HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.01.01. 18:15 Zöldkör

Január hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

Egy feszes hónap előtt állunk. Egy feszes év előtt. Feszes három év előtt. És én már most imádom! :) Az elmúlt három év is feszes volt, mert valaminek a végéhez értünk. A Gyerekek Kora, az elmúlt 25-30 év 2015-2016-ban kívülről, 2017-ben belülről kezdett leomlani. A 2015-16-17-es három év korszakváltó időszak, ahol gyorsabb, pörgősebb, de Valódibb arcát láttuk meg a világnak. Nem az elmúlt három év volt rendhagyó: az 1945 és 2015 közötti, és különösen az 1989 és 2015 közötti időszak volt rendhagyó a világtörténelemben. Ahol a fő témák nem megoldásra vagy megtapasztalásra kerültek, hanem a problémákat, a kezelhetetlen, nálunk nagyobb energiákat exportáltuk. Kiszorítottuk őket peremterületekre, a Harmadik Világba, a tudatalattikba lenyomtuk, hogy aztán a 2015-16-17-es években visszapattanjanak ezek. Minden irányból jött vissza az Életnek a vadabb, kontrollálatlanabb, vörösebb arca, és ez hozta el az Állatok Korát. És ebben van az Élet is. Ezáltal dolgok fontosabbá váltak, innentől bárgyú teljhatalmunk illúziója szertefoszlott. A hamis béke, és az ebből eredő tunyulás, lustulás és bomlás, dekadencia elért egy aljpontjára, hogy felrázódjunk kicsit. Most kezdünk ébredezni, és feszesebb-komolyabb szemekkel nézni: „Hogy is van ez?!”. És az Élet egy Valódibb arcát mutatja nekünk. Őszintébb, nyersebb, kontrollunkon kívül eső arcát. Ez morózusabb, mint a Disney-mesék és a szivárványpónis csillámlehelletű vadkapitalizmus. Mégis, ez sokkal Élőbb, sokkal Életszagúbb időszak lesz!

Az egész januárt gyakorlatilag átívelő és talán legjobban meghatározó hatás December 19, kedd és Február 1, csütörtök között aktív. A nagyon élő és világi bolygók, a Nap és a Vénusz haladnak együtt nagyon Télies területeken, a Bak és a Vízöntő jegyekben. Mindez úgy zárja a 2017-es évet és úgy nyitja a 2018-ast, hogy arra hívja fel a figyelmünket, hogy egy Archaikusabb, a szó jó értelmében vett Avíttabb módokon működjünk, éljük meg magunkat (Nap), emberi kapcsolatainkat (Vénusz), és a „kevesebb több” elvét alkalmazzuk. Felnőttebb, minőségibb irányokba érdemes elmozdulnunk mind belül, mind kívül.

December 27, szerda és Január 17, szerda között három hétig ott lesz ennek a hatásnak a komplementere, ahol is két nagyon aktív és tüzes bolygó tolja fel határozottan a LegMélyben lévő dolgokat. Ez erőteljesen együttjárhat lázzal, hasmenéssel, hányással, savval, gyulladással, migrénnel is fizikailag, ahogy a besült-elnyomott energiák felhevülnek és távozni próbálnak belőlünk. Az életünkben, emberi kapcsolatainkban is kiborulhatnak a szőnyeg alá söpört dolgok, és érezhetünk, mondhatunk, tapasztalhatunk olyanokat, amikre nézve rögtön beugrik, hogy „Ez most honnan jött?!”, „Hát ez hogy került ide?!”. Kell is ez a ’kipakolás’, hogy a fenti legelső hatás érvényesüljön, és egy tisztább, őszintébb, valódibb jellegben mehessen tovább a bel és külvilágunk. (Mars együtt Jupiterrel Skorpióban)

December 28, csütörtök és Január 7, vasárnap között van is egy fényszög, ami megóv és gyógyít bennünket ebben a begyulladó, felbugyogó folyamatban! Egy kicsit kedvtelennek, vagy tanácstalannak, akár fáradtnak is érezhetjük magunkat miatta, azonban csak arról van szó, hogy olyan ez, mint a műtét alatti érzéstelenítés, vagy altatás. Azzal, hogy kicsit tompábbak vagyunk, jobban bírjuk a minden értelemben fel-felbugyogó savakat. (Nap Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

December 29, péntek és Január 22, hétfő között egy másik teljesen ugyanilyen fényszög lesz, ami úgy funkcionál, mint egy oltás. Befecskendezik a vírust a szervezetünkbe, az ettől felizzik, és ettől megerősödik az immunrendszerünk. Láthatjuk, hogy ez a hatás is gyakorlatilag január háromnegyede során érvényesül, és nagyon-nagyon sokminden fel tud jönni, ami odalent lenyomva és nem-felismerve mérgezett bennünket, akadályozott; feljőve pedig erősebbek és virulensebbek vagyunk tőle. (Nap Bakban szextilben Marssal Skorpióban)

December 31, vasárnap és Január 7, vasárnap között egy következő hatás is olyan, mintha iszappakolást tennének ránk, ami megköt, konzervál, és ezáltal elkezdi kiszívni belőlünk a mérgeket. Ugyanaz a beszorultság és egyszerre gyógyulás megtalálható benne, ahogy az összes fent eddig olvasott hatásban. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

December 31, vasárnap és Január 17, szerda között van még egy ugyanilyen szellemiségű fényszög. Nagyon gyullasztó, nagyon savas mindkét résztvevője, és nagyon segítő, nagyon lágy a célja. (Mars Skorpióban szextilben Plutoval Bakban)

Ahogy láthattuk, egészen december közepétől január 7-ig, majd január harmadik hetéig, általánosságban nézve pedig végig január során olyanok a hatások, mint amikor gyerekkorunkban négy paplan alá bebugyoláltak, hogy meginduljon az izzadás. Beszorultunk, vakaróztunk, de szándék és a végcél nagyon tiszta volt: a gyógyulás és a jóllét. :)

Január 2, kedd és Január 10, szerda között a dialektika jegyében, ahogy egyik oldalról beszorulunk és regresszióban vagyunk, a másik oldalról már legalább gondolati szinten fel-felsejlődhetnek irányok, képek, hogy merre tartunk, vagy merre kellene tartanunk. Hogy mi járul hozzá a szó nemes értelmében vett bőségünkhöz. Nagy gyakorlati megvalósulást itt még nem kell várnunk, olyan ez inkább, mint amikor a négy izzasztó takaró alatt néztük a tv-t, hogy elterelje a figyelmünket. Mégis, később az év során akár még hasznát is vehetjük az ezen a héten született ötleteknek, ideáknak, megéléseknek. (Merkúr Nyilasban trigonban Uránusszal Kosban)

Január 2, kedd és Január 17, szerda között szintén egy nagyon kétarcú hatás lesz két hétig, ami egyik kezével nagyon megcsavargat bennünket, de a másikkal utat is nyit és rendez. Olyan ez, mint egy naaagy tisztázó beszélgetés, amire már rég sor kellett volna, hogy kerüljön, mindenki ódzkodik tőle, kellemetlen, de közben érezzük is, hogy dejó hogy feljönnek ezek a dolgok. Ez a két hét még olyan, amit kevéssé akarunk, de hihetetlenül hasznos lesz a számunkra! A vége után másnap, január 18-án a Jövő, Cél, Perspektíva területére, a Vízöntő jegyébe lép egyik szereplője, a Vénusz; ez is jelzi, hogy nagyon hasznos két hét lesz ez. (Vénusz Bakban szextilben Marssal Skorpióban)

Január 3, szerda a dialektika jegyében szintén az érme másik oldala: Előreindul az Uránusz bolygó, az Irány, a Jövő, a Cél, a Perspektíva bolygója több hónapnyi hátrálás után. Így, hogy októbertől már bugyog fel a cucc, december közepétől pedig különösen, kijött már annyi dolog, hogy eddigre elkezdhetünk tisztábban látni, és gondolkodni.

Január 3, szerda és Március 10, szombat között ezáltal az összes külső-lassú bolygó előrefelé halad! A Naprendszerünk 10 bolygójából az első 5 a könnyedebb, élőbb, világibb dolgokért felelős, az 5 külső-lassú pedig magasztosabb, grandiózusabb témákért. Így, hogy mind az öt előrefelé halad két hónapig, nagyon jót tesz ez az időszak lelkigyakorlatok végzésének, terápiának, és hogy Magasabb Bepillantásokat kapjunk. Legyünk jóságosak, körültekintőek és nagyvonalúak ebben a két hónapban, és végezzünk sok-sok lelkigyakorlatot.

Január 3, szerda és Január 14, vasárnap, mely a december-januári ’tisztítókúra’ még kellős közepe, szintén lesz egy hatás, mely pont erre rímel. Mindkét szereplője aszketikus, sanyargató, mely miatt kicsavarnak minket, mint egy törölközőt, de a fényszög, ami összeköti őket, nagyon lágy, selymes, jószándékú! (Nap Bakban szextilben Jupiterrel Skorpióban)

Január 4, csütörtök és Január 13, szombat között a két Jótevő bolygó a Karma két jegyében egy alapvetően kulturált fényszögben lesz. Megcsavargatják őket, de a cél ezzel szintén jóságos és nemes. (Vénusz Bakban szextilben Jupiterrel Skorpióban)

Január 4, csütörtök és Január 14, vasárnap között pedig a crescendoja lesz mindennek: mint grillcsirke, kapunk egy nyársat, megforgatnak, és aztán ízesen kész leszünk, a szó jó értelmében. Mint főnixmadár fogunk újjászületni, lehet, hogy pár kilót is ledobunk fizikailag, hogy edzettebben, megújultan érjünk partra ismételten. (Nap Bakban együtt Plutoval)

Január 5, péntek és Január 13, szombat között a Párkapcsolatok, emberi kapcsolatok, életünk társadalmisága is átég a Tisztítótűzön. Ez is sok kapcsolatot felhevít majd, és tűzben edzi, teszteli és megnézi stabilitását, relevanciáját. A lényeg itt is a hidegvér. Érzéseink végletesek lehetnek, és belekeveredhetnek a nem-releváns múltból dolgok, vagy irracionális félelmek is. Ami itt történik velünk, vagy itt érzünk, kezeljük erős kérdőjelekkel, és fél szemmel szupervizionáljuk saját magunkat. Felbukkanhatnak konkrét szereplők is a múltunkból, akivel már volt valami, vagy majdnem volt; ha ilyen van, érdemes nagy levegővel menni tovább, és nem belevonódni feleslegesen újabb karmakör(ök)be az illetővel. (Vénusz Bakban együtt Plutoval)

Január 9, kedd és Január 17, szerda között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, mindennapi életünk rutinjáért felelős Merkúr bolygó együttállásban lesz a Karma Urával, a Szaturnusszal. A Merkúr a Gyerekek bolygója is, így ez is arra hívja fel a figyelmet, amire a legelső leírt hatás: nőjünk fel, legyünk a szó jó értelmében egy kicsit komolyabbak, összeszedettebbek. Ez a hatás is megfog bennünket egy kicsit, hogy a többi ’műtéti’ hatás elvégezhesse rajtunk a dolgát.

Január 10, szerda és Január 19, péntek között már olyanok leszünk, mint a szaunában negyed óra után, vagy az edzésen a vége előtt. És ez jó. Ez jelzi azt, hogy a minket ’műtő’ hatások mélyre mentek. Mind irányban, mind lendületben kicsit megkeveredünk majd ekkorra, így nem kell, hogy célunk az újév trendi berobbantása legyen; beindul majd az magától is, január negyedik, február első hetében. (Nap Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Január 10, szerda és Január 17, szerda között szintén egy kicsit két szék között leszünk, ahol is a Régit már ’kiizzadtuk’, az Újra még tanácstalanok és gyengék vagyunk. Ez a hét itt január közepén olyan lesz, mint amikor a betegség tünetei már nincsenek rajtunk, de még kimerültek vagyunk, és rövid próbálkozás után visszabújunk az ágyba. Legyünk itt még türelmesek, hagyjuk meg a hatásoknak, hogy teljesértékű munkát végezzenek rajtunk. (Vénusz Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Január 11, csütörtökön a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, életünk mindennapi rutinjáért felelős Merkúr a Bak jegyébe lép. Február 1-jéig, három hétig lesz itt, így erre a három hétre a Bak energiái megfogják és lelassítják kicsit. Igen, újra lassítás, újra kicsit pihennünk kell még, és ha még szemfülesebbek vagyunk: igen, február 1. Emlékszünk még? „Az egész januárt gyakorlatilag átívelő és talán legjobban meghatározó hatás December 19, kedd és Február 1, csütörtök között aktív.” Nagy szimfónia, nagy Rend van. :)

Január 11, csütörtök olyan értelemben a fordulópontja ennek az izzasztó-edző folyamatnak, hogy a Skorpió jegyében a cuccot feltoló Jupiter és Mars mellett lesz a Hold is. A Skorpió Hold mindig nagyon ’érdekes’ két nap, de ezt a január 11-et így most kimondottan érdemes felírni, és ’radar alatt’ lenni. Szépen átmenni a napon, korán nyugovóra térni, és másnap már egy felfelé haladó íven találjuk magunkat!

Január 16, kedd és Január 23, kedd között egy olyan hatás lesz aktív, ami már egyértelműen a felfelé haladó íve az örvények. Gyógyító, gondozó, utó-kenegető energiák lesznek itt, és a fentebbi vírusos példa révén ez a szakasz, amikor már nem folyik az orrunk, tudunk sétálni a friss levegőn, hogy a padra leülve kicsit napoztassuk az arcunk is. Kicsit gyengécskék vagyunk még, de már tudjuk, hogy pár nap, és mintha elvágták volna a korábbiakat. :) (Merkúr Bakban szextilben Neptunusszal Halakban)

És innentől indul a valódi Emelkedés szakasza.

Január 18, csütörtökön a Vénusz a Bakból a Vízöntő jegyébe lép. A Bak címszavai a „Tél, Karma, Idő, Aszkézis”, és teljesen ellentétes a Vénusz tavaszi és indián nyári örömteli jellegeivel. A Bak és a Vízöntő határa a leghidegebb pontja a Zodiákusnak, és azzal, hogy a Vénusz a Jövő, Cél, Perspektíva területére lép, az is felsejlik, hogy életünk komfortja átfordul, és elkezd Irányba állni.

Január 20, szombaton a Nap is a Bakból a Vízöntőbe lép. A Zodiákus leghidegebb pontján a Nap itt van a legeslegtávolabb saját területétől az Oroszlántól, így ez a nap azt is jelképezi, hogy innentől már közelíteni kezd otthonához!

Az Életet jelképező két bolygó, a Nap és a Vénusz átértek eddigre az igazi Télen, és elkezdenek a Tavasz felé haladni innentől. :)

Január 21, vasárnap és Január 28, vasárnap között a gondolkodásunkért, kommunikációnkért és a mindennapi életünk rutinjáért felelős Merkúr is átég a maga Főnixi újjászületésén. Itt még rúg egy legeslegutolsót az izzasztó-edző folyamat. Ez már nem annyira mélységében és egzisztenciálisan megtekerő, mint az ezt megelőző négy hét; inkább gondolatban és szavakban bugyoghatnak még fel maradék dolgok. (Merkúr Bakban együtt Plutoval)

Január 22, hétfő és Január 28, vasárnap között ezzel gyakorlatilag napra párhuzamosan a Merkúr egy másik megedző és átforgató hatásban is részt vesz, mely megtekeri, de mindezt pozitív, segítő, jószándékkal teszi. (Merkúr Bakban szextilben Jupiterrel Skorpióban)

Így, hogy a Nap és a Vénusz után a Merkúr is átment a Bak Pluto együttállásán és a Skorpió Jupiter szextiljén, elmondhatjuk, hogy Január 28-ára Főnixmadárként egész lényünk és funkcióink is újjászülettek.

Ebben a nagy Új-ságban felmerülnek persze kérdések is, hogy akkor most mit kezdjünk ezzel az Új Én-nel, Új Dolgokkal; és ezt jelzi a Január 24, szerda és Január 31, szerda között aktív fényszög. (Merkúr Bakban kvadrátban Uránusszal Kosban)

Január 27, szombat azonban már valóban nagy fellélegzéssel jár: a Nyilas jegyébe lép a Mars bolygó! Hogy ennek jelentőségét értsük, messzebbről indulva kell néznünk, hogy december 10-én lépett a Skorpióba. Ezen a napon jelentette be Trump, hogy Jeruzsálemet ismeri el Izrael fővárosának, ami világszerte felkorbácsolta az indulatokat. Ugyanezen a napon jelentette az észak-koreai média, hogy „A háború nem kérdés, csupán kezdetének időpontja az”. A Mars eleve a háború, a konfliktus, az izzás és az epe bolygója, a Skorpió pedig elakadt-elnyomott vörös energiák. Nagyon sok ember számolt be, hogy innentől nagyon mozgalmasakat, akár erőszakosakat álmodik, és amikor a Mars a Jupiter mellé is ért a Skorpióban december 24-én, sok embernek lett máj, epe, emésztési, savasodási és láz témája.

Január 27 szombattól a Mars elfojtott nagytestvéréből a kifelé-felfelé áradó Nyilasba lép. Az az erőteljes gyulladtság, ami október óta ott van a levegőben ezáltal enyhülni fog. Fontos azonban, hogy 2016 március és 2016 szeptember között volt legutóbb a Mars a Nyilas jegyében, és ez az erőszakot (Mars) egy szélesebb plénumra (Nyilas) vitte, elég csak emlékeznünk a 2016-os évi márciussal kezdődő és nyár végével záruló eseménysorozatra. Így, hogy a Jupiter a Skorpióban van mindeközben, könnyen belobbanhatnak nemzetközi, államközi dolgok is, ami ha a mai ember számára nem túl vonzó dolog, mindenképpen őszintébb és hitelesebb, mint az évtizedek óta tartó képmutatás. Meglátjuk, hogy mi lesz pontosan, vagy lesz-e valami egyáltalán, de az egészen bizonyos, hogy az október óta tartó, december közepe óta pedig különösen feszítő gyulladtság itt január legvégén lehúzódik!

Január 29, hétfő és Február 8, csütörtök között egy másik hatás mutatja, hogy ezeknek a beszorult-begyulladt energiáknak a felszínre jövése és kiszellőzése alapvetően nagyon fontos és szükséges dolog. A mai világban talán azzal a példával lehetne a legjobban leírni, hogy van a mobiltelefonod, és nem tudod miért olyan lassú és miért merül le olyan hamar az akkumulátora, miközben alig használod. Ekkor jön valaki, megnyitja a Futó alkalmazások menüt, és bezárogatja a rengeteg háttérben futó lapot, amit nem használsz, csak úgy felejtetted. Ugyanígy, rengeteg energia van bennünk és a Kollektívben is, melyek a szőnyeg alá seperve nem hozzáférhetőek, és akkor tudunk működőbbek és teljesebbek lenni, ha feljönnek. Amint ez megtörténik, akkor tud megjelenni igazából a Jövő, Cél, Perspektíva és Irány. Most mindenki ezeket keresi, és itt január-február fordulóján már az előszelét érezzük ezeknek. Ugyanakkor a türelem és a belátás is fontos mindebben. (Merkúr Bakban-Vízöntőben szextilben Marssal Nyilasban)

Január 30, kedd és Február 8, csütörtök között ezzel napra párhuzamosan a Nap együtt áll a Leszálló Holdcsomóponttal és szemben a Felszálló Holdcsomóponttal. A Nap az Életet, a Teljességet, a Mindent is jelenti, a Leszálló Holdcsomópont pedig a Zsákutcát. Bizonyos értelemben a Mélypontot. Ez is azt jelzi, hogy itt január-február határán átfordul valami. Itt van a legmesszebb a Naptól a Felszálló Holdcsomópont, az Irány, a Megoldás, és ahogy a Nap halad, innentől elkezd közelíteni, elkezdünk közelíteni az Irány, a Megoldás felé. Az Oroszlán pedig az Erő-t jelenti. A Vízöntő, a jelenlegi kor zsákutcája egy androgün, nemnélküli, csupán az ideákban, fantáziákban, a virtuális valóságban képernyőkön létező okoskodó pszeudo-szabadságot. A funkcionáló gyerekek korát. Akiknek fejben minden megvan, de érzelmileg megélni, a valóságban építeni dolgokat, kapcsolódni, élni: az nem igazán megy.

Az Oroszlán az Élet, a Lét Teljessége. Korunknak-nemünknek felvállalása, Önmagunk Középpontja, hozzáférhetősége.

Január 31, szerda és Február 1, csütörtökön ér a Merkúr a Bak és a Vízöntő határára, a Zodiákus leghidegebb és legkötöttebb pontjára. Ez is azt jelzi, hogy a gondolkodásunkért, a kommunikációnkért, mindennapi életünk rutinjáért felelős bolygó innentől az Élet felé halad.

Összefoglalva, egy fantasztikus hónap és időszak előtt állunk! Nem mindegy viszont, hogy honnan nézzük. Ha teljesen beszippantott minket a kapitalista és a spiri-média, akkor borzalmas idők elé nézünk. Mi lehetne borzasztóbb a kapitalista és a spiri-média kreatúráinak, minthogy a korlátlan terjeszkedés, őrjöngés, hipi-hupizás idéntől ténylegesen a végéhez ért…? De ha mélyebben belegondolunk, mit adott az elmúlt 25-30 év... Lett hétmilliárd, egy ötéves gyerek szintjén beszélő, gondolkodó és cselekvő lény, akik képtelenek kapcsolódni, miközben egész nap virtuálisan, képernyőkön ’kapcsolódnak’. A „nemi felszabadulás” olyan szintekre ért el, hogy sikerült teljesen szétverni a nemeket, és manapság művelt, jómódban élő és tiszta emberek százmilliói, milliárdjai képtelenek bármilyen párkapcsolatot kialakítani, méginkább fenntartani. A pán-egység ideája olyan végletbe ért el, hogy a demokráciák önmagukat számolják fel, elsőként zászlóshajóikon, mint az Egyesült Államok, Anglia, Németország.

A világot a végletek és a Dialektika vezérli, és most egy Dialektikus Váltás jön. Egy Felnőttebb, Zártabb kor. Ez fantasztikus! Ha már untad a műanyagot, untad az „itsallright”, a „takeiteasy” sármot, amit akkor is kell, amikor nincs minden rendben, eljött a Te időd!

A Gyerekek Kora, az elmúlt 30 év ’békéje’ és ’prosperitása’ csak úgy valósulhatott meg, hogy mindenki lenyomta nemét, valódi és természetes én-jét, vágyait, céljait. 2017 októberétől a Jupiter a Skorpióba lépve ezeket kezdte el felnyomni, hogy december közepétől a Mars még rátekerjen egyet. December és január hónapjában ezek a mélyben lévő nemi energiák, vágyak, célok és én-ek feljönnek. Valódivá lesznek. A bugyuta és bárgyú pszeudo-béke végét hozza el ez, de visszajön ezzel az Élet természetes vadsága, spontaneitása és kalandja is.

A király új ruhája mese jut itt az ember eszébe, ahogy egy újabb világot kell felépíteni, és a kényelmes, de butító hazugságok helyett újabb, megismerésre váró igazságok és felfedezések időszaka következik! :)

emperor-1440x1112.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása