HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.06.05. 11:06 Zöldkör

Jupiter a Skorpió Közepén

Ebben az írásban az idei év legfontosabb hatásának, a Skorpióban járó Jupiternek vizsgálatát folytatjuk. Akik olvassák a blogot, észrevehették, hogy a havi előrejelzéseken kívül nyolc, azaz nyolc hónapja nem érkezett újabb írás, és ennek a Skorpió Jupiter is az oka. :) Ebben az időszakban passzívak vagyunk, várjuk, hogy mi történik, hagyjuk, hogy az energiák dolgozzanak rajtunk. A Jupiter hátrálásában most ért a Skorpió jegy közepére, 15-ik fokára, így ennek az időszaknak a közepénél vagyunk. Tapasztalatilag láthatjuk már így visszanézve, hogy mik történtek ebben a 7-8 hónapban, és jelenleg is olyan érdekes események történnek egyszerre, hogy nem lehetett nem írni róluk. :)

Erről a rendkívül fontos hatásról még indulása előtt lehetett olvasni egy cikket itt a blogon:

http://zoldkor.blog.hu/2017/10/05/jupiter_a_skorpioba_lep

Ha valakinek van ideje-kedve, érdemes először ezt elolvasni, hogy kontextusba kerüljünk, és lássuk, hogy mi és hogyan nyilvánult meg belőle az azóta eltelt időben. Érdemes.

Ha valaki a rövidített verziót szeretné, akkor a legadekvátabb idézet ez lenne az eredeti írásból:

„A Skorpió elakadt Marsikus energiát jelent. A Mars azt jelenti, hogy énünket, céljainkat, vágyainkat, ambícióinkat, nemi energiáinkat korlátlanul, akadálytalanul megélni és kiélni, ahogy az a kezdetnél felbukkant. Természetesen erre nincsen lehetőség, és minél ’civilizáltabb’, technológiailag bekebelezettebb egy társadalom, annál kevésbé van rá mód.

De ezek az energiák ott vannak.

A Skorpió azt jelenti, hogy feltűnnek ezek az ösztönös vörös energiák, de adunk nekik egy gellert, vagy kívülről kapnak, és az eredeti, nyers energia valahogyan teljesen máshogy bukkan fel, jön ki. Mint a vulkán: van egy pókerarcunk a külvilág felé, ami a vulkánnak a szőlőlugasos-lankás, külső része. És vannak a mélyben a kavargó-bugyogó-tekerő vöröses energiák. Innen két útja van ezeknek az energiáknak:

  1. Gyűlnek-gyűlnek, és egyszercsak kitör a vulkán. Olyan ez, mint az ekg-görbe: gyűlik-gyűlik, kitör, gyűlik-gyűlik, kitör.

  2. Nem tör ki a vulkán. Ebben az esetben ezek az ösztönös, vörös energiák lent maradnak beszorulva, és teljesen zombi-állapotban tartják az embert, amolyan félhülyeként, vagy pedig egyszercsak befelé-lefelé robbannak, valamilyen betegség formájában.

A lényeg, hogy ezeknek a vörös energiáknak valamilyen módot kellene találni, hogy egészségesen felszínre jöjjenek, és kiürüljenek, megélődjenek. De hogyan? Vajon olyan világban, olyan társadalomban élünk, ami támogatja, hogy a férfi férfi legyen, a nő nő? Ami támogatja, hogy azt mondd és cselekedd, ami ösztönösen megjelenik benned? Természetesen nem. Ez egy pontig rendben is lenne, mert ha szexuálisan vagy dühből rávetnénk magunkat az első emberre, aki szembejön, az azonnali káoszt eredményezne; de azt is elmondhatjuk, hogy ami manapság megy, az inkább már a kasztrálás és a megnyomorítás zombi-kategóriája.

De ez van, és nyomjuk-nyomjuk-nyomjuk le a valódi, személyes és természetes céljainkat, vágyainkat, ambícióinkat, én-ünket és energiáinkat: közben pedig kasztráltként működünk túl-domesztikáltan, egy pókerarccal.

A Jupiter bolygó kifelé-felfelé áradó energiákat jelent. Olyan erőhatást, mely az energiák korlátlan kiáradását jelenti. Kontroll nélkül. Csak kifelé, csak felfelé, csak kifelé, csak felfelé.

A vizsgálódásoknál mindig a csillagjegy a terület, a terep, a bolygó az indikátor, a hatás kivitelezője.

A Skorpió a mélyben elakadt és gyűjtött-gyűjtött, besült vörös energiákat jelent. A Jupiter pedig kifelé-felfelé áradó energiákat.

2017.október 11-én a Jupiter belép a Skorpióba és 2018.november 8-ig ott tartózkodik. Ezalatt az idő alatt feltolja a Kollektívában és az egyes emberekben a hosszú idő óta, akár életek óta a mélyben lefojtott és gellert kapott vörös energiákat. A frusztrációkat. Mindazt, ami nem tudott kifejlődni, amit el kellett nyomni, ami beszorult, és akár a mai napig ismeretlen. Ezt mind feltolja a Jupiter. Mint amikor kamion hajt a toi-toi wc-sorba, szépen sorban fogja az egyes emberekben, és ezáltal a Kollektívában fel-feltörni, felrobbantani ezeket a dolgokat.

Ezalatt az egy év alatt az emberek és a Kollektíva egy hányos-f*sós beöntésen megy majd keresztül. Mint egy léböjtkúrában, egy tisztítókúrában, kijön minden, ami a mélyben méreganyag volt; és megtisztulunk.”

Ha valaki még ennél is rövidítettebb verziót szeretne, akkor egy képen össze is lett foglalva:

44_skorpio.jpg

Még a dátum is ott van a kép jobb felső sarkában.

A mélyben lévő vörös energiák, ösztönös erők és a rájuk húzott feszesebb, fegyelmezettebb, elakadtabb ’pókerarc’.

Ennek a Skorpió Jupiteri beöntős-megtisztítós időszaknak párja és partnere a Bak Szaturnusz hatása, mely egyszerre fixál és nem enged bennünket, hogy elhülyéskedjük, kificánkoljunk ebből a Műveletből.

A Skorpió Jupiter és a Bak Szaturnusz egyidejűsége teljesen Prométeuszi jelleget ad ennek a tizenhárom hónapnak:

min_dolgozzak_15.jpg

Túl vagyunk már a felén. 2017 októberében elkezdett be-bekúszni, és ahogy 2017 decemberében a Mars is belépett a Skorpióba a maga feltoló-felhajtó energiáival, belobbant. 2017 decembere és 2018 márciusa között egy rendkívül erős NagyMűtéten estünk át, aminek a hatásai még most is tartanak. Ellentmondást nem tűrően tolta fel a Mars és a Jupiter egyszerre a Mélyben lévő dolgainkat, amik akár évek, évtizedek, sőt életek óta ott voltak bennünk elakadva, nem használódva. És merevvé, halottá, nem-élővé tettek bennünket.

Mindenki nagyon nagyot ment az elmúlt 7-8 hónapban, és olyan oldalai jöttek fel, amire nem számított. Rengeteg energia szabadult fel, és ha valaki foglalkozott vele, a belső munkájában, a Valódi Fejlődésében exponenciális ugrásokat tudott elérni. Én nyomom már ezt az ipart jó 15-20 éve, de ilyen erős ugrásokat, ilyen gyors és exponenciális haladásokat nem lehetett tenni ebben az évezredben eddig. Jó, persze, kemény volt és gyakran rezgett a léc, de minden ’egyet hátra’ után jött egy ’kettőt előre’, mindig, még amikor rezgett is a léc.

Aki nem foglalkozott magával, és megúszásra, kivárásra játszott, az még jobban Prométheusznak érezte-érzi magát, hogy fixálva ki van kötve, nem történik semmi, és cincálják-tekergetik folyamatosan. Passzív résztvevőként ez a Pokol időszaka, mely szó is a Skorpió tartományába esik.

Magasabb szinten az ÚjjáSzületés, a Főnixmadári MegÚjúlás a Skorpió témája, és aktivitásunk függvényében jelent, jelenhetett meg a l’art pour l’art szenvedés, vagy ha ügyesen tettünk-teszünk érte, akkor a produktív, konstruktív szenvedés van, amiből fejlődünk, épülünk. A lényeg, hogy a nagy, látványos dolgok most nem kívül történnek, hiszen a Skorpió mindig Belső, mindig Mély témákat jelent. Ebben a 13 hónapnyi időszakban túl nagy dolgok nem történnek, minden áll, és az exkavátor dolgozik bennünk, rajtunk.

A Kollektíva:

A fentebb idézett eredeti, kezdeti Skorpió Jupiteres cikkben kitérünk arra is, hogy 2017 augusztus-szeptember környékén, ahogy a Jupiter már odaért a Skorpió jegy vonzáskörzetébe, milyen hatásokat és jellegeket generált a Kollektívben. Konkrét történetek vannak leírva képekkel, és összehasonlításképpen a 12 évvel ezelőtti Skorpió Jupiteres időszak eseményei is.

Egy ideig úgy voltam vele, hogy egészen őszig hagyom is ezt az egész témát, mert ha az ember 8 hónapig nem ír, akkor az a pár hónap már nem egy nagy dolog. Mégis, elkezdtem fel-felkapkodni a fejem a múlt héten, mert annyira, de annyira egy kaptafára, pontosabban egy Skorpió Jupiterre rímelő hírek kezdtek megjelenni. Össze is gyűjtöttem többet, mire beugrott, hogy: „Ja, most van a Jupiter hátrálásában a Skorpió jegy közepén, 15-ik fokán”.

Az első hír, mely időrendben is az volt még nem egy extra, és a Bak Szaturnusz „pénz, gazdaság, megszorítás” címszavaira is rímel:

https://index.hu/gazdasag/penzbeszel/2018/05/21/torokorszagbol_indulhat_a_kovetkezo_valsag/

A Nyilas Szaturnusz során (2014 december-2017 december) a hatalmat magához ragadó Erdogan, aki a Gyerekek Korának lufiját Törökországban kidurrantotta, hirtelen elkezdett pénzért kalapozni egy pénzügyi beomlástól tartva.

Aztán jött a második hír:

https://index.hu/kulfold/2018/06/01/olasz_kormanyalakitas_valsag_ot_csillag_liga_mattarella/

Egy nyíltan EU és euro-szkeptikus kormány kerül hatalomra Olaszországban, ami szintén a Bak Szaturnusz témájára is rímel, (hiszen az is van 2017 decembere óta párhuzamosan a Skorpió Jupiterrel), de ami minket itt érdekel a Skorpiós csiki-csuki. Alakítanak kormányt-nem alakítanak. Alkalmasak rá-nem alkalmasak. Kinevezik őket-nem nevezik ki őket. És telibe, totálisan Skorpió Jupiter az, hogy a rengeteg frusztráció, beszorultság és a baljós légkör, ami az egészet övezi, és senki sem tudja, hogy mi lesz, de senki sem pozitív.

Aztán a harmadik hír szinte azonnal:

https://index.hu/kulfold/2018/06/01/gurrel-ugy_korrupcio_mariano_rajoy_spanyol_valsag/

Korrupció miatt megbukik a spanyol kormány. A Skorpió a „titok, bűn, szexualitás” címszavaival a leginkább analóg, a Jupiter pedig „felhozza-feltolja a Mélyben lévő besült dolgokat”. A bukás oka természetesen pénzügy, ami a Bak Szaturnusz témája.

Itt már megjelent bennem felsóhajtás szinten, hogy „Mi a fene van a Meditterráneumban?!”. Az ókor és a középkor fő színtere, a törökök, a spanyolok és az itáliaiak; a Levante és a Mediterráneum omladozik.

Aztán erre szintén napra pontosan egy újabb pénzügyi (Bak Szaturnusz) korrupció (Skorpió Jupiter) miatt megbukott kormány van, szintén azonos szélességi körön:

https://index.hu/kulfold/2018/06/03/elkezdodott_az_elorehozott_valasztas_szloveniaban/

Ha visszaemlékszünk a Skorpió Jupiter hivatalos képére, nagyon érdekes egyéb folyamatok is zajlanak:

44_skorpio.jpg

Köztudott, hogy 1989 és 2016 között a Gyerekek Kora volt, ami beváltott az Állatok Korába, egy Mars uralta gyorsabb, feszesebb és individualistább időszakba. A Gyerekek Korának mondhatni fővárosa Hawaii. Delfinek, szörfölgetés, kirándulás, tengi-lengi. Még amikor a hivatalban pénteken azt mondják, hogy legyél lazább, akkor is milyen nap van?! HAWAII-inges nap.

Szóval Hawaii-on kitört a vulkán, és ha megnézzük a Skorpió Jupiter hivatalos képét, azt, hogy „a Skorpió Jupiter feltolja a mélyben besült vörös energiákat”, eléggé szemléletes, ami most ott történik:

https://index.hu/tudomany/2018/05/31/lakohazak_kertjeben_tor_fel_a_lava_hawaiion/

Mész az úton, jön szembe a Cucc:

hawaii-volcano-eruptions-3.jpg

Ott a medencés házad, és jön a Cucc:

b26fdfb32c92ef5c2d508b228f748fa9.jpg

Aztán ahogy ez sima lenne, jön egy újabb hír:

https://index.hu/kulfold/2018/06/04/kitort_guetamala_legveszelyesebb_vulkanja/

guatemala-volcano-at-least-25-dead-hundreds-injured-in-eruption.jpg

Itt is ugyanezt látjuk, hogy jön a VörösesFekete cucc (Skorpió).

Jó, természetesen nyilvánvaló, hogy vulkánok mindig is törtek és törnek ki, és a nem Skorpió Jupiter időszakban is van ilyen. De valahogy ezek a hírek annyira koncentráltan, annyira egybefüggően vannak most ebben az egy-két hétben, hogy muszáj észrevenni az analógiákat.

Itt elkezdtem azon is gondolkodni, hogy a Mediterráneum után ezek is valahogyan egy vonalon vannak.

Ha elkezdjük kiterjeszteni keletre is a fókuszt, akkor kicsit arrébb megtaláljuk Iránt, ahol az atom (Pluto/Skorpió) és a csiki-csuki (Skorpió) szintén megjelenik:

https://index.hu/kulfold/2018/06/05/iran_elkezdi_novelni_az_urandusito_kapacitasat/#

Ha még keletebbre megyünk, akkor pedig ott van Észak-Korea, és a 2017 augusztusa óta a Skorpió Jupiter időszaka alatt végig ott levő, csiki-csukis (Skorpió), atomról (Pluto/Skorpió) szóló téma:

Találkoznak:

https://index.hu/kulfold/2018/05/10/megvan_mikor_es_hol_talalkozik_trump_kim_dzsongunnal/

Nem találkoznak:

https://index.hu/kulfold/2018/05/24/trump_megsem_talalkozik_kim_dzsongunnal/

Találkoznak:

https://index.hu/kulfold/2018/06/01/megis_talalkozik_trump_es_kim_dzsongun/

És jolly-jokerként ott van persze, a jöjjenek a migránsok-ne jöjjenek a migránsok, maradjanak a migránsok-ne maradjanak a migránsok, ahol szintén megtaláljuk a Skorpió csiki-csukiját, a megosztó jellegeket, és magát a Skorpió Jupitert is, úgy mint ’fekete emberek’ (Skorpió) és a ’külföld, nagy távolság, nagy tömeg, hömpölygés’ (Jupiter).

Innen még egy lépés, ami már tényleg csak érdekesség, hogy azt látjuk, hogy ezek eléggé egy sávon belül történnek:

skorpiojupiter.jpg

Hogy ez véletlen egybeesés és puszta érdekesség, vagy mi, azt nem tudnám megmondani. De ha arra gondolunk, hogy a Skorpió a dolgok LegMélye, LegVeleje, LegMagja, és ha megnézzük a kontinenseket, azt látjuk, hogy ez az összekötő vonal nem követi az Egyenlítőt, nem vízszintes, de a kontinensek sem vízszintesek, hanem egy picit a tömegük keletre dől felfelé úgymond: ahogy a vonal is. Mintha a Jupiter a LegKözepén tolná fel a VörösesFekete energiákat. Ez már tényleg csak egy érdekesség, és ha valakit zavar, akkor bátran ignorálja, a lényeg nem ez.

Szóval ezek a fő és rímelő hírek ebben az egy-két hétben, amikor a Jupiter hátrálása során a Skorpió legközepére ért:

skorpiojupiterkeplet.jpg

Mindezek vizsgálata segít bennünket kontextusba helyezni, hogy mi, miért és miért akkor történik, valamint, hogy miről szól.

Ami minket viszont mindig még jobban, a legjobban érdekel: az az Ember, a Lélek emögött. Hogy miről szólnak ezek a hatások nekünk, emberek számára.

Arról, hogy 2017 októbere és 2018 novembere között a Múltunkból, a LegMélyünkből jönnek fel dolgok, rétegek, hogy aztán kiürülhessenek. Mint egy beöntésnél. Nem állsz neki nézegetni, hanem ami kijött engeded, és jön a következő réteg, löket, engeded, következő, engeded. Itt most nem kell nagybetűsen Megérteni, ahogy a szaunában sem állsz neki analizálni, megérteni az izzadságodat, hanem leizzadsz, letörlöd, leizzadsz, letörlöd. És megy ki a méreganyag.

Aki jól csinálja 2017 ősze óta, az most, így hogy az időszak közepén vagyunk, kaphatott már egy kis stabilitást, egy kis értelmet, egy kis célt ehhez az egészhez, ebben az egészben. Aki nem jól csinálja, és/vagy ignorálta mindezt, halogatta, nem állt bele, az nagyon fáradt, megtekert, tanácstalan lehet most. Semmi probléma. Még csak a felénél vagyunk, így akik jól haladnak, tovább tisztulások és exponenciális réteg-lejövések várhatóak. Akik a második kategóriába tartoznak, azoknak is van még lehetőség és esély, hogy beszálljanak a Megtisztulás időszakába, és ne csak tehetetlenül csavargassa őket, mint Prométheuszt: hanem mint a Főnix, úgy haladjanak kettőt előre-egyet hátra.

Július 11-én fog előreindulni egy hónap múlva a Jupiter a Skorpió jegyében, így jó exkavátorként, még mélyebb rétegeket kezd majd el kitakarítani. Ha már ráéreztünk a folyamat ízére, az elmúlt fél év szenvedései helyett és után ez nagy izgalommal tölthet el: „Mi jöhet még? Milyen nem-élő, elnyomott, titkos rétegem fog még előjönni, feljönni, kijönni, hogy Tisztább és élőbb legyek elengedésével? :)”. Ha még nem éreztünk rá, a jó hír, hogy bele lehet állni, és ezekben a második körös hullámokban is nagyot lehet még menni. Ha pedig még nem éreztünk rá, és nem is akarunk, hanem a passzivitásra, kivárásra, kijátszására…apellálunk; nos, a jó hír, hogy július 10-től már csak 3-4 hónap és beér majd a Jupiter a Nyilasba. Saját jegyében pedig a kotró jellegek után inkább Felemelő, Megváltó hatásokkal bír.

Mégis, olyan ez a 13 hónap a Skorpió Jupiter időszakában, hogy az első felébe majd’ belehaltunk, számtalanszor rezgett a léc és nem csinálnánk újra. De közben érezzük azt is egyúttal, hogy olyanok mentek ki, amik máshogy nem mentek volna, nem jöttek volna elő, és mégis a szenvedéseken átégve Nemesebbek, Tisztábbak, Edzettebbek vagyunk. Ha nem álltunk bele és tereltünk-terelünk, akkor ezt még nem érezzük, főként nem tudjuk. Ha beleálltunk és szorgalmasak, eltökéltek, odaadóak vagyunk a folyamatban, akkor már sejtünk ebből valamit. :)

phoenix_from_the_ashes.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása