HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.07.30. 19:22 Zöldkör

Augusztusról

Úgy tűnik haladunk tovább a bolygók és belső világunk egyedfejlődésében; míg a Június a Merkúr bolygó és a bennünk élő gyermek megéléséről szólt, a Július a Mars-ról, a külvilágbeli konfliktusokról és önérvényesítésről, addig az Augusztus a Vénusz körül fog forogni minden szempontból. A helyesebb szó talán inkább a fel-le mozgás, még inkább hullámvasutazás, ahogy ezt már megszokhattuk az elmúlt időszakban. Lássuk miért!

Július 25-én kioldódott a Mars-Pluto-Uránusz háromszöge, mely elég sok kis és nagyvilági konfliktust okozott. Volt itt minden: balesetek, válások, öngyilkossági kísérlet, V. László és P. Tamás 'üzletemberek' látványos letartóztatása, Bándy Kata felkapott gyilkossági ügye és még sorolhatnánk hosszan. Eddigre úgy is mondhatnánk, a vasút elérte a sínpálya alját.

Július 24-én a Szaturnusz bolygó és a Vénusz trigonba lépnek, ami elvben a párkapcsolat, szerelem, fizikai világ, társadalmi lét harmóniájának rendeződését hozza el. (Április 30 és május 28 között már álltak így).

Másnap, július 25-én az Oroszlán-ban álló Nap trigonba lép az Uránusz-szal, ami arra utal, hogy önmagunkat korábban nem tapasztalt létezési szinteken vagyunk képesek meglátni. Valamivel életszerűbben fogalmazva, az elmúlt hetek sok konfliktusát, belső és külső feszültségét, harcát átélve mindenképpen egy érettebb személy vagyunk, mint akik korábban voltunk.

Augusztus 3-án a Neptunusz is trigonba kerül a Vénusz-szal, tovább gyógyítva a megtépázott külső, belső és párkapcsolati harmóniát.
Úgy is mondhatnám, egyenesen megyünk saját, személyes vonatunkkal a csúcs felé minden területen, ami a Vénusz alá rendelhető.

Augusztus 6-án a Mars együttállásba kerül a Szaturnusz-szal, a Mérleg csillagjegyben. Ez több szempontból sem mondható túl kíméletes eseménynek; a középkori asztrológiában a Mars-ot "Kis rossztevőnek", a Szaturnusz-t "Nagy rossztevőnek" nevezik. A Mars viszályt szít, a Szaturnusz pedig a már lezajlott konfliktusok utáni hiányt, ínséget, merevséget jelképezi. 
Ez a két bolygó pedig a Vénusz uralta csillagjegyben, a Mérlegben találkozik, melynek kimondottan a párkapcsolat és a társadalmi létezés a fő aspektusai. 

Hogy mindez ne jelentsen túl nagy problémát kezdetben, arról a Nap gondoskodik.
Augusztus 7-én segítő, 60 fokos fényszögbe lép a Mars-sal és a Szaturnusz-szal, miközben ő maga is segítséget kap a "Nagy jótevő" Jupiter-től.

Augusztus 9-én azonban a Vénusz szembenállásba kerül a hátrafelé mozgó Pluto-val. Itt mindenkinek bele kell pillantania mindenbe, ami még karmikusan vagy jelen életében feldolgozatlan párkapcsolati, illetve felnőtt társadalmi szempontból. Mindezek mellett a hölgyeknek saját nőiségük hiányosságai is feltehetőleg vissza fognak köszönni minden lehetséges fórumról, hiszen egészséges Vénusz csak stabil Apa (Nap) és Anya (Hold) mellett alakulhat ki, és mint tudjuk, ezek nagy hiánycikkek a mostani generációkban.

Augusztus 10-én elindul a vasút nagy sebességgel lefelé, a pálya alsó irányába; kialakul egy Pluto-Uránusz-Vénusz háromszög. Ez teljesen ugyanolyan, mint amit júliusban tapasztaltunk, azzal a különbséggel, hogy most nem a Mars, hanem a Vénusz kerül terítékre.
Ami júliusban külső konfliktus, harc, fékezhetetlenség volt, az augusztusban szintén meglesz, a saját belső világunkban, a külsőben pedig diplomatikusabban, körmönfontabban. 

Augusztus 13-án a Hold is a Vénusz mellé ér, részt vállalván ebben a háromszögben. Nem hiába, ha a Nőiség egyik oldalával foglalkozunk (Vénusz), nem kerülhető meg a másik (Hold)

Augusztus 18-án a Mars trigonba kerül a Neptunusz-szal, ami körülbelül úgy írható le, mintha egy tank belehajtana a mocsárba, és a benne ülők rájönnének, hogy a francnak sincs kedve tovább háborúzni, olyan jó végre egy helyben lenni, és nagyon szimpatikus ötlet erőinket értelmes dolgokra is kreatívan felhasználni.

A kérdés csupán az, hogy mi is lehet az...? Ezt a Nap szembenállása jeleníti meg a Neptunusz-szal; ismét, mintha ködben tapogatóznánk, nem látjuk a jövőképet, a perspektívát, a hogyantovább-ot. Ködben nincs értelme rohangálni, a legjobb leülni, és megvárni, amíg eloszlik. Itt is tegyük ezt; hagyjuk a jövőt, a messzemenő következtetéseket és döntéseket, csupán várjunk.

E hónap csúcspontja augusztus 20 lesz - itt a Hold is belép a Pluto, Uránusz és Vénusz mellett egy négyszöget formálva ezzel, így a nap mottója: Terítéken a hölgyek. 
Itt érdemes ismét az 'inkább a kanapén alszom' elvet követni...; a Nők valószínűleg közvetlenül pillanthatnak  bele szituáció, férfi vagy önmaguk által Női létük hiányosságaiba. Július hónapban mi Férfiak kaptuk ezt, augusztusban következhetnek a Hölgyek.

Ez a hullámvasutazás teljes mértékben a Pluto bolygó sajátja és a Skorpió csillagjegyé. Senki ne ijedjen meg tőle, amint az ember elér egy téma mélypontjára, nagyon sok valódi bölcsességet, stabil alapokat és félelemnélküliséget képes nyerni. Csupán bírni kell levegővel...:)

Augusztus 21-én ez a Pluto-Uránusz-Vénusz háromszög kioldódik. Végre! Ismét szusszanhatunk egy kicsit, és végignézhetünk azon, mi történt velünk az elmúlt két hónapban Férfi (Mars) és Női oldalon (Vénusz), kívül és belül.

Augusztus 23-án a Mars belép a Skorpió csillagjegybe és kioldódik a Szaturnusz-szal való együttállása. Nagyon fontos ennek a dátumnak a megjegyzése, hiszen a Mars képes nagy erőkkel előrántani életünkben a Skorpió témáit. Ezek: (önmagunk elől is) eltitkolt félelmek-fájdalmak, bűn és bűnhődés, megtisztulás és újjáépülés.
Igazából itt egy nagy lépést teszünk a felkészülésben az októbertől kezdődő, valódi 2012-es időszak felé, amikor is a Szaturnusz is belép a Skorpió-ba.

Augusztus 24-én a Nap trigonba kerül a Pluto-val, ami arra utal, hogy a nyári hónapok alatt felépültünk a Gyerek (Merkúr), Nő (Vénusz) és Férfi (Mars) hármasságban és újjászülettünk.
A Nap és a Felszálló Holdcsomópont kvadrátja azonban azt jelzi, hogy ismét nagy erőket kíván tőlünk, hogy rájöjjünk, mit is kezdünk ezekkel az új tapasztalatokkal, és merre haladunk tovább életünkben szellemi, lelki értelemben.

Mindez augusztus 28-ra ölt testet érezhetően. A már Canossát járt Vénusz szeptember 8-ig kvadrátban lesz a Szaturnusz-szal. Valószínűleg megijedünk kicsit újonnan szerzett erőnktől és tudásunktól, és megpróbálunk visszabújni az anyagi és társadalmi világ jól ismert, bejáratott forgatókönyvei közé, ám a kvadrát azt jelzi, nem tudjuk már ezt megvalósítani; csak előre és felfelé vezet az Út. 
A Szaturnusz mindeközben egyre közelebb kerül a Skorpió jegy bejáratához, ami tovább erősíti: nézzünk szembe belső, személyes világunkkal, és átmenve rajta szerezzük vissza elveszett erőnket.

Augusztus 29-re a Nap szembenállása a Neptunusz-szal kioldódik, a köd eloszlik. Megvan az új cél. Befelé, a belső világba, alászállni, legyőzve az ott megbújó sárkányokat, lényeket, és majd újra a felszínre jönni dicsőségben, megerősödve.

Szeptember 2-án a Felszálló Holdcsomópont belép a Skorpió csillagjegybe. Az egyén születési képletében a Felszálló Holdcsomópont jelzi merre kell tartania, milyen irányba haladjon, hogy felemelkedjen és kilépjen a karmikus születések láncolatából. 
Így a kollektív bolygóállásokban azt jelzi, hogy mindenkinek eljött a belső utazás, terápia ideje, szembe kell nézni az eddig magunk előtt is titkolt részekkel. Ha nem belül tesszük ezt meg, a külvilágban felnagyítva találkozunk vele, mint falra vetett árnyékunkkal. Egyenlőre csupán elvként, felkészítésképpen, a valódi menet néhány héttel később indul majd.

Eseménydús hetek elé nézünk ismételten tehát. Kevésbé látványosan, nyíltan éljük majd meg azt, amit júliusban, sokkal inkább elnyújtva, oldalról éreztetve jönnek majd az események. A legmagasabb szintű megéléshez szinte ugyanazok a tanácsok, mint a júliushoz. 
Az egyik legfontosabb, melynek valóságát ismét  'sikerült' megtapasztalni, hogy kerüljük a konfrontációt délelőtt 10 és dél között. Ekkor a Mars és a Szaturnusz együtt áll az Aszcendenes-sel, és mivel a Mérleg-ben történik mindez, nagyon aktívan képes szétbombázni párkapcsolatunkat és/vagy emberi, társadalmi kapcsolatainkat.

  • ne együnk hagymát, chilit, csípős, vörös ételeket
  • fogyasszuk az alábbiakat nagy mennyiségben: alma, füge, dió, mandula, köles, koriander, őszibarack, sárgabarack, szilva, mazsola, és mindent, ami lédús és édes
  • a tűző napon futást és erőteljes izommunkát érdemes még hanyagolni
  • aki teheti, menjen táncolni, múzeumba, hallgasson zenét - mindezek nagyban erősítik a Vénuszi energiákat
  • a hölgyek felejtsék el pár hétre a 'csak leugrom a boltba' attitűdöt. Érdemes sokat piperészni, sminkelni, parfümözni, tükörben nézelődni
  • ha a fentebb felsoroltakat egy pár mellett éli meg valaki, érdemes erőteljesen az együtt látott dologra fókuszálni, mint egymásra

A kulcsszó tehát önnön világunk fel és megismerése, Hölgyek esetében ez hangsúlyozottan önnön Nőiségükről és az ebben lévő nem ismert dolgokról szól, mi férfiak pedig valószínűleg erőteljesen és töményen fogjuk kapni tőlük mindezeket a témákat. 

További kellemes nyarat mindenkinek!

rollercoaster.jpg

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása