HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.11.01. 16:19 Zöldkör

Novemberről

Folytatódik a pár héttel ezelőtt megkezdett 'nevelde', bevonultunk a kolostorba gyakorolni, fejlődni úgy, hogy a zárt, mesterséges kereteket sem kaptuk meg hozzá. :)
Aki komolyan veszi ezt és magát, az az egekbe tud fejlődni, aki nem, az úgy érezheti, már most elege van; vissza akarja kapni az ágyát, a takaróját, a bögre kakaóját és az álmait. Ez egy pár évig nem fog még megtörténni, addigra meg már el is felejtjük, mibe is kapaszkodtunk...volna. Gyakoroljunk hát bőségesen, minél előbb szokunk hozzá, annál több időnk marad az élet egyéb, 'élvezetesebb' dolgaira! :)

Október 28-án, vasárnap a Kos-ban álló Uránusz szembenállásba kerül a Mérleg-be lépő Vénusszal, és november 8-ig úgy maradnak. Ez hirtelen kettétörheti induló kapcsolatainkat, világi terveinket, vagy úgy érezhetjük, az a párkapcsolat vagy társaság, életvitel, amiben vagyunk képtelen egy magasabb szintre lépni.

Október 30-án, kedden a Pluto bolygó, mely a Bak-ban áll, kvadrátba kerül a Mérlegbe éppen belépő Vénusszal. Itt a Vénusz a párkapcsolatot, a társadalmiságot, az élet élvezetét jelenti, kvadrátja a Plutoval pedig azt, hogy nem tudjuk élvezni mindezeket a témákat, amíg életünk magját és ezáltal alapjait rendezetlen félelmeink és fájdalmaink alkotják; illetve úgy próbálunk meg ’bulizni’, hogy nem raktunk előtte rendet magunk körül. 

Október 31-én, szerdán a Nap és a Szaturnusz együttállása kioldódik, az a belső feszültség, illetve ’őrültekháza’ érzés alábbhagyhat az életünkben.

November 3-án,  szombaton a Nyilas-ban álló Mars és az Ikrek-ben álló Jupiter szembenállása kioldódik; eddigre valószínűleg beivódott a spiritualitás a mindennapjainkba egy másik szinten.

November 5-én, hétfőn a fent emlegetett Vénusz trigont kap a Jupitertől, ami segít visszahozni a reményt és hitet a párkapcsolatunkba, a mindennapi életünk értelmébe.

November 6-án, kedden a Merkúr megáll a Nyilas csillagjegyben, és nemsokára elindul vissza a Skorpióba, ez figyelmeztet arra, hogy szép dolog a szertartásosság, de átterápiázott lelkiségnek is kell lenni mögötte, hogy valódi legyen. Éppen ezért gondolatainkba, mindennapi életünkbe visszatérhetnek újult erővel a rendezetlen félelmeink, fájdalmaink.

November 13 és 14, kedd, szerda nagyon különleges nap lesz!!! A Merkúr, a Nap, a Hold, a Szaturnusz és a Felszálló Holdcsomópont egyszerre tartózkodik a Skorpióban. Ez a csillagjegy az Eredet, a Karma, a Generációk, a Családfa helye, a fenti bolygók pedig a Gyermek, az Apa, az Anya, a Rendezés és a Megváltás képviselői. Használjuk hát ezt a két napot nagyon intenzíven családi rendezetlen számláink kiegyenlítésére, ássunk le a mélybe, nyissuk ki a szekrényünket, hogy kieshessenek a csontvázak! 

November 16-án, pénteken az éppen a Bak-ba lépő Mars kvadrátba kerül az Uránusszal. Őszintén megfogalmazva itt valószínűleg a tökünk tele lesz a spiritualitással, ’hiszen már két hónapja dolgozom magamon!’, gondolhatjuk. És még mindig csak a bizonytalanság, a belső munka, az aszkézis.

Pedig a lemondáson, az önmegtartóztatáson keresztül vezet az út, erre hívja fel a figyelmet, hogy november 17-én, szombaton a Mars segítő szextilbe lép a Skorpió-ban álló Szaturnusszal.
Ugyanezen napon a Neptunusz kvadrátba lép 27-éig a Nappal, ami elvégzi a szükséges ’érzéstelenítést’, tompaságot ad, hogy elbírjuk az energiákat, melyek a belső szemetet tolják ki belőlünk.

November 20-án, kedden a Mars együttállásba lép a Plutoval a Bak csillagjegyben, láthatjuk, hogy még mindig van mit, hova fokozni. Innentől már nincs menekvés, mindenhonnan a spiritualitás, a belső rendeződés fog folyni, a reklámokból, az újságban, a wc-n, a kádban, a hentesnél. (Jó példa erre a most HBO-n induló „Terápia” sorozat).

Itt, november 21-22-én, szerdán, csütörtökön ismét 5 bolygó lesz egyszerre a Skorpió-ban, a Hold helyett a Vénusz az egyik, ami főszereplő itt november hónapban. A világi életünk, a párkapcsolatunk kell, hogy átmenjen a nagytakarításon ezen a két napon.

November 21-én, szerdán a Nap a Nyilas-ba lépve trigont kap az Uránusz-tól. Valószínűleg mi ’vesztettünk', és a finom energiák átveszik az irányítást rajtunk, megtöltve minket lélekkel, szellemmel.

November 22-én, csütörtökön a Vénusz belép a Skorpióba és együttállásba a Szaturnusszal. Ez a párkapcsolatok tűzpróbája, hasonló lesz az egy évvel ezelőttihez, ám most nem a kilátástalan tehetetlenséggel, mint akkor, hanem finomabb szinteken. Ha rendezzük saját félelmeinket és fájdalmainkat, hirtelen a párunk,mint tükör is megszépül(het).

November 28-án, szerdán a Pluto és a Mars pontos együttállásban lesznek a Bak-ban, szextilt adva a Vénusznak és Szaturnusznak. Ha a párkapcsolatunkon dolgozunk, félelmeinken és lelkünkön dolgozunk, és fordítva is igaz mindez.
Ezen a napon a Jupiter és a Nap szembenállásba lépnek az Ikrek és Nyilas jegyében. Ez tovább erősíti a tendenciát, hogy elvontabbak, szellemibbek, szertartásosabbak leszünk.

November 30-án, pénteken a Mars és Uránusz feszítő kvadrátja kioldódik, fellélegzünk a spirituális nyomás alól. Vagy elfogadtuk, azért, vagy a körülmények változnak.

December 1-én, szombaton az Uránusz trigonja is kioldódik a Nyilas-ban álló Nap-pal; hogy ez az utóbbi két nap mit fog hozni, arról bővebben a decemberi cikkben…:)

November hónap során a tíz bolygóból hét spirituális jegyben tartózkodik, ehhez hozzáadódik még a Felszálló Holdcsomópont, ami ebben a hónapban tért vissza a Skorpió-ba, a bűnök és megváltás, az elkárhozás és megvilágosodás otthonába.
A főszereplők a Vénusz, a Mars és a Jupiter bolygó, a Skorpió, a Nyilas és a Bak csillagjegy, fontos tehát, hogy szellemiséget, eleganciát, mélységet vigyünk a párkapcsolatunkba és a mindennapi társadalmi életünkbe. Ez a folyamat egyre inkább erősödni fog, jó hát, ha most megtanuljuk, amikor még nem akkora a tét.

Ismét vannak ’veszélyzónák’, fél tíz és dél között, illetve délután egy és három között. Ekkor a Mars és a Pluto, illetve az Uránusz kerülnek együttállásba az Aszcendens-sel; kerüljük a vitákat, szúrósabb helyzeteket ezekben az időszakokban.

images.jpg

 

komment

süti beállítások módosítása