HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2013.05.06. 22:21 Zöldkör

Májusról (2013)

Évekkel ezelőtt, amikor még egy önismereti csoport aktív tagja voltam, meghívtak bennünket nézőnek egy hastáncgálára, amit az egyik oda járó hölgy szervezett. Az esemény fénypontja egy nagyon fantáziadúsnak szánt rész volt, amikor a hastáncosnők beöltöztek színes, csörgő, zörgő, rojtos szettbe, és szó szerint üvöltözve-sikítozva rohangáltak fel-alá a színpadon, miközben a hangszórókból elviselhetetlen hangerővel bömbölt a Cybergyerek című szám. Egy ideig igyekeztem mély levegőkkel átvészelni, de pár másodperc után feladtam. Odafordultam a csoport vezetőjéhez, akivel egymás mellett ültünk a sorban, és kibukott belőlem: „Ilyen lehet a Pokol”. Ő hatalmas vigyorral nyúlt a táskájába, elővette az éppen elrakott naplóját, kinyitotta, és felolvasta, amit pár másodperccel azelőtt beleírt: „A Pokolban vagyok”.  
Nagyjából a fent leírt jelenet fogja uralni május hónapját; akik szeretik az ilyesmit, lubickolni fognak, a magamfajták a földi pokolnak fogják érezni, április 25-től május 21-ig.

A tavaly őszi, téli hónapok után a belső fókuszról még inkább áthelyeződik a tengely a külvilág dolgaira. Az egyetlen szépséghiba a dologban, hogy ez nem egy természetes, integrált folyamat. Inkább azt mondjuk, „mi már eleget dolgoztunk magunkon”, vagy „jó-jó, lehetne befelé is figyelni, de csak meg tudjuk oldani máshogy is, ugye?” 

Április 27 és május 21 között szegény Jupiter fényszögkapcsolat nélkül halad az Ikrekben. Ez nagyjából azzal egyenértékű, hogy elhúztak a szülők, miénk a ház!!! Képzeljünk el egy világot, amit a gyerekek uralnak. Nincs erkölcsiség, nincs kultúra, nincs szellemiség. Minden ráér, élvezzük az életet! Ennek szintén van egy szépséghibája, amit a fentebb említett csoportvezető egyik válaszával illusztrálnék. Amikor az elvonulás összes lehetséges szabályát megszegte pár ember, és megkérdezték, hogy miért baj, hogy jól érzik magukat, azt a választ kapták: „Ááááá, az nem baj!! Az a baj, hogy nem érzitek, nem jól, és nem magatokat…”

Ebben a nagy ’világiaskodásban’ a bolygók szintén jelzik, hogy valami nem kerek. Április 25 és május 19 között a főbb világi bolygók a legmateriálisabb csillagjegyben, a Bika-ban, a Leszálló Holdcsomópont-tal együttállásban haladnak. Az pedig azt jelzi, hogy mi az, ami lehúz, benne tart a problémákban, szenvedésben és a karmikus körforgás alacsony szintjein.

A hónap kezdete, május 1-e, szembenállásban találja a Szaturnusz-t a Nap-pal és a Mars-sal a Bika-ban. Ez azt szimbolizálja, hogy önmagunkat és motivációinkat a matériával és annak dolgaival azonosítjuk. Tesszük ezt mindazért, mert valami kevésbé megfoghatatlan, feldolgozni való energiák vannak a mélyben, amikkel nem kívánunk ismét szembenézni. Inkább gyorsan, a felszínen élünk, Carpe Diem, majd lesz valami azokkal a félelmekkel és fájdalmakkal. Ez beindít egy öngerjesztő folyamatot, egyre kijjebb kerülünk önmagunkból, ezáltal egyre kevésbé lesz erőnk, gyökereink, hogy megismerjük és feldolgozzuk, amit kell.
Enyhíti a dolgokat, hogy valószínűleg annyi dolog szakadt a nyakunkba tavaly ősz óta, hogy egyszerre egy kicsit sok is lenne mindennel szembenézni és rendezni. (Neptunusz Halak-ban szextil Merkúr-ral)

Mégis, május 2-ától még inkább átesünk a ló túloldalára, túl sok a felületesség, a kapkodás, a felesleges beszéd és felesleges nyüzsgés. (Merkúr Bika-ba lép, szemben Szaturnusz-szal Skorpió-ban)
Ez a nap a kezdete a folyamat mélypontjának, mintha egy örvény szippantana be, és húzna elfelé a szellemi, lelki dolgoktól, az összeszedettségtől. (Leszálló Holdcsomópont együtt Nap-Mars-Merkúr)

Május 4, szombattól tovább fokozódik ez a nyüzsgés, identitásunk, gondolataink, kommunikációnk és cselekedeteink is a lehető legszétszórtabbak, legvilágibbak, legnyüzsgőbbek. (Szaturnusz szemben Nap-Mars-Merkúr-ral) Közben azért végzik rajtunk a ’nagyműtétet’, ez a fajta felszínesség segít, hogy a lágy, gyógyító energiák foldozgathassák sérüléseinket. (Neptunusz szextil Nap-Mars-Merkúr-nak)

Május 8, szerdától valamennyire enyhül a feszítés, az erőteljes szétszakadás és hasadtság érzés. (Szaturnusz szembenállása kioldódik Nap-Merkúr-Mars-Leszálló Holdcs.-tal) Ez nem azt jelenti, hogy innentől jó felé haladunk, hanem nem érezzük már annyira, hogy átestünk egy véglet irányába.

Május 8 és 10 között jön a Kánaán a materialistáknak, ugyanis az összes világi bolygó (10-ből öt) és a Leszálló Holdcsomópont is a Bika-ban lesz.

Május 9, csütörtöktől a társasági, párkapcsolati életünk fellendülőbe lép. (Vénusz belép Ikrek-be) Nagyon sok kétfelől jövő hatás jön ebben a hónapban, ez is ilyen lesz. Egyik oldalról örömöket lelünk abban, amit csinálunk, akikkel vagyunk, mégis a mélyben érezzük, mintha valamit meg kellene belül tennünk, de már olyan messzire sürgölődtünk tőle, hogy nem is tudjuk mit és miért. (Neptunusz kvadrátja Vénusz-nak)

Május 15, szerdától még kijjebb lépünk a világba, az emberek közé, egy megkönnyebbültség érzése lehet rajtunk az elmúlt hónapok nyomása után. (Merkúr belép az Ikrek-be)

Május 21-én, kedden mintha minden gondunk elfelejtődött volna, visszakapjuk szabadságunkat, a háttérben mégis úgy érezhetjük, mintha dolgavégezetlenül otthagytunk volna valamit. (Nap belép Ikrek-be)
Érdekesség, hogy ezen a napon olyan fényszögek lesznek, ami nagy erővel behozhat az életünkbe párkapcsolatot, egyéjszakás kalandot, kívánt vagy nem kívánt (valószínűleg lány)gyereket. (Hold trigonja Mérleg-ből Jupiter-Vénusz-Merkúr-nak) Fontos, hogy aki nem kész még párkapcsolatra, és/vagy gyerekre, aznap ne nagyon legyen aktív, mert egyidejűleg eléggé erőteljes egyéb fényszögek is támadják a Hold bolygót. (Hold szemben Uránusz-szal Kos-ban, kvadrátban Pluto-val Bak-ban)

Május 23, csütörtöktől június 2-ig érdemes sokat kimozdulni, ismerkedni azoknak, akik párkapcsolatot szeretnének. Ezek valószínűleg nagy élvezeti értékkel bíró (…), de kevésbé tartós valamik lesznek; inkább frissítő jellegűek, mint mély, lélektársra találások. (Jupiter együtt Ikrek-ben Vénusz-Merkúr-ral)

Május 31, péntektől már nagyon nagy lesz a békevágyunk, igény egy otthonra, a megállapodásra, a hazatalálásra és feltöltődésre. (Merkúr belép Rák-ba) Próbáltuk már belül, próbáltuk kívül elérni a békét és a nyugalmat, most valahogy megpróbáljuk a középutat megtalálni, az eddigi tapasztalatokkal gazdagabban. Ott marad még az ego, ’majd mi elérjük’ alapon, úgy tűnik, ki kell még egy kicsit fáradni, hogy igazán éhesek legyünk a valódi békére, és értékelni tudjuk, amikor valóban meg is kapjuk majd azt. (Mars belép Ikrek-be és kvadrát-ba Neptunusz-szal Halak-ban)

Összefoglalva, a nagyon nagy, felkavaró dolgok hamarosan békén hagynak bennünket, és átlépünk a ’nyugati világ’ problematikájába. Ha lehunyjuk a szemünket a világ és önmagunk mélységeire, számos problémát nem látunk már, ha nagyon gyorsan nyomjuk a gázt, el tudunk száguldani a nem tetsző dolgok mellett. Elveszítjük azonban ezzel a hozzáállással a gyökereinket, a mélységeinket, a finom részleteket is.
A Király új ruhája mese után/mellett továbbra is él a Tücsök és a Hangya. Én a magam részéről belassítom a tempót az életemben, főleg most, amikor mindenki száguld. Pont, mint a tőzsdén, amikor mindenki vesz, akkor adj el, és fordítva! Lehet, hogy hülyének néznek, csodabogárnak, de a nagyobb képet nézve (és látva), nem szeretném, hogy ’felkészületlenül’ érjenek a 2014-es, ’15-ös év változásai, ahonnan visszanézve majd a tavaly ősz-tél csak babazsúrnak tűnik majd. Szóval én maradok a szorgalmas, mindennapos belső munkánál.

 

KIDCART.jpg

komment

süti beállítások módosítása