HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.01.31. 19:53 Zöldkör

Február hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Február hónapja hasonlatos lesz januárhoz. Általánosságban véve továbbra is lassabb, csendesebb, szorgalmas tevékenységeket tudunk csinálni, amik inkább a jelenről és a múltról szólnak, és még nem a jövőről. Ezt a rendszerünk egy ponton elunja majd február során, és elkezd (feleslegesen) terveket gyártani, agyalni. Mindeközben nagyfokú nyugalmat is meg tudunk élni, és öngyógyítás, rendezett lassú haladás az, amiben igazán eredményesek lehetünk. A hónap végéhez érve az előszele feltűnik a tavaszi építkező és kézzelfoghatóan látható trendnek. Addig folytassuk a januári módokat, rakjuk rendben a dolgainkat és pihenjünk; ennek nagy hasznát is vesszük majd, amikor márciustól elkezd minden feléledni.

Február 1, csütörtök és Február 15, csütörtök között egy olyan hatás lesz jelen, ami nagyban erősíti intuíciónkat azzal kapcsolatban, hogy merre érdemes erőkifejtéseket tennünk. Amennyiben odafigyelünk ezekre a megérzésekre, és a végrehajtásban is hagyjuk, hogy keresztül áramoljanak rajtunk a dolgok, nagyon szépen és kiegyensúlyozottan haladhatunk. Testi szinten ebben a két hétben a sav-bázis egyensúlyunk helyreállításáért is sokat tehetünk étkezéssel és egyéb praktikákkal. Bármilyen testgyakorlás, mely támogatja az egészségünket, szintén az átlagosnál eredményesebb lehet. (Mars Bakban-Vízöntőben szextilben Halak Neptunusszal)

Február 2, péntek és Február 8, csütörtök között egy együttállás előhozhat számos nem megélt vagy elfelejtett dolgot a Belső Gyermekünkkel kapcsolatban. Ezek lehetnek pozitív élmények is, de akár terápiás értelemben elnyomottak is. Ugyanakkor ennél mélyebb rétegekből is feljöhetnek emlékek, érzések és gondolatok akár napközben, akár álomban. Figyeljünk oda a légzésünkre és ezzel együtt az idegrendszerünkre ebben a pár napban, mert egy kicsit cikázó is lehet az, amit itt megélünk. Keressünk stabil belső és külső pontokat, kicsit lassítsunk, és akkor könnyebben áthaladnak rajtunk ezek a feljövő dolgok. (Merkúr Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Február 3, szombat és Február 24, szombat között számos ötletünk és elképzelésünk születhet, amik nem igazán vannak összhangban a fizikai megvalósíthatósággal. Vagy lehet, hogy van valóságalapjuk, csak az időzítés még korai. Emiatt nem erőltessük a terveinket és azok sebességét. Ami eszünkbe jut itt, azt bátran jegyezzük le, hamarosan lesznek olyan energiák, amik segítenek majd földelésben és végrehajtásban; akkor elő tudjuk venni ezeket, és megnézni, hogy valóban adekvátak-e. (Nap Vízöntőben kvadrátban Bika Jupiterrel)

Február 3, szombat és Február 12, hétfő között a hónap első hatásához hasonlóan egy olyan fényszög lesz aktív, ami a fizikai testünket és a nyugodt, lassú előrehaladást támogatja. Legyünk itt a szó jó értelmében kényelmesek, lassan, de biztosan tegyük a dolgunkat, és közben figyeljünk oda a határainkra. Azokat ne lépjük jól, de közelítsük is meg őket. Bármilyen egészségünket támogató, akár hosszabbtávú kúra, gyógyító tevékenység nyugodtan elkezdhető itt.
Az elmúlt hónapokban megkavarodott párkapcsolati energiákba is hozhat egy kis szusszanást, átláthatóságot. Nem kimondottan új kapcsolatok indulását erősíti, inkább meglévőeket és a témával kapcsolatos belső megéléseinket tudja konszolidálni. (Vénusz Bakban trigonban Bika Uránusszal)

Február 5, hétfőn a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős Merkúr átlép Nagytestvéri jegyébe, magasabb oktávjába, a Vízöntőbe. Ez január rendkívül kötött energiáit elkezdi megmozgatni, és gondolati, tervezési aspektusban erősíteni. Fentebb láthattuk, hogy bizony nem minden ötletünk lesz valid és megvalósításra méltó; de már így is jól fog esni egy kicsit üdébb szellő. A hónap második fényszögének hatására feljött Belső Gyermek témákat is elkezdi majd tisztogatni, és általa könnyebb lesz a megélésük, kifutásuk is. (Merkúr belép Vízöntőbe)

Február 7, szerda és Február 14, szerda között ugyanakkor az éppen előbb említett Merkúr egy csiki-csukis fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Ötletek bolygójával. Mindez egy másik irányból is jelzi, hogy a februárban már kicsit aktívabb energiák még nem ugranak a megvalósulás területére. Figyeljünk arra, hogy ne kapkodjunk, és ne találjunk ki egzotikusabbnál egzotikusabb dolgokat. Ha ezen kapjuk az elménket, akkor pedig mosolyogjunk rajta, és csináljunk valamit, ami lehoz egy kicsit a fizikai síkra és a fizikai testünkbe. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Bika Jupiterrel)

Február 7, szerda és Február 21, szerda között az erőinkért, ambícióinkért és ego-nkért felelős bolygó együttállásba lép a Nagy Transzformálóval. Ez sok rejtett erőforrást felhozhat, amit hamarosan majd fel is tudunk használni a tavasszal láthatóvá váló nagy pozitív trend során. Ugyanakkor sok elnyomott agresszió és frusztráció is feljön majd, ami testünket és úgy általában a lényünket begyullaszthatja. Ezért is érdemes jól kezelni azt a hó eleji hatást, ahol a sav-bázis egyensúlyról van szó, és egészségünket általánosan támogató dolgokról. (Mars Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Február 9, péntek és Február 17, szombat között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója egy újabb kellemes fényszögből részesül, ezúttal a Nagy Gyógyítóéból. Ez is segít majd az ősszel megkavarodott témák és érzések utókezelésében, és egy általános értelemben vett megnyugvásban. Tágabb értelemben pedig a stabil, lassú, földelt áramlási működésre hívja fel a figyelmet, hasonlatosan számos másik hatáshoz. (Vénusz Bakban szextilben Halak Szaturnusszal)

Február 11, vasárnap és Március 4, hétfő között együttállásba lép a két archetipikus nemi bolygó, a Mars és a Vénusz. Mielőtt álmaink szerelmét vizionálnánk, ezt a legszaturnikusabb területen teszik úgy, hogy közben együttállásban haladnak a Plutoval. Szóval itt kezdeni kapcsolatot nem a legbiztosabb; inkább belső megéléseink átalakulására érdemes fókuszálni a kapcsolatok, de úgy általában a világi aktivitások területén. Ez is felkavarhat egy kicsit nemi és érzelmi témákban, de az őszi időszakkal ellentétben, itt számos hatás egyből kezeli és gyógyítja is esetleges kellemetlenségeinket, legyenek azok véltek vagy valósak. (Vénusz együtt Marssal Bakban-Vízöntőben)

Február 13, kedd és Február 21, szerda között zajlik majd naptárilag az előző hatásban említett Vénusz-Pluto együttállás. Ez is gyulladtabb-füllettebb energiákat pumpál a nagy egészbe és az individuális rendszerünkbe is. Hatására szexuális és/vagy konfliktusos álmok, vagy külső helyzetek érkezhetnek, és testi szinten is begyulladhatunk. Fogyasszunk sok folyadékot, legyünk sokat a friss levegőn, és igyekezzünk kis amplitúdóval lenni társas interakcióink során. (Vénusz Bakban-Vízöntőben együtt Plutoval)

Február 13, kedden az erőinkért, ambícióinkért felelős bolygó kilép az őt másfél hónapja erősen megfogó területről. Mindez szintén nem azonnali eredményekkel fog járni, hanem elsősorban a mentális tevékenységeinket fogja stimulálni. Ezekről fentebb már említettük, hogy amúgy is túlműködőek lesznek, így innentől kezdve méginkább igyekezzünk odafigyelni arra, ami tervként jelentkezik. Földelődjünk, és ezáltal lassítsuk le kicsit a rendszerünket. (Mars belép Vízöntőbe)

Február 14, szerda és Február 20, kedd között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával. Ez teljesen illeszkedik az eggyel ezelőtti és számos fentebb olvasott hatáshoz; ami eszünkbe jut, amit kitalálunk, az még nem kell vagy nem tud a fizikai megvalósulásba lépni. Lehet, hogy nem is kell neki. (Merkúr Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Február 16, pénteken a Párkapcsolatok, társadalmiság és fizikai létezés bolygója is belép a Vízöntő jegyébe a Merkúr és a Mars után. Ez még egy lapáttal fokozza a mentális tevékenységek, előregondolkodás témáját. Ugyanakkor hosszú hónapok után kinyitja (jogosan) azt az érzést, hogy dolgok változhatnak, haladhatnak. A morálunknak tesz majd jót elsősorban ez a jegyváltás, és ő is előkészíti a tavaszi kézzelfoghatóan is eredményesebb trendet. (Vénusz belép Vízöntőbe)

Február 19, hétfőn a Nap átlép a Halak jegyébe. Ez egyik évben sem szokott túl nagy említenivalóval járni. Itt is ez a helyzet. Tekintve, hogy gyakorlatilag az összes többi bolygó a Vízöntőben és a Bikában van, mint szóbajöhető területek, fenntartja és jelzi a picit passzívabb, egyébként semlegesebb energetikát. (Nap belép Halakba)

Február 19, hétfő és Március 6, szerda között a korábbiakhoz hasonlóan egy újabb hatás mutatja, hogy jelenleg a fejünkben nagyobb a forgalom és az ambíciók, mint a kézzelfogható látványos megvalósítások területén. Ne toljuk túl az erőlködést; ha mégis így teszünk, az fizikailag is migrénnel, magas vérnyomással, torokgyulladással, már-már agyérgörccsel is járhat. (Mars Vízöntőben kvadrátban Bika Jupiterrel)

Február 20, kedd és Március 1, péntek között egy újabb gyors-világi bolygó is belelép az előző fényszögbe, amivel az ott leírt tanácsok még adekvátabbá válnak. Ne akarjuk erőltetni az új dolgok kézzelfogható megjelenését. Eljön annak is az ideje majd tavasszal, ez tisztán látszott az éves előrejelzésből. (Vénusz Vízöntőben kvadrátban Bika Jupiterrel)

Február 22, csütörtök és Március 5, kedd között az én-ünket és annak megélését, kifejezését jelentő bolygó együttállásban haladnak a Halak területén. Ez lágyabb és áramlóbb megéléseket ad a számunkra, és ilyen működési lehetőségeket is. Ugyanakkor egy korábbi hatáshoz hasonlóan támogatja a testi és lelki egészségmegőrzést és annak megerősítését. (Nap Halakban együtt Merkúrral)

Február 23, péntek és Március 5, kedd között a fő jelölő Nap együttállásban halad a Nagy Tanító és Lezáró bolygóval. Ez is fogja majd az energetikát, erősíti a lassú és állhatatos működést. Támogatja a befelé figyelést, testi-lelki rendrakást is. (Nap Halakban együtt Szaturnusszal)

Február 23, pénteken a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó átlép a Halak jegyébe. Ennek hatására a szervezetünk elfogadja, hogy nem annyira tud gyorsítani a tempón, és picit csökkent a gondolati aktivitáson. Ez egyes emberek esetében melankóliában is megnyilvánulhat. Ezért is érdemes türelmesnek lenni február során is, mert ha úgy teszünk, akkor hónap első részében nem pörgetjük túl magunkat feleslegesen, itt a végén pedig nem pukkanunk ki feleslegesen. Az intuitív áramlás továbbra is a működési mód. (Merkúr belép Halakba)

Február 24, szombat és Március 7, csütörtök között megjelenik már a fizikailag megvalósultabb trend elő-előszele. Fentebb volt már egy hatás, ami ezt mentálisa mutatta; ez a hatás már annál valósabb megélési területeken. Ez kicsit olyan itt, mint amikor a hajón látjuk a tenger felett a madarakat, de a szárazföldet még nem. (Nap Halakban szextilben Bika Jupiterrel)

Február 25, vasárnap és Március 2, szombat között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó együttállásba ér a Nagy Lezáró és Tanító bolygóval. Noha elő-előszelek megjelennek a háttérben, a tevékeny megvalósítások továbbra is lassabbak, passzívak és áramlóak. Ezen hatás is segíti a befelé figyelést, öngyógyítást, elmélyedést, alapos és kitartó munkát. (Merkúr Halakban együtt Szaturnusszal)

Február 26, hétfő és Március 3, vasárnap között ugyanakkor ezzel teljesen párhuzamosan az előbb említett bolygó is részesül abból a hatásból, ami az elő-előszelet jelölte. Egy érdekes kettősségben az energetika rendszerünk még egy kicsit statikus, befelé néz, de bármilyen jellegű tevékenységünk már a jövő és az előrefelé irányában is hat. Itt egyszerre leszünk nyugodtak és készenlétiek, ahol szinte bármelyik pillanatban elkaphatják a dolgok a ritmust. (Merkúr Halakban szextilben Bika Jupiterrel)

Február 29, csütörtökön az előző két hatásban szereplő bolygó virtuálisan leelőzi a Halak elején lévő Szaturnuszt és Napot, ami tovább billenti a mérleget az aktívabb és előrefelé haladó energiák irányába. Itt még van másfél hét, amíg a Merkúr ténylegesen át is lép a Kezdet és Aktivitás témáit jelentő Kos jegyébe, de a hónap utolsó napja ezzel a hatással jelzi, hogy az hamarosan elérkezik, és lehet készülődni gyorsabb és tevékenységeink alapján jobban formálódó helyzetekre és megélésekre. (Merkúr leelőzi Szaturnuszt és Napot Halakban)

2024_februar.jpeg

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

 

komment

süti beállítások módosítása