HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.03.01. 11:34 Zöldkör

Március hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

Március hónapja a szintézise lesz az elmúlt 9 hónapnak. Úgy is mondhatnánk, hogy eddigre megszültük magunkat; illetve meg kellene. :) 2016. augusztus 1-jén indult egy belül tekergő miazma. 2017 január-februárban leálltunk egy kicsit. Itt márciusban feltekerik a hőfokot: mintha szaunába mennénk. A szauna előtt is szinte teljesen levetkőzünk, itt is azt kellene. Levetkőzni számos blokkot, elakadt mintát, energiát, és a Kollektív mechanikusan szorító és egyre jobban szorító lendületét, nyomatékát. Ha ezt nem tesszük, egyre nőhet a hőérzetünk és a ficánkolásunk: mintha nagykabátban ülnénk a szaunában. Ha aktívan tesszük a bennünk elakadt minták oldását, és ellene megyünk a Kollektív mechanikusan szorító és gyorsító erejének, hihetetlen gyorsan (!) tudunk jelenleg Gyógyulni és a Fejlődni. Ebben a centrifugális erőben, ha ügyesek vagyunk, a korábbiaknál sokkal gyorsabban, és egyre gyorsabban jönnek fel a dolgok. Ha a 'kabátunkba', blokkrendszerünkbe ütközik ez, felizzunk és nagyon kényelmetlen. Ha nyitjuk a kabátot és levesszük, rengeteg méreg, beszorulás tud kijönni, és ami eddig a terápiás belső munkánkban hónapokig tartott, most hetek, vagy napok alatt is átmehet rajtunk. Remek, de emiatt ollónyitó időszak. Használjuk minél jobban és teljesebben, 'nyissuk a kabátot', nyissuk a belső világot, és hadd izzadjunk! Meg fogunk könnyebbülni. :) A kulcs belül, a Múltban, az elakadt mintáknál lesz!

Március 1, szerda egy alapvetően örömteli dologgal indítja a hónapot. Egy olyan hatás oldódik ki, mely február 15-e szerda óta volt aktív, tehát február teljes második felében hatott ránk. Ez az itt kioldódó fényszög február második két hetében afta-szerű izzást generált bennünk és a kollektív terében. Nagyon sokan lettek ebben az időszakban lázasok, lett fej, arcüreg, torok, vagy altesti területen valamilyen gyulladásuk. Általánosságban is növelte a frusztrációt, beszorultságot, és a tehetetlenség érzetéből eredően dühöt, akár agressziót. Ez a fényszög korábban eddig nem megélt Valódi én-t, ambíciókat, elfojtásokat kapart fel, és szivattyúzott fel ciklikusan. Itt a hónap első napján ez a csiki-csukis fényszög kioldódik, és részlegesen enyhítheti a tehetetlenség, frusztráció, izzás mintáit. Részlegesen, más hatások miatt egy ideig még ott lesz valamennyi düh, izzás, vörös energiák. (Mars Kosban kilép Bak Pluto kvadrátjából)

Március 1, szerda és Március 12, vasárnap között ugyanakkor a fent leírt hatás ellentéte lesz aktív. Március első másfél-két hetére ez a hatás le is szedál bennünket. Ha február közepétől valamiben tehetetlenek, türelmetlenek, és ebből eredően frusztráltak voltunk-vagyunk, innen szerdától olyan, mintha egy kis ópiumot, vagy morfiumot kapnánk, és teljesebben el tudhatjuk fogadni helyzetünket, megnyugodhatunk. Jó is, ha kihasználjuk ezt az időszakot itt március első felében, és itt még regenerálódjunk, pihenjünk, legyünk megengedőek, türelmesek és nyugodtak. Adjuk át a kontrollt az eseményeknek, és csak szükséges módon nyúljunk beléjük, egyébként sodródjunk a szó jó értelmében. Nem kell kapkodnunk, nem kell sietnünk vagy türelmetlenkednünk, mert csak mélyen bekaparunk a mocsárba. (Merkúr Halakban együtt Nappal)

Március 4, szombat és Március 14, kedd között ezzel párhuzamosan nagy átalakulások is történhetnek bennünk, és a külvilágunkban, környezetünkben is. Ha van valamilyen szanálnivaló bennünk vagy a terünkben, nyugodtan tegyük meg, ha valamilyen (akár régóta halogatott) orvosi beavatkozás vagy elintéznivalónk van, most lehet itt az ideje. Még mindig valamennyire a Múltunkban takarítunk, még mindig valamennyire utolérjük magunk, és higgyük el, most a felzárkózás ideje van. Ha ezt megtesszük, ha ebben ügyesek vagyunk, látszatra nem haladunk itt, de amikor már lehet menni, sokkal gyorsabban és teljesebben tudunk majd haladni. Ne akarjunk most még nagyon Újat, a Régi kipucolása már gyakorlatilag az Új. (Nap Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Március 5, vasárnap és Március 10, péntek között ennek részeként egy regresszióba is eshetünk. Eszünkbe juthatnak olyan dolgok, amik a Múltunk részei, és pro vagy kontra őrizgettük eddig, és akár a fizikai síkon is szembe jöhetnek Múltunk szereplői, helyszínei, szituációi. Mindenki nyugodjon meg, a manapság annyira divatos „feladatod van vele” helyett annyi a feladat, hogy hagyni kellene továbbáramolni. Annyi „feladatunk” van az itt fel és előjövő dolgokkal, mint amikor a fiók mélyén megtaláljuk a harminc éve őrizgetett kihullott fogunkat, a húsz éve őrizgetett szalvétagyűjteményt, vagy amennyi feladat van a húzott háromszáz forintos tartozásunkkal valakivel. Lehetnek itt álmaink, bevillanásaink, látomásaink, és ezek mind a tudatalattink fellökött Régi dolgai lesznek, és hát a tudatalattinak nem jó, hogy ott el van akadva, ezért löki fel.
Adjuk meg hát itt mindennek a figyelmet, legyen az fizikai dolog, személy, szituáció, érzés, gondolat, és ebben a jelenlétben, azzal, hogy Látjuk, hogy mi van, szépen tovább is tud áramolni, és mi megkönnyebbülhetünk, élőbbé válhatunk. Az elengedés itt a hangsúlyos, passzívan, hagyva. (Merkúr Halakban szextilben Plutoval Bakban)

Március 5, vasárnap ugyanakkor a hónap és az év első felének egyik legjelentősebb napja, annyiban, hogy itt indul hátra a Vénusz a Kos jegyében, és teszi ezt Április 15-ig. A Vénusz a finom, virágszálszerű, megengedő, selymes hölgyeket jelenti: ez egy olyan kép, amihez az időben jó 100-150 évet vissza kell mennünk, vagy párezer kilométert eldugott, még archaikus kultúrákba. Itt a Nyugati világban, már a fiatal, 13-15 éves lányok sem vénusziak, esetleg nagyon kevés helyen.

A Kos jegye a vadság, az állatok, a düh, az ego, a hirtelenség jegye a Zodiákusban, és a Vénusz jegye a Mérleg beszédesen szemben áll vele. A Kos és a Vénusz szemben álló, egymástól teljesen távoli jellegek. Most mégis a Vénusz ide szorul hosszú időre. A Korok létráján ez a 2016 novembere óta teljesen aktív Állatok Korának az energetikai megkezdője, kiteljesítője. Az Állatok világában a nőstény a csúcs, mint a fizikai élet továbbadója, és nincs Férfi és Nő. Férfi nélkül, mint erős adó és védelmező, nincs Vénuszi energia, hölgy. Vénusz nélkül nincs, mi motiválja a Férfit, így lesz ez ördögi kör.

Már a Gyerekek Korában, 1989 és 2016 között láthattuk a nemek eltűnését, ahol mechanikusan, bármilyen tudatosság nélkül mindenki aktívan tett azért, hogy a Nők és a Férfiak eltűnjenek. A Nők Korában, 1945 és 1989 között láthattuk a Férfiak eltűnését, és itt már megjelent a gyermekét egyedül nevelő anya, pontosabban az „utódát egyedül és küzdelemmel nevelő, boldogulását kereső nőstény” mechanikus képe, ahol a „férfi/hím időszakosan párosodik, utódot hoznak létre, elmegy vagy a nőstény zavarja el, majd a nőstény másik hímmel párosodik, újra utódot hoz létre, az új hím elmegy vagy a nőstény zavarja el”, és így tovább. Ezt szakszerűen úgy nevezeték el tompítva a mintát, hogy ’patchwork family’, patchwork család. Valójában szavanna, ahol a hím egyedül kóricál, a nőstény egyedül és küzdelemben neveli az utódát, utódait. A Gyerekek Korában már a párkapcsolat és az utód világra hozása is kompromittálódott, egye kevesebb embernek lett párkapcsolata és gyereke, hiszen „a Gyerekek még nem bírnak nemiséggel, amire nő és férfi egyesülése épülhetne” és „a Gyerekeknek ne legyen gyereke”.

Innen érkeztünk az Állatok Korába. Előszelei voltak már. 2014 során, tavasszal és nyáron a Mars bolygó beszorult a Mérleg jegyébe hónapokra, (ami teljesen analóg a mostani Kos Vénusszal), és azok igazán megvadult idők voltak. Számos ember hihetetlenül felizzott, és igazi párkapcsolat-gyilkos időszak volt, ahol a komfortunk nagyon megcsapódott.
2015 november-decemberben volt ismét a Mars a Mérlegben (szintén analóg a mostani Kos Vénusszal), és a Kollektív mechanikusan felizzott: jött az Ákos-botrány és a Kövér László-ügy. A nők dühös vadakként izzottak fel, hogy nekik senki ne mondja meg, hogy „gyereket vállalni”, „valakihez tartozni” és „beteljesíteni a női princípiumot”, és olyan hullámokat vetett az ügy, hogy milliárdos szerződések bomlottak, ment hetekig az amplitúdó. A dolog Állatias és ebből eredő teljes irracionalitása, hogy egész iparágak épülnek arra, mint talk-show-k, könyvek, spirituális csoportok, nők általi Facebook-megosztások és cikkek milliói, hogy a nők „megvalósítsák a Női princípiumot”, „gyereket vállaljanak”, „valakihez tartozzanak”, és esténként a munkahelyekről hazaérve kiégett nők százmilliói osztják meg egymással magányukat, elfáradásukat és hogy mennyire elegük van.

Hogy nők között az első kérdések: „Van-e pasi?”. Ha van, „Hogy vagytok?”, ha van gyerek, „Hogy van a gyerek?/Hogy vagytok?”. Hogy „a férfi legyen férfi, mondja meg!”, de ha megmondja, „Hé, nehogy már nekem egy férfi mondja meg!”. Hogy „Jöjjön a férfi, segítsen, legyen erős, vállaljon fel!”, de „Hé, nehogy már függjek egy férfitől, nem fogok senki segítségére szorulni!”.

Szóval volt már két turnusban elő-előszele, ahogy a Gyerekek Kora közelített a durvább és vadabb Állatok Kora felé, és 2016 novemberében beváltottunk. Volt is egy „Nők menete” világszerte, amit olyan hírességek promotáltak, mint Madonna, Charlize Theron, Scarlett Johansson, és az a közös bennük, hogy mindannyian a nőverő Sean Penn párjai voltak akár többször is önként és dalolva, ami egészen egzotikussá teszi az ügyet. A menetben életnagyságú péniszt hordtak körbe olyan felirattal, hogy „Csak a faszok félnek az erős nőktől”. Mindez a Kos témája.

Február eleje óta ez a Csapda, ami a fő lényeg energetikailag, szociológiailag és a Kollektívben: „Hogyan legyünk finom, virágszál, örömöket és harmóniát megélő Nők (Vénusz), úgy, hogy egyedül küzdünk, hajtunk, izzunk, és hajt valamilyen megmagyarázhatatlan centripetális erő, ami akadályoz a megnyílásban, odaadásban teljességében és hosszú távon (Kos)?”.

A Férfi energia eltűnése 1945 után egy unalmas, lusta, punnyadt világot teremtett. A Női energia ilyen eltűnése 1989-től és méginkább most hirtelen 2014-15-16-tól, és átcsoportosulása a Kos-Mars szintjére egy gyors, izzó, akár háborús világot fog teremteni hamarosan. A Kollektív Tudatban ez már korábban megjelent, és az előttünk álló 3-5 évben fog kiteljesedni, ahogy nőstények és hímek akár össze is csaphatnak: https://www.youtube.com/watch?v=1OwkoOwdZOU

Február elejétől ez a fő küzdés, és Március 5 és Április 15 között ez nagyon erős lesz, ahogy a Kollektív hasít be az Állatok Korába egyre mélyebben. Ebben az időszakban a „Tudatos Teremtés”, az „okosnak lenni” nem segít. Az segít, hogy egyénileg derítsük fel, hogy mi akadályoz minket belül és milyen minták a családfánkon a mezőben, ami efelé tol mechanikusan; hogy Állatokként nem-kapcsolódva, egyedül küzdve, a Kezdet szintjén maradva a dolgaink, izzunk, vadulunk, és küszködünk. Ez a fő feladat az év első felében, ezen blokkok megkeresése és kioldása. Az izzást különösen az is erősíti, hogy a Gyerekek Korának külvilágbeli kavalkádja már nem vonja el a figyelmünket, így befelé kell figyelnünk, és az felhozza azt, amire az elmúlt 20-25 évben nem néztünk egyénileg és kollektíven.

Március 6, hétfőn megszűnik egy olyan bolygóállás, ami pár hete szintén növelhette a legelső fényszögnél leírt izzást, frusztrációt. A Mars és az Uránusz együttállása a Kos jegyében felpörgethette mentális aktivitásainkat, piszkálhatott, hogy haladjunk, tegyünk valamit, de egyúttal ki is vonta az energiákat a fizikai síkról. Innentől számos korábban született ötletünk egyre inkább meg tud valósulni a látható fizikai síkon is, és ne lepődjünk meg, ha hirtelen számos korábban nagyon fontosnak és relevánsnak tűnő ambíciónk, tervünk, ötletünk egyszer csak eltűnik. (Mars kilép Uránusz együttállásából Kosban)
Ezen a napon ugyanakkor egy másik fényszögből is kilép a Mars, így amíg Kollektíven a fentebb leírt Kos Vénusz és az Állatok Kora tekeri az izzást, egyénileg-kicsiben valami kioldódik, ami hozzátett. Megvadulásunk, összezavarodásunk valamennyire enyhülhet ettől, ha tudatosak vagyunk és odafigyelünk. :) (Mars kilép Mérleg retrográd Jupiter szembenállásából)

Március 7, kedden egy másik valamennyire visszafogó hatás is kioldódik. Ha február végén kellett bármit ápolni magunkon, nyomottak, aluszékonyak voltunk, furán tompák, itt enyhülhet az is. Mintha a ködből érnénk ki, vagy az autónkat kihúznák a posványból, kicsit gyorsabban és konstansabban haladhatunk innentől. Melankolia, önsajnálat is ha volt rajtunk, nagyban csökkenhet, csak arra figyeljünk, hogy ne essünk át a Kos témáiba; hogy az eddigi lassúság, leszedáltság után kitisztulunk, ne kezdjünk el rohanni, kapkodni. (Nap kilép Neptunusz együttállásából Halakban)

Március 10, pénteken a Mars a Bika jegyébe lép, elhagyva saját jegyét, a Kos-t. Hivatalosan a Kosban van a legjobban a Mars, és a Bikában elméletileg beleáll a földbe egy kicsit. Valójában viszont a jelenlegi Kos Vénusz és az Állatok Kora Kos-Mars uralkodás miatt nagyon jó ez nekünk. :)
Egy kicsit megfontoltabbak lehetünk céljainkban, vágyainkban, ambícióinkban innentől, és tompítja az izzást. Igaz, hogy lelassíthatja a céljaink elérését, de egyúttal segít abban, hogy a plusz idő miatt gondolkodhatunk, hogy valóban akarjuk és mennyire az adott dolgot, illetve jobban örülhetünk, ha megkaptuk, elértük; nagyobb lehet a beteljesülés. Ugyanakkor, ha valamit tervezünk vagy építgetünk egy ideje, stabilizálódhat, elkezdhet látványosabban épülni, fejlődni.

Március 10, péntek és Március 15, szerda között felizzhatunk a nemrég elengedett Gyerekek Kora miatt is. Gondoljunk csak bele: az elmúlt 20-25 év a ’testvériség’, ’egyenlőség’, ’szabadság’, ’mindent lehet’ elveiről szólt, és 2014-15 elkezdte, 2016 pedig gyors kegyetlenséggel összezúzta ezt! Mint Gyerekek, akiknek mondják a bébizsúrban, hogy szedd a cuccod, indulunk haza, és mi úgy érezzük, el sem kezdtük még a bulit! Persze, hogy kiverjük a hisztériát, elárultnak érezzük magunkat; de a nagyobbak hajthatatlanok: „Megyünk haza!”. Ha ilyen gyermeki hisztériát, elszontyolodást érzünk magunkon ebben az egy hétben itt, az ennek a hatásnak a következménye. Az út előre vezet, a Felnövés felé; ez a Gyerekek Korában még a Valóság miatt tisztességből volt fontos, ha már emberi létformában vagyunk; az Állatok Korában már aktív bajokat tudunk megelőzni vele, legyen az egyéni egészségügyi, magánéletbeli, vagy Kollektív nagyobb események. (Merkúr Halakban-Kosban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 12, vasárnap és Március 23, csütörtök között ezzel párhuzamosan úgy általában elszontyolodhatunk. Az életünkkel, a világgal, ezt az előrejelzést olvasva, vagy bármilyen érthetetlen ok miatt. Azt érezhetjük, hogy „Most miér’?!”, vagy „Nemár’ hogy így legyen, hogy így van?!”. Mint amikor van valamilyen szándékunk, és máshogy sül el, mint szerettük volna. Ezt leginkább a szülők ismerik, amikor a gyerekük dolgára muszáj reagálniuk, és érzik, hogy sok vagy durva lett a reakció, vagy átérzik a gyerek fájdalmát, noha muszáj volt mondjuk fegyelmezni: Ez az érzés az, ami ebben a hatásban ott van. A szomorúsága, lehangoltsága mellett Emberré, érzővé, nosztalgikussá tesz minket. Ilyen az ’íze’: https://www.youtube.com/watch?v=ef-4Bv5Ng0w (Nap Halakban-Kosban kvadrátban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 14, kedden a Merkúr a Kos jegyébe lép. A Halak jegyében járva gondolkodásunkat, kommunikációnkat, ügyintézésünket szétfolyatta, akadályozta kicsit. Itt az impulzívabb Kos jegyében erővel töltődik, ezért is fontos, hogy március közepe átterápiázottabban, tisztábban, megfelelő irányba állva találjon bennünket, hogy a beindulás itt minden szempontból jó legyen. :) A Halak és a Kos határa a Születés területe a Zodiákusban, így a folyamatosan sokat emlegetett elnyomott Gyermeki részeink innentől élőbbé, mozgékonyabbá válhatnak, ami jó/jobb lehetőség integrálásukra. Lehetőség, hogy elinduljunk a Nemek, a Felnőttség irányába.

Március 14, kedd és Március 20, hétfő között néhány napra a Mars fényszögkapcsolat nélkül halad a Bika jegyében. Ebben a pár napban olyan ez, mint az autóban a sebességváltásnál, amikor nincs egyik fokozatban sem. Itt egy kicsit szusszanjunk ismét, ha bármi akadály van, ne erőlködjünk, hanem mint a víz vagy kerüljük ki, vagy gyűljünk össze előtte, várjunk, és pár nap múlva megoldódik majd a dolog.

Március 20, hétfő és Április 3, hétfő között ezen rövid megtorpanás után olyan két hét tud lenni, ahol szépen, megfontoltan tudunk építkezni, képviselni magunkat, akaratunkat. Bármilyen ügyintézést érdemes itt működtetni, és ha van valamilyen egészségügyi vagy lelkigyógyász dolgunk, akkor itt ebben a két hétben szintén jól tudunk tenni érte. A kulcsszó továbbra is, hogy legyünk olyan állhatatosak, lágyak, folyamatosak, mint a víz. (Mars Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Március 21, kedden a Nap a Kos jegyébe lép. Minden természetes kultúrában ez az Újév kezdete, mint csillagászati Tavaszpont. A gépi fejlődés előtt nagyjából innen indultak a hadjáratok, mezőgazdasági munkák, utazások: úgy általában az élet. Március hónapja a Mars bolygó nevéből ered, annak hónapja a Kos jegye. A Nap az Élet, a Teljesség, az Erő, a Világ, így az ő belépése a Kos jegyébe az Élet Kezdete is. Remek időszak emiatt Új Kezdetekre, Megújulásra!

Március 21, kedd és Március 28, kedd között viszont még csak érezni fogjuk ezt, de tenni érte kevésbé. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi dolgainkért felelős Merkúr erre a hétre egy Derékszögű Háromszög egyik csúcsát fogja alkotni, ami mindig a „radar alatt” időszaka. Itt arról van szó, hogy 2016 augusztus 1-től 2017 januárig ott volt egy miazmatikus izzás rajtunk, január-február és március első fele során ezt heverjük és gyógyuljuk ki. Itt március közepétől emiatt olyanok vagyunk, mint akit ért egy autóbaleset, hónapok lábadozása következett, majd utolsó pillanatban egy lázas fertőzés, aztán lábadozás tovább, majd visszamegyünk dolgozni. Természetes, hogy azt sem tudjuk mi van, tétovák vagyunk, és amihez nyúlunk, azt kicsit elrontjuk. Így ezen a héten már aktívabbak lehetünk, de adjunk még időt magunknak, és legyünk inkább lassabbak, körültekintőbbek. Ha keveset markolunk, sokat fogunk itt ezen a héten. :) (Merkúr Kosban kvadrátban Bak Plutoval, szemben retrográd Jupiterrel Mérlegben)

Március 22, szerda és Március 29, szerda között érdemes kimozdulnunk, randevúznunk, amennyiben szeretnénk párkapcsolatot. Meglévő párkapcsolatokban is érdemes lehet itt kicsit szusszanni egyet, alapvetően kellemes dolgokat csinálni, utolérni magunkat. Keressük és értékeljük a jól működő dolgokat a kapcsolatunkban, és úgy általában mindenki az életében; a nagy hibakeresés és nagy megoldások itt egy hétre most megpihenhetnek, szünetelhetnek. (Nap Kosban együtt retrográd Vénusszal)

Március 23, csütörtök és Március 30, csütörtök között ezzel szinte napra párhuzamosan lesz egy beindító, felemelő hatás is. Mint amikor a tv-ben az amerikai űrközpontban a rakétakilövésnél figyeljük, hogy gyűlik a hő, és megemelkedik a rakéta. Ez a fényszög is lényünk Újjászületésében segíthet, és jöhetnek olyan megéléseink, gondolataink, terveink, megoldási ötleteink, amik addigi önmagunk számára meglepőek lehetnek. (Merkúr Kosban együtt Uránusszal)

Március 26, vasárnap és Április 3, hétfő között megindulhat az igazi stabilitás, alapozás. Gyakorlatilag teljes január, február és március „Egyet a mamának, egyet a papának” jellegében telt, ahol is véget ért már a ’16 augusztusától ’17 januárig tartó miazmatikus izzás, és vártuk ennek ellentétét, a stabil építkezést. Január, február és március nagy része viszont ennek kiheveréséről szólt, és innen tudunk igazán elkezdeni építkezni! Tegyük is meg! (Merkúr Kosban-Bikában trigonban Szaturnusszal Nyilasban)

Március 29, szerda és Május 3, szerda között öt héten keresztül (!) létrejön egy Vénusz-Szaturnusz kvadrát. Volt már nekünk ilyenünk, január utolsó és február első hetében, két héten keresztül. A párkapcsolati, szerelmi, Emberi témáinkba tett energiákat akadályozza, a kvadrát csiki-csukis jellegei miatt.

Emlékszem, olvastam február elején egy ilyen témákkal foglalkozó oldalon, hogy nem hiszi el az illető, hogy miért nem látják az emberek a Vénusz-Szaturnusz kvadrát építő jellegét, és leszúrt valakit az írásában, hogy miért írja, hogy nehezíti a szerelmi dolgokat ez a fényszög. A kvadrát egy olyan fényszög, aminek az energetikája akadozó, csiki-csukis, és jellegeit tekintve a véres-gennyes kelés, a herpesz, a nemi fertőzés, a gyulladt epehólyag, a pattanás, a besült izzadtságszag kapcsolódnak hozzá fizikailag. Dinamikájában olyan, hogy mész az autóddal egyenesen, van egy 90 fokos kanyar, nem veszed észre, ezért beleszállsz az előtted lévő házba, lepattansz, aztán mész kontroll nélkül, lepattansz, megpördülsz, megint lepattansz. Egy kontroll nélküli örvény a kvadrát, ahol süllyedsz, küzdesz a kontrollért, elfáradsz, majd öntudatlanul lebuksz, és a kvadrát kiköp valahol fél-eszméletlenül.

Emlékszem, amikor ez a fényszög volt január végén-február elején, az egyik barátom küldött nekem egy cikket, hogy „Egy modern férfinak nincs szüksége nőre?” (itt olvasható). Egy másik barátom küldött egy cikket, ami a virtuális valóságban nézett pornófilm teljességéről szól, és ennek valószínű társadalmi hatásairól (itt olvasható). Egy harmadik barátom itt búcsúztatta el a barátnőjét pár hétre, hogy aztán nagyon furcsán alakuljanak az események. Egyikük sem emlékezett valószínűleg arra, hogy épp egy Vénusz-Szaturnusz kvadrátban vannak, vagyunk ott, mégis a Vénusz-Szaturnusz kvadrát ilyeneket csinál, tud. És itt volt, hogy bármilyen nemi közeledés gellert kapott, vagy akár egyenesen konfrontációhoz vezetett.

Szóval nem túl kedves-bájos ez a Vénusz-Szaturnusz kvadrát itt, de teljesen beleillik a cikk közepén taglalt Kos Vénusz témáiba. Itt a Szavanna és a Kultúra csap össze. Itt Minotaurusszá válunk, alul Állat, felül Emberré. Alul egyedül küzdővé, ahol minden kötöttség, közösség, kapcsolódás dühöt és vörös energiákat vált ki, felül pedig a Rend, a Teljesség érzetét.

Volt már nekünk ilyenünk, 2016 augusztus 1-től 2017 januárig, ahol Jekyll és Hyde-ként küzdöttünk belül; itt április Kívül szól erről.

Finomítsuk, hűtsük magunkat, és Kívül törekedjünk a konszenzusra, békére, együttműködésre, Rendre; belül pedig oldjuk magunkban a dühöt, frusztrációt, kiábrándultságot, haragot. (Kos-Halak-Kos Vénusz kvadrátban Nyilas Szaturnusszal)

Március 30, csütörtök és Április 13, csütörtök között ugyanakkor egy hatás két hétig segít nekünk abban/ebben, hogy energiáinkat megfelelően le is tudjuk vezetni, földelni. A január-február fordulóján lévő fentebb leírt Vénusz-Szaturnusz kvadrát a levegőben lógott úgymond; ez a fényszög segít, hogy ami feljön, ne magunkban izzon, ne a másikra köpjük. Keressünk magunknak elfoglaltságot, elsősorban a fizikai síkon, a fizikai testünkön keresztül. Menjünk el kapálni, sportolni, természetet járni, társadalmi munkában szemetet szedni, óvodát festeni: a lényeg, hogy használjuk a fizikai testünk, és ne akarjunk nagyon érzelmezni, lelkizni, gondolkodni. Mint régi egyszerű falusi világban, csináljuk a hasznos, lényeges, földelt tennivalóinkat, és nem lesz idő, lehetőség, energia, hogy savasodjunk, l’art pour l’art kínlódjunk. (Mars Bikában trigonban Plutoval Bakban)

Az előrejelzést ötvözve egy hagyományos cikkel, rendhagyó módon pár gondolatot leírnék még ide, hogy segítsen megérteni, hogy mi történik a Kollektívben, és ezáltal az egyének belvilágában és lokális életében.

A Férfi-Női sztoriban az első probléma a 17-18-ik században indult, amikor a férfi először mást küldött maga helyett a háborúba, amikor a férfi az első gépen megnyomta a gombot. A Harc, az Erő, az Építkezés a hagyományosan Férfi témák, és a 17-18.században az Uránusz energetikájának megjelenése miatt ezek eltörtek. Az Uránusz a Pán Péter, a Funkcionáló Gyermek, aki érzelmek és fizikai sík földelése nélkül halad, épít, ’fejlődik’.

Az első geller tehát a Férfiakhoz kötődik, és a mechanikus hatások miatti gellerekhez: úgy mint, lustaság, kényelem, félelem, mohóság. „Minek kockáztassam az életem, ha adómból mást is küldhetek harcolni, minek erőlködjek, ha a gép megcsinálja a munkát?!”. Itt indult a Férfiak satnyulása.

Aztán a Második világháborúval a világ Férfi-populációjának nagy része kipusztult, mely még az Első világháborút sem heverte ki. Itt váltunk be tyúk vagy a tojásként a Nők Korába. A férfi a Szellem és a Férfi témáiból lecsúszik itt, és a Nő először még kényszerből beáll Férfinak; hogy működjenek a dolgok, hogy Rend legyen.

Aztán ott felejtődik. Ő lesz a döntéshozó, a főnök, a gravitációs központ. 1945 és 1989 között ilyen új-’férfiként’ már nem perspektívája lányának, és útjában van fiának. Fiának már nincs ott a Férfi, aki kihúzná Anya fészkéből, és önállóvá, gravitációs központtá tenné. Fiának már nincs olyan Anyja, aki tiszta, puha Otthont, Bázist, Fészket, Alapokat adna, hiszen nincs ott a Férfi, aki a mammutot leütné, a kardfogú tigrist visszaverné.

Megjelent az első generáció töketlen férfi. A töketlen férfigeneráció egy puha és finom Anya nélküli vadóc lánygenerációval találkozik. Ők, ezek a fiúk és lányok az 1970 és 1984 között születettek. Az egyedül küzdő Anya Férfi, Apa nélkül pótolni akarja, amit Apa hiánya jelent, és mindent megad, tolja gyermekét. Neki és gyermekeinek viszont Apa, Férfi kéne. Különösen a lányoknak.

Így lesz az 1945 és 1984 közötti nő-generáció ’éhes’ a Férfi-energiára: ami évezredekig a Munka és a Spiritualitás volt. Hogy éhségét csillapítsa, ez a generáció nő megindul ebbe az irányba. Konkurenciája nincs. Apja-Férje kihalt. Fia érdekes kérdés. Anyai biológiai, öntudatlan ösztöne, mely az élet megóvásáról és nem kockáztatásáról szól, fiát már kezdetektől kasztrálja: „Ne hangoskodj!”, „Ülj rendesen!”, „Tanulj csendben, írd meg a leckéd!”, „Ne durváskodj!”; és kiöl minden kezdeti ambíciót, tesztoszteront, férfi-csírát. Létrejön 1945 és 1984 között a történelem első igazi kasztrált fiú-generációja. Anya nem elég okos ahhoz, hogy kiengedje ekkorra már fullasztó és elemésztő fészkéből. Apa meg nincs ott, hogy Anyának szóljon: „Állj, innentől ő már az én területem, az én feladatom!”, ahogy ment ez évezredeken keresztül.

A Nők Kora kiteljesedhetett. 1945 és 1989 között a Nők Kora mindenről szólt, ami Női: építkezés, érzelmek, társadalom, egymás segítése. Biztonsági játék.

Ez a generáció felnőve, és világra hozva az első új generációjukat, létrehozta a Gyerekek Korát. A társadalom gerincét eddigre már Férfi-energiát nem ismerő nők és kasztrált fiúk alkotják. A nők és nagymamák lubickolnak. Létrejön az első generáció, ahol nagyszülőkként ők Matriarchaként uralkodnak; nagyapa vagy meghalt, vagy elment, vagy teljes kasztrálásban él.

Az újabb fiúgeneráció továbbra is teljes kasztrálásban, de innentől ’rázzák nekik a csengőt’: ez a matériával való elhalmozás és az elektronika. Az újabb anyák, az Apai-Férfi energiák hiánya miatti bűntudatból, és saját Női energiák hiánya miatti bűntudatból materiális szinten elárasztják gyermekeiket, és „Mindent lehet!”.

1989-re már két generációnyi Férfi-energia nélküli éhes nő áramlik Férfi-éhségét csillapítva a Munka és a Spiritualitás területére. Megkezdődnek az „egyenlő esély” programok és évezredek óta nem látott mértékben és módon kicserélődik a lelki életet élő csoportok és munkahelyek közönsége: férfiakról nőkre.

Mivel a Női energia Vénuszi és Hold jellegeiből adódóan mindig ’horpadtabb’ hogy befogadjon, a nők a Férfienergia kívülről való hiánya miatt úgy kívánták megoldani hiányukat, hogy Férfiakká váltak. Illetve próbáltak, próbálnak. Olyan ez, mintha magunkat ölelgetnénk.

Egyre erőteljesebben és teljesebb mértékben zajlott ez a folyamat, egyetlen ok miatt. Nem volt ott Férfi, akivel ütközni lehetett volna. A világot eddigre már olyan ’férfiak’ irányítják ’45 után születve, akik már kasztráltak, és hát sejtszinten a legmélyén ez a program izzik: „Anya, a nő életet adott; anyának, a nőnek mindent!”. Ha valaki férfiként foglalkozik önismerettel, nagyon tisztán megtalálhatja magában ezt a réteget. És mivel nincs Apa-Férfi, ezért nincs is másik biztos talaj, csak Anyáé. Emiatt a férfiak nem-konfrontálódtak, hanem vígan és dalolva engedték át területüket, mint Munka és Spiritualitás.

Innen önként, ’Anyára’, a nőre bízva magukat mentek vissza a gyerekek állapotába: számítógépezni, a barátaikkal lógni, sportolni, néha önkielégíteni egyedül.

A nők pedig a nagy Férfi-éhségben férfivé váltak, és átálltak a Vénuszi finom kecses, és a Hold-i Otthon, család, érzelmek, fészek, befogadás szintjéről. Itt még az Új izgalma, az Új területek felfedezése miatt nem látták, mekkora a csapda.

Aztán 1989 és 2008-2012 között a Nők játszóterévé vált a világ. Ebben a húsz évben a nők megtalálták a férfiak ’manzárdját’, és szobáról-szobára feltérképezték. Kocsmázás? Pipa. Motorozás? Pipa. Egyéjszakás kaland? Pipa. Vezérigazgató? Pipa. Politikai karrier? Pipa. Nagyon halkan, és nagyon csendben nőtt az Üresség, mindkét nemben.

Aztán ahogy a nők felfedezték a férfiak játszótereit teljesen, hirtelen üresnek és egyedül érezték magukat. A Férfi-oldalon állva észrevették, hogy hoppá, nincs senki a Női oldalon. Innen kezdték noszogatni a férfiakat: „Menj gyesre te!”, „Mosogass el te!”, „Vegyél fel rózsaszín ruhát!”, „Beszélj az érzéseidről!”. Felborult minden.

A férfiakat, a kasztrált fiúkat mindez nem érdekli. Minden gyerek és férfi elvan egyedül, így a férfiaknak teljesen oké az, hogy dolgozgatnak, haverozgatnak, gépezgetnek, néha rárántanak maguknak. Kicsit, ismétlem, nagyon kicsit hiányzik az érzelem, kicsit, nagyon kicsit hiányzik, hogy ne legyenek egyedül. De még nagyobban erősebb az, hogy a ’Női Csapda’ bezárult.

A ’Női Csapda’ az, hogy nőként a fiamat kasztrálni, beszorítani, hogy ne legyek egyedül mivel nincs ott a Férfi, az Apa, majd amikor ő elkezdi ezt működtetni, és gyerek marad, beszorul, elkezdeni piszkálni, hogy „Miért vagy gyerek?! Miért nem mész dolgozni?! Miért nem vagy ambiciózus?!”.

És akkor a kasztrált felnőtt fiúk azt mondják félszegen: „De hát te mondtad, hogy viselkedjek rendesen…De hát te mondtad, hogy ne menjek sehova…”. „Igen, de most máshogy mondom!”. És a kasztrált fiúk összezavarodnak. Felveszik a ruhát, elmennek állásinterjúra….És ott találnak 15-20 ambiciózus, öt nyelven beszélő, Apa-hiányos küzdő-pörgő lányt. Akik korábban érésük miatt többet tudnak, és a Nők és a Gyerekek Korának "egyenlő bánásmódja” miatt nagyobb eséllyel indulnak. A fiú vagy nem kapja meg az állást, vagy alacsonyabb pozícióban. Aztán látja a magasabb pozíciójú lányt elmenni szülni, és elgondolkodik: „Ha elmegy szülni, akkor miért nem én kaptam, kaphatnám a helyét…?”. „Ha menstruál, ha a wc-ben sír, ha állandóan lelkizik, aztán elmegy szülni; mi értelme ennek az egész munkahelyi mizériának?!”. „Ha nőként azt mondja, hogy én legyek a sikeresebb, legyen több pénzem, legyen elég pénzem gondoskodni róla és a gyerekről, akkor minek versenyez velem, elvéve azt a munkát, amivel erős, sikeres, nőről-gyerekről gondoskodó Férfi lehetnék…?”.

És a fiatal fiúk itt 28-30-35 éves korra megzavarodnak.

Azt látják, hogy van egy teljesen zavarodott, izzó nőgeneráció, aki versenyez vele. És ez nem egy tisztességes verseny, mert erejét nem használhatja. Ha bármit mond, „diszkrimináció”. Ha azt mondja a nőnek, ne legyél már ennyire kib**** férfias, akkor vagy bírósági ügy lesz, vagy oda a randi. Ha a nő mondja ezt a férfinak, akkor igaza van. Ha a nő mondja a férfinak, hogy menjen gyesre, az korhű, ha a férfi a nőnek, az nemi elnyomás, és idejétmúlt. És a fiú-férfiak nem hülyék, csak kasztráltak.

Aztán a fiú-férfinak lesz egy pár kasztrált kapcsolata, és belelát a nők szenvedésébe. Hogy a nők mindig szenvednek. Ha nem sikeresek Férfiként, azért, ha sikeresek Férfiként, akkor azért; mert nem Nők. Azt látják a férfiak a kapcsolatukban, hogy egyik kézzel ambicionálva vannak, hogy menjenek dolgozni, keressenek sok pénzt, a másik kézzel már csörög is a telefon, hogy miért nincsenek otthon, és hol vannak már. Egyik kézzel azt látják, hogy a nőknek a rosszfiú kell, a másikkal, hogy a jófiú.

És itt jön a lényeg: a férfinak kell az érzelem, a férfinak kell a kapcsolat. De egy dolog még jobban kell: a nyugi.

És a férfiak ebben a kutyakomédiában adaptálódtak itt 2016-ra. Rájöttek, hogy ha segítik a nőt, hogy Férfi legyen, spirizzen, kiteljesítse a karrierjét egyik részről maguknak csinálnak konkurenciát, másikról a nő nem lesz boldog, sőt, elégedetlen. Rájöttek, hogy ha nem segítik a nőt, hogy Férfi legyen, építse a Karrierjét, hogy Megvilágosodjon, hogy elmenjen egy évre világkörüli útra, akkor diszkrimináló rohadt szemetek. És elkezdenek számolni. „Ez nem éri meg…”.

A csavar a dologban, így 2016-ra, hogy ez a generáció férfi már kicsit kijött a korábbi dolgok ’varázsából’. Már adaptálódott: saját magához. Már nem annyira rezzen össze Anya szavára, már nem annyira üti meg, ha nincs szex pár hónapig. Már elvan egyedül.

És ennél nagyobb Átok nem is lehetne a nőknek, akiknek lételeme a kapcsolódás. A nők jelenleg két átok alatt nyögnek: az egyik, hogy a férfiak befásultak ebben a „nők Férfiakat játszanak” kutyakomédiában. A másik átok, hogy a nők rájöttek, hogy soha nem fognak elérni ’Oda’. Még ha amerikai elnökök lesznek, ha multi-királynők, megvilágosodott tanítók, és megy a színjáték, akkor is ahogy a közönség ’hazamegy’, és este álomra hajtják a fejüket, egy dolog a fontos: „Ki van itt mellettem…?”

És a legnagyobb átok: senki. Vagy senki, vagy olyan valaki, aki töketlen, kasztrált férfi. És nőként nem vesszük észre, hogy egyik kezünkkel nap mint nap kasztrálgatjuk a férfiakat, majd a másikkal azokat a mogyorókat próbáljuk morzsolgatni, amiket éppen most vágtunk le, hogy ösztökéljük a férfit, hogy legyen Férfi.

Így mondható el a női program mostanra: „Legyél Férfi, de úgy, ahogy én szeretném, és nehogy veszélyeztesd azokat a területeket és érdekeltségeket, amikben én próbálok Férfi lenni; nőként”.

Én azt látom a környezetemben, hogy a férfiak kezdenek rájönni ennek az összefoglalt egy mondatnak az idétlenségére. És jó esetben ez nem haragot vált ki az emberből; hanem együttérzést.

A férfiak látják ezeket a Vörös, pörgő-hörgő nőket, akik üvöltenek egész nap, bizonygatnak, küzdenek, megvalósítanak és ’fejlődnek’, és kezdik látni, hogy valójában egy riadt néhány éves kislány keresi: az Apját.

És ettől az egyik típusnak végképp elmegy a kedve a nőktől, hogy „Nemcsak agresszívek, de hülyék is!”, és leszámolnak a nőkkel. Ez nyilván nem a kívánatos típus és állapot.

A másik típus ebben az állapotban lágyan és csendben oda tud szólni a nőnek: „Figyelj, miért jó ez….? Én tudnék lenni az a Férfi, akit keresel, de a lábamon állsz…Te vagy az, aki riadtan átszaladt és leült abba a székbe, ahova egyik kezeddel azt szeretnéd, hogy én üljek ott, a másikkal pedig markolod a karfát.  Engedd, hogy lehámozzam az ujjaidat, engedd, hogy beleüljek a székbe, és bízz bennem, hogy Te is jó székbe fogsz ülni. Hisz’ már látod, hogy itt csak üres Küzdelem van…”

És a szerencse akkor jön el, ha van egy férfi, aki kígyószelidítőként képes ezt suttogva, de erőteljesen kimondani, és ha van egy nő, aki rájött ennek a küzdelemnek és saját küzdelmének a riadt, értelmetlen, romboló, sehova sem vezető mivoltára.

A nők nagyon nagy része belül már tudja, hogy ez egy romboló, értelmetlen zsákutca-küzdelem. És ugyanilyen nagy része kívül még mindig képtelen abbahagyni.

Ahogy a Férfiaktól indult ez az egész, a 17-18.században, úgy a Nők kezében van most mindez.

Tudsz-e odaadó lenni? Tudsz-e lágy lenni? Vissza tudsz-e vonulni, újra teret adni a férfiaknak, hogy Férfiak lehessenek, és te Nő? Ezek a kérdések most.

Jelenleg hímnős nők vannak. Vörösen, üvöltve-pörögve élnek, és közben mennek a ’Nő-műhelyekbe’. Ez így nem működik; ez nem így működik.

Az átadásnak egzisztenciálisnak kellene lennie.

És most a Kollektív mindez ellen dolgozik. A Gyerekek Korának moSZolygós, bágyadt, semmi-sége után felgyorsulnak az energiák. Férfi és nő jelenleg szembe-találja magát egymással. Ha elég okosak, ebben lehet ölelkezni; de meg is lehet egymást támadni.

Kisszámú ember okosan és belső frusztrációján, tehetetlenségén, eddigi mintanélküliségén dolgozva ölelkezni tud, Egyesülni. Nagyszámú ember a Kollektívban azt látja és érzi majd, és már most is, hogy elvették a reményét a Nők és Gyerekek Kora után, és érzi ennek a két megelőző kornak a nem-valódi, mesterséges jellegét.

A Női Erőnek most nem kifelé, aktívan kellene megtörténnie. Hanem a fegyverek, kalapácsok, laptopok, projektorok, plakettek letételével. Ki lenne viszont annyira erős, hogy bevallja: „Elcsesztük az elmúlt 70 évet…Elcsesztük, hogy Férfit akartunk, és ezzel még a lehetőségét is kiszorítottuk három generáció alatt a Férfinak…Anyaként, nőként. férfi-nőként…”.

A másik út, hogy a Férfiak erőre kapnak, és a Nőkkel átmenetileg nem törődve felmásznak a Munka és a Spiritualitás, a Lélek létráján. Közben nem törődve az üvöltéssel, pörgéssel-hörgéssel, méricskéléssel. És amikor a Helyükön vannak, akkor megállni, odafordulni, és súgni: „A lábamon állsz….Szeretnél a helyeden lenni? Menj…Én tartom itt a frontot.”. Ha szerencse van, akkor helyreáll a béke, a rend, az energiák egészséges és harmonikus áramlása.

Aki ebben van, és vagyunk néhányan, kevesen, ott ebben a nők vért izzadnak, a férfiak pedig a nők miatt izzadnak. Értük, és együtt izzadnak, hogy aztán kiizzadva a savat, átengedve a sárkányt, eljöhessen a Béke.

Ez a két kiugrási irány van a Kollektív folyójából. Lehet dühöngeni, deprimálni ezeket olvasva: az pont ez a minta, az pont az Állatok Kora, a Kos és a Mars vörös és küzdő témái... :)

A következő fél évben kellene a Férfiaknak és a Nőknek külön-külön, magukkal foglalkozva, és együtt párként rendbe tenni ez.

160920-mr-mrs-smith-hp-lg.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/.

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

Kapható az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' című könyv: 

Átvehető személyesen, időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 forint, Terjedelem: 320 oldal. Az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' könyvvel együtt a két könyv ára 4 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-az-asztrologiai-onismerethez.html

komment

süti beállítások módosítása