HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2018.11.30. 11:44 Zöldkör

December hónap Asztrológiai előrejelzése, 2018

December hónapja már úgy talál bennünket, hogy a Nagy Jótevő Jupiter kiszabadult egy év egy hónap után az őt tekerő és lehúzó Skorpió jegyéből; ugyanakkor mivel a Jupiter kifelé-felfelé árasztó energiákat jelent, ő is tolta-nyomta fel a Skorpió által jelképezett szőnyeg alá sepert és erjedt dolgokat. A Nappal együtt lépett be tavaly októberben a Skorpióba, és stílszerűen most a Nappal együtt lépett ki onnan novemberben.
December emiatt már árnyalatnyival könnyebb tud lenni energetikai értelemben; de van még egy apró momentum, hiszen a Kis Jótevő Vénusz is beszorult a Skorpióba szeptember óta, és december során még ott is fog haladni. A nagyján már túl vagyunk, de a valódi és teljes megkönnyebbüléshez, és a nagyobb folyamat végéhez még az is kell, hogy ő is kilépjen a Skorpióból, ezt január 7-én meg is teszi majd!

A hónap teljes első felét áthatja a November 20, kedd és December 17, hétfő között aktív hatás, melyben már valahol mélyen, hátul érezzük, hogy az Én-ünk Magja elkezdett stabilizálódni, de hogy mindezt ambíciókra, valódi erőre, a dolgok és önmagunk feletti kontrollra váltsuk, ahhoz még gyengék vagyunk. Nem is kell túlzottan izmozni, az egész 2018-as év, (és tágabban a ’18-19-20-as is a Bak Szaturnusz miatt), pont arról szól, hogy egy kicsit újra megtanítsanak bennünket az Alázatra, és hogy nem tudunk, és nem is érdemes mindent kapkodó kis én-ünkkel kontrollálni. (Nap Nyilasban kvadrátban Marssal Halakban)

December 1, szombat és December 10, hétfő között egy olyan fényszög nyitja matematikailag a hónapot, ami pont hogy ezt a bágyadtságot, punnyadtságot erősítheti. Nagyon kulturált jegyekben nagyon kulturált bolygók egy picit zavarodott fényszögben találkoznak, így ez azt az érzést is fokozhatja bennünk, hogy „Ha hivatalosan minden rendben van, vagy rendben kezd lenni, akkor miért nincs minden rendben?!”. És igazunk van, de minden egy szinuszos folyamat, és kell még ez a három-négy hét, hogy lecsengjen a 2018-as folyamat, hogy noha kihúzódott a tüske, de a vérzés is elálljon még. (Nap Nyilasban kvadrátban Neptunusszal Halakban)

December 2, vasárnap egy örömteli kioldódása egy olyan fényszögnek, ami szintén azt adhatta, hogy túl nagy lelkesültség és lendület nincs rajtunk az elmúlt hetekben. Innentől ha a tények és az események szintjén teljesen még nem is, de a Hit és a Kitartás szintjén fel-felvillanhatnak bennünk pozitívabb és használhatóbb sugarak. (Kioldódik Nyilas Jupiter és Halak Mars kvadrátja)

December 2, vasárnap a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi rutinunkért felelős Merkúr hátráló mozgása miatt visszalép a Skorpió jegyébe.
December 3, hétfőn a párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért és harmóniáért felelős Vénusz hátráló mozgása után ismét visszalép a Skorpió jegyébe.

Ezáltal a két legkönnyebb, leggyorsabb, legüdébb, legvilágibb bolygó a Titok, Bűn, Őrlődés, Csiki-csuki területének energiáiból részesül ismét. Ez nem igazán hiányzott nekünk az elmúlt egy év után, de ha a Nagy Egész szempontjából nézzük, akkor ez a szinusz-hullám utórezgése, a leszálló ága. Másfél hétig lesz ez intenzív, mivel a Merkúr december 12-én visszalép hála Istennek a Nyilasba, így december elején ez a tíz nap 2-a és 12-e között ahol így vagy úgy érdemes még kitartani. (A Vénusz január 7-én lép be a Nyilasba, az zárja a 2017 októberében indult Purgáló Folyamatot.)

December 2, vasárnap és December 16, vasárnap között az említett Merkúr a Skorpió és a Nyilas határán fényszögkapcsolat nélkül is lesz. Ezt az a kép írja le, ha még emlékszünk kamaszkorunkból vagy a húszas éveinkből, amikor vasárnap hajnali 5-6-7 óra körül értünk haza a buliból, már pirkadva lefekszünk aludni, és felébredünk valamikor, nem tudjuk hány óra lehet, már délután négy van, éhesek vagyunk, álmosak vagyunk, de már nem feküdnénk vissza, mert mindjárt este, és akkor kellene majd aludni, és kóválygunk a lakásban, hogy mit is kéne. Az emberek elementáris többségének valószínűleg most erős kérdőjelei vannak önmagával és az életével, főként a Tisztánlátásával és a Jövőjével kapcsolatban, és valahol itt december első két hetében veszítjük el úgy teljesen a fonalat. Ez nagyon jó is valahol, kicsit olyan, mint az Udvari Bolond, vagy a tarot-ban az Akasztott Ember, mert azzal, hogy mi megbomlunk egy kicsit, a Nagyobb Erők, az Univerzum, az Élet kicsit hatékonyabban tud belenyúlni a dolgainkba és terelni.

December 7, pénteken ez a Skorpióba visszaszorult, és éppen fényszögkapcsolat nélkül kóválygó Merkúr előreindul hátráló mozgása után. Mindezt még a Skorpió jegyében teszi, de ez is egy nagyon pozitív pont, hiszen ez azt jelenti, hogy pár nap, (egész pontosan öt 12-éig), és újra visszalép a számára barátságosabb Nyilas jegyébe.

December 8, szombaton egy olyan fényszög oldódik ki, aminél jobban nem is szeretnénk szinte, hogy kioldódjon valami! Nagyon-nagyon fontos, és pozitív ez. Kioldódik Skorpió Vénusz és hátráló Kos Uránusz szembenállása. A Vénusz a párkapcsolatok, a társadalmiság, a harmónia és az egyensúly bolygója, az Uránusz a jövő, cél, perspektíva, a tisztánlátásé. Nos, szegény Vénusz szeptember 10-én belépett a számára teljesen hosztilis Skorpióba, és mivel pont ott érte hátráló mozgása, be is szorult oda. Közben szeptember 5-én szembenállásba is került a hátráló Kos Uránusszal, mely apró szünettel egészen mostanáig, december 8-ig tartott; három hónapig. Emiatt ez a három hónap maga a Pokol volt (Skorpió) a párkapcsolatok, emberi kapcsolatok és a harmóniánk szempontjából (Vénusz), és ráadásul még nem is láthattunk tisztán, hogy mi-merre-hogyan, valamint a dolgok, események perspektíváját, hosszútávúságát is elvette (Uránusz). Emberként, főleg a mai korokban, eleve van hajlamunk, hogy kínlódjunk akár l’art pour l’art Párkapcsolati témákban, de a szeptember-október-november három hónapja ennek maximális melegágya volt. A jó hír, hogy a Vénusz noha a Skorpióból még nem is lép ki itt decemberben, de az Uránusszal való szembenállása kioldódik. :)

December 8, szombat és December 23, vasárnap között a minden oldalról támadott és megtépázott Vénusz a dialektika jegyében pont innentől elkezd már őt segítő, rendező energiákat is kapni. Elkezdődik jóindulatú és lágy szanálása a Vénuszi témáknak. Mivel ez a Bak Szaturnusztól jön, ebben fontos, hogy felnőttek, érettek és türelmesek legyünk; a dráma és a káosz helyett pedig összeszedettek, és egészséges mértékben racionálisak. (Vénusz Skorpióban szextilben Bak Szaturnusszal)

December 9, vasárnap és December 24, hétfő között ezzel napra párhuzamosan szintén zajlik egy jóindulatú, nagyon a mélyben és a háttérben segítő-gyógyító hatás, ami szintén erős szanáló jelleggel is bírhat. Megkapjuk itt ebben a két hétben december közepén a lelki-energetikai ’antibiotikum’-kúrát, hogy a Skorpió Jupiter által felhozott szüttyös-fertőző energiák maradéka is kipucolódjon belőlünk. (Bak Pluto szextilben Halak Marssal)

December 10, hétfőn egy fényszög-óriás indul, mely 2019.december 30-ig tart majd, és láthatjuk, hogy gyakorlatilag naptárilag átíveli a 2019-es évet. A 2018-as év a Skorpió Jupiter miatt a Mélyből feljövő-felszivárgó elakadt energiákról szólt, ezáltal a Nagy Átalakulás, a Nagy Káosz éve volt. Az ilyen után mindig a rendrakás az, aminek következnie illene, és ez a fényszög pont ezt adja.

Egyik része a Bak Szaturnusz, ami duplán a Rend-et jelenti. A másik része a Halak Neptunusz, ami duplán a Gyógyítás-t jelenti. Ők ketten egy finom, lágy szextil fényszögkapcsolatban találkoznak. 2019-ben már az lenne a cél, hogy lágyabban, finomabban, rendezettebben viseljük magunkat és a dolgainkat; magyarul tiszteljük meg saját magunkat, és az Emberi létformánkat, hogy nem a manapság, pontosabban eddig trendi hörgő-pörgő, infantilis, imbecil, agresszív és rövidtávú, mohó módokon működünk. Nagy átalakulás ez az elmúlt 25-30 év után, de a 2018-as év ’megbüntetett’ bennünket ebben/emiatt, és a ’19-esben van lehetőség nagyobb Alázattal és Türelemmel visszatalálni az Útra. (Szaturnusz Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

December 13, csütörtökön a Merkúr bolygó, másfél hetes kitérője után a Skorpióba, ismét visszalép a Nyilas jegyébe. Jaj de jó ez! Egészen bizonyos, hogy a gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős bolygó jobban érzi magát a Hit, Remény, Jövő, Bőség területén, mint az Őrlődés, Csiki-csuki, Eltemetett Múlt területén érezte magát. Itt már elmondhatjuk, hogy az őszi Zúzda után, melyben ott volt a Skorpióban a Jupiter, a Nap, a Merkúr, a Vénusz, és a Vénusz még szembenállást is kapott a hátráló Uránusztól, erre a napra gyakorlatilag az 5 hosztilis hatásból már csak 1 (!) maradt: a Vénusz a Skorpióban.

December hónapban 1-2-a szombat-vasárnap és 7-8-9-10-13-a között lesz még az utó-Zúzda apróban, és láthatjuk, hogy december első hete után sorra oldódik ki sokminden, fordul át, vagy éppen olyan hatások indulnak, melyek célja a rendrakás, a gyógyítás, a feltöltés.

December 15, szombaton kioldódik a Mars és a Halak Neptunusz együttállása, mely során az én-ünkért, ambícióinkért, erőinkért felelős bolygó két héten keresztül gyógyult és töltődött. A Mars sem járt túl jól a 2018-as év során, ugyanis beszorult az őt teljesen megfagyasztó és bebörtönző Bak és Vízöntő jegyekbe. Leszíjaztak bennünket úgymond, hogy a Skorpió Jupiter elvégezze a minket és az életünket alulról-belülről kikotró Műtétet.
Ezen együttállás kioldódása azt jelenti, hogy én-ünk, erőink és ambícióink ki tud gurulni a szervízből, és még nem kell száguldozni, de lehet már egy kicsit vissza-visszanyeregetni a kontrollt önmagunk és az életünk felett.

December 16, vasárnap és December 26, szerda között a Skorpióban tépázott Vénusz segítő, gyógyító, nagyerejű energiákat kap. Olyan ez, mint amikor az ember egy vizsgán van, és a vége előtt már elkezdi a zsűri kitölteni a bizonyítványt, noha a felelés még zajlik. Ez a fényszög is mutatja, hogy noha csak január 7-én ér ki a Vénusz a Skorpióból a Nyilasba, de már elkezdődött feltöltése, és a romeltakarítás itt is. (Vénusz Skorpióban trigonban Halak Neptunusszal)

December 16, vasárnap és December 25, kedd között ezzel napra párhuzamosan egy másik hatás azt jelzi, hogy innentől legalább gondolati szinten, és a Hit morzsája elkezdhet megjelenni azzal, hogy mi magunk és az életünk valahogyan újra pályára tud állni. A 2018-as év teljesen elvette ezt, és látjuk, hogy ez a fényszög is illik a december első hetének megbillenése utáni emelkedő tendenciába. (Nap Nyilasban-Bakban trigonban hátráló Kos Uránusszal)

December 17, hétfő és December 26, szerda között a Skorpióból frissen szabadul Merkúr együttállásban halad majd a Hit, Remény, Jövő, Bőség bolygójával, a Jupiterrel. Ez a hatás is tovább erősíti az Emelkedő trendet, és innentől már nem csak a Hit és a gondolatok szintjén, de akár cselekvéseinkben és szituációinkban is megmozdulhat valami pozitívabb irány és kimenetelek.

December 17, hétfőn egy másik minket segítő fényszög-kioldódás történik. Ez is segít abban, hogy az Én-ünk és az erőink harmonikusabban működjenek, és a megszeppentségből és melankoliából elkezdjünk mi magunk és az életünk is rendeződni. (Kioldódik Nyilas Nap és Halak Mars kvadrátja)

December 21, péntek és December 28, péntek között egy kicsit zizik lehetünk. Ez itt már nem az a ’zizi’, amilyenek október-novemberben voltunk, mert az inkább volt fojtott-agresszív, kétségbeesett, szuicid ’zizi’. Ez itt most inkább egy kicsit tanácstalan és bágyadt zizi, ami teljesen normális, ha azt nézzük, mekkorát mentünk az elmúlt egy évben. Most pihenjük, heverjük ki azokat az elképesztően mély energetikai folyamatokat, amik a 2018-as évben a Skorpió Jupiter, majd a mellé csatlakozó Vénusz majd Merkúr miatt is voltak. (Merkúr Nyilasban kvadrátban Halak Neptunusszal)

December 22, szombaton a Nap a Bak jegyébe lép. Ez a Téli Napforduló ideje, ilyenkor a legrövidebb a nappal, itt átfordul valami, és a Nap ugyan még a sötétebb területeken halad egy ideig, de már megindul jelképesen Felfelé. Három napig tart legsötétebb vándorlása, és ez képezi a Karácsony december 24-ei dátumát, mint „A Fény Születése”; ezen a napon indul el, december 24-én a Nap először igazán Felfelé.

December 23, vasárnap és Január 3, csütörtök között a megtépázott Vénusz a Skorpió jegyében egy szintén segítő fényszöget kap. A csalafintaság a dologban, hogy ez egy Főnix-madári segítő fényszög, így itt még mielőtt január 7-én kilépne a Skorpióból a Vénusz, arra hívja fel a figyelmünket, vagy reálisabban nézve, késztet, hogy egy legeslegutolsó Nagy Számvetést tegyünk Párkapcsolatunk, Párkapcsolati életünk témájában, (ha van, ha nincs), önmagunk Egyensúlyával kapcsolatban, és finoman és lágyan megkérdezi, hogy van-e esetleg még valami a Mélyben, amit a Skorpió Jupiter nem tolt fel bennünk és az életünkben. (Vénusz Skorpióban szextilben Bak Plutoval)

December 25, kedd és December 31, hétfő között a Mars fényszögkapcsolat nélkül halad a Halakban, a saját jegye, a Kos felé. Ez az a szituáció, amikor a versenyek végén a sportolók arról számolnak be, hogy az utolsó párszáz méteren már nem láttak, nem hallottak, csak a szívük vitte be valahogy őket a célba, és most sem értik, hogy hogyan sikerült bejutni. Valami ilyesmi ez itt az év utolsó hetében. A lendület, a szívünk bevisz bennünket, és stílszerűen a Mars január 1-jén, Újév napján lép be a saját jegyébe, a Kosba. A Mars és a Kos is a „Kezdet” címszavával bírnak, így a 2019-es év január 1-je most kivételesen nem csak agyban, de energetikailag is az Új Kezdet napja és időszaka lesz.

December 27, csütörtök és Január 7, hétfő között a Nap együttállásban halad Bak Szaturnusszal. Ez egy kicsit olyan, mint amikor az ember önként vonul a szanatóriumba, az elvonóra, a rehab-ra. Itt az Én-ünk, a lényünk LegMagvával szeretnénk már, hogy végre Rend legyen, Stabilitás, és ha ehhez le is kell hántani dolgokat, akár olyanokat, amik az énünk része, akkor arra is hajlandóak vagyunk. A Bak és a Szaturnusz is az Alázat címszavaival is bírnak, és az, hogy a Nap ez után az év után ideért, azt jelenti, hogy valószínűleg végre sikerül a Nagy Tervnek, hogy ismét összeszedettebbek, érettebbek, minőségibbek legyünk emberekként. (Nap Bakban együtt Szaturnusszal)

December 31, hétfő és Január 9, szerda között nagyon stílszerűen és nagyon nagy hálával lesz egy olyan fényszög, ami selyem-brokát kendővel törölget és gyógyítgat bennünket. Ennél finomabbat és puhábbat nem is lehetne felrajzolni. Itt, mint Jézus mossa le a port a lábunkról, ken be mannával és olajokkal. (Nap Bakban szextilben Halak Neptunusszal)

A hónap két utolsó fényszöge, az előző és ez a mostani is énünk LegMagvát rendezi és gyógyítja, az elmúlt 25-30 évben megszokott bármilyen mohóság, vagy a 2018-ban megszokott káosz és felkavarodás nélkül, helyett. Úgy tűnik, itt december végére-január első hetére, már tényleg, úgy igazából kívánjuk a Békét és a Rendet. És ez az igazi Meghittség, ettől lesz igazi az Ünnep. :)

agnus-dei-window-1024x768.jpg

Aktuális híreink:

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása