HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.03.02. 18:39 Zöldkör

Márciusról (2013)

Nagyon hasonló lesz a március hónap a februárihoz. Ugyanazok a témák, ugyanazok a szereplők, enyhén eltérő minőségekkel. Ismét a hölgyek kapják meg a főszerepet, ami lehet, hogy március vége felé már egy kicsit sok is lesz nekik. Nagy dolgozások zajlanak továbbra is rajtunk, ám az őszi, téli hónapok 'spirós' tapasztalásai után február óta világibb minőségek maradnak terítéken: gyerekkor, nőiség, férfiasság, párkapcsolat, emberi viszonyok. Ott maradnak a szellemiek is, de inkább mint eszközök, melyek segítenek a világi életünk harmonikusabbá tételében.

Mielőtt kitérnénk a részletekre, lenne egy személyes tanácsom. Ezeket a cikkeket iránymutatásként írom, segítségképpen, arra, hogy használjuk a mindennapokban. Még én is, aki írom, havonta többször megnyitom, amint valamilyen veszekedésbe bonyolódom, hirtelen leáll valami, vagy hirtelen nagy, látványos dolog történik. Nagyon imponálóak a 'Like'-ok, de ezek nem helyettesítik azt, ha valaki használja is az itt leírtakat. Nagyon sokszor van, hogy felhív, vagy ír valaki, hogy pl. "Nem értem miért álmodom a napokban azt, hogy megcsal a párom?!".
Ilyenkor megnyitom az aktuális cikket, kimásolom azt a hasábot, mely ezt írja: "Jan 12-21: Stabilabb, mélyebb, érettebb alapokra kell helyezniük a nőknek saját Nőiségüket, és leválni a Kollektív Tudattalanban felhalmozódott fájdalmakról." És még nagyon sok más eset is van ilyenekre. Szóval kérlek, használjátok is térképként.

Új módszert vezetek be az írásban: hétköznapi nyelven leírom, mi történik, és utána zárójelben azt is, milyen bolygóállások okozzák. Az ismerőseim legyenek szívesek megírni, melyik a jobb. :)

Február 27-én, szerdán a nők számára hisztérikus időszak kezdődhet, mely március 9-ig, szombatig tart. A bennük élő feldolgozatlan Hercegnő, Királylány, Mimóza minőségek konfrontálódhatnak a külvilágban másokkal cselekedetekben és kommunikációban azért, hogy a valódi Női minőségek hiánya előtűnjön, ezáltal beindulhasson egy belső gyógyulás a nőiségben. (Vénusz Halak-ban kvadrátban Jupiterrel Ikrek-ben).

Március 1, péntek hihetetlenül sokrétű és impulzív nap bolygóállások szempontjából. Kiváló nap mindkét nem számára irracionális félelmek, fájdalmak, előző életek gyógyítására. (Nap Halak-ban egzakt trigon Szaturnusszal Skorpió-ban).
Magunkban visszafelé haladva előjöhet Gyerekrészeink gyógyításának témája is, érdemes egy pár hétig most elcsendesedni, nem rohanni, fecsegni, annyit cselekedni, amennyi feltétlenül fontos (Merkúr hátrafelé együttállásba a Nappal Halak-ban).
Egy másik bolygóállás szintén ezt segíti elő, ám segítségével előző életekből, vagy nagyon-nagyon konfliktusos helyzetekből eredő fájdalmakat rendezhetünk Gyerekrészeinkkel kapcsolatban. (Szaturnusz Skorpió-ban trigonja Merkúrnak Halak-ban).
Ugyanezen a napon mindent gyógyíthatunk a Nőiséggel kapcsolatban. Párkapcsolati fájdalmak, Anyaság témái, alkalmatlanság érzése a női szerepre, az anyaságra. (Vénusz együttállás Neptunusszal Halak-ban trigon Hold-tól  Mérleg-ből)

Március 1-2-3-án erősen beléphetnek életünkbe az Anyasággal, Otthonnal, Családdal kapcsolatos témák, valószínűleg nem a legkellemesebb formában. Ha nagy levegővel átmegyünk rajtuk, és teljesen megéljük őket, sokat profitálhatunk belőle. (Hold, Szaturnusz, Felszálló Holdcsomópont együtt áll a Skorpió-ban)

Március 3-6 között ezek a megélések visszacsaphatnak nem kellemes tapasztalásokként, önérzékelésként. Otthontalannak, érzelmileg kifacsartnak, anyátlannak érezhetjük magunkat a napokban. (Hold kvadrátolja Neptunusz, Vénusz, Merkúr, Nap, Mars, Uránuszt)

Március 4-én, hétfőn lesz ezen témák csúcspontja, komfortérzetünk valószínűleg a nullával lesz egyenlő, elsősorban a hölgyekre lesz jellemző a nyugtalanság, konfliktusok ezen a napon. (Hold Nyilas-ból kvadrátolja Nap, Merkúr, Vénuszt Halak-ban, szembe náll Jupiterrel, Ikrek-ben)

És elérkeztünk a mostani időszak leghosszabb és legdominánsabb bolygóállásához, mely március 9 és április 17 között tart.

A Nap és a Vénusz ez alatt az 5 hét alatt végig együtt áll és halad, először a Halak csillagjegyben március 22-ig, majd a Kos-ban, április 17-ig. Ismét előkerül a nőknél a bennük élő sérült, ezáltal zárkózott, de követelőző Hercegnő, Királylány, Mimóza archetípusok gyógyítása. 
Március 22 után a nők nagy többsége fullasztónak érezheti ezt a befelé fordító, rózsaszín, passzív, csendes, öngyógyító minőséget, és durva, macsós személyiségjegyeket vehet magára. Az a kisebbség, aki aktív öngyógyítással töltötte az elmúlt hosszú(nak tűnő) heteket, a Kos magasabb minőségét élheti meg, Nőiségébe Új Kezdet, Frissesség léphet be.

Március 9-étől március 27-ig ismét más szintre lép a Gyerekrészünk gyógyítgatása, és tekintve, hogy ugyanazon a napon kezdődik a bolygóállás, mint a fenti, ez ismét különösen a lányokra lesz igaz. (Merkúr hátrafelé a Halak-ban, együttállásba a Neptunusz-szal)

Március 10 és 13 között segítő, hűsítő, lágyan támogató energiák fogják elindítani ezt a belső gyógyulást. Hosszú hetek óta talán most először érezhetjük ezt a finom, anya-szerű támogatást odafentről. (Hold együtt áll Neptunusz, Merkúr, Vénusz, Nap, Mars, Uránusz-szal)

Március 12-én, kedden reggel fél 8-kor elindul az energetikai Tavasz. Mintha egy motort indítanánk be az autóban, visszatérhet az aktivitásunk, a céljaink, a lendületünk. (A Mars belép a Kos-ba)

Március 15-én, pénteken igazi forradalmi bolygóállás kezdődik, mely március 29-ig, két hétig tart. Ismét előveszi két hét pihenő után a Férfiakat; itt a próba ideje, hogy mit sikerült fejlődni február során! Nem lenne meglepő, ha vulkánkitörések, légikatasztrófák sora történne, felerősödhetnek a háborús aktivitások világszerte, Magyarországon valószínűleg nagy tömegmegmozdulások lesznek, eléggé erőszakos eszközökkel. Aki teheti, ne menjen utcára főleg 15-én, utána is csak nagy körültekintéssel. (Mars együtt áll Uránusszal Kos-ban)

Március 18-án, hétfőn az eddig ápolgatott Gyerekrész kimozdulna, kedvünk lehet sokat beszélgetni, nyüzsögni, jönni-menni. Ne essünk át a ló túloldalára, van még mit gyógyítgatni rajta. (Merkúr előreindul hátramenet után Halak-ban)
Mindemellett Nagy Főpróbája jöhet a párkapcsolatoknak ezekben a napokban. Kiderül, hogy két (valamennyire) gyógyult, egészséges egyén kíván-e együtt lenni, vagy két neurotikus, önmagáról semmit sem tudó, riadozó, és ezáltal kapkodó, céltalan valaki. Itt ismét nagy elválások időszaka jöhet; ahelyett, hogy megijednénk, motiváljon ez bennünket addig is önmagunk gyógyítására. A másfél évvel ezelőtti időszakhoz nagyon hasonló hetek jöhetnek, ám már nem hirtelen csapkolódásokkal, hanem lassú, mélyreszántó, megfontolt számonkérésekkel.  Melyek általában jogosak is, és hiányosságainkra hívják fel a figyelmet. (Vénusz, Nap, Mars, Uránusz együttállás Halak-Kos határán

Március 20-án, szerdán eljön az a nap, mely minden természeti kultúrában az Újév kezdete. Kijövünk a Télből, elkezdhetünk számos új dolgot, de a hosszú befelé fordulás miatt meg is ijedhetünk, hogy mihez kezdjünk hirtelen. (Nap belép a Kos-ba)

Március 22-én, péntektől a nők ismét kitörni vágyhatnak a frissen újratanult lágy, befogadó minőségekből. Identitászavar, rombolás léphet be az életükbe, szokatlan altesti görccsel, akár vérzéssel együttjárva. (Vénusz belép Kos-ba)

Március 26-án, kedden a Gyerekrész gyógyítása mélyebb szinteken lezárul, ám még nem ér teljesen véget (Április 14-én, vasárnap fog.) (Merkúr Neptunusz együttállása kioldódik Halak-ban).
Párkapcsolatilag erősen konfrontálódó, csiki-csukizó időszak is ez. Nem tudjuk, hogy akarjuk-e a másikat, vagy nem, hogy több-e az életünk a személye által, vagy csak pazaroljuk rá a drága időnket és energiánkat. Ez sajnos április 6-ig így lesz, de sebaj, legalább lesz időnk magunkkal is foglalkozni. (Pluto Bak-ból kvadrátolja Vénusz, Nap, Mars, Uránusz-t Kos-ban

Március 27-e, szerda lesz a csúcspont ebben, valószínűleg ismét kanapén alvós nap lesz a férfiak számára. Aki nem él együtt a párjával, aznap ne találkozzon vele, ha lehet, aki igen, azok kerüljék a legalapvetőbb kontaktusokat is. (Hold Mérleg-ből szembenállásban Vénusz, Nap, Mars, Uránusz-szal Kos-ban, közben Pluto kvadrátja Bak-ból)

 

Mindent összevetve nagyon hasonló időszak lesz a másfél évvel ezelőtti októberhez és novemberhez, ám akkor éretlen, vad emberek csaptak egymásnak. A tavalyi nyári hónapokban egy szinten már gyógyítgattuk gyerek, női és férfi részeinket, októbertől nagytakarítás kezdődött. Hála Istennek, januártól molyolós, befelé fordulós rendezkedés van, így a 'víz alatt' nem tudunk olyan hangosan kiabálni a másikra, inkább rálegyintünk, és behúzódunk a saját világunkba. Ez március végétől felerősödhet, egymásnak eresztenek minket, de nem lesz annyira harsány, mint másfél éve. A spiritualitás az őszi 'cél'-ról, most egyre inkább 'eszköz'-zé válik, arra, hogy világi emberként, nemiségünkben is megálljuk a helyünket.

 

 

couple-photo-under-water-urban-water-Favim.com-361131.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

komment

süti beállítások módosítása