HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.02.09. 21:14 Zöldkör

Pezsgő és meditáció

Az előző írásban már érintettem az előttünk álló, októberig tartó időszak fő mondanivalóját, a mostaniban mindennek fontosságát szeretném hangsúlyozni, és alaposabban vizsgálat alá venni.

Nagyon fontos ezt megtenni, mivel azt gondolom, rövid időn belül feloldódik az október óta tartó folyamatos feszültség, mely elsősorban a párkapcsolatokat zilálta meg/szét, a saját, belső érzelmi világunkon keresztül; elengedhetetlen azonban, hogy távlatokban is gondolkodjunk, és megnézzük, mi az égiek célja ezzel a pár hónap pihenővel.

Sok fontos dolog történik február hónapban a bolygók szintjén:

- néhány napja megszűnt a Mars-Vénusz szembenállás, az utolsó olyan feszültséget keltő bolygóállás (az elmúlt hónapokban bőségesen akadt), mely párkapcsolati, nemekkel kapcsolatos konfliktusokat eredményez a külvilágban. Pár nap múlva még kezdődik egy Plútó-Vénusz feszítő kvadrát, ám két hét múlva ez is feloldódik. Ne lepődjünk azonban meg, ha a Valentin-napunkon furcsa, váratlan szituációban találjuk magunkat, és ami még fontosabb, emelkedjünk felül rajta.
- pár napja a Neptunusz belépett saját jegyébe, a Halakba - ettől nagy tömegek fordulását várhatjuk spirituális, misztikus témák irányába, aktivizálódnak öngyógyító folyamatok, és valószínűleg az eddigi 'mókuskerék'-önös mentalitás is enyhülésnek indul.
- a Szaturnusz bolygó épp, mielőtt átlépett volna a Skorpióba, megállt, és elindul visszafelé a Mérlegbe - ezt többen érezték magukon az ismerősi körömben; előkerültek a Skorpió/Pluto témái - bűn, szexualitás, kárhozat, pokol, megérdemelt büntetés, mély és irracionális félelmek és fájdalmak
- nagyjából két hét múlva a Nap együttállásban a Neptunusszal szintén belép a Halakba, ezzel is segítve öngyógyító, ezáltal páncélokat levetkőző folyamatainkat.
- és ami a legfontosabb, feloldódik a hónapok óta tartó Szaturnusz-Jupiter szembenállás - az istenek 'visszanéznek' ránk, visszatér az életkedvünk, a rendbe, felsőbb törvényekbe és távlatokba vetett hitünk.

Remek. „Eljött az Aranykor, 2012, élvezzük az Életet, a Szaturnusz segít rendezni a Mérleg-ben visszafelé végighaladva párkapcsolatainkat, az emberek spirituálissá válnak. Megtörtént a híres-legendás váltás.”

Fontos megjegyezni egy apróságot: hogyan történhet meg egy ekkora horderejű váltás néhány hét alatt, amikor az univerzumban egy év, vagy évszázad is másodpercnek tekinthető?!
Néhány hét alatt semmi nem történik meg egy olyan Naprendszerben, ahol a legnagyobb bolygó, a Nap is 25.000 év alatt ér körbe...

Lássuk még egyszer ezt a jó öreg Szaturnuszt, és csillagjegyét, a Bak-ot!

A Szaturnusz maga a karma intézménye, a múlt, annak tapasztalata és a leszületések több ezerszeres ismétlésén keresztüli vizsgáztatója. Ez a Szaturnusz néhány nap híján a Skorpió jegyébe lépett (bolygója a Pluto); e jegy és bolygója jelképezik legmélyebb szintű teremtésünket, öntudatlan és kiforratlan, ezáltal félelmetes és fájdalmas részeinket - ők a hajtóerői a leszületéseknek. Ez a hajtóerő pedig a vágy, az élni akarás.

Amennyiben túljutunk legmélyebb, karmikus elakadt energiáinkon, melyek annyira régiek és mélyek, hogy inkább nem is nézünk rájuk, a legmagasabb fényességben, tisztaságban és bölcsességben találjuk magunkat. Ha megnézzük a fő vallásalapítók történetét, megvilágosodásuk előtt velük épp ez történt.
Jézust megkísértette a Sátán a pusztában, Mohamedet egy barlangban, Buddha-t Mara, a halál és a nemi vágy ura (Pluto) próbálta elsöpörni, több éves gyakorlással, önismerettel azonban nem volt már rejtegetett részük, ezért túljutottak ezeken a próbákon (Szaturnusz).

A másokon és a magamon végzett terápia és elemzések során úgy látom, az elmúlt pár napban a fentebb már felsorolt témák bukkantak a felszínre nagyon erőteljesen:félelem a nemiségtől, a kárhozattól, behajtatlan tartozásoktól és bűnöktől, a pokolra jutástól, a fény és a sötétség harcától és elválásától, az állati/nemi szint és az emberi/isteni törvények konfrontációjától.

Nagyon fontos alapigazság, hogy az jelenik meg a külvilágunkban, ami a tudatalattinkban van. Másik alapigazság, hogy az van a tudatalattinkban, amitől félünk, amivel nem tudunk, vagy nem akarunk valamiért szembenézni.

Ezt jelképezi a Pluto és a Skorpió, a szembenézést és az ez általi megmérettetést pedig a Bak és a Szaturnusz. Októbertől pedig három éven keresztül a Szaturnusz a Skorpió-ban halad végig, a Pluto pedig a Bak-ban, egymás hatását teljesre fokozva.

Még világosabban kifejezve átmegyünk azonnal teremtő lényekké! Mintha egy lámpát gyújtanának a belsőnkben, és minden ami bennünk van, diafilmként kivetülne a külvilágba ebben a három évig tartó időszakban. Három dimenziósan, kézzelfoghatóan, ránk hatást gyakorolva. Módosítás, alkudozás nélkül. Ami van, az jelenik meg, felnagyítva.
Átmentél korábban régi, irracionális, gyerekkorból és előző életekből eredő elakadt energiáidon? Akkor szeretet és tudatosság maradt benned, és világodban ezerszeresen felnagyítva ez jelenik majd meg. Nem néztél még rá, mert nem akartál vagy nem tudtál hogyan? A Szaturnusz a vizsgáztató, pontos tanár típusa; kikérdez, az, hogy tudtál-e készülni, vagy sem, ebben a kérdésben nem számít. Ha félelem maradt benned, fájdalom, bármivel kapcsolatban, ő az orrod alá dörgöli, sokszorosára felnagyítva.
Ebből kaptunk ízelítőt októbertől kezdve, ahogy közeledett a Szaturnusz a Skorpióba, és ez erősödött fel az elmúlt egy-két hétben, ahogy majdnem át is lépett a jegybe.

Tanuljunk a tücsök és a hangya történetéből. Várjunk még a pezsgővel és az ujjongással, mert ez a pár hónap a nagy vizsgára, pontosabban (három éves) vizsgaidőszakra készülés jegyében jó, ha telik. Örüljünk a Neptunusz friss erejének, lássuk meg és gyógyítsuk be segítségével legmélyebb, magunk elől is titkolt félelmeinket és fájdalmainkat.
Használjuk ki a Szaturnusz erejét a Mérleg-ben, rendezzük párkapcsolatunkat, ha van, ha még nincs, számítsunk rá, hogy nemsokára lesz, olyan valakivel, akivel régi, felhalmozódott karmikus számlánk van.

Ahogy gyakran mondom, élvezzük az életet emberként, de minden nap egy kicsit foglalkozzunk azzal, amit eddig nem akartunk látni. Ha ügyesek vagyunk, az októbertől beinduló energiák az egekbe, a mennybe repítenek minket. Legyünk kicsit szorgalmasak és szerények addig, mert nem a tücsök lakik jól, hanem a hangya, a teknősbéka ér be a célba, nem a nyúl.

komment

süti beállítások módosítása