HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2024.04.02. 20:12 Zöldkör

Április hónap asztrológiai előrejelzése, 2024

Április hónapja egyenes folytatása lesz a március elején indult Újabb és kedvező trendnek. Folytatódik és tovább teljesedik ki az aktív és támogató energiák fennmaradása, és újak megjelenése. Minden, amit és ahogy csináltunk márciusban, és működött, azt itt ugyanúgy csinálhatjuk tovább. Két hatás lesz mindössze, amire oda kell figyelni április során, de azok is nem direkten gátolóak, hanem irracionálisan ijedhet meg a rendszerünk, riadóztatva magát, hogy nehogy beleéljük magunkat ezekbe a stabilabb, Bika dominálta energiákba. Ennek ne üljünk fel, hanem építkezzünk, haladjunk előre továbbra is türelemmel és egyre nagyobb ambíciókkal és lendülettel.

Április 2, kedd és Április 25, csütörtök között a gorolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó hátrálni fog a Kos jegyében. Mindez hagyományos esetben a dolgok belassulásával járna; jelenleg azonban inkább van szó az energiák, a dolgok bevárásáról. Március során már nagyon aktív trend kezdődött el, és az én-ünk emögött haladt előrefelé. Ebben a három hétben, ami gyakorlatilag átfedi áprilist, az Új energiák érlelődnek össze, és van lehetőségünk hozzájuk szokni úgymond. (Merkúr hátrál Kosban)

Április 2, kedd és Április 10, szerda között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója lép egy selymes fényszögbe a Nagy Transzformátor bolygóval. Ez a hatás meg tud nyilvánulni a Múltban egyik aspektusában. Korábban megélt, és eddig elnyomott tapasztalásokat és érzéseket tud felhozni, és felszabadítani, gyógyítani. Mások aspektusában a jelenre és a jövőre is hatással tud lenni, amennyiben is kedvezően és kíméletesen alakítja át az emberi kapcsolatokkal, párkapcsolattal való hozzáállásunkat. Mivel a Vénusz közben a Kezdetet jelentő Kos jegyébe is belép, e fényszög eredményeképpen akár új párkapcsolatok is tudnak indulni, vagy korábbiak újraszerződni. (Vénusz Halakban-Kosban szextilben Plutoval Vízöntőben)

Április 3, szerda és Április 18, csütörtök között az erőinkért, ambícióinkért és ego-nkért felelős bolygó együttállásban halad a Nagy Lezáróval. Már eddig is szedálásban volt a Halak jegyében, amire úgy hivatkoztunk, hogy most minden kíméletesen és a nagyobb szempontok alapján kedvezően halad, és nehogy túlerőlködjük, ne izmozzuk túl ezt. Ez a Mars-Szaturnusz együttállás méginkább hangsúlyozza ezt, és egyfajta pecsétként fog meg mindent, hogyha mégis siettetnénk, vagy önös érdekek alapján akarnánk formálni a dolgokat. (Mars Halakban együtt Szaturnusszal)

Április 5, pénteken a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója belép az Új és a Kezdet témáit jelentő jegybe. Ez, ahogy fentebb olvashattuk, kedvező tud lenni ismerkedéseknek, valamint meglévő kapcsolatokba is újszerű energiákat hoz. Mondjuk ki azért azt is, hogy a Vénusz komplementer jegyébe lép, és egy Kos Vénusz vagy egy Mérleg Mars időszakában ok nélküli feszültségek és konfliktusok is könnyedén elő tudnak fordulni emberek között, illetve a Kollektívában. Mindenekfelett a Vénusznak a Kosba lépése tovább erősíti és fokozza az aktívabb időszak és az Új trendjét. (Vénusz belép Kosba)

Április 9, kedd és Április 15, hétfő között a két legbelső bolygó együttállásban halad a Kos jegyében, ami meghozza azt, amiről korábban volt szó, hogy az előrehaladott, akár előreszaladt energiák mögé megérkezik ez Én-ünk is. Ez egy jó kis szintetizáló időszak, ami kicsit olyan, mint amikor az ízületünk a helyére kattan, és ugyanaz minden, de mégis valahogy potensebbnek, komfortosabbnak érezzük magunkat. Egy másik aspektusa ennek a fényszögnek azt is tudja eredményezni, hogy számszerűségében fokozódnak a tennivalóink és egy kicsit össze is kuszálódnak, így szívjuk itt fel egy kicsit magunkat. Ha káoszt tapasztalunk, akkor menjünk át hidegvérrel ezen az egy hétnyi szakaszon. (Nap Kosban együtt retrográd Merkúrral)

Április 10, szerda és Április 28, vasárnap között az önösebb részeink is elkapják a kollektíva ritmusát, és elkezdenek beleszelídülni, alkalmazkodni hozzá. Innentől ismét érdemes jobban odafigyelni a bennünk felbukkanó ötletekre, valamint a kívülről érkező lehetőségekre, mert egy újabb hullámban számos ilyen érkezhet. (Mars Halakban szextilben Uránusszal-Jupiterrel Bikában)

Április 13, szombat és Április 21, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója együttállásban halad a Megoldás és Irány jelölőjével. Ez szintén hozhat ismerekedéseket, párkapcsolati rendeződéseket. Ugyanakkor, idevéve a többi éppen történő dolgot is, azt is érezhetjük jelenleg, hogy valami tisztább és frissebb működésünk van, vagy olyan dolgok érkeznek kívülről amik nem az elmúlt évek ívéről jönnek. (Vénusz Kosban együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Április 14, vasárnap és Május 5, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó is együttállásba lép a Megoldás, Irány jelölőjével. Ő már volt ebben a hatásban, de akkor néhány nap alatt átszaladt rajta. Most hátráló, majd meginduló mozgása miatt három héten keresztül is együttállnak majd, ezáltal a fókusz, a kirajzolódás minőségeit adják a kollektívának. (Merkúr Kosban együtt Felszálló Holdcsomóponttal)

Április 16, kedd és Április 26, péntek között az Én-ünket jelentő fő bolygó csiki-csukis fényszögbe lép a Mélyben lévő dolgokat jelképező bolygóval. Ez a hónap első fényszöge. Hatására bekapcsol bennünk egy kicsit a ptsd, és elbizonytalanodunk, hogy ez a tavasziasodás, mely az energiatérben is zajlik, valódi-e. Önvédelemből elkezdjük riogatni magunkat; ezzel pedig természetesen önbeteljesítő jóslatként kompromittálni is tudjuk az egyébként valóban kedvező belső és külső lehetőségeket. Ne tegyük, legyünk figyelemmel erre, és lélegezzünk bele, ha azt látjuk, hogy befeszülünk. (Nap Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Vízöntőben)

Április 16, kedd és Április 22, hétfő között a két apró-gyors bolygó, a Vénusz és a Merkúr haladnak együttállásban, még mindig a Kos jegyében. Ez még tovább erősíti a tavasz, a Kezdet, az Új témáit, és táplálja ezt a március eleje óta lévő trendet. Legyünk meglehetősen aktívak, pörögjünk, és minden jellegű tevékenységet végezhetünk. (Vénusz Kosban együtt retrográd Merkúrral)

Április 20, szombaton a Nap belép a Bika jegyébe. Ez stabilizálja és megerősíti a kedvező trendet, kiteljesíti a tavasz energiáit, és a március eleje óta eltelt másfél hónap erőfeszítéseinek az eredményeit is realizálhatja, és/vagy teheti konstanssá. (Nap belép Bikába)

Április 22, hétfő és Május 6, hétfő között az erőinkért és ambícióinkért, valamint ego-nkért felelős bolygó együttállásba lép a Nagy Gyógyítóval. Ez továbbra is szedálás alatt tartja, jelezve, hogy a nagyobb egész még mindig jobban tudja, hogy merre van az arra, tekintve a dolgok irányát és sebességét is. Ez az együttállás ugyanakkor megosztóan is hathat ránk, amennyiben is egyik részünk éppen bealudna, a másik túlpörögne, és mindezt teljesen egyidejűleg és párhuzamosan. (Mars Halakban-Kosban együtt Neptunusszal)

Április 26, pénteken három hétig tartó hátrálása után előreindul a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi működésünkért felelős bolygó. Ez újabb adag aktív energiát visz a nagy egészbe, és egy következő fokozattal emelhetjük tevékenységeink számát és formáit. (Merkúr előreindul Kosban)

Április 27, szombat és Május 5, vasárnap között a Párkapcsolatok és Társadalmiság bolygója Vénusz a Nap után szintén rálép a hónap eddigi egyetlen feszültséges fényszögére. A hónap elején-közepén jött rendeződések, ismerkedések kicsit megkavarodhatnak, és ismét egy irracionális kétség, feszültség jelenhet meg bennünk. Ebben az esetben is érdemes erre odafigyelni, belelélegezni, a szemünket és fókuszunkat pedig a Bika jellegű energiákon tartani, amikből szerencsére van bőven. (Vénusz Kosban-Bikában kvadrátban Plutoval Vízöntőben)

Április 29, hétfőn az éppen előbb megbillent Vénusz belép az egyik saját jegyébe, a Bikába. Ez egyik oldalról segít kiegyensúlyozni az eggyel ezelőtti valamennyire feszültséges hatást. Másik oldalról tovább növeli és erősíti a stabilizáló, tavaszító trendet. Immáron újabb belső-világi bolygó ér a Bikába, és összességében 10-ből 4 tartózkodik ott; és napok kérdése, hogy a Merkúr is megérkezik ide. (Vénusz belép Bikába)

2024_aprilis.webp

Aktuális híreink:

Párkapcsolati szinasztria-Két képlet összehasonlítása elérhető ezen a linken

https://horoscode.hu/lovematch/

A közös fényszögeitek ismeretével megtudhatjátok, hogy mi mozgat a másikkal, ezáltal boldogabban és harmonikusabban tudtok lenni egymással. Mp3 és pdf formátumban is megkapod az elemzést, így egyszerre tudod olvasni és hallgatni. :)

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html 

 - Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! 

- Hírlevélre feliratkozás - https://zoldkor.com/hirlevel.html

komment

süti beállítások módosítása