HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2012.12.29. 16:01 Zöldkör

Januárról (2013)

Tovább folytatódik a pár hónappal ezelőtt felerősödött tendencia - nincs más Út, mint Befelé és Felfelé...
2012 szeptember 1-étől 2014 áprilisáig a Leszálló Holdcsomópont a Bikában, a Felszálló a Skorpióban van; zajlik hát a "Bika-áldozat", alantas, állatias, materialista részeink levágása, kizsigerelése, boncolása és vizsgálgatása. Január hónapban spirituális csillagjegyben található 8 bolygó a 10-ből, ez is eléggé intenzíven jelzi, mire számítsunk, hova tegyük a fókuszunkat. Mindezek mellett elsősorban a Hölgyek számára lesz nagyon érdekes hónap a januári, hogy miért, lássuk lejjebb!

Mielőtt hozzákezdenék a bolygóállások kivesézéséhez, rövid magyarázattal tartozom a decemberi cikk elmaradásáért. Időközben Toronto-ba költöztünk a feleségemmel, jelenleg pedig nászutunkat töltjük Floridában, remélem mindenki megérti, hogy mivel jár egy ilyen kaland. :) 

Nagyon köszönjük mindenkinek az emaileket, amiket azóta kaptunk, nagyon megindítóak, beigazolódni látszik az elv, ami szerint igyekeztem a dolgaimat intézni Budapesten: "Élj úgy, hogy észrevétlen legyél amíg ott vagy, de nagyon hiányozz, amikor elmész"...

Lássuk a továbbiakat:

Október 4-én a Jupiter bolygó hátramenetbe indult az Ikrek jegyében, ami nagyjából azt jelenti, hogy a 'félelmeket-fájdalmakat-az-arcunkba-nyomó' időszak miatt többen elvesztik a hitüket, alább kell adniuk eddigi 'nagyságukat'. Ez elől egy gyerekes kommunikációjú álomvilágba menekülnek, vagy ellenkezőleg, sokat, szakértően, prédikálva beszélnek a spiritualitásról, teátrálisan végezve a lelki gyakorlatokat.

December 29-én, szombaton ez a Jupiter bolygó trigonba lép a Mars-sal (Vízöntőben). Ez azt jelenti, hogy a belekényszerített odafigyelés segít, hogy egy fentibb, légiesebb világ szabályai szerint végezzük a dolgainkat, de mivel ugyanekkor kap egy kvadrátot is Szaturnusz-tól, arra hívja fel a figyelmünket, hogy hajlamosak vagyunk  súlytalanul tervezgetni a 'nehéz időszak' utáni időket, mindig csak 'feljebb' haladni; de nem Isten-szeretetből, hanem a belső, forrongó világunk elöli menekülésképpen. (Ez az energiahatás január 10-ig áll fenn.)

December 31-e, hétfő nagyon érdekes nap lesz. A Hold és a Vénusz trigonban áll, ezért javaslom a hölgyeknek, hogy lássák vendégül az otthonukban a barátaikat, ahelyett, hogy hajnalban az utcán kóborolnának a fagyban, ahogy az ilyenkor szokás.
Ugyanezen a napon a Szaturnusz és a Pluto fokra pontos szextilben állnak, ami finom, segítő energia a fájdalmaink feldolgozásán túli szellemi felemelkedéshez. A Pluto mindemellett a Nap-pal is pont együtt áll a Bak-ban, ami azt jelenti: nőjünk fel, éljük a valódi korunkat, ne beszéljünk feleslegesen, ne legyünk 'trendik', menők, dolgozzuk fel gyerekkori fájdalmainkat, amik korlátoznak, hogy valóban élhessünk.
A Merkúr a Bak-ba lép, ami egyenértékű a fenti pár sorral. Közben kvadrátot kap az Uránusz-tól január 9-ig, ami azt jelenti, nem tudjuk elkezdeni a valódi életünket, amíg nem szedjük össze gyerek-részünket, egészen addig minden, amit teszünk a fizikai síkon, magával hordozza a súlytalanság, eredménytelenség bélyegét. Mindemellett a Szaturnusz kvadrátba lép a Vízöntő-ben lévő Mars-sal (január 14-ig), ami lényegében ugyanaz, mint az előző mondat. 

Nagyon fontos, ha olyan az év, mint az első napja, akkor az alábbi tendencia lesz az igaz:
- éljük a valódi korunkat, ha 60, ne viselkedjünk 25 évesként, ha 35, ne viselkedjünk és beszéljünk 5 évesként.
- csak olyat vállaljunk és mondjunk, ami mögött van tartalom és fedezet. Ne ígérjünk olyat, amit nem tudunk.
- ne a távoli jövőre koncentráljunk; építkezzünk lépésről-lépésre.
- hagyjuk a tartalmatlan, felfújt dolgokat, koncentráljunk a 'kevesebb, több' elvére, keressük a valódi értékeket.

Január 2-án, szerdán a Merkúr együttállásba lép a Pluto-val a Bak csillagjegyben (január 9-ig). Fel kell növesztenünk a bennünk élő Gyermeket, lehántani róla a rátapadt félelmeket és fájdalmakat, hogy alatta/mögötte megtalálhassuk valódi mélységeinket, gyökereinket és alapjainkat. Fontos, hogy mindeközben a Nap bolygó is ennek a hármas együttállásnak a része, ami tovább fokozza saját, belső érintettségünket.

Január 9-én, szerdán a Merkúr és a Nap együttállásban kezd haladni a Bak-ban előre, ami olyan, mintha egy bölcs, erős Apa (vagy Nagyapa) megfogná a bennünk élő Gyerek kezét, és vezetné a Felszabadulás felé. Ez január 19-én, szombaton szimbolikusan meg is történik, amikor e két bolygó karöltve belép a Vízöntő csillagjegybe, ami a Merkúr magasabb oktávja. Mintha a Gyerek alkalmassá válna a felnőtt életre, megőrizve szabadságát, könnyedségét és humorát, csavaros észjárását, kreativitását. Január 25-ig marad együttállásban a Merkúr és a Nap.

Január 10-12, csütörtöktől szombatig nagyon erős energiák fognak hatni, főként a női nem tagjaira. A Vénusz, a Hold, a Pluto, a Merkúr és a Nap állnak együtt a Bak-ban. Mivel mindeközben trigont kapnak az Uránusz-tól a Mars csillagjegyből, azt lehet mondani, hogy amíg a Nők maszkulin, macsó módokon képzelik el a jövőjüket és céljaik megvalósítását, börtönbe zárják saját magukat (Bak). Megfordítva, Amíg nem dolgozzák fel már egészen a gyerekkorban elindult sérülések hullámát, ami végigkíséri a kamaszkort és (akár) az Anyaságot, nem tudják azt az életet élni, amit ideálisnak képzelnek el a maguk számára. 
Nekünk férfiaknak szintén az Anyával, Párkapcsolattal kapcsolatos témákon érdemes dolgoznunk ebben a három napban. Nagyon fontos mindemellett, hogy aki nem szeretne jelenleg gyereket, legyen nagyon körültekintő ezekben a napokban.

Január 12 és január 21 között a Vénusz a Pluto bolygóval lesz együttállásban a Bak csillagjegyben. Stabilabb, mélyebb, érettebb alapokra kell helyezniük a nőknek saját Nőiségüket, és leválni a Kollektív Tudattalanban felhalmozódott fájdalmakról. 
Mindkét nem számára fontos a társasági élet átértékelése, és természetesen az anyagi javakról alkotott fogalmaké is. Ne menjünk el valahova csak azért, hogy menjünk, ne együnk, vásároljunk a birtoklás kedvéért. Vegyük el azt és annyit, amennyi kell, amire rászolgáltunk mind a fizikai világban, mind a párkapcsolatban.

Január 13 és 22 között a Vénusz szextilben lesz a nagy Rendező Szaturnusz-szal is, ami lényegében és időtartamában szinte teljesen megegyezik a fenti bekezdéssel.

Január 22-én, kedden a Merkúr kvadrátba lép a Szaturnusz-szal egy hétre, ami a korábbi Vénuszi témákat veti vissza, megmutatja, hogy Nőként milyen gyerekrészünk van elakadva, ami megakadályozza Nőiségünk kiteljesedését, egyébként pedig a párkapcsolatunk, társadalmi életünkre mi és hogyan hat gátlóan. Mivel közben a Merkúr a Nap-pal van együttállásban a Vízöntő csillagjegyben, figyeljünk, hogy ez elől ne egy metroszexuális, nemtelen attitűdbe meneküljünk, illetve az internet, a TV világába.

Január 25 és február 5 között a Nap kvadrátba ér a Szaturnusz-szal. Ismét nagyon erős hajlamunk lehet a félelmeink előli menekülésre, a technológia és a trendiség, trendiskedés világába. Érdemes Ikarosz történetét elolvasni nap mint nap ebben a pár napban.

Január 28-án, hétfőn a Mars együttállásba lép a Neptunusz bolygóval, ami a saját jegyében, a Halak-ban van. Mivel aznap a Mars épp szembenállásban van a Hold-dal (Oroszlán), valószínűleg nagy gyógyító energiák szabadulnak fel azok számára, akiket édesanyja egyedült nevelt, elvált szülők gyerekei, elvált, vagy valamilyen nagy lehetőség elmulasztása miatt sérüléseket hordoz.
Egyúttal felerősödhet a kormányok korrupciós hajlama, kibukhatnak botrányok ezzel kapcsolatban is.

Január 30-31-én a Nap (Vízöntő) pontos kvadrátban áll a Szaturnusz-szal (Skorpió), ami bizonytalanná, tervezgetővé, problémákat elkendőzővé tehet bennünket, vagy felerősítheti az érzést, hogy nem tudjuk merre tovább, hogy hogyan tervezhetnénk ezekben a felbolydult, bizonytalan időkben

Január 30-án, szerdán mindezek mellett a Jupiter előre indul négy hónap után, visszaadva életkedvünket, a Jóba vetett Hitünket. Mivel mindez az Ikrek-ben történik, fontos, hogy a kommunikációnkat, mindennapi cselekedeteinket is (újra) áthassa egyfajta ünnepélyesség, vallásosság, helyes önértékelés.

Rainbow_Brite_Growing_Up_by_Ranafroggie.jpg

komment

süti beállítások módosítása