HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2017.12.01. 12:42 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2017

December hónapja meghozza azt a megkönnyebbülést, amire nagy szükségünk van október és november túlhajtott, túlfeszített energiái után. :) Kitisztulhatnak képek, témák, kapcsolatok, és nagy hálával tudjuk fogadni feszítő hatások kioldódását, feltöltő hatások érkezését. Ha ügyesek vagyunk, az év utolsó hónapjára meg tud érkezni hozzánk a Béke, és ebből a következő évben tovább tudunk majd építkezni. :)

December 1, pénteken a Vénusz bolygó a Nyilas jegyébe lép! November 8-án lépett a megelőző, Skorpió jegyébe, ahol számára nagyon ellentétes energiákkal és közeggel találkozott. A Vénusz lágy, selymes, nagy felületen elérhető, kulturált, földelt jelleg, a Skorpió területe pedig savasabb, tekergőbb terület. A Skorpió Vénusz archetípusa olyan, mint egy afta a szájban, egy furunkulsus, egy nemi fertőzés, egy viszkető csalánkiütés. A Nyilas jegyébe érve az Emberi Kapcsolatainkért, Társadalmiságért, Párkapcsolatokért és Kulturáltságért felelős bolygó sokkal-sokkal békésebb területre ér maga szempontjából, és ezek a címszavak elkezdhetnek Nemesedni, Emelkedni, kiegyensúlyozódni.

December 1, pénteken a Mars bolygó eléri a Mérleg 25-ik fokát. Október 23-án lépett a Mérleg jegyébe, ahol is saját jegyével, a Kossal szemben áll, halad. Ahogy a Vénusz a Skorpióban, a Mars a Mérlegben is hergelő, feszítő, bepörgető energiákat sugároz. Az, hogy eléri ’Nagytestvére’, a Skorpió vonzáskörzetét azt jelenti, hogy innentől kevésbé fogja támadni, cincálni és perzselni a lágyabb és finomabb Mérleg jegyét.

December 1, péntek ugyanakkor egy másik fordulópont is. Egy újabb hergelő és összezavaró hatás ér a csúcspontjára, hogy innentől napról-napra távolodjon, oldódjon. Újabb enyhüléseket fog adni Emberi, Társadalmi és Párkapcsolati témákban. (Mérleg Mars fokra pontosan szemben hátráló Kos Uránusszal)

December 3, vasárnap és December 22, péntek között majd’ egy hónapig hátráló mozgást fog végezni a Merkúr bolygó. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, életünk mindennapi rutinjáért felelős bolygó retrográd időszaka alatt mindig kicsit extra időt és erőforrásokat kell adni a közlekedésnek, ügyintézésnek, és lehetnek furcsaságok, elcsúszások egyeztetésekben, együttműködésekben is.
A Merkúr a Gyerekek bolygója is, így ilyen időszakokban könnyebben megbetegedhetnek, nehezebb lehet velük bírni, így legyünk velük kíméletesek és támogatóak ezekben a hetekben.

December 6, szerda és December 14, csütörtök között a december eleji enyhülés ellenére is kicsit megbillenhetünk. Az Emberiségbe, Emberségbe, Párkapcsolatokba/Párkapcsolatunkba, Együttműködésbe vetett hitünk meginoghat kicsit. Ez itt egy teljesen deluzórikus, megtévesztő hatás. Annyira sok volt úgymond az elmúlt két hónap, a 2015 őszétől idáig terjedő támadó-széthulló hírek és zavarok; annyira sok volt az október-november során behorpadt-megroppant energia a nemekben, a normálisságban, a bizalmi kérdésekben, hogy az elménk úgy védekezhet, hogy lenulláz minket, és ezen témák relevanciáját. Így akar megvédeni bennünket. „Ne kapcsolódj!”, „Harcolj!”, „Nincs értelme ennek az egésznek!”, „Legyél inkább egyedül, az a biztos!”. „Minek tennéd ki magad te is bántásnak, diszkomfortnak?!”
Gondolhatjuk ezt a Női és a Férfi oldalon is. De hát emberi lényként a célunk és feladatunk a Kapcsolódás, így ha lehet, ne adjuk itt fel ezt teljesen, csak szusszanjunk, fújjunk egyet. December első két hetében ez a megrottyanás is azt jelzi, hogy az igazán hergelő dolgok, a Mérleg Mars és a Skorpió Vénusz olyanok, amiken már túlvagyunk. (Vénusz Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

December 8, pénteken egy fényszög kioldódása segít egy ehhez hasonló kataton, melankolikus, extrán fáradt állapotból kijönni. Innentől az évben már ne fizikailag, a külvilágban akarjunk nagyot pörögni és alkotni, hanem inkább energetikailag, finomabb síkokon. Idén nagy dolgokat már nem tudunk és nem is kell véghezvinni, nyerjük vissza inkább az elmúlt két évben és főleg az elmúlt két hónapban elvesztett Hitünket az Emberekben és magunkban. (Kioldódik Nyilas Nap és Halak Neptunusz kvadrátja)

December 9, szombat szintén egy olyan nap, ahol az öröm-fanfárok felharsanhatnak! A Mérleg jegyéből a Skorpióba lép a Mars bolygó.

A Mérlegbe lépését így prognosztizáltuk még szeptember 28-án:

„Október 23, hétfőn ugyanakkor a Mars is jegyet vált, a Mérleg jegyébe lép. Legutóbb 2015 november 13-án lépett a Mérleg jegyébe. Ez a dátum mindenkinek ismerős lehet: ezen a napon történt a Párizsi terrortámadások, és ez a nap nyitotta meg a már két éve zajló folyamatot. 
A Mars csapást, támadást jelent, a Mérleg pedig az Életünk Harmóniája, Kulturáltsága, Kecsesség, Finomság. Gyakorlatilag teljesen inkompatibilis a Mars és a Mérleg jegye. Ennek komplementere a Kos jegye és a Vénusz bolygó, ami szintén ismerős lehet, mert a most 2017-es év gyakorlatilag első hat hónapjában a Vénusz a Kos jegyébe ’szorult’. 
Ez a másfél hónap, amíg áthalad a Mars a Mérleg jegyén szintén vadítani, pörgetni fogja a dolgokat, a Társadalmiságot, a Kapcsolatokat, és különösen a hölgyeket, mert a Mérleg alapvetően őket jelenti. Emlékezhetünk, 2015 november-decemberében volt az Ákos és a Kövér László-botrány, amikor is a nők és a női szerepek témája hihetetlen indulatokat eszkalált, és végül teljesen túlnőtte magát a közbeszédben, és érdekes módon a gazdasági életben is, mint átalakítások, szerződésbontások és átrendeződések.

Október és november hónapja nagyon erősen az Emberi kapcsolatok és Emberi témák működéséről, együtt és külön működéséről fog szólni.”

Így utólag már látjuk, hogy hatására Október és November hónapja valóban az Emberi Kapcsolatok és Témák működését és együttműködését kérdőjelezte meg, valóban volt a nemi szerepekről, férfiakról-és-nőkről szóló botrány, mely megosztottsággal, sőt, még szerződésbontásokkal, gazdasági életbe átgyűrűző dolgokkal is járt.

Az, hogy kijön innen a Mars, és a Skorpióba lép, nagyon, nagyon jó dolog.

December 9, szombaton egy másik hihetetlenül örömteli dolog lesz! Véget ér, feloldódik-kioldódik egy olyan hatássorozat, mely egészen Szeptember 7-étől, három hónapja cincálta a Társadalmi, Férfi-Női és Párkapcsolati dolgokat. Ez a nap az utolsó akkordja. Innentől is lesz még egy kicsi, a Skorpió Jupiter és a Skorpió Mars hője miatt, de a ’lágy’ részeket már nem annyira fogja marcangolni és szétszedni, mint október-november során. :) (Mars és retrográd Uránusz szembenállása kioldódik)

December 10, vasárnap és December 15, péntek között a Nap és a Merkúr bolygók együttállnak a Nyilas jegyében. Nagyon jó ez. A Nap létezésünk alapjai, magja, az Én témái, a Merkúr pedig mindezek működéséért felelős. A Naprendszer első két bolygója reprezentálja azt, hogy vagyunk és történünk. A Hit, Remény, Jövő, Bőség jegyében, a Nyilasban megtölthetik végre egy kicsit Nemesebb témákkal és energiákkal a szétszedett kollektívát és egyéni életeket október és november után.

December 11, hétfő és December 21, csütörtök között a torz és perverz aktivitások, ideák és energiák után már nem csak egzisztenciálisan tisztulhatunk meg és indulhatunk emelkedésnek, hanem funkciókban, dinamikában is. Rá fogunk jönni itt, hogy nem minden a harc és a mocsok, bár itt még azért szemben is úszunk egy kicsit az árral továbbra is. Nincs virágcsokor, nincs bonbon, mégis valahogy egy kicsit letisztulunk, de az igazi lendület és száguldás nem olyanok, amik lesznek, vagy akár amik kellenének itt nekünk. (Nap Nyilasban trigonban retrográd Kos Uránusszal)

December 11, hétfő és 2018.május 28 között lesz egy hat hónap (!) hosszúságú monstre fényszög. A legtöbb fényszög maximum néhány hét hosszúságú, így ha van ilyen több hónapos, az mindenképpen kiemelt figyelmet kíván tőlünk.

Az egyik tényezője a Skorpió Jupiter. A Skorpióba a Jupiter 2017 október 11-én lépett, és úgy prognosztizáltuk, hogy „a Skorpió a Titok, Bűn, Szexualitás területe, és az ide belépő Jupiter kifelé-felfelé ható erőteljes energiáival olyan lesz, mint a dinamit a toi-toi wc-ben, és felhozza-felhajtja a mélyben lévő dolgokat”. Felhozta. Aki lát híreket és közösségi médiát, az tudja.

A másik tényező a Bak Pluto. A Pluto 2008-ban lépett a Bak jegyébe, ami Rendet, Stabil Alapokat, Kereteket, Évezredes Hagyományokat jelent. A Pluto légkalapácsként elkezdte szétverni és forgatni a betonszilárd alapokat; ez volt a Nagy Gazdasági Válság 2008-ban, amiből gazdaságilag még csak-csak, de emberileg-társadalmilag-politikailag azóta sem sikerült kilábalni. Eltűnt a kis ego-knak önmaguk mindenhatóságába vetett hite, és rájöttünk, hogy mennyire sérülékeny lehet, amiről azt gondoltuk, hogy garantált jólét és rend.

Ez a két dolog önmagában eléggé apokaliptikus lenne, de ami ’megkavaró’, az a szextil fényszög közötti. Ami egy Vénuszi, selymes, lágy energia. És hivatalosan és nem hivatalosan is segítő.

Ez a fél év, amíg a fényszög hat, A Bak Pluto és a Skorpió Jupiter szextilje kiviszi a végletekbe a dolgokat; amikor már magunk kívánjuk a Rendet egyik oldalról, a másikról pedig a kontrollt akarjuk elengedni. Önmagunk és életünk irányításának illúzióját, és önmagunk nagyságába vetett torz eszmét.

Ez a fényszög olyan lesz, mint október és november volt, de már nem annyira kíméletlenül és választás nélküli harc és mocsok. A szextil miatt benne lesz a Választás lehetősége is azért. Ha rájövünk a világ sérülékenységére és a nagyon vékony kamu-felszín alatti Állatiasságára, akkor elengedve a kontrollt és a gőgöt, megjelenik a lehetőség az Alázatra; és ebből eredően az Emberségre. A valódira. Ha mindenki tombol, akkor annyira túltelítődik a dialektika, hogy akarjuk a békét. Ha mindenki egyedül küzd-pörög-vinnyog, akkor a minőséget és a kapcsolódást akarjuk. Ez fogja meghatározni 2018 első felét; hogy kicsit megszeppenve a szó jó értelmében, pislogunk, és elkezdünk azon dolgozni, hogy kicsiben hogy legyen rend: ami majd a Bak Szaturnusz témája is lesz párhuzamosan.

December 13, szerda és December 17, vasárnap között a fentiekben látott enyhülő jellegek és fényszögek sorába egy újabb lép. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért és mindennapi rutinunkért felelős bolygó az életünk harmóniájáért és emberi kapcsolatainkért felelős bolygóval áll együtt a Hit, Remény, Jövő, Bőség területén. Amennyire horrorisztikus volt október-november, december annál több ennek másik oldalán lévő fényszöggel teli. (Vénusz Nyilasban együtt retrográd Merkúrral)

December 16, szombat és December 27, szerda között egy nagyon Rendező, Archaikus hatás lesz. Olyan itt, mint amikor az idős szüleinkhez, vagy nagyszüleinkhez látogatunk el: kivesszük a fülbevalót, piercinget, a rágót, elővesszük a modorunkat, figyelmességünket, és tudjuk, hogy hosszabb ideig leszünk ott, mint ahogy a saját ritmusunk kívánná. Lassabban történnek a dolgok, és ha nem figyelünk, egyből ránk szólnak.
Normál esetben ez akár idegesítő is lehetne, kinek milyen a vérmérséklete, de itt október és november hónapjának káoszos, vad, istentelen jellegei után ez is a ’falat kenyér’ kategória! Nagyon jót fog tenni, ha egy kicsit konzervatívabb, avíttabb energetika jár át bennünket és a kollektívát. (Nap Nyilasban-Bakban együtt Szaturnusszal)

December 16, szombat és December 30, szombat között egy ezzel szinte napra párhuzamos hatás belassít, megfog minket. Ez is olyan kicsit, mint amikor egy műtét után lábadozó páciensnek kicsit túltolják az altatóját és bent tartják megfigyelésre néhány extra napig. Ennek oka, hogy nagyon szétkaptak-bombáztak bennünket október és november során a Skorpió Jupiter, Skorpió Vénusz és Mérleg Mars hármasával, és december során, különösen a második felében, ahogy itt látjuk, ezt ki kell pihenni. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

December 17, vasárnap és December 24, vasárnap között el-elkezdjük visszanyerni nemcsak a Hitünket a Párkapcsolat, Kulturáltság, Emberi együttműködés témáiban, hanem ezzel kapcsolatos vágyak, célok, erők is fel-feltűnhetnek. Nagyon hosszútávú és magasra jutott dolgok itt ezekkel még nem lesznek, de az a reménytelen zsibbadtság, ami volt szintén megmozdulhat pozitív irányba! (Vénusz Nyilasban trigonban retrográd Uránusszal)

December 19, kedd és 2018.január 29, hétfő között szintén egy nagyon érdekes és a fent leírt ívbe tökéletesen illő együttállás lesz. Az élő, élettel teli Nap és Vénusz szállnak együtt alá a Bak jegyébe, hogy aztán a Vízöntő jegyében megkezdjék a Felemelkedést, hogy ismét Jövőt, Célt és Perspektívát leljenek.
A Nap Férfit, a Vénusz pedig Hölgyet jelent, és ezek mellett a korábban többször említett Párkapcsolat, Szerelem, Társadalmiság, nyugodt és élő földeltség témáit. Ezek borultak be október elején és eszkalálódtak október közepe-vége és november egésze során. Itt a folyamat elkezd visszafordulni, és a romos emberi, férfi-női, párkapcsolati dolgokban szépen lassan, óvatosan, de biztosan megkezdhetjük a Rend-rakást. (Vénusz együtt Nappal Bakban-Vízöntőben)

December 20, szerda az év, sőt, az évtized egyik lefontosabb hatását hozza el. Jegyet vált a Szaturnusz bolygó! 2014 december 24-én lépett a Nyilas jegyébe, hogy megkezdje a Gyerekek Korának lebontását, a Lufi Kidurrantását, hogy aztán visszahátráljon 2015 nyarán a Skorpióba, és aztán 2015.szeptember 18. és 2017.december 20. között mindent beroppantson, ami Felfújt, Kaotikus, Keretek nélküli: hogy végett vessen az 1989 óta tartó Gyerekek Korának. Innentől jön a Bezáródás, a Felnövés és a MegKomolyodás Időszaka, három éven keresztül; egy természetes szelekció.

Annyira fontos ez a váltás és hatás, hogy az Ünnepek után januárban egy teljes bejegyzés íródik majd róla.

December 20, szerda és Január 5, péntek között lehet azonban egy visszarúgása október-november témáinak. Ez mind a Kollektívben megjelenhet, hogy még egy hullámot kapnak a szőnyeg alá sepert, feljövő és ezáltal vadító dolgok, és az egyéninkben is. Itt ne vaduljunk meg, ha így van, hanem éljük meg a hatás magasabb aspektusát! Az pedig az, hogy az októberi-novemberi időszak megmutatta, hogy mennyire érzékenyek vagyunk Emberként, mennyire vékony a mezsgye az állati, múltban lévő és az emberi, jelenben lévő részek között. Ha kapunk is felizzást, lendületet, fordítsuk a terápiánkba, öngyógyításunkba. (Mars Skorpióban trigonban Neptunusszal Halakban)

December 21, csütörtök és December 29, péntek között nagyon ollónyitó egy hét lesz. A Vénusz, a Társadalmiság és Párkapcsolat bolygója áll együtt a Kapu Őrével, a Szaturnusszal. Az emberek egyik része teljesen fennakad majd a rostán, és végképp az Állatok kategóriájába kerül; legyen ’áldozat’, legyen ’agresszor’. Egy másik réteg az Emberek kategóriájába kerül, mert rájön a „mindig Most” ízére, és arra, hogy önmagát és a dolgait ne a Múltjából eredeztesse, hanem a Jelenéből. (Vénusz Nyilasban-Bakban együtt Szaturnusszal)

December 22, pénteken a Nap a Bak jegyébe lép. Ez a Téli Napforduló időszaka, amikor is a legrövidebb a Nappal, a Fény időszaka. Itt jár a Nap a legmélyebben három napig, hogy aztán elkezdjen emelkedni, körülbelül December 24-én: innen a Karácsony december 24-ei pozicionálása. A Nap Bak jegyébe lépésével mindig egy hónapig eljön az Összegzések, Megállások ideje, ahol is behúzódunk, téli alszunk kicsit; mi is érjük utol magunkat, hűtsük le, és regenerálódjunk itt; volt részünk bőven izzó-kavargó dolgokban.

December 25, hétfőn a Vénusz is a Bak jegyébe lép. Ily módon a két legélőbb, legEmberibb bolygó is a hideg és kötöttebb Bak jegyében van. Normális esetben ez nem túl jó. A mögöttünk ekkorra lévő két-három hónap miatt viszont szuper! Lehűthetjük magunkat. Megállhatunk a betekeredett pörgés után, hogy kicsit hideg fejjel, hűvösebben, távolabbról is megszemléljük a dolgokat és magunkat. Legyünk viszont figyelmesek arra, hogy ez ne legyen túl távoli, idegen és halott; hogy ne leszámoljunk az együttműködő, élő és Emberi dolgokkal, hanem csak újra és átértékeljünk dolgokat.

December 27, szerda és Január 17, szerda között a dialektika jegyében a szintézishez érünk. Október-november egy tézis volt, az Izzás időszaka. Decemberben, különösen a második felében az antitézis, a Lehűlés időszaka. Ez a három hét az, ahol túlterhelődik a Skorpió jegye, és együtt fog állni benne az október eleje óta felkavaró Jupiter és a Mars. Extra izzás, extra aktív energiákat kap a ’Titok, Bűn, Szexualitás, Elnyomott Vörös Energiák’ területe. Legyünk itt nagyon okosak.

Olyan ez, mint amikor a Ryan közlegény megmentése film legelején fejen lőnek egy katonát, lepattan a lövedék a sisakjáról, leveszi, rácsodálkozik, a többiek mondják, hogy mázlista, erre a következő golyó átmegy a fején.

Legyünk itt nagyon éberek, mert noha eddigre lejjebb ment az izzás és kavargás, úgymond a frissen gyógyult bőrünk még nagyon érzékeny, és a legkisebb hatást is bántásként érzékelheti. Legyünk nyugodtak és figyelmesek ebben. (Jupiter Skorpióban együtt Marssal)

December 31, vasárnap és Január 16, kedd között a Jupiter és a Bak Pluto fél évig tartó szextiljébe, melyről fentebb lehetett olvasni, becsatlakozik a Mars is. Ez a két hét itt nagyon talányos, mert a Mars, a Skorpió és a Pluto nagyon erőteljes, akár erőszakos energiák, a Jupiter is nagyon erőteljes, a Bak, a Jupiter és maga a szextil viszont kulturáltak.

Így összeolvasva őket szintén nagyon-nagyon eltérő szinteken lehet megélni őket. Alacsony szinten egy ŐsKáoszos, révülős módon lehet megélni. Van egy hindu legenda, hogy amikor a démonok át akarták venni a hatalmat, olyan erősek voltak, hogy az istenek sem bírtak velük, ezért a vad Káli-t hívták segítségül. Ő olyannyira tombolt, hogy képes volt a démonokat legyőzni, de félő volt, hogy az egész világ áldozatul esik neki. A történet eddigi részében egy kicsit hallhatjuk október és november ’áldozat’-’agresszor’ összekeveredéseit.

A történet folytatása, hogy végül Káli férje, Shiva úgy fékezte meg tombolását, hogy lefeküdt elé a férje, és amikor látta Káli, hogy férjén tapos, akkor billent ki őrjöngéséből és révületéből.

Alacsony szinten megélve a fényszöget, a világot-világunkat elpusztító tombolás újult erőre kaphat. Magas szinten pedig a Shiva-Káli terminológia egészséges, Pusztítva-Újrateremtő hatását élhetjük meg. Azaz azzal, hogy integráljuk a Régit, valami Új, valami Élőbb, Tisztább, és jobban a Jelenben lévő dolog lehet ott, jelenhet meg, válhat működővé. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

December 31, vasárnap és Január 7, vasárnap között pedig egy (szintén) teljesen megálló, újrainduló, gyógyuló és töltődő fényszög lesz meghatározó. (Vénusz Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

Az utolsó két fényszögnél láthattuk, hogy a 2018-as év első egy-két hetében két nagyon felemás, mégis, valahol találkozó fényszög lesz meghatározó. Legyünk türelmesek, lassúak, a „kevesebb több” elvét alkalmazóak. Figyeljünk oda, hogy húzzunk bele, és nagyon bontsuk le a régit, a mocskost, az elakadtat, a megbújót magunkban, de közben legyünk fókuszáltak, türelmesek, és derűs jóindulatúak. Az egész 2018-as évnek (!) ez lesz a mantrája, és ha ezt jól csináltuk, 2018 nyarán már kaphatunk elő-ajándékokat erre rímelve, és 2019 márciusától pedig a Vadiúj, a már tényleg Új és működő is meg tud jelenni. A Türelem és egy lassú, fókuszált önmagunk-utolérése lesz a hangsúlyos majd 2018-ban. :)

2017_december.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása