HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2020.04.01. 19:35 Zöldkör

Április hónap Asztrológiai előrejelzése, 2020

Szinte biztosak lehetünk abban, hogy most ami mindenkit a legjobban érdekel, hogy merre fog haladni áprilisban ’a Helyzet’. Mindenki nyugodjon meg, gyakorlatilag semerre. Igazán nagy egzisztenciális, tényszerű megmozdulások márciushoz képest nem igazán várhatóak sem egyik, sem másik irányba. A Nagy Helyzet marad amilyen márciusban megszokott volt, enyhe további szorulással, de az sem kvantumszerű vagy olyan hirtelen, mint ahogy berohantak a dolgok. Az igazi ügy áprilisban a saját belső folyamataink lesznek. És ez most nem azért van ideírva, mert ez egy annyira lelkis oldal lenne, hanem fogjuk majd látni, hogy az én-ünk ide-oda adaptálódása, kaleidoszkóp-szerű ficánkolása a helyzetre lesz az igazán hangsúlyos.

Április hónapjának indulása úgy történik, hogy Március 25, szerda és Április 9, csütörtök között a fő jelölő Nap fényszögkapcsolat nélkül halad. A rendszerünk Ura, és az Én-ünk teljességét jelentő égitest amikor fényszög nélkül halad, az olyan, mintha nem lenne bedugva a rendszerbe, és ilyenkor egy kicsit magányosnak, zártnak, izoláltnak érezzük magunkat. Ezt az állapotot erősíti, hogy a Kos jegyében történik mindez, ami a ’zárt én’, ’kis én’ analógiáival bír, és a Kezdet címszavával. Mondhatjuk, hogy az Én-ünk, Létezésünk most eléggé izolált és Kezdet funkcióival, szintjein zajlik; ami eléggé magas labda karantén idején.

Március 26, csütörtök és Május 7, csütörtök között, Áprilist teljesen átívelően viszont van egy rendkívül érdekes fényszög. A hölgyeket jelentő Vénusz és a férfiakat jelenőt Mars között zajlik a hit, remény, jövő, bőség trigon fényszöge; de sejthetjük, hogy ez a jelenlegi kollektívában nem a nagy találkozások és Tarzan-Jane szenvedélyek előremozdítója elsődlegesen. A Mars az akaratunkat, erőinket, ambícióinkat jelenti, és jelenleg a Zodiákus legkötöttebb, legkorlátozottabb, legbeszorultabb, leglefagyottabb területén jár. Igen ám, de segítő hatást kap a földelt, egyszerű, alapszinten működő területeken járó Vénusztól, így amennyiben vidékies egyszerűséggel, a „minden van, és az elég” elvével éljük a dolgainkat, akkor ambícióink, erőink nem érződnek annyira beszorultnak. Ebből azt is sejthetjük, hogy nagy lufi-kidurranás, korlátozás folytatódik április során, és az alázatra, valamint a hihetetlenül gyakran olvasható „a kevesebb, több” elvére nevelés, renitenseknek kényszerítés is. (Vénusz Bikában-Ikrekben trigonban Marssal Bakban-Vízöntőben)

Március 31, kedd és Április 15, szerda között egy másik hatás is azt mondja, hogy amennyiben hipersebességgel, izomból, fejből, agyból, erőből akarnánk kitörni, nem fog menni. A nagy száguldozások, repkedések, előre-menekülések ideje jelenleg szünetel. Úgy is lehet értelmezni ezt a fényszöget aktuálisan, hogy a fizikai síkon korlátozottságunk már-már ijesztő mértékben elcsábíthatja a ’kis én’-ünket az online tér felé; így ezért is fontos, hogy noha korlátozás van, de azért a kertbe üljünk ki, a mezőre még ha izoláltan is, de menjünk el sétálni. (Mars Vízöntőben kvadrátban Bika Uránusszal)

Március 31, kedd és Április 7, kedd között a gondolkodásunk, kommunikációnk, mindennapi rutinunk ha lehet, még jobban szétfolyhat, és az eddig megszokott rutin ennyire hirtelen leállása egy túlzó végletben megcsúsztathat bennünket. Úgy is lehet értelmezni a fényszöget, hogy ha nem lehet az eddig megszokott rohanó-fogyasztó identitást működtetni, sokan szinte magzati delíriumba, pszeudo-ópiumos lebegésbe is képesek süllyedni: „Ébressz fel, ha már ismét lehet rohanni-fogyasztani” szlogennel. Ahogy a börtönben is (azt mondják) a legfontosabb a mindennapi rutin megtartása, itt is fontos, hogy ami jelenleg zajlik az visszatérés valami régibb, archaikusabb időkhöz; olyan 1994-95 előttre. Sokan emlékszünk erre, nem volt annyi autó, nem volt ennyi vásárolnivaló, és nem mindenki mindenkinek a mindenkije volt, hanem volt egy szűk családunk, két-három-négy barátunk, és ennyi. Akinek van ilyen vénája, az valahol még üdvözölheti is ezt a fajta lassulás-szikárodást. Aki nem, az delíriumba hullajtja magát ekkorra már. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Április 4, szombat és Április 15, szerda között ugyanakkor szintén a gondolkodásunk, kommunikációnk, mindennapi rutinunk egy része adaptálódik is ehhez, és ez a fényszög segít abban, hogy meglássuk ennek a leállásnak-lassulásnak pozitív hozadékát is, illetve hogy ezt a zárt, izolált helyzetet kedvesen, egyensúlyban tudjuk venni. (Merkúr Halakban-Kosban szextilben Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Április 4, szombaton a Párkapcsolatokért, földeltségért, társadalmiságért, egyensúlyért és harmóniáért felelős Vénusz az Ikrek jegyébe lép. Itt is elmondható, hogy ez valószínűleg nem a randevú-életünk polarizálódottságával és kivirágzásával fog együttjárni, hanem az alap-szintekre (Bika Vénusz) visszavezérlés után egyre jobban beletanulunk a helyzetbe, és úgymond nyéllel ellátottá válnak az újabb működéseink. Ugyanakkor azért a Vénusz mégis a párkapcsolatok és erotika bolygója is, az Ikrek a Gyerek jelölője, így innentől az is simán lehet, hogy a következő hetekben az átlagnál több gyerek foganjon.

Április 5, vasárnap az idei évet leállító bolygó fokra együttállásba lép a Múlt, Őrlődés, elfojtott Vörös bolygójával. Ez egyfajta negatív crescendo itt, és amíg fentebb láttuk, hogy egyénileg-kicsiben vagy beletanulunk vagy bedelíriumozzuk magunkat az új helyzetbe, a nagyban-kollektívben itt nagyon befeszül minden, ha lehet, még tovább, erősebben. (Jupiter Bakban fokra együttáll és megelőzi Plutot)

Április 6, hétfőn az idei évet leállító Bak Jupiter eléri a jegy 25-ik fokát, ezáltal a Zodiákus legHidegebb, LegFeszesebb területét. Innentől csúcsra járódik a lezártság, izoláltság szaturnikus címszavai, és április még minimum marad az eddig megszokottban, ahogy május első fele is.

Április 9, csütörtök és Április 26, vasárnap között az Én-ünket jelentő bolygó csiki-csukis, őrlődő fényszögben lesz a nagy lezárást, lefagyást, leállást okozó területével a Zodiákusnak. A rendszerünk elkezd itt lázadozni, tekeregni, frusztrálódni. Ahogy látjuk, szinte egész áprilist átfedi, így ez is azt mutatja, hogy a nyomás ott lesz még azért a hónap során. Hol befeszülünk-bedühödünk majd az izolációtól, hol pedig megrázzuk magunkat és megkeményedünk a szó jó értelmében, és bírjuk. A kvadrát fényszög lényege ez az ide-oda, és végletek közötti hullámzás. (Nap Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Április 11, szombaton a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr a bágyadtabb-aléltabb Halak jegyéből a Kos jegyébe lép. Magasabb szinten ez is azt tudja jelenteni, hogy elkapjuk a fonalat ezekben az újfajta működési rutinokban, és veteránként belejövünk. Alacsony szinten pedig a mozgásunk és interakcióink korlátozása feszültséget, akár dühöt is kiválthat, innentől méginkább.

Április 13, hétfő és Április 22, szerda között jön egy könnyed fuvallat is, ahol is a két legbájosabb, legkisebb, legfürgébb és életrevalóbb bolygó, egy könnyed, kecses fényszögben kapcsolódnak. Ez olyan, mintha az őzike és a kolibri kergetőznének a mezőn tavasszal. Ez is azt mutatja, hogy „a kevesebb több elvét” ha kényszerből is, de ekkorra megtanulhattuk, és szépen alapszinteken már nagyon jól tud működni ez az új rutinunk, és újszerű kapcsolódási formáink. (Merkúr Kosban szextilben Vénusszal Ikrekben)

Április 14, kedd és Április 23, csütörtök között egy másik könnyed fuvallat is érkezik ezzel párhuzamosan. Ez nagyon hasonló az előzőhöz, valamivel individuálisabb, és leginkább arról szól, hogy újszerű cél-alkotás, és annak kivitelezései tud megjelenni. (Merkúr Kosban szextilben Marssal Vízöntőben)

Április 20, hétfőn a fő jelölő Nap a Kosból a Bika jegyébe lép. Ez itt egy „falat kenyér” hatás. Csillagászatilag a Napnak Kosba lépése a Tavasz kezdete, de úgy igazán, a valóságban a Bikába lépése az. Most nagyon jót tesz nekünk, hogy a földeltebb, stabilabb, egyszerűbb energiák kapnak hangsúlyt a zárt, izmozó, feszült, Kezdet energiái és témái helyett. Ez szintén a szó jó értelmében beletörődést, beletanulást, megnyugvást is jelenthet az új helyzetben és működési rutinokban, lehetőségekben.

Sőt, Április 20, hétfő és Május 1, péntek között az imént Bikába, kedvezőbb pozícióba lépett Nap együttállásban is lesz a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Egészen új ötleteink is érkezhetnek ebben a megváltozott működési rendben, illetve úgy is lehet értelmezni és nyilvánulhat meg, hogy meglátjuk, megtaláljuk a Perspektívát ebben az Alapok szintjére lecsökkent működési módban, ami jelenleg van. Újabb értelmezési mód pedig, hogy az online tér (Uránusz) annyira megerősödik, hogy szinte kézzelfogható valósággá, emberi létünk terévé (Bika) és Én-ünk (Nap) honává kezd válni. (Nap Bikában együtt Uránusszal)

Április 22, szerda és Május 31, vasárnap között a földeltségünkért, egyensúlyunkért, harmóniáért, emberi kapcsolatokért felelős bolygó őrlődő, csiki-csukis fényszögbe lép egy sokkal bágyadtabb, rejtőzködőbb bolygóval. Lehet, hogy tanulunk bele az új helyzetbe, és egy részünk elfogadja, egy másiknak viszont melankolikusan és nosztalgikusan hiányozni fog az eddig megszokott interakciós tér, a társas kapcsolatok, társadalmiság, földelt fizikai létünk eddigi rutinja. Ez azért nem egy nagy heuréka felfedezés persze, hanem a fontosabb a dátum. A Zöldkör Facebook csoportban született már egy tágabb előrejelzés az új helyzet állomásival, és ott azt jeleztük előre, hogy kb május vége-júniustól lesz egy szusszanás, pozitívabb fellélegzés. Ez a kvadrát pont ott oldódik ki, és megerősítheti ezt az előrejelzett elvet és dátumot. (Vénusz Ikrekben kvadrátban Halak Neptunusszal (retrográd mozgása miatt ilyen hosszan))

Április 22, szerda és Május 1, péntek között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért és Gyermeki részeinkért felelős bolygó őrlődő, csiki-csukis fényszögbe lép a lezárást, izolációt okozó részével a Zodiákusnak. Ez is egy ficánkolás, hisztéria; az elmúlt harminc évben teljesen az ellenkezőjéhez szoktunk, szoktattak bennünket és szoktattuk magunkat, mint ami most van. A Gyerekek nem bírják sokáig a csendet, bezártságot, ha nincs, ami szórakoztassa az elméjüket; így ezen részeink nagyjából eddig bírták. Minél kevésbé vagyunk Felnőttek, annál jobban befeszülhetünk itt április utolsó hetében. De ez egy kvadrát, „irracionális félelmek, fóbiák”, így ez mutatja, hogy nem valódi gond ez, csak pánik, hisztéria, puffogás. (Merkúr Kosban-Bikában kvadrátban Bak Plutoval-Jupiterrel-Szaturnusszal)

Április 26, vasárnap a Karma egyik fő bolygója hátrálni kezd a Karma fő jegyében. Ennek egyik szemünk nagyon örül, a másik összehúzza magát. Nagyon örül, mert a Zodiákusnak a nagyon lezárt, izolált, leállt részéről elkezd kihátrálni a három óriás közül az egyik. Ez elkezdi a nyomást és a jelenlétet csökkenteni, a feszültség is enyhülhet ettől persze. Ugyanakkor 2008 óta van a Pluto a Bakban, és hátrálása során mindig plusz egy kör telér-réteget szed fel az egyéni és a kollektív Tudatalattiból. Újabb és újabb részek bugyoghatnak fel ilyenkor, hogy „Jé, nini, ez is ott van”, és ilyenkor olyan ’kincsekre’ bukkanunk, mint amiket a kanapé alatt, a konyhaszekrény mögött, vagy a köldökünk belső redőiben, a körmünk alatt találunk ökoszisztémaként. Mindig nagy önismereti szembesülések is zajlanak, így itt a hátrálás indulása környékén kis ideig szomatizálódhat is mindez, elsősorban ízületi rándulás vagy gyulladás formájában, vagy altesti begyulladásban. Aztán szépen le is megy majd, ha ilyen előjön esetlegesen. Figyeljük az álmainkat, ismétlődő-ismerős helyzeteket április végén-május elején, nagyon tanulságos dolgok bukkanhatnak fel. (Pluto hátrálni kezd Bakban (Október 4-ig))

Április 28, kedden a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős bolygó belép a zárt én, küzdés, Kezdet területéről az Alapok, Stabilitás, Átláthatóság területére. Ez a Nap jegyváltása után egy másik „falat kenyér” hatás. Fentebb láttuk, hogy Gyermeki részeink befrusztrálódhatnak eddigre; ez a hatás segít abban, hogy ez ne legyen azért annyira végletes, és az alapjainkat meg tudjuk azért őrizni. Itt is különösen sokat segít ha sokat mozgunk, aktívkodunk a Természetben, kertben. (Merkúr Bikába lép)

Április 28, kedd és Május 3, vasárnap között szintén e gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi rutinunkért felelős Merkúr együttállásba lép a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygójával. Egyik oldalról szintén segít a fapadosabb-egyszerűsítettebb környezet és rutin elfogadásában, működtetésében; a másik oldalról pedig tovább fokozza, hogy a fizikaiból (Bika) egyre inkább átköltözik kommunikációnk, ügyintézésünk (Merkúr) az online térbe (Uránusz). (Merkúr Bikában együtt Uránusszal)

Április 28, kedden a nagy izoláló, lezáró, archaizáló Bak Jupiter és Szaturnusz együttállásba lépnek. Kavammmmm. Teszik mindezt a Bak és a Vízöntő jegyek határán, a Zodiákusnak LegSzaturnikusabb pontján. Csúcs-csúcs-csúcsra-járatódik a 2019 decemberében-2020 elején kezdődött trend energetikailag. Május közepén egyszerre kezdenek majd hátrálni innen, ami onnantól egy kicsit lejjebb tudja majd vinni a feszülést, és szintén jelezheti, hogy május vége-júniustól lehetséges valamilyen relatív szusszanás a jelenlegi nagyon szaturnikus helyzetben.

Április 30, csütörtök és Május 9, szombat között a „falat kenyér #1” és a „falat kenyér #2” hatások egyesülnek, és együttállásban halad a Földelt, Stabil, Átlátható Bika területén az Én-ünket és a mindennapi rutinunkat, gondolkodásunkat, kommunikációnkat, azaz az Én-ünket kifejező bolygó. Ez is növelni tudja majd a békét, és a mini-apokalipszis után elfogadjuk kicsit fapadosabb, de működő és megnyugodott státuszunkat. (Merkúr együtt Nappal Bikában)

bxtz9kf5ubzrc7xrcd0-xgfegtot_pki7qfhy_l6ymi.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása