HTML

A blogról

Tapasztalatok, gondolatok, spirituális módszerek bemutatása, életünk kívül és belül.

Tegyél magadért

Asztrológiai és Önismereti Tanfolyam
https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

Párkapcsolati szinasztria
https://horoscode.hu/lovematch/

A honlapunk elérhetősége: www.zoldkor.com

2019.02.28. 20:02 Zöldkör

Március hónap Asztrológiai előrejelzése, 2019

Március hónapja elhozza az Újjászületés, a Tiszta Lap, az Új Kezdet energiáit. Rengeteg olyan hatás lesz, ami sokszorosan az Újév, az Új Távlatok, az Új Kezdetek témáit adja nekünk, amire már annyira ki vagyunk éhezve, hogy bizonyos pontokon lehet, hogy nem is tudunk hirtelen mit kezdeni vele. :) Nagyon nagy váltásokra lehet számítani ebben a hónapban, és olyan ívek elindulására, amik akár a következő hosszú éveket, akár 7-8 évet vagy még többet és hosszabbat is meghatároznak majd. Ezt kértük, szerettük volna régóta, különösen 2018 után, és most megkapjuk! Bánjunk vele nagyon ügyesen és szépen, merjünk élni a lehetőségekkel, legyünk szelídek és hálásak. Tervezzünk kreatívan, konstruktívan és hosszútávra. Számunkra kedvező lapok jönnek.

Március 1, péntek és Március 12, kedd között nagyon stílszerűen nyitja egy fényszög a hónapot. Január hónap arról volt nevezetes, hogy kioldódott az egy év-egy év négy hónapig tartó Skorpiós szivattyú. Február arról, hogy már nem aktív csőtörés van, hanem eltávolodás a romoktól, és kicsit szusszanás. Márciusban már elkezdünk magunkra találni, de úgy tényleg, úgy igazán. Ebben a fényszögben Naprendszerünk Ura, a legnagyobb és legfőbb bolygó, az Én-ünket jelentő Nap kerül együttállásba a „Nagy Gyógyító” Halak Neptunusszal. Februárban a gyógyulásunk úgy zajlott, hogy már nem volt aktív baj. Itt pedig már az aktív gyógyulásunk történik! És ez nagyon jó. Ha itt fáradtnak, álmosnak, elvarázsoltnak érezzük magunkat, az még jobb; onnan tudhatjuk, hogy dolgozik a monyó, és gyógyulnak be mélyebb, finomenergetikai részeink is. (Nap Halakban együtt Neptunusszal)

Március 2, szombaton további nyalánkság történik! 2018 szeptember 10 és 2019 január 7 között a Skorpió jegyébe szorult extrém hosszú négy hónapig a párkapcsolatokért, társadalmiságért, egyensúlyért, harmóniáért felelős Vénusz bolygó, hogy ott ebben az időszakban a Titok, Bűn, Szexualitás, Őrlődés, Csiki-csuki energiáiból részesüljön, elevenen nyársra húzzák, és lassú majd gyors majd lassú tűzön pörköljék. Innen ugyan kiszabadult a Vénusz, de február második két hetére a ’Zodiákus Rosszfiúi’ között találta magát, a Karma három lehúzó-behúzó jelölője közt a Karma csillagjegyében. Volt egy ’jó’ nosztalgiajárat a pokolba a Vénuszi címszavakban.

Itt 2-a szombaton a Párkapcsolatok, Egyensúly, Harmónia, Társadalmiság bolygója belép a Vízöntő jegyébe a Bakból, így elkezd a Jövő, Cél, Perspektíva, Hosszútávúság és Tisztánlátás címszavaiból töltődni. Innentől egészen október 9-ig, több, mint hét hónapig nem éri már gyakorlatilag semmi neki kellemetlen, így a tavalyi év romjai és felkavarodásai után itt sok hónapunk van rendezni a sorainkat emberi, férfi-női, társadalmi témákban. :)

Március 3, vasárnap és Március 18, hétfő között egy jószándékú, egyszerre impulzív és lágy hatás lesz aktív. Eddig rohantunk előre menekülve a tavalyi év energiái elől; ez a fényszög mutatja, hogy nagyjából biztonságban vagyunk, így itt az ideje kicsit lassítani, elővenni a belátásunkat, intuíciónkat, és úgy haladni finoman és egyenletesen tovább. Ha valaki gyerek-projektben van, ebben a két hétben érdemes lehet kiemelten próbálkozni, mert sok tényezője érinti ezen témákat is. (Mars Bikában szextilben Neptunusszal Halakban)

Március 4, hétfő és Március 19, kedd között két hétig lesz egy hatás ezzel párhuzamosan, ami szintén arra utal, hogy biztonságos távolságra kerültünk a tavalyi év tombolásától-rombolásától. Mint amikor egy filmben a lovasok baktatnak, felkaptatnak a dombtetőre, és onnan néznek vissza a városra. Lehetnek itt nagy megértések, és ebből eredő megnyugvások, elengedések is olyan témákban, amikben még nagyon görcsölhettünk tavaly ősszel, sőt, akár idén január-februárban is. Egy lassú, nyugodt, belátó, és a legjobb szó rá, bölcs érzés jelenhet meg bennünk. És ne feledjük a mondást: „A bölcsesség nem más, mint begyógyult seb.” (Nap Halakban szextilben Szaturnusszal-Plutoval-Leszálló Holdcsomóponttal Bakban)

Mivel az elme és ezáltal az emberi természet alapját képezi az Itt és Most-ból elcsúszás, természetesen van itt egy érme másik oldala is. A gondolkodásunkért, kommunikációnkért, a mindennapi életünk működő rutinjáért felelős Merkúr hátráló mozgást végez a Halak jegyében Március 6, szerda és Március 28, csütörtök között. A Halak jegye egyáltalán nem zűrös terület neki, és közben a ’Zodiákus Rosszfiúival’, a beakadt múlt-at jelképező területtel egy lágy, selymes fényszögben is lesz. Azaz az ego-nk megszokásból keresné a konfliktust, és/vagy kerülné, húzná-halasztaná az építkezést és a haladást, ne nincs kibe belekössön! :D Mintha balhézni akarnánk, és közben elfelejtenénk, hogy hogyan is akartunk beszólni, vagy indulnánk verekedni, de közben leülünk egy percre, és beszundítunk. Láthatjuk, nagy fordulat van itt: tavaly ha nem akartuk, akkor is volt balhé, és valami nagyon átkattan itt márciusban, mert ha akarnánk, akkor sem tudunk balhézni.

Március 6, szerda és Március 27, szerda között ezzel gyakorlatilag napra párhuzamosan úgy is mondhatnánk, hogy a múltbeli, vagy akár a nemrég összeszedett fájdalmaink varázsütésre nemhogy akadályozóvá válnak, hanem egyenesen hajtóerővé! (Mars Bikában trigonban Szaturnusszal-Plutoval-Leszálló Holdcsomóponttal Bakban)

Mindig az az érdekes a Skorpiós időszakokban, hogy amikor hivatalosan indul, azt hisszük hogy még el sem kezdődött, holott már régen dolgozik, amikor hivatalosan vége van, azt hisszük sosem lesz vége, holott vége van, de aztán van egy csavar, és kiderül, hogy mégsincs vége. Úgy tűnik, itt március első hete, már tényleg, úgy igazából egy egészen más energetikai íven van.

Hogy ezt igazolja egy mega-giga-monstre hatás, váltás is:

Március 7, csütörtökön az Uránusz a Bika jegyébe lép! 2011 márciusától-októberétől volt a megelőző Kos jegyében, tehát itt 8 év után változik valami. Ez a nyolc évnyi időszak olyan volt kollektíve, mintha befagyott tavon akarnánk átkelni: „Négyet előre, egyet hátra, kettőt balra, egyet jobbra, egyet előre, hármat hátra”. Effektíve sehova sem haladtunk a kollektíva tekintetében, de legalább jól kifáradtunk. Egyéni életünkben is fontos váltás ez itt most, hiszen az elmúlt 7-8 év után egy új ívet hoz létre ez a jegyváltás.

Mivel az Uránusz a gondolkodásunkat is jelenti, a Kosban járva vadabb, önösebb, individuálisabb, küzdelmesebb energiákat kapott.

A Bikába lépve innentől a Földeltség, Stabilitás, Átláthatóság, Egyszerűség címszavait kapja a Jövő, Cél, Perspektíva, Tisztánlátás bolygója. Érdemes ezáltal a stabilabb, egyszerűbb, földeltebb dolgok és működések felé menni a küzdelmes, cizellált, levegőben lógó dolgok helyett. Innentől még igazabb a pár éve már hangoztatott, „a kevesebb több!” elve.

Március 8, péntek és Március 19, kedd között ettől a nagyon friss levegőtől, és a már fentebb is látható „Küzdelem Végétől” kicsit megzavarodhatunk. Mint veteránok, akik békeidőben nem tudnak mit kezdeni magunkkal kicsit bepöröghetünk, de ez egy irracionális fényszöghatás, ezért szerencsére nagy bajt ettől sem tudunk csinálni. Ha nyugi van, béke, kevesebb, de stabilabb állapotok, akkor élvezzük ki, ne akarjuk megkavarni, mohóskodni. (Nap Halakban kvadrátban Jupiterrel Nyilasban)

Március 9, szombat és Április 15, hétfő között egy másik szinten is lágy és finom segítséget kapunk a Múlt rendezésére, legyen az akár a nagyon tágan és átfogóan értelmezett tapasztalatok, vagy akár a 2018-as év, vagy akár annak őszi témája. Gondolatainkban és funkcióinkban is letisztulnak a dolgok, és már nemcsak finomenergetikai szinteken, de motoros és tudatos szinteken is utolérjük magunkat. (Merkúr Halakban szextilben Szaturnusszal-Plutoval-Leszálló Holdcsomóponttal Bakban)

Március 11, hétfő és Március 22, péntek között a kettővel fentebbi fényszög testvér-hatása van, ami szintén azt mutatja, hogy megijedhetünk a jótól, békétől, nyugitól. De itt is ugyanaz a helyzet, hogy nagy rombolást, ártást nem tudunk tenni sem magunknak, sem másnak, maximum egy kicsit összezavarodhatunk, vagy a kinti dolgokat kutyulhatjuk össze tudatalatt, vagy passzívan magunkat tehetjük kábává, hogy bármi építkezést így szabotáljunk. De ez maximum hátráltatást tud eredményezni a nagyobb energiáknak és dolgoknak, bármilyen rombolást nem. (Merkúr Halakban hátrálva kvadrátban Nyilas Jupiterrel)

Március 11, hétfő és Március 30, szombat között a Férfiakat és a Nőket, az Aktivitást és Passzivitást, az Egyedült és Együttet jelölő bolygók kerülnek szintén irracionális fényszögbe. Erre is ezt lehet mondani, hogy ettől a letisztulástól, földelődéstől, a lehetőségétől a békének és a nyugalomnak egy kicsit megzavarodunk. Nem merjük elme-szinten elhinni, hogy mennek a Férfi-Női dolgok, hogy nem csak a harc és a teljes kábaság van, hanem van arany középút is ezekben. (Vénusz Vízöntőben-Halakban kvadrátban Marssal Bikában)

Március 12, kedd és Március 17, vasárnap között látjuk, hogy azért még szükség és igény van gyógyulásra. Az Én-ünket jelentő Nap és a gondolkodásunkat, kommunikációnkat, ügymenetünket jelentő Merkúr, a Naprendszer két legelső, legalapabb bolygója kerül együttállásba a Halak jegyében. Emiatt ezen a héten még nyugodtan pihenjünk, aludjunk nagyokat, vagy válasszuk a feltöltődésnek akár aktívabb, de nem túlságosan aktív formáit. (Nap Halakban együtt Merkúrral)

Március 17, vasárnap és Március 26, kedd között a két Jótevő bolygó kerül finom és lágy fényszögbe. Teszik ezt a Vízöntő és a Nyilas jegyekből, így hatásuk alapvetően nem-földelt területeken, hanem finomenergetikai szférákban hat. Mint szitáló köd, feltöltik pozitív energiákkal a teret, és segítenek, hogy a Hit, Remény, Jövő, Bőség, Perspektíva témái átjárják a légkört. Aztán később majd merünk is megérkezni ebbe fizikai síkokon és jellegekkel is. (Vénusz Vízöntőben szextilben Nyilas Jupiterrel)

Március 18, hétfő és Április 10, szerda között a gondolkodásunkért, ügymenetünkért felelős Merkúr visszahátrál egy korábban már volt fényszögbe, a Halak Neptunusz együttállásába. Ez bágyadttá, passzívvá, aluszékonnyá tett minket február során, és kifejezte az igényünket a békére és gyógyulásra. Itt egy következő szinten is gyógyít és feltölt, de egy picit be is lassít bennünket, ami azért egyáltalán nem baj; innentől márciustól már nem rohanunk sehová, hanem mint kertészek, várjuk, hogy érjenek be a földeltebb dolgok. (Merkúr Halakban együtt Neptunusszal)

Március 20, szerda és Április 4, csütörtök között a Nap fényszögkapcsolat nélkül halad a Kezdet-et jelentő Kos jegyében. Mindig a fényszög köti be a bolygót a rendszerbe, így ez a két hét itt nagyon az Új Kezdet, az Újra-kezdés, a Nagy Re-boot jellegeivel bír. Tiszta Lap. Hogy ez totálisan, teljesen tiszta lap, vagy valami régi dolog egészséges, pozitív Tiszta Lap-ja, azt itt még nem tudjuk, de hamarosan ki fog derülni, és mire ideérünk, sokkal tisztább képünk lesz róla. Adjuk is át magunkat ennek ebben a két hétben, és engedjük, hogy átrendeződjenek, letisztuljanak, és meginduljanak itt a dolgok az életünkben.

Március 21, csütörtökön a Nap a Kos jegyébe lép. Boldog Újévet mindenkinek! Ez a csillagászati Tavasz, ezáltal a valódi, az energetikai Kezdet, a valódi Újév.

Március 23, szombat és Március 31, vasárnap között a tavalyi év, de mindenképpen az elmúlt fél év főszereplője egy lágy, selymes, segítő fényszögbe lép a Jövő, Cél, Perspektíva bolygójával a Földelt, Stabil, Átlátható Bika jegyéből. Itt történik a Vénusz rehabilitálódása. Minden, ami Párkapcsolat, Emberi kapcsolatok, Egyensúly, Társadalmiság, innentől békésebb, gyógyultabb, stabilabb és működőbb módokon tud továbbhaladni. Ez azért elég jó. (Vénusz Vízöntőben-Halakban szextilben Uránusszal Bikában)

Március 27, szerdán a Vénusz a Halakba lép. Az őt 2018 szeptembere és 2019 januárja között a Skorpióban cincáló energiák, és a február második felében a Bakban lévő ’Zodiákus Rosszfiúi’ után itt Nagytestvéri jegyébe ér. Ahol is feltöltődhet annak puhább, tisztább, nemesebb energiáiból, és megtörténhet valódi rehabilitációja. Korábban is láttunk egy foganós fényszöget; innentől pedig hosszú hónapokig ezek a Párkapcsolati, gyerekvállalós témák ismét támogatva vannak.

Március 31, vasárnap a Mars az Ikrek jegyébe lép. El se hisszük! A Mars az erőinkért, ambícióinkért, én-ünk képviseletéért felelős nagyon aktív bolygó, az Ikrek pedig sokszínű, mozgékony energia-terület. Az elmúlt egy-másfél év Prométeuszi módon sziklához kötözött, májat-marcangoló hatásai után ez olyan, mint amikor a vágóhídról kiengedik vissza a természetbe a bocikat, és nagyokat szaglászva a levegőbe, futkározva a mezőn, egymással kergetőzve és bukfencezve azt lehet csinálni, amit szeretnénk. Könnyen, játékosan, az én-ünket végre ismételten képviselve. Ennél stílszerűbb fényszög nem is zárhatná március hónapját!

Szaladgálásra, bukfencezésre, szaglászásra fel!

1ycg1k.jpg

Aktuális híreink:

- Asztrológiai és Önismereti workshop-ot tartok személyesen Budapesten Március 30 szombaton 10-17 óráig. Szeretettel látok minden asztrológia és önismeret témája iránt érdeklődőt, ezeket gyakorlót és akár kollegákat is, számos nagyon újszerű téma és megközelítés lesz. A részletek iránt érdeklődni és jelentkezni a babity.richard@gmail.com emailcímre írva lehet.

- Csatlakozni tudtok a Facebook-on a 'Zöldkör' csoporthoz - Itt olvashatjátok a Heti megosztásokat, ahol az adott hatások még bővebben vannak kifejtve, és más aktuális írások, cikkek is olvashatóak. Csatlakozzatok bátran! :) 

https://www.facebook.com/groups/zoldkor.blog/

https://www.facebook.com/zoldkorblog/

- Asztrológiai és Önismereti tanfolyam online saját ütemben távoktatásként végezhető. Bővebb információk és jelentkezés ide kattintva:

https://zoldkor.com/tanfolyamok/kezdo.html

- Kapható az 'Iránytű a Spirituális Fejlődéshez' című könyv:

Átvehető személyesen időpontegyeztetéssel (babity.richard@gmail.com), és rendelhető postai küldeményként is. 

Ár: 3000 Ft, Terjedelem: 304 oldal. Az 'Iránytű az Asztrológiai Önismerethez' könyvvel együtt a két könyv ára 5 ezer forint!

http://zoldkor.com/konyvek/iranytu-a-spiritualis-fejlodeshez.html

komment

süti beállítások módosítása