HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.09.07. 17:00 Zöldkör

Szeptemberről

Főpróba van szeptemberben, a nyári időszak összefoglalása és az új évek előkészítése. Ez az a mondat, ami a leginkább le tudja írni a mostani hetek erőhatásait.
Májusban gyermeki részünket (Merkúr), júniusban aktív, férfias részünket (Mars), augusztusban lágy, nőies oldalunkat (Vénusz) kellett ismét felszabadítani, hogy készen álljunk a 2012-es év üzenetére. Azt gondolhatnánk, hogy "ha ezek a részeink átdolgozódtak, jöhet a felnőtt, termésarató időszak". 

A logika ezt mondatná, de nem... azért kaptuk vissza világi részeinket, hogy ráhangolódjunk egy még nagyobb munkára: a tudatalattink rendezésére. Erre készít fel minket most a szeptemberi hónap.

Szeptember 1-én, szombaton a Nap, mely a Szűz csillagjegyben áll, kvadrátba kerül két hétre az Ikrek-ben lévő Jupiter-rel. Itt kénytelenek vagyunk megtalálni hatékony, takarékos, precíz és szorgalmas oldalunkat, a végletek rovására. Erre a pár napra félre kell tennünk gyermekien ráérős, felelőtlen, gondtalan részünket, és a világi feladatainkra kell koncentrálnunk. Ugyanez a helyzet a 'spirózós', világmegváltós, nagyvonalú oldalunkkal is; a lényeg itt a hangtalan, végletmentes, hatékony Arany Középút és a céljaink elérése.
Ebben az időszakban többen érezhetjük úgy magunkat, mint egy cseléd vagy szolga: azért alszunk, hogy felkészüljünk a munkáinkra, azért dolgozunk, hogy legyen hol aludnunk. Nagyon hajtós, feszített, de eredményes két hét lehet a szeptember első fele.

Szeptember 2-án, vasárnap a Szűz-ben álló Merkúr trogonba kerül a Pluto-val. Itt lényünk után gondolkodásunkat, kommunikációnkat, cselekedeteinket is világi céljaink és hatékonyságunk alá kell rendelni. Se túl kevés, se túl sok energiaráfordítás, ez a kulcsszó, mint az autóvezetésnél a gáz-kuplung arány. Nagyon nagy szükségünk lesz pár hét múlva ennek a takarékos, de hatékony és szorgalmas attitűdnek az elsajátítására.

Szeptember 4-én, kedden a Mérleg-ben álló Szaturnusz háromszöget alkot a Hold-dal (Kos-ban) és a Vénusz-szal (Rák-ban). Itt a hölgyek valószínűleg nem túl finom visszajelzést kapnak a párjuktól és/vagy a társadalomtól (Mérleg) nőiességük esetleges hiányosságairól.

Szeptember 7-én, pénteken a Nap együttállásba kerül a Merkúr-ral, kvadrátban a Jupiter-rel. Ekkorra valószínűleg elsajátítottuk az attitűdöt egy hét alatt, hogyan lehet hatékonyan, a középvonalon maradva menedzselni dolgainkat világi és spirituális értelemben is.

Ez hozzásegít minket emberi életünk és a párkapcsolatunk más szintű szemléletéhez és élvezetéhez. Ezt jelzi, hogy szeptember 9-én, vasárnap kioldódik a Szaturnusz Vénuszt megfojtó kvadrátja, és ugyanezen nap  a Vénusz-t a magasba emeli az Uránusz trigonja. Valószínűleg megtanuljuk értékelni az apró nüanszokat is a párunkban, az életünkben.

Szeptember 10-én, hétfőn az Uránusz (Kos-ban), a Pluto (Bak-ban) és a Hold saját jegyében, a Rák-ban derékszögű háromszögbe kerülnek, ami általában konfliktust jelez, erre a gyanúra ráerősít, hogy a Pluto-ról és az Uránusz-ról, a két hirtelen változtatóról van szó.
A Hold témái az Anyaság, Otthon, Érzelmek, Nőiség, Eredet; ezekben a témákban inkább hagyjuk ezen a napon a mélyenszántó beszélgetéseket, döntéseket. Igazság szerint mindenben hagyjuk, a Hold ilyen kibillenése a ráhangolódás, megértés teljes hiányát okozza.

Szeptember 12-én, szerdán a Vénusz és a Hold együttállásba kerül az Oroszlán-ban, miközben egy trigont kapnak az Uránusz-tól és egy másik fényszöget a Pluto-tól (kvinkunx). Nagy nap ez a Nők életében; az Oroszlán maga az Én, az hogy itt kerülnek össze mély tapasztalást ígér. Az Uránusz fényszöge mindenképpen korábban nem tapasztalt, ugrásszerű minőségjavulást, ám a Pluto kvinkunx-a karmikus visszaköszönést, tanulnivalót, megértést jelent.
Mintha régi, már ismert emlékek jönnének elő a Nőiség megélését elősegítendő, de felbukkannak a hozzá kapcsolódó, lágy, finom fájdalmak is még, hogy feldolgozzuk őket.

Szeptember 14-én, pénteken a Nap kvadrátja kioldódik a Jupiter-rel, belénk ivódott életünk hatékony, szerény, energiatakarékos menedzselése, készségszintűvé vált. Az így megőrzött energiára nagy szükségünk lesz hamarosan.

Szeptember 15-e, szombat a Mars és a Vénusz kvadrátját hozza. Ez ismét párkapcsolati nehézségeket eredményezhet, megakadályozza, hogy a húson, emberi létünkön keresztül próbáljunk egyesülni párunkkal, másik felünkkel.
És dobpergés: A Bak-ban eddig hátrafelé haladó Pluto megáll ezen a napon. Hogy mivel jár ez, az hamarosan szóba kerül.

Szeptember 16-án, vasárnap a Nap, a Hold és a Merkúr szoros együttállásba kerül a Szűz csillagjegyben. Az Apa, az Anya és a Gyermek közti kapcsolat legalaposabb rendezésének napja, crescendo-ja ez, javasolt ilyenkor hazalátogatni a családi fészekbe, és letudni eddigi hiányosságainkat, rendezetlen ügyeinket családon belül.

Szeptember 17-én, hétfőn ismét egy Hold-Pluto-Uránusz derékszögű háromszög lesz az égen, ennek tartalma azonos a szeptember 10-én leírtakkal.

ÉS: 
Szeptember 21-én, pénteken elindul előre a Pluto a Bak csillagjegyben. Hatalmas jelentőségű dolog ez!!! Véleményem szerint ez a 2012-es dolgok valódi kezdete, már december 21 előtt... "Aki bújt, aki nem jövök" - mondja a Pluto és a Szaturnusz egymás csillagjegyében, a Bak-ban és a Skorpió-ban. Behajtanak minden karmikus tartozást, kihajtanak minden feldolgozatlan energiát; akkora erő ez, hogy fejben nem is tudjuk igazán megérteni ezt. Akkora, hogy ezen cikkek megírása során most vagyok először valóban izgatott, hogy mi is fog történni. Hogy mi fog, azt tudom, de a hogyan, az valami nagyon izgalmas, tapasztalásra váró dolog.
Ezt a pár napot érdemes böjttel, visszahúzódással, alázatban és csendben tölteni, gyakorolni a helyes értékítéletet magunkról és a világról.

Szeptember 24-étől (hétfő) október 5-ig (péntek) a Nap kerül derékszögű háromszögbe a Pluto-val és az Uránusz-szal. Tekintve, hogy a Pluto immár előrefelé mozog, az Uránusz pedig hátrafelé a Kos, háborúság csillagjegyében, nagy belső háborúkat fogunk vívni, hogy végső soron megújuljunk és újjászülessünk. 
A rutinosabbak ezt terápiában és meditációban fogják tenni, mások viszont kellemetlen helyzetben találják magukat. Sorra szembejönnek olyan helyzetek, emberek, amik "visszahúznak, nem engednek fejlődni, kiteljesedni, boldognak lenni". "Az a szemét már megint felhívott, miért nem hagy már békén?!". "Bárcsak sosem találkoztam volna vele, akkor most nem itt tartanék!!"
Amíg ilyen az attitűd, és kívül keressük a bűnbakot, pokol vár ránk. Hogy meddig és milyen jellegű, arról hamarosan egy teljes cikket írok...

Szeptember 26-27-én (szerda, csütörtök) a Mars és a Vénusz fokra pontos kvadrátba kerülnek két napra. A párkapcsolat egyszerre a pokol és a mennyország esélyét is magában hordozza; nagyon kell vigyáznunk, hogy ne az első győzedelmeskedjen. Erre készített fel a három nyári hónap, de valószínűleg sokan a hirtelen felzúduló, mély, elfelejtett töltésű energiákat társukra "köpik". Nem lepődnék meg, ha ezen a két napon 'anti-férfi' és 'anti-nő' klubok alakulnának a másik nem ellen. A Mars a Skorpió-ban van, a Vénusz az Oroszlán-ban; egyik csillagjegyre sem a simulékonyság és a tolerancia jellemző, ellenkezőleg.  Vigyázzunk itt magunkra és a párunkra is nagyon!

Szeptember 29-én, szombaton a Mars és a Vénusz mellé bejön a Neptunusz is, hogy egy derékszögű háromszöget alkossanak. A rutinosabbak már tudják, hogy a derékszögű háromszög nem az örülés netovábbja; itt valószínűleg úgy éljük meg, mintha köd ereszkedett volna közénk és a párunk közé, vagy előjöhetnek mély, gyógyulásra váró fájdalmaink a másik nemmel kapcsolatban. De mivel a Neptunusz a gyógyítás bolygója, és saját jegyében, a Halak-ban áll, ne felejtsük: azért jönnek elő ezek a félelemek-fájdalmak, hogy gyógyuljanak. Addig tart csak az erejük, amíg a mélyben tartjuk őket - a felszínen begyógyulnak.

Összefoglalva olyan ez a hónap, mint a nagy eposzokban a háború előtti készülődés jelenetei. Ellenőrizzük a tartalékokat, a fegyvereket, gyakorlunk még egy kicsit, erőt gyűjtünk, aztán megkezdjük a legvalódibb és a legkevésbé valódi csatát: azt, amelyiket önmagunkkal, ismeretlen részeinkkel, a tudatalattinkkal vívjuk. Innen folytatjuk októberben...

                          Theseus6252012.jpegTheseus6252012.jpeg

 

komment

süti beállítások módosítása