HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2011.10.27. 19:10 Zöldkör

Ecce homo

Lássuk sorsunk szereplőjét, az embert magát! Még ha életünk térképét, erőviszonyait kezünkben tartjuk is, akár születési bolygóállásaink, akár más módszerek segítségével, még mindig előttünk áll egy hatalmas feladat: felfedezni azt, aki megéli a kinti és benti eseményeket.
Négy testünk van. Hagyományos szemünkkel csupán a fizikait látjuk magunkon és másokon, a többi három jelenlétét más módokon vagyunk képesek megtapasztalni. Mik is ezek a testek? 

Lássunk egy példát! Egyszer csak megszületik bennünk egy gondolat, szinte a semmiből, hogy milyen jó lenne egy új télikabátot vásárolni magunknak. Mosogatás közben, a buszon, barátainkkal beszélgetve csak ez jár a fejünkben. Annyira, hogy egy idő után szinte érezzük meleg puhaságát, beszívjuk szőrmegallérjának illatát, ki-be gombolgatjuk zsebének patentját. És egyik nap meg is látjuk. Bemegyünk a boltba, fizetünk, és elégedetten távozunk a néhány napja, hete még csak ideaként létező tárggyal.

Régi spirituális hagyományokban az embert két lóval vontatott kocsinak ábrázolják, a bakon kocsissal, a kocsiban utassal, aki közli a kocsissal, merre irányítsa lovait, hogy azok a kívánt irányba húzzák a kocsit. 
Fizikai testünk a kocsi; érzelmi testünk a lovak; gondolati testünk a kocsis, spirituális testünk az utas, a mester. Ideális esetben az utas szól a kocsisnak merre kíván menni, az irányítja a lovakat, azok haladnak a megfelelő irányba. De vajon mennyire érvényes ez az ideális eset ránk a mindennapokban? Testünket éri egy benyomás egy másik ember vagy szituáció által, elfojtott érzelmeink felszínre törnek, gondolataink összekuszálódnak. A mester pedig hátul szunyókál valahol a kocsi mélyén.

A legnehezebb rész ezt beismerni magunknak, enélkül azonban képtelenek vagyunk bármerre is továbbhaladni életünkben. Hogy kocsink korhadt, lovaink neveletlenek, a kocsis erősen ittas, az utas pedig; milyen utas?!?!

A legfontosabb és egyben legnehezebb kérdés lovaink, azaz érzelmi testünk megismerése, és fejlődésünk szolgálatába állítása. Először azt kell tudnunk, hogyan épül fel, milyen szokásai vannak, ebben pedig a terápia elméleti és gyakorlati oldala van segítségünkre.

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása