HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.06.19. 11:14 Zöldkör

Szaturnusz a Bakban

Ebben az írásban a jelenlegi időszakunkat egyik leginkább meghatározó hatásról lesz szó: a Bakban járó Szaturnuszról. Egy korábbi cikkben nemrég megvizsgáltuk ennek testvér-hatását, a Skorpióban járó Jupitert, aki szeretné, ide kattintva el tudja olvasni azt is. E két hatáscsomag formálja a leginkább a 2018-as évet, de a Bak Szaturnuszról az is elmondható, hogy a 2019-es és a 2020-as évet is erőteljesen irányítja majd! Jellegzetességeinek megismerése, majd felismerése a külvilágban nagyban segít, hogy értsük, mi és miért történik körülöttünk, és hogy a legjobban tudjunk viszonyulni ezekhez a hatásokhoz és időszakokhoz. :)

(Az írásban számos cikk-hivatkozás található. Emiatt érdemes akkor és úgy elolvasni ezt az írást, amikor van lehetőségünk rákattintani a hivatkozásokra, kicsit bele-beleolvasni az elmúlt időszak híreibe, eseményeibe. Így tudunk igazán teljesértékű képet kapni, látni a Bak Szaturnusz címszavait, és látni a folyamatot, tendenciát).

Legelőször is azt fontos megértenünk, hogy minden egy folyamat. Minden olyan, mint egy szinusz-hullám, és a Dialektika elvei is hatnak rá. Van egy korszak, annak jellegei, és elkezd bekúszni egy újabb korszak, és annak jellegei. Van ennek nagyobb vetülete, és fraktál-szerűen kisebb időszakok is.

A Szaturnusz 28-30 év alatt ér körbe a Zodiákusban, így útját, ilyen ciklusát mindig egy adott kör, korszak lezárásaként is kell értelmeznünk tapasztalatilag. Az elmúlt században több ilyen körbeérését is láttuk már a Szaturnusznak, amikor ott járt, ahol mostanában. A Bak előtt mindig a Nyilas jegyében van, ahol is a saját jegyébe lépve mindig lezár, leplombál valamit. 1897 és 1900 között történt folyamtok vezettek el az Antant megalakulásához 1904-ben, ami előrevetítette az első világháborút, és a különböző hatalmi tengelyeket. 1927 és 1930 között volt nagyon erős a gazdasági világválság, ami Európában felhozta a nemzetiszocialista pártot, ami előrevetítette a második világháborút. 1956 és 1959 között volt a következő, a szuezi válsággal és a magyar forradalommal, majd a kubai forradalommal, ami a hidegháborút készítette elő, és fagyasztotta be. 1986 és 1989 között volt a huszadik század utolsó Nyilas Szaturnusz időszaka, ami fellazította a Szovjetúniót, és a Bakba lépő Szaturnusz szétzúzta az elavult államalakulatot.

A Korok Létráján 1989 a Gyerekek Korába váltás ideje is, ahonnan kezdve, (bár onnan még senki sem tudta, hogy eddig fog tartani) egészen 2015-2016-ig, a következő Nyilas Szaturnusz időszakáig a világ átváltott egy játszótér és egy óvoda keverékébe, a benne élő lakók pedig 2 és 7 év közötti Gyermekek gondolkodását, elveit és működését kezdték el megvalósítani. Ennek (merkúri) címszavai: gondolkodás, kommunikáció, szem-kéz-koordináció, nemtelenség, játék, szabadság, testvériség, egyenlőség, súlytalanság. Mindez a Korok Létráján teljesen kiszámítható, behatárolt és mechanikus szakasz, és bármi ilyen jellegű működésnek semmi köze a Valódi Szabadsághoz, Egyenlőséghez. A világ 26-27 évre egy nagy Játszótérré változott.

1_kep.jpg

Ennek kontextusában tudjuk megérteni ezt a mostani Bak Szaturnusz időszakot. A Bak és a Szaturnusz külön-külön is, de együtt főleg teljesen ellentétei a Merkúri Gyerekek Korának. A Nyilas Szaturnusz időszaka során 2014 december/2015 szeptembertől 2017 decemberig „kidurrant a lufi”. Akik olvassák a blogot, rengetegszer találkozhattak ezzel a kifejezéssel, merthogy ez történt. Kidurrant a Gyerekek Korának lufija. Emiatt először 2015-ben mindenki csak meglepődött, aztán 2016-ban elkezdett beszorulni, és ez hozta el 2017 nagy őrlődéseit, amik a Skorpió Jupiter energetikájában csúcsosodtak ki. Mindenki befrusztrálódott, felizzott ettől a beszorultságtól, és hogy ’elvették a játékát’, hogy ’vége a bulinak’, vége a Gyerekek Korának.

44_skorpio.jpg

2017 elején-közepén már érezgettük ezt, és 2017 decemberében belépett a Szaturnusz a Bakba, (ami a cikkünk címadó hatása), és erre rázárta a kaput.

3_kep.jpg

Lássuk mik a Bak és a Szaturnusz címszavai:

Komolyság, Érettség, Fegyelem, Aszkézis, Fókusz, Összpontosítás, Takarékosság, Tartózkodás.

Látjuk, mennyire teljesen, sőt, tottttálisan más címszavak a Gyerekek Korához képest? Ha megnézzük az első képet és a harmadikat, látjuk, hogy mennyire totálisan eltérőek? A Szaturnusz a Nyilasban 2015 ősze és 2017 decembere között kidurrantotta a lufit, a Bakban pedig 2017 decembere és 2020 decembere között pedig elkezdi a szanálást.

Az Iránytű az Asztrológiai Önismerethez könyvben ezt írtuk a Bak és a Szaturnusz témáinál:

„Olyan (hivatások), amik a dolgok Rendjével, alapvető működésével, ellenőrzéssel, irányítással, a Múlttal vannak kapcsolatban: pénzügyes, bankár, könyvelő, adóellenőr, kontroller, múzeumi dolgozó, restaurátor, régész, gyűjtő, antikvárius, könyvtáros, hagyományőrző, és minden, ami spiritualitás, annak az aszketikusabb, a lényegtelent leválasztó, fókuszt igénylő oldala.”

Teljesen más az 1989 és 2016 közötti időszakhoz képest, ami pont az ellenkezője: a kiáradás, a szétszórtság, a Jelen és a Jövő, a keretek és a szabályok alóli felszabadulást hirdette. Láthatjuk, visszaváltott most minden Dialektikus ellentétpárjába. Elkezdtek a falak felépülni, a dolgok lezáródni, ellenőrzések kialakulni újra, és megindult minden jellegű szeparáció és szegregáció.

Ennek már a Nyilas Szaturnusz idején is 2015 és 2017 vége között számos bekúszó megnyilvánulása volt. A migráció miatti falak, kerítések, a határellenőrzések helyreállítása. A hagyományos demokráciák válsága Angliában a brexit-tel, Amerikában Trump-pal. Németországban példátlan módon hónapokig nem tudtak kormányt alakítani, és majd látni fogjuk, hogy a retorika mennyire nagyban változott.

Szokásomhoz híven jó ideje gyűjtöm a cikkeket, hogy mindezek ne csak l’art pour l’art dolgok legyenek, hanem élő és keresztbe-ellenőrizhető igazságok. Számos különböző és egymással mégis összefüggő területet fogunk megvizsgálni, és látni fogjuk, hogy mennyire a Szaturnuszi jellegek kezdtek érvényesülni világszerte.

Politika:

A Gyerekek Korában a ’Demokrácia’ szabadság, testvériség, egyenlőség elvei voltak a teljességgel meghatározóak, és szinte töretlenül ívelt fel minden, ami „szabad”: szabad kereskedelem, szólásszabadság, gyülekezési szabadság, szabad közlekedés. Mindez egy idő után önmaga aberrációjába váltott át, ahol a szabadság már a Minőség rovására ment, mert ahol nincsenek keretek, ott nincs Fejlődés sem, tekintve, hogy szétesik minden, és nem tud vertikálisan is emelkedni; csak horizontálisan. Ebben váltott most vissza a Dialektika.

A demokrácia legkorábbi hazájában, Angliában teljesen váratlanul és gyakorlatilag érthetetlen módon mindennel szembemennek, ami „szabad” és eddig demokratikusnak volt tekintve:

https://index.hu/kulfold/2016/07/09/theresa_may_a_brexit_brexitet_jelent_ki_fogunk_lepni_az_eu-bol/

https://index.hu/gazdasag/2018/06/14/johetnek_a_vamok_is_az_eu_es_egyesult_kiralysag_kozt/

A demokrácia fő zászlóvivőjénél, Amerikában pont az ominózus időszakban hatalomra jutott ezen hatások végrehajtója Trump, aki állandó jelleggel Szaturnuszi dolgokat és módokon cselekszik.

Gyakorlatilag napra pontosan a Szaturnusz Bakba lépésével az „adó, pénz” címszavakkal analógon egy grandiózus adó-csomagot fogadtak el:

https://index.hu/gazdasag/2017/12/22/donald_trump_paul_ryan_republikanus_adoreform_amerika_egy_szazalek_egyenlotlenseg/

Szintén totálisan érthetetlen, és a „szabad” címszavakkal ellentétesen a Szaturnuszi „Adó, vám” címszavak hirtelen előtérbe kerültek, és Trump „kereskedelmi háborút” indított, melynek fő eszköze a szaturnuszi határok, korlátozások:

https://index.hu/gazdasag/2018/05/31/trump_dontott_elinditja_a_kereskedelmi_haborut_a_fel_vilaggal/

https://index.hu/gazdasag/2018/03/03/trump_eu_vam/

https://index.hu/gazdasag/2018/03/06/trump_kereskedelmi_haboru_usa_eu_kina_acel_vedovam_acelipar_aluminium/

https://index.hu/gazdasag/2018/06/11/trump_g7_kereskedelem_usa_eu/

Sőt, a legaktuálisabb ilyen cikkben olyan, mintha egy asztrológus írna a Bak Szaturnusz korszakról:

„Sok olyan gazdaságpolitikai lépés látható mostanában világszerte, amely mindenkinek fáj: kereskedelmi háborús lépések, védővámok, szankciók, brexit, szakadás, dezintegráció. Miért történik mindez? Ha neki jobban fáj, mint nekem, akkor már megérte?

Védővámokat vezettek be egy sor kínai termékre, Kína már be is jelentette a válaszlépéseket.

Donald Trump amerikai elnök pénteken bejelentette, hogy az Egyesült Államok kormánya 50 milliárd dollárnyi kínai termékre vet ki 25 százalékos védővámot, erre válaszul a kínai kormány nagy valószínűséggel hasonló vámokat vet majd ki amerikai termékekre, vagyis hónapok fenyegetőzése után élesbe fordulhat a kereskedelmi háború a világ két gazdasági óriása között. Ez a háború pedig alighanem mindkét félnek fájni fog.

De ez a lépés nem az egyetlen, ami várhatóan vesztes-vesztes eredményhez vezet. Egyre többször tapasztalni kölcsönösen hátrányos gazdaság-politikai lépéseket a világban. Mintha megunta volna a fejlett világ a II. világháború vége, vagyis 1945 óta uralkodó 73 éves alapvetően a béke, az együttműködés, az egyre szabadabb kereskedelem irányába változó világot, és egyre több országban lenne igény a leválásra, a bezárkózásra, az önellátásra, a hidak felégetésére.”

Pont a Bak és a Szaturnusz nyelvezetét, címszavait és folyamatát olvassuk.

Európa legnagyobb hatalma, és a világon az első ötben is benne van, Németország a második világháború óta rendkívül kínosan ügyel arra, hogy hiper-demokratikus legyen. A megváltozott energiák és ebből adódó helyzet miatt betontömbökkel készültek a karácsonyi vásárra (Szaturnusz=fal, korlátozás):

https://index.hu/mindekozben/poszt/2017/11/24/frankfurtban_betontombokkel_keszulnek_a_karacsonyi_vasarra/

Merkel, aki a Gyerekek Korának egyik legemblematikusabb szereplője a maga Jóllakott Napközis fizimiskájával, gyakorlatilag bármilyen konkrétum nélküli politikájával, több kormányzati ciklusa legnagyobb válságát élte meg:

https://index.hu/kulfold/2018/01/02/angela_merkel_nemetorszag_nagykoalicio_cdu_spd_fdp_lemondas_kormanyalakitas/#

https://index.hu/kulfold/2018/09/25/bundestag_cdu-csu_frakciovezeto/

Az a Németország, aki 2015 szeptemberében (a Szaturnusz Nyilasba lépése napra pontosan) még totális befogadással viseltetett a migránsok iránt, ahogy a Nyilas Szaturnusz kidurrantotta a lufit, teljesen változtatott retorikáján és elképzelésein:

https://index.hu/kulfold/2018/06/06/nemetorszag_bajororszag_menekultvalsag_kiutasitas_menekulttabor_kozhasznu_munka/

https://index.hu/kulfold/2018/06/11/merkel_megvedte_a_magyar_keritest/

A második világháború óta Ausztria is rendkívül odafigyelve próbál demokratikus lenni, és ott is hatalmas fordulatok vannak a Bak Szaturnusz időszaka óta:

https://index.hu/kulfold/2017/12/19/ausztria_sebastian_kurz_hainz-christian_strache_fpo_ovp_kormany_osztrak_menekultvalsag/

https://index.hu/kulfold/2018/06/07/ausztria_szocialis_segely_alapbiztositas_sebastian_kurz_ovp_szigoritas_menekultek_heinz-christian_strache/

https://index.hu/kulfold/2018/06/08/ausztria_mecseteket_zar_be_imamokat_utasit_ki/

Ausztria és Németország közösen is közelítenek ilyen álláspontjukban:

https://index.hu/kulfold/2018/06/13/nemetorszag_ausztria_albania_rendor_hatarvedelem/

Másik teljes toleranciájáról híres ország Hollandia, aki gyakorlatilag a legális drogokkal a Gyerekek Korának játszó-szobája volt Ibiza mellett, szintén a Bak Szaturnusz hatásai alatt van:

https://index.hu/kulfold/2018/05/31/peldaerteku_kampanyba_kezdett_amszterdam_a_tul_kesz_turistak_miatt/

https://index.hu/kulfold/2018/06/26/hollandiaban_is_betiltottak_a_burkat_kozepuletekben/#

Dánia is hiperliberális volt eddig, és itt is szorul a határ:

https://index.hu/kulfold/2018/05/22/dan_miniszter_aki_ramadant_tart_ne_dolgozzon_masnap/

https://index.hu/kulfold/2018/05/31/daniaban_tilos_lesz_a_burka_hordasa/

https://index.hu/kulfold/2018/08/01/dania_burka_betiltas_eletbe_lepett/

Franciaországban Macron próbálkozik teljesen súlytalanul liberális és demokratikus maradni, de ők is a Naprendszerünk részei:

https://index.hu/kulfold/2018/06/07/egy_szomaliai_holttest_es_egy_reszeg_afgan_halala_kellett_hogy_felszamoljak_a_parizsi_migranstaborokat/

És az igazi sláger-téma jelenleg Olaszország kérdése, akik szintén lélekszámban és fontosságban eléggé meghatározóak Európában, és ők is inkább Szaturnikusak, mivel témáik a „kitoloncolás”, „lezárás”, „pénzügyek”:

https://index.hu/kulfold/2018/06/01/olasz_kormanyalakitas_valsag_ot_csillag_liga_mattarella/

https://index.hu/kulfold/2018/06/06/semmittevo_randalirozo_bevandorlokrol_beszelt_az_olasz_belugyminiszter/

https://index.hu/kulfold/2018/06/11/tobb_szaz_menekult_rekedt_egy_hajon_aminek_senki_nem_ad_kikotesi_engedelyt/

https://index.hu/kulfold/2018/06/13/nem_tud_hol_kikotni_egy_migransokat_mentett_amerikai_hadihajo/

https://index.hu/kulfold/2018/06/23/salvini_olasz_kikotok_mentohajo_civil/

https://index.hu/kulfold/2018/08/22/matteo_salvini_olasz_belugyminiszter_olaszorszag_nem_a_furdoszobatok/

A világ x-faktora, Kína pedig szintén teljesen szaturnikus módon „bebetonozta” vezetőjét korlátlan „időre”:

https://index.hu/kulfold/2018/03/11/teljhatalmu_uralkodot_kapott_kina/

Az egész világ az elmúlt három évben (Nyilas Szaturnusz), különösen fél évben (Bak Szaturnusz) trendszerűen a demokráciától, legalábbis az elmúlt 25-28 évben megszokott demokráciától elfelé tendál mechanikusan, a Bak Szaturnusz energiái miatt.

Technológia:

„Szórakoztatva lenni, annyi, mint egyetérteni” – írta egy filozófuspáros a 20.század elején. És a Gyerekek Korának az igazi nagyágyúja a technológia. Minden ami „játék”, „szem-kéz koordináció”, „kikapcsolódás” Merkúri kifejezés, így az 1989 és 2015 közötti időszak az elektronika, méginkább a szórakoztató elektronika jegyében telt.

4_kep.png

Ami régen a vallás volt, és a tömegeket kordában tartotta, az ezred fordulójára a ’szórakoztató’ elektronika lett. „Elvan a gyerek, ha játszik”, tartja a mondás, és egy rendkívül kényes gazdasági-pszichológiai egyensúly alakult ki, hogy a tömegek dolgozzanak, termeljenek és fogyasszanak, de szabadidejükben lekötve legyenek, és Minőségi dolgokkal ne tudjanak foglalkozni. Ennek eszköze lett először a tv, majd a játék-konzolok, majd az internet és az okostelefon. Így nincs öt perc egy nap, hogy ne kötné le valami az elménket: munka-elektronika-munka-elektronika.

A Gyerekek Korának 1989 és 2015 közötti időszakában a Nagyágyúk a technológiai óriások lettek. Kezdetben a Microsoft, de mivel az ő profiljuk nem a ’szórakoztató’ elektronika, igazán nagy trendet nem tudnak alkotni. Az igazi Nagyágyúk meglovagolták a Gyerekek Korát.

Google:

5_kep.jpg

Ha megnézzük a Google irodáját, leginkább egy játszóház és egy óvoda keverékére hasonlít. Mindez teljesen rendben is van, és a Google által hirdetett értékek, amikkel igazi gigász lett, a Gyerekek Korának értékei mechanikusan: egyenlőség, diverzitás, folyamatos aktivitás. Ám a Nyilas, majd a Bak Szaturnusz energiái befejezték a Gyerekek Korát, és a Google háza tájáról inkább Szaturnikus hírek vannak:

https://index.hu/tech/2017/09/12/fellebbezett_a_google_az_europai_oriasbirsag_ellen/

https://index.hu/tech/2018/02/15/internet_valtozas_google_adblocker_coalition_for_better_ads_chrome_filtering/

https://index.hu/tech/2018/02/16/miert_szivat_minket_a_google_kepkeresoje/

https://index.hu/tech/2018/05/08/a_google_felelosseget_vallal_a_mobilfuggosegert/

https://index.hu/tech/2018/06/02/a_google-t_mar_nem_erdekli_hogy_gonosz/

https://index.hu/tech/2018/06/07/gigantikus_birsag_var_a_google-re/

https://index.hu/gazdasag/2018/07/18/google_birsag_eu/#

Pénzügy, bírság, szabályozás, korlátozás, felelősség, felelősségre-vonás mind-mind Szaturnikus címszavak. Annyira kidurrant a lufi náluk, hogy az alkalmazottjaik jó része nyílt levélben fordult a vezetőséghez, hogy nem szeretnének részt venni kormányzati programokban, hogy harci drónok intelligenciáját növeljék:

https://index.hu/tech/2018/05/16/lazadnak_a_google_alkalmazottjai/

Facebook:

A Gyerekek Korának másik hatalmas nyertese a Facebook volt. Ahogy a Szaturnusz a Nyilasban előrehaladt és a Bakhoz közelített, az addigi Facebook algoritmus teljesen elavulttá vált. Az, hogy hatalmas mennyiségű, teljesen minőségtelen adatot görgetünk szem-kéz koordinációval, még nagyon Merkúri, és a Szaturnikus energiáknak engedve a Facebook a Minőség és a „kevesebb több elve” felé igyekezte szabni az algoritmusát. Rengeteg kamu-oldalt is töröltek, és szigorítottak számos szabályozáson:

https://index.hu/tech/2017/12/19/elege_lett_a_facebooknak_a_lajkvadaszatbol/

https://index.hu/tech/2018/02/16/mark_zuckerberg_facebook_media_algoritmus_valtozas/#

Megtalálta viszont őket a Cambridge Analytica botrány. A „szabadság, testvériség, egyenlőség” fő zászlóshajójáról kiderült, hogy eléggé kemény üzleti masina, ami rendben is lenne, csakhogy nem az általuk hirdetett értékekkel teszik ezt:

https://index.hu/tech/2018/03/19/a_facebook_egy_nagyon_csunya_botranyt_probal_elkerulni/

https://index.hu/tech/2018/03/21/torold_a_facebookot/

Hatalmas pénzügyi értékvesztés lett ebből, ami szintén analóg a Szaturnusz „aszkézis, nihil, nincs” szavaira:

https://index.hu/gazdasag/2018/03/20/facebook_arfolyam_veszteseg/

https://index.hu/gazdasag/2018/07/26/tortenelmi_bukta_fele_tart_a_facebook/#

https://index.hu/tech/2018/07/31/a_facebook_akkorat_bukott_mint_meg_soha_senki/#

Az addigi szürkepólós, egy-közülünk fiatalember, srác, hirtelen komoly és komor vizsgálóbizottság előtt kellett, hogy magyarázkodjon komolyabban és komorabban, Szaturnikusabban:

6_kep_1.jpg

https://index.hu/tech/2018/03/21/elokerult_zuckerberg_es_vegre_mondott_valamit/

https://index.hu/tech/2018/04/07/jelentes_a_purgatoriumbol/

https://index.hu/techtud/2018/10/01/milliardos_buntetest_kaphat_a_facebook_a_hekkeles_miatt/

https://index.hu/techtud/2018/10/23/a_facebook_tudatosan_verhette_at_a_hirdetoit_tobb_szaz_ujsagiro_allasa_banta/

https://index.hu/techtud/2018/11/23/facebook_valsag_zuckerberg_sandberg_definers_soros/

https://index.hu/techtud/2019/02/01/apple_facebook_adatvedelem_maganszfera_ios_iphone_adatgyujtes_project_atlas/

https://index.hu/techtud/2019/02/12/europa_darabokra_szedheti_a_facebookot/

https://index.hu/techtud/2019/02/27/facebook_moderatorok_elete/

Úgy általában elmondható, hogy a Technológiai gigászoknak nem megy annyira a pr-ja:

https://index.hu/tech/2018/01/24/egymilliard_eurora_buntetik_a_qualcommot/

https://index.hu/gazdasag/ado_es_koltsegvetes/2017/12/27/tizmilliardos_nagysagrenddel_rovidithett_meg_csak_minket_a_google_es_a_facebook/

https://index.hu/tech/2018/04/03/egymasnak_esett_a_facebook_es_az_apple/

https://index.hu/tech/2018/04/26/gdpr_europai_adatvedelmi_rendelet_adatbiztonsag_naih/

https://index.hu/tech/2018/05/25/a_gdpr_bevezetesenek_napjan_7_6_milliard_eurora_perlik_a_facebookot_es_a_google-t/

https://index.hu/tech/2018/06/05/amerikai_elnokvalasztas_facebook_google_politikai_hirdetes_oroszorszag/

https://index.hu/gazdasag/2018/06/02/margrethe_vestager_interju/

A Gyerekek Korának surranó-pályás nyertese az Amazon nevű cég, aki szintén a Merkúri „kereskedelem” és „online” dolgokkal annyira felfutott, hogy nemrég Jeff Bezos, a főnöke a világ leggazdagabb emberévé vált. De őket is érinti a Bak Szaturnusz:

https://index.hu/gazdasag/2018/03/28/donald_trump_amazon_ado/

https://index.hu/tech/2018/05/25/magatol_kemkedni_kezdett_egy_otthoni_kutyu/

A Gyerekek Korának igazi vívmánya az internet, ami az információ teljesen szabad áramlása, és amióta wifi is van, azóta az internet nemcsak bekúszott a mindennapjainkba, hanem úgy mondhatjuk, hogy: az internet a mindennapjaink. A Szaturnusz a Bak jegyébe 2017 december 19-én lépett, és láthatjuk, hogy gyakorlatilag napra pontosan érkezett is egy erre analóg hír:

https://index.hu/tech/2017/12/14/az_egyesult_allamok_kinyirta_a_szabad_internetet/

https://index.hu/tech/2018/06/12/mostantol_vege_a_semleges_internetnek/

Még a cikkek címei is, „kinyírás” (halál), „vége”, maga a Szaturnusz.

A Gyerekek Korának igazi bullshit-kicsúcsosodása az ún. kripto-valuta.

7_kep.jpg

Ezen a képen egy emailrészlet látható, (rákattintva kinagyítódik), mely 2017 október 25-26-án történt, két hónappal a Szaturnusz Bakba lépése előtt. Ez 2017 december 19-én megtörtént, egy hét múlva be is szakadt a bitcoin árfolyama, és azóta igazi mélyrepülésben van:

https://index.hu/gazdasag/2017/12/27/bitcoin_morgan_stanley_nullat_er_a_bitcoin_elemzes/

https://index.hu/tech/2018/03/01/bill_gates_a_kriptovaluta_gyilkol/

https://index.hu/tech/2018/04/25/hatszaz_bitcoinbanyasz_gepet_foglaltak_le_kinaban/

https://index.hu/gazdasag/2018/06/22/negyhavi_melypontra_esett_a_bitcoin_arfoylama/

https://index.hu/techtud/2019/02/05/quadriga_kriptovaluta_kriptopenztozsde_jelszo/

A Gyerekek Korának a vívmánya a kriptovaluta, mlm, spekuláció, minden olyan dolog, ahol arról álmodozunk (mint a gyerekek), hogy „Majd én nagyon okos leszek, mindenkinél okosabb, és munka nélkül keresek egy csomó pénzt”. A Bak Szaturnusz a „pénzügy” és a „szabályozás”, „korrekció” címszavaival visszakorrigált ebben is.

Tesla:

A Gyerekek Korának igazi Mágusa, üstököse, üdvöskéje Elon Musk. Ő leginkább azzal lett híres, hogy minden tízéves fiú álmát megvalósítja: rakéta, önvezető autó, barkácsolás. Ami manapság technológia és futurisztikus innováció, abban Elon Musk-ot kell keresnünk. Ő teljesen jól elvolt ebben a szerepben az elmúlt évtizednyi időben, de a Szaturnusz a Bakba lépett. Kiderült, hogy ami fantázia és műszaki megvalósítás, az nem biztos, hogy a világban megvalósítható, kivitelezhető és főleg rentábilis üzleti modell.

Az elképzelés és a valóság között kinyílt az olló, és az eszközpark elkezdett rendetlenkedni a Bak Szaturnusz óta:

https://index.hu/tech/2018/03/07/geprombolas_deluxe_a_kaliforniaiak_nekimentek_az_onvezeto_autoknak/

https://index.hu/tech/2018/05/31/rendorautoba_hajtott_az_onvezeto_tesla_kaliforniaban/

Mindez még akár korrigálható is lenne, de a megrendelésekből-értékesítésekből befolyó összegek nem fedezik a fejlesztést és a marketinget. A fantázia és a Valóság, azaz a Gyerekek Kora és a Bak Szaturnusz összefeszülnek:

https://index.hu/tech/2018/05/03/hiaba_a_sci-fi_marketing_penzugyileg_pocsekul_all_a_tesla/

https://index.hu/gazdasag/2018/05/16/tesla_elon_musk_csod_veszteseg_model_3_autogyartas_forradalom/

https://index.hu/gazdasag/2018/06/13/tesla/

https://index.hu/tech/2018/06/18/elon_musk_tesla_roadster_copv_miles_davis_street_legal_zaj_hangos_suritett_levego_tartaly/

https://index.hu/tech/2018/07/18/elon_musk_bocsanatot_kert_amiert_lepedofilozta_az_egyik_brit_buvart/

https://www.vg.hu/penzugy/tozsde/bloff-trukk-vagy-valami-mas-musk-bejelentese-2-1040982/

https://index.hu/gazdasag/2018/09/19/vizsgalat_a_tesla_ellen/#

https://index.hu/gazdasag/2018/09/30/tavozik_a_tesla_igazgatotanacsanak_elerol_elon_musk/

https://index.hu/gazdasag/2018/10/26/az_fbi_is_nyomoz_a_tesla_ellen/

Mindez odáig fajult, hogy a jelenleg pénzpumpán életben tartott Tesla részvényeseinek azt mondta Musk, hogy „untatják a kérdéseik, amik a pénzügyi részletekre vonatkoznak”. Ez a Gyerekek Korában még menő lett volna, de a Bak Szaturnusz idején nem biztos, hogy nyerő stratégia, ahol a „korrektség”, „teljesítmény”, „elszámolás”, „felügyelet” szavak inkább érvényben vannak már. Érdekes lesz figyelni, hogy milyen korrekciókkal tudják tovább működtetni a dolgokat.

Éppen most a dolgozóinak 9 (!) százalékát volt kénytelen kirúgni, ami inkább Szaturnikus, mint „innovatív”, vagy „forradalmi”.

Pénzügyek, Bank:

A Bak és a Szaturnusz egyik elsődleges témája a „pénzügyek”, „bank” és ezek „szabályozása”. A 2008-as válság is a ’felfújt lufi’ témáiból eredt, és a Bak Szaturnusz miatt mostanában indulnak a korrekciók, megelőzendő ugyanezt:

https://index.hu/gazdasag/2018/06/14/ekb_qe_mennyisegi_konnyites_lazitas_veget_ert_az_ingyenpenz_penzpumpa_mi_lesz_most/

https://index.hu/gazdasag/bankesbiztositas/2018/06/18/szigorit_az_adossagszabalyokon_az_mnb/

„Elzárja”, „vége”, „szigorít”, „fék”, „csökkenteni”, „fix”, „tartalék”, „felkészülve”, „hosszabb periódus”: mindkét cikk olyan, mintha magából a Bak Szaturnusz címszavaiból írták volna őket.

Lehetne még rengeteg területet megvizsgálni, és hosszú oldalakon keresztül vizsgálni és felsorolni a Bak Szaturnuszra rímelő témákat, szavakat, előfordulásokat, de ennyi bőven elegendő, hogy megfelelő képet kapjunk az aktuális trendekről.

A lényeg, hogy minden rendben van. Egy teljesen normális, visszarendeződő folyamat részei vagyunk.

Soha nem volt még olyan időszak a világtörténelemben, mint az 1989 és 2015 közötti időszak, ahol a világ és az emberiség 2 és 7 év közötti gyermekek szintjére zuhant vissza, és az ő életüket, működésüket, jellegeiket és címszavaikat élte.

1_kep.jpg

Ez a lufi kidurrant 2014 decemberében, méginkább 2015 szeptemberétől:

bubbleburst.jpg

Ebben egy átmeneti állapotban voltunk a 2016-os és 2017-es évben, vártunk, reménykedtünk, hogy visszajön a Gyerekek Kora, és mivel sejtettük-sejtjük, éreztük, mélyen belül tudjuk, hogy már átmentünk rajta, és már nincs Gyerekek Kora, elkezdtünk besavasodni, amit a Skorpió Jupiter jelez 2017 októbere és 2018 novembere között:

44_skorpio.jpg

Közben megérkezett a Bak Szaturnusz 2017 decemberében, és lezáródott egy fejezet.

Egy újabb kor kezdődik most, és jópár évig el fog tartani, 2-5 évig biztosan, 2020-23-ig minimum.

Ezt a korszakot is meg tudjuk élni a lehető legjobban! :) Apró módosításokra van szükségünk hozzá. Csináljunk mindent ellentétesen, mint ahogy a Gyerekek Korában tettük. Csináljuk a szó jó értelmében Szaturnikusan:

- a kevesebb több elvét alkalmazzuk

- törekedjünk a mennyiség helyett a Minőségre

- a hatalmas kiáradásból és szétszóródásból húzódjunk vissza, de ügyeljünk, hogy ne egy teljes elefántcsont-toronyba

- vállaljunk felelősséget

- nőjünk fel

- a Minőséget képviselve ne a „minden” legyünk, hanem a korunknak-nemünknek megfelelő állapotokat képviseljük

- ha valamit szeretnénk, tegyünk érte, dolgozzunk meg érte és legfőképpen legyünk türelmesek és kitartóak.

Több éve ezek az elvek olvashatóak itt, hiszen tudtuk, hogy a Gyerekek Kora véget fog érni; azt is, hogy mikor és azt is hogy hogyan. Azt is, hogy mi lesz helyette. Még mindig ennek a folyamatnak az elején vagyunk, így nem késő elkezdeni ezeket az elveket a gyakorlatban is jobban és többször alkalmazni. :)

3_kep.jpg

Aktuális híreink:

Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető utánvéttel is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. 

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása