HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2016.08.31. 11:31 Zöldkör

Szeptember hónap Asztrológiai előrejelzése, 2016

Szeptember hónapja az augusztus elejével indult átmenet második fele. Év elejétől július legvégéig felizzott a világ, augusztusban pedig jött az elemek leeresztése, egyfajta leereszkedés időszaka. Mint kihúzott léggömbből mentek ki az energiák. Szeptemberben megindul már a felfújódás, az energiák ismét megindulnak, de leginkább frissen bekapcsolt motorhoz lesznek hasonlóak; döcög-pöfög, néha felkapjuk a fejünk a hangokra. Szeptemberben még mindig nem tudunk nagy erőkkel haladni, de ez rendben is van így itt. Az életünkben lesznek történések, sokkal több és nagyobb, mint augusztusban, de az igazi fókusz itt még a belső világunk történésein lesz. Olyan nagy átalakulás tud itt lenni, amilyenhez hasonló valahol 2008 előtt tudott lenni bennünk.
Egyéniben kinyílik az olló, és ha képesek vagyunk elengedni az elmúlt 25 év szokásait és mintáit, ’menőségeit’, akkor felemelkedhetünk Emberré ismét. Eddig elviségében, csináltan beszéltünk erről, szeptemberben már gyakorlatban, egzisztenciálisan is. A Kollektívben pedig folytatódnak majd egy-másfél hónap szünet után az év során megszokottak, annyi különbséggel, hogy a Nyugati világ innentől aktívabban a kezébe veszi a dolgokat, és a várakozó állapot, álláspont átalakul cselekvővé. A Gyerekek Korának átmenetét az Állatok Korába a migránsok és a terroristák kezdték el a Nyugati világban, innen szeptembertől pedig államközi szinteken folytatódik majd a szabadság, testvériség, egyenlőség eszméinek visszaszorulása, és az egyének, államok önrendelkezési jogának visszanyerése. Ebbe kellene beleugranunk, Felnőtt, szuverén emberekként. :)

Augusztus 31szerda és Szeptember 21szerda között szeptember hónapját nagyban meghatározó hatás lesz aktív. A Merkúr bolygó hátráló mozgást folytat egyik saját jegyében, a Szűzben. A Merkúr hátráló mozgásai alatt akadozik a közlekedés, legyen az autós, légi, tömeges, vagy gyalogos, félreértések lehetnek kommunikációban, egyeztetésben, találkozókban. Ügyintézésben is gyakran nehezebb elérni a célt, akadályok jöhetnek, így hagyjunk időt és opciókat mindenre. A Merkúr a Gyerekek bolygója, így a gyerekeknél ilyenkor juthat eszünkbe, hogy ördögűzőt hívjunk rájuk, mivel nagyon gyakran megvadulnak. Gyakori a megbetegedés is, gyerekeknél úgy általában, felnőtteknél amire különösen kell figyelni, az a belek, az ízületek, a torok és a légzőszervek megfelelő munkája, és lehetnek érzékszervi (szem, fül, száj, bőr) témák is.
Mivel itt van a vízválasztó időszak is, amennyiben sikerült beérnünk kevesebbel is, és elkezdtük működtetni a korunknak-nemünknek megfelelő mintákat, itt megijedhetünk. Nyugodtan bénázzunk kicsit. Mint amikor Neo-t felébresztették a kamu, vetített mátrixból, és még járni sem tud. Sokkal ügyetlenebb, mint volt, de ez legalább Valódi. Majd megerősödünk benne, csináljuk csak, sokkal könnyebb a Rendnek megfelelően élni, mint eddig a totális szétszórtságban, súlytalanságban és káoszban.

Szeptember 1, csütörtök és Szeptember 28, szerda között a hónapot nagyban meghatározó másik hatás lesz ott. Mindkét nem vonatkozásában azt jelenti ez a hatás, hogy erős konfliktusba kerül bennünk a Rend, a Természet az elmúlt években-évtizedekben felépített kontrollal szemben. Lehetne olyan szavakat is használni, hogy Istentelenség, vagy erkölcstelenség, káosz, de ezeknek van egy szektaszerű konnotációja. Arról van szó inkább, hogy van a világnak egy alapvető működése, amit mi emberekként, ha követünk, nagyon sikeresek, ellazultak, könnyedek, azaz boldogok tudunk lenni. Ha nem követjük, az ellenkezője. Úgy is mondhatnánk, hogy ha a szalámis szendvicset a szánkon át visszük be, és alul nyomjuk ki, az a Rend. Ha alul nyomjuk be, ezt feltesszük a Facebookra képekkel és hangulatjelekkel dokumentálva, majd bélgörcsöt kapunk, és ezt már nem tesszük fel: az a nem-Rend. Ha a lábunkon járunk, az a Rend, ha a kezünkön, miközben vijjogó hangokat adunk ki, az a nem-Rend. Most elkezdjük érezni szeptember során a különbséget a Rend és a nem-Rend, a Természetes és a nem-Természetes között.

Másik értelmezésben a Férfiak az elmúlt 25-70 év után elkezdik majd kényelmetlenül érezni magukat. Elkezdenek meghasonulni a második világháború, méginkább a ’80-as évek vége óta kialakult szerepeikkel, működési formáikkal. Kevésnek érzik majd magukat, a lehetőségeiket; és igazuk lesz. Az a fajta fokozatos degenerálódás társadalmilag, ami a Férfiakat érinti a második világháború óta, elkezd kényelmetlen lenni. Emiatt az egyik véglete a Férfiaknak megvadul majd. Vagy belül, és/vagy kívül is, családi konfliktusokat eredményezve, vagy akár folytatva a terrorcselekményeket. A férfiak másik véglete pedig olyan Ébredésbe lép, mint az Amerikai Szépség című filmben Lester Burnham, kiegészülve a Harcosok Klubja film cselekményével.
Az a fajta fizikai, érzelmi, társadalmi kasztrálás, ami évtizedek óta van, és mára már a férfiak a fő fenntartói saját furcsa ignoranciájuk és megszokásaik által, megszűnik visszatartó erővé lenni. A Férfiak vissza akarják nyerni majd aktivitásukat, én-jüket, természetszerű első lépésüket. Rossz esetben ez konfrontációhoz és erőszakhoz vezethet, a jó eset pedig, hogy ennek a felszabadulásnak lelki és energetikai jellegűnek kell lennie. A hölgyek annyit tudnak tenni, hogy a ’túl sok’ jellegüket, ami az elmúlt évtizedekben kontroll nélkül duzzad, visszább veszik. Párkapcsolatban, családilag, társadalmilag. Ha nem teszik, felizzhatnak a dolgok nagyon erőteljesen. (Nap Szűzben kvadrátban Marssal Nyilasban)

Szeptember 2, péntek és Szeptember 12, hétfő között egy olyan fényszög lesz, ami az év eddigi részét meghatározta Július 29-ig, csak egyénre szabottabban. Ebben a másfél hétben nagyon intenzív átalakulás, földindulás, grandőr áthuzalozás lesz; az énünkben. Nagyon mély és régi dolgok jöhetnek fel, amik elől jobb, ha félreállunk, és hagyjuk őket kiürülni, eltávozni. Ne ijedjünk meg ettől, mire a fényszög végére érünk, a tiszta ég, béke és nyugalom marad majd ott. :) (Nap Szűzben trigonban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 3, szombat és Szeptember 12, hétfő között ezzel napra párhuzamosan egy másik hatás segít visszatalálni a klasszikus, időtlen értékekhez. Egy férfi virágot ad egy nőnek, egy anya ölébe veszi a gyermekét, egy katona átengedi a kordonon anyát és gyermekét: valódi Archetipikus képek ezek, amik időn, koron és divaton túliak. Ilyen képek, minták kúsznak majd elő, az eggyel fentebb leírt felrobajló, felkavarodó elakadt hulladék alól.
Ugyanakkor az is fontos, és ez egy éve hangsúlyozva van, hogy a divat-módi, haverbarcsi járások helyett, valódi Férfi-Női Párkapcsolatok tudnak működni. Aki efelé tud haladni, nagyon támogatva tud lenni, aki ez ellen, a ’mai’-ba, annak semmi jut, vagy olyan, ami nagyon nagy svunggal indul, aztán kidurran. (Vénusz Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Szeptember 7, szerda és Szeptember 15, csütörtök között az eddig leírtak összekeverednek. Ez is nagyon ismerős lehet mindenkinek: amikor tudjuk, hogy kiszívtunk már mindent ebből az életformából, mint a vírus, és nem akarjuk elengedni, a gazdatest halála esetén sem. Úgy is mondják ezt, hogy „a Titanic-on rendezgeti a napernyőket”, azaz tuti a pusztulás, de még pár kortyot a lattéból hadd igyunk meg.
Egyének szintjén, mivel a Vénusz és a Mérleg is alapvetően Női jellegek, a hölgyek picit rájöhetnek, hogy az a 20 év, ami az övék volt a múltban, a végéhez ért. A Gyerekek Korában, mely kb ’89-től 2016 márciusáig tartott, a hölgyek szabályai szerint alakultak a dolgok. A Férfiak leépültek, kasztrálódtak, mely ’munka’ már a fiúk kisgyerekkorában elkezdődik anyával, óvodával, iskolával, a hölgyek emelkedtek. Igaz sajnos, hogy férfivé, de mindenképpen egy libikóka-szerű, ellentétes irányú mozgás volt megfigyelhető. Mindent megkaptak a hölgyek, amit akartak, és mégsincs boldogságuk. Sőt, az is elveszett, ami alapvetően Női: család, otthon, étel, közösség, gyerekvállalás, párkapcsolat. Itt még egy utolsót rúg ez, pontosabban a hölgyek. Hiába rossz az irány, még egy utolsó körömkaparással húznák fel magukat, de egy ideje az az irány már nem működőképes. Úgy kikerülni a férfidominanciából, hogy a férfinél is férfibbnek lenni, nem működő stratégia. Láthatjuk tehát, hogy szeptemberben mind a Férfiak, ahogy fentebb olvashattuk, mind a Nők számára nagy átalakulás lesz. Lehullanak a maszkok, a domesztikáltság, és az az árnyék-kötél ami a férfiakat eddig kasztrálta, fogta, megszűnik, az az árnyékszék (rejtett szó-poén), amire eddig a nők álltak, összeroskad. A lényeg ebben is az lenne itt az Állatok Korában már, hogy ne a nőstények vs. hímek csatája alakuljon ki, hanem a működő Férfi és a működő Nő kapcsolata. (Vénusz Mérlegben kvadrátban retrográd Plutoval Bakban)

Szeptember 9, péntek és Szeptember 16, péntek között ezek miatt, vagy ezekkel párhuzamosan, megakadunk. Nem tudjuk majd, hogy mi a helyes. Olyanok leszünk, mint amikor a középkor végén-újkor elején egy felfedező eljutott egy idegen kultúrába, és mint elefánt a porcelánboltban hibát hibára halmozott. Mindegy, mit csinálunk majd, ilyenek leszünk. Magunknak és/vagy a környezetünknek. Ehhez nagy türelem kell, elsősorban saját magunkhoz, mert minden, amit csinálunk, ahogy működünk, akik vagyunk, már nem jó. Változtak-változnak a szabályok a játékban, és nekünk ehhez alkalmazkodnunk kell. Vagy az Állatok szabályai, így nagybetűsen, vagy egy Kulturált Emberéi, így nagybetűsen. Elkezdődik a Végletek Kora egyúttal szeptembertől, ami számos sci-fiben, utópiában évtizedek óta szerepel filmen. (retrográd Merkúr Szűzben kvadrátban Marssal Nyilasban)

Szeptember 9, péntek és Szeptember 25, vasárnap között kialakul, hogy merre tudunk haladni: felfelé. „Aki nem emelkedik, az süllyed”, tartja a mondás, és itt szeptemberben abszolút jó irányba kell forgatnunk magunkat. A matériából több energiát kell a Szellemi, Ősi, Nemes, a Rend irányába áramoltatnunk, mert ha nem így teszünk, belefúródunk a világba. Mintha egy űrhajóval nem felfelé szállnánk, hanem a sétálóutcán kaszálnánk el az embereket; holott az egeket szárnyalhatnánk be. A fizikai síkba és világi életünkbe annyi energiát tegyünk, amennyi a rendes működéséhez kell, a maradék időt és energiát pedig fordítsuk meditációba, terápiába, jógába, lelkigyakorlatba, vagy jócselekedetekbe.
Ugyanakkor mivel nagyon tüzes és robbanékony, erőszakos jellegek is kapcsolódnak itt, könnyen lehet, hogy a július 29 óta tartó szünet a terrorban és a konfliktusokban itt megszűnik, és indul újra a daráló. (Mars Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal Kosban)

Szeptember 10, szombat és Szeptember 16, péntek között ambícióinkat önmagunk rendezgetésébe, megismerésébe vigyük. A fent olvasottak fényében ez egyáltalán nem meglepő. Fél szemmel térképezzük fel magukat: milyen szokásokat vettünk fel, milyen tapasztalások formálták én-képünket, mi kell ahhoz, hogy harmonikusabban működjünk, mit kell ehhez tenni és mit kell elengedni. (retrográd Merkúr Szűzben együtt Nappal)

Szeptember 10, szombat és Szeptember 16, péntek között ezzel napra párhuzamosan, nem tetszhet, amit látunk. Önmagunkat helyesen pozícionálva valószínűleg sokkal kevésbé leszünk olyanok, sokkal kevésbé leszünk „leg-leg-leg”-ek. Ebben nagyon könnyen beletekeredhetünk egy önmarcangoló kontra önigazoló körbe, ami rengeteg energiát felemészt, és sehova sem vezet. Szorítsuk össze a fogunkat, vegyünk egy levegőt, és amit találunk, látunk maguknban, az van. Ha olyanok szeretnénk lenni, aminek/amilyennek hittük magunkat, akkor októbertől kezdjünk el tenni azért, hogy olyanok is legyünk, ne csak képzeljük, gondoljuk, hogy azok vagyunk. (retrográd Merkúr Szűzben kvadrátban Marssal Nyilasban)

Szeptember 10, szombaton a hónap és az év pozitív hatása következik be! A Jupiter belép a Mérleg jegyébe. Tavaly augusztus végén a Szűz jegyébe lépett, és arra úgy vártunk, mint a hatásra, ami feloldja a Skorpió Szaturnusz pokoli három évét, majd a Nyilas Szaturnusz nagy nihiljét ’15 első felében. A Szűzben járó Jupiter az elmúlt egy évben rendező, irányba állító hatással bírt. Az elmúlt egy év még a korábbi időszak 3-5-6 évének az ívéből kijövést segítette. A most következő egy év, amíg a Jupiter a Mérlegben jár, az Új felépítését segíti. Olyan Új valamiét, ami már nem az elmúlt évek miazmájából, betekeredéséből táplálkozik, nincs rajta annak bélyege, lenyomata.
A célunk az itt, hogy igazán tiszta lappal indítsunk, és találjuk meg a Mérleg témáit. Ennek első témája a Párkapcsolat. Olyan Párkapcsolat, ami Mérleg-i elven alapszik. Ezek az energiák nagyon finomak, vékonyak, olyanok, mint egy rózsaszín hártya; vagyis könnyedek, kecsesek. Amennyiben tele vagyunk vörösesfekete önutálattal, az nem Mérleg. Ha tele vagyunk sárgászöld haraggal, kontrollal, az nem Mérleg. Ha tele vagyunk lilászöldessárga ’pozitivitással’ és ’spiritualitással’, az nem Mérleg. Az a Mérleg, hogy önmagunkat egyénileg kipucoljuk belül, dolgozunk szorgalmasan és működtetjük az életünket kívül; majd ezek után, mivel sok szabad és tiszta energiánk marad, találkozunk valakivel: ez a Mérleg.

Az, hogy elmegyünk páran valahova, mindenki szenved, nyomkodja a telefonját, és egy levegővel próbálja túlharsogni a másikat, kiürítve minden baját és bánatát, az nem Mérleg. Az, hogy rendben van mindenünk, mert vittünk bele ambíciót, időt és energiát, és azt osztjuk meg, hogy mi megy az életünkben: az Mérleg.

A Szűz jellegek a szorgalmas, gyakran unalmas és monoton tennivalók, amikbe ha beleteszünk figyelmet és energiát, hamar és könnyen megvannak. Minden idő és energia, ami ezután marad, úgy is mondhatnánk, hogy a munkánk gyümölcse, az a Mérleg. A Gyerekek világában úgy van időnk és energiánk, hogy valójában nem csinálunk semmit. Ezért elkezdünk őrlődni, poshadni, bomlani. A Felnőttek világában úgy van időnk és energiánk, hogy megcsináltuk a dolgunkat, és ez már önmagában is energiát, pénzt, időt termel. Innentől kellene erre átállni, ami a Gyerekek Korának és működési mintáinak teljes elengedését is magában foglalja.

Szeptember 11, vasárnap és Szeptember 28, szerda között ugyanaz a két bolygó találkozik, ami augusztus első két hetében, viszont most pozitív fényszögben. Sőt, a Mars és a Vénusz finom szögben találkoznak, ami segít elsimítani köztük dolgokat, felkínálja őket egymásnak. Amíg augusztus első két hetében kapcsolódásuk terhelt, kínos és küszködő volt, konfliktusos, ez a lehető legharmonikusabb. Mindez egy lehetőség lesz, hogy a Jupiter Mérlegbe lépésének másnapján elkezdhessük rendezni a sorainkat: férfi-nőként, Párkapcsolatilag és emberileg is akár. Az utolsó napjaiban a hatásnak a Vénusz már a Skorpióban jár, ami arról szól, hogy engedjük be a másikat lényünk mélységeibe, és magunkat is az övéibe. Tavaly ősztől a társunk amolyan szövetséges volt a rendrakás időszakában; innentől Társ tud lenni, pontosabban kellene lennie. (Vénusz Mérlegben-Skorpióban szextilben Marssal Nyilasban)

Szeptember 13, kedd és Szeptember 30, péntek között a Merkúr is végighalad a Bak Pluto trigonján, a Jupiter és a Nap után. Tekintve, hogy mindeközben hátráló mozgást is végez, szóban-gondolatban-tettekben nagy átalakulásokon tudunk itt keresztülmenni. Értsük úgy mindezt, hogy itt is kénytelenek vagyunk a kontrollt elengedni: önmagunk felett. Negatív oldalról megélve ezt, teljesnek érezhetjük a zűrzavart és pánikot; minél inkább elménk fogságában élünk és tévesen azonosulunk a dolgokkal. Pozitív oldalról egy nagyon izgalmas túra lesz önmagunkon belül, aminek a végére nagyon sok új aspektust fedezhetünk fel magunkban, építhetünk ki, vagy üdvözölhetünk rég elfeledett-eltemetett ismerősként. Ahogy látjuk, október kezdetére leszünk mindebben ’kész’. (Merkúr Szűzben trigonban Plutoval Bakban)

Szeptember 16, péntek és Szeptember 26, hétfő között az előbb említett Merkúr pontos iránymutatást kap. Megkapja, hogy merre ne: a „ne” az, hogyha a fenti felfordulást magunkban lefelé próbáljuk kikerülni, és szinte szó szerint azt mondjuk, hogy „Nem ér a nevem, káposzta a fejem!”, egy óvodás hangsúlyával, és egy öntudatlan nihilbe és melankoliába, katatón állapotba menekülünk. Tetszhalálba, kivárásba; de ez nem tud működő stratégia lenni.
A merre „igen”, hogy mindemellett a belső felfordulás és átalakulás mellett tesszük a mindennapi dolgainkat, ugyanakkor a maradék időnkkel és energiánkkal odafordítjuk a figyelmünket ezekre a belső folyamatokra. A nihil helyett duplázzunk! Ha azt mondjuk, hogy „Nem bírom!”, „Nekem ez nem kell!”, akkor nézzük is meg, hogy mit nem bírunk, mi nem tetszik, mitől szenvedünk? Valószínűleg ezzel ki is húzzuk majd a helyzet méregfogát, legyen az belül vagy kívül. (Merkúr Szűzben együtt Felszálló Holdcsomóponttal, szemben Leszálló Holdcsomóponttal Halakban)

Szeptember 18, vasárnap és Szeptember 26, hétfő között ugyanezzel párhuzamosan, szintén olyan hatás lesz, ami a Gyerekek Korának grandőr programjaiba akarhat visszahúzni bennünket. „Én vagyok a legkirályabb, figyeljen ide mindenki!”; csakhogy zavar van, amikor egyszerre húsz-harminc-ötven ember pózolja és kiabálja ezt, az utcán, az életünkben. Mert az nem lehet igaz. Eddig sem volt, de eddig nem lógott ki ennyire a lóláb. Amolyan „a király új ruhája” helyzet lesz itt, még a katarzis, a megváltás, megoldás nélkül.
Könnyen, gyorsan, ellenállás nélkül akarunk majd itt (is) dolgokat, mint a Gyerekek, és amikor nem kapjuk meg, bedühödhetünk. Várhatjuk a csodát, azonnal, teljesen, de a Valóság nem így működik, nem így épül fel. (Merkúr Szűzben kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Szeptember 19, hétfő és Október 2, vasárnap között megindul végre egy méltóságteljesebb, Nemesebb energia is. Paplovagok, nyugodt és Nemes érett férfiak energetikája is átlengi majd a színteret innentől. Abban lehet bízni, egyénileg és Kollektíven is, hogy a hölgyek rájönnek, hogy amit eddig akartak és csináltak, az nem megy, a férfiak pedig hogy elbújtak, az nem megy. Olyan ez a két hét, mintha az idétlenség teljesen a csúcsára járatódott volna, és leesik a tantusz: ez így nem megy. A dialektikában ahogy elviszünk valamit az egyik végletbe, egyből megindul visszafelé; valami ilyen lesz itt a hülyeség, idiótaság, ’modernség’, káosz, ’egyenjogúság’ motkány-szerű kínlódásában. Innen természetszerűleg meg lehet indulni felfelé, ugyanakkor aki hezitál, fokozott erővel húzhatja vissza a pillanatnyi (két hetes) intermezzo után az Állatok Kora. (Nap Szűzben-Mérlegben együtt Jupiterrel Mérlegben)

Szeptember 20, kedd és Szeptember 24, szombat között a „nem ér a nevem, káposzta a fejem” attitűd a csúcsára ér közben. Ha megfigyeljük, olyan negligens módon kezelik emberek az Élet alapját jelképező dolgokat, mint szex, gyerekvállalás, házasság, párkapcsolat, anyagiak, önsorsjavítás, hogy szinte érthetetlen. Vannak az amerikai és most már egyéb valóságshow-k, ahol nézzük a „hülyéket”, hogy mennyire ciki, de ha őszinték vagyunk, valószínűleg mi magunk is ilyeneket csinálunk, csak nem tv-n és nem valljuk be magunknak. Hiányzik belőlünk a saját (jó)sorsunk irányába vett egészséges komolyság és intelligencia manapság. Ebben a pár napban a csúcsára érhet ez a ’káposztafejű’ delírium, és olyanokat láthatunk magunkban/magunkon, vagy a külvilágban, hogy nem tudjuk, ez most vicc vagy komoly, sírjunk vagy nevessünk. Nagyon jó ez is dialektikusan, hiszen minél nagyobban látjuk kifeszítve a hülyeséget, annál hamarabb fordul át a normalitásba. (Merkúr Szűzben szemben retrográd Neptunusszal Halakban)
Ugyanakkor innentől szeptember 26-ig, egy hétig létrejön egy Derékszögű Háromszög is, ami a ’radar alatt’ időszaka, és gyakran vannak feszültségek, furcsaságok, ok nélkülinek tűnő konfliktusok, és ilyenkor nagy levegő kell, kötélidegzet, gyomor, és tenni a dolgunkat. :)

Szeptember 22, csütörtökön a Hold bolygó rálép ennek a Derékszögű Háromszögnek a túloldalára, és erre a napra kialakul egy Nagy Négyszög. Ilyenkor a ’radar alatt’ stratégiája van, és hogy szeretnénk beletekerni a napba, még erősebb lehet; legyünk itt extrán türelmesek.

Ugyanakkor ezen a napon, végre előreindul a Merkúr a Szűz jegyében. Bármilyen akadozás ügyintézésben, közlekedésben, dolgos mindennapjainkban itt nagyban tud enyhülni, és bármilyen probléma is adódik szeptember elejétől gyerekekkel, az is szinte azonnal fel tud oldódni. Itt október előszobájában szóban-tettben-gondolatban már egyre jobban ki tudunk simulni; először még a külső ügyintézéseinkben, majd egyre jobban halad mindez befelé is. :)

Szeptember 23, pénteken a Nap bolygó belép a Mérleg jegyébe. :) Véleményem szerint, és valószínűleg asztrológiailag is lehet értelmezni, ez az év legeslegszebb napja. Mivel a Szűz és a Mérleg a Zodiákus legösszeértebb, legkulturáltabb területe, ahol a kilazulás van, indul, a Nap pedig a fő bolygó, a Minden, itt tartózkodása ennek a területnek ad erőteljes hangsúlyt. Itt már mennek a nyár szünete után az életünk dolgai, és még nincs itt a tél hidegsége, visszahúzódása. A tökéletes egyensúly területe és napja ez. Érdemes itt egy pillanatra megállni, és megnézni, hogy az év eddigi részében mik történtek velünk, hol vagyunk és merre tartunk. Nyugodt lazasággal és eleganciával tekintsünk végig ezen, és másnaptól pedig kezdjünk el tenni, a téli hónapoknak elébe menvén.

Másnap, Szeptember 24-én szombaton a Vénusz a Skorpióba lép. Én bármilyen Skorpiós érintettségű áthaladásnál vagy fényszögnél (kvadrát) egy kicsit szívom a fogam, mivel ilyenkor mindig extra mennyiségű Karma és a Múlt eltemetett-elfeledett dolgai szakadnak fel. Ezáltal túlterhelik a Jelent, teljesen eltorzítják, és feszültséget, pánikot okoznak mindezek az energiák.
A Vénusz első körben a Párkapcsolatokat jelenti, így azon belül (ollé…) jöhetnek fel a Régmúlt dolgai: akár előző életes körök, vagy a jelen élet múltjából. Az ilyenek nagyon jól voltak, ahol voltak, és ha túl sokat rágózunk rajta, exponenciálisan növekvő feszültség tud lenni, ez a tapasztalat. Fújjuk ki a levegőt, ne túráztassuk magunkat gondolatban, ne bolygassunk dolgokat, szépen maguktól kiürülnek és távoznak majd ezek az energiák, minták.
Második körben a hölgyeket jelenti a Vénusz, így Október 17-ig, amíg a Skorpióban van, erősödhetnek fizikai tünetek is, különösen altesti régióban, illetve bőrön is jöhetnek alien-szerű pattanások, aknék, gyulladások. Szociológiailag, követve a társadalmi tendenciákat és az energetikai alakulásokat, a hölgyek úgy érezhetik, ahogy haladunk az Állatok Korában egyre beljebb, hogy szorul a hurok. Korábban írtam még hónapokkal ezelőtt, hogy „az Állatok Korában a hölgyek és a gyerekek eddigi védettsége megszűnik”, és ahogy olvashattuk a hírekben, tavasz és kora nyár arról szólt, hogy rengeteg cselekményben nők és gyerekek voltak szinte kizárólag az áldozatok. Már nem működik innentől az a delej, amit anyák a gyerekükre, nők a férfiakra a nemiséggel, pontosabban annak megvonásával helyeztek eddig. A férfiak vagy elindulnak felfelé innen szeptembertől, vagy lemennek állatba és válogatás nélkül konfrontálódnak: vagy terroristaként, vagy párkapcsolatban, vagy utcán ’bunkóként’.

Egyetlen megoldás van ebben: Nőnek kellene lenni. Az a sumákolás, ami eddig volt, már nem megy. Nem megy az, hogy jelenlegi nőként 2-5 éves gyerekek vagyunk, közben férfiállatként, állatférfiként tombolunk, és felhalmozunk-villogunk a felesleges és öntömjénező dolgokból. Ahogy régen mondták, egy Nő előtt kinyitják az ajtót, érte felfogják a golyót, vagy ahogy egy idősebb magyar modell-hölgy nyilatkozta: „Ha lemegyek az uszodába, és a férfiak nem váltanak mellúszásból gyorsúszásba, végignézek magamon, és átgondolom, mi a baj.” A baj, hogy a férfiak nem motiváltak abban, hogy csendben figyeljék a nők jelenlegi kínlódását, tombolását és időt kérését. (Nyilván a nők sem a mai ’hülyegyerek’ férfiakban.) A lényeg mindebben, hogy a férfiaknak sokkal inkább hazai pálya az Állatok Kora, és ahogy haladunk bele, a hölgyek a Nők Kora és a Gyerekek Kora hetven éve után hirtelen megváltozott játékszabályok között találják magukat; innen a szorongás jelenleg. Ez a több mint három hét itt szeptember-október fordulóján mindkét nem számára kihívásos tud lenni, és a férfiak vagy Nemes Emberré válnak vagy agresszor Állattá, a nők pedig vagy Nemes Emberré, vagy amiből hetven év alatt csellel kimenekültek, áldozati Állattá ismét. Aktív agresszor férfiak, passzív agresszor nők, ez az alacsony szint; Férfi és Nő szövetsége és kapcsolata, ez a magasabb szint, október közepétől.

Szeptember 24, szombat és Október 17, hétfő között ezzel gyönyörűen, napra pontosan (!) egy másik hatás ugyanerről szól. Vagy az Állat, vagy a Nemes Ember. „Aki nem emelkedik, az süllyed”. Amennyire grandiózus volt a Jupiter és a Bak Pluto trigonja év elejétől Július 29-ig, és rázta szét a világot, annyira grandiózusak itt ezek a hatások rövidebb idő alatt: társadalmilag, emberileg, pszichológiailag és energetikailag. Eddig a világot rázták, itt pedig a világot alkotó embereket is. Arról szól ez a csiki-csukis kvadrát, hogy a legmélyebből táplálkozó Állat (Mars együtt Bak Plutoval) vagy pedig a legfinomabb nemes Ember (Mérleg Jupiter).
Amikor Buddhát megtámadták a démonok, ő nem állt le velük harcolni, hanem egész egyszerűen átengedte magán őket. A démonok alatt természetesen az elakadt energiákat kell érteni: fájdalmat, félelmet, dühöt, haragot, gúnyt, gőgöt. Ne ijedjünk meg attól, ha itt felizzik bennünk, és/vagy a világban mindez. Fogadjuk el, engedjük át magunkon, ízlelgessük, ismergessük meg. Legyünk kentaurok, akik elfogadják, hogy az alsó részük mi, a felső részük mi, ne harcoljunk csak a felsőért, mert beszippant az alsó. (Mars Nyilasban-Bakban kvadrátban Jupiterrel Mérlegben)

Szeptember 25, vasárnap és Október 9, vasárnap között az Uránusz hátrafelé haladva fényszögkapcsolat nélkül halad a Kos jegyében. Mindez minden esetben tanácstalanságot jelent, nem tudjuk, hogy merre induljunk, mit csináljunk, vagy ha tudjuk, nem tudjuk, hogyan kezdjünk neki, mi kell ahhoz, hogy elérjük. (Augusztus során is volt két ilyen szakasz, Augusztus 6, szombat és Augusztus 11, csütörtök között, majd Augusztus 22, hétfő és Szeptember 9, péntek között.) Ez is része a szeptember-október fordulóján zajló Átállásnak, átprogramozásnak; hogy ne a külvilágban próbáljunk nagyban építkezni, hanem a bennünk zajló átprogramozásnak, változásoknak szenteljük a figyelmünket.

Szeptember 27, kedden a Pluto bolygó előrefelé indul a Bak jegyében. Április közepétől idáig végezte hátráló mozgását, ami ebben a jegyben mindig azt jelenti, hogy eleve olyan, mintha ütvefúróval bontanák a betont, alapjainkat egyénileg és Kollektíven, de a retrográd mozgás alatt még tekergetik is az ütvefúrót.
Előreindulása itt azt eredményezi, hogy az április és szeptember vége között fellazult, felkavarodott dolgok elkezdenek felbugyogni. Láthatjuk, érezhetjük, hogy szeptember eleje még egy kicsit üresjárat, uborkaszezon, a közepén elkezdenek gyülekezni a dolgok, elsősorban belül, és ezek energiája itt szeptember végén kezd el igazán mocorogni. Bármilyen nagy belső és külső átalakulást szeretnénk elérni, elkezdeni az életünkben, ettől a naptól már érdemes aktívan elkezdeni, a szeptember során eddig tartó ihlet-gyűjtés után.

Szeptember 28-án szerdán a Mars bolygó a Bak jegyébe lép. Két felforgató és egyúttal Karmikus bolygó létezik, a Szaturnusz és a Pluto. A Szaturnusz a Nyilas jegyében kívülről hozza a nyomást, és roppantja-feszegeti a mai Nyugati világunkat. A Pluto a Bakban 2008 óta roppantja alulról, alapjaiban a világunk eddigi rendjét: azóta keressük a helyünk, egyénileg és Kollektíven is.
Amíg a Mars a Nyilasban járt, és ez retrográd mozgása miatt idén márciustól gyakorlatilag eddig tartott, tapasztalhattuk a terrortámadásokat vallási felhanggal, nagy tömegekben elkövetve. Ahogy a Mars a Bakba ér, olyan energiákat fejt majd ki, ami szervezeti-strukturális szinten kíván beavatkozást. A Bak mindig kontrollt, ellenőrzést, szűkítést jelent, így valószínűleg az a szabad mozgás, kommunikáció, könnyedség, ami eddig volt az elmúlt 25 évben, innentől erősen korlátozásnak indul.
Ugyanakkor, mivel a Bak lényünk alapjait jelenti, a Pluto a legmélyebb én-ünket, a Mars pedig a kezdetet, születést is, ez a nap is azt jelzi, hogy alapjaiban át kell formálunk énünket, és az elmúlt 25 év után az új körülményekhez, szabályokhoz adjusztálni.

Szeptember 28, szerda és Október 5, szerda között ebben az átalakulásban erős lehet a hajlamunk, hogy homokba dugjuk a fejünk. Megnyilvánulhat ez túlzott légvárak építésében, ábrándozásban, szekták keresésében, sőt, akár tudottan vagy öntudatlanul fekete mágiázásban is. Nagyon-nagyon keressük és szeretnénk itt már a békét, a valahova tartozást és az Egységet, így innentől könnyen odaadhatjuk magunkat rövidtávú sikerélményért, közép és hosszútávú bukás árán. Ez lehet olyan emberrel nemi kapcsolat létesítése, akiről mélyen tudjuk, hogy nem ő Az, lehet olyan csoport, ahol többet adunk, mint kapunk, olyan rituálé végzése, aminek jelmondata, hogy „Ha beledöglesz, akkor is az enyém leszel!”, „Kapjam meg MOST, amit akarok, akár más kára árán!”. Szóval nagyon fontos itt a Jóság gyakorlása, a nem-ártás művészete és az ezekre való emlékezés.
Magasabb szinten megélve a hatást, teljesen újfajta pozitív mélységeket élhetünk meg, összetartozást a Párkapcsolatunkban és emberi kapcsolatainkban. Ha eddigre már nem pörgünk, nem küzdünk, mert rájöttünk, hogy eddig túltoltuk, és a világban is egyre kevésbé működik, megszűnik az az akadály, ami az elmúlt 25 évben elválasztott embert és embert egymástól. (Vénusz Skorpióban trigonban retrográd Neptunusszal Halakban)

Szeptember 28, szerda és Október 6, csütörtök között egy másik hatás is arra hívja fel a figyelmünket, hogy ’vesszünk el’ magunkban és lehetőleg másik emberben, emberekben is. Legyünk olyanok, mint a víz, áramló, műveljük a taoista ’wei wu wei’-t, a ’cselekvés nélküli cselekvés’-t. Magyarul a neurózist, a kontrollt, a nyüzsgést, önmagunk fontosságának és énhatárainak folyamatos hangsúlyozását kellene leépíteni, ebben az egy hétben is; pontosabban innentől kezdve, és innen már folyamatosan. (Vénusz Skorpióban trigonban Leszálló Holdcsomóponttal Halakban, szextilben Felszálló Holdcsomóponttal Szűzben)

Szeptember 29, csütörtök és Október 10, hétfő között mindezekben az átalakulásokban egy hatás nagyon felkarol bennünket. Kinyílnak a Rend és a Nemesség kapui a finomabb szférákban. Mindez könnyen lehet, hogy azzal párhuzamosan és azért, mert a fizikai síkon az ellenkezője kezd el ismét erősödni, ahogy fentebb olvashattuk. Akinek van igénye rá, olyan mintákból lehet részesülni, amik régóta elavultnak számítanak és nem elérhetőek. Vissza tudjuk nyerni önbecsülésünket, tartásunkat, de akkor, ha hajlandóak vagyunk izmozás és siettetés nélkül emelkedni, lemondva a Gyerekek és Állatok programjairól. Minden, ami ebben a fényszögben van, szöges ellentéte a mai dolgoknak, valahova 1890 Bécs vagy Párizsba tudnám helyezni, vagy még inkább 13-14-15. századi trubadúrokhoz, elő-reneszánszhoz. (Nap Mérlegben szextilben Szaturnusszal Nyilasban)

Szeptember 30, péntek és Október 7, péntek között a Merkúr bolygó fényszögkapcsolat nélkül halad majd a Szűz jegyében. Ebben az egy hétben is azt látjuk, hogy ne ugráljunk, ne kapkodjunk, szinte ne cselekedjünk. Egészen pontosan, tegyük a dolgunk, de ne érezzük azt, hogy „ÉN teszem!”. Ettől nagyon elszoktunk már, és ezért is lehet, hogy ebben az egy hétben itt tanácstalannak, elveszettnek, jelentéktelennek érezzük magunkat. Ha letesszük a l’art pour l’art szenvedést ebben, akkor észrevehetjük, hogy napi teendőink elvégzése időben és energiában bőven kivitelezhető; ami a fáradtságot, kapkodást adja, hogy közben egy párhuzamos belső monológot, mozit, hamis önmagunk fontosságát is végezzük. Ez is egy „tegyük a dolgunk” hatás, és ez is a „kevesebb több”. Megszoktuk a kizsigereltséget, saját magunk elmetevékenysége által; ha itt most nem vagyunk lenullázva ebben az egy hétben, az nem kellemetlen, hanem egyenesen üdvös. :)

fighting-dragon-for-lady.jpg

Aktuális híreink:

Szeptemberben online Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam indul! - Már most lehet jelentkezni a babity.richard@gmail.com emailcímen, és a honlapon a Kapcsolat menüpontnál. Bővebb információk ide kattintva érhetőek el: http://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Napi megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/Z%C3%B6ldk%C3%B6r-456993754510696/ 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

http://zoldkor.com/napi-megosztas.html

Megjelent az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

- Megjelent az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása