HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.03.30. 17:14 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

Április hónapja olyan, mintha egy érme egyik oldala lenne, és ez az érme most átfordult. A másik, korábbi oldalon ott van március, ahol az első felében nagyon nyomott, fojtott, várakozó energiák voltak, hogy aztán március közepén, harmadik hetében kirobbanjanak. A robbanás után, mely szó szerint és átvitt értelemben is volt, most ismét ott lesz áprilisban egy nyakbehúzott, megszeppent, fojtott jelleg: de ez már a riadalom utáni megindulást, mozgolódást is magába foglalja majd. Már nem ijedünk meg a külvilágban a fejünk felett csapkodó hullámoktól, hiszen már tapasztaltuk, hogy milyenek, és némi odafigyeléssel vissza tud rendeződni az életünk a normális, működő mederbe. :)

Április 1, péntek és Április 11, hétfő között lényünk, személyünk teljes újradefiniálására van szükség. A Bak jegy megkövesedett, beivódott, beégett elakadt energiákat, tapasztalásokat, szokásokat jelent, a benne járó Pluto pedig ezeket készteti felülvizsgálatra, ezeket töri szét. Olyan ideákat, véleményeket, lesüllyedt energiákat, amiket élőn, áramlóan kellene használnunk. A feladatunk tehát április első másfél hetében, hogy vizsgáljuk felül a Múltunk szereplőit, szokásait, eseményeit és az onnan eredő véleményeinket, identitásunkat, hogy egy Új én-t, ezáltal életet tudjunk felépíteni. A Pluto és a kvadrát fényszög miatt ez csiki-csukikkal, őrlődésekkel, toporgással, érzelmi amplitúdókkal is tud járni, azonban legyünk állhatatosak. Olyan ez, mint amikor a kígyó levedli bőrét, vagy a fióka kibújik a tojásból; ha nem teszi meg, elpusztul, ha megteszi, új életet kap. Gyakorlatilag szinte mindent, ami a Múlt, engedjünk el, és kíméletlen, hihetetlenül nagy mértékű nagytakarítást tartsunk az életünkben, de figyeljünk oda, hogy az erőszakosságig, vagy ostoba, öncélú pusztításig ez ne menjen. Mint a sebész; ha találunk valamit, ami nem oda való, metsszük ki, hogy egészségesek, teljesek, élők lehessünk. (Nap Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 4, hétfő és Április 15, péntek között ennek az első aktiválódó fényszögnek a kiegészítője-beteljesítője lesz. Az első fényszög által feloldjuk, levetkőzzük, ami visszahúz, ez a második hivatott arra, hogy elkezdjünk gondolkodni, hogy hogyan használjuk ezeket a frissen felszabadult energiákat. „Az energia nem vész el, csak átalakul”: itt kellene felfedezni azokat a fórumokat és csatornákat, ahol meg tudjuk tenni ezt az átalakulást, átalakítást. Ez a fényszög csupa tüzes és hirtelen jelleggel bír, emiatt egyéni életünkben oda kell figyelnünk, hogy az empátia, türelem, belátás és megfontoltság maradjanak ott azért valamennyire; ne húzzanak vissza, de segítsenek, hogy ne menjünk át teljes rohanásba, akár tombolásba.
A Kollektívben ebben a másfél hétben érdemes kerülni, ha tehetjük, a repülőutakat, távolsági utakat, és előfordulhatnak újabb robban(t)ások, repülőgép, vonat vagy autópálya-szerencsétlenségek, hirtelen felbukkanó konfliktusok, érdekellentétek. Illetve valamilyen konfliktus megoldási kísérlete, ami, hasonlóan az eddigiekhez, nem tud majd hosszútávon működő lenni.
Használjuk ennek az együttállásnak az erejét egyéni életünk megújítására, felépítésére, és vonjuk ki az energiáinkat a Kollektívből, a szétszórtságból. (Nap Kosban együtt Uránusszal)

Április 6, szerdán a Vénusz bolygó a Kosba lép. Ennek komplementere 2015.november 13-án pénteken volt, amikor a Mars lépett a Mérlegbe. Emlékezhetünk, aznap voltak a párizsi terrortámadások. A Mérlegbe lépő Mars direkt csapást, támadást jelent(ett) az életünk harmóniájára, a Kosba lépő Vénusz inkább perzselővé, furán feszültté teszi. Lehetnek hamu alatt izzó parázzsal jellemezhető konfliktusok emberi kapcsolatainkban, érezhetünk egy furcsa feszültséget, akár ingerültséget magunkon. Érdemes odafigyelni vese, húgyúti, nőgyógyászati és bőr-területekre is.
A szerencsésebbek/magukon szorgalmasan dolgozók pozitív aspektusában tudják megélni ezt a hatást; akinek van párkapcsolata, teljesen Új szinteken tud elindulni és működni, friss lendülettel és perspektívával tud megindulni. Jó itt egy újfajta köteléket, szövetséget létrehozni, amiben művészi egyensúlyban létezik a két fél egyénisége és egyéni érdeklődési köre, de ezek összehangolása, egymás mellett megférése is.

Ugyanígy, Április 6-án a Merkúr a Bikába lép. Amikor Március 22-én kedden a Kosba, a háború, robbanások, lövések jegyébe lépett, akkor voltak a brüsszeli terrortámadások. A Bikába lépése konszolidálja az energiáit, és felkelti az emberekben a békére, nyugalomra, építkezésre irányuló igényt. A Kos Vénusz miatt lesz még puffogás, zsörtölődés, konfliktusok, de megjelenik majd egy finom szándék a háttérben, hogy ezek a konfliktusok ne bombázzák szét alapjaiban a dolgokat. Március hónapja az Új dolgok elvi előkészítéséről, azokra való várakozásról szólt, április elején megtörténik ezek fizikai megvalósítása is. Lényünk menne, épülne, fejlődne, ugyanakkor szóban-tettben-gondolatban találkozik majd a fizikai sík korlátaival is. Amit kitalálunk és amit szeretnénk, lényegesen lassabban tud kibontakozni, felépülni a fizikai síkon, ezért fontos itt a türelem és a belátás is, valamint hogy ne frusztráljuk magunkat túlzottan, ha valami lassabban alakul ki, mint ahogy mi szeretnénk. Erre a Szűzben retrográd Jupiter is ráerősít május 8-ig, így ’falusiasan’, türelmesen építkezzünk.

Április 8, péntek és Április 17, vasárnap között nagy párkapcsolati indulások tudnak lenni a jelenleg egyedülállóknak, a párkapcsolatosoknak szintén, újraindulás, megindulás. ’Szegény’ Vénuszt december óta még az ág is húzza: végigment a Bak és a Vízöntő jegyeken, a Mars és a Szaturnusz kvadrátján, belépett a Kosba. Innentől kap egy segítő fényszöget, így aki szeretne párkapcsolatot, érdemes kimozdulni, ismerkedni ebben az időszakban, akiknek már van, jó itt újradefiniálni, kiterjeszteni, kibővíteni, magasabb szintre emelni a kapcsolatukat. Amennyiben korábban összevesztünk vagy elhidegültünk valakivel, legyen az pár, vagy bármilyen emberi kapcsolat, itt lehet egy újratervezést, rendeződést csinálni vele. (Vénusz Kosban trigonban Marssal Nyilasban)

Április 9, szombat és Április 16, szombat között van egy nagyon jó hét az elmúlt időszak után, amikor rendeződhetünk, gyógyulhatunk, regenerálódhatunk; kifújhatjuk magunkat. Itt olyan gyógyító technikákat keressünk, ami a fizikai testen keresztül hat, mint egy jó masszázs, köpölyözés, méregtelenítés, vagy hasonlók, illetve egy erdei séta, egy jó ebéd, üldögélés a teraszon vagy egy dombtetőn szintén nagyon gyógyító erővel tud itt hatni ránk. A lényeg itt a földelés, a nagyon lelki-szellemi technikákat hagyjuk egy hétre, és az angyalok, entitások, számmisztika, léleklátás helyett keressük a fizikai sík gyógyító módszereit. (Merkúr Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 11, hétfő és Április 19, kedd között egy nagyon hasonló fényszög fog ’molyolásra’, szöszölésre késztetni bennünket. A Régi időkben úgy mentek a dolgok, hogy nagyon apró dolgok összerakásával, fokozatosan, kitartóan, idővel építettek valami nagyot; az újabb időkben ez úgy megy, hogy azonnal valami nagyot, ami vagy nagyon jellegtelen lesz, vagy hamar összeomlik.
Itt április közepén azzal tesszük a legjobbat magunknak, ha az egyes részfolyamatokra, résztényezőkre helyezzük a hangsúlyt, megválogatunk minden hozzávalót, ügyelünk a minőségére, és nem az Egészre koncentrálunk. A részekre, amikből majd összeáll az egész.
Mivel nagyon elszoktunk már ettől, itt türelmesnek kell lennünk, fenntartanunk a figyelmünk fókuszát, és mint amikor egy gyermekkel vagyunk, újra és újra nekifutni akár dolgoknak, részfeladatoknak, még akkor is, ha unjuk, vagy előrébb szeretnénk tartani. A lényeg itt a stabilitás, a begyakorlás és hogy alaposan, jól működjenek a dolgok; inkább kevesebb, mint több-látványosabb. (Merkúr Bikában trigonban retrográd Jupiterrel Szűzben)

Április 13, szerda és Április 20, szerda között lesz egy fényszög, ami megment bennünket. Tavaly októbertől indult egy káosz, ami december-január-február során a háttérben kavargott, erősödött, és március közepén robbant ki. Nagyon sok feszültséges, konfliktusos, tüzes és fülledt hatás van; ez az egy hétig tartó tudja megőrizni a Hitünket, Bizalmunkat, Emberségünket, és a kitartásunkat, hogy megéri csinálni, van Jó, van Érték, és még lehet építkezni, van értelme. Minél inkább lokálisan-egyénileg tesszük ezt, és minél inkább a matériában építkezünk, annál jobb lesz nekünk. Minden identitásunkat és ambíciónkat, ami a lelkizéshez, angyalozáshoz, más dimenziókhoz kötődök, magyarul nem Itt és nem Most van, tegyük félre. Legyünk olyanok, mint egy zen kertész, vagy egy szúfi szőnyegszövő, akik a fizikai sík gyümölcsén keresztül fejezik ki a Lelket, a nem-láthatót. (Nagy Trigon – BakPluto+SzűzJupiter+BikaMerkúr)

Április 13, szerda és Április 23, szombat között minden, amit április elejétől kezdve elengedünk-elengedtünk a Múltunkból, lényünk rejtett zugaiból, az segít a fizikai életünk és komfortunk helyreállításában; és a jelenlegi időszakban a biztonságérzetünk visszanyerésében. Ugyanakkor ez is egy „az energia nem vész el, csak átalakul” fényszög, tehát amit kioldunk a tudatalattinkból-múltunkból, az a jelenben segíti az életünk építését és stabilitását, és amit felépítünk a jelenben, olyan biztonságot ad, amiből el tudjuk engedni a régi őrizgetett dolgokat; főleg lelki értelemben, síkon. (Merkúr Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Április 14, csütörtök és Április 23, szombat között egy másik Párkapcsolatokat és egyéb emberi kapcsolatokat támogató hatás érvényesül, apró kitétellel. Minél őszintébbek és Valódibbak tudunk lenni, annál jobban tudnak működni azon kapcsolataink, amiknek kell is. És ez olyan, amitől szintén elszoktunk. Azt szoktuk, tanultuk meg, hogy legyünk udvariasak, kulturáltak, együttérzőek, vagyis beidomítottak, hogy nyomjuk el a valódi énünket, és játsszuk meg magunkat. Mindebben annyira igyekezünk, hogy fenntartsuk ennek látszatát és maszkját, hogy nem jut időnk és energiánk, hogy valóban figyelmesek, jószándékúak és előzékenyek legyünk.
Azok a kapcsolataink tudnak innentől működni, legyen pár, családi vagy más jellegű, ahol enélkül a máz nélkül is tudunk létezni, illetve ezt elbírja a kapcsolat. Ha nem ilyen a kapcsolat, akkor erősödő konfrontálódások, harcok, ego-parádé fogja jelezni. Megrostálja emberi viszonyainkat ez a fényszög, és átcsoportosítja az energiákat: az őszintéket megerősíti és felemeli a nem-őszinték, vagy nem illeszkedők rovására. (Vénusz Kosban trigonban retrográd Szaturnusszal Nyilasban)

Április 15, péntek és Április 23, szombat között már minden a világi aktivitásaink felé vezet, illetve a fizikai sík építésére és ottani érvényesülésre. 2012 és 2015 között, amíg a Szaturnusz a Skorpióban volt, a fő célunknak az kellett, hogy legyen, hogy szinte kizárólag befelé figyeljünk, terápiázzunk, lelkizzünk, csak belül ambicionáljuk magunkat. 2015 során, ahogy a Nyilasba lépett a Szaturnusz, az volt, hogy húzódjunk be nagyon kintről. Ugyanaz, befelé, csak más mértékben.
Innen áprilistól ennek harmadik aspektusa van: befelé húzódás, de lokálisan építkezve. Mint amikor repkednek a bombák a fejünk felett, és mi házat építünk, kertet művelünk. Az esti vacsoránál egy robbanás miatt leesik a tányér, mi felvesszük, újra ételt szedünk bele, és folytatjuk az étkezést.
Mindez jelentheti szó szerint a külvilág háborús cselekményeit a fejünk felett, jelentheti a Nyilas-túlvetítést ’spirituális’ aspektusban, vagy a márkák és anyagiak luxusában:; minket ez ne érdekeljen, éljünk úgy, mintha egy önellátó tanyán lennénk, kiskerttel és egy kúttal. Békében, lassan-nyugodtan táplálkozva, az élet természetes ritmusában. (Merkúr Bikában szextilben Lesz.HCs.-tal Halakban, trigonban Felsz HCs.-tal Bikában)

Április 16, szombat és Április 24, vasárnap között érkezik az újabb kapcsolat-rostáló, elakadt energiákat felszabadító fényszög. A modern ’nevelés’ és ’társadalom’ hihetetlenül hatékony munkát végzett, hogy felszínes, súlytalan, erőtlen, de önmagunk képzelt nagyságával és hatékonyságával jóllakott bábokat gyártson belőlünk; éppen ezért az eggyel korábban leírt elvek sokaknál nem tudnak működni. Nagyon sokan siettetni akarnak majd dolgokat, azt fogják gondolni/mondani: „A franc fog ezen a tanyán punnyadni, kútból inni, házi répát enni! Húzok innen!”. Hiába mondják neki, hogy „Kint bombák repkednek, a kinti étel szennyezett, gyere vissza!”; kevés lesz. Túl erős a kondicionálás, és a jelenlegi életvitel pörgettyűs nyomatéka. Ebben az egy hétben figyeljük magunkat erőteljesen, és ha ilyeneket érzünk magunkon, vegyünk egy nagy levegőt, lassítsunk, és vezéreljük magunkat vissza a lócához, a házi zöldséghez. (Vénusz Kosban kvadrátban Plutoval Bakban)

Április 18, hétfőn a Mars bolygó hátrafelé indul a Nyilas jegyében. Az elmúlt időszakban ez úgy nézett ki, hogy Március 7-én belépett a Mars a Nyilasba és elkezdte szurkálni Nyugati, modern világunkat, miközben a Szaturnusz már szorította. Március 20-án a Nap belépett a Kosba, ami a háború, lövés, robbantás, agresszió jegye alacsony szinten, és amikor március 22-én a Merkúr is belépett oda, bumm: jött a brüsszeli terrortámadás.
A Szaturnusz március 26-án hátrafelé indult a Nyilasban, amitől még jobban szorítja azt, és itt a Mars is hátrafelé indul. Az asztrológiai hagyományban a Szaturnuszt és a Marsot tekintik a Nagy és a Kis Rossztevőnek, hátrafelé haladásuk pedig fokozza ezt. Nyugati, modern, felfújt, vetítő, túl-kényelmes világunkat szorítják, préselik, rázzák, szurkálják. Innen, május 8-ig, a Jupiter előreindulásáig nagyon rájár a rúd energetikailag mai világunkra és a Kollektívára.
Április 18-tól május 8-ig szuperszónikus mértékben érvényben van a „ne utazzunk külföldre”, „ne vetítsünk”, „alkalmazzuk a kevesebb több elvét” és a „kerüljük a tömegeket, rendezvényeket, nagy nyilvánosságú gyülekezéseket”.
Mindez abban segít, hogy energiáinkat ne szórjuk szét, és lokálisan-egyénileg megjelenjenek a fontos, kapcsolódott, bensőséges, mélységes dolgok az életünkben: ismét.

Április 18, hétfő és Április 27, szerda között a Vénusz is átmegy a Kos Uránusz felpörgető, megújító hatásán. Korábban már volt egy fényszög, ami megrostálta-megrostálja emberi kapcsolatainkat; ez ugyanezt teszi, felpörgeti, felemeli, megméreti. Március közepén oda kellett figyelnünk, hogy a lappangás után 20-ától nagyon megindulhatnak a dolgok; itt ugyanez van, csak nem a Kollektívben, hanem társadalmi, szociális életünkben, lokálisabban, kis és középszinten. Lesznek, akik lemorzsolódnak mellőlünk, lesznek feléledő barátságok, erőre kapó párkapcsolatok. A lényeg, hogy legyünk erre készen, és tudjunk szintet lépni, akivel/amennyiben erre van szükség, és engedjük el azt, akivel ez nem megy, vagy akivel nincs erre szükség. Fókuszáljunk, összpontosítsunk, és emelkedjünk minőségben. (Vénusz Kosban együtt Uránusszal)

Április 19, kedden a Pluto bolygó hátrafelé indul a Bak jegyében, és szeptember 26-ig hátrál. Három dolgot nagyon nem vártunk ezekben a hetekben: az egyik a Mars Nyilasba lépése (március 7), a másik a Szaturnusz hátraindulása a Nyilasban (március 26) és a harmadik ez.
A Bak jegy a világ szilárd, működő, betonbiztos, illetve annak tűnő rendjét jelképezi. 2008-ban lépett be a Pluto, ami ezt a sziklaszilárd, betonbiztos alapot, felszínt elkezdte légkalapácsként szétverni. A Bak alá tartozik a pénzügyi világ és a tradíciók is, így amikor a Pluto belépett oda, az addig szinte nem látott mértékű és kiterjedésű pénzügyi-gazdasági összeomlás következett be. Az emberek nagy többsége 2008 óta keresi a helyét és valóban szilárdat nem igazán tud felépíteni az életében, kivéve egyetlen helyet: a lelkében. Ám ott sem teljesen. A 2011-ben aKosba lépő Uránusz még jobban felkavarta ezt, így 2008 és 2011 óta csak keressük igazából a helyünk. Megnyugtatásul, ez idén májustól, méginkább szeptember-októbertől nagyban rendeződik majd.

Addig is, a szilárd alapokat és rendet zúzó Pluto április 19-én hátrafelé indul. Ilyenkor a légkalapácsot nemcsak nyomják, hanem körbe-körbe mozgatják is. Fokozza a helyzetet, hogy hátrafelé halad a Jupiter és a Szaturnusz is a Pluto mellett, így az öt külső bolygóból többségben lesznek április 19 és május 8 között a hátrafelé haladók. Ilyenkor mindig alázatot, tiszteletet kell gyakorolnunk, és minél jobban felfújjuk magunkat, arcoskodunk, nem becsüljük meg, amink van, annál nagyobb tud lenni a retorzió. Így ebben a két és fél hétben fejezzük ki minél többször a hálánkat azért, amink van, valamilyen módon jelezzük az univerzumnak önnön kicsiségünket, imával, buddhista leborulással, adományozással, és akkor minden jól tud lenni.
A Kollektívában ez sem tesz túl jót a világunk rendjének és működésének, így kíváncsian várjuk, hogy milyen átrendeződés, földindulás, furcsaság tud történni ebben az időszakban, akár szeptember végéig.  Jupiter ott lép majd be a Mérlegbe, amikor a Pluto ismét előrefelé indul, amolyan stafétát átadva egymásnak, addig legyünk bizakodóak és szerények.

Április 20, szerdán a Nap a Bika jegyébe lép. Ez nagyon jó nekünk! A Kosba lépő Nap és Merkúr hozták be a brüsszeli dolgokat és terrorkészültséget, a Bikába lépő Nap, úgy hogy a Merkúr már ott van, valamennyire kisimítja a dolgokat: leginkább egyéni, lokális szinteken. Innentől már lényünk is kicsit megnyugodhat, visszavehet a fordulatszámból, feszültségből, indokolatlan dühből és külső-belső konfrontálódásból.  Március 21 a csillagászati és asztrológiai tavasz kezdete, a Nap Bikába lépése pedig a de facto tavasz kezdete. A virágzásé, a termésé, a sétáé, a természet önkifejezéséé. Innentől méginkább keressük a stabilitást a matéria szintjén, ha választhatunk egy meditációs csoport, vagy egy erdei vagy tóparti séta közül, válasszuk az utóbbit.

Április 25, hétfőn ér véget egy fényszög, ami szintén tekerte a Kollektívát és egyéni életünket, leginkább április 19 óta. A hátráló Jupiter volt egy csiki-csukis kvadrátban mind a hátráló Marssal, mind a Szaturnusszal. Március első fele fojtott várakozással telt, második fele nyílt konfliktusokkal, megvadulásokkal egyénileg és kollektíven; április első fele ismét fojtott várakozás, de már egyénileg építkezés. Április második felében az egyéni építkezés tud erősödni és növekedni, ahogy a kollektív rombolódás is. Nyílik az olló, avagy ez a dialektika. A Zodiákusnak a ’téli’ oldalán lesz a rombolás, mint a Szűz, a Nyilas, a Bak jegyekben álló hátráló bolygók és a Halak Neptunusz, a Zodiákus ’Tavaszi’ oldalán pedig  az építkezés a Bikában álló bolygók miatt. A kicsinek-egyéninek kellene kompenzálnia és tompítania a Külvilág dolgaival szemben. (Retrográd Mars és retrográd Jupiter kvadrátja)

Április 26, kedd és Május 6, péntek között egy másik egyénileg gyógyító-gondozó fényszög lesz aktív. Április 25 és Május 8 között a Kintiben-Nagyban tombolnak az energiák; legyünk hát egyéniben-kicsiben nyugodtak és földeltek. Túrázzunk a Pilisben, sétáljunk a Dunakanyarban, műveljük a kiskertünket, menjünk le a Balatonra sétálni. Ebben a másfél hétben menjünk ki a természetbe, töltekezzünk a tápláló, ringató jellegeiből, adjuk át a kontrollt, engedjük el az időt, és vidékiesen-falusiasan áramoljunk. (Nap Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Április 28, csütörtök és Május 8, vasárnap között az egyéni életünkben a korábban már leírt lassan építkező, szöszölő, lokálisan rendezgető hatás lesz érezhető, ami a retrográd Jupiter miatt néha akadozásokkal, átgondolásokkal, újratervezésekkel átszőve is lehet. A Kollektívben is lehetnek optimizmussal, rendeződéssel járó intézkedések, események, de ezek is, ahogy az eddigiek az elmúlt hónapokban, nem tudnak hosszú távú megoldást nyújtani.
Itt már annyira közel vagyunk a Jupiter május 9-ei előreindulásához, hogy kicsiben-lokálisan nagyon szép rendeződések, felépülések, révbe érések tudnak  lenni, ezért figyelmünket és ambícióinkat fordítsuk április során teljes mértékben fókuszált, helyi intézkedésekre. A saját dolgunkkal foglalkozzunk csupán, ha valaki ránk akaszkodik, vagy feladatokat srófol ránk, azt engedjük el; ilyen hatásunk több is volt április elején és közepén. Olyanok férnek meg itt az életünkben, akik szintén szorgalmasak és precízek saját életükben, és koncentrikus körökben tudunk kapcsolódni másokkal: minél rendezettebb valaki, annál inkább, és így tovább. (Nap Bikában trigonban retr Jupiterrel Szűzben)

Április 29, pénteken a Merkúr bolygó hátrafelé indul a Bika jegyében, és május 22-ig hátrál. Amikor ilyen van, szóban-tettben-gondolatban megfigyelhető egy általános megzavarodás, akadozás, elcsúszások. Idén már volt ilyen januárban, amikor a Bakban járó Merkúr hátrált; sorra betegedtek meg a gyerekek, megkergültek, sok embernek volt Ízületi problémája, és úgy általában a szóbeli és írásos kommunikáció nézőpontjai teljesen elmentek egymás mellett.
Gyakorlatilag május első három hetében figyeljünk oda a gyerekekre, akár saját, akár másé, és a Bika a torok felső részét, a szájüreg alsó részét jelenti, így ott érdemes karbantartani a gyerekeket, és persze saját magunkat is.
A nagy ügyintézésben, munkálkodásban eddigre kipukkanhatunk, elfáradhatunk, fontos itt tehát felszívnunk magunkat, és extra figyelemmel és erőfeszítéssel, ami még fontosabb, türelemmel megtolni az ügyeinket.

Április 30, szombaton a hónap legkedvezőbb, legbarátságosabb hatása aktiválódik: a Vénusz a Bikába lép. A Mérleg jegy mellett a Bika a saját csillagjegye a Bikának, így itt már nagyon révbe tudunk érni. Ez nagyon pozitív aspektusokkal bír, azok számára, akik a szorgalmas, csendes, eltökélt lokális építkezésben érdekeltek. Egyetlen ’negatív’ aspektusa az előző fényszöghöz kapcsolódva lehet, hogy azt érezhetjük-gondolhatjuk, hogy „elég stabil így minden, köszi az eddigi eredményeket”, és a fentebb említett fékbehúzás tud ott lenni. Ne érjük be ennyivel, április 29 és május 8 között vigyük még a hátunkon a dolgainkat, onnantól a Jupiter fog segíteni nagyban.
A Bika mindig valami vidékies-falusias, lokális egyszerűséget jelent, ebben rejlik bája és stabilitása, hogy nem szóródik, nem folyik szét az energia, hanem stabilan egyben marad. Tekintve, hogy tavaly szeptember végétől volt itt minden, április 30 tekinthető egy nyugalmi kiindulópontnak, ahonnan május 8-tól a Szűz Jupiter felkarol minket, és majd ősszel a Mérlegbe lépve kiteljesíti a kicsi értékeinket.

Április hónapban tovább folytatódik az olló nyílása, de ez már nem fog annyira érdekelni bennünket. Repkedhetnek golyók, robbanhatnak bombák, derülhetnek ki nagy dolgok a kollektívben, minket az fog érdekelni, hogy egyénileg végre boldogok legyünk. Már kevésbé fogjuk kívülről várni a segítséget és a megváltást, és egyre kevésbé érdekelnek majd a ’spirituális’ közösségek, guruk, kommunák, módszerek. Minden elnyomó hatalom alapja, hogy az embereket kibillenteni az önellátás, öngondoskodás képességéből, és szétszedni a körülöttük lévő természetes társadalmi, emberi képződményeket.

Ebben a hónapban jövünk rá, hogy mennyire kitoltak velünk. Hogy mennyire értéktelen a Facebook, a lájkok, a ’spiritualitás’ mai Mlm-szerű formája, mennyire nem ér semmit az állandó utazgatás, a szelfik és a luxus, melyeknek semmi alapja nincs, és koldus koldul vele koldustól. Egyre jobban fognak a séták esni az erdőben, a friss levegő, egy tápláló étel, egy egyszerű baráti beszélgetés; a Kollektív pedig mechanikusan önmaga dugájába kezd dőlni. A célunk tehát abból a csónakból átlépni ebbe a csónakba, ebbe a régi-újba. Eddig csak attitűdben, gondolati szinten tudtunk ezért tenni, most már meg tud jelenni mindez a külvilágban is.

Nem tudnék olyan hatást mondani, ami azt mondatná, hogy megszűnnek a terrortámadások, megoldódna a migráns-helyzet, a társadalmi kiüresedés és kiábrándulás. Olyat tudok, és olyat érdemes, amik miatt a figyelmünk fókusza áttevődik ezekről végre a saját életünk építésére a nagy rendszerváltás a '80-as '90-es években és 2008, 2011 után. Ennyire szerencsések vagyunk jelenleg!

images_1.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

- Online Interjúkban érdekes témákkal kapcsolatban tudtok előadásokat meghallgatni: http://zoldkor.com/forrasok/interjuk.html

- Aki szeretne magán aktívabban dolgozni, fejlődni, életét javítani, a fenti emailcímen tud érdeklődni terapeutákról, segítőkről.

komment

süti beállítások módosítása