HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.03.28. 20:16 Zöldkör

Amelyiket eteted!

Példátlanul hosszú idő, öt hét telt el az előző cikk írása óta, de egyáltalán nem bánom a hosszú hallgatást. Vallom, hogy nem csak számítógépen kell 'asztrológusnak' lenni, hanem az életben is. Fantasztikus időszak volt az elmúlt 3-4 hét, igazi tesztoszteron-autópálya; úgy érzem, lezajlott belül minden, amit ki lehetett hozni a szuperháromszögből, van is most egy kis ürességérzés bennem. Mint a gyerek, aki alatt lejárt a bevásárlóközpont játékpónijában a 100 forint, de még párszor oldalbarúgja, hátha mozdul még. Fokozza a hatást, hogy esetemben a Mars bolygó behátrált az 1-es, az önidentitás házába; nagy örömömre még marad is egy jó ideig.
Tisztában vagyok vele, hogy a környezetemben nem mindenkinek így teltek az elmúlt hetek. Néhányan a legfontosabb dolgokat kellett/kell, hogy elengedjék március eleje óta, legyen az házasság, gyerekek, házikedvenc, munka, stb. Hadd meséljek el egy történetet, amit Indiában hallottam néhány éve.

"Egyszer egy vidéki templomot felkeresett két testvér. Nagyon el voltak hidegülve egymástól, évek óta nem látták egymást. Az egyik a nagyvárosban élt, igazi ateista volt, a másik vidéken, egyszerű körülmények között lakott, és mélyen vallásos volt. Aznap nagy Shiva-ünnep volt, gyerekkori nosztalgiából felkeresték a helyi papot, hogy megszabja nekik, mi az aznapi rituális feladatuk. A pap azt mondta:
"Járjátok körbe ezt a Shiva-templomot összetett kézzel 108-szor, közben mondogassátok, hogy 'Om Nama Shivaya', és nagyon fontos, hogy az óra járásának megfelelő irányba haladjatok!"

Az ateista elmosolyodott, és fütyörészve, a karjait lóbálva elindult a templom körül, az óra járásával ellentétesen. A másik fivér meghajolt, összetette kezeit, és mormolva elindult körbe, az óra járása szerint. Minden körben találkoztak félúton, és az ateista mindig gúnyosan sandított a testvérére. Az utolsó kört járták éppen, amikor az ateista meglátott egy százrúpiást. Egyből felkapta, és vigyorogva ért oda a paphoz, a 108 kör végeztével. 
A másik fiú a templom túloldalán járt éppen, amikor belelépett egy üvegszilánkba, ami mélyen felvágta a lábát. Vérezve, bicegve ért oda a paphoz.

Mikor meglátta így őt a testvére, mélyen felhorkant és így szólt a paphoz:
'Ez a szerencsétlen mindent úgy csinált, ahogy mondtad; én találtam 100 rúpiát, ez meg vérző lábbal kerül elő.'
A pap elmosolyodott, kért egy pár perc türelmet tőlük és eltűnt a kunyhójában. Mikor visszajött, felmutatta mindkettejük lerajzolt bolygóállásait, mely az adott napra szólt, és így szólt az ateistához:

'Fiam, megnéztem mindkettőtök képletét. A testvéred mindent úgy csinált, ahogy a hagyományok mondják, beletette mindenét, és körbejárta a templomot, te mindent fordítva csináltál. Kérded, miért történt ez veletek...

Nos, a te bolygóállásaid a mai napra azt mutatják, hogy megnyered a lottófőnyereményt; a fivéredé pedig, hogy autóbalesetet szenved, és tőből le kell vágni az egyik lábát.'

A hívő fivér elmosolyodott, megköszönte a papnak a rájuk szánt idejét, áldást kért, majd továbbra is mosolyogva elbicegett."

 

Nagy köszönettel tartozom azoknak, akik az elmúlt négy hétben nem jöttek hozzám utaztatásra, vagy kezelésre. Enélkül nem állt volna rendelkezésre az egész napom, hogy azt a rengeteg gyakorlást végezzem, amit. 

A következő írásban néhány terápiás jellegű tapasztalatot szeretnék megosztani, előkészítve ezzel az utána jövő írást, melynek témája a korábban már részben érintett Pluto-Uránusz kvadrát, mely tegnapelőtt, hétfőn kezdődött, és öt évig tart majd. Emésztgettem a kérdést, meditáltam, aludtam rá párat, elejtettem próbaképpen pár morzsát belőle néhány ismerősömnek, hogy felmérjem a reakciókat. Ezeket fogom kifejteni nemsokára.

A fenti, indiai történet megvilágít még egy nagyon fontos kérdést, ami gyakorlatilag minden egyes személyes asztrológiai elemzés során előkerül, amikor elmondom a bolygóállások legalacsonyabb és legmagasabb szintjét az adott illető horoszkópjában.

"Ok, értem. És melyik fog megvalósulni, azt látod? Az alacsonyabb, vagy a magasabb oktáv?"

Azt hiszem, a két testvér története a lehető legjobban kifejezi a választ. :)

 

komment

süti beállítások módosítása