14, kedd között ez a fajta tehetetlenség, nem-tisztánlátás a belső küzdés és ficánkolás mellett egy erőteljes apátiába, túlzott fáradtságba is fordulhat. E hatás eredményeképpen legszívesebben befordulnánk, magunkra húznánk a takarót, és hagyjon mindenki békén. Önsajnálat szintén erősen a csomag része, így ha ezeket tapasztaljuk magunkon, szintén önmagunk megnyugtatása és az idő múlása, ami itt segít. (Merkúr Skorpióban-Nyilasban kvadrátban Halak Szaturnusszal)

November 8, szerdán minden hatások talán legkellemesebbike történik, amikor is a Párkapcsolatok, Társadalmiság, Harmónia bolygója Vénusz belép a saját jegyébe, a Mérlegbe. Itt most ráadásul a Holddal szinte egyszerre, kézenfogva teszi ezt, ami türelmesebb, belátóbb, femininebb energiákat sugároz a rendszerbe. Fontos megemlíteni, hogy a Vénusznak a Mérlegbe lépése eléggé erotikus jelenség, amitől szintén stimulálódhatunk ismerkedésekre. Ebben van az az apró betűs rész is, amiről korábban volt szó, hogy a Skorpióban járó bolygók miatt ott van az önsajnáló és/vagy türelmetlen és/vagy paranoidabb oldal is, és ezt ráengedni valaki másra mindig kérdőjeles. Ugyanakkor akiknél szeptember vége-október során ott volt a szakítás, vagy bármilyen fájdalmas párkapcsolatot vonal, egy kicsit felerősítheti azt is, hogy most ezek a méginkább kapcsolódó energiák megjelennek. Összességében, rendkívül jó ez a jegyváltás, de a jelen helyzet sajátossága miatt figyeljünk oda az egyéb leírtakra is. (Vénusz belép Mérlegbe)

November 9, csütörtök és November 18, szombat között elérhetünk egy passzív-semleges és feladó állapotba, ahol sztoikusan megállapíthatjuk, hogy “itt már soha nem lesznek tiszta és stabil, átlátható dolgok”. Ez egyfajta koppanás is a folyamat alján, ahonnan szépen lassan majd elkezdenek felkapaszkodni a dolgok. Egy kicsit itt, ebben a másfél hétben adjuk meg magunkat, és engedjük el a kontrollt mélyebb szinteken. (Nap Skorpióban szemben retrográd Bika Uránusszal)

November 10, pénteken stílszerűen ez a gondolat folytatódik is, ahogy a Skorpiós bolygók közül elsőként a Merkúr jegyt vált, és átlép a Nyilasba. Ez már nyilvánvalóan a trend fordulása, ahogy is a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó belép a hit, remény, jövő, bőség jegyébe. A fejünk és az ujjaink elkezdenek kitisztulni, és noha a bázisunk még mindig frusztráltabb területeken van, valamilyen fellélegzés már elindul. Arra figyeljünk, hogy van itt egy hajlam a másik végletbe esni; ha itt születik olyan gondolatunk, hogy jógastúdiót nyitunk, egy éves világkörüli útra indulunk, beiratkozunk egy vallástudományi főiskolára, ezeket engedjük el még ezen a ponton. (Merkúr belép Nyilasba)

Innentől pedig a Skorpióban lévő Mars és Nap is gyógyulásnak indul.

November 10, péntek és November 24, péntek között a nagyon gyulladt Skorpió Mars egy rendkívül segítő és gyógyító fényszöget kap. Arra figyeljünk oda, hogy kezdetben ez is egyfajta vizes hő emelkedésével járhat, és belázasodás, puffadás, vagy valami hasonló is kísérheti. Mindezek mellett viszont türelem és empátia érzéseivel csendesíti frusztráltabb részeinket. (Mars Skorpióban trigonban retrográd Halak Neptunusszal)

November 12, vasárnap és November 22, szerda között a Skorpió Mars után a Skorpió Nap is rámegy az előző fényszögre. Minden ugyanaz, mint az ott leírtak, és szorozzuk meg kettővel. A vizesen gyulladtság is nőhet kezdetben, de a türelem és a békésebb érzetek is egyúttal. (Nap Skorpióban trigonban retrográd Halak Neptunusszal)

November 15, szerda és November 26, vasárnap között a Skorpió Napnak egy újabb segítő fényszöge lesz, ahol szépen elkezdenek levezetődni, kikötődni és átalakulni az elmúlt másfél-két hónapban felkavarodott dolgok és energiák. Ez már egyértelműen a trend fordulása után a takarítósabb időszak, ami még mindig nem az Új, de már a Régi kifutása. (Nap Skorpióban-Nyilasban szextilben Bak Plutoval)

November 15, szerda és November 29, szerda között ezzel párhuzamosan a Skorpió Mars is rámegy erre a fényszögre, amitől vadabb, hüllőagyasabb részeink elkezdenek megnyugodni, belassulni és belátóbbnak lenni. (Mars Skorpióban-Nyilasban szextilben Bak Plutoval)

Mint a Skorpiós dolgoknál mindig lenni szokott, amikor azt hisszük, hogy vége van a sztorinak, egy utolsó odanyúlás minden esetben történik.

November 18, szombat és November 28, kedd között másfél hétig a fentiekkel párhuzamosan valahonnan erőre kaphat a fáradt, nedvesen izzó és enervált energia. Itt testileg-egészségügyileg, valamint morálunkban is történhet egy visszaesés. (Nap Skorpióban kvadrátban Halak Szaturnusszal)

November 18, szombat és December 3, vasárnap között az előző hatásnak szintén van egy testvérpárja, és a Skorpió Nap mellett a Skorpió Mars is rámegy erre a fényszögre. Ráerősít azokra az energiákra, melyek a nedves izzást, fáradtságot és tanácstalanságot eredményezik, de itt is nyugodtan legyünk türelmesek, valamint tudatosítsuk, hogy a trend már felfelé halad. (Mars Skorpióban-Nyilasban kvadrátban Halak Szaturnusszal)

November 22, szerdán a fő jelölő Nap átlép a Nyilas jegyébe. Ez minden évben a Skorpiós energiák enyhülését jelenti; az idei évben pedig különösen. A trend itt nemcsak emelkedik, egyenesen ugrik majd egyet, és sokkal gyorsabban száradnak fel a dolgok, mint a megelőző napokban. (Nap belép Nyilasba)

November 24, pénteken a Merkúr és a Nap után a harmadik Skorpióban domináló bolygó, a Mars is jegyet vált, és átlép a Nyilasba. Innentől kezdve a feladatunk a romeltakarítás, illetve az elmúlt másfél-két hónap szummázása. Mivel a Nyilashoz tartozik a máj, a Marshoz az epe, mindkettőhöz pedig kiáradó, akár kirobbanó dolgok, a szervezetünk itt lehetséges, hogy egy utolsó hajrával kilók magából egy nagy adag mérget. Ha belázasodunk, hányunk, hasmenésünk van, leizzadós intenzív álmunk van, az itt teljesen rendben van. (Mars belép Nyilasba)

Ezzel, hogy a Merkúr, a Nap és a Mars is kilépett a Skorpióból át a Nyilasba, minden a helyére kerül. De egy igazán jó Skorpiós téma nem csak egyszer nyúl vissza. Amikor már azt hisszük vége, visszanyúl egyszer; de az igazán jó visszanyúl, amikor azt hisszük, hogy vége a visszanyúlásnak is.

November 24, péntek és December 2, szombat között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad az energiák elszivárgását jelentő Holdcsomóponttal. Mindezt úgy teszik, hogy a Vénusz közben a Skorpió jegyének előszobájában halad. Mindez azt jelenti, hogy vagy itt még egy körben jön egy érzelmi-kapcsolati fáradtság, ahogy egy múltbeli esemény feljön; vagy valami friss dolog történik, ami megbirizgálja emberi-párkapcsolati dolgainkat; vagy a kettő valahogy egyidejűleg. (Vénusz Mérlegben együtt Leszálló Holdcsomóponttal)

November 29, szerda és December 7, csütörtök között a Vénusz csiki-csukis fényszögbe lép a Karma és a Mélyben lévő dolgok bolygójával. Ez, hasonlóan a szeptember közepi-októberi eseményekhez, szintén gyulladt-erotikus energiákat fog felcsiholni. A Vénusz ugyanakkor December 1-jén eléri a Skorpió előszobáját, és December 5-én be is fog lépni a Skorpióba. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban kvadrátban Bak Plutoval)

Mindez nagyon érdekes helyzetet eredményez. Szeptember közepétől október végéig nagyon sok gyulladt-erotikus energia volt jelen, mely elsősorban párkapcsolati, szexuális területeken tudott rombolást végezni. Aztán október vége felé, ahogy mindhárom aktív-világibb bolygó belépett a Skorpióba, ez a nyomás átalakult egy általánosabb jelleggel, és mindenki kap(ott) belőle. Témáját tekintve kevésbé specifikus lett a furcsa irracionális előérzet és a kevésbé jó közérzet. November közepén a trend átfordul, az általános energiák elkezdenek enyhülni; sőt, a párkapcsolati-erotikus-emberi dolgok egyenesen szuper stimulációt kapnak a Mérlegbe lépő Vénusztól. November hónap harmadik harmadában egy kicsit még rúg egyet-kettőt a nyűglődés, de a nagy általános nyomaszt trend kitisztul. De keretes szerkezettel ahogy indult az egész, úgy körbe is ér olyan értelemben, hogy a gyulladt-erotikus energiák megint előtérbe kerülnek. Hogy ez a szeptember-október során beszedett sebek felélénkülése, vagy új szereplő általi csábkör, ezt itt még nem lehet megmondani. Az is lehet, hogy mindkettő.

Emiatt november egészére a legfontosabb, hogy türelemmel kezeljük magunkat, ne siettessük a folyamatokat, és állandóan nyugtassuk meg az idegrendszerünket. Aludjunk többet, ne hajtsuk annyira magunkat, néha álljunk meg rendbe tenni a lélegzésünket. És amikor nő az optimizmusunk, látjuk az alagút végén a fényt; na akkor álljunk meg ismét, és lopva nézzünk körbe, hogy honnan jöhet oldalról a vonat. Aki szereti az ilyen izgalmakat, annak nagyon élénk lesz ez a ‘játék’; aki nem annyira szereti, az pedig ugyanúgy tudja a biztonsági játékosabb attitűdöt, mint kora ősszel. Mint a viccben: “Doktor úr, ha így csinálok, fáj, mit javasol?”. “Ne csináljon úgy”.

2023_november.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken:

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása