HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2011.11.28. 18:56 Zöldkör

Vízöntő

Hazai pálya, gyerekkori emlékek... Egy kis nosztalgia mindig jól jön; lássuk hát ennek az energiamintának is a leírását. 
Érezted már úgy, hogy földönkívüliként jársz az emberek között? Hogy gondolataid, vágyaid mindig eltérőek korosztályodétól, lakhelyedtől, környezetedétől? Hogy ötleteid süket fülekre találnak, és amikor jó pár hónap, év múlva viszont látod őket, más valaki hatalmas anyagi vagy érzelmi elismerést kap érte, de te tudod, hogy hozzád képest fakó kópia az illető? Hogy egyszerre vagy nagyon fiatal és öreg, játékos és bölcs?
Biztos lehetsz benne akkor, valamilyen módon hatással van rád a Vízöntő energiamintája.

A Vízöntő kakukktojás még az energetikai csillagjegyek között is, már a kialakulása is rendhagyó. Sőt, mondhatni nincs is kialakulása. Minden terápiás zárvány valamilyen sokk hatására jön létre gyerekkorunkban, melynek során kitaszítódunk az ősegységből saját zárt, belső világunkba.
A Vízöntőnél nincs ilyen. Már saját világával együtt érkezik ebbe az életébe, mintha nála a halál az előző életben és a születés elválasztódása nem működne száz százalékos precizitással. Kiskori sérüléseit egy gyerektestbe zárt bölcs bólogató nyugalmával veszi tudomásul, szülei, tanárai, környezete melléfogásait rezignált, magasztos kívülállással szemlélve. 

Ismered a 'Király új ruhája' mesét? Mennyire ijesztő tud lenni ha résztvevője vagy!
Ha áll veled szemben egy nálad évtizedekkel fiatalabb, több számmal kisebb élőlény, bölcs, barátságos szemeivel rád néz, és minden felindulás nélkül közli veled lényed legnagyobb hibáit és hazugságait. Rossz szándéka nincs vele, olyan, mintha az időjárásról beszélne, te viszont felnőttként összeomlasz, és menekülsz tőle, egészen addig, amíg el nem felejted az esetet, közben örlődve azon, amit mondott. 
Mindez a Vízöntő gyerek iskolai életében is megjelenik, egymás mellett sorakoznak ellenőrzőjében a tanulmányi dicséretek és a magatartásbeli figyelmeztetések. A dolog egyetlen szépséghibája, hogy ő sosem rendetlen, neveletlen, vagy bunkó az iskolában. Melyik tanár akarja azonban azt, hogy egy diáknak legyen rendre igaza vele szemben...?

Mindezek miatt a Vízöntő gyerekkora magánnyal telik, ködszerű homályban és gyorsasággal; egy dolog vezérli: felnőni és visszatérni az 'övéi' közé. Hogy kik is ezek, azt ő sem tudja, két támpont van csak, amit ismer.
1. Jelenlegi környezete és családja biztosan nem.
2. Azok, akik elfogadják.

Mindenki erre az elfogadásra vágyik, az ő esetében ez azonban nem maga a szeretet, inkább az X-men film főszereplőinek motivációja, hogy ne féljenek tőlük, ne közösítsék ki őket, mert másfajta képességekkel rendelkeznek. Ne is várjuk tőle a klasszikus szeretetet; ami benne van, az valami atlantiszi, óegyiptomi intelligens szeretet - egyszerre vonzó és taszító, kiismerhetetlen a többi ember számára.

Tipikus betegségei is elsősorban mentális eredetűek. Sclerosis multiplex jeleníti meg az energiák idegi elfojtását és kisülését az idegpályákon, az autizmus pedig maga a nagybetűs Vízöntő: félsz tőle és csodálod, mert nem érted mi játszódik le benne, hogy működik, néha ápolásra szorul, néha nem látod egy napig, és a tervei alapján, irányításával egy városrészt húztak fel. 

Emberi kapcsolatokban a Vízöntő harcedzett veteránként tűnik fel; kicsit érzéketlen, kérges, mégis mindig tudja mit kell tenni. Minden ember sebhelyek millióival lép be egy kapcsolatba, melyet ebben az életében szerzett. Ő az összes eddigi életében szerzetteket is hozza azonnal; éppen ezért nem tudod, hogy másnap öngyilkos lesz, vagy megmenti ötven ember lelkét tanácsaival. A legtöbbször ő sem tudja...

Felejtsük el nála a hagyományos kiút-stratégiákat.
Megérteni nem tudjuk a motivációit, ezért nem tudjuk kikalkulálni a lépéseit, hogy mire hogyan reagál.
Hagyjuk a 'szeresd-és-megszelídül' aranyszabályt is. Egyszerűen valahogy nincs úgy huzalozva mint a többi ember, olyan, mint egy macska; megáll egy pillanatra, hogy kiélhesd rajta a szereteted, aztán megrázza magát, és megy a dolgára. Ha ezt nem tudod elfogadni, érthető, a Vízöntő más, mint a többi ember. Ha farokcsóválást vársz és engedelmességet, kutyát tarts; ha már unod az egyetértést és a kiszámíthatóságot, vegyél macskát. 

Ő nem úgy más, mint a többi ember. Tudom, mindenki különbözik, egyedi, stb. Ő tényleg más.

Egy módja van vele boldogságunknak, ha már életünkbe érkezett. Ha nem hasonlítgatjuk magunkat hozzá. Ő a szemünkben űrlény lesz, mi a szemében primitívek, de ha érzi, hogy két eltérő civilizáció képes az egymás mellett élésre, és kiegészítésre, minden erejével önmaga, a másik és a kapcsolat jobbításáért fog tenni. Amint elkezdjük a 'kultúrák' határait összemosni, az űrhajó becsukja a kapuit és fénysebességgel eltűnik. Te fogod rosszul érezni magad általában, nem ő.

Mikor jelenik meg az életünkben?

Tekintve, hogy a nők egyrészt Kos-szerű, öntörvényű, macsó, más részről számukra érthetetlen, izgalmas, kiismerhetetlenül intelligens Vízöntő jellegű férfiakról idealizálnak; bármikor. Nem minden rámenős valóban Kos, nem mindenki, aki kicsúszik a kezek közül Vízöntő. Onnan tudod, hogy valóban Vízöntő volt az életedben, ha végigveszed az eddigi kapcsolatokat, és amelyiknél egyszerre érzel valami 'csillámot', szép emlékeket és enyhe haraggal teli, "Nem értem mit keresett az életemben, csak jött, volt, és ment" - az lesz az.

Energetikai szempontból akkor jön az életedbe, ha totális váltásra van szükség. Bármiről legyen is szó. Mintha egy dél-amerikai indiánnal élnél. Felül kell vizsgálnod az anyagi világról, az érzelmekről, a szellemiről való nézeteidet.
A többi jeggyel ellentétben azonban itt nincs külső kényszerítő tényező, erőhatás. Itt a te kíváncsiságod hajt téged felülvizsgálatra. Nagyon fontos ennek megértése, mert ha látod ezt és elfogadod, elkezded megszeretni a Vízöntőt azért, aki. Ennél több nem igazán kell az életben egyik fél számára sem.

Egy kivirágzott Vízöntő a földi emberi lét megkoronázása: egyesül benne a Skorpió vadsága és érzései, a Nyilas irányítása és távlatai, a Bak összeszedettsége és mélysége. A legnehezebb lépés számára ennek elfogadása, olyan ez, mint elfogadni a király szerepét. Le kell mondania a hagyományos családi életről, hogy elvegyüljön a többi ember között, hogy ne csak a 'más' elégítse ki; ám ha belátja, hogy születésétől kezdve így telik az élete, és valójában nincs választása benne, elkezdhetnek megnyilvánulni a jegy pozitív aspektusai is.

Az önmagával való harcot és a skatulyákba préselés hiábavaló erőfeszítéseit felváltja a képességek és erőforrások rendszerezése, és elhelyezkedik ott, ahova tartozik: valahova félúton a föld és a szellem közé.

 

Amennyiben szeretnéd jobban megismerni magad, életedet jobbá tenni, megtudni, hogy mely jegyek energetikai hatása alatt állsz, és hogyan tudod ebből a legtöbbet kihozni, a 70-94-99-332 számon tudsz bejelentkezni asztrológiai alapú elemzésre.

 

komment

süti beállítások módosítása